Ett litet kalas i förskott

Ja i dag har vi kalasat lite för att fira Vincent och hans faster lite i förskott. I och med att jag har ett nytt objektiv så gick jag ju självklart bananas med kameran så här kommer lite bilder.
 
Hanna hade kalspyntat huset både på utsidan...
...och insidan.
Häng i köket och om ni undrar varför Vincent har på sig mössan inomhus så beror det helt enkelt på att han vägrar att ta av sig den. Ett lyckat köp med andra ord hehe.
Vide fastnade på bild för en gång skull.
Sedan var det dags för käk. Det bjöds på supergoda pajer.
Sedan blev det dags för paketöppning och alla ville hjälpa till.
Vincent blev så glad över sin hink och spade att han genast började fylla den med imaginär låtsassand och baka inte mindre än tre inbillade små sandkakor där på hallgolvet. Dog sötdöden ♥
Han fick även den här underbara dunvästen.
Fina burkar i Hannas kök.
Sedan blev det då dags för fika och tårta som jag knåpat ihop. Allt gick exemplariskt fram till det fasade glasyrmomentet. Tyvärr så gick det som jag förfarade alltså åt helvete men bättre lycka nästa gång. God var den ju såklart och det är ju ändå det viktigaste.
Två små som ville blåsa ut ljus.
Smaskens!
Så här såg insidan ut för den som undrade och i bakgrunden skymtar barnens nykläckta lilla kusin (behöver jag säga att äggstockarna gjorde volter?)
Vincent trycker in en hel zoo tablettask i lelle munnen *omnomn*
Födelsedagssorken med alla sina fina presenter.
 
En alldeles utmärkt dag som ni kanske förstår. Hoppas att eran helg har varit lika kanoners.

Nytt objektiv

Till sist så lyckades vi enas om ett objektiv jag och Håkan och i går fanns det då äntligen att hämta ut på posten. Wihooo!
Ett sigma 17-50 f/2.8 fick det bli och det ska verkligen bli spännande att få prova det ordentligt. Jag velade länge mellan detta eller ett fast objektiv men etersom jag har en APS-C sensor så känns det inte optimalt med ett fast objektiv men jag kan ju ha fel. Jag är ju ingen expert direkt. Detta objektivet tror jag i alla fall kommer passa mig då det har högt ljusinsläpp, samt har samma ljusinsläpp på alla brännvidder. Jag fotar mycket i skum belysning samt ogillar att använda mig av blixt så jag tror det här kan vara en bra kompromiss till ett fast objektiv med ännu högre ljusinsläpp som jag kanske egentligen hade velat ha (det får bli när jag byter kamera!)
Den enda nackdelen med objektivet är att det är ganska tungt. Tillsammans med kameran väger den lite drygt ett kilo, nästan 400g mer än innan. Fast jag har gått runt här hemma och övat med en ketchupflaska (hahaha) och tror nog att jag klarar den nya tyngden galant mvh den klena.
 
Nu ser lilla bebisen ut så här med nya objektivet och jag känner mig helt plötsligt som ett triktigt proffs höhö. 
 
Testade den lite snabbt på mitt minsta och kamraskyggaste offer hehe.
 
Jag märker stor skillnad redan nu faktiskt men jag behöver fota mer såklart. Längtar tills vi åker och jag kan fota massor!

19 Mars

Nämen tjaaaaaaaaaa!
Vart har jag tagit vägen kanske ni undrar? Jo ni det ska jag allt tala om.
Det började på söndag kväll med att Vincent åkte på magsjuka så på måndagen drog jag det kortaste strået och åkte på att vabba min allra första dag någonsin (jo det är faktiskt sant). Måndagen fortsatte i katastrofens tecken med att mitt synnerligen välbehövliga frisörbesök blev inställt eftersom min stackars frissa hade ont nacken. Sedan ville det sig inte bättre än att även jag skulle åka på den nedra magsjukan också. Jo jag har väl haft bättre veckor i mitt liv.
Men i morgon är jag äntligen tillbaka på jobbet igen (finns det något segare än att gå hemma sjuk i flera dagar och dra?) och har en hel del på att göra listan efter dessa dagar. Phju.
 
