Några bilder

Så söt när han ligger på mage och sover. Lilla rumpnissen.

Det är roligare att titta på mamma och pappa än grejorna som dinglar ovanför huvudet

Den här fula bilden måste jag bara visa. Höll på att skratta ihjäl mej. Håkan gillar att smygfota med blixt och allt. Vissa har nog lite för mycket tid att slå ihjäl på morgonen...den här bjuuuur jag på


30 juni

tjo tjipp!
Nu sover lillplutten (på soffan i stället för min arm) så nu kan jag blogga lite höhö. Tre veckor blir han i dag <3 tiden går fort fort. i dag har inte hänt så mycket direkt, fick förvisso besök av grannkäringen ;) alltid lika trevligt när hon kommer och Vide låg och smilade och sken som ett ljus. Har även fått ett trevligt telefonsamtal från en kollega som kommer hit och kikar och lämnar present från dem på jobbet. Hur gulliga får man bli? Så henne sitter jag och väntar på nu. I går var vi i skövde och blev bjudna på mat av svärisarna som firade 30-årig bröllopsdag. Himla mysigt var det. Jag hade lite panik över att dra med lilleman på restaurang och han skulle sätta igång sirenen men som tur var var vi själva på stället höhö. Hepp nu ska jag slänga ut några bilder som ligger och skrotar i kameran tänkte jag. Hej så länge!

Midsommarafton i bilder

Vi anlände till svärföräldrarna och Vide ville hemskt gärna titta lite på den spännande dammen

Vi kunde sitta ute och äta

Vide fick ligga och chilla i vagnen så länge

Lite mys med farmor och farfar innan vi åkte vidare

Stugan

Långbordet stod framme

Midsommarfirandet. Som ni ser hamnade vi farligt nära ett fotbollsmål. Hade jag fått en boll i huvudet hade det garanterat funnits några snorungar mindre i världen höhö

Håkan fotar bakom ryggen på mig

Vide gömde sig bakom myggnätet

Maggan och pappa

Gästerna *host harkel* klagade på skuggan så pappa plockade fram sågen. När han var färdig hade solen gått bakom en stor tall...höhö



Julsnaps, julöl och tomten själv


Det var vår midsommarafton det. Nu ska vi ut en runda med vagnen.

26 Juni

Glad midsommar allihop!
Hade en jättemysig midsommarafton i går. Började med sill, potäter och jordgubbar hos svärisarna och efter det styrde vi kosan ut till stugan på kållandsö där pappa och margaretha befann sig. Vi gick till midsommarfirandet på festplatsen och skrattade åt alla som inte kunde prata i micken utan att det skulle bli rundgång. Sen skrattade vi lite mer åt lekdeltagarna som fick springa med en plastsked i munnen och balansera en pingisboll på i stormen...det gick ju väldigt bra NOT höhö. Sedan blev det mer sill och potatis mm på kvällen tillsammans med lite anndra gäster. Vi satt ute till 21.30 invirade i filtar och badkappor och försökte ignorera kylan. Efter det drog vi oss hemmåt. Vide skötte sig exemplariskt så det känndes riktigt gött. Kommer lite bilder senare.
I dag får vi se vad som händer. Håkan har ju lite av varje att greja med. Själv springer jag mellan solstolen och datorn för tillfället medans grabbarna ligger och sover <3
Funderar på att ta en promenad efter nästa ammning för Videhjärtat borde vakna när som hellst.
Smell you later!

