Febrig liten kille

Tyckte allt att Vide var lite varm när jag lade honom men tänkte att det berodde på att vi gått hem i varm sol. Har hört honom ligga och mumla i sömnen och nu när jag tog upp honom så var han glödhet och då tog jag direkt tempen som visade på 40 grader. Han verkar inte besväras allt för mycket av det. Sitter just nu på rumpan och dricker vatten. Mycket vätska får det bli nu.

<3 <3 Den söta t-shirten är Håkans gamla om det är någon som är intresserad.

Mammafika och sol

Hej hopp!
Jag har på förmiddagen varit på mysigt mammafika med en gnällig Vide. Han som aldrig är mammig annars skulle vara i mitt knä mest hela tiden så det fick bli en tidig hemgång för oss. Nu har unge herrn fått lunch i magen och ligger nu och sover sött. Perfekt för då kan jag lägga mig i solstolen en stund. Enligt min termometer är det 29 grader i skuggan...det vet jag inte om jag tror på men jäkligt varmt är det i alla fall.
Hörs lite senare!

Jag glömde minneskortet till kameran på fikat så tyvär blir det inga kakbilder men kolla här vilket sött bokmärke jag fick av Eve.


31 Maj

Hej på er! Det här är ett tidsinställt inlägg och eftersom att det helt plötsligt funkar att ladda upp bilder igen så ska ni få se vad jag hade för mig i går.

Jag började dagen med att baka kakor.


Sedan kom ju då fjällan hit för att introducera mig för ett gäng 80-tals klassiker som hon tycker det är synd och skam att jag inte har sett höhö. Vi såg på den blå lagunen och jag satt mest och var rädd för att blodtörstiga kannibaler skulle hoppa fram bakom varannan sten och buske. Tydligen är det olagligt att kolla på den nu för tiden fick jag reda på så jag kanske inte borde blogga om detta om polisen kanske kommer och tar oss?


Jag stekte lite i solen.



Busade med söt.



Olle & Låle kom hit och fikade fast låle fastnade inte på bild (ser ni förresten att jag lyckats krympa Vides nya solhatt till minimal storlek? suuuuck)


Efter fika och lite gröt för Vides del gick vi och hämtade pappan på jobbet.



Väl hemma förundrades jag över hur man kan få skitstora blåmärken på sina gråa ben utan att veta varför.


Dagen avslutades med att jag sket i att laga mat och vi åt upp fjällans goda hallonpaj i stället <3



och ungefär där så hamnade han på plus igen



Det blev visserligen inte hela frysen full men en jävla massa brunsås har han lovat mig så nu slipper han sova i garaget i natt höhö.

Glömt att visa...

Nu har fotona äntligen kommit upp på väggen och så här fint blev det:



Lite kass bild kanske men ni ser ju på ett ungefär. Nu ska jag koka kaffe för snart kommer grannarna hit och fikar.
Tjip!


Nu ska jag sluta vara bitter

Ja den här dagen har startat så bra så man kan inte vara annat än på bra humör.
(fast nu blev jag sur igen för det går inte att ladda upp bilder) Jag varnar er blogg.se snart flyttar jag här ifrån om ni inte skärper er!
Jaja det jag ville ha sagt var att jag har hunnit baka kakor, se en film med fjällan, ge Vide lunch och fått honom till att somna. Nu är det jag som lägger mig och steker ute på altanen!

Gamla bilder från arkivet kan man tydligen lägga upp i alla fall så här kommer en på syrran och mig från nyår 07/08 (eller?)


Hörs sen!

30 Maj

Godmorgon på er!
Jag vet inte vad ni gjorde i går men förmodligen firade ni väl mors dag? Det gjorde vi inte här...
Jag som jobbade hela dagen i går gick på förmiddagen och smygkikade på mobilen med jämna mellanrum efter ett grattis på mors dag-sms men ack förgäves. Tänkte för mig själv när jag skulle gå hem på min tre timmars rast att jag får nog en överraskning när jag kommer hem och det hade jag ju iofs rätt i för jag kom hem till en gnällig unge och en hyperventilerande kråka. Trevligt. Men än var hoppets låga inte släckt så jag satte mig i soffan med datorn i knät...och Håkan gick in till sin. Jag anar ugglor i mossen. Efter en liten stund känner jag att Vide har lagt en brakare och jag går in till Håkan och lämnar över Vide samtidigt som jag meddelar nyheten och får då till svar "Ska jag byta blöja som varit hemma hela dagen"
Ungefär där brister det för mig "Det är mors dag!" fräser jag och går ut. Oj oj det hade han tydligen glömt. Men det var ju tråkigt för Håkan att hans största misstag i livet råkade sammanfalla med min mens. Sur som en citron gick jag tillbaka till jobbet vid fyra utan att säga hejdå.
När jag som bäst beklagar mig för en kollega så ringer han till mig och jag säger triumferande att nu kommer han krypandes med svansen mellan benen. Jag hade självklart fel igen. Håkan hade fått sin far och syster på besök och han undrade om dom fick ta bullarna som låg i lådan?! Ja man kan ju undra varför dom ligger där? För att torka ihop kanske?
Suck och stånk och stön men nu verkar det som att jag skrivit ett gnällinlägg längre än min förlossningsberrättelse så nu hoppas jag att alla ni Håkan-fans där ute blir färre nöjda höhö.
Jag vet inte riktigt vad han ska behöva göra nu för att hamna på plus igen men antagligen fylla hela frysen med B&J half baked, köpa en stoooor påse lösgodis och lova att han serverar mig brunsås varje fredag tills Vide fyller 18 (minst).



