29 Maj

Go kväll kära blöggreaders!
Hoppas ni har haft en bra dag.
Min dag har bestått av storhandling och därefter häng med syrran plus kottar. Det har varit en utedag med fika och lek och då mår en ju som allra bäst.
Lillsork sover sedan ett tag tillbaka och snart är det även dags att lägga Viden så jag och kråkan kan parkera oss i soffan framför teven med rödtjut och ostbricka. Jodå vi tar lördagsmyset redan i dag eftersom jag har en jobbhelg som står för dörren (fast vi är kanske inte ensamma om det en sådan här röd dag med efterkommande klämdag?) 
Ha de gött så hörs vi när vi hörs!
 
Rabarbercheescake och köpekakor kittlade dödsskönt i kistan.
Innan kusinernas hemfärd så gick vi till gården brevid för att titta på djuren och hittade även bästa kompisar.

28 Maj

Hej och hallå!
Visst undrar ni väl hur det är med mig i dag? Jodå tackar som frågar. Halsen är fortsatt skavig och ögonen kliar. Inget nytt under solen alltså.
Jag har spenderat dagen på jobbet och har nu parkerat arslet i soffan och väntar på att få maten serverad. Det är till att ha det bra.
Nog för att jag trivs på jobbet alltså men jag är faktiskt lite avundsjuk på övriga familjen som har varit på utflykt på mösseberg i dag. Vide blev jagad av en get och Vincent snodde mat från dom andra besökarnas picknickfiltar. Livat värre hehe.
 
Tur att kråkan tog några bilder då.
 
Djur i bur:
Köra lite hoj.
Mer djur i bur.
Den beryktade geten går till attack.

En plan som gick i kras...

Jaha.
Jag hade ju några svaga planer på att slänga mig i säng i princip direkt efter att Vincent somnat i kväll men så blev det ju inte riktigt.
Först somnade Vincent vid 18.30 och några hundradelar efter honom slocknade Håkan(!!!) i sängen. Japp han som i vanliga fall sitter uppe och ugglar halva natten kände att han skulle få sussa sött före mig för en gång skull. En stund efter 20.30 slängde äntligen Vide in sin bångstyriga handduk för i dag. Han har börjat krångla lite vid läggningarna nu när han inte får ha nappen längre när han sover men men.
 
Så här sitter den halvförkylda (ellergiska?) morsan vaken...själv....och känner sig snuvad på någon slags konfekt.
 
Nä skoja bara. Jag har ju hela knät fullt med konfekt samt teven och soffan för mig själv *släpper en förnöjsam fis*.

27 Maj

Jag vet inte om ni har hört talats om det men i dag har sm i gnäll och klag gått av stapeln här i Kvänum. Ajaj har barnen varit griniga i dag tänker ni. Nä. Det är faktiskt jag som har varit en så kallad finne i röven på allt och alla som har haft oturen att komma inom hörhåll.
Jag har haft ett kliande och svidande öga som jag har sökt sympatier för. Gäspat käken ur led och klagat över hur trött jag är och som grädden på gnällmoset så har jag även en skavig hals som jag har beklagat mig över (antagligen tills det har börjat skava i alla andras öron...) Stackars kollegor säger jag bara.
För att vara mindre gnällig i morgon så har jag pepprat kvällsmaten med en massa vitlök i hopp om att fräta bort alla eventuella förkylningsvirus (vad jag ska göra med ögat vette schöen. Jag kan ju inte gärna stoppa in vitlök där)
Jag har även stora planer på att gå och lägga mig i tid för en gångs skull. Jodå *host*. En har ju faktiskt ingen rätt att klaga när sömnbristen är sjävförvållad...
 
Ingen bild på varken vitlökspepprad mat eller irriterad ögonglob utan en på mig och Vide från Lanzarote. Jag har ju fortfarande ett par dagars bilder kvar att visa...(jag får nog gnälla lite över hur dåligt minne jag har också).

"Vi låter som en skock med getter"

Vilken underbar dag det här har varit då. Den har i princip bara innehållt bra grejer så som sovmorgon, högsommarvärme, fika på altanen och firandet av en sextioåring. 
Enda smolket i bägaren var väl att Vincent ramlade med huvudet före nerför våra två trappsteg förut och skaffade sig en jättebula i pannan. Aj aj aj. Det ska bli väldigt intressant att se hur han ser ut i morgon när han vaknar.
 
