31 December

Vill bara önska er alla ett gott nytt år!


Vad jag gör just nu?

Ja här står jag och kokar älggryta (nä det är alltså inte en gryta med spy...)
Tror jag har överdoserat med timjan men det återstår att se när det är färdigt...om si så där 1 1/2 timme. Påminn mig om att i framtiden inte sätta i gång med husmoderliga långkok klockan sju på kvällen när jag är vråååålhungrig! Tur att jag har en chokladask som håller mig vid liv höhö.
Slowfood...


Några få julbilder

Ja det har ju varit jul och allt. Dessvärre tog jag inte så jättemånga bilder för jag hade liksom fullt upp med att mysa, äta mat, äta godis och prassla med julklappspapper. Här är några få i alla fall.

En julfin Vide med pappas fluga på sig.

Ett dukat bord och en kråka...

Vide fick en väldigt skojig låda.

En utslagen Vide i farfars knä på julafton


29 December

Godmorgon!
Eeeeh...
Känner mig som en trotsig tonåring nu när jag legat och korvat mig till tolv men jag får väl skylla på att jag har en massa sömn att ta igen efter juldagarna.
Vilket jävla skitväder vi har i dag rent ut sagt. I dag sticker jag inte ut näsan mer än nödvändigt. Har lite att grejja med hemma i dag. Jag har liksom inte ens packat upp alla julklappar än! Skandal! Fick massa fint hur som helst så jag måste ha varit fruktansvärt snäll höhö.
Vad hittar ni på en dag som denna?
Hej hej här sitter jag och ser ut som en ailien. Inget konstigt alls...


28 December

Nä nu jävlar får det vara slut på den här juldvalan jag har hamnat i! Nu får jag ta tag i mig själv helt enkelt!
Vi kan väl börja med att gå igenom vad som hänt i dag. Det är inte mycket men bättre än ingenting. Eeeem...
öööööh...
Mest slappat har det nog blivit förutom när jag stolpade i väg till Fjällan tillsammans med Eve för att bestämma nyårsmenyn. Jag tillförde väl inte så mycket mer än att gäspa och hålla med höhö. Jag äter ju allt! Fast den här nyårsmenyn blir något utöver det vanliga såklart (det brukar ju bli lite extra speciellt när jag är med och rör i grytorna liksom...) avslöjar inte förren på nyår vad som ska förtäras (cliffhanger!) Supermysigt ska det bli hur som helst.
Kvällen har spenderats på jobbet fram till 21.30 och resten av dygnets vakna timmar (tror inte de blir så många) ska tillbringas på sofflocket för i dag kom nämligen våren till Kvänum och den ska jag försvinna bort i...

26 December

God fortsättning! Nu pyser vi iväg till julfirande nr 4(!) Ja som ni förstår så har det varit full rulle hela julen. Uppdaterar er om högtidens alla bravader i morgon! Hoppas att ni alla har haft en fabulös och myspysig helg!
Hej hej säger jag med ett julgransljus uppkört i näsan...


24 December

Jag ville mest bara önska er mina fina bloggläsare och vänner en riktigt god jul! Ät riktigt möe godis och julmat nu för det ska jag göra höhö.
Nu bjuder jag er på årets julkort.

<3


Jul i vårt hus

Ja dagen har ägnats åt julstök med betoning på stök. Fast nu skulle vi platsa i vilken disneyfilm som helst hum hum hum hum (kollibri)


23 December

Hallå där!
I dag känner jag mig helt okej faktiskt. Gött att man slipper vara sängliggande över jul. Vi ska nämligen fira i dagarna fyra. Vi tjuvstartar redan i kväll hos svärföräldrarna med paketöppning och skinksmörgås. Myspys! Får se hur länge lilleman orkar hänga med i kväll med tanke på att han vaknade redan 06.30(!) Snark!
Piggelino