Dom kallar det fredagsmys...

Ostbricka och rödtjut!
Vart är brunsåsen undrar ni? Det undrar jag med men man kan ju inte få allt här i livet.

Ha nu en för jädra najs kväll så hörs vi i morgon efter att jag slutat jobba!


Man kan inte vara på topp jämt...




Efter det här utbrottet tyckte mamman att det var dags för en tupplur och jodå han sover nu <3

27 Maj

Hej på er!
Jag har haft en hyfsat lugn förmiddag här. Vide har haft ett rejält gnällmarathon bara men nu har han piggnat till igen så jag ska snart peta i honom lite lunch och slänga honom i säng. Det regnar och är allmänt trökigt väder i dag men det känns rätt gött faktikt. Jag kan med gott samvete sitta och mysa under min filt här i soffan. Har avverkat två avsnitt av Glee och nu rotar jag runt på de olika kanalernas playfunktioner för att se om det finns något som kan hjälpa mig fördriva tiden. I eftermiddag blir det däremot bakning.




Mycket på gång

Ja nu är det mycket som händer framöver. På torsdag åker vi till kläppen och stannar eventuellt tills på måndag. Helgen efter har vi kalas för Vide som tydligen fyller ett år(!) Jisses alltså ni är väl trötta på att höra på det nu men vart faan har tiden tagit vägen? Helgen efter kalaset ska vi på metaltown och helgen efter det är det midsommar. Mycket ska planeras. Är det möjligtvis någon som vill låna ut ett tält till oss. Det ska ju med till metaltown så det är ju möjigt att det kommer tillbaka lite hårdare och tuffare än innan höhö. Sovsäckar behövs ju också. Hör av er i sådana fall.
Just nu håller jag på och planerar Vides kalas och bakar inför det. I dag har jag bakat blåbärsmuffins som ska bli cupcakes med blå glasyr.

Innan ugn...


Efter ugn...


I morgon ska jag baka choclatechipcookies eller hur det nu stavas och på lördag blir det bullbak. Skönt att få det gjort så man slipper stressa med det. Tårtor ska jag göra också men tårtbottsjävlarna tänker jag då inte baka höhö. Nu ska ni få slippa höra mitt husmorstjat för nu ska jag äta och mysa i soffan med kråkan.
Hörs i morn!

Jo just det för er som jag inte har på facebook kan jag nu meddela att Vide nu går genom ett helt rum själv utan stöd <3

Fyra bra saker med Håkan

¤ Han är snygg
¤ Han tycker att min rumpa är det bästa som finns i hela världen.
¤ Om jag inte har bloggat på hela dagen så ringer han och frågar oroligt hur jag mår.
¤ Han duschar med glasögonen på i stället för att putsa dom. (jag har ju själv inte glasögon så jag vet ju inte om det är så folk i allmänhet gör. Någon annan där ute som använder sig av samma teknik? Någon?)

Fast fota är han inte så himla bra på...

26 Maj

Tjo!
Dålig bloggning här men jag har liksom kännt mig som ett utsketet päron, huset har sett ut som ett utsketet päron, vädret har varit som ett utsketet päron...ja ni fattar.
Förstår egentligen inte varför jag skriver har för det är fortfarande så. Fast jag känner mig något piggare i dag faktiskt.
Har legat ute i solen en stund nu men självklart kom det ett stort moln som skulle kunna täcka hela kommunen och la sig i vägen.
Vad har hänt sen sist hos er? Jag har ju bara betett mig som en överjäst bulldeg som klibbat fast i soffan så ingenting att förtälja här alltså.

Jag har fått en ny bild av Soffe förresten och jag tänkte att jag skulle trotsa min "profilfobi" och lägga ut den ändå fast att det känns lite jobbigt.



Men grym är han såklart!
Hörs lite senare!

