Grillning i Sparlösa

Ja efter strandbesöket i onsdags så styrde vi ju, som jag redan nämnt, kosan mot Sparlösa för grillning hemma hos min mor.
 
Efter en liten powernap så var barnen pigga som mörtar igen.
Det var inte jag så jag satte mig i ett skuggigt hörn.
Minstingen spändes fast och mutades med...vatten...
...som han bjöd sin pappa på. Jahaja.
Undrar om en får nåt käk snart eller inte?
Kanske inte...
Bäst att skrika i högan sky tills jag bir nedsläppt från stoljäkeln och kan springa in i köket och nalla jordgubbar när moster inte ser.
Fast till slut stod ju maten på bordet såklart. Helgrillad filè med ananassalsa och currysås. Förjädra gött.
Glass med jordgubbar fick runda av.
Det kommer alltid som en shock att jag inte längre får sitta vid "barnbordet". Jag har liksom egna barn. Knäppt ♥
Knubbrumpan som sällan är still.
Solen går ner bakom Sjöbloms dass?
Vi avslutar med en sprallig lillsork som, väldigt fokuserat, försöker springa ur bild.
 
En fin dag med ett fint avslut.

26 Juli

Det var inte i går som jag mobilbloggade direkt men det är just det jag pysslar med just i detta nu sittandes i en bil med siktet inställt på Mellerud. Hårda bud och så vidare.

Hade tänkt vara ambitiös och tidsinställa ett par inlägg eftersom jag har mörder med bilder som jag inte har hunnit visa. Men den här värmen har ju gjort att ögonen går i kors på mig redan vid åtta på kvällarna såatteeeeeh, det sket sig. 

Fast går allt som det ska så kommer i alla fall del två på gårdagens inlägg upp lite senare här.

Ha det gött så hörs vi när vi hörs!



25 Juli

Hola amigos!
Vadan det utländska språkbruket undrar ni? Jo men efter snart en vecka med trettio grader i skuggan så börjar en ju nästan fundera på om en inte befinner sig på en kanarieö i alla fall. Den svenska sommaren har levererat med råge.
 
Och här kommer lite bildbevis.
 
I onsdags suktade vi efter svalkande vågor och sand mellan tårna så vi packade in oss i bilen för att spendera dagen på Svalnäs tillsammans med syrran plus familj.
 
Två badsugna älsklingar.
Vi slängde oss i sjön på en gång såklart.
Kast med liten bebis gick hem...
Det var precis hur jävla gött som helst i vattnet.
När jag tröttnade på att bada gick jag upp och la mig för att lukta mig själv i armhålan lite.
Det var nog fasen första gången jag och Håkan var på Svalnäs men vi kom snabbt fram till att hit borde vi åka oftare.
Kiosk och allt!
Så himla bra med träd som skuggade i hettan.
Inte mindre än tre flygplan korsade himlen och Vide var lyrisk.
Sixten får lite smörj.
Sen kom mormor och tog ett dopp.
Hurra!
Aaaaaaaaaah! Semästäääääääärrrrrr!
Framåt sena eftermiddagen när sanden började skava i röven och solen sveda våra nackar (Håkans) så plockade vi ihop oss och styrde kosan mot Sparlösa för grillning men dom bilderna kommer i ett annat inlägg.
Det tog i alla fall inte många meter förrän det såg ut så här i baksätet ♥

22 Juli

Uj uj. När solen gassar från en klarblå himmel dagarna i ända finns det ingen tid till att sitta vid datorn inte. Det enda en vill göra är att slappa i solstolen och bada i poolen (och jaga barn och laga mat). Kråkan håller på och grejar i garaget så jag får rodda lite själv emmelanåt men nog har vi allt hunnit götta oss en del.
 
Nu har ju solen gått ner bakom Sjöbloms dass så här kommer lite bilder från dom två senaste dagarna.
 
Badat pool som sagt. Jag och Vide satt nog och plaskade i den där bortåt två timmar medan Vincent sov middag.
Härligt!
Fast vila från solen måste vi göra emellanåt såklart så då passar det ju bra att rita lite. 
Två ståtliga huvudfotingar bland annat.
Vincent tyckte nog att det var roligast att gnaga på kritan om jag ska vara ärlig...
I dag hade vi besök av Pauline som är en av mina aprilmammor. Det skiljer bara två dagar mellan Alice och Vincent. Vi busade, grillade korv, badade mm.
...och fikade såklart!
Dom små hoppade även lite på studsmattan. Eller dom sprang mest runt. Eller det var mest Vincent som sprang runt och Alice försökte ta sig ut ♥
Två små vänner.
 
Fina dagar som ni ser.

