En utdragen tupplur

Ja herregud det tar tydligen på krafterna att tjata om att plantera blommor hela dagen och sedan inte göra det. Kände mig sjukt trött och illamående vid halv fyra nån gång och kände att jag behövde ta en liten tupplur. Bara det att den lilla tuppluren varade till klockan sju(!!) då Håkan kom in och lite försynt undrade om jag hade lagt mig för natten. Panik!
Fast det kanske var lika bra det för nu kanske jag orkar hålla mig vaken längre än till klockan nio höhö. Kanske orkar jag se en hel film utan att behöva hålla upp ögonlocken? Fantastiskt i sådana fall!
I dag testar jag en ny variant i köket för övrigt. På menyn står fläskkotletter och potatisgratäng och efter tips av en kollega så kokar jag kotletterna för att få de lite saftiga (det är i alla fall tanken). Testing testing.
 
Århundradets smaskigaste matlagningsbild?
 

Färdigshoppade

Ja nu är vi hemma igen efter våran skara-trip. Det var fler än vi som ville handla blommor om en säger så för det var tydligen något jippo på blomsterlandet och dom delade ut gratis fika och grejer. Inga limegröna eller blåa ljung hittade jag utan bara vanlig lila men det fick la gå det med. Hittade något annat knallgrönt som såg fint ut. Vide tyckte det var det tråkigaste han någonsin varit med om att gå och glo på blommor så jag fick slänga ihop litegrann bara men hoppas att jag får ihop det till något bra.
Fast eftersom regnet har bestämt sig för att så som spön i backen utanför så får det nog vänta tills i morgon men jag hänger inte läpp för det för nu får jag ju tid till att städa, tvätta och dona. Jippi!
 
 
 
 

29 September

God förmiddag på er!
Här har vi sovmorgnat oss ordentligt  och sedan kalasat på ost och champinjonomelett til frukost. Jag mår inte helt hundra i dag heller men det skiter vi i för jag är så sjukt rastlös. I går kväll förvånade jag mig själv genom att  googla "höstfint på trappen" (someone please call 911 liksom...) och i dag tänkte jag att vi drar till Skara och shoppar blommor. Jag har siktet inställt på limegrön ljung efter att ha läst ett inlägg inne hos underbara Clara och blivit inspirerad. Det här med att plantera i krukor är ju inte min grej direkt (det är ju min kära mor som brukar bossa över det) men nu är jag riktigt sugen på att pyssla lite...hm blir nästan rädd för mig själv. Jag antar att jag får ha direktlänk med mammsen medan detta pågår för säkerhets skull...
Jag får hålla er uppdaterade!
 
En trapp soon to be uppiffad!
 
 
 
 
 

Ett inlägg om hormoner, kolabollar och en avhuggen hand

Ja dessa hormoner säger jag bara.
Tyckte ändå att jag har klarat mig ganska bra från utbrott och liknande men helt plötsligt slog det till.
Håkan pratade en dag om kolabollar och hur goda dom var osv. Själv har jag aldrig ätit kolabollar men tydligen är det sådana kakor som skolelever cyklar runt och kränger. Tror ni inte jag höll på att tappa hakan när det dagen efter ringer på en liten kille på dörren och ville sälja kakor. Hurra tänkte jag och länsade Vides spargris för att köpa kolabollar som överraskning till Håkan. In med burken i kylen och efter en stund tänkte jag att jag skulle ta och provsmaka de här fantastiska kakorna. Öppnar burken och ser att det är chokladbollar i burken. Jag har alltså fått fel kakor!
Hur jag vanligtvis hade reagerat; nämen ooooj vad syyyynd att det blev fel sort. Mer kakor till mig!(alternativt jagat efter ungen och krävt nya)
Mitt gravida jag reagerade självklart med att bryta ihop i tårar och ringa Håkan och skrikgråta i telefonen att det blev f-f-f-feeeeel kakor! *bröl*. Håkan bah eeeeeh?
Sen har jag även gråtit till Askungen och finalen till halv åtta hos mig.
mvh en tårdrypande lättrörd gravido.
 
En dagsfärsk magbild bjuds det på till alla tårarna (och det är ju inte alla som kan balansera en avhuggen hand på sin mage i v.14...)
 
 
 
 

28 September

Hej på er!
Här har ni en schleten sak ska ni veta. Hade ju nästan börjat känna mig lite mänsklig det sista men i dag har jag gått runt med en illamåendekänsla hela dagen. Den här graviditeten har inte börjat nådigt ska ni veta. Ett tag mådde jag illa varje dag så många timmar har spenderats hyperventilerandes på soffan. Med Vide mådde jag illa kanske tre gånger och då var det bara en lätt bakiskänsla jag kände. Den här gången känns det som att jag har festat hela mitt liv och nu får sota för det höhö.
 