Mycket ledigt blir det

Hej hej!
Nu har jag lagt lillkorven och sitter just nu med datorn i knät (åff kårs) och fyra bröllop på teven (åff kårs). Älskar det programet medans Håkan är måttligt road. Tur att det finns på playen höhö.
Fikat hos fjällis var såklart jättegott som vanligt och jag är fortfarande proppmätt höhö. Verkligen tur att jag inte åt frukost.
Har suttit i telefonen en stund nu när jag kom hem och kollat hur jag ligger till med mina arbetstimmar. Det var ett väldigt trevligt samtal för jag jobbar denna helgen sedan är jag ledig hela sommaren förutom helgerna vecka tjugosex och tjugosju också har jag ju semester på det också. Gött! Sedan börjar jag jobba heltid vecka trettiofyra och då är det kråkan som får gå hemma och dra ett tag.


24 Maj

God morgon!
Jag sitter här och håller på och försöker lära Vide ramsan klappa kaka. Klappa kaka kan han ju men rulla bulle, picka picka, skjutsa in i ugnen och sjunga är fortfarande lite svårt men skam den som ger sig.
Om en timme ungefär ska vi befinna oss hos fjällan för lite fika (och en liten fågel har viskat i mitt öra att det blir rabarberpaj) MUMS! Alltså har jag inte ätit frukost än för att rikitgt spara mig höhö (hungrig som ett as här så de andra får allt se upp så jag inte käkar upp alltihop moahaha)

Hörs lite senare!

Salva och vulkanutbrott

Hej hopp!
Nu sitter jag i soffan och päser lite. Jag och Vide drog en vända med vagnen förut. Vi gjorde ett stopp hos fjällan först för att låna en salva som jag hoppas ska hjälpa lillemans rumpa. Sedan gick vi till Shalins och shoppade lite och passade på att plocka med oss kråkan hem från jobbet. Annars har det väl inte hänt så mycket mer i dag. Tycker det är lite komiskt bara att varje gång mamma och per åker utomlands så får en vulkan på island utbrott höhö.

Nu har jag ju ingen bild på ett vulkanutbrott men på något som är nästan lika hett. Alltså två bilder på mig från i lördags som syrra skickade förut. (och ja jag är ironisk men det visste ni väl redan)


Bilder från i lördags

Jag var ju som vanligt en finne i röven på allt och alla med kameran och det finns många fler bilder än dom här haha. Väligt lyckad fest!






Skepp o hoj!

Kan ni fatta hur lycklig jag blev när jag hittade den här söta lilla hatten i svärmors låda? Den hade Håkan när han var liten och nu är den Vides. Så fin!




23 Maj

Tjo!
Nu är jag tillbaka höhö. Har visst inte bloggat på hela helgen men så kan det gå när inte haspen är på som det så fint heter. I lördags kväll var vi på dubbel 50-års balluns och det var verkligen jättekul. Visar bilder senare!
Gårdagen var däremot inte lika rolig och den spenderades i viloläge. På kvällen blev vi bjudna på grillat hos svärisarna och plockade upp lilleman som sovit över där. Jag fick även rota i en låda med Håkans gamla kläder och herregud vad söta grejer jag hittade. Visar även det senare såklart.

Fast först blir det frukost!

Promenix

Vide har varit hyperpigg hela dagen och inte visat minsta tecken på att vilja sova så jag packade ner honom i vagnen för en liten promenad i det fina vädret. Han somnade på stört precis enligt planen höhö. På hemvägen hoppade jag in på shalins för att köpa nödvändigheter så som mjölk och lösgodis. Hämtade ut ett paket från H&M gjorde jag också och det var en klänning som jag bytt så den får det nog bli i morgon på hundraårskalaset.
Nu ska jag inte göra så mycket mer än att vänta på att kråkan ska äntra byggnaden. Hörs lite senare!





Du blir vad du äter och matvägran

Jag sitter här och ser på "Du blir vad du äter". Är det bara jag som blir sugen på allt som dom inte får äta? När det där bordet ställs upp med allt dom ätit på en vecka vill jag genast äta bakelser, pizza och chips höhö.
En annan som inte velat äta någon lunch i dag är Vide. Jag gjorde omellett (stavas?) med ost och tomat och kokade broccoli till (som är Vides favorit).
Det såg verkligen gott ut och smakade mums men ville han äta? Näääädå. Några skedar bara så var det skrik och gnäll. Han har hållit på så här förut någon gång i bland så jag är inte orolig. Han äter väl när han blir hungrig helt enkelt.



20 Maj

Fin start på dagen med frukost och lek ute på altanen.





Vågar man hoppas på att sommaren är tillbaka?


Min dag i bilder

Leverpastejsmonstret...


Lite trökig frukost



Jag vek tvätt (nä jag skoja bara så fint viker inte jag det där har svärmor gjort höhö)


Jag åt kladdmuffins i stället...


...och vaniljfil med hasseslnötter och kanel. Mums!


När Vide sov kollade jag på filmtrailers och den här verkar vara en film helt i min smak.


Jag har dregglat efter den här:


Pappa kom hem och då blev det bus.


