Stödstrumpan är min bästa vän

Ja det är ju inte bara mage och fingrar som sväller upp så här i preggotider utan även benen förvandlas till charmiga stockar färdiga att spricka frammåt kvällen.
Jag lever och andas därför nu i mina härliga stödstrumpor. Brukar även använda dessa i ogravidigt tillstånd när jag jobbar. Dom ger mig liksom ett annat studs i steget. Fungerar nästan som en pusch up för hela kroppen och sinnet höhö. I löööv them!
Hett tips till alla preggon och icke preggon där ute!
 
Hot mama (med torra knän) coming through

28 Februari

Hej på er!
Har haft en liten micropaus från bloggen som ni kanske har märkt...eller inte höhö.
Anledningen är väl att jag har lite dålig inspiration just nu. Händer inte allt för mycket på dagarna när en går hemma och skrotar med magen i vädret.
I dag skiner i alla fall solen från en klarblå himmel och då kommer den obefintliga energin krypande tillbaka såklart. I dag har jag som mission att baka tårtbotten och steka en jävla massa pannkakor. Tårtan är till kråkans kalas på söndag och pannkakorna steker jag för att jag det senaste har fått ett sjukligt behov av att fylla frysen högt och lågt inför bebbens ankomst. Livet med två barn kommer gå galant om bara frysen är full med pannkakor. Väldigt logiskt.
 
Något annat jag känner att jag måste prata ut om är mina fingrar som svällt upp till dubbel storlek. Jag kan knappt knyta dom utan att det gör ont och fick kämpa för livet för att få upp mjölkpaketet i morse. Livet är en fest.
 
Korvfingrar
 
Se där. Ett inlägg om väder, korvfingrar och pannkakor, I'm back on track!
 

En jädra massa shopping

Här kommer då en kik på vad som åkte ner i påsarna i helgen.
 
Självklart blev det en del till bebben:
Ett par härligt färgglada badshorts till Viden, så han kan gå till badhuset och bada med pappa varje vecka, samt målarfärger och papper till framtida konstverk.
Lite nödvändigheter till mamman så som lösfrallor och amnings-bh:ar:
 
Pappan köpte sig ett par jeans som jag har valt att inte fläka ut här på bloggen höhö.

25 Februari

Hej på er!
Jag har haft en jättemysig helg och som ni förstår så hanns det ju inte med att blogga men jag knäppte några instagrambilder såklart (mest på mat men ändå...)
 
Lördagen ägnades ju åt shopping och jag tänkte visa lite sen vad som fick följa med hem.
Efter att ha gått i flera timmar så var det rätt jävla gött att checka in på hotellet.
 
Gothia Towers
Vi låg helt plakat i sängen med godis och fika och glodde på tv
Söndagen började med smaskig frukost
Som ni förstår så bättrade jag på midjemåttet med fler härliga centimetrar...
Efter bastant frukost så checkade vi ut och åkte till Ikea och drog runt (för det var ju så längesedan vi var där...)
Sedan sade min kropp ifrån att den inte tänkte gå en millimeter till så då blev det hemfärd. Väl hemma slängde jag mig i säng och sov fram till kvällen då jag gick upp och pusade på Viden som trillade in efter att ha spenderat helgen med farmor, farfar och faster. Sedan åta jag och såg en film och sedan tillbaka till sängen igen och sov vidare. Trött var bara förnamnet.
 
Det var min helg det!
Vi hörs lite senare.

23 Februari

God morgon på er!
Just i detta nu så sitter vi i bilen på väg till Göteborg. Det står shopping, fika, äta, mysa och övernattning på schemat. En helg bara jag och gubben i lådan. En får passa på innan bebben ska klämmas ut höhö. Det blir eventuellt lite dött här på bloggen men annars finns jag ju på instagram.
Ha det fint så hörs vi när vi hörs helt enkelt.

Jag (och mina ögonbryn) är redo för some shooooopping!


21 Februari

Okej...
Min dag har så här långt sett ut så här:
 
En långfika hos fjällan...
...som slutade i en kebabtallrik. Ojsan hoppsan *tihi*
och för tillfället ser utsikten ut så här....
Men jag kan lugna er med att jag snaaaart, ja alldeles strax faktiskt ska ta tag i att storstäda huset. Om bara någon minut såattheeeee.