Annars i dag har jag varit på möte i vara. Ska vara med och hålla typ föredrag för undersköterskeelever två heldagar framöver. En i Lidköping och en i Skara. Visste väl inte riktigt vad jag gav mig in på när jag tackade ja men nu efter mötet känns det jättekul. Jag är ju som tur var inte själv utan får hjälp av en kär kollega. Har sedan jag kom hem från mötet suttit och spånat på bra och vettiga saker att säga. Tror nog att det kommer sitta till slut eftersom jag kommer att upprepa det sexton gånger första dagen haha.
Hoppas ni har en bra dag så hörs vi lite senare!
 
work work.
 

Tack!

Guuud så många kommentarer och sms jag har fått både här och där. Tack så mycket allihop ni är för gölliga!
Så skönt att äntligen ha fått "komma ut" som jag kallar det. Vi har hållt det hemligt så länge men varit eniga från början om att vi inte skulle outa nyheten förrens vi varit på vårat andra ultraljud. Vi har varit på ett i v.8 också ett i dag där det beräknades att jag var i v.14. Bebisen är än så länge beräknad till 1 april (nej det är inget skämt höhö).
Så glad att allt såg bra ut i dag för jag har varit så orolig, nojig och nervös. Allra värst var det i dag när vi skulle åka in till Lidköping och jag var så nerös att jag bara ville spy rätt ut. Det här med UL har ju blivit lite "förstört" för oss efter det vi fick vara med om i våras. 1% var glädje och nyfikenhet och 99% ren och skär skräck. Men nu såg allt bra ut och jag har bestämt mig för att jag ska börja njuta nu och vänta bebis och inte missfall. Vad som helst kan ju fortfarande hända det har jag lärt mig den hårda vägen men min inställning ska från och med nu vara positiv.
 
Som sagt skönt att nyheten är ute så jag kan vara mig själv och släppa magen lös (för tro mig mage har jag fått) har gömt mig i Håkans luvtröjor allt för länge nu.
Jag har ingen nytagen bild på kulan men jag ska bjuda på en eftermiddagssvullen magbild från v.7 jag upprepar vecka sju!
Hej lilla magen och noppriga linnet! (det är "bara" en för er som satt och funderade...)

En obeskrivlig lycka

Mamma, pappa och storebror längtar efter dig <3

26 September

Go kväll!
I dag har det varit en bra dag. Fullt upp kan en nästan säga att det har varit. Förmiddagen spenderades på öppna förskolan och väl hemma igen fick jag ett ryck och städade, plockade iordning och gjorde rent en av toaletterna och jag gav mig till och med på en vägg i duschkabinen men bara en för sedan tog latmasken över och jag kände att det var inte riktigt likt mig att göra rent hus så fortsättning får följa i morgon då jag också är ledig.
Det har varit en grå dag i dag rent vädermässigt så jag visar bilder från en soligare dag när vi var på lekplatsen och hängde. Hoppas ni får en fortsatt fin kväll!
 
 
 

25 September

Hej och gokväll!
Här sitter jag och försöker hålla ögonen öppna. Har både jobbat och haft utbildning i dag så det är kanske därför jag är lite extra trött i mössan?
Vide är nattad sedan ett tag och jag har ätit upp de sista klickarna av min B&J så what to do nu? Orka se en film kanske?
I morgon är jag i alla fall ledig och ska pallra mig till öppna förskolan (som det inte heter längre men jag är ju en bakåtsträvare av rang...höhööö). det får mig att tänka på förra veckan när jag var på möte för friskvårdare och en person där förväxlade mig och trodde att jag jobbade med ett gäng andra och jag bara "nä dom jobbar ju på dagis" Mördande blickar serverades och jag fick skamset säga förlåt förlåt förlååååt dåååå. Håkan är väldigt duktig på att säga förskola men det är inte jag som ni märker.
Hepp nu ska jag sluta svamla innan jag vräker ur mig något mer opassande.
 
I dag har jag tagit noll bilder (inte instagrammat någon stackars frukost ens en gång) så ni får en bild från i somras på mina två favoritkillar.
 

15.13

Vid den här tiden på dygnet suger det alltid som värst i kaffe och kak-tarmen. Så det fick det bli. Kakor och kaffe alltså...
Vide såg ut som att han hade doppat hela ansiktet i choklad efter en kaka haha (den bilden finns på instagram).
 