20 Juli och semästääääärrrrrr!

Ja efter en jobbhelg som innehållit både stopp i avlopp, krånglande diskmaskin, ickefungerande telefoner, samt femton plusgrader i kylskåpet så kunde jag (äntligen) stämpla ut vid fyra i dag. Nog för att jag älskar mitt jobb alltså men visst är det skönt att kunna se fram emot fyra veckors ledighet med familjen som ska fyllas med (förhoppningsvis) sol, bad, utflykter, grillningar, häng med kompisar och annat göttigt.
 
Det började bra med att jag kom hem till två badande galningar ♥
Fick äntligen pussa på det här lilla smajlet. Han sov nämligen när jag kom hem från kvällsjobbet i lördags. Abstinensen har varit svår som ni kanske förstår.
Jag firade in semestern med kaffe och dammsugare men jag anade ett annalkande hot vid horisonten... 
...app app! Den där rör du inte.
Okej men smaka lite då...
Victory!
Efter att minihotet lagt sig stod det grillat på menyn.
Och kvällen avslutas med efterrät i form av glass med grädde, maränger och en jävla massa strössel men den har kråkan inte fått iordning än och jag som är skitdålig på att vänta. Kom igen nurååååå!

18 Juli

Jag skulle allt kunna vänja mig vid att sova till tio, äta frukost i lugn och ro på altanen och sedan slumra i solstolen med en bok i ena näven och en chipsskål i den andra till ljudat av...ingenting.
 
Fast nog smäller smörkletiga bebispussar, smulor på golvet och en konstant ström av prat från en frågvis fyraåring högst i alla fall. Gud så jag saknar dom.
 
Fast mol allena har jag ju sluppit vara i alla fall då syrran kom och plockade upp mig i går för shopping i lisch. Mycket trevligt var det förutom att en stackars pensionär föll i rulltrappan inne på H&M. Hela vägen ner. Det skriket och det ljudet är något av det värsta jag hört. Eftersom jag stod med telefonen i näven så ringde jag ambulans som kom på stört. Vad jag kunde se så hade hen klarat sig bra så jag hoppas hen klarade sig i från brutna ben och så vidare. En blir lite uppskakad av sånt där faktiskt.
 
Vi avslutade i alla fall dagen med en fika ute hos pappa och fikabrödet inhandlades givetvis inne på delicato outleten. Tummen upp på den.
Jag håller med mina kära syster om att det blir lite väl dyrt att gå på stan utan varken snubbar eller kids i släptåg höhö.

Midsommarafton del två dårå

Bättre sent än aldrig som jag brukar säga. Nu när jag inte har en liten ettåring som klättrar på mig så fort jag tänker tanken på att blogga så är det bäst att passa på liksom. 
Eftersom jag ligger något efter med bloggningen så kommer här dom sista bilderna från midsommarfirandet som jag hade liggandes på finkameran.
 
På midsommaraftons kväll dukade vi upp ett långbord där vi trängdes allihop i snålblåsten och hade det mysigt. Här är en bild på mig och kråkan ♥
Två små bus som satt och gjorde grimaser till varandra i stället för att äta mat.
Tårta! Jag passade på att gå på toaletten och lagom när jag kom tillbaka stod det en stor tårtbit upplagd på en tallrik på min plats. Men vad gulligt tänker jag att Håkan lagt upp en bit till mig. Jag sätter mig och börjar sleva in och då visar det sig att det är Roynes tallrik jag börjat äta ifrån. Oooooops. men sorry om en var lite tårtsugen då liksom höhö. Håll bättre koll på era tårtbitar när jag är i närheten säger jag bara.
Den obligatoriska "Låtsas-halsa-direkt-ur-spritflaskan-bilden."
När alla barnen somnat gick vi in i förtältet och började dansa?
"Ta kort på mig och larsaaaaaaaa" vrölade jag nog här.
Elinor såg lite rädd ut.
Gud vad jag älskade mitt hår här. Synd att det bara håller en dag typ.
En vacker dag ska jag göra ett kollage av alla bilder jag har på Royne med en kamera framför ansiktet. Det är ett par stycken höhö.
Fina Ewe.
Andreas fick en fin present av killarna som åkte till Gekås. Mycket nöjd över att jag fick en bild över huvud taget för den satt på i ca 2,3 sekunder...
Efter den här bilden så kröp jag hem till husvagnen och la mig och hade världens huvudvärk dagen efter men det fick det vara värt.

16 Juli

Hej från en svettigt tjej!
Jomenvisstserrusåatteeeh.
 