24 Juni

Mors mors
Nu ska vi se om jag hinner skriva ett inlägg här innan lillkillen vaknar.
I går var han riktigt gnällig och skrikig hela kvällen. Håkan kunde jag inte få så mycket hjälp av för han och Stig satte upp glasskivorna (äntligen) men såklart var en skiva för lång men det löste dom genom att hugga ett hål i väggen höhö. Svärmor och Hanna kom förbi också och då lämnades han raskt över i farmors famn. Hon kopplade "kolikgreppet" på Vide medans jag däckade i sängen, tydligen gjorde Vide samma sak för jag vaknade av att Håkan gick och la sig och då var det tyst som i graven.
Verkar som om han har lite problem med magen emellanåt men det kanske alla bebisar har?
Tack förresten för alla kommentarer i inlägget innan. Visst är han underbar? Jag är allt en stolt mamma.
Nu ska jag nog smyga ut i solen några minuter och pressa. I kväll kommer zombien hit på besök också trevligt trevligt.
hej så länge!

Blandade bilder på Vide


Kolla vad jag kan

Älskar att bada


Så här ser jag ut när jag nyser


Ömsar skinn...

22 Juni

tjo tjipp!
Lite glest mellan inläggen nu det sista men just nu vill man ju bara mysa med lilla familjen. Håkan har börjat jobba i dag igen så nu får man klara sig helt själv. Ingen man kan lämpa över lillen till när han är ammad utan man får jonglera runt honom på en arm och försöka mösa upp arslet ur soffan. Det mesta av foglossningen har ju släppt men det märks att man har varit en strandad val i nio månader för kroppen orkar ingenting. Inga långprommenader här inte. Får börja i liten skala.
hjärtat har varit lite gnällig nu i två dagar. Eller lite är ju att förmildra det hela han har skrikit som tre stuckna grisar hela dagarna i princip (kanske inte men det känns så) ingenting hjälper så vi börjar fasa för kolik här. Får se hur han är i dag är det samma visa får vi nog ringa och prata med någon. Kan ju va så att vi blivit bortskämda med inget skrik alls i princip och just nu är i shock över att det kan låta som det gör. Vi får se. Är lillen på bra humör i eftermiddag ska jag våga mej ut med vagnen och överraska kråkan på jobbet. Har varit helt underbart dom här två veckorna han har varit hemma. skönt att han bara gör en kort vecka och att det snart är semester.
Förresten måste jag bara skriva appropå ingenting att jag lyckats klämma ner skinkhalvorna i mina nya jeansshorts. Yey! (intresseflaggan i topp...)

17 Juni

Här har det inte hänt något särskillt än så jag bjuder på några bilder från i går.

Vides fina paket med videkvistar

grilla korv



Leka med klädnypor är kul


Vide ville också vara med och grilla


fyra generationer



16 Juni

Morrn morrn!
Sol i dag igen. Härligt härligt, hoppas det blir lite varmare än i går bara för då var det kyligt i vinden.
Har sovit gott i natt. Vide har skött sig så fint så och somnat ordentligt igen efter mat och ny blöja. 1 vecka redan i dag shiiiit får tiden gå så här fort? Man får ta vara på varje sekund.
I dag får vi se vad som händer. Mamma kommer väl hit snart och ska härja antar jag hehe och i eftermiddag kommer Malin och Hugo och fikar. I kväll får vi även besök av Elinor och Andreas så dom får se på guldklimpen.
hoppsan nu låter det visst som om en liten plutt håller på att vakna så jag får springa iväg...

Mina älsklingar


15 Juni

Morrn morrn...eller nja god förmiddag kanske det heter. Här sitter jag och klämmer i vanlig ordning. Vide har varit lite kinkig sedan 05 i morse och inte sovit långa stunder förren han vaknat igen, men nu sover han så sött på pappas arm. Jag la mig tidigt så jag har faktiskt fått en del sömn. Härligt!
Fint väder har vi i dag också. Sola lite kanske? Eller vågar man shocka grannarna med hängbröst och påsmage höhö nädå så illa är det faktiskt inte, har man gått med så stor mage i nio månader känner man sig fruktansvärt smal och läcker nu faktiskt haha.
Mor min kommer väl hit om en stund också. Mat skulle hon ha med sig också, härligt att bli lite bortskämd. Hepp nu ska jag mysa lite med mina killar.
Smell you later! 

