16 November

Swoooosch sa det så var helgen över. En ledig sådan. Före det så har jag jobbat åtta dagar på raken. Man kan säga att jag visst hade lite otur när jag tänkte sist jag lade mitt schema. 
Allra helst hade jag nog velat ligga platt fall i soffan hela helgen men det har jag ju såklart inte gjort.
I lördags drog jag, brorsan och morsan till götet för lite shopping och här kommer några bilder på det.
 
Jag provade en tröja med furbies på. Inget konstigt alls.
 
Tyckte det var lite tråkigt att något som jag antar var tänkt att vara glutenfritt kunde innehålla spår av gluten...?
Lilla mamma under ett träd.
Ja brorsan var ju med han också.
Självklart fick furbietröjan följa med hem (i sällskap med ett annat lika diskret plagg)
Lite tröjor till barnen...
...och lite nytt spackel till samlingen.
 
Nu har jag en dejt i soffan med min förtjusande....chipsskål! Hare gött så hörs vi!

9 November

Hej på er! 
Den här helgen har jag jobbat så tiden framför datorn har varit obefintlig. Fast jag har inte bara jobbat utan även hunnit fixa en tårta till min kära svärmor som skulle ha gäster.
Jag har länge velat prova att täcka en tårta med SP och sist jag var i Ullared så köpte jag på mig lite på panduros outlet så nu vågade jag mig på att prova. Jättekul och pilligt var det men resultatet blev över förväntan.
Jag ska inte ta åt mig hela äran för även Vincent har varit högst delaktig i alla moment rörande denna skapelse höhö. Behöver jag säga att tålamodet har fått sig en prövning (och att mutrussinen är slut)?
 
Tårtan består av ljusa bottnar med ett lager vaniljmousse och ett lager flädermousse. Den är spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sp och garnerad med vaniljfrosting.
 
Tårtbottnar
 
2 ägg
2½ dl vatten
2½dl vaniljyoghurt
1,25 dl matolja
200g vetemjöl
450g socker
30g mandelmjöl
45g potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
 
Smöra och mjöla tre stycken bakformar som är 20cm i diameter. Blanda ägg, vatten, matolja och yoghurt och vispa någon minut. Blanda alla torra ingridienser och tillsätt i vätskan. Vispa i ca 2 min. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
 
 
Vaniljmousse
2 dl kesella vanilj
2 dl färdig marsansås (lite tjockare gjord)
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl vispad grädde
 
Gör vaniljsåsen som det står på förpackningen fast ha i lite extra pulver så att det blir som en tjock kräm. receptet säger 3 msk och jag brukar ha drygt 5. Rör ihop vaniljkrämen, vaniljkesellan, socker och vaniljsocker. Vispa grädden hårt och vänd ner den i vaniljsmeten. Låt stå i kyl över natten.
 
 
Flädermousse
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl konc fläderblomssaft (jag hade egengjord men det går lika bra med köpt)
 
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i fem min. Vispa grädden hårt. Dela ägget och rör ner gulan i i grädden. Värm saften i en kastrull, lägg ner gelatinbladen och smält dom i saften. Rör ner det i en tunn ståle ner i gräddsmeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten. Låt moussen stå i kyl 2-3 timmar.
 
 
Lägg gärna ihop tårtan någon dag i förväg så den får gotta till sig ordentligt.
 
Här har jag spacklat tårtan med vaniljsmörkräm:
 
Vaniljsmörkräm.
115g mjukt smör
250g florsocker
2 tsk kokhett vatten (fast jag råkade ta två msk...haha)
1 msk vaniljsocker
 
Sedan var det dags att kavla sugar paste tills musten gick ur en totalt. Jag har seriöst träningsvärk i hela kroppen efter det. Är det verkligen normalt? Är alla bakare bodybilders? Höhö.
 
 
Medans jag höll på med detta så sysselsatte sig Vincent med att riva ut alla kaffefilter ut hållaren samt duka ut allt han kom åt inne i kylskåpet...
 
Här är i alla fall det färdiga resultatet toppat med det mest smickrande instagramfiltret såklart. Jag hade en idé om att göra ränder på tårtan (eftersom jag hade några rejäla fuck ups att täcka över höhö) och det blev faktiskt himla snyggt om jag får säga det själv.
 
 

6 November

Hej allihop!
I går var jag på språng hela dagen. Det började med möte på morgonen där vi bland annat fick lyssna på en föreläsning om mindfulness. Mycket intressant. Kortfattat kan man väl säga att det är en form av stresshantering. Andas in och andas ut typ. Redan i dag har jag fått användning av mina nya kunskaper då jag skulle göra tårtfyllningar med Vincent hängandes i knävecken och köksluckorna. Mindfullness, mindfullness, mindfullnes mässade jag för mig själv medans svetten lackade i pannan och Vincent försökte doppa huvudet i varenda skål han kom åt. En av mousserna är jag i alla fall nästan helt säker på att jag misslyckades med såatteeeeeh. Jättekul. Men andningsankaret lyckades jag med i alla fall.
Tårtbottnarna väntar jag med tills Vincent sover middag tror jag bestämt...
 
Annars i dag har Vide hunnit vara på gosedjurskalas på Tussilagon och båda barnen stod med näsorna tryckta mot rutan i morse för att se dom första snöflingorna falla (och försvinna).

3 November

 

En sketen måndag med regn och rusk har snart dragit förbi. Med jobb, storstäd och barngrympa på schemat. En helt vanlig dag kan tyckas men den tredje november är aldrig en vanlig dag. Fem år har gått sedan en av dom finaste personerna jag någonin känt lämnade oss i stor sorg och saknad. Det är på något sätt väldigt passande att regnet har stått som spön i backen. I dag finns dina allra närmsta i mina tankar vars sorg är (och förmodligen alltid kommer att vara) så fruktansvärt tung att bära ♥
 
 

2 November

Hej på er!
Det var fasligt längesedan sist men jag jobbade ett par nätter veckan som var och mellan nättterna sov jag som en klubbad säl. Det var ju förvisso bra att jag kunde göra det men det här med att blogga hann jag visst inte med. Sen har det ju varit helg också. En väldigt lugn sådan för våran del. Eller i alla fall för min del. Jag blev visst aldrig bjuden på någon halloweenfest (skrev hon med en förnärmad uppsyn) höhö. Vilken tur då att Håkan var bjuden på en så jag fick kladda lite på honom i brist på annat.
 
Min inspiration till sminkningen var min favoritclown för tilfället, Twisty the clown, från American horror story; Freakshow. 
Här har ni resultatet.
 
Fasligt nöjd faktiskt. Synd att det bara är halloween en gång om året annars skulle jag gärna hålla på med sånt har kladd jämt om det gick. Riktigt roligt.
Orginalet har ni här om ni mot förmodan råkat missa. 
 
Har ni haft något kul för er i helgen? Busat eller ätit godis? Vi fick inte så mycket spök-besök här så jag fick visst klämma i mig allt godis själv. Det var ju SYYYYYND...

RSS 2.0