Innan denna skitveckan började hade vi i alla fall en supermysig helg och här kommer bilderna på lite av shoppingen från i lördags som jag hade tänkt visa för flera dagar sedan.
 
Lite nya vårmössor till barnen är sånt som alltid går åt.
 
Fyndade även skalbyxor till Vide i härlig grön färg samt kepsar till båda barnen. Vide är helt besatt av my little ponny nu också så dom där sockarna var han bara tvungen att ha.

En shoppingdag

Den här dagen har Håkan, Vide och jag spenderat i Skövde för lite shopping. Vincent passade vi på att leja bort så vi kunde ha lite välbehövlig egentid med våran stora lilla kille. Det har verkligen varit supermysigt och Vincent har haft det minst lika bra på egen hand då han blivit gött bortskämd av sin farmor och farfar. Jag tror det kan vara viktigt ibland att ge barnen lite egentid. Att slippa konkurera om mammas och pappas uppmärksamhet med en gnällig tvååring för en gångs skull hehe.
 
Nu ska vi natta barn på löpande band och sedan duka fram göttebordet och parkera oss framför mellon men jag är inte lika taggad som jag brukar. Känner knappt att jag har någon favoritlåt i år, Mariettes är iofs bra och hon med rosa håret men det blir väl mums mums som tar hem det är jag rädd.
 
Ha en fin kväll!
 
En fika är ju ett måste när man går på stan.
 
Vincent i ny keps och foppasandaler.

Bortglömda bilder

Att inte ha en fungerande kamera som bloggare (ja jag kallade mig visst bloggare) är lite som att kapa av sig ena handen. Särskilt när man som jag har stort fotointresse och allra helst lägger upp bilder tagna med systemkameran. Mobilbilder funkar ju men att i inlägg efter inlägg behöva använda sig av instagrambilder samt mobilbilder ger ett så trökigt intryck när en skrollar neråt på sidan kan jag tycka. 
Fina bilder piggar upp även det tråkigaste av inlägg höhö, vilket känns som att det är jag enda jag bjuder på för tilfället.
Men vilken tur då att jag hittade bilder från i somras som jag helt glömt bort att visa(!?) Hur nu det är möjligt.
 
I Augusti förra året åkte jag till Örebro för att hänga med några av mina mammor i aprilbebisgruppen ni vet. Det var en varm och solig dag så vi spenderade dagen i parken som hade både en jättefin lekplats och en plaskpool som barnen givetvis ville prova.
 
Hela gänget.
Fullt ös på lekplatsen!
Goa små kompisar.
I "kön" till rutchkanan syntes det ganska tydligt vilka av barnen som hade storasyskon hemma hehe.
Full fart på den här lilla galningen ♥
 
Nu längtar jag något otroligt efter både sommaren och en fungerande kamera.
Fast i slutet på maj får jag träffa några av dom här fina igen för då är det 2-årskalas för våra "bebisar" i stockholm. Det ser jag verkligen fram emot!

13 Mars

Efter en effektiv dag på jobbet, då jag har hunnit jobba undan en massa saker som hopat sig, så kan jag med gott samvete fira in min lediga helg med ett glas rött. Självfallet så är ändalyktan rejält parkerad i soffan med datorn i knät och en godisskål inom räckhåll. Sämre kan en ha't.
Där har ni min fredagkväll och jag hoppas att eran blir minst lika fin. Vi hörs i mörrn!