En annan har ju varit redig och klippt gräsmattan för första gången ever *applåderar mig själv*
Nog för att jag har klippt gräset många gånger förut i mitt liv fast det var när jag bodde hemma och då satt en ju gött på en åkgräsklippare med tillhörande hörselskydd med inbygg radio på pallet och glassade runt i solen. Nu får en i stället skjuva ett trögt gammalt åbäke som sprutar gräset rätt i ansiktet på en samtidigt som den då och då låter som om en kört in i ett berg (eller så var det just det jag gjorde?)
 
Hur som helst så var nog min största rädsla att inte få igång skiten över huvud taget eftersom Håkans instruktioner löd ungefär så här; "Spänn fast det här handtaget med plastpåsen(!), sätt på bensinkranen, dra en sju åtta gånger i snöret allt du kan men den kommer inte att starta, kör ut den och låt den vila en stund och dra sen några gånger till då KANSKE den startar, annars får den vila lite till sen drar du åtta helvete ett par gånger i snöret, springer tre varv runt huset, ritar ett kors i taket och ber en bön till alla gudar som finns....okej det där sista kanske jag hittade på men alltså. Skiten startade i alla fall och nu sitter jag har och är väldigt nöjd med mig själv förstås.
 
Anledningen till att jag fick för mig att klippa gräset är för att gräsklipparmannen är på husvagnssemester med barnen, sina föräldrar, syskon och respektive. Jag är alltså helt själv hemma eftersom jag fortfarande jobbar och dom kommer inte hem förren på fredag(!!!)
Det roliga är ju att jag typ har sett fram emot det här och näst intill räknat ner dagarna. 
Alltså heeeeeeeeeeeeeeeeelt själv hemma. Inga barn som tjatar, båkar och klener och ingen sambo som tjatar, bråkar och klener (höhö).
Det ska bli helt fantastiskt underbart har jag nog till och med uttryckt mig. Men vem var det sen som stod där med darr på underläppen och sprutande snortårar rinnande längst med kinderna när hela lelle familjen kom och sa hejdå till mig på jobbet i morse då? Då var det inte så värst underbart längre.
Fast nu känns det faktiskt bra igen och jag ska försöka njuta av ensamheten. Vilken tajming då att nya Elle damp ner i brevlådan just i dag då! *parkerar arslet i soffhörnet*

15 Juli

I dag vaknade vi lite väl tidigt om ni frågar mig. Eller vi och vi är väl att ta i. Jag har nog fortfarande inte vaknat ordentligt. Orsaken till det tidiga uppvaknandet har däremot somnat om igen nu efter frukost och en del tandagnissel. Det är ju tur att dom är söta höhö. 
 
Jag startade morgonen med att prova på chiagröt för första gången. Det var helt okej faktiskt och med färska hallon på toppen, som forslats hit hela vägen ifrån Sparlösa, så såg det till och med aptitligt ut höhö.
Dagens frukost presenterades i samarbete med två smörkleniga barn ♥

Lite njut

Jag har förvisso inte gått på semester ännu men vi har allt hunnit njuta lite av sommaren ändå. I måndags hann vi hänga lite på playa del Oltorp innan åskan kom och jag gick för att jobba kvällen.
 
Eftersom jag trodde att Vincent var lite av en badkruka när det kommer till utomhusbad så blev jag något överraskad när han inget hellre ville än att slänga sig i med huvudet före. Tur då att han fick låna ett par badringar så en annan slapp få hjärtat i halsgropen var och varannan sekund.
Bildbevis på att även vi vuxna vågade doppa oss (vi har alltså simmat ut till den där bryggan). Eftersom det var en si så där trettio grader i skuggan den här dagen så var det ganska så välbehövligt.
Håkan tänke lite fel och packade inga badbyxor. Svettigt värre med andra ord höhö.
 
Det kanske inte är turkost vatten i den här pölen men det gör inte så mycket när en mest bara vill svalka sig lite och kanske inte orkar packa ihop hela familjen och åka hela vägen till vänern (som för övrigt inte heller är särskilt turkos när jag tänker efter...)

14 Juli

God förmiddag på er!
Ledig helg betyder ju oftast fullt upp och så även denna gång så nu tänkte jag hinna med att gå igenom händelseförloppet i bild och text innan jag går till jobbet senare. Nej jag har inte semester än utan har en hel veckas jobb kvar innan det är min tur. Möjligt att jag är en liten anin bitter över alla dröser med statusuppdateringar på facebook som upplyser om semesterstart för ca alla mina vänner särskilt förra veckan. Men oj vad jag kommer att klirra med vinglaset och skratta elakt efteråt när ni börjar jobba igen och jag har två veckors semester kvar muöhöhö *klappar en vit katt*.
 
Men nu återgår vi till helgen!
 