Sextioåringen som firades var min kära kollega Marita så vi samlades nästan alla jobbarkompisar för att grilla och gå tipspromenad. Precis hur trevligt som helst och vilket väder sen *låter som en repig skiva*. 
 
Här kommer några bilder:
 
Grillad raggarballe med svängdörr stod på menyn.
Tipspromenad i en ren idyll.
Vem är egentligen säkrast med munnen?
Det var tydligen lite svårt att höra skillnad på kvänumsgårdens personal och en skock med getter höhö.
 
Fint som snus!

26 Maj

Det var ju ingen liten klump man fick i magen i går när valresultaten visades.
Vart är europa på väg egentligen? Tillbaka till trettiotalet? Det är inte ett sådant samhälle jag vill att mina barn ska växa up i. Jag hoppas innerligt att fler tar sig i kragen och går och röstar i september för ett samhälle där alla får finnas till och där medmänsklighet får råda.
 
Tröstar mig med att det är bikiniväder i dag och eftervalsdagen till ära så gör jag det självklart i mina mest rosa bikinitrosor.

Mors dag i bilder

Vilken perfekt dag det här blev ändå då. Jo för visst blev jag firad till slut. Överraskningarnas man langade nämligen fram ett paket till sist innehållande ett våffeljärn för belgiska våfflor. Det är kärlek det ♥ 
Vad har vi mer hunnit med i dag då? Jo att fira min kära mor tillsammans med mina syskon och pappa i Sparlösa. Här kommer lite bilder:
 
Sommar, sol och leksaker i halva trädgården.
Sixten var kalasfin.
Det började med ens suga i fikatarmen så det bullades upp med kakor, rabarbersaft och vetekransar.
Jag stod självklart för tårtan. Jag experimenterade med både bottnarna, fyllningarna och garneringen och gott blev det.
När alla tittade bort för en sekund så smet den här lilla gnagaren och satte tänderna i mormors chokladask.
Kanske inte fullt lika bedårande höhö.
Pappa och syrran tog en liten tur i finbilen.
Alla barn utom Vincent fick varsin glass men det hindrade inte honom från att grabba tag i Sixtens och sno åt sig hälften.
Gott!
Vi gick upp i skogen för att leta efter troll. 
Jag fick så många fina bilder på mamma och Vincent.
Ta en fin bild på mig och Vide beordrade jag därför kråkan som tog den här där jag viftar bort en fluga. Jahopp...*ramar in*
Vi hittade tillbaka ut genom skogen och tackade för oss.

25 Maj

God morgon god morgon (eller förmiddag kanske?)
Jag får väl börja med att gratta alla mammor där ute. Heja oss!
Så värst firad kan en väl inte påstå att jag har blivit. Om man inte räknar den där fantaburken som jag beodrade kråkan att hämta till mig i morse, så att jag kunde släcka bakistörsten, som frukost på sängen då...
Jag tror nog att jag överlever. Att få en stor kram av Vide och en blöt puss samt håret luggat av minstingen slår högre än blommor och choklad.
 
Nu ska jag snart lyfta på arslet och färdigställa årets mors dag-tårta och på tal om lyfta arslen, ni glömmer väl för fan inte att rösta nu? Rösträtt är inte en självklarhet för alla så ta den inte för givet. Gå och rösta!
Själv passade jag på att göra det redan i onsdags.
 
Med blå kajal i osmickrande ljus jagar det här fejset er till vallokalen höhö

24 Maj

Hej på er!
Jag är ledig denna helgen och det firades in genom att hela familjen vaknade på fel sida alldeles för tidigt i morse. Det slår ju aldrig fel att sådant händer när jag är själv hemma och samtidigt har tänkt att hinna baka tårtbottnar till morgondagens tårta(punkt punkt punkt).
Nu har i alla fall lugnet äntligen infunnit sig. Minsta grinet sover och Vide har blivit mutad med lite datorspelande. Sista tårtbotten står i ugnen så den ska jag passa på nu. Jag testar nämligen ett nytt recept så nu vakar jag som en hök utanför ugnsluckan hehe.
Vi hörs sen!
 
Sötfisar på rad.