Jag gjorde min bästa palsternacksoppa till kvällsmat...


...och nu har jag och den här godingen en dejt i soffan.


Vad har ni gjort i dag?
Ha en bra kväll i alla fall så hörs vi i morn!

Kommer snart på lindex

Även fast personalen kan vara lite snorkig ibland så lär jag aldrig tröttna på deras kläder. Vill ha!




Lindex.com

Vresiga kärringar

I går passade jag och Håkan på att hoppa in på lindex för att få bort larmet från Vides solhatt som vi faktiskt köpte och inte snodde. Vi fick stå lite i kö och under det få minutrarna hann jag märka att kärringa i kassan var, just det, en riktig kärring. Sket i kunder som frågade om hjälp och var allmänt sur. Så när jag slängde upp solhatten på disken så var jag nog lite extra skarp i tonen för hon slängde med en ansiktsmask som plåster på såren. Gratis är ju alltid gott.



Om det här fjäsket fick mej att ändra uppfattning om henne? Nä...


19 Maj

Godmorgon!
Det blev lite sent i går innan jag kunde sätta mig vid datorn och med tanke på hur jäkla trött jag var i går så fick jag slänga in handduken. I natt däremot har jag fått sova som en prinsessa som vanligt höhö. Förstår egentligen inte varför jag klagar för en del har ju sömnlösa nätter för jämnan.

Appropå att sova måste ni få se Vides snygga sovstil han hade i går.


och den lilla söta rumpnissen var jag tvungen att väcka <3
Nu ska jag läsa bloggar och dricka upp mitt kaffe.
Hös sen!

Snart pyser jag

Oj oj vad jag inte har orkat blogga i dag. Håkan slutar snart och då ska vi in till stan och ordna lite ärenden samt träffa hans kusiner och diskutera en resa. Hoppas jag piggnar till och inte somnar med huvudet under armen eller nåt. Vi hörs när jag kommer hem och då ska jag svara på era kommentarer ockå!
Kram.

Halva huvudet försvann visst på bilden men det är ju faktiskt lite så jag känner mig i dag...

18 Maj

Hej hej!
Här sitter jag och degar och ska snart ta tag i mig själv och göra ett rejält röjande här. Är lite smått seg i dag för Vide har krånglat i natt för första gången i sitt liv typ. Vet inte om det var magen eller mardrömmar som spökade för till slut var jag tvungen att ge honom välling för att han skulle somna om. Jag har själv jättesvårt för att somna när jag väl vaknat till plus att jag inte gick och la mig så tidigt i går heller så det blev inte så många timmar sömn för mig fastän Vide sov till 09.30. Öppna förskolan hoppade vi därför över i dag.
Nu i dag är Vide som vanligt och leker och busar....

...och stökar ner <3




Just nu...

...blir det våffelmys här framför Tangled. Ha en bra kväll så hörs vi i morn!


Olivgrön morot?

Ni var ju några stycken som undrade vad jag egentligen tänkte göra med de där konstiga oljorna jag visade er för ett tag sedan.
Jag rengör ansiktet med olivoljan och smörjer in mig med morotsoljan efteråt. Jag rekomenderar att man gör det på kvällen innan man lägger sig för man blir lite småorange i ansiktet och lite "flötig" så där men man behöver inte göra det varje kväll utan det kan räcka med två gånger i veckan. Jag ska börja med att göra varannan kväll så får vi se. Jag gjorde proceduren i går och i morse inbillade jag mig att jag såg ovanligt snygg och fräsch ut...



Självklart ska ni få en seriös utvärdering efter några veckor eller så höhö.

Vide har fastnat med skägget i brevlådan

Nej förlåt...med rumpan i kakformen...




Men han kom loss till slut...


...och kunde fortsätta leka.

Jävla ägg!

En äggula mellan benen måste väl ändå vara de perfekta avslutet på en bra morgon.
Jag klener ju värre än Vide...


17 Maj

Godmorgon!
Seg dag jag hade i går alltså men det får bli bättring i dag hel enkelt. Det börjar ju i alla fall bra med att jag är uppe före tuppen (och i det här huset är det Vide som är tuppen som ni kanske förstår)
Vaknade vid 08.40 och såg att Håkan fortfarande låg kvar i sängen trots att jag väckte honom före sju. Argh! En spark i röven fick han och det gjorde mig så pigg så det var lika bra att jag gick upp jag med höhö.

Ska man kanske försöka hinna äta lite innan lillkillen vaknar? Jag är grymt sugen på en sådan här brakfrukost...


Det här är en sån där seg dag.

Jag har inget att göra, ingen kul film att se på, ingen söt bebis att leka med (för han sover) jag får alltså sitta här med myself and Í och dö av tristess en smula (det kanske ni också gör förresten eftersom nivån på bloggningen i dag till och med är värre än när datorn var trasig.)
Jag ska nog bre mig en macka och hoppas lillprinsen vaknar till liv snart så jag får någon att jaga höhö. Han har börjat krypa uppe på tevebänken nu till exempel ajabaja...