20 Februari

God middag!
Blev dåligt bloggat i går men jag mitt spån höll ju på och fick värsta städ och plockrycket. Rensade lådor i köket, gjorde rent kylskåpet, sorterade alla Vides kläder i storleksordning(så dom slipper ligga huller om buller i kassar som förut), tvättade och vek tvätt och hade mig hela dagen. Sedan en storhandling på det! Behöver jag säga att jag fick dö på soffan direkt när vi kom hem. Massor av onda sammandragningar hade jag och blev nästan lite rädd ett tag men det gick över som tur var.
I dag har vi hunnit med att hänga på öppna förskolan en sväng. Vide älskar sångstunden och det är så roligt att se honom försöka sjunga och göra rörelser. Det är änna så hjärtat spricker på lilla mamman.
Nu hade jag tänkt lyfta arslet ur soffan och laga till lite mat och kanske eventuellt om orken finns så bakar vi något gott i eftermiddag.
 
 Fast jag är rädd att det ska se ut så här efteråt...
 
 

19 Februari

Hej hej hemskt mycket hej.
Nu sitter jag i soffan och dricker kaffe och trycker i mig knäckemackor på löpande. Har ju för fasiken varit fastande i tio timmar och förgås snart. Har tagit prover igen så nu får vi se vad det visar.
I dag har jag lite mer energi så jag ska fortsätta röja här hemma.

I dag sportar jag för övrigt Stig-Helmerfriss 2.0


En liten linslus

Så här ser det allt som oftast ut när jag fotar magen.
Mammaaaaa titta bilden!!!! mammamammamammaaaaaamammamammaaaaaaaaaaaaaaa!
 
maaaaammaaaaaaaa!
 
 
 

18 Februari

Seg, segare, segast. Det är så jag känner mig just nu. Har sovit dåligt i natt igen dels har jag svettats som en jävla dåre (vi snackar vrida ur bröna svettig, annteckna gärna detta...) och sen har halsbrännan nära på tagit livet av mig.
Ett besök hos barnmorskan har hunnits med på förmiddagen men av någon anledning känns det inte kul att gå dit längre eftersom jag inte trivs med min nya bm (jag vet jag är en jävla bitch men jag kan inte hjälpa det). Har tjatat mig till nya prover som jag ska ta i morgon och sedan ska jag försöka få tag på någon läkare för att få prata om min nojja för tabletterna...ja jag börjar låta som en trasig skiva men sist jag hade detta gick gallsyrorna ner av sig själva liksom så jag är inte jättesugen på att knapra knepiga tabletter i sju veckor till om det inte är absolut nödvändigt liksom. Pust. Sen så ligger skitongen med röven neråt för tillfället så vi får väl hoppas att han har nog med utrymme till att svänga om till nästa besök.
Nu ska jag försöka bli på bättre humör igen genom att slänga i mig en portion gröt och sedan gubbkvarta (eventuellt gubbtimma) på soffan.
 
 
 

Dagens kula

Ja nu är det dags att föreviga magen igen. Tycker faktiskt inte att den inte behöver växa så mycket mer nu. Den är ganska behändig fortfarande men jag vet ju att den kommer bli mycket större.
 
Vecka 33 (32+3)

17 Februari

Hej på er!
I går hade vi fullt upp hela dagen och drog igång alla projekt på samma gång typ. Vides nya säng sattes ihop och han kunde knappt bärga sig tills han skulle få nana i den. Han har sovit som en liten sork hela natten så det är ju ett bra betyg. Sedan släpade Håkan ner alla grejer vi sparat efter Vide från vinden så jag skulle få rensa och börja tvätta så nu har jag mängder med tvätt högt och lågt att vika och även massor kvar att tvätta (fortfarande sugen på att komma hit och hjälpa till Fjällan? höhö)
Håkan hann även riva lite i lilla rummet och sen på något magiskt vis så har hela huset, som jag lyckats hålla fint hela veckan, förvandlats till ett bombnedslag utan dess like. Får se i vilken ände jag börjar.
 
Instagrambilder från i går.
Vides nya säng.
Här har jag lite att bita i...
Är man inte värd en hel jävla skål överfull med marängsviss efter en sådan effektiv dag? Jo det är man!