24 September

God morgon!
Efter en hel jobbhelg så är det gött med en ledig måndag. Jag och Vide sovmorgnade oss till nio i dag (jag vaknade inte ens av grannarnas takläggningsbrötande...) Sedan har vi myst med grötfrukost framför Bernard & Bianca i australien, som är Vides nya favoritfilm.
Jag råkade förresten sitta framför beckfilmen i går och då varnade dom ju känsliga tittare för skrämmande scener. Jag kanske är helt känslokall men de där kistscenerna rörde mig inte i ryggen. Däremot när en altandörr stod lite på glänt och en lampa vajade fram och tillbaka så kände jag för att kissa på mig och gömma mig bakom soffan(?)
 
I dag skiner solen så kanske att vi orkar oss ut på en liten promenad. Jo så får det bli för jag behöver nog ut och rasta lille "Gustav Vasa"...

22 September

Hej på er!
Har ni en bra lördag än så länge?
Själv jobbar jag hela helgen och är nu hemma på timmar och laddar med glass så att jag orkar hela kvällspasset sen höhö.
Känns som att jag bara lägger upp bilder på glass här numera men jag hoppas ni överlever...


21 September

Det blev lite misstänkt tyst här för en stund sedan...
 

20 September

Hej och god morgon på er!
Fast om morgonen är så god vette schöen.
Jag hade kunnat ha sovmorgon två morgnar i rad nu eftersom Vide har valt att sova till långt efter 8.30 men tror ni inte att ett par grannar har startat dagarna klockan 06.50 genom att föra ett jävla liv med att byta tak på huset. Jag upprepar kl 06.50! Vad fan är det för fel på folk?
Jag planerar härmed ett rejv kl 05.00 på lördag morgon...utanför deras dörr. Alla är välkomna.
Jag kände i alla fall att den här dagen behövde komma på rätt köl igen med en lyxig frukost bestående av macka, ägg, kaffe, smoothie och hela konkarongen.
 
En frukost som både blivit instagramad, bloggfotad och mms:ad till avundsjuk sambo (gör inte alla så här innan dom kan sätt tänderna i en måltid...?)

18 September

Just i dag är jag möööör.
Vide vaknade av någon anledning vid 22 i går och bara illvrålade. Ingenting hjälpte utan han bara skrek och skrek. Trodde nästan han var sjuk  men han kändes inte varm eller så. Antagligen var han bara trött och visste varken ut eller in och reagerade med att bara vråla. Pust. Till slut somnade han på soffan och Håkan bar in honom till sängen igen. Nu på morgonen har han visat sin allra trotsigaste sida och haft utbrott efter utbrott. Inte det lättaste att behålla lugnet själv då när man bara känner för att grina tillbaka höhö. Till slut fick han åka i säng en stund och vila lite och nu verkar det som att han är på rätt köl igen. Jag kan andas ut (för en stund i alla fall).
 
Jag kan vara glad också. Tur att mamma fick bildbevis på det.
 

16 September

Hej på er!
Fullspäckad dag även i dag.
Vide har spenderat en stor del av förmiddagen i Heinekens korg...

...och en skalad banan har hittat sin väg tillbaka till fruktskålen.
...
Fullt ös som ni kanske märker.

Lekparkshäng och kladdkaka

Hej på er!
Vi fortsatte dagen i hurtighetens tecken...typ. Efter maten gick vi ut på en promenad tillsammans med Hanna och lekte lite på lekplatsen. Kul tyckte både Vide och vi andra. Slänger upp lite bilder från det i morgon.
På väg hem halkade vi in på salles för att köpa lite lördagsgodis (det var bara löfte om godis som fick Vide att lämna lekplatsen frivilligt nämligen)
Väl hemma fikade vi på en kladdkaka som jag orkade baka innan vi gav oss ut (housewife of the year?).
Nu har Hanna gett sig av hem och jag tänkte ställa mig och sleva ihop en kantarellsoppa. Jo för vi har kantareller i frysen nu. Kan ni tänka er. Om det är vi som har plockat? Nä...men jag visste väl att någon skulle komma hitsläpandes med några påsar förvällda och färdiga bara jag väntade tillräckligt länge höhö. Tack kära svärföräldrar.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig lördag så hörs vi lite senare.
 
Åka linbana, jävla bra. Plocka svamp, inte så bra.

 

15 September

God middag!
Det blev allt ordentlig fredag i går till slut. Kött potäter och en jädra massa brunsås fick mig allt att känna att livet var värt att leva igen höhö.
I dag har vi haft fullt upp vill jag lova. Eller det känns i alla fall så eftersom vi har hunnit med att åka på barnloppis nu på förmiddagen (kommer man utanför dörren redan före lunch någon gång så känner man sig av någon anledning sjukt effektiv) Det var väldigt svårt att hitta Videstorlekar om man som jag har noll tålamod och inte känner för att armbåga sig fram bland en massa folk men några fynd gjorde jag allt.
 
Två långärmade tröjor och en skjorta á tio kulor styck. Två feta tummar upp! (Jag var även tvungen att stödköpa två plagg av syrran men de hamnade visst inte på bild)
Det blåa på plaggen är egentligen lila men det är ju lite svårt att få färger rätt på bild.

14 September

Hej på er!
Här sitter jag i soffan och riktigt lever och andas fredagsmys...eller inte. Huset ser ut som ett bombnedslag och jag känner mig som två utsketna päron minst.
Kanske orkar jag baka en kladdkaka, kanske orkar jag vispa ihop en brunsås...kanske orkar jag helt enkelt bara ändra läge i soffan.
Vill egentligen bara gå och lägga mig men kommer jag bara igång med någonting så kanske energin infinner sig?
Ledig helg har jag i alla fall så jag får väl bara ta och rycka upp mig.
 
Förresten säg att det är någon mer än jag som lipar till den här reklamen. Snälla. *freak*
 

12 September

Hej på er!
Vad gör ni en dag som denna?
Själv är jag ledig och har spenderat första halvan av dagen på öppna föskolan som startade för terminen i dag. Mycket trevligt. Men tystnaden som uppstod vid fikat när alla ungar hävde sig efter majskrokarna och käka upp allihop och sket i kakorna haha. Ja även Vide klämde flera majskrokar och inte förrän dom var slut så kunde han tänka sig en kaka. Vad är det för fel på dagens ungdom?
På väg hem tänkte jag att jag skulle passa på att gå vägen om affären eftersom jag var sugen på glass och...eh knäckebröd. När jag var halvvägs hem ringer Håkan och upplyser mig om att en gubbe från grästorpstugor väntade på mig med väggen som var fel (men som nu är rätt). Då fick jag eld i röven! Förvisso hade jag sagt att jag sulle vara hemma efter halv tolv men jag trodde liksom inte att dom skulle dyka upp en halv minut efter det klockslaget liksom.
Nu är alla bitarna på plats (eller i alla fall rätt) så nu får Håkan måla lite till bara då stackaren.
 
Känner lite spontant att det här måste vara den intressantaste bilden som jag någonsin lagt ut här på bloggen...

Nu ska jag och Vide mysa vidare här i soffan bland alla böcker. Jag har även bullat upp med ett gäng skämskuddar eftersom jag tittar på ensam mamma söker.
Vi hörs lite senare!
 

10 September

Hej och god förmiddag.
Dålig bloggning i helgen men jag har haft fullt upp. Natten mellan lördag och söndag fick vi ett ägg kastat på våran entrétrapp så ja har ägnat mig åt att googla björnfällor, how to gräv your own fallgrop, billig+blodtörstig+rottweiler osv.
Nästa gång ett inavlat kvänumspack får för sig att kasta ägg på mitt hus så blir det synd om hen kan man säga.
Helgen har också gått åt till att bygga på förrådet som när det väl kom till ihopbyggnadsskedet visade sig vara fel på IGEN. Frust och pust. Håkan har ringt och skällt lite så nu får vi se vad som händer.
I dag är det dags för jobb för mig igen men inte förren i kväll så vi får se vad vi hittar på jag och Viden. Regnet ser ut att hänga i luften trots att det lovades sol och värme. Fast å andra sidan är det kanske bra att solen inte skiner ändå för då ser det ut så här hemma:
 
Skitigast fönster vinner!

Chef de la kök

Ojsan hoppsan råkade visst gubbsomna en stund på soffan men det har en väl rätt att göra så här en lördag. Snabbt upp för att laga till förstklassig cuisine till mina killar. Ångkokt korv med smak av svartpeppar serverades tillsammans med smörstinn potatispuré och manglade tomater. Eller rättare sagt kôrv mä mos och en jävla massa ketchup.


8 September

God morgon god morgon!
Alltså i dag har mitt instagramflöde slagit rekord i frukostbilder. Fint uppdukade brickor med juice, ägg, bacon, scones, kaffe, blommor och fan och hans moster.
Självklart blev jag på grund av detta gruvligt sugen på scones så det var väl bara att ställa sig och baka då.
Inte lika tjusigt upplagt men precis som jag vill ha dom, varma med massa
smör.


