31 December

Jag tänkte att jag så här på årets sista dag skulle göra som jag gjorde förra året nämligen en liten slösammanfattning i form av en bildbomb från året som gått. Håll till godo!
 

2013 har varit ett fantastiskt år på många sätt men även ett jobbigt år. Det var året då lilla Vincent föddes och gjorde våran familj komplett men det var även året då älskade mormor fick lämna oss ♥
Jag ger inget nyårslöfte i år men jag lovar mig själv att njuta mer av nuet, ta vara på mina vänner och ge mig själv fler utmaningar.
2014, jag är redo!

30 December

Hej och god...morgon? Eller förmiddag kanske låter bättre.
I dag var det Håkans tur att få sovmorgon men kan ni tänka er att det fick jag med. Duktiga lillsorken lät sin kära mor ligga och korva till 09.30. Tackar tackar.
Nåväl vad ska jag ägna den här näst sista dagen på året med då? Lyfter jag huvudet från datorskärmen och ser mig omkring så blir svaret lätt men jag tror jag väntar med att dra igång storstädet tills Håkan mösat sig upp ur sängen. Så slipper jag göra allting själv liksom *tänker med njuren*.
Två tårtor ska jag lägga ihop också för i morgon firar vi in det nya året med hela härliga gänget plus kids och jag tog givetvis ansvar för desserten.
 
Och pga av nämnda tårtor behöver jag göra lite plats i den knökefulla kylen så därav fick det bli en sådan här julbordskreation till frukostmacka för att lätta lite på trycket.
 
 
 
 
 

29 December

Här kommer ett litet hej ifrån soffhörnet *vinkar*
Det känns änna som att vi har hamnat i någon form av mellandagskoma här och dagarna försvinner utan att vi får någonting gjort. Vi är segare än kola med andra ord.
Speaking of kola förresten kan någon snälla komma och hämta alla julgodisrester som ligger här ock skräpar i skåpen så jag slipper sätta i mig alltihop? Please?
 
Sitter i alla fall just nu framför datorn och tänkte försök knåpa ihop en ny desig till bloggen. Lite långhelgspyssel så där. Problemet är ju bara att jag har haft nuvarande design i snart två år så jag har ju för fasiken glömt hur en gör *panik i blicken*. Eeeeh men det ordnar sig säkert efter en hjärnblödning eller två.
 
Varit hos frissan har jag förresten hunnit med också men jag får försöka bjuda på en bättre bild än den här tror jag för här ser jag änna grå ut och det är jag ju inte riktigt...

Hoppas ni har en skön söndag! (för det är väl söndag...? Mellandagskoma som sagt...)

Juldagen 2013

Ja nu kommer det absolut sista inlägget om den här stackars julen jag lovar. Men firar en i dagarna tre så blir det ju så.
 
Julldagen firades med min familj här hemma hos oss och vi började med att knö ner alla kusinerna i soffan med en nyvaken dynamit-Harry i mitten.
Vi startade med glöggdrickning som sig bör.
Pressfotografen var på plats.
Mamma med minimuffin.
Dom här två satt med näsorna i sina telefoner och så här skamsna såg dom ut när jag drog fram kameran hähä.
...och så här söta var dom när dom hann posera.
Vi hade visst varit väldigt snälla igen för det fanns även en hel del paket under våran gran.
Syrran hade bakat sju(!) sorters julgodis *omnomnomn*
Lille gos busar med morfar.
Pyssel och papp; lokalisera barnet...
Enda bilden på mig från dagen, matandes litet barn.
Sedan kom tomten och knackade på.
Det blev såklart stor trängsel framför fönstret.
Hej hej!
Väl inomhus var det tomtemor som fick göra grovgörat men hon fick fin hjälp av två små nissar.
Sedan öppnades det paket hej vilt, åts godis, sågs på film, åts ris á la malta mm innan den juldagen var över. Trevigt värre.
 
Annandagen spenderades med Håkans släkt vilket också var himlans trevligt men det fick jag desvärre inte en endaste bild på. Dålig stil av mig.
 
Så då var min sammanfattning av julen 2013 över och den får fem fluffiga tomteskägg av fem möjliga.

28 December

Hej hopp!
Den här lördagen var det min tur att ta barnen och ge min arma kråka sovmorgon och som vanligt när det är min tur att starta dagen så väljer minste barnet att vakna redan klockan 06.00(!!!!) som tur var somnade han om efter en nappinsättning och jag kunde vingla tillbaka till sängen och sova ett par timmar till.
Men det var inte sömn vi skulle prata om nu inte. Nä. Jag ville mest bara visa Vincents allra finaste julklapp. Alltså allt han fick var ju jättebra och fint förtås men fattar ni vilket jobb min syster har lagt ner på att virka snyggaste mattan som passar finfint i hans rum.
 
Bilderna blir ju inte superduperbra i det här ständiga mörkret som kallas "dagsljus" men det får ni överleva.
Tack så hemskt mycket ännu en gång syrran!

Första ordet bestämmer vi

Ja gissa vem som i dag har sagt mamma för första gången då?
Nej inte Håkan varsågod att gissa vidare.
Självklart är det lillsorken som har mammat sig mest hela dagen. Jo jo jag veeeeet att det inte är mamma på riktigt men va fasen det skiter vi i.
 
Lilla hjärtat med grötskägg och snelugg ♥

27 December

Hej på er!
Jag tänkte mest bara sticka in näsan och slänga in bilderna från julafton som i år firades i Lerdala.
 
Hamnade för det första i någon form av chock eftersom min illa ålare satt still i nästan tio minuter. Kan det ha varit kusinens alla spännande leksaker tro?
Vi hade nog varit väldigt snälla i år för under granen låg det en väldig massa paket.
Självklart hade tomten tid för ett stopp även hos oss.
Alla barnen samlades runt robocop...jag menar tomten (med laserblick...)
Här brottas jag med paketgnagaren numero uno...
Han blev väldigt glad i alla sina grejer och ville smaka på allihop.

Efter paketöppningen stod det tomtegröt och skinksmörgås på schemat. Smaskigt värre.
Sedan skulle Vide hjälpa farfar att skruva ihop Ellens dockvagn.
Klockan slog tre och alla samlades runt kalle anka såklart.
Fast jag fick mest hålla ögonen på den här lilla tomten.

Fler bilder från julafton blev det visst inte. jag var väl upptagen med att äta och ha det gött kan jag tro höhö.

26 December

Ho ho ho.
Här har vi firat jul i dagarna tre så behöver jag säga att jag är helt slut höhö. En fantastisk jul har vi haft såklart med nära och kära, massa god mat och fina presenter men nu ska det bli gött att vila upp sig i några dagar innan nästa baluns går av stapeln (jag pratar förstås om nyår).
Hoppas ni alla har fått fira jul på bästa sätt!
Ni får några instagrambilder att vila blicken på så länge så får jag uppdatera mer ordentligt när jag hinner sitta framför datorn nästa gång helt enkelt.
 

20 December

Hej på er!
Nä det blev visst inte ett inlägg i timmen i går (hur fasen en nu skulle hinna med sånt) men däremot tog jag ett foto i timmen..typ. Såna inlägg är ju populära har jag hört *hänger med i svängarna*.
Nu händer det väl inte överdrivet mycket en vanlig dag i mitt småbarnsliv men skit samma, jag lovade ju någon form av uppdatering i timmen höhö. Den skiten kommer upp senare om jag hinner, eller så får ni läsa om min gårdag någon gång nästa år när allt julpyssel och liknande är över.
Ja på tal om julpyssel, i dag har jag fullt upp för jag ska försöka hinna med att både steka julköttbullar samt baka pepparkaksdammsugare med en åttamånaders hängande i mina knäveck och senare även en 3,5 åring. Wish me luck!
 
I morse efter jag lämnat Vide på förskolan passade jag även på att dela ut dom sista julkorten så nu hoppas jag att alla har fått sina.
Så här blev resultatet:
 
Det gick ju till slut att hitta en bild där båda två satt still....
....
....
Eller så kan det vara så att jag har skarvat ihop två bilder. Lite har man väl rätt att fuska för att slippa hjärnblödning och vansinnesutbrott.
God jul.

19 December

I går påpekade min kära sambo att jag bloggar för lite. "Har du en svacka eller?"
EEEEEEEEEHHHHHH möjligt att jag har. Total idétorka råder om jag ska vara helt ärlig. Min hjärna känns för tillfället som en enslig väg där det på sin höjd lunkar förbi en förrymd ko någon gång i halvåret om en har tur. Får jag mot förmodan en idé till ett blogginlägg så får jag aldrig ut det i text. Det låter så bra där inne på den ensliga vägen tillsammans med den förrymda kon men det blir liksom kvar där inne...*eko*. Kanska har jag umgåtts för mycket med bebisar. Kanske har mina två hjärnceller förslappats totalt framför Dexter, Breaking bad och Unga mödrar danmark? Eller har jag bara blivit helt jävla tråkig?
Nä.
Det är nog bara Håkan som har för tråkigt på jobbet så att han hinner märka att jag bloggar för dåligt *slår huvudet på spiken*
Så håll i dig älskling i dag ska jag blogga en gång i timmen allra minst. Det är ju trots allt tur att jag har dig för bloggen skulle vara ännu mer innehållslös utan dig i mitt liv (och soffan skulle ha en betydligt fastare form om inte Vide hoppade så mycket i den. Se nedre vänstra hörnet)

18 December

Hej och hallå!
Då sitter jag här i mitt soffhörn igen så som sig bör så här på kvällskvisten. Dagen har gått som hejsan och jag har hunnit med både det ena och det andra.
 
Det började först med att brollorna lekte så fint i hop med bilarna på köksgolvet. Eller ja den ena körde runt runt runt med bilarna och den andra gnagde och kräktes på dom men ändå dom satt liksom där tillsammans och såg bedårande söta ut *bröööööl*
Efter det hade jag en brottningsmatch med Vide i tjugo minuter för att komma utanför dörren och tur var väl det att jag vann till slut för vi hamnade ju hemma hos ewe som bjöd på görgo fika och Vide lekte och härjade med sina kompisar.
Efter att ha hängt där i ett par timmar så var det dags att gå vidare (alltså brottas i en kvart med Vide igen). Vi gick till affären och allt var frid och fröjd. Sedan gick vi ut ur affären och Vide skrek hela vägen hem att han inte vill vaaaaa hemmaaaa utan i affääääreeeeeen *vråååål*
(inga bilder på det...)
När pappan äntligen kom från jobbet åkte vi till det här stället och beställde resa.
Till Lanzarote närmare bestämt så om si så där 3,5 månader befinner vi oss här:
Inte helt fel och efter att bokningen var avklarad åkte vi hem till Lerdalapacket och firade med pizza. Bra dag!

Presenter

Jag fick så himla många bra grejer på min födelsedag så jag bara måste få visa er.
Två jättefina muggar med Elsa Beskow motiv som jag suktat efter, en rosa minicupcake maker, fem nummer av tidningen baka, presentkort på H&M, pengar, ögonskugga och en ärmlös topp med glitterkrage. Så fint så fint.
Sedan fick jag även två förkläden så jag slipper klena ner mig när jag bakar, det ena hade matchande grytlappar och det andra en matchande bakduk där det passande nog står "Trust me I'm a baker" på <3.
Sedan fick jag även boken Paganinikontraktet men eftersom jag redan börjat läsa den så låg ju den på sängbordet och glömdes bort under fotograferingen.
 
Tack så hemskt mycket ännu en gång för finfina saker.
 

17 December

Okej.
Jag vet att jag egentligen borde hålla käft nu men eftersom jag lider av någon form av skryttorettes så kan jag ju självklart inte låta bli.
I dag fick jag alltså väcka Vincent tjugo över tio(!!!) Lilla rekordsovaren alltså. Grejen var ju att han inte ens fick i sig vällingen i går kväll så jag trodde ju att han skulle vakna i ottan liksom. Det är ju alltid när man tror att dom ska sova som längst som dom inte gör det och tvärt om.
Jaja jag tackar och bockar givetvis för två sovmorgnar i rad men betyder det att han kommer vakna vid sju resten av veckan kanske? Förmodligen.
 
Sover en så här länge får en inget morgonkaffe förren vid lunch men vad gör väl det när jag får inviga en av mina nya muggar jag fick i födelsedagspresent. Lööööv it! (mer presenter dyker upp senare).
 

Helgen i ord och bild

Eeeh okej det här inlägget blev ju sjukt försenat men jag fick för mig att jag skulle få tummen ur att föra över alla bilder från telefonen till datorn och rensa dom. Big mistake. HUGE. Det tog ju för skjuttsingen nästan hela dagen. Påmin mig om att inte vänta så där länge mellan rensningarna igen är ni snälla.
Annars har födelsedagen gått i lugnets tecken. Till och med barnen har tagit det mer eller mindre piano faktiskt. En riktig slappardag och det är rätt gött att ha såna ibland. Men nu till ämnet. Helgen!
 
Vi börjar väl på fredagen då eftermiddagen skulle bjuda på luciafirande på förskolan. Eftersom vi efter lussefirandet skulle skjutsa barnen till deras barnvakter så var det en faslig massa packning och bröte som skulle med och tidsoptimister som vi är så blev vi väl lite lätt försenade. Fast vi var faktiskt där prick klockan 15 då det var sagt men barnen hade redan börjat sjunga såklart. Aja. Vide som inte gör annat än sjunger julsånger dagarna i ända satt givetvis helt tyst och gorde inte ens en rörelse haha. Men väldans söt ändå såklart.
När barnen var lämnade så var det dags för mig och Håkan att åka till lisch för middag och bio tillsammans med syrran och august med bihang höhö. Så här såg jag ut (inte fullt så bitter som man kan tro).
Vi åt på bakgårn och magen stod i fyra hörn efter att jag tryckt i mig massa goda tapas.
Efter lite kaffe och tjöt hemma hos August och Fredrik i deras asfina nya lägenhet så drog vi till bion och såg på The Hobbit del två och jag tycker det var väl spenderade två timmar och fyrtio minuter
 
På lördagen befann vi oss i Göteborg och vi började på Universeum. Jösses vad kul det var där fast Vide var skeptisk i början men det släppte som tur var.
Här hade vi kunnat stå i flera timmar och glo.
En liten rymdgubbe.
Efter att vi härjat runt där inne i x antal timmar så hade det äntligen slutat regna ute och vi gick in på liseberg. Lyckan hos Vide var såklart total (han har nämligen pratat om Liseberg varje dag sedan vi var där i somras).
Så himla mysigt och fint men för jävla trångt bara. Det roliga var ju att vi sprang på ett par kompisar där inne i röran. Vad är oddsen liksom?
Söndagen var som sagt kalasdag men det fick jag inga bilder på. Däremot ska jag visa er alla fina grejer jag fick men det får bli i morgon.
 
Ha det gött så hörs vi!

16 December

I dag är det ingen vanlig dag nä för det är ju min födelsedag. Då är man helt plötsligt 28 bast då. Hur gick det till? Var det inte typ förra veckan som jag fyllde tjugo? Någon med mig måste skämta aprilo.
Fast det är ju faktiskt inte förren 22.15 som jag är född så än så länge är jag 27 pigga och friska jordsnurr runt solen...eh.
Dagen har i alla fall börjat på allra bästa sätt med sovmorgon till 09.20 och tårta till frukost. Tack vare sovmogonen så blev det ju såklart ingen förskola för Vides del i dag men efter den här hektiska helgen så behöver vi nog vila upp oss allihop.
 
It's my birthday and I försover mig and eat tårta till frukost if I want to!

15 December

Hej på er kömpisar.
Jeeeeeeezeeeeez vilken hektisk helg det har varit men oooh så trevlig såklart. Jag sitter just nu och pustar ut i soffan efter ett alldeles förträffligt födelsekalas där yours truly har firats en dag i förskott. Jag har fått massa fina presenter, ätit god mat och tårta och haft det allmänt kanonmyzigt.
Resten av helgen i text och bild får ni serverat i morgon *cliffhangrar*
 
Årets födelsedagstårta får ni här. Den innehåller chokladbottnar, snickersfluff, bountyfluff, är täckt med vit chokladfrosting, garnerad med chokladganache och chokladdoppade jordgubbar. Kan mycket väl vara den fulaste tårtan jag någonsin bakat men god var den banne mig.

13 December

Hej hej!
Nu har det visst blivit så där glest mellan blogginläggen igen men jag har änna haft fullt upp.
Sen sist så har jag hunnit få en kamera nerstucken i käften hela vägen ner till tolvfingertarmen, varit hos frissan med Vide samtidigt som jag jonglerat en nyfiken liten klåfingerpelle, efter många om och men (hysteriskt utbrott från treåring) varit med i ett litet luciatåg på öppna förskolan och ätit julbord med Håkans jobb.
I eftermiddag står luciafirande på förskolan på schemat och i kväll blir det middag och bio tillsammans med en glad skara. I morgon blir det en heldag i Göteborg med Universeum och jul på liseberg och på söndagen står storstädning och fördelsedagskalas på repertoaren.
Ja ni hör ju. När fasen ska jag hinna sitta ner och blogga liksom?
Men jag ska försöka slänga in några rader emellanåt. Det positiva är ju att jag framöver kommer ha någonting att blogga om i alla fall.
 
Tolvfingertarmen såg för övrigt bra ut och allt annat också för den delen. Tur det för den jävla skiten gör jag helst aldrig om igen.
 
Jo! Jag har ju shoppat snyggaste tröjan också. Kunde liksom inte låta bli. Klart att jag ska ha popcorn all over!

8 December

Hej vänner!
Här har det varit dött hela helgen men det beror mest på att jag har varit typ död.
Det började ju redan på fredagen med att jag kände mig ännu schletnare än vanligt så jag blev hemma från jobbet. Frammåt kvällningen börade jag frysa och få ont i kroppen. Jag som annars sover spritt språngande under täcket och gnäller att det är för varmt fick ta på mig pyjamas, dubbla täcken, filtar och varm vetekudde för att kunna somna. Vaknade på lördagen, gick upp och satte mig i soffan och kände mig som en överkörd grävling. La mig ner under täcken och filtar och hackade tänder samt förbannade förkylningar och annat jävelskap som inte vill släppa taget. Håkan frågade lite försiktigt om jag inte skulle ta tempen. Alltså jag döööör om jag sätter en endaste kroppsdel utanför det här berget av filtar gnydde jag. Till slut fick jag i alla fall ut alla kroppsdelar med livet i behåll och det visade sig att jag hade 39,4 i feber(!!!!!)
Nä jag var inte fräsch nån stans i går. Jag låg mest på soffan och frossade, svettades och gnällde.
 
I dag däremot vaknade jag upp utan feber och kände mig friskare än på länge, trots att jag har fått skitont i halsen, det bekommer mig liksom inte. Har man varit uppe och nosat på 40-gradig feber så är en värkande hals en spott i havet.
 
I dag har jag som sagt känt mig hyffsat på banan igen och fått tillbaka den där energin jag förlorade för över en vecka sedan och vad passar väl bättre då än att fylla huset med julmys i form av lussebullsbak. Ingenting!
 
Vides lussekatter blev finast så dom förtärdes framför senaste avsnittet av julkalendern i sällskap med tända ljus, fastspänd bebis och apelsinglögg. *bjällerklang och stämningsfull körsång*

6 December

Hej mitt vinterland och så vidare.
Sven har lagt ett tjockt snötäcke över Kvänum och ingen är gladare än jag. Äntligen lite julstämning! Fast så kommer vi till det där lilla kruxet att jag fortfarande inte har köpt några vinterskor...eeeehhh framförhållning unt så wither. Starkt jobbat Kristin. Fast mina Nike free kanske pallar lite snö vad vet jag
 
Förkylningen vägrar släppa sitt tröttsamma grepp om mig och det börjar bli riktigt jobbigt. Kan verkligen inte minnas att jag har varit sjuk så här länge förut. Sega jävla förkylningshelvete. Har låtit bli att önska arbetspass hela veckan för att kurera mig men i kväll hade jag ett pass inplanerat sen tidigare som jag fick avboka. Så jävla trökigt. 
När Håkan kommer hem är det fan jag som går och lägger mig och sover bort skiten så jag orkar med helgens aktiviteter. 
 
I övrigt får det bli en innemysardag i dag även om Vide bra gärna vill ut och härja i snön. Just nu sitter han brevid mig och läser böcker så jag hoppas att den aktiviteten kan hålla honom nöjd ett tag till i alla fall så den här snoriga morsan kan sitta och pausa en stund.
 
Har ni andra fått mycket snö?

5 December

Igår innan jag åkte till stan skrev jag inköpslista för att inte riskera att glömma någonting viktigt.
Konversation med Håkan som följer:
 
Jag: Älskling visst behöver vi paketsnöre?
Håkan: Nä vi har ju massor har jag ju sagt.
J: Ja jag vet att du har sagt det men med massor menar du då den enda lilla snörbollen jag hittade bland papprena som knappt räckte till ett paket?
Håkan går i väg och kommer tillbaka släpande på en kasse full med snören och fick därmed ett defenitivt slut på den disskusionen.
 
Okej okej vi råkade visst ha en halv kilometer snöre liggandes som jag inte såg, jag stryker det från listan! *halvblind och glömsk hamstrare*
 
Lite snöre...

Ett bra avslut

Nämen hejsan hoppsan vad trevlig den här dagen blev till slut då.
 
Den började ju så här lagom "piggt" med grådassig, fnasig uppsyn hinkandes kaffe like där was nå tomårråw.
Sedan kom min kära mor och tog med mig långt bort från vandrande zombiesambos, snoriga näsor och feberdimmor. Närmare bestämt på fika hos syter yster i Järpås och sedan vidare på shoppingtur i Lisch så jag kunde köpa de sista julklapparna. Hurra!
Sedan gick vi förbi Garströms också...eller...nä...det gick liksom inte att bara gå förbi som ni kanske förstår. Det fick bli en fika till helt enkelt. Fika bör man annars dör man som dom gamla grekerna sa...
För övrigt var det fint pyntat i hela stan med granar och skit och julfint i skyltfönstren. Julstämning infann sig för första gången i år som ni förstår. Illustrerar detta med en halvkass bild.
För att riktigt avsluta den här dagen på den så kallade toppen så får det bli ett avsnitt av Breaking bad innan jag går och lägger mig. Godnatt på er så hörs vi i morn!

4 December

Ja ni är säkert trötta på att höra det nu men vi är fortfarande sjuka. Tack och lov är barnen feberfria och så gott som lika leksugna som vanligt men en annan känner ju sig som om en blivit överkörd av tåget.
Börjar känna mig lite smått stressad också med tanke på att det finns en del att göra innan jul samt att jag fyller år mitt upp i allt också. Skit som ska bakas, julklappar ska paketeras, mat ska lagas och huset ska eehum skuras. Panik i kubik.

Eller så lutar jag mig tillbaka helt enkelt...



3 December

Så där ja. Då har även Vide sällat sig till den sjuka skaran med över 39 i temp. Trots det är han vid gott mod och har ätit bra och tur är väl det eftersom han vägrar ta alvedon. Jag har försökt med alla knep men det får väl gå ändå och så länge han är så här "pigg" så behöver han ju antagligen inte alvedonen ändå.
Håhåjaja.
 
Sjukdomar och jävelskap alltså. Så tröttsamt. Fast jag ska ignorera mitt bultande huvud och rinnande näsa och ta tag i den totala röran som har infunnit sig här hemma. Disk, tvätt och leksaker högt och lågt. Jag har väl att göra ett tag och ska försöka att inte stryka med på kuppen. Wish me luck!
 
En bild på glittrig asfalt passar bra här tycker jag....eeehhhh...

2 December

Hej på er!
Här råder det fortfarande sjukstuga fast nu är jag inte själv med att snora längre utan har fått sällskap av kråkan och Vincent också. Vide är otroligt nog fortfarande frisk så han är på förskolan medans vi andra sitter här i soffan och tycker synd om oss själva. Vincent har förvisso piggnat till och är sitt vanliga glada jag igen så det är ju skönt.
Jag kanske ska redogöra för helgens bravader med betoning på bravader.
På fredagen ignorerade jag mina tilltäppta bihålor och följde med ett par kollegor på aw på hotellet här i byn. Mycket trevligt var det men mindre trevligt dagen efter då förkylningen blandades med huvudvärk och elände höhö.
På lördag kväll fick Vincent hög feber och sov jättedåligt. Enda sättet att få honom att sova var att ha honom i famnen. Lilla gubben vad synd det var om honom. Det blev av förklarliga skäl inte så mycket sömn för mig och Håkan den natten men Vincent tog igen det i natt genom att sova till 09.30. Tack och bock.
Men inte är man särskilt utvilad för det. Huvudvärk och jävelskap samt en helt igentäppt näsa. Suck! Kan inte ens komma ihåg senast vi var så här sjuka.
 
Nog med gnäll! Hur har eran helg varit? Ni har väl adventsmyst för fullt kan jag tro *bitter*. Med tanke på helgens misär så var vi ungefär så här förberedda på advent...
 

RSS 2.0