16 Februari

Hej på er!
Har visst gått ett tag sedan jag bloggade men jag körde väl fast med dammsugaren eller nåt höhö.
Jag är jätteseg i dag för jag har sovit sjukt dåligt i natt. Somnade ett och vaknade klockan tre och kunde inte somna om. Tror klockan var halv sex sista gången jag tittade på klockan. Lyckades väl slumra till ett tag bara för att vakna klockan åtta igen. Fast jag har fått ligga kvar och slumra fram tills nu så alltid något.
 
Gårkvällen var i alla fall himla trevlig för jag fick träffa mina kära kollegor igen. Jag hade så roligt att jag till och med glömde att ta kort.
 
En av två bilder som togs
 Nu får vi se hur jag spenderar den här lördagen. Det blir nog lite pyssel i Vides rum med att få upp hyllor och grejer som vi köpte när vi var på Ikea.
Vad hittar ni andra på?

14 Februari

Glad stjärtdag på er allihop!
Jag tänkte fira genom att dammsuga och städa hela huset. Jeeeeepp.
Vide är på förskolan så jag slipper slåss om dammsugaren i alla fall höhö.


En fråga om hårblekning

I går fick jag en fråga om vilka produkter jag använder till mitt hår när jag bleker det och vilket mitt favorit silverschampo är. Tänkte att det kanske var fler som gick och undrade så jag skriver ett inlägg om det helt enkelt.
 
Jag bleker alltså håret hemma (eller rättare sagt Håkan bleker håret på mig) jag har testat en del hemmablekningar i mina dar med allt från orange till gult som resultat. Till slut har jag hittat den allra bästa (i alla fall för mitt hår)
 
Finns att köpa på willys för typ 43 kr. KAP!
Vill man hålla håret snyggt och få till en riktigt kall nyans så rekomenderar jag Matrix silverschampoo. Det kan vara lite uttorkande för håret så använd det inte för ofta. När jag börjar bleka håret igen ska jag testa en toning som jag har hört mycket gott om som man gör emellanåt i stället för silverschampo.
 
Eftersom jag inte har blekt håret på hundra år så får det bli en gamal bild på hur det kan se ut (här är det inte helt nygjort men ni ser ju på ett ungefär)
Som sagt det här funkar på mitt hår (och syrrans) men ni kan ju alltid testa lite försiktigt.

13 Februari

Hej på er!
I dag har jag Viden hemma igen och då är det inte tal om att försova sig. Gick upp strax före nio och har både hunnit äta frukost och fått lite styr på hela huset. Till och med hunnit dammsuga av i köket (feta husmorspoäng till mig) Den riktiga städningen får nog vänta tills i morgon för man vet ju aldrig hur mycket rörgubben har tänkt att skräpa ner(om han över huvud taget dyker upp...)
Tack förresten för erat medhåll i semleutbrottet! Mer grädde åt folket!
Nu ska jag ägna mig åt min kaffekopp så hörs vi lite senare.

En extra stor mugg på en extra stor mage.


Ett tveksamt raseriutbrott

Ja i dag är det ju semeldagen vilket ingen med facebook, instagram eller twitter har kunnat missa. Ser jag en till jävla bild på en semla så skuter jag någon tänkte jag men gjorde det enda rätta och beställde semelleverans av kråkan. Det slutade desvärre med ett utbrott och tårar från min sida (hej igen gravidhormoner) eftersom det var alldeles för lite grädde på semlan. Väldigt sunt...
Kanske hade utbrottet att göra med att jag redan var förbannad efter att ha väntat på rörgubben hela dagen utan att han dök upp. You do not let a gravido vänta obestraffat liksom. Han ska få det jävligt hett om öronen i mogon och jag funderar även på att sätta Vide på att stirra ut honom medan han jobbar...ta tiden ska jag också göra....jag ska få honom att bryta ihop....muöhöhöhö *psykotsik gravido*.
 
Gräddsnål semla som jag mest kände för att släga i väggen men till slut åt upp i alla fall. Det var verklign bara en smal rand med grädde och lyfter man på locket så syns mandelmassan (nu förstår ni säkert varför jag fick ett utbrott...va va va?)
 
 
 
 

12 Februari

Hej blôggen!
I dag har jag fullt upp och har inte hunnit sitta vid datorn så mycket. Anledningen till det är väl främst att jag sov alldeles för länge i morse...förmiddags...host...hrmmm.
Men lite har jag allt fått gjort. Det enda jag vågar visa upp än så länge (det enda städade hörnet i huset höhö) är en inramning av ett av Vides fantastiska konstverk som han släpat hem från förskolan *tårögd*.
Gjorde sig väldigt bra inne i hans rum om jag får säga det själv (inte så tokig inramning heller även om jag fick göra om det två gåner eftersom jag glömde ta bort skyddsplatsen första gången...)
 