11 Mars

Hej på er!
Då har jag skrapat ihop lite tid och framför allt ork till att knappra lite data.
Jag har jobbat i natt och bara fått tre timmar sömn nu på förmiddagen men vad gör väl det när jag vaknade till strålande solsken och tio pigga plusgrader utomhus? Inte ett skit såklart.
Trots minus på sömnkontot så svävade jag på lätta steg mot förskolan för att hämta barnen. Solen sken i ansiktet och svetten lackade på ryggen. Härligt.
Det var inte sämre än att mellanmålet fick intas på en filt ute på framsidan dagen till ära.
 
Passade på att inviga mina nya solbrills.
Jag dukade upp med leverpastejsmackor, salami, frukt och bokstavskombination...kex.
Men inget kalas utan kras tänkte väl Vincent och avlutade med att snubbla rätt över pickniken och välta ut halva min kaffemugg ♥
 
En tiopoängare till dag om ni frågar mig.

8 Mars

Hej på er kära vänner!
Nu har jag avslutat en jobbhelg och sitter gött nedsjunken i soffan och väntar på att Håkan ska bli klar med maten nån jävla gång höhö. Här har vi en som är hungrig som en gnu nämligen.
Jag har väl inte jättemycket att komma med just i dag känner jag. Det hinner liksom inte hända så himla mycket när man bara jobbar och sover.
Fast det verkar som att turerna runt kameran kan komma att klaras upp snart för nu vet vi i alla fall att det är objektivt som är paj och inte själva kamerahuset så nu kan vi fokusera hjärnverksamheten til endast objektiv framöver. Halleluja!
 
Vår har det vait i veckan också, även om denna dagen varit mestadels grå och blåsig då men det känns i alla fall som att det är på gång.
 
 
Jag återkommer när hjärnan känns pigg och fräsch igen. Kanske redan i morgon.

True Detective

Här kommer ännu ett serietips för alla er serielösa där ute. För när jag inte googlar halft ihjäl mig efter kameror och objektiv så glor jag på serier liksom.
Jag hade länge velat se True Detective, för jag hade hört mycket gott om den, men det har av någon anledning aldrig blivit av förren nu när den började visas på svt. Jag och Håkan hade för tilfället ingen serie att se ihop och efter lite slösurfande på playkanalrena så hittade vi detta guldkorn.
 
2012 kallas de före detta kriminalpoliserna Rust Cohle och Martin Hart in för att förhöras om sitt arbete med ett mordfall från 1995. Under tiden förhören pågår berättar Cohle och Hart om undersökningen de gjorde som också öppnar en rad oläkta sår. Gjorde de fel? Missade de något? Fick de verkligen tag i rätt mördare?
 
Alltså jag är helt fast! Det får nog bli till att ladda hem skiten för att vänta en vecka på nästa avsnitt funkar liksom inte. En rolig detalj är att jag verkligen HATAR Mathew Machonagy annars men nu är jag helt plötsligt kär i honom och tycker att han är het som fan. Que?
 
Fast det var ju kört för mig redan i introt. Så jåkla snyggt! (Japp jag är svag för snygga intron)

Pyssel & papp och hjärnblödning

I går kväll satt jag och googlade på kameror och objektiv tills ögonen gick i kors och hjärnan kändes som en urvriden trasa. Jag kan verkligen inte bestämma mig för hur jag ska göra. Det hade i och för sig underlättat om jag visste exakt var felet satt på min nuvarande kamera. Om det är kamerahuset eller själva objektivet som har brakat ihop. Jag tror ju förvisso att det är objektivet som är problemet men jag vet ju inte säkert. Jag får ju seriös huvudvärk på sånt här. Dagens i-landsproblem så det skriker om det I know...
 
Fast trots hjärnblödning och huvudbry i går så lyckades jag ändå göra något produktivt nämligen sy ett par shorts till Vide(!)
Han har nämligen fått hål på knät på i princip alla sina mysbrallor och jag tyckte det var synd att bara slänga och köpa nya så jag sydde om ett par till shorts. Så jävla nöjd med mig själv nu va.
 
Ja och kameran funkar också att ta kort med om man inte har brottom och motivet i sig ligger helt still höhö
 

1 Mars

Fasen vilken tiopoängare till helg det här har varit då.
Födelsedagsmiddag med underbara kollegor och vänner på torsdagen, spa med övernattning fredag till lördag, shopping och sedan ett födelsedagskalas i eftermiddag som kronan på verket. En kan ha't sämre.
 
Men vi fokuserar lite extra på spaupplevelsen tycker jag för den var något utöver det vanliga. Sist jag skrev så skulle jag ju åka och plocka upp min intet ont anande kråka på jobbet och nog blev han överraskad alltid. 
 
Här är vi på väg mot Lysekil och Håkan är betydligt nöjdare än han ser ut höhö.
 
Eftersom jag hade kidnappat honom strax före lunchdags (ungefär tre sekunder innan han hann att beställa en pizza phju!) så var ju ett stopp på max i trollhättan ett måste.
Sedan kom vi då fram till vår slutdestiantion Vann spa!
Vi checkade in och frösna som vi var så hoppade vi fort i bakläder och badrockar för att trava ner till spaavdelningen.
Tofflorna satt som ett smäck om en hade storlek 47 och uppåt...
Jag lämnade min urladdade telefon på laddning uppe på rummet men har tagit mig friheten att låna ett par bilder från Vanns facebooksida så ni får se hur fint själva spat var.
 
Det fanns sammanlagt sex pooler och poolerna hade olika teman med ljus, doft och utformning samt temperatur på vattnet. Central låg en större pool som en kunde simma i. Det stod härliga vilstolar utställda med en fantastisk utsikt över gullmarsfjorden. Där satt jag och Håkan och päste med ett glas vin innan vi gick upp på rummet igen.
Det fanns även en ångbastu men också en vanlig bastu med en glasvägg i så man kunde sitta och njuta av utsikten samtidigt som en svettades.
Så här såg det ut utifrån.
Alltså ni anar inte hur gött det här var. Slappa i varma pooler, äta frukt, basta, slappa, sippra rödvin liggandes på en vilstol med en fantastisk utsikt framför sig. Total avslappning. Raka motsatsen till hur livet som heltidsarbetande småbarnsförälder ser ut haha. Skämt och sido men det här med spa ska vi nog unna oss lite oftare jag och Håkan. Ibland behöver man komma bort och bara vara.
 
Efter att vi hade badat färdigt gick vi upp på rummet och gjorde oss iordning för middagen. Till förrätt åt vi lufttorkad lättrökt oxe tillsammans med bakad rotselleri, aprikos och rostad svampcréme. Det var SÅ gott. Varmrätten bestod av rimmad, örtbakad sejrygg med glacerad jordärtskocka, rostad mandel, potatisstomp med persilja och syrat kvittenäpple(!!) Även det väldigt gott.
 
 
Men bäst av allt var sällskapet ♥
 
Till vänster är en bild på min outfit till middagen (med välmatchande strumpor till, det är detaljerna som gör det höhö).
Bilden till höger är tagen strax före frukosten morgonen efter.
 
Inte heller frukosten gick av för hackor.
Alla hotell som erbjuder våffla på frukostbuffén är värt att besöka igen kan jag tycka.
På vägen mellan restaurangen och vårat rum fanns den här fantastiskt fulsnygga tavlan...
...samt ett strykrum som med lite blod på väggarna skulle kunna platsa i vilken skräckfilm som helst.
 
Efter att ha ätit oss proppmäta på frukostbuffén så checkade vi ut och passade på att shoppa lite på Torp och Överby innan färden gick hemåt igen.
 
En fantastisk vistelse hade vi och Håkan menade på att det var hans bästa fördeledag någonsin och det om något är väl ett bra betyg.
Hit åker vi gärna igen.

RSS 2.0