Här har busungen släpat ut sin favorittraktor från rummet.



Glassigt

Vilken tur att jag kom på att vi har hela frysen full med glass. Eftermiddagen är räddad!


16 Maj

Att få sova till 09.30 är rätt gött måste jag säga.
Nu har vi fått i oss frukost båda två. Vide sitter och leker på golvet och brister ut i sång/dans med jämna mellanrum eftersom jag ser på eurovisionfinalen på playen. Måste ju ändå se på skiten eftersom jag har sett alla andra programmen tänkte jag (ja jag gillar det i smyg...)
Får se vad som händer i dag men det blir nog lugna puckar efter en hektisk helg.
Vi hörs senare när jag har något vettigare att skriva om (kanske hittar jag någon bortglömd julgran eller övervintrad midsommarstång som jag kan blogga om höhö)


Bilder från i går






Jag ser ju lite halvmuppig ut på varenda bild men det skyller jag på fotografen höhö.
Himla skoj var det så tack för en bra kväll brudar!

Kanske dags snart...

...att ta bort påskriset på trappen alltså. Eller det kanske ska få stå kvar, det är ju så fiiiint.



Grannarna måste ju undra (ännu en gång) vad det är för jävla pack som har flyttat in på deras prydliga gata.

15 Maj

Tjo!
Nu har jag vaknat till liv. Nä nu skojade jag allt med er jag har faktiskt varit uppe sen 10.30. Pigg är jag också så det känns ju bra med tanke på att jag ska jobba i kväll.
Hade i alla fall fantastiskt kul i går med dans på stolarna i köket och allt vad det var. Morsorna går banans liksom höhö.
Slänger väl upp lite bilder senare men så här såg i alla fall jag ut när jag var i full färd med att sminka fjällan.



Smell you later!


Party för fan

Ja som ni ser så är vi på G


Party on girls!
Så hörs vi i morn!
Puss


 

Vill ha!

Ja förlåt! Jag vet att jag tjatar om skor mest hela tiden men jag kan liksom inte hjälpa det. De här har jag spanat på länge. Är ganska säker på att dom skulle göra mig lycklig (och min skohylla ännu trångare...)

 Ska jag slå till?

Från Nelly

Snyggt med Paint?

Ni var ju några stycken som gillade mitt alster från i går och ni vill säkert se mer av min konstnärliga ådra tänkte jag så här kommer några gamla godingar på mig och syrran ur kategorin "Snyggt med paint" (Det känns som att jag någon gång ska försöka få ur den fetaste tummen ur min röv och ordna upp bland mina så kallade kategorier...)





Paint är bra skit helt enkelt!
Vad gör ni när ni har lite för mycket fritid för ert eget bästa?

14 Maj

Hej hopp och god morgon!
Det här är ett tidsinställt inlägg för jag jobbar 7-16 i dag och 15.45-21.30 i morgon så nu vet ni vart ni har mig. Givetvis kommer jag förinställa ett par inlägg. 
Det blir inte bara jobb i helgen för i kväll ska jag nämligen parta med brudarna. Lite förfest blir det hos mig och snäll som jag är har jag delegerat storstädning (nåja) till kråkan. Jag orkar ju liksom aldrig dra fram dammsugaren om det nu var någon som trodde det höhö. Däremot så sopar jag köksgolvet ungefär sjuttioelva gånger om dagen eftersom det är en viss liten person som inte bara älskar att äta utan även att slänga maten omkring sig...
Fast ibland kan det gå så illa att när man bestämmer sig för att sopa köksgolvet så ser man helt plötsligt smulspår som leder en på villovägar och så sopar man lite här och lite där. Helt plötsligt så har man sopat hela huset och känner sig lite korkad. Det hade kanske varit bättre att släpa fram den där jäkla apparaten...?

Tjena kexet, sitter du här och smular?

Just nu...

...har jag en nybadad kille här. På sitt allra soligaste humör är han också...





Tvångsfika och en rastlös konstnärssjäl

Hej hopp!
Tydligen trodde några (eller någon) av mina fikagäster att jag bara hade skämtat om inbjudan till att frossa i cheescake så henne fick jag tvinga hit och tur var väl det eller vad säger du fjällan? Höhö.
Nu sitter jag i alla fall här och har det lite smått långtråkigt. Vide sover fortfarande och jag vet inte alls vad jag ska hitta på.
För en liten stund sen såg det ut så här också som pricken över i't


Fast då kan man ju med gott samvete sitta parkerad framför datorn och ägna sig åt sånt här...