Det började redan på fredag kväll med en liten "tillställning" med tjejerna som vi valde att kalla Pre-wedding coctail/tex-mex/make-up/hair party (för enkelhetens skull liksom). Tyvärr hann vi inte med så värst mycket make up och hair och i ärlighethens namn så fick vi ju faktiskt inte blanda till alla drinkar heller. När tar vi dom? Kul som attan var det i alla fall och här kommer bilderna.
 
Kvällen startade med att fjällan skakade ihop varsin margaritas till oss. Det var starka grejer så den fick vi sippa länge och försiktigt på höhö. God var den om ni frågar mig!
Vi skulle laga mat ur Jonas Crambys bok "Texmex från grunden". Här är jag mucho koncentrerad making mangosalsa. Som den världsvana finsmakaren jag är *host* så har jag aldrig i mitt liv hanterat en mango förut. Det kanske syns...
Att laga texmex från grunden kräver sitt förkläde.
Elinor hackar like a pro!
Maten var så jävla go och här ser ni den uppslängd på min tallrik med min ömt hackade mangoslasa tronande längst upp.
Drinkarna fortsatte att trilla in och här har vi Matildas passoa power som den döptes till.
Hig five på den!
Kvällen avslutades med mina belgiska lyxvåfflor tillsammans med jordgubbar och chokladsås special.
Tack tjejer för en underbar kväll!
 
Anledningen till att vi kanske inte riktigt kände för att blanda till fler drinkar där runt 00.00 snåret var att dagen efter skulle våra karlar vara på svensexa samt att vi allihopa var bjudna på barnkalas på morgonen.
Med turtlestema!! Wohooo!
Två sötnosar kikar fram.
Kalaset avslutades som sig bör med fiskedamm!
Jag tyckte nog att den här bilden blev ganska så klockren haha.
*blås i partytutan*
Sedan gick vi och lunchade rester innan det var dags att bege sig ner till fotbollsplanen för att beskåda svensexegängets match i bubble-football.
Team röd...
...mot team blå.
Och ni tycker kanske dom ser hysteriskt roliga ut bara genom att stå där med bollarna på sig. Då skulle ni se dom springa runt och jaga en liten fotboll. Folk flög som vantar och som den skadeglada jävel jag är så skrattade jag så jag nästan gick av på mitten.
Hela spektaklet filmades även ovanifrån med den här mackapären. Ska bli väldigt intressant att se resultatet sen.
Den engagerade publiken.
Helgen avslutades på bästa sätt med en pizza i går kväll innehållandes rödvinsmarinerad oxfilé, färska champinjoner, färska tomater, lök och paprika. Fasen vad god den var och det bästa av allt är att jag bara fick i mig hälften i går vilket betyder golunch i dag *tummen upp*
 
Det var min helg det! Hoppas eran har varit minst lika fenomenal.
Smell you later!

12 Juli

Nä nu får det vara slut på tystnaden här inne.
Dags för mig att börja blogga igen för jag har faktiskt saknat det otroligt mycket och nu har jag ju faktiskt någonting att skriva om. Massor att skriva om egentligen men vi börjar väl med det allra senaste; dagen då vi skapade rubriker på Liseberg genom att fastna i Kålleradon. Jomenvisst. Då kan vi checka av det på listan liksom.
 
Jag och Håkan drog på en mysig heldagsdejt till Liseberg i Onsdags och passade då på att fastna i åkattraktionen Kållerado. Det var precis i slutet som båtarna fastnade och alla till slut klämdes ihop och kom ingenstans. Av cirka 15 båtar så var det givetvis våran båt, och självklart änden med mig och Håkan, som fastnade där det strilade en jämn ström av kallt vatten ner i våra nackar höhö. Fast tur då att det var cirka en biljon grader varmt ute och det i ärlighetens namn var rätt så gött att sitta där och bli lite avsvalkad.
För övrigt var det inget dramatiskt alls. Vi fick hjälp att klättra in till kanten och efter en stund var Kålleradon igång igen.
Jag lade givetvis upp en bild på spektaklet på instagram och facebook och min vän Sara som jobbar på svt.se ville låna bilden till en artiekl och det slutade med att jag även blev citerad och fick mitt tryne uppsmällt under rubriken haha så himla kul.
 
Hela artikeln går att läsa här för den som är intresserad.
Men det roliga slutade såklart inte där. När vi satt där under vattnet och muttrade jag och Håkan så hade övriga medresenärer i båten väldigt roligt åt oss. "I dag köper ni nog ingen trisslott" fnissade dom. Vi köpte förvisso ingen trisslott men passade på att satsa femton kronor på paradis/alladin-hjulet och vann stjärnvinst direkt. PLUS att vi dagen efter såg att vi vunnit 450 spänn på lotto under onsdagen. Sååååaaaatteeeeeeeeh! Skrattar bäst som skrattar sist.

RSS 2.0