Semmelcupcakes

 
Jag sket i wrapen och dammade i stället av förra årets mesta semelvariant nämligen semmelmuffinsen. Sjukt goda blev dom så jag tänkte dela med mig av receptet här så även ni kan vispa ihop dom här smarriga rackarna
 
Muffins ca 12 st
100g smör
1,5 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller mjölk
 
Dessa muffins är inte lika söta som vanliga muffins samt är lite mer kompakta än vad muffins normalt brukar vara och det lämpar sig därför ypperligt till att göra semmelmuffins. (Hur många muffins kan en få in i en mening?)
 
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vätskan. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 15-20 min på 175 grader varmluft.
 
När muffinsen har svalnat gröp ur ett hål i varje muffins som ska fyllas med mandelmassa.
 
Riv mandelmassa och blanda med grädde och muffinssmulet som blev efter urgröpningen. fyll varje muffins med en rejäl klick.
 
Blanda marsanpulver efter behag i ca 3 dl grädde och vispa hårt. Spritsa grädden på muffinsarna och dekorera eventuellt med en liten bit av avskurna muffinstoppar och pudra över lite florsocker.
Ät och njut!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hitta igen din blogg idag, vad kul. Och detta ser ju jättegott ut för en semmelälskare som jag. Tack för tipset, ska testa baka detta sen i veckan. Med vänlig hälsning, Maria Grahn www.mariagrahn.blogg.se

Svar: Hej vad roligt att du hittade hit :) Du bara måste prova att baka dom muffinsen. Det går fort och lätt och är jättegott ;) kram!
Kristin Sandgren

2015-01-28 @ 10:52:17
URL: http://mariagrahn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0