Fler förslag på vad en rastlös, kreativ men slö småbarnsmorsa kan göra för att få tiden att gå? (och säg inte städa för då skjuter jag nån)


New York Cheesecake

Just nu håller jag på och fikar med tjejerna och bjuder faktiskt på överblivna rester av den här cheesecaken så jag tänkte att ni kunde få receptet plus frestande bilder för att reta er lite höhö.

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

1.
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.







Recept från recept.nu

13 Maj

God morgon!
I dag vaknade Vide 07.15 för tredje dagen i rad. Suck och stånk och stön. Vet att jag egentligen inte borde klaga men va fan för oss är det tidigt så är det bara. Det positiva med det hela är att jag har hunnit röja undan lite här hemma (och stänga dörrarna där det är som stökigast höhö) för vid elva kommer tjejerna hit och fikar. Det blir mys.

Något annat som är mys är min egna lilla sailorboy. Hur söt får man bli?

Världens coolaste body kommer från Lindex


Vad har egentligen hänt?

När man varit datorlös och hopplös i några dagar finns det ju en massa viktigt som jag måste uppdatera er om. Här kommer en liten punktlista på vad som hänt sen sist i mitt liv..eller nåt.

¤ Jag ska tydligen tälta i sommar. Sist jag gjorde det så var det så kallt att jag var tvungen att tvinga en killkompis att lägga sig mig för att jag inte skulle frysa ihjäl. Det där lät ju snuskigare än det var för som jag skrev jag var ju tvungen att tvinga honom...

¤ Tydligen blir man tjock av leggings...

¤ Vide har lärt sig att säga "där". Nu tragglar vi vidare med mamma, pappa, nationalencyklopedin och negerboll (för jag fick en så löjlig kommentar till det här inlägget...)

¤ Jag har blivit jämförd med Lady Gaga herself och det är ju bara för ballt höhö.

Samma mamma? Brother from another mother?

Nu ska jag göra mig vacker...

Min hy har ju aldrig varit något att hurra för så nu griper jag efter det sista halmstråt.
Jag ska från och med i dag testa på lite mer naturliga skönhetsprodukter...



Så får vi se hur detta går (det är bäst för dig Fjällan att jag inte förvandlas till en olivgrön morot höhö). 


Min nya burk

Tänkte att ni skulle få kika lite på min nya dator. Jag gick mest efter utseendet om jag ska vara ärlig men enligt Håkan så ska den tydligen vara bra också och än har jag inte blivit besviken.
Nu kommer även mamma göra glädjevolter för den här har inbyggd kamera så nu kan vi skypa ihjäl oss höhö




Ny dator betyder även nytt skrivbordsunderlägg...

12 Maj

Tjo!
Äntligen är datorn igång och jag kan pusta ut. Det är ju nästan sorgligt hur nipprig man kan bli efter bara några dagar (eller snarare timmar) utan dator. Har ni saknat mig? Jag har saknat er i alla fall.

I går hade jag tänkt att jag skulle vara flitig med kameran för att i dag kunna redovisa ett så kallat "min dag i bilder" inlägg. Men det gick inget vidare. Det enda jag fick på bild var min minimala snabbfrukost och cheesecaken jag bakade (mission not complete om man säger så...)




Men för att ni ska ha någonting mer att glo på så får ni två bilder från min och Håkans myskväll i tisdags.
Vi ansträngde oss till och med och lade en duk på bordet. Fint ska re va!



Nu är det jag och Vide som pyser i väg på babykalas.
Smell you later!

10 Maj Söndagen i bilder

Tjo!
I går beställdes en ny dator så snart är jag på banan igen. Förstår att ni kanske kan klara er utan mig ett par dagar men jag har ganska svår datorabstinens vill jag lova... 
Här kommer några pix i alla fall.

På söndag förmiddag packade vi ihop oss för att träffa föräldragruppen. Väldigt mysigt och kul!


Gött fika var det också. Karin hon kan hon!


Vide var väldigt svår att fånga på bild men han var där jag lovar.


Jag var också med men hamnar ju aldrig på bild så jag tog en på mig själv när jag kommit hem i stället höhö. Älskar min nya kofta by the way.


Jag invigde även leopardskorna GRRRR...mjau...eh? *tant med klös*


Resten av söndagen spenderade jag nog liggandes på soffan verkar det som för det här är sista bilden. Mina fina killar plockar ur diskmaskinen <3


Vad pysslade ni med i helgen? Tell me! Eller säg nåt vad som helst bara vettja höhö.

Min lördag i bilder

Ja här kommer då den utlovade bildbomben. I lördags så åkte hela lilla familjen in till stan för att lufta sig och shoppa (mest nödvändigheter till den lilla herrn)

Vi åt smaskig skaldjurssallad på Henry's



Väl hemma upptäckte vi att Vides nyinköpta solhatt hade larmet kvar, tack för den!


Kaffe och bulle hjälpte lite...


Håkans nya dator hade ju kommit och nu skulle han packa upp den och visa mig (ser ni den totala lyckan i hans blick?)