22 December

Hej på er!
Ber om ursäkt för dålig uppdatering men jag har inte mått så bra. En släng av vinterkräksjukan har gjort mig däckad. Känner mig lite bättre i dag dock men har mest legat på soffan. Nu håller vi tummarna för att resten av familjen håller sig friska för nu är jag trött på det här. Fast nu till orsaken till att jag orkade pallra mig till datorn över huvud taget. Jag har en sådan trevlig nyhet att berrätta. Fick förut i dag ett telefonsamtal som gjorde mig väldigt glad. Jag har blivit erbjuden en tjänst på det nya demensboendet Kvänumsgården här i Kvänum och självklart tackade jag ja. Kan ni fatta? Bästa julklappen någonsin! Ska dit och skriva på papper nästa vecka. Tänk att ligga sjuk och jävlig på soffan och få en så glad nyhet.
Men vad har mer hänt sedan sist?
Jo en viss familjemedlem har blivit av med en väldig massa hår...
(anledningen till att foten sticker fram är för att ni ska förstå hur stor högen egentligen är)

och här har ni resultatet.

Nu är förskolelooken komplett med hemmasnaggad frisyr och snor i näsan <3

19 December

Hej på er!
Ingen uppdatering i dag. Har liksom inte så mycket att säga mer än att jag har jobbat. Intressant. Eller inte. Känner mig så där grå och trökig igen. Ingen blogginspiration alls. Det har väl sina anledningar men det är ingenting jag känner att jag vill dela med mig av. Inte än i alla fall. För att förstärka misären här hemma så är vi nu tvugna att använda toarullar i stället för hushållspapper (också äter jag upp mitt barns älskade rån) Eh ja, vi behöver handla.
Toarulle framme då vet man att man har nått botten.

Nä nu rycker vi upp oss va?

18 December

Tja!
Här sitter en utslagen brud i soffan. Det här med att jobba natt och sedan jobba kvällen efter får jag nog sluta upp med. Fast nattjobbet gick väldigt bra. Jag hade musikhjälpen på och det kändes inte lika ensamt när man visste att det stod ett gäng dårar och stirrade in i en glasbur klockan 04.15 på morgonen. Jag slapp ju frysa i alla fall.
För övrigt är jag så jävla nöjd med mig själv. Tog med mig resterande tårta och bjöd arbetskamraterna på i kväll och fick kommentaren "mmm är den från Nordpolen?" (Det godaste bageriet på schlätta)
...eh? Nä ja har bakat den själv.
Ja ja jag skaaa sluta tjata om min tårta men jag måste väl få skryta färdigt först höhö. Det är inte ofta jag lyckas så när jag väl gör det så vill jag gärna "rubb it in" så att säga. Kanske ska hålla receptet för mig själv? Nä då riktigt så jävlig är jag inte. Förresten kan ni väl hjälpa mig att namnge skapelsen! Jag funderar på "Kristins våta chokladdröm med extra allt" men kom på att det låter som en porrig pizza. Förslag mottages tacksamt!

Hoppas ni har haft en kanonhelg!


Färdigkalasat

Pust här sitter jag i soffan och hänger ut magen. Har fikat i mängder och den där tårtan var ju inte dåligt mättsam heller. Syrran tyckte det var den godaste tårtan hon någonsin ätit och jag är beredd att hålla med höhö. Självklart slänger jag ut receptet här så fort jag hinner.
Resten av kvällen får gå i slapphetens tecken innan jag går i väg på nattjobb. Känner jag oss själva rätt så blir det nog en pizza för att sätta spiken i våra kistor höhö


17 December

Hej på er! Tack så jättemycket för alla grattulationer! Gölleplöttar!
Här är det full rulle ska ni veta. Putsa, feja, plocka, torka, dammsuga. Ja alltså allt det där har Håkan gjort då va...men jag har inte varit helt sysslolös ska ni veta. Den beryktade tårtan har färdigställts!

Hade egentligen velat pryda den med något finare så som jordgubbar eller körsbär men det är väl enda nackdelen med att fylla år i december att alla fruktträd har gått i ide eller nåt så det fick duga med "syfilisbär"
Vad tycks? Erkänn att ni vill stå på gästlistan till mitt kalas? Va va! Jag är så stolt så jag vill lipa men nu återstår det att se om den smakar något vidare också. Men en chokladbomb tillsammans med len vanilj kan väl inte gå fel?

16 December

I dag är ingen vanlig dag för det är faktiskt min födelsedag. Hurra hurra hurra!
Efter en rejäl sovmorgon med uppvaktning på sängen med skönsång (hrm) av både Vide och Håkan och hjälp med paketöppningen (gissa vem som var mest sugen på att slita upp presenterna höhö)
så har jag nu släpat mig ut i soffan med kaffe och marmeladmacka i högsta hugg.
Jag planerar att spendera en stor del utav dagen här och bli uppassad av min lilla kråka. I kväll väntar jobb!

En pigg och fräsch (nåja) numera tjugosexåring.

15 December

Hej!
Ska bara meddela att det blir lite blogguppehåll i dag. Känner mig lite vissen i dag också nämligen. Det är ju typiskt att man ska bli sjuk lagom till att både födelsedag och jul stundar. Ligger på soffan och kurerar mig så jag orkar med jobbet i kväll. Ha det bra så hörs vi i morgon igen!


Roller Derby

Fick för ett par dagar sedan en inbjudan på facebook om det fanns något intresse av att starta ett Roller Derby-lag i Lidköpingstrakten. Har ingen som helst aning om vad det går ut på egentligen men jag tror att man ska åka runt på rullskridskor och tacklas lite. Visst låter det kul? Fast jag är ju förvisso en trafikfara till och med när jag sitter i soffan och balansen ska vi inte ens prata om.
Något för mig? (fast jag kommer nog få säga hejdå till svanskotan...)

14 December

Hej på er!
Inskolningen gick bra. Jag fick lämna Vide själv två timmar och han hade tydligen inte saknat mig alls höhö. Hoppas det kommer fortsätta att gå så här bra. Själv passade jag på att gå hem till Emelie på en kopp the och lite tjöt. Mycket mysigt!
Sedan vi kom hem har Vide ätit lunch och nu sover han en sväng medans jag äter mackor med makrill på. Makrillsmackor gör sig inte på bild så ni får se på min tårtbotten i stället (som jag hoppas slutar svälla snart...)


En liten kvällsuppdatering

Oj vilken dålig uppdatering det har varit här i dag men det hjälpte tyvär inte med kexchoklad förut i dag (fast det hindrar inte mig från att klämma en till just i detta nu) utan jag har fått spenderat dagen på soffan. Tog mig till slut i kragen och pallrade mig till jobbet trots allt och piggnade faktiskt till på vägen dit så det var väl lite frisk luft som behövdes. I morgon är jag ledig och första delen av dagen ska spenderas på blåklockan för inskolning. Fast jag antar att jag inte får vara i Vides hasor i morgon utan får lämna honom ett tag så vi får se hur det går.
Nu ska jag och min bättre hälft götta ner oss i soffan framför veckans brott.
Hoppas ni haft en bra dag och får en fortsatt fin kväll så hörs vi i morgon.

Inga skojiga bilder på lager så ni får en lite sammanbiten bild på mig från i lördags höhö.


13 December

Glad lucia på er!
Lite sen uppdatering i dag men jag har mest slappat i soffan och känner mig inte helt hundra om jag ska vara ärlig. Försöker intala mig att det bara är inbillning och att allt jag behöver är en kexchoklad och ett avsnitt desperate för att hamna på rätt köl igen. Återstår att se...


Sjuka tankar om tårtor

Hej på er!
Här sitter jag i soffan och slöar. Har grejat det sista med julkorten sedan jag kom hem från jobbet och har nu bara en enda adress kvar att snoka upp men det uppdraget har vi satt svärmor på höhö. Sedan har jag skrivit en lång inköpslista till Håkan i morgon. Jag fyller ju år på fredag och ska ha lite kalas på lördag och jag har ju fått för mig att jag ska baka en tårta från skratch. Bottnar och allt alltså. (Vad har jag gett mig in på?)
Den här förbaskade tårtan tar upp all min tid. Jag till och med drömmer om tårtan. Att den blev för liten så att jag åt upp den själv och därefter hittade jag fler bottnar i frysen med hack i alltså sådana där hack man gör i falukorven så att den inte ska böja sig när man steker den...
...
Ja ni hör ju hur sjukt det låter. Vi får hoppas för min egna psykiska hälsas kull att den här tårtjäveln bli perfekt. (och det kan väl inte bli annat än succé när den kommer innehålla 1 l grädde och ca 500g choklad?)

Ingen tårtbild utan något som är ännu bättre två suddiga favoritfilurer.

Pyssel och papp på riktigt

Just nu jobbar jag men före det ägnade jag mig åt att vika, klippa och klistra 34556547 st julkort (okej inte riktigt så många men nästan) Tänk att man till slut skulle bli en sådan där hemsk människa som skickar julkort med bilder på sitt barn höhö. Nu får ni hålla utkik i era brevlådor framöver!

Julfesten del 1

Ja här får ni några pix från i lördags.
Enda bilden som togs på förfesten

Det är inte helt riskfritt att gå på julfest...

...och jag är beredd att hålla med. Hela hallen var täckt av typ..gräs. inte riktigt vad mina stackars höklackade fötter hade tänkt snubbla runt på...

Jag snubblade in i fröken Happes famn!


Trevliga bordsgrannar hade vi också!



Fullt ös!

Fortsättning följer!

12 December

Hallå!
Jag har haft en så hektisk helg att jag inte har hunnit blogga ett endaste dugg! Lördagen började med en hektisk shoppingrunda i Skövde för att inhandla de sista julklapparna. Trångt och svettigt kan man sammanfatta det hela...
Väl hemma igen var det bara att röja upp det värsta och fixa till sig innan ett gäng arbetskamrater trillade in på lite förfest. Vi skulle nämligen bege oss till kommunens julfest. Jag hade fantastiskt kul och kommer slänga upp lite bilder framöver. På söndagen blev det inte många knop gjorda förutom när jag var tvungen att ta mig i kragen och pallra iväg på ännu ett julbord, den här gången med Håkans jobb. Mycket trevligt och gott! Resten av söndagskvällen spenderades i soffan framför ett rejält desperate housewives-marathon tillsammans med min bättre hälft.

Se där har vi en sammanfattning av min helg. Vad har ni haft för er? Saknat mig? Höhö

Urblekt

Hej på er!
Har haft en datorfri kväll som ni kanske märkt. Har pysslat med lite ditten och datten i eftermiddag bland annat slagit in julklappar. Jojomän. Med sådan fart att jag nästan slog in dom som var till mig men det tycker jag allt att Håkan får göra själv.
Kvällen däremot har bestått av soffmys och lite frätande av hårbotten. Ha det mys så hörs vi i morn!


Urblåst

Ja herregud. Det är dagar som dessa som man önskar att man hade körkort. Fast har man inte det så måste man ta sig fram i alla väder så jag slängde på både mig och Vide regnkläder och ett regnskydd på vagnen också slängde vi oss ut. Tro det eller ej men det var faktiskt riktigt gött att komma ut och få lite luft. Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder? Eller? (Jag sa ju att jag har blivit totalt tantifierad!)


9 December

I dag är nog dagen då jag blev tant på riktigt. Vide sov nämligen till strax efter nio nu på morgonen och jag muttrade surt när jag tittade på klockan att nu är ju heeela dagen borta(!) Jag skrev ju liksom senast i går att jag crejvade efter en sovmorgon och när jag väl får det så är inte det heller bra. Jag känner mig med andra ord som en tant ut i fingerspetsarna!
Nog pratat om mina tantfasoner! Just i detta nu så frukostmyser jag och Vide och om inte alls för lång stund så ska vi ge oss ut i regnrusket för att rulla bort till förskolan för inskolning. Det står en lunch på menyn(höhö) så i dag slipper jag tänka själv i alla fall vid en måltid.
Vad kommer ni ha för er den här fredagen?

Till sist så tänkte jag att ni skulle få ett hett tips. Gå inte och lägg er med blött hår för det kan sluta precis hur som helst...
Så här till exempel

8 December

I dag har jag spenderat dagen i pepparkakeland...

Vill man inte bara käka upp det med bomull och allt? Alternativt flytta in?
Vad har mer hänt i dag då? Jo Håkan och Vide försov sig till inskolningen och jag känner mig lite småbitter över att han inte valde att sjusova en dag när jag var ledig.
På tal om ledighet så är jag det nu. I tre hela dagar! Jo det är helt sant. Morgondagen kommer innehålla lite inskolning och en hel del städande för på lördag kväll kommer det hem ett gäng renar till mig och då får det inte finnas något skit i hörnen inte höhö.


Väderleksrapport

Hej på er!
Här sitter jag i soffan och soffpotatisar mig samtidigt som jag blir servad med rostade mackor av min bättre hälft.
Fryser gör jag också. Efter en höst med midsommarväder är man inte riktigt van vid minusgraderna liksom.
Men enligt min iPhone så är det tydligen 23 grader och soligt. Skulle inte tro det va? Det hänger en istapp under min näsa och dallrar...
Hoppas ni, alla mina underbara läsare, får en bra kväll och slipper frost i näshåren!
Sol i sinne ihjälfrusen inne /Rudolf

När man köper riven ost från Eldorado...

...vet man i alla fall att man får mycket förpackning för pengarna.

Sovmorgon och raseriutbrott

Jag passade på att ta sovmorgon i dag och ha lång frukost framför teven och bara slappa när Håkan och Vide var på inskolning. Riktigt skönt att spendera en liten stund helt själv och inte göra någonting. När grabbarna kom hem var den minsa av dem mucho sur över att behöva komma inomhus. Han hade nog gärna velat vara kvar ute resten av dagen om han hade fått bestämma. Efter ett rejält raseriutbrott kändes livet bättre och Vide fick lite lunch och nu sover han gott.
Rosor på kinderna och mat i hela ansiktet (och i öronen, håret och på en stor yta av golvet..)

Nu ska jag snart pallra mig iväg till jobbet där jag kommer befinna mig till 21 i kväll så då vet ni vart ni har mig höhö.


7 December

Just nu är det frukostmys här. Framför julkalendern givetvis.


Lite skit rensar magen

Hej på er!
Har haft en riktigt mysig eftermiddag med massa bebismys, fika, bus, lek...och röj. Ni kan säkert gissa vilka som stod för röjet...
Nu har jag och kråkan krypit upp i soffan med lite ostbricka och saft som två sanna gourmeter höhö. Mysfaktorn förhöjs ytterligare med diverse kringspridda leksaker och en skitig bordsskiva. Äsch lite skit i hörnen dör man inte av. Ha en bra kväll mina vänner!

Det går ingen nöd på mig just nu...

...för det står Sixten-mys på schemat <3


Pyssel och papp

Våra bilder till julkorten damp ner i brevlådan i går och då tänkte jag att jag skulle pyssla ihop dom i dag. Gick till shalins för att införskaffa lite hårdare papper men det hade dom ju såklart inte. Promenaden var ju som tur var inte helt bortkastad för nu fick jag ju tillfälle att fylla på "göttelådan" med lite nödvändigheter.

Fast jag får nog inte ha allt för mig själv allt för läng till för snart dimper syrran och barnen in här och då får jag nog dela med mig.


6 December

Gomidda!
Hur har ni det i snöyran? Själv har jag varit och jobbat några timmar men nu är jag ledig resten av dagen. Gött! Har varit lite dålig uppdatering här igen men Det blir ju lite så när man inte har något liv. Det enda jag har på lut är inlägg om tvättupphängning och riven ost...visst låter det spännande? Va?
Men håll ut! Snart är det helg och då ska jag hitta på en massa bus höhö.
Nu ska jag mysa färdigt framför julkalendern så hörs vi senare!


5 December

Godmorgon! Jag ligger i sängen och drar mig men ska snart orka pallra mig upp för en kvart efter nio ska vi befinna oss på Blåklockan för Vides första inskolningsdag. Kan ni fatta? Nä inte jag heller. Vart tog tiden vägen?


Snillen spekulerar

Jag har ägnat en stor del av kvällen åt att rensa och lägga in bilder i mappar på snällburken. Hittade ett litet klipp där jag och Håkan försöker förstå oss på hur man filmar med min systemkamera (med instruktionsboken i högsta hugg låter det som...)
Tycker klipp där folk inte är medvetna om att de filmar är så jävla roliga (det här är väl mest bara töntigt men ändå)

Nu har jag förresten äntligen orkat sätta mig in i hur jag gör bloggen breare (i diket). Nu vet jag alltså hur man gör och nu ska jag bara få tummen ur att göra ny header och allt sånt därnt som tillkommer i processen. Allt handlar om att få tummen ur...

4 December

Yo!
Shiiiit vad jag har haft eld i baken i kväll. Slutade ju vid fyra och i stället för att dö på soffan som jag brukar göra när jag kommer hem från jobbet så passade jag på att röja runt som en annan dåre och plocka, städa, tvätta och dona. Jag hade nämligen huset för mig själv eftersom kråkan och Vide wild har spenderat dagen med "lerdalapacket" och kokat julgodis (utan mig! buhu). Jag höll på ett bra tag och tänkte när jag var färdig att jag skulle mysa ner mig i soffan framför julkalendern med en kopp kaffe och scones. Jodå. Hann inte mer än att tänka tanken så trillade karsloken och lilla barnet in med gasen i bott. Tur att dom är söta höhö.
Nu dricks det välling här så nu ska jag mysepysa lite med snorungen min (han är nämligen lite förkyld) innan det blir natti natti.
Här är förresten nya tillskottet i gosedjursfamiljen som inhandlades på julmarknaden i går. Söt va?

Lördagsbravader

Jag har visst inte hunnit blogga så mycket i dag heller. Sånt blir det liksom. Jag har hur som haver haft en jättebra dag. Julmarknaden hade ju iofs varit hundra gånger trevligare om det inte blåst storm och regnat men man kan ju inte få allt här i världen. Vi köpte världens godaste bullar (som jag tyvär inte hann fota innan jag slukade. kattastroooof) och Vide fick en söt uggla som ewe knåpat ihop. Den har jag inte heller hunnit fota men det får bli morgondagens projekt helt enkelt. Kvällen den har spenderats på jobbet (vart annars?).
Jaha nu har jag snart ägnat ett helt inlägg åt ingenting. Bäst att sluta medan jag kan.
Vi hörs i morgon eftermiddag (ja jag ska jobba i morgon också tur att man har sysselsättning på helgerna för hur skulle det annars gå?)
Godnatt!

3 December

God morgon!
Här vaknade vi i någorlunda human tid (kl 08.00) Vi har frukostmyst framför julkalendern och jag har precis tagit en dusch för att underhålla min gröna hårfärg. Ska snart blåsa rätt frisyren och packa ihop familjen för att gå fram på byn för att kika på julmarknaden (och antagligen få håret felvänt igen eftersom det är skitväder ute).

Man vet förresten med alla säkerhet att man bor i en håla (om man någonsin har tvivlat på det...) när man på julmarknaden kan rösta på snyggaste EPA-traktorn...

mvh bonnläppen

2 December

Hej på er!
Ni måste tro att jag gått och dött eller nåt men så illa är det inte. Har varit alldeles för trött/sjuk/trökig/seg för att ha något vettigt att klämma fram här. Nu har jag i alla fall en ledig fredagkväll och det vet ni väl allihop vad det betyder? Ha en fin kväll så hörs vi i morrn!


RSS 2.0