22 Maj

Hallå där i (bastu)värmen!
Det har änna varit fullt upp här ett par dagar med jobb och annat bös samt vackert väder så jag har inte hunnit blogga något vidare värst.
På jobbet mätte vi i dag 27 grader i skuggan vid tretiden *steker fläsk på asfalten*
Det var även samma temperatur inomhus såatteeeehehehe *svettas ymnigt*.
Men nu ska jag inte klaga för det är ju ingent annat än helt fantastiskt att högsommarvärmen har kommit hit till schlätta. Det återstår att se ifall den kommer att stanna eller inte. Kanske var detta sommaren också kommer hösten i juni och vintern i juli. Vide tittade nämligen ut genom fönstret förut och sa att snart blir det snö(!) Hoppas innerligt  att han inte har en synsk sida och att detta verkligen stämmer höhö.
 
Under dessa dagar av bloggfrånvro så har jag även hunnit få fotografens bilder från ettårskalaset så några av dom hoppas jag att jag kan slänga upp här vad det lider.
Inte nog med det, nu finns även en artikel om våran grupp på familjeliv.se där vi hade våran ursprungliga grupp.
 
Kolla kolla kolla!!!
 
Hur häftigt?!
Tryck på bilden för att komma till artikeln! :)  (ja trots min avsky mot smileysar i bloggtext så var jag bara tvungen att trycka dit en nu pga emotions gone wild och det hysteriska happy facet jag demonstrerar här i soffhörnet just i detta nu). :))))

Världens bästa ettårskalas

Sådär ja då kommer det äntligen lite bilder från kalaset som jag lovade. Det kom en nattning av barn och intagande av hamburgertallrik emellan men nu så.
 
Jag tog inte så jättemånga bilder på fredagen för jag hade liksom fullt upp med att åka tåg/jaga bebis/hitta i storstan/vara en bonnläpp på vift.
 
Här sitter jag utanför resecentrum i Skövde och svettas inför uppgiften att sitta instängd inuti ett tåg i flera timmar tillsammans med en myror-i-brallan-allan. But first let me take a selfie.
En randig liten sork väntar på tåg.
Det här med att åka tåg var ju himla spännande. Näsan satt tryckt mot rutan i flera minuter.
När näsan inte var tryckt mot rutan så sprangs det fram och tillbaka, fram och tillbaka och fram och tillbaka.
Värsta lekplatsen ju!
Tågresan gick bra trots noll sovna minutrar från Vincent sida och väl utanför centralstationen så slocknade han i vagnen. Då passade jag på att svalka mig med en glass för det var typ högsommarvärme i Stockholm.
Efter incheckningen så hade klockan hunnit bli sen eftermiddag så vi käkade lite, röjde runt lite i receptionen och charmade brallorna av allt och alla (okej mest Vicent då) sedan var det bums i säng.
 
Lördag morgon och kalasdag!
Gruppbild...
Vi åt frukost ihop med Christel och Sarla från gruppen som bodde på samma hotell som vi. Efter frukosten var det dags för kalaspiffning. Eller kanske SM i total oreda. Det är lite oklart...
När fejset var på så gick vi för att möta upp några andra tjejer och samtidigt söva barn så alla barn kunde vara sitt allra piggaste och gladaste på kalaset.
Min slocknade till slut.
På väg till kalaset råkade vi gå lite fel....eller ganska så mycket fel. Sen hoppade vi på en buss och kom hyffsat rätt igen och då skulle jag leda gruppen framåt tänkte jag. Jag vet inte om ni har hört talas om det men apple har faktiskt släppt en ny iPhone, iPhone bonnläpp, då visar gps:en rätt väg men personen som håller i telefonen går ändå åt fel håll. Det är det nya nu.
Till slut så hamnade vi ju ändå rätt och möttes av den härliga synen av barn, barnvagnar och mammor högt och lågt.
Vincent som precis hade vaknat spillde ingen tid utan satte igång att leka på en gång. Här med sötnosen Signe.
Stället var så fint pyntat och på plats fanns även Me&I och Bambino.
Vincent ville hela tiden in i bollhavet men så fort han hamnade där så ville han ut igen haha.
Erika och Lowe, Cecilia och Alva, Helena och Gustav antar jag att det är där i hängslebyxor (ber om ursäkt om jag råkar döpa om någon av er hehe)
Viktoria, Cecilia, Pauline och Cecilia med lilla karamellen i mitten.
Matpaus!
Det var full ös på den här lilla suddiga mest hela tiden.
På eftermiddagen blev det dag att hugga in på (och fotografera) gruppens egna tårtdtrottning Cecilias fantastiska tårta. Så himla fin! 
Alla barnens namn stod tryckta på tårtan ♥
Den var inte bara vakcker utan sjukt god också. Där ligger en annan i lä kan jag tala om.
Efter att vi smaskat tårta med hela ansiktet så hann vi leka lite till.
Sedan var det dags att säga hejdå till alla underbara männsikor och packa sig i väg till tåget. Jag fick sällskap av Cecilia och Sanna så jag slapp irra bort mig hehe. Sedan damp jag ner på tåget och tog den här halvsuddiga selfien innan det var dags att underhålla ett litet krutpaket till barn som inte hade några planer alls på att sova.
Med lösfrallor på sniskan, svett i pannan och mutrussin fastkletat lite varstans så tog vi oss hela vägen till Skövde där kråkan hämtade upp oss och körde oss hem. Snipp snäpp snut änd the färytälj is sluth.
 