Det roligaste (enligt mig) i den lådan var fjäskgodiset som följde med...


Medans Håkan försvann i datorns värld ägnade jag och Vide oss åt att städa...eller nja en av oss städade i alla fall...



Tvättade sminkpenslarna gjorde jag också. Var liksom på tiden...


När lilla barnet lagt sig (och det stora barnet fortfarande pillade med sin dator) satte sig morsan i soffan med ett glas rödtjut och självklart blev det brunsås till (fast det syns inte på bild, däremot ser man våran töntiga bakgrundsbild på teven och Vides nappflaska höhö)


Söndagens bravader kommer i morgon...oooo sicken teaser jag är...eller inte

9 maj

Hej allihop! Jag är fortfarande datorlös och hopplös (men tack och lov inte byxlös) det lutar åt att jag ska köpa en ny dator men det får kråkan hjälpa sin iq- befriade bättre hälft med. Jag ska försöka få iväg en bildbomb från helgen senare i alla fall från Håkans dator. Det är förresten en liten skit som blir 11 månader i dag. Det är ju bara helt jävla sinnessjukt! Hörs sen finisar!

6 maj

Min dator har dött och därför dör jag lite jag med buhu! Jag återkommer...

Ett par steg...

Ja gissa vem som förut tog fem snabba steg alldeles själv? Nej inte Håkan utan Vide. Åh vilken lycka! Fast man måste lura honom för han kan men vågar liksom inte. Jag höll honom i händerna och backade bakåt sedan släppte jag honom snabbt och fortsatte backa och han trippade glatt vidare men så kom han ju plötsligt på att han gick själv och satte fort som attan ner röven höhö. Vi övade ett par gånger men nu vet han ju vad jag har i kikaren och vägrar att ens sätta ner benen rackarungen...




Bilder från Ikeatrippen

På väg!


Väl framme fick man snajsiga eventpass att hänga runt halsen. Förväntningarna triggades upp...


Vi hann ta ett snabbt shoppingvarv innan det drog i gång men roligare än så här var det nog inte...


Det blev trångt och bökigt så vi gick och åt i stället. Mums!


En spegelbild hinner man ju alltid med (lägg märke till det otroligt snygga eventpasset runt halsen!)


Färdkost.


Jag köpte inte bara godis.
En finfin tavla till Vides rum och en ram till.


Galgar...


och självklart kan jag inte komma ut från ett Ikea utan att köpa sängkläder höhö


Några av er ville veta vad som fanns i goodiebagen och nej det var ingen billy bokhylla utan en festis, två påsar suspekt tilltugg, en broschyr om kollektionen och...gräslök.


I feel sooooo special alltså...


5 Maj

Hallå där!
Nu hinner jag sitta här och klämma ett litet tag. Vi gick inte upp förren efter nio i dag så det är därför jag ligger lite efter känner jag. Fast Vide sover igen så vi får se om han tar två tupplurar i dag eller en. Känns som att det blir varannan dag det ena och varannan dag det andra så till slut blir det väl så att han bara behöver sova en gång per dag. Det märker vi helt enkelt.
Jag hade en kanontrevlig eftermiddag och kväll i går. Visserligen var "eventet" snålare än Ingvar Kamprad själv men vad gjorde det när man fick komma ut och lufta sig med fina vänner, shoppa och ha egentid utan barn. Tack tjejer!

Jag slänger upp lite bilder från trippen senare men så här såg i alla fall jag (och teven) ut innan jag åkte i väg.



4 Maj

Hej!
Här sitter jag i soffan och tittar på min dansande lilla plutt. Vi har varit på öppna förskolan en sväng och nu ska han snart få lite mat i magen och sedan blir det bums i säng för en tupplur så jag kan få duscha och göra mig i ordning lite. Sedan är det jag och brudarna som drar till Ikea för shopping och förhandsvisning av någon ny serie. Goodiebags och förfriskningar blir det tydligen så det känns lite lyxigt. Ska bli superkul!
Tidsinställer kanske ett inlägg annars hörs vi senare i kväll.

Lilla sömntutan i morse (kass bild jag vet)




Godissuget from hell

Jag har alltså haft ett fruktansvärt godissug hela dagen. Jag måååste haaaa choooklaaaad innan jag döööör typ!
Men vad gör man när godislådan ekar tom och till och med negerbollar känns som ett jätteprojekt att klena ihop?

Jo, man gör corneflakeskakor såklart!


Det tar fyra sekunder och man behöver inte klena ner sig. Perfekt!
Nu väntar jag på att gräsklipparmannen ska komma in sedan är det vi som parkerar oss i soffan och moffar.
Ha det gött så hörs vi i morgon!