Lurö del två

Här kommer del två från kick-offen på Lurö.
 
Vi hade ju lite fritid och jag och Nina gick på en promenad...

...och hittade en size zero-fisk.


Här har ni stugan som jag och några till hamnade i.


Fina kollegor.

Våran stuga stod precis vid vattnet och där kunde en ligga och slappa i en hängmatta.

Den här bilden är till dig Diana. Tyvär kunde jag inte komma in och dra i spaken...(jag och Diana har varit på läger på ön för hundra år sedan med våran gymnasieklass och då bodde vi i den här stugan)

Det blev dags för middag.

Svingod förrätt i form av västerbotten cheescake.

Älgkött till varmrätt.

Efterrätt!

Sedan lekte vi lite till och vi skulle flytta en pastapenne med hjälp av spagettistrån. Det var fan inte lätt och jag som inte kunde hålla mig för skratt heller haha. Roligaste tävlingen ever!

Månen sken (inte lätt att ta bild utan stativ men den här blev ju hyffsad)

Det vinnande laget fick varsin morot moahaha.

Sedan blev det inte mer kort tagna den dagen och den enda bilden som togs dag två var på frukostbuffén. Mysigt!

Lurö var precis hur mysigt som helst och maten var to die for. Åker mer än gärna dit igen.
 

7 September

God morgon på er!
I dag fick jag allt min stackars sovmorgon eftersom Vide sov till 08.30. Precis vad jag behövde. Just nu sitter vi och äter frukost men när den är överstökad så tänkte jag att vi skulle ge oss ut på en promenad. Solen skiner och vi behöver nog få lite frisk luft så vi inte säckar ihop här. Vi får höras lite senare!


Märks det att jag handlar på Willys?

Tack köra läsare för att ni upplyser mig om att nötcreme på burk går att köpa på ICA. (jag är ju som sagt lite wt så jag handlar på Willys)
Fast jag tror nog att det får bli en liten tripp till Ullared det närmaste ändå. Där finns ju mer än nötcreme om en säger.
Jag har slappat hela eftermiddagen på sofflocket men nu får jag allt ta tag i mig själv lite. Fast först blir det bullfest!


Himmelriket i en burk

Jag är en flitig läsare av gekås-bloggen (ja, jag vet lite väl wt men skit samma) och tydligen har dom fått in nötcreme på burk. Jag upprepar PÅ BURK!!!. OMG OMG OMG! Fenomentet är helt nytt för mig i alla fall.
Fjortisen inom mig, som levde på nötcreme-påsar i högstadiet, dör en liten skvätt.
Tror bestäm att jag måste boka in en resa till Ullared omgående, helst i går.
 
Det där "finns i butik just nu - kanske inte i morgon" tramset gör mig för en gångs skull stressad... 

6 September

God morgon på er!
Nu känner jag att det rycker lite i boggtån igen så får vi se hur det går.
Jag är ledig i dag och resten av veckan, solen skiner så humöret är på topp. En sovmorgon hade liksom fulländat dagen men givetvis valde viden att vakna redan 06.30. En kan inte få allt här i världen...
Hade för övrigt en nära döden upplevelse i går när jag skulle gå hem från jobbet. Nere i källaren där jag har mitt skåp satt det en enorm spindel på väggen och blockerade utgången (den var lika stor som min handflata och då överdriver jag inte ens)
Kände hellre för att gräva en tunnel ut med bara händerna än att ta mig förbi det där aset men till slut tog jag mod till mig och sprang förbi den med gråten i halsen höhö.
 
Och nej inget bildbevis på den som ni förstår så ni får en bild på Vide som i dag har valt kläder själv från topp till tå.
 

3 September

Hej på er!
Som ni kanske märkt har det varit lite tomt här på bloggen i några dagar. Det beror väl mest på att jag har jobbat hela helgen men det skulle vara att skylla ifrån mig lite för jag har även hamnat i en djup bloggsvacka och nu snackar vi vråldjup). Jag har INGEN inspiration alls över huvud taget. Känner liksom inte ens för att logga in. Känner mig nästan lite sjuk för så här illa har det nog aldrig varit. Jag ville mest bara förklara läget för er och hoppas att ni stannar kvar hos mig ändå. Jag hoppas att lusten till att blogga slänger sig över mig snart igen för jag tycker ju att det här är kul (fast inte precis just nu då).
Hoppas ni har det bra i alla fall också får vi se när vi hörs nästa gång. Det kan bli i kväll eller om flera dagar...ingen som vet.
 
I dag ska jag i alla fall mysa med syrran plus kids som är här.

RSS 2.0