Det är en båt om man får tro konstnären själv...
 
 

Klämd

Ja nu har jag fått gjort nästan allt på listan men jag går nog inte sysslolös i morgon heller. Känner att jag har fått ett rejält sug efter att boa innan bebben kommer. Imorgon får jag även besök av en gubbe som ska greja inne på toaletten. Typ proppa igen en golvbrunn och annat matnyttigt.
Nu känner jag mest för att lägga mig i sängen för jag behöver sträcka ut min arma kropp som känns klämd på alla håll och kanter just nu. Magen börjar bli tung och står verkligen rätt ut som värsta hyllan hur ska detta sluta?

Bildbevis:


Fint till bebben

Ja nu har jag tagit en paus i röjandet här och passat på att surfa runt lite för att kika på bebiskläder.
Det här skulle jag gärna vika ihop och lägga ner i lillebrors byrå (ja jag är helt besatt av att lägga ner saker i byråer för tillfället men det går väl över tills jag gifter mig).
 
 

11 Februari

Hej måndag!
Här sitter jag i min ensamhet och dricker lite kaffe. Vide är tillbaka på dagis igen efter att varit tvungen att hänga med morsan i två veckor. Skönt för honom att få leka med alla barnen igen och inte med en alldeles för tjock och otymplig sengångare som mig. Fast konstigt känns det allt. Det är liksom alldeles tyst och tomt. Får nog passa på att sätta på lite hög musik som sällskap. 
I dag har jag tänkt få massor med saker gjorda (i min egen takt förstås) så jag ska nog börja med att kriva en liten käck lista och känna mig duktig och ordningsam för en gångs skull. Så får det bli!
 
 
 
 

Bebisgos och fläskläpp

Gokväll!
Nu har vi landat hemma i soffan för lite vällingmys innan det är dags för Vide att lägga sig. Vi har spenderat dagen hos svärisarna och blivit bjudna på mat och äntligen har jag fått träffa lilla Ellen. Hon var ju bara för söt och yttepytteliten. Man glömmer så fort hur små dom är i början.
Sedan drog vi ett par vändor i pulkabacken men det slutade desvärre i tårar och dubbel fläskläpp för Vides del efter en krock. Det gick bra som tur var och jag gjorde väl saken värre genom att bli panikslagen och störtlipa men det är inte lätt att hålla sig lugn när ens lilla ögonsten slår sig.
Nu ska jag gosa med viden och ta det piano resten av kvällen så hörs vi i morgon.

Tidigare i dag



10 Februari

Hej på er!
Som vanligt går helgen fort och det är redan söndag. I går var vi på Ikea och härjade hela dagen och det gick faktiskt bra för mig (även om ryggen var redo att gå av där på slutet). Vi köpte bland annat en liten juniorsäng till Vide och jag var i sjunde himlen eftersom han med ny säng behöver nya sängkläder (yes you know me) det var lika skojigt att köpa barnsängkläder kan jag meddela. Det enda skrotet i maskineriet var att vi GIVETVIS åkte helt åt helvete fel på vägen dit (där kom mitt första raseriutbrott). Sedan hade vi hittat en jättefin byrå som bebben skulle få till sitt rum men när vi kom till lagret så var den slut. Jag tyckte vi kunde åka till det andra Ikeat och vägrade lyssna på ord som snöoväder och det faktum att vi ändå inte kan bygga ihop byrån nu eftersom vi inte kan ställa in den i rummet. Vet inte vad de där stackars graviditetshormonerna gör med mig just nu men jag fick i alla fall utrbott nummer två och kunde inte tänka mig att komma hem utan byrån. När jag suttit mig och pyst lite på en stol gick det även upp för mig hur löjlig jag var. Vi känner liksom folk som åker förbi IKEA varje dag så det är ju bara att skicka med en beställning.
 
Jahopp nu har jag ännu en gång skyllt mitt omogna beteende på graviditeten. En får ju passa på medans en kan för i dag är det exakt två månader kvar till BF(!)
 
Den obligatoriska matbilden
Den obligatoriska fikabilden
En som tröttnade till slut ♥

I startgroparna

Så här ser det ut på vår ena toalett just nu. Vi ska göra datarummet (bebbens blivande rum) några kvadratcentimeter större genom att flytta väggen inne i badrummet. Vi tror att det är värt besväret för rummet är ganska litet (i alla fall om man jämför med Vides gigantiska).
Ett lagom stort projekt att sätta igång med så här nio veckor före beräknad födsel tycker ni inte? Eeeehehe....
 
Katthastrååååef *Tony Irving*
 

8 Februari

Jag vet inte hur ni gör men här hemma brukar vi starta dagen med högläsning ur guinness rekordbok...


Ett perfekt avslut

Nu avslutar jag en bra dag med en bytta half baked. Har på twitter försökt övertala Sandra att inte ge upp hoppet om B&J förrän hon har testat half baked (tänker locka ner henne i träsket). Det gjorde mig själv så sugen så jag var tvungen att skicka en beställning med kråkan. Nu ska jag götta ner mig i soffan och bara njuuuuuuta.
 

Kladdig kladdkaka med härligt chokladtäcke

Ja ni hör ju själva hur gött det låter så här kommer det efterfrågade receptet.

100 g smör

2,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

Smält smöret och blanda ner alla ingridienserna. Häll smeten i en form med avtagbar kant och in i ugnen på 175 grader i 15 min. Låt svalna (den blir ännu godare om den får stå i kylen över natten)

Till chokladäcket behövs:

100g valfri choklad (jag använde 70% mörk blockchoklad för det var det jag råkade ha hemma)

en klick smör

ca 2 dl grädde

Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme i en kastrull under ständig omrörning. Häll i grädden lite i taget tills chokladen fått en lagom konsistens (inte för fast och inte för lös) häll den över kakan och in i kylen så det får stelna till lite.

Försvinnande gott! (svar ja, det är jag som har tryckt i mig mestadelen av kakan. Kände att jag behövde jobba lite på midjemåttet höhö)

 


7 Februari

Jag vet inte vad som har hänt med mig men det sista så har jag blivit så jädra sugen på risgrynsgröt. Jag har ju i alla år hatat den förbannade gröten men nu tycker jag det är jättegott (med massa socker på). Jag skyller som valigt alla mina extravaganta utsvängningar på graviditeten.
I dag fick det i alla fall bli en portion till frukost och jag tänkte att ni skulle få bildbevis.
Fast det gick ju så där eftersom jag har hällt en halv lite mjölk över skiten. Ni får helt enkelt tro mig när jag säger att den är där inunder höhö.
Jag har fått en del frågor om recept på kladdkakan jag bakade här om dagen och självklart ska jag slänga upp det på blôggen sen!
 

6 Februari

Också var det vinter igen...
Fast det är väl ändå för mycket att hoppas på att våren ska komma redan i februari.
Vi har varit på öppna förskolan och härjat på förmiddagen. Givetvis sov vide som en liten gris så det fick bli väckning vid 08.30 (som sagt ombyte förnöjer). Jag var väl mer intresserad av att komma iväg än Vide men väl där så hade han görkul som vanligt och vägrade till och med att följa med hem. Hallå lille herrn ser du några barn kvar här? Inte mamma heller nu gååååår vi!
Nu är vi i alla fall hemma igen och jag ska svänga ihop något ätbart. Smell your later!


Lite bilder från i dag

Här sitter jag i soffan och väntar på att veckans brott ska börja. Tycker det programet borde byta namn till veckans höjdpunkt allra minst höhö.
I dag har vi haft en bra dag men den slutade dåligt för det började ösa ner en jävla massa snö. Whyyy!? I morgon blir det en ännu bättre dag för då ska Viden och jag ut och lufta oss efter att ha varit sjuka och instängda alldeles för länge. Ett besök på öppna förskolan står på schemat och det ska bli skoj att få se lite folk och inte hemmets fyra väggar för en stund.
 
Här kommer några (instagrammade) bilder från i dag.
 
En trött Vide som slocknade före lunchen. Så går det när man är uppe och härjar mitt i natta ♥
Jag stekte en hög med amerikanska pannkakor
pannkakshög i förgrunden och hungrigt barn i bakgrunden.
 

Uppblåsbar?

Kom på att vi faktiskt har köpt en grej till bebben. Eller nja svärmor har betalat än så länge. Hon fick nämligen i uppdrag att hitta en amