Teneriffa dag 4 del tre

Efter delfinshowen gick vi direkt till späckhuggarshowen som skulle börja nästan direkt efteråt. Den var också häftig.



Glasspaus

Vi rände runt lite till innan det var dags för sjölejonshow (möe shower blev det) kråkan filmade.




Efter sjölejonen hade klockan blivit dags att åka hem och när vi väl var tillbaka på hotellet efter bussresan hade det hunnit bli kväll.

Så vi avslutade dagen med middag och en drink för alla inblandade

Fortsättning följer...

Vad man kan göra i stället för att städa

Varför är det alltid så att när man väl har bestämt sig för att städa så slutar det med att man gör något helt annat i stället. Helt plötsligt blir man akut sugen på att rensa garderoben, baka, knyppla, gå och gömma sig eller som i dag ge sminkväskorna en omgång. Så nu står jag och rensar, rengör och fyller min fina sminkförvaring som jag fick i julklapp.

Till mitt försvar kan jag säga att Håkan inte heller städar. Han googlar motorstyrda rullgardiner. Alla har vi våra olika intressen...


31 mars

God morgon god morgon! Efter en härlig sovmorgon så sitter jag nu och äter frukost framför teven med mina slappkillar. Eftersom snöhelvetet lagt sig utanför har vi ingen lust att ge oss ut i trädgården och röja som det var tänkt. Vilken tur då att huset ser ut som ett bombnedslag korsat med ett slagfält så att vi inte behöver gå sysslolösa höhö. Men först äta upp frukosten som består av kaffe, dubbelmacka, ägg och en zoo-ask. Alla de viktigaste delarna från kostcirkeln...


En vanlig jävla fredagkväll på Bergsgatan

Japp att det är fredag betyder ju att det är vino shitto och brunsås right fom hell på schemat och inget annat. Glider ner som guld i strupen (brunsåsen alltså, vinet var så där) jag har nog banne mig överbeträffat mig själv den här gången. Brunsås für alle!
Ha en fin fredagkväll finisar så hörs vi i morgon!

En lite för liten present, lejonkungen och påskäggstjuvstart

Hej på er!
Här har vi startat fredagsmyset, Vide och jag, med lite påskgodis framför Lejonkungen (mamma har varit här med ett välfyllt påskägg). Vinkat av mormor har han också gjort för i morgon beger hon sig norr ut igen. Hon hade med sig en så fin present till Vide som jag klämde på i går men aldrig köpte när vi var framme på stan. Tyvär var den lite i tajtaste laget över tjocke magen (storlekarna på kläder från tjejavdelningen är ju helt uppfuckade) så den får vi byta men jag han i alla fall få en liten halvkass bild på den.

Nu ska jag fortsätta mysa lite med min lille kille här och sedan blir han väl utbytt mot den äldre förmågan för det är ju fredag och ni vet väl vad det betyder...


Working seven to sexton

Nu ligger jag och rastar lite på soffan innan jag kör igång igen. Som ni förstår av rubriken så jobbar jag heldag i dag så vi får höras efter att jag slutat. Hoppas ni har en fin fredag!

Ni har väl tröttnat på alla fågelbilder vid det här laget så nu får ni vila blicken på mina vilande fötter i stället höhö.


30 Mars

Hej och god morgon vi kör vidare med Teneriffabilder (jag kan hålla på i evigheter). Dag fyra del två kommer här och vi är kvar i djurparken.
Mer fåglar...


Man blir hungrig av att glo på fåglar så det fick bli ett pizzastopp

Med mat i magen gick vi vidare och hamnade hos flamingosarna

En krokodil låg på lur...

Den här stoooora kissen tyckte Vide var latjo

Sedan var det dags för delfinshow

Det var fint





Fortsättning följer...

Teneriffa dag fyra del 1

Dag tre var en utflyktsdag och jag tog väl ca tre miljoner bilder så det finns mycket att visa så därför delas den dagen upp i flera delar. Vi satte oss tidigt på onsdag morgon i en buss som tog oss till Loro Parque en av europas största djurparker.
Entrén

Där inne möttes man nästan direkt av en bro över en liten sjö och där i simmade det MASSOR av karpar.

Lite längre in fanns det en enorm gorilla som gjorde tummen upp ser ni det?


Massa pingviner fanns det också.



Hej hej lilla pingvinen.

Efter pingvinerna vandrade vi i väg till akvariet.


Nemo!

Efter alla fiskarna gick vi i princip rakt in i en gigantisk fågelbur. En fågel flög nästan in i huvudet på mig...