Fast inte riktigt för med på kalaset fanns även en fotograf som med all säkerhet har tagit fenomenala bilder. När jag får tillgång till dom så får ni självklart också se.

18 Maj

Hallå på er!
I går landade jag på schlätta igen efter en fantastisk minihelg i Stockholm.
Allt har gått så himla bra och både jag och Vincent har haft jättekul. Att åka tåg var inga problem. Det var faktiskt så till den milda grad roligt att det inte gick att sova en endaste minut varken på ditresan eller hemresan. Fullt ös medvetslös. Fast så nöjd och glad som Vincent har varit hela tiden så springer jag gärna efter honom fram och tillbaka i en tågvagn.
Jag är typ helt hög på lyckohormoner efter kalaset där jag äntligen fick träffa alla mina aprilmammor och deras underbara ettåringar. Kärlek och ananas!
 
Jag har såklart massor att berätta och bilder att visa men vi ska springa i väg till svärpäronen och grilla så det får bli senare i dag.
Fast den härliga, fullproppade goodiebagen (eller snarare goodiebagsen) har jag som den duktiga bloggare jag är packat upp och dokumenterat. Jösses vad möe fint till både Vincent och mig. (fast påsen från bambino lyckades jag såklart att glömma kvar på leklandet buhuuuu).
 
Fullproppade som sagt.
Böcker, mössa, sockar, smycken, nagellack, parfy, ansiktsmasker, tidningar, nappar, napphållare, skedar, servetter, presentkort, hårpänne, smakprover, nässug och mycket mer.
Här är alla våra sponsorer:
Tjejerna som har jobbat med att fixa sponsorer och ro i land hela kalaset har verkligen gjort ett grymt jobb!
Mer om kalaset senare i dag!

15 Maj

God kväll god kväll.
Här sitter jag och hetsäter rabarberpaj med vaniljsås (eller snarare vaniljsås med rabarberpaj) i stället för att göra det jag borde. Typ packa.
Packa för vadååååååå nu dåååååå? Nä nu ska jag faktiskt inte hålla er på halster längre.
Sommaren 2012, när jag fick reda på att jag var gravid med Vincent, surfade jag in på det beryktade familjeliv.se för att där hamna i en tråd där vi som skulle ha barn i april 2013 hängde. Vi bestämde oss vartefter att i stället flytta hela glada gänget till en sluten grupp på facebook (även kallad sekt hähä). Sedan dess har vi varje dag kunnat stöta och blöta stort som smått samt följa varandras graviditeter (och hela liv i stort sett). När jag blev inlagd på KSS för "igångsättning" var det då mamma som fick veta det först? Nej! Självklart var det mina aprilmammor som fick första tjing på den nyheten. 
Jag har hållt lite tyst om dom här på bloggen men i mitt "verkliga" liv så pratar jag om min aprilmammor med alla som orkar lyssna. Dessa tjejer har en stor plats i mitt hjärta och jag räknar dom alla som mina vänner. Internet är bra jävla fantastikt alltså. I dessa tider där näthat ständigt är på tapeten känns det bra att kunna visa att det finns mycket kärlek också (som faktiskt är sprungen ur en tråd på familjeliv ironiskt nog).
Nu har alla våra bebisar hunnit fylla ett år och det ska såklart firas med ett stort kalas i Stockholm. Vi tjejer är utspridda över hela sverige (och världen faktiskt) och på lördag ska trettio av oss samlas och många av oss träffas då för första gången.
Jag ska alltså åka tåg, hitta rätt i storstan och sova en natt på hotell ensam med en ettåring samt socialisera mig på ett event (med en ettåring). Det är ju så en kan bryta ihop och skita på sig på samma gång sa den socialt missanpassade bonnläppen från Kvänum och gick och la sig.
Skämt och sido. Det ska bli så otroligt kul! Jag är så pirrig i magen att det känns som att jag ska gå av på mitten. Håll nu alla tummar för att Vincent håller sig i skinnet på tåget så att vi inte blir avslängda på vägen eller ger övriga medresenärer tinnitus. Det vore ju tråkigt hehe.
 
På lördag ses vi! ♥

14 Maj

God kväll!
Dagen har jag ägnat åt jobb och möte för att sedan släpa mig hem och kraschlanda på sofflocket.
I morgon gör jag sista arbetsdagen för den här veckan och sedan är det jag som tar helg i hela fyra dagar. Inte nog med det. Jag ska faktiskt ägna kvällen åt att börja packa lite smått för på fredag är det jag och Vincent som sätter oss på ett tåg upp till Stockholm(!!) Vi får se hur mycket sitta det blir med en myror-i-brallan-ettåring i släptåg *ordvitsar hejvilt*
Vad ska vi uppe i Stockholm att göra då undrar ni? Det tänkte jag vänta med att berätta tills i morgon. Jo så jävlig tänker jag faktiskt vara för något så fantastiskt roligt kräver ett helt eget inlägg tycker jag.
 
Jag och den här lilla sorken ska på ett riktigt äventyr.

13 Maj

Tjo!
I dag är jag ledig och har passat på att göra lite ärenden på stan. Själv. Alltså guuud vad gött att kunna gå och strosa runt i lugn och ro utan att stressas av varken griniga ungar eller otålig sambo hähä. Det lyxigaste jag har gjort på länge ska jag be att få tala om.
Bäst på hela dagen måste ju ändå ha varit när jag klev på bussen och chauffören trodde att jag var under tjugo!!(var det finnen på hakan eller kände hen möjligen av att jag hade snoosfest till tolv i går...?) Trodde nästan att jag skulle lyfta från marken där och då på grund av enormt uppblåst ego. Desvärre så stod en av Vides förskolepedagoger precis bakom mig så jag kunde inte med att ljuga.
Det vägdes i och för sig upp av att bussresan hem blev gratis eftersom chauffören trodde att jag var fem år eftersom chauffören inte visste hur en tog betalt. Så där sparade ja in 65 spänn *katshing*.
 
Den eviga tonåringen i sitt soffhörn.
 
Ser ni förresten hur långhårig jag har gått och blivit? Den 18 juni har jag tid hos Johanna och då väntas en rejäl förändring...
Ooooooh sicken cliffhanger.

12 Maj

God morgon god morgon....eeeeh.
 
Vet inte riktigt vad som är värst. Att jag äter frukost klockan tolv eller att själva frukosten faktiskt består av kaffe och vaniljbulle.
Fast jag är ju faktiskt halvskåning och skåne ligger väldigt nära danmark och där äter dom väl typ wienerbröd till frukost eller? *försöker hitta rimliga förklaringar*
Tro nu bara inte för allt i världen att jag har sovit ända till tolv för så går det ju inte riktigt till. Jag sov till elva och har sedan legat och dratt mig oförskämt länge bara. Så där då uppgraderade jag mig från tonårstrotsig till så gott som vuxen igen...typ.
När jag druckit upp kaffet ska jag gottgöra lite genom att ägna en timme åt att röja lite här hemma innan jag går och jobbar och kråkan åker för att hämta Viden på förskolan.
Over and out!

11 Maj

Jaha då var det visst ett gäng dagar sedan sist igen. Det beror väl mest på att jag har jobbat en del inklusive helgen (och dom lediga stunderna har spenderats på andra ställen än framför datorn dårå) men det är inte så synd om mig alls för jag har (som vanligt) haft alldeles ypperligt trevliga arbetspass på världens bästa jobb.
 
Några lediga stunder har jag ju som sagt haft sedan jag sist loggade in här på bloggen så vi rotar väl igenom det stackars instagramkontot i brist på annat.
 
På tisdag var jag på pysselkväll i församlingshemmet tillsammans med ett gäng andra barnfria. Vi mufflade i oss våfflor med gubbröra samt pysslade med pärlor. Som den skata jag är så ville jag mest dyka ner i den här lådan och bygga bo.
Gjorde ett armband i stället på temat "en treåring går bananas"
Jag blev överraskad med kråkrullade chokladbollar.
På torsdagen efter att jag slutat jobbet packade vi ihop oss hela familjen och drog till Järpås för att spana in den nyrenoverade övervåningen samt bli bjudna på rabarberpaj. Förjävla fint har dom fått det.
Efter en sådan fäzt blir en så här trött...
Efter lördagens kvällspass travade jag hem till fjällis för mellomys med chips, chokladbollar och rosé. Fint som snus. Enda bilden från den trevliga aftonen blev den här på den sovande värdinnan ♥
Hon hade egentligen tänkt sitta upp men råkade lägga sig ner och då vet vi ju alla hur det slutar. 
Vad har ni andra haft för er i helgen då? Va? Tell me!

7 Maj

Här sitter jag och njuter av tystnaden.
Håkan och barnen är hos farmorn och leker med lillkusinen och jag har precis sovmorgnat mig ordentligt och ätit en lång frukost framför teven. Nyp mig i armen vad gött jag har det!
...
Fast när kommer dendäringa familjen hem egentligen.
 
*tittar på klockan*
 
Tror bestämt att jag har egentidat mig färdigt för i dag ändå *ringer sambon*
 
Vad har ni på schemat i dag då? Själv ska jag jobba kväll men innan det så ska jag nog göra mest ingenting. Det är en sån dag i dag helt enkelt. Till min enorma lycka så är det mulet och regnigt ute så jag kan med andra ord uggla inomhus med gott samvete.
 
Kolla förresten vad duktiga vi har varit (eller mest Håkan då får jag väl erkänna för sist jag satte upp ett par tavlor på en vägg så blev det mer hål än vägg kvar typ). Eftter en så där två år (eller mer) i bastun så har äntligen dom där tavelramarna kommit upp på väggen. Heja oss!
 
Nu ska jag bara få tummen ur att beställa bilder och vi får väl hoppas att den inte sitter så långt inne så att det tar ytterligare två år att färdigställa det här arrangemanget.

6 Maj - Lanzarote dag fem

Hej i regnrusket!
I dag har jag jobbat och snart ska jag springa i väg på pysselkväll och mat i församlingshemmet tillsammans med morsorna i byn (jag tror papporna blir hemma med barnen faktiskt).
Men först tänkte jag hinna slänga in lite bilder från femte dagen på Lanzarote och det passar ju bra en sån här grå dag när regnet har stått som spön i backen.
 
Den här dagen låg vi och pressade vid en annan pool men det gick ju lika bra det.
Två som göttar sig i skuggan.
Själv göttade jag mig med en cappuccino. Jorå det blev allt några sådanahära under veckan *sörpel*
Håkan rastar litet barn.
På eftermiddagen tog vi en veva till på strandpromenaden med siktet inställt på "centrum" för lite shopping.
Jag låg ett par kilometer bakom i vanlig ordning...
Vi anar målet i fjärran.
Det var en hamn/marina med lite affärer.
Här kunde vi spana på flådiga båtar.
Och springa i inte helt främmande affärer (Vero Moda)
Glassa runt i morsans solbrillor och vara stencool ♥
Efter att ha granskat shoppingutbudet så drog vi hemmåt igen.
Den här kvällen hade vi bokat bord på kinaresturangen. Det var lite för bullrigt för oss dock men maten var kanon.
Efter middagen tog vi en drink i baren och sjöng för Henke som fyllde år.
Sedan fick den här tönten gå upp och få diplom på scenen höhö ♥ Han hade varit med i en luftpistoltävling, under förmiddagen, tillsammans med en massa gubbar och självklartt varit överlägsen.
Det var Håkan och en massa barn på scenen...
...haha okej två vuxna till då.
Hurra vad bra!
 
Det var slutet på den dagen det och fortsättning följer.
 
Nu ska jag springa i väg!

5 Maj

Jag fick ett mms i dag från Håkan som så här på föräldraledigheten passat på att tatuera den lilla barnaskaran. 
 
Kool kille *muuuuuuhuhuhu*
 
Jahopp. Jag har ju alltid sagt att barnen lär hinna få körkort före mig men nu har dom även hunnit få varsin sprillans ny (gnuggis)tatuering före sin stackars otatuerade mor också. Ja ni får väl kalla mig förlegad eller omodern eller vad en nu kallar oss otatuerade individer hähä. Fast just i dag skulle nog en kossa, med pratbubbla, på armen vara passande även på mig. Fast det skulle stå hjärnsläpp i stället för kosläpp. När jag skrev beställning på kylvaror till köket i morse, på jobbet, så skrev jag prydligt på lappen att varorna skulle till blåklockan. Bara det att avdelningen jag jobbade på heter blåsippan och inget annat. Blåcklockan är ju Vides förskoleavdelning...ehurm.
Det är inte lätt när hjärnkapaciteten går ner och blir inaktiv emmelanåt *host*.
Hoppas i alla fall att ni andra har haft en bra dag i solen utan några större tankekollapser. 
Ska se om jag kan slänga ut lite Lanzarotebilder senare eller i morgon. Det här med att ha börjat jobba igen har gjort att jag kommit sjukt efter i bloggandet ju *svettas över mina i-landsproblem*.
Vi hörs när vi hörs!
 

4 Maj

God kvällen god kvällen.
Här sitter jag i givakt i mitt soffhörn. Eller inte givakt kanske utan snarare i någon slags lealös ostbågeposition i kombination med en svajande gamnacke. En vacker dag kan jag la inte sträcka ut mig i mina hundrasjuttiotvå centimetrar längre utan hamnar någon stans på en och fyrtionio. Då får jag skaffa ögon i nacken helt enkelt.
 
Vad har egentligen hänt sedan sist?  
Bästa sättet att ta reda på det brukar vara att rota igenom sin instagramfeed så då gör vi väl det.
 
På fredag kväll var vi bortbjudna på middag hos fina vänner. Mycket tevligt! Synd bara att jag och Vincent med gemensamma krafter lyckades välta ut ett halvt glas rödvin över det det där fina vita bordet (och min fina vita t-shirt. not so vit anymore...) Note to self; småglins armar blir åtminstone en halv meter längre så fort dom får syn på saker dom inte får röra...
Väl hemma satt jag och dividerade med mig själv om jag skulle orka sminka av mig eller inte och som vanligt tog latmasken över. Aja baja på mig själv.
En liten frukostbricka. Anledningen till att den är så liten beror på att jag sovmorgnade mig nästan ända fram till lunch (som skulle ätas alldeles strax) men det är ju synd att skippa frukosten va.
Det här lilla busglinet har fortfarande inte lärt sig att komma ner ifrån tv-bänken på ett säkert sätt. Klättra upp (och stå och svaja farligt nära kanten) är däremot ingen konst.
I dag hade jag lust att ge mig själv en medalj eller ett nobelpris allra minst efter att ha gjort morotspannkakor till lunch och på så sätt lurat i den kräsna snart fyraåringen grönsaker. Muöhöhö *hig fivear mig själv*.
På eftermiddagen lämnade jag dom här tre trädgårdstomtarna till sitt öde och gick och jobbade en sväng.
 
Sedärja det var senaste nytt här ifrån schlätta. Over and out!

1 Maj

Hej och god eftermiddag.
Jag vill först börja med att tacka alla er som har tagit er tid att nominera mig och min blogg till blog awards. Jösses vad glad jag blir alltså ♥ fortsätt gärna med det eheheheee.
 
Första maj bjuder på sol men med något kyligare temperatur än vad vi har varit vana vid här dom senaste dagarna. Hur har vi firat denna dag då?
Vi har inte gått i något tåg tyvärr men däremot har vi varit på kosläpp i Berg. Väldigt trevligt det också och här kommer lite bilder.
 
Nog har jag förstått att det här med kosläpp är rätt så poppis alltså men herre min GET.
Det var ju folk ö-v-e-r-a-l-l-t.
Ännu mer folk...
Fast på farfars arm hade en fin utsikt över galloperande kor.
Så kom dom till slut...korna alltså. Dom gjorde nästan lika höga skutt som en annan gör när våren nalkas.
Spännande värre!
När alla kossor sprungit ut så sprang vi i motsatt riktning där det delades ut bullar och mjölk.
Gott!
Vi gick och kikade på kalvar och maskiner men att köra traktor slog nog högst i alla fall hos dom här två.
När vi tröttnat på kossor och frusna händer så packade vi in oss i bilarna och drog till Lerdala där det bjöds på smaskig fika.
Vi fortsatte sedan i ätandets tecken genom att svänga förbi den gyllene måsen på vägen hem.
 
Nu tänker jag avsluta den här dagen med några timmars jobb. Tänk vad man kan hinna med mycket vissa dagar.

RSS 2.0