14 Juni

Gokväll
Nu sitter jag och mamma och päser i soffan med varsin dator i knät höhö. Har haft en himla mysig dag idag. Först var vi ju på läkarbesöket och det gick finfint, visst man kan inte förvänta sig någonting av en femdagars bebis men man blir ändå stolt när han ligger fint utan att skrika och tittar sig omkring och är allmänt underbar. Han fick många komplimanger av barnmorska och läkare dom var särskillt imponerade av kaluffsen höhö.
Efter det drog vi vidare till Sandra och fikade och kräktes (ni får gissa själva vem som gjorde vad) Skickade iväg Håkan för att handla lite medans jag och sandra bebismyste. Vi drog sedan hemmåt och plockade med oss Sandra så hon slapp ifrån pluggandet för några timmar. Hem kom man till ett städat hus så går det när man låser in mamma och slänger bort nyckeln höhö, det tackar och bockar vi för. Lite senare kom även larsa och eve på besök och hade med sig världens sötaste snuttefilt. Vide passade på att vakna och charma alla innan han la en brakare och satte igång sirenen <3
Nu ska jag sitta här och häcka tills plutten vaknar igen


<3 <3 <3




Mormor 85 bast




13 Juni

Tjip!
Nu sitter jag i soffan och pausar. Vide älskling har sovit sen tolv så vaknar han inte snart så blir det väckning, måste ju klämma i plutten lite mat. Håkan och jag har fått lite gjort nu i dag. Plockat undan lite och grejat så det slipper se ut som kriget överallt. Lättare att bara njuta av bebis och ta det lugnt när det är städat.
I morn ska vi på läkarkontroll med Vide. Hörselprov och PKU prov (tror jag det hette) sedan ska vi hälsa på tant Sandra en sväng höhö. Nu ska jag ordna med bilderna från i går när vi firade mormor som fyllde 85 i tisdags. Hon ville att jag skulle hälsa Diana, Kalle och Jenny och eftersom ni läser här så tar jag den hälsningen via bloggen.
Hepp bilder var det!


12 Juni

Hej hopp!
Vill börja med att tacka för alla kommentarer. Ska ta mig tid i morgon och svara. Nu tänkte jag klämma in lite bilder från förlossningen (känsliga läsare varnas höhö) sedan ska jag ta en powernap innan Vide vaknar igen och vill att mamma ska agera mjölkkossa.

Nyutklämd

Allmänt klämd men lycklig

godaste frukosten ever!

finaste

Belöning

pappamys



två tjockisar

Magen två dagar efter


Sedärja nu ropar sängen på mig. Ha det bra allihop tills vi hörs igen.

11 Juni

Hej hej!
Nu hinner jag sitta här en sväng. Som dom flesta vet så blev jag mamma i onsdags och vi vill tacka för alla gratulationer och lyckönskningar. Tänkte att jag nu när Vide sover ska passa på att skriva en förlossningsberättelse så jag varnar för lång text hehe

Allt började i måndags tidigt på morgonen närj ag började få värkar. Inte så värst smärtsamma men ganska regelbundna. Hade kontakt med förlossningen som tyckte att vi skulle avvakta tills det var 4 min emellan dom. Satt alltså hela dagen och klockade värkar som en dåre haha. Fram emot kvällen och natten blev dom värre och det gjorde riktigt ont samt att de inte ar långt emellan så då bestämde vi oss för att åka in. Kom fram vid 04.00 och fick ett rum där jag kopplades till ctg. Hade då riktigt ont och det var en pina att ligga i det där rummet och tiden segade sig fram. Jag hade dessvärre bara öppnat mej 1 cm men jag fick stanna kvar och satte mig i duschen. juvligt! Sedan svidade jag om till den sexiga skjortan och nätbyxor. Tiden mösade sig fram och det blev fler ctg kurvor och undersökningar som visade att jag bara öppnat mej ytterligare en halv cm på de timmarna jag var där så vid 11 tiden tyckte dom det var bäst att nocka mig eftersom jag inte sovit någonting på över ett dygn. Morfinspruta mm fick mej att vandra in i drömmarnas land. Även kråkan fick en säng att sova i. Jag vaknade till liv kl 15.00 och då hade mina värkar avtagit och de ville skicka hem mej. Jag blev helt förstörd och storlipa och var så besviken. Det skulle sätta igång igen när kroppen var redo sa dom och det kunde man inte veta om det var timmar eller dagar kvar. Jag var så frustrerad! Till slut åkte vi hem och var väl hemma vid 19.00 och precis när vi kommer innanför dörrarna så sätter värkarna igång igen. Satte oss för att kolla på film men jag var så trött och fick bara ondare och ondare så vi bestämde oss för att lägga oss. Allt eftesom timmarna gick fick jag så ont så jag skrek rätt ut. Ringde förlossningen igen och sa att jag inte pallade mer att nu måste jag komma in innan jag dör typ. Så iväg åkte vi igen. Kom väl fram vid 01.00 tiden eller så och jag kunde knappt ta mej från bilen in på förlossningen. Vi fick samma rum som vi lämnat några timmar tidigare och jag kopplades till ctg igen och jag var så stressad och nervös över att bli hemskickad så jag kunde inte andsa lugnt så jag bara skrek rätt ut och då blev det liv i luckan och en underbar undersköterska fanns vid min sida och lugnade mig. Hur svårt ska det va att andas tänker väl ni men jag behövde verkligen ha en där som sa ått mig att andas in och ut haha har man så jävla ont låser sig allt. ndersökningen visade att jag var öppen tre cm och då blev jag så glad så jag började gråta typ. Barnmosrskan frågade om jag ville ha ryggmärgsbedövning och jag blev överlycklig av att jag kunde få den så snart så den tackade jag givetvis ja till ingen jävla lustgas här inte utan rejält ska de va haha. Fick komma in på ett förlossningsrum och blev uppassad av underbar personal. Ryggmärgsbedövningen tog jättebra på mig så jag låg fridfullt och slumrade på sidan medans håkan låg och sov på en sackosäck på golvet. Har ingen koll på tiderna alls nu men efter ett tag kände jag att (äckelvarning) trycket mot ändtarmen bara ökade och ökade. Rejält skitnödig med andra ord och jag låg där länge och försökte ignorera det men sen ringde jag på klockan och sa till barnmorskan när hon kom att jag bara mååååste bajsa och då skrattade hon och sa att nu var jag öppen helt och att det var någon som ville ut så nästa gång jag kände att det tryckte på så skulle jag bara ta i. Snacka om att jag blev paff. Skrek på Håkan att han skulle vakna och han kom yrvaken upp på fötter och fattade inte nåt vad som var på gång haha. Så jag satte igång att krysta och det var en märklig känsla eftersom jag inte tyckte det gjorde speciellt ont utan bara att det tryckte på (tack gud för ryggmärgsbedövningen) jag klämde och klämde och blev påhejad av personalen och Håkan. Det som gjorde ont var när huvudet var påväg ut och liksom stannade till innan resten av kroppen följde med ut. Splosch så var han ute i alla fall och den känslan är obeskrivlig. All smärta är borta och man hör sitt barn skrika.  Myyys! Upp med honom på bröstet och han var så fin! allt fostervatten hade sköljt honom ren och fin. Själva förllossinngen var över på en halvtimme men själv tyckte jag det kändes som max en kvart haha En riktig drömförlossing med andra ord. kl 06.07 tittade han ut i alla fall.
Vi valde att åka hem från BB tidigt eftersom jag har så ont i ryggen och sängen var jättehård. Var helt mörbultad. Håkan fick inte heller sova över och jag hade en väldigt jobbig första natt med en skrikig Vide så det sista jag vill var att spendera en natt till där. Delade ju även rum med fyra andra fast vi var bara två platser upptagna. Allt var bra med Vide och ammningen kom igång bra. Man får kontakt med bb-vård i hemmet så vi ska dit för en läkarkontroll på måndag. Allt fungerar jättebra. Allt är väldigt ovant men vi lär oss ju. Denna natten har också varit väldigt kinkig från Vides sida och man känner sig ju en aning maktlös när ingenting man gör hjälper.
Jag har även drabbats av babyblues så jag är inte riktgit på topp alla gånger med hormoner som far men ändå väldigt lycklig.
Jag ska slänga ut lite bilder snart men nu ska vi käka pizza är det tänkt.
Hoppas det är någon som orkat läsa höhö. Jag kommer säkerligen älta detaljer med alla som orkar lyssna haha
Hej så länge!

7 Juni

hej och hå! Här sitter jag och klockar värkar. Började vid 05.30 snåret och då var det 5-6 minuter emellan också höll dom i sig runt en minut. Nu har jag sovit lite till och från och drömt att jag har värkar haha nu är jag i alla fall vaken igen och värkarna är inte borta. Har inte ringt förlossningen än men ska göra det nu snart efter att jag klockat nästa. Så kanske kanske om det här håller i sig och blir värre så får man kanske snart se bebis. Spännande!

6 Juni

Glad nationaldag ävvrybaddy!
Är det någon som firar?
Själva ska vi nog ha en lugn dag. Håkan kanske börjar med sovrummet eftersom köket blir stillastående igen. Vi skulle ju satt upp glasskivor i fredags men självklart har dom gjort fel på en skiva så det känns ju såååå jävla roligt. Så nu sitter det läckra pappkartonger över bänkarna för att skydda tapeten som vi fått upp. Får höra på måndag hur lång tid det kommer ta innan vi får en ny skiva. Typiskt!
i går var det rackarns roligt i alla fall, så roligt att jag fick kramp i magen änna höhö. Så nu har man fått se hur dianus och kalleballe bor och det var tjusigt värre. Funderar på att slå Diana medvetslös och sno med mej hennes garderob hem för vilken tjej vill inte ha en walk in closet? Najs!
Hepp nu ska jag sätta fart på kråkan, återkommer senare med bilder från gårdagen

V. 40

Din graviditet startade Lör 5 sep 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 sep 2009 (ägglossningen).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 11 jun 2010
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Min mage

5 Juni

Tjipp!
Här sitter jag och väntar på syrran och att nagellacket ska torka...
Jag och kråkan tänker va lite wild and crazy och åka på fest i kväll. Känns inte som om killen vill ploppa ut i dag så det kommer säkert gå fint. Om inte annat så är det bara tre minuter till KSS eller hur var det Diana? Höhö.
I dag har inte hänt så mycket. Sovit dåligt i natt och vaknade redan 05.30 och kunde inte somna om. Men roligt hade jag ändå eftersom Håkan pratar i sömnen hela tiden (vem fan behöver tv!) Han vände sig om och ropade "nej nej nej inte den" och tittade på mig. Jag höll på att skratta ihjäl mej och frågade vad fan han drömde. Tydligen höll jag på att göra rent micron med "fel" trasa. Moahaha en annan drömmer ju sjuka overkliga saker som man inte ens vågar prata om inga normala grejer direkt. Fast å andra sidan, att jag skulle ställa mig och göra rent micron annat än under dödshot är ju inte så troligt...

Hepp nu kan jag inte sitta här och mögla. Slänger upp en magbild snart också för i dag går jag in i vecka 40!

4 Juni

Halli hallå!
Nu sitter jag inne i "kylan" och pustar. Har suttit ute på framsidan och solat lite men jag orkar inga långa stunder för det blir riktigt svettigt. Före det så hade jag besök av en arbetskamrat, Eva så vi satt ute och fikade och hade det gött. Fick en jättegod bodylotion av henne med papayalukt från madame chic. Luktar sååå gott. Kan jag smörja magen med hehe. Hon tyckte köket och tv-rummet blivit jättefint sen vi gjort iordning där. Köket ser ju förvisso ut som ett bombnedslag eftersom vi tapetserat mm där men man ser ju på ett ungefär hur det kommer bli. Var riktigt kul att ha Eva här en stund i alla fall för det var ju ett tag sen vi sågs.
Nu får vi se vad jag hittar på. Har lite att pyssla med till i morn för då blire fest! Dianajävel har tagit examen och det måste i fira. Extra bra att hon bor i Skövde så är det mer än slemproppar som släpper taget så har vi ju nära till förlossningen höhö. Fick för övrigt en jävligt rolig anonym kommentar:

"Ett par kommer in till BB för att föda sitt efterlängtade barn.
Kvinnan visas in på ett förlossningsrum och ombeds ta plats i
sjukhussängen. Läkaren kommer in för en första kontroll av läget och
frågar henne;
- Har slemproppen gått?
- Nä, han är bara ute och röker..."

hahaha

3 Juni

oj oj oj vilken natt.
trodde av olika anledningar att jag började läcka fostervatten och sprang upp och ner på toaletten för att "droppa" men sen slutade det och jag försökte sova men tjeeeeena vad lätt det var då. Pigg som en mört. Knoppade väl till slut in efter 4 snåret nån gång och vaknade, somnade, gick på toa, vaknade somnade, gick på toa. Nu i morse märkte jag att jag blödde så jag fick ju illpanik och slängde mig på luren till förlossningen. Där fick jag till slut svar att det förmodligen är slemproppen som håller på att släppa. Men jag har inte märkt av nåt direkt slem, detta är ju som mens. Jaja det var heeelt normalt tydligen. Men enligt henne jag pratade med då så kunde det vara på g endera dagen nu. Yey! För övrigt var det nog inte fostervatten som läckte utan bebisen som ligger så lågt och kramar ut den sista droppen så att säga höhö.
Åh vilket fräscht inlägg känner jag. Piss och slemproppar, visst längtar ni alla tjejer där ute efter att bli gravida va? va? va?
Nu ska jag göra iordning lite frukost för min mage skriker
Fortsättning följer...kanske... 

2 Juni

mors mors.
Sitter här och svettas. Shit vad varmt det vart i dag men jag klagar inte. Satt allt ute en stund och solade näsan men vågade inte sitta för länge eftersom jag mådde så dåligt i går av solen. Självklart fick jag vämeslag idag också. Får väl hålla mej i skuggan i sommar tills mina 16 kg övervikt flygit sin kos...
I dag har vi varit hos bm och allt såg bra ut. Lillkillen låg långt ner och var bara pyttelite ruckbar så inte helt fixerad. Nästa gång jag ska dit är dagen innan bf alltså torsdag nästa vecka men både jag och Rose-Marie hoppas att jag inte kommer dit haha. Vore gött om man kunde klämma ut guldklimpen snart. Resten av dagen har jag inte gjort så mycket mer än att sova, kissa, äta, sova, kissa, äta späckat schema verkligen...
i kväll har vi varit och firat svärmor som har födelsedag i dag. Det bjöds på grillat och potatissallad och tårta till fika. Så jäkla gött. Självklart skickade de med överbliven tårta till de största kakmonstrena...mej och Håkan alltså höhö mums.
I går var ju syrran och Hugo här så jag tänkte slänga upp de få bilderna jag tog




Nu skulle jag gärna gå och lägga mej men sovrummet är varmare än en bastu i helvetet så man är ju inte direkt sugen på att krypa in där och svettas bort. Nä får sitta här och uggla ett tag till med andra ord...

RSS 2.0