Nittileaks

Hoppas verkligen inte att ni har missat det programmet med mina all time favorites Filip & Fredrik. Släng er in på kanal5 play annars i sådana fall. Kommer inte ihåg om det var första eller andra avsnittet där de ställde sig bakom en flyplansmotor och höll på att blåsa bort. Jag skrattade så jag grät och kunde inte sluta. Det var till och med så illa att Vide kröp fram för att trösta mig <3. Fantastiskt program hur som helst. E-type spelar snuttar av tidstypisk musik och jag tänkte att jag skulle dela med mig av en fin fin 90-tals playlist som de här snygga brudarna plockat ihop åt mig.

Klicka på bilden för att komma till playlisten (du behöver ha spotify!)


För ännu mer 90-tals nostalgi kan ni läsa det här inlägget.



Frid och fröjd

Jo nu känns livet lite lättare igen. Vide och jag har fått köttbullar och makaroner i magen och medans han tupplurar så ska jag passa på att päsa i soffan. Råkade ha på teven lägligt i går och såg på Leila bakar. Alltså jag har nog aldrig blivit så sugen på att baka som jag blev efter det. New York cheesecake och American applepie säger jag bara. Måste testa! Jag har verkligen blivit lite av en husmor det senaste (men jag väntar fortfarande på att städsuget ska komma men det lär väl aldrig hända) Tyvär kan jag inte baka någonting utav det för jag har inga ägg hemma (dom tog otroligt nog slut). Ska man liksom orka släpa sig till affären? Tveksamt...

Åh...


Receptet hittar ni här

3 Maj

Hallå hallå!
Den har dagen har börjat allt annat än bra. Gick upp med Vide strax efter åtta och ser då att Håkan glömt ställa in mjölken efter sig innan han gick till jobbet. Det gör mig av någon underlig anledning helt skogstokig. När jag sedan märker att min deklaration fortfarande ligger odeklarerad i soffan, när det var sista dagen i går, så kokar det över. Jag känner att jag måste få skälla på någon och ringer till stackars Håkan och avslutar med att slänga på luren. Det kändes inte bättre...
Snöade gjorde det också. I MAJ?!?


Korvar, muffins och partysug

Hej hopp.
Nu har vi klämt i oss korv med bröd och överblivna muffins här. Sitter och sneglar på big brother med ett halvt öga. Fattar egentligen inte varför jag tittar på skiten men det är som en jävla chipspåse, har man väl börjat så går det inte sluta helt enkelt.
Har fått lite av kläderna jag beställde också men självklart fick man skicka tillbaka tre grejer. Byxorna självklart (kan jag inte bara inse att jag inte passar i byxor som lägger på tio kilo på låren?) sedan var klänningarna för stora..suck och stånk.
Ett annat stort problem jag har är att jag är sjukt partysugen. Fast mest sugen på att sminka och piffa mig skulle jag tro. Någon som har lust att göra stan osäker på lördag?

Men allra helst skulle jag nog vilja gå på maskerad igen.

En liten filmsnutt...

Här får ni se när Vide dansar lite till Ebba Grön och gör en bakåtvolt av ren och skär lycka...höhö
(hoppas ni inte tror att jag på allvar tittar på Så ska det låta. Det var bara för att roa Vide och inget annat eftersom han älskar när folk helt plötsligt brister ut i sång när han minst anar det...)


Bakåtvolter och pepparkaksglass

Just nu sover Vide igen och jag sitter här och håller på och laddar upp ett klipp på youtube där han dansar. Så fort han hör musik så sätter han igång och diggar. Så jäkla söt! Fick lite av det på film förut och han avslutar det hela med en snajsig bakåtvolt höhö ni ska få se sen...

Nu tänkte jag däremot smaska i mig en missbildad glasstrut (fjällan du vet vart jag bor) framför ett avsnitt av top model.


Smell you later!


Vill ha!

Jag tror bestämt att det får bli en tur in till stan på min lediga lördag för att shoppa loss på lindex.
Vide är i stort behov av kortärmade bodys nu till sommaren och han ska banne mig få hela rasket!



2 Maj

God morgon!
Nej, jag har inte gått och dött. Inte kan jag bli beskylld för att ha ett liv heller för orsaken till min frånvaro är att jag har jobbat arslet av mig hela helgen. Så nu vet ni höhö.
Men nu är jag back on track igen så ni behöver inte oroa er.
Här har vi inte hunnit göra mer än att äta frukost. Vide har åkt i säng igen och han somnade på stört så han var väl inte färdigsoven när han vaknade strax efter åtta. Lilla sömntutan.
Jag har väl inget vettigare att skriva. Jo! Jag har fortfarande träningsvärk efter förra helgens trädgårdsarbete. Det måste väl ändå vara höjden. Nästa gång får jag nog stretcha (för det gör dom ju i mästarnas mästare fastän dom bara ska flytta vindruvor från en skål till en annan...)

Nu ska jag ta i kapp förlorad datortid!
Hörs senare!


RSS 2.0