Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping

Jomenvisst jag slänger väl in ett recept för att fresta er alla lite extra. I går hade vi hela familjen Dalemo plus respektive på besök för att planera nästa veckas semesterresa och vi bjöd på grillat och till efterrätt en smarrig historia som jag tänkte dela med mig av.
 
Receptet hittade jag på recept.nu och lyder som följer:
 
Antal portioner 4-6
 
Botten
12 fyllda oreokakor
3msk smör
Mousse
200g färskost, t ex philadelphia
2dl nutella eller annan hasselnötskräm
1tsk vaniljpulver
3dl vispgrädde
Lakritstopping
200g färskost
1dl florsocker
2 msk lakritspulver eller 3 msk finkrossad turkisk peppar
Garnering
Färska jordgubbar och krossad turkisk peppar
 
1. Botten Mixa kakorna och smält smöret.

2. Blanda kaksmul och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten.

3. Nutellamousse Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt. 

4. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet.

5. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.

6. Lakritstopping Vispa färskost och florsocker med elvisp.

7. Rör ner lakritspulver eller turkisk peppar.

8. Vid servering Spritsa på toppingen och garnera med jordgubbar och turkisk peppar.

 

Görgött! (här ser den dock lite vissen ut men det är för att bilden är tagen i dag på en stackars överbliven portion)

 

 

 
 

Kommentarer
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

åh så underbart gott det ser ut och låter!

Svar: Det var riktigt gott så det måste du prova :)
Kristin Sandgren

2013-07-22 @ 22:01:11
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Maja

Vet inte om jag vågar mig på den...Risken att jag kommer bli besatt är för stor! ;)

2013-07-23 @ 14:53:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0