En överraskning

I dag är ingen vanlig dag för det är kråkans födeledag! 
Trettiofem år har gubben hunnit bli och det måste vi ju fira. Eftersom jag vanligtvis är en sopa av rang på att uppmärksamma min bättre hälfts födelsedag (förra årets födelsedags-bio fick han ju för en månad sedan) så tänkte jag att i år när han nästan fyller jämnt att jag skulle göra mig till lite och överraska honom ordentligt.
Jag har nämligen bokat in oss på övernattning med spa utanför lysekil. Det ska bli huuuuuur gött som helst....eller jag menar Håkan kommer såklart tycka att det blir huuuuur gött som helst höhö. Det är bra med födelsedagspresenter som även gagnar givaren en smula hehe.
 
Som jag har smusslat och trixat för att hålla detta hemligt. Jag har lagt ut sidospår hitan och ditan för att Håkan inte ska ana någonting. Vi får se om jag har lyckats för nu åker jag i väg och hämtar honom på jobbet!
 
Vann spa here we come!
Bilder lånade från vann.se

24 Februari

Jag var väl inte helt ärlig i går när jag skyllde på jobbet som enda anledning till att jag inte hinner blogga så värst mycket nu för tiden.
Ännu en bidragande faktor till att tiden inte räcker till för att skriva om brunsås och annat bra stavas Pretty little liars.
Jag är heeeeelt fast och just nu lägger jag all ledig tid jag kan skrapa ihop för att plöja fjärde säsongen. Det trodde jag inte när jag såg första avsnittet och nästan var arg över hur dåligt det var. Den har egentligen mycket av sånt som jag oftast inte gillar att titta på. Jag tyckte nog det var på tok för mycket relationstrams för min smak. fast så såg jag ett avsnitt till, och ett till...och ett til och nu kan jag inte sluta. 
 
Kan verkligen inte förstå varför jag fortsatte att titta över huvud taget...
Det är verkligen en gåta...
japp...
*host*
Förutom snygga killar så bjuds det även på en hel del spänning och lite läskigheter.
Många förskräckta miner.
...och sms.
Det blir även en hel del smygande i buskar...
...samt en hel masssa romantiskt tjafs men jag har väl blivit blödig och lättrörd på gamla dar *tindrar med ögonen*
Nämnde jag förresten snygga killar?
 
Tips från tanten om ni är sugna på ett desperate housewives i high school-miljö helt enkelt.

23 Februari

Hej hej!
Jag lever om det var någon som undrade. Oroväckande många dagar mellan blogginläggen nu, I know, men jag får väl skylla på att jag har jobbat sex dagar i streck här nu. Fast det är ju ingen annans fel än mitt egna förresten som lägger schema som en jävla kratta emellanåt. Men gnälla är jag ju bra på som ni kanske har märkt höhö.
Mycket av bloggtorkan beror väl även på det faktum att jag inte har någon fungerande kamera ännu. Jag måste verkligen få tummen ur arslet och sätta mig ner och forska lite i vad jag vill ha för något. Någon som sitter inne på ett bra tips? Ett krav är att det måste vara canon och inte för jävla snordyrt. Vilka objektiv är bra och prisvärda? Jag har ingen jävla aning känner jag *skriker inombords*
 
Annars då? Har det hänt något roligt för er andra? Do tell me!
 
Tycker ni att det blir för glest på blogginlägg här inne så hittar ni mig alltid på instagram där jag blandar selfies med frukostbilder...typ....näääääää skooooooja bara det blir ju fikabilder också muöhöhö.
 
 

17 Februari

Något (läs sociala medier) säger mig att det är fettisdagen i dag men här hemma har vi firat en annan typ av högtid...kind of.
Ja så går det när barnen får välja kläder själva. Det var från början Vincent som propsade på att få ha pepparkaksdräkten på sig och det fick han ju såklart. Då ville Vide vara tomte och när han fått på sig sin mundering med luva och allt så blev Vincent så passa avis att han också ville vara tomte...så så fick det ju bli då...phuuuu...välkommen till livet som småbarnsmorsa säger jag bara *blåser i partytutan*
Vi var lite rastlösa här på förmiddagen så jag plockade med mig mina tomtar ut på en promenad bort till en närliggande gård för att titta på djuren.
Här spanar vi på hästarna.
Full fart på barnen.
Dagens outfit bjöd på en hel del fashion och sånt...
Vi hälsade lite på getterna också innan vi pallrade oss in i stugvärmen igen.
Väl hemma så svänge jag ihop amerikanska pannkakor till lunch. Med massa lönnsirap till såklart.

16 Februari

Nämen guuuud villken bra dag det här har varit då!
 
Den började med välbehövlig sovmorgon till 09.15(!!) och då får man förklarligt nog en galen glans i blicken på grund av ren och skär lycka. Tack kära barn ni vet allt vad gamla morsan behöver ♥
 
 
Den där extra sömnen gjorde verkligen nytta för under hela förmiddagen var jag ett under av husmoderlighet. Jag har städat, plockat, tvättat och renbäddat, samt svängt ihop mat samtidigt som jag fick medla mellan två barn som också gärna ville hjälpa till...på sitt sätt...hrm. När Vincent sov middag passade jag på att muta Vide med Håkans dator så att jag i godan ro kunde avnjuta ett avsnitt av doctor who.
 
Mums!
 
Vid tvåtiden fick vi besök av kompisar både jag och barnen. Jag behövde ju änna lite hjälp med att få i mig resterna av den däringa kanelbullekladdkakan. Mucho trevligt!
 
Andra saker som jag har hunnit med att göra i dag är att hitta en sån här söt bild i telefonen (och ungefär trettio till likadana. Snacka om skillade selfiemoves.
 
Sedan har jag även googlat på katter som är på väg att nysa och hade roligt resten av dan. Rekomenderas varmt.

Vi avslutar helgen med ett recept

I går hittade jag ett recept på kanelbullekladdkaka inne hos Sabina
Ja men ni hööööör ju! Hur kan en låta bli att provbaka något sådant fantastiskt liksom?!!?
Och fantastiskt var bara förnamnet om ni frågar mig. Med en klick grädde på så har du himmelriket på en tallrik.
 
Jamen titta bara!
 
 
Kanelbullekladdkaka
 
120g smör
2 ägg
2dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
 
kanel och pärlsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med socker, vaniljsocker, kanel, mjöl, salt och sedan smöret. Smörj och mjöla en springform 20 cm (min var 22) i med smeten och garnera med kanel och pärlsocker efter behag. Grädda mitt i ugnen 10-15 min beroende på formens storlek. Prova med en sticka!
 
Ät och njut!

11 Februari

Hallå där vad gör ni?
Här står en ledig slappardag på schemat om ni undrar. Välbehövligt.
I går natt höll Vincent på och krånglade mellan 03.30 och 04.15 cirka och jag var mer död än levande på jobbet i går eftersom jag hade så svårt att somna om (och då var det ändå Håkan som sprang skyttetrafik...) I dag vaknade jag med ett ryck av att Vincent illvrålar och jag bara Nääääj ska han vara vaken mitt i natten nu igen *paniksvettas* jag pallar inte! Fast så var klockan 07.30 liksom. Phju. Det säger ju ändå en del om hur jävla trött jag är just nu.
Fast jag förstår ju egentligen inte vad jag klagar för när vi har en sån natt med "krångel" i halvåret på sin höjd. Alla övriga nätter får jag ju sova som en stucken gris typ tretton timmar i rad om jag går och lägger mig i tid höhö.
 
Nåväl.
 
Här slappar vi som sagt även om jag faktiskt har fått lite städ och plock gjort också förstås. Min kära far kommer ju hit och fikar i eftermiddag så då får en väl försöka anstränga sig antar jag höhö.
 
Fick ett obeskrivligt sug efter skolmatsfavoriten blodpudding, potatisbullar och bacon i dag så det fick det bli til lunch.
 
Bild på mat och en linslusig snart tvååring.
Nu när den kortaste av oss sover middag så passar jag och Vide på att ta varsin kaka och mysa ner oss framför en film. Jag lägger även till en stor kopp kaffe till den ekvationen.

Tant Ewe 30

Häääääääär då kommer dom stackars bilderna som min kamera lyckades spotta ur sig innan den slängde in handduken för gott.
 
Första och enda bilden från förfesten togs på dessa snygga brudarna (jodå det togs allt en på killarna i soffan också men den blev för suddig).
Sedan begav vi oss genom snöstormen till festen där det bjöds på lite määään lööööööv.
Jag såg av någon anledning sjukt skeptisk ut.
Två snygga killar varav den där till höger är singel. Passa på tjejer!
Tanten i egen hög person ♥
Sedan kom favoritprylarna fram.
Hahahahahaha
Sedan gick någonting väldigt fel med min kamera som ni redan är utleda på att höra om...jamen ni ser ju...
 
Fantastiskt skojig fest och jag lade nog inte huvudet på kudden förren efter tre någon gång. Då har en haft rooooligt!

10 Februari

Hallå hallå här är jag!
Nu har det gått ett par dagar IGEN sedan jag stack in näsan här och jag har som vanligt ingen bättre ursäkt än att jag typ varken hunnit eller orkat.
Helgen har varit bra i alla fall och på lördagen stod trevlig trettioårsbaluns på schemat (som ni ska få se bilder från lite senare) men inget gott som inte för något ont med sig (nytt ordspråk som jag uppfinner här och nu) för självklart gav min kamera upp för gott i lördags natt. BUHU. Jag har förvisso önskat mig en ny i smyg och det har väl min käre canon snappat upp så nu gjorde den slag i saken på egen hand och slutade fungera helt enkelt. Deppigt värre som ni förstår. Kanske möjligtvis så skulle jag klara mig med att bara köpa ett nytt objektiv men å andra sidan så har ju kameran snart fyra år på nacken så en kanske lika bra ska slå till på en helt ny? Men vilken? Aja jag får forska i detta men en ny kamera måste jag ju ha så mycket som jag fotar.
 
Slut på gnället!
Nu ska jag äta lite kvällsmat och sedan fixa med bilderna från lördagen och slänga upp här.
Så här såg jag ut i alla fall i form av en posig selfie. Jag blev sååå nöjd med sminket! Vågade mig äntligen på att sminka mig med lösglitter och wow alltså vilket lyft det ger till makeupen. Nästa fest får det bli ännu mera glitter banne mig!
 

Ett brinnande inferno och ett rykande färskt passfoto

Hej och go kväll bloggen. Tänkte att jag skulle trotsa tröttheten och slänga in ett par meningar här innan ögonen slår ihop för i kväll. Det känns lite som att det har brunnit i huvudet faktistk men det hänger väl ihop med förmiddagens brandutbildning kan jag tro höhö.
Det här med brandutbildning är något som en borde göra ännu oftare känner jag för om det någon gång uppstår en brand, på jobbet eller i hemmet, så är det bra om den där kunskapen sitter lite i ryggmärgen känner jag.
Vi fick även prova på att släcka en liten brand i tur och ordning och det klarade ju såklart alla jättebra på ett par sekunder...utom jag. Självklart var jag sist och sprang fram med skumsläckaren i högsta hugg och sprutade och sprutade....och sprutade men elden vägrade ge sig och helt plötsligt var skummet SLUT(!!!)
 
Kom och ta mig långt härifrån *klapp klapp*
 
Det roliga var ju att precis innan detta hade vi fått se en film som hetter "När allting gick fel" och jag skämtade med kollegan brevid om att vi visst skulle få se filmen om mitt liv...
 
Men jag slängde mig i alla fall i sista sekunden efter kolsyresläckaren i stället och fick stopp på branden så att vi i morgon kunde slippa läsa rubriker som "Tjugo kommunanställda fast i brinnande inferno, inga liv gick att rädda"
 
Nä det blir nog aldrig någon brandman utav mig och det kändes som lite av en befrielse faktiskt att gå tillbaka till jobbet igen där jag faktiskt har koll på läget höhö.
 
Pass opp! Vi avslutar med en rykande het färsk passbild
 

Garderobsrensning

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och betat av den met seglivaste punkten någonsin på min imaginära "att göra lista". Jag har nu efter många om och men rensat ur och städat mina två garderober. Det gick ju ganska lätt när jag väl var igång så jag förstår inte varför jag har dragit så länge på det....eller jo det förstår ni nog när ni tar en närmare titt på före bilden...
 
 FÖRE                                                                                                             EFTER
 
Det här fick flytta ut. Lite ska skänkas till second hand och övrigt slussas vidare till syrran som sedan skickar vidare det till mamma som sedan får göra vad hon vill med det. Så ser mitt...eeeh kretslopp ut.

Så gott som färdig

Jag tänkte att vi skulle starta dagen med att ta en titt in på toaletten som nu är så gott som färdig. Det är bara lite finlir kvar så som gardiner, matta och lite annat smått och gott. Handdukskrokar köpte vi sist vi var på Ikea men dom är nu spårlöst borta. Tyvärr så vill jag minnas att det var jag som packade upp den där jäkla kassen men jag har inte en susning om vart jag gjorde av dom. Jaja lagom till att vi har köpt nya så kommer dom väl fram skulle jag tro,
 
Så här ser det ut just nu i alla fall:
 
 
Svårt att ta bilder som gör rummet rättvisa tycker jag men supernöjda är vi i alla fall. Nu ska jag bara fylla skåpen med bröte höhö.

Helt sjukt

Hej på er! 
Tänkte bara slänga in ett litet livstecken här efter ett par dagars tystnad. 
Orsaken till bloggtorkan stavas sjukstuga. Båda barnen har varit febriga, hostiga och hängiga så gott som hela helgen (därav rubriken). Vide kommer jag inte ihåg senast han var sjuk så att ha honom febrig och kramsjuk var ovanligt och lite mysigt (missförstå mig rätt). I går var barnen feberfria lagom till att jag och Håkan började känna ett begynnande skav i halsarna. Tajmat in i minsta detalj.
Eftersom jag har jobbat sedan i torsdags så var väl inte jag den gladaste laxen i lådan på jobbet i dag precis så förlåt i efterskott till mina kära kollegor som var tvungna att umgås med min dystra uppsyn denna mulna måndag.
 
Skavet i halsen består så denna kväll kommer antagligen sm i gnäll att gå av stapeln på Bergsgatan med en motståndare i vardera soffhörn. Vem är det mest synd om? Eftersom jag redan är uppvärmd så lär jag ta hem det utan några större ansträngningar *högfärdshostar*
 
 
 
 

RSS 2.0