Forstättning följer...

Just nu...

...lek i sandlådan för barnen och häng i hammocken, i solen, för oss vuxna.


Färdigshoppade

Nu har vi landat hemma hos syrran och snart ska vi gå och hämta Hugo på dagis och efter det står det fika på schemat så vi hörs om en stund!
Fina vårmössor till Vide fick följa med hem.


29 mars

God morgon på er! Jag fick min efterlängtade sovmorgon (det är mamma kille det) och mysfrukost blev det också med ägg mackor och kaffe (fast vide beställde en stor vatten till) nu har vi packat in oss i bilen och gasar mot Lisch. Hoppas ni får en fin dag.
Chip!


En liten statusuppdatering

Här har jag kraschat i soffan efter en arbetdag plus möte. Känns gött att vara tillbaka igen och få en vardag och framför allt att få lite annat att tänka på. Kanske kan allt snart bli som vanligt igen. 

Nu ska jag hur som helst bara slappa resten av kvällen och göra precis ingenting. I morgon jobbar jag kväll så jag ser fram emot en härlig sovmorgon, mysfrukost med Vide och en tripp på stan.
Får se om det blir något mer ljud från mig här i dag annars hörs vi i morgon.

Ni var förresten några som undrade hur brun jag har blivit efter resan. Ungefär så här: (vanligtvis smälter jag in i bakgrunden)
Hej trött tjej.


Vår, vår, våååååår

Ja då har jag fått använda den rubriken också. Så fort det blir minsta plusgrader ute så slänger folk på sig solglasögonen och av sig kläderna. På facebook jämförs balletemperaturer (eh ja det är varmt i en kuvös) och tussilagobilder flödar. Fast i går var det ju faktiskt vår för jag svettades ju till och med i skinnjackan. I alla trädgårdar trängdes krokusar, skilla, snödroppar och häckklippande grannar också kom jag hem till min egna trädgård...

Så härligt med vååååååår!

(Fast en häckklippande karl hade jag i alla fall bakom knuten men han fastnade inte på bild...)


28 Mars

Teneriffa dag 3.
Poolhäng


Chipshäng






Det här med matlagning

Alltså suck. Varför blir det alltid så här? Ni vet när man tar upp något ur frysen typ en falukorv eller som i dag ett alaska-pollok-tjohejsan-block med tanken att förvandla det till fiskgrattäng. Skiten tinar och det börjar bli dags att laga till maträtten men då är jag inte längre sugen på fisk, korv, köttfärs (eller som i dag ett alaska-pollok-tjohejsan-block) eller så orkar man bara inte helt enkelt också hamnar man i soffan med en påse bilar i stället.

Hoppsan...


Skrik och panik

Efter att jag hämtat Vide på förskolan (som vi för övrigt fick skjuts ifrån eftersom Håkan glömt lämna vagnen i morse smartot) så har jag grejat och donat här hemma med tvätt, disk och resepackning som har förblivit ouppackad. Men allra mest har jag fått tackla en lång rad av vredesutbrott från Vides sida. Uj uj vilken skrikfest det har varit här. Varför detta skrikkalas kanske ni undrar, jo han fick ju inte se på Ice Age. Kattastrooooof! Världen går under! Vi har lite som regel här hemma att vi ser på film när det är dags för välling nämligen (nog för att välling och sängen hade varit bäst just nu så trött som han är). Som tur var kom Håkan hem och räddade mig och nu verkar humöret vara på topp igen. Phju!

Vällingfilm.


Dagens lunch

Vilken tur att vi har fått ett fik här i lilla hålan. Då kan man ju äta göttig macka och brownie till lunch. (Jag kan inte riktigt släppa teneriffa-dieten än höhö)


27 Mars

God morgon på er.
I dag är jag tillbaka på jobbet och det har jag verkligen sett fram emot. Så vi får höras lite senare i dag men så länge ska ni få se fler Teneriffabilder. Bra va?

Dag två började såklart med frukost!

Sedan stod det sol och bad på schemat.


Chips, pizza och sangria måste man ha.

På kvällen åt vi på den mexikanska restaurangen och här syns alla utom jag på bild.

Vi eställde nästan allihop mixed grill och det var massa blandat kött och bröte på en jutgärnskossa(stavas?) Dom var glödheta så det fräste i hela lokalen när vi fick våran mat.

Vide charmade ju allt och alla och fick prova kockens mössa.


Det var den dagen det. Fortsättning följer...

Teneriffa dag 1

Vi kom fram till hotellet kl 14 och efter lite lunch så slängde vi oss i solstolarna (förutom en viss liten person som gärna ville slänga sig i poolen)


En liten badrockskille som tyckte det var väldigt spännande att hänga med näsan över balkongräcket.


Lite hotellbilder...



Vide slocknade innan vi ens han nämna ordet välling <3


Ny design

Ja det där gick ju fortare än väntat. Har liksom inte behövt dunka huvudet i väggen en enda gång. Framsteg.
Bilden på Vide tog jag här om dagen. Älskar den! Det får nog bli en förstoring. På tal om förstoring så är det framför allt storleken som har ökat här på bloggen också eftersom jag länge velat lägga upp större bilder. Vad tycks?

Under konstruktion

Just nu håller jag på och ändrar designen på bloggen. Kände att det var dags för lite förändring och det återstår att se om jag lyckas eller ej så om det ser ut som hej kom och hjälp mig här ett tag framöver så vet ni varför.

Pausa bör man annars dör man

Mamma, syrran plus barn är här så jag kan med andra ord slippa undan från uppackningen med gott samvete. Vi har fikat och promenerat i det fina vädret. Vide passade även på att klappa hästar men fåren var han däremot livrädd för.


26 Mars

Hej på er!
Örnen har landat eller liknande höhö.
Vi har verkligen haft en fantastisk vecka med kanonväder och hotellet gick ju inte av för hackor det heller. Det här var verkligen precis vad vi behövde. Vide trivdes han också och sov lika bra där som hemma och hade han fått bestämma hade han badat dygnets alla timmar. Men det är som dom säger, borta bra men hemma bäst. (Fast en egen kock, städerska och en snygg badvakt i trädgården skulle ju inte sitta helt fel).
jag kommer självklart slänga upp bilder här så fort jag har fått ordning på torpet. Här har ni utsikten från ballen (eller takterassen snarare)

Det här är dagens utsikt i alla fall och jag vet ju vad jag föredrar liksom...

Men innan jag tar tag i det där så måste jag fläska lite framför datorn. Har ju inte läst bloggar på en vecka och jag har drömt att jag har hängt både med spiderchick, underbaraClara och Stina-Lee. Abstinens någon? Näerå.
Vi hörs sen!

Färdigpackad

Vi bestämde oss trots allt att inte avboka våran resa så dagen har spenderats i packandets tecken. Mycket att tänka på när en liten ska med och när man själv ska med. Jag är verkligen kass på att packa men det har varit extra virrigt den här gången. För övrigt är jag nog redo. Har rakat benen för första gången på åtta månader ungefär så Teneriffa here I come liksom. Håkan har varit imponerad över att jag har lyckats odla mer benhår än honom (och ni vet ju hur hårig han är höhö)
Packar för övrigt med stil den här gången. Pappa har köpt en resväska till mig så nu slipper jag låna hans. Snajsig va? Vi hörs om en vecka!


17 Mars

Hej på er.
Nu har det varit tyst här ett bra tag men jag tänkte mest bara uppdatera er om läget. Jag måste först och främst tacka för alla fina kommentarer som drällt in både här och på facebook. Ni anar inte vilket stöd det är. Ni är bäst!

Det har nu gått en vecka sedan aborten. Jag blev inlagd på KSS fredag morgon och stannade två dygn. Nu i efterhand hade det klokaste varit att stanna längre men man vill ju bara hem i sådana här lägen. Jag tänker inte skriva i detalj hur allt gick till men om det är någon som undrar något så är det bara att fråga. Allt gick bra till slut men jag blev väldigt dålig. Jag förlorade över en liter blod och till slut fick jag åka ner på operationen för en akut skrapning. Jag var precis på gränsen till en blodtransfusion men slapp det som tur var. Blodtrycket var hur lågt som helst och jag kunde inte ens sitta upprätt i sängen utan att tuppa av. Jag har fortfarande inte hämtat mig helt men jag knaprar järntabletter och vilar och det är det enda som hjälper.
Det här har varit en jobbig upplevelse men ju mer tiden går och man får lite perspektiv till det hela så känns det bättre och bättre. Vi är glada att vi valde att se fostret och det känns som att vi fick ett bra avslut.
Nu vill vi bara att allt ska bli som vanligt igen så gott det går även om vi självklart tillåter varandra att sörja.

Det är i alla fall tur att man har en liten Videbus att lägga energi på för utan honom hade det nog kännts nattsvart.
Pussgurkor.

När allt inte blir som man tänkt

Inte trodde väl jag när jag vaknade i morse att den här dagen som jag har sett fram emot så länge skulle bli den värsta i mitt liv. Ultraljudet visade inte en sprattlande bebis utan istället en livlös liten krabat. Läkaren tror att den har dött någon gång runt vecka sexton. Det finns inga ord som beskriver hur ledsna vi är men den värsta schocken har väl lagt sig nu och det börjar nästan kännas overkligt. Som om det har hänt någon annan. Fast när jag ser mig själv i spegeln och ser mitt söndergråtna ansikte så förstår jag ju att det är vi som har drabbats av det här. Vi.
Som ni förstår så kommer jag ha bloggpaus ett tag och återkommer när livet känns lättare igen.
Ta hand om er!


Nytt till hemmet

Eller nja den första prylen är ju inte direkt ny utan den har bara inte kommit upp på väggen men nu så har vi fått tummen ur. Vides fina uggletavla sitter äntligen på plats.

Hoho?

I köket ligger det numera en matta. Den är färgglad och härlig men det framkommer inte på bilden tyvär. Love it!

Sedan en liten "anslagstavlehistoria" i svart glas (som matchar kylskåpet. mucho viktigt!) Just nu hänger det två foton där varav ett är på ärtan i magen i vecka sju (hoppas på bättre bild i morgon) och lite Håkan-poesi såklart...


6 Mars

Tjo!
Hur har ni det? Med mig är det faktiskt ganska bra i dag (ta i trä mm) hoppas innerligt att jag snart kan börja jobba igen. Nog för att det är gött att vila lite ibland men det blir ju för jävla trökigt i längden. Extra tråkigt är det ju i dag då eftersom jag längtar så förbenat till i morgon. Då är det nämligen dags för RUL! Wiiie!
Så den här dagen vill jag bara få överstökad. Nu ska jag snart ställa mig och laga till en femstjärnig proffsmiddag (host) i form av spagetti och köttfärssås. Fast det kan ju inte bli riktig toppklass eftersom jag glömde köpa riven ost till (jag menar vad är en portion spagetti med köttfärssås utan ett berg med riven ost på toppen?)
Det får gå ändå sa han som kröp.
Har även lite nytillkomna inredningsdetaljer att visa er men det lägger jag upp senare. Så länge får ni titta på min lilla städhjälp. Han är även en fena på att tvätta så nu väntar vi i princip bara på att han växer i kapp spisen så han kan kocka åt mor och far också höhö.


Piece of crap

Vad har mer hänt i mitt liv sedan sist undrar kanske ni. Jo det är ju dessvärre så att mina kära mammabrallor har gått sönder. Förfallet startade faktiskt redan första dagen jag använde dom när en "skruv" lossnade. Nu har det blivit ett snajsigt hål i sömmen på ena låret också. Haveri havera tralla la la laaaaaa!

Det är alltså inte jag som har en skruv lös för en gångs skull utan mina byxor...


Tur att man inte är tappad bakom en symaskin i alla fall för hej vad bra det gick att tråckla ihop det lilla hölet med nål och tråd. Nu går det inte ens att se att de någonsin varit trasiga men det kan jag ju knappast tacka H&M för...

1 Mars

Hej på er!
Ny månad och nya tag. Här har det inte blivit någon vidare uppdatering men det beror väl mest på att fogarna bråkar och att jag har legat däckad i två dagar i någon form av influensa. Har haft över 39 graders feber, illamående, huvudvärk och halsont. Nu är det "bara" halsontet kvar och foglossningen då förståss. Har varit på läkarbesök och blivit sjukskriven två veckor så får vi se hur det går. Fick för mig att jag skulle till jobbet i går för att lämna in sjukintyget (mest bara för att se hur långt jag skulle orka) Det gick så där kan jag säga. folk måste ju undrat vad det var för dåre som sniglade fram och haltade som en idiot. Jaja fram kom jag i alla fall men sedan skulle man ju hem också. Självklart hade ju Håkan och Vide gått till öppna förskolan och jag hade ingen nyckel så det var bara att bita ihop och linka iväg mot församlingshemmet. Då kom min underbara granne cyklandes och vände på stört och hämtade bilen och körde mig fram och tillbaka. Hur snäll får man bli? Inte nog med det utan på eftermiddagen när jag låg och sov så kom Låle in med den här fina buketten och ett kort där det står att jag skulle krya på mig. Det är mer än en hormonstinn gravido klarar av höhö. Tack!


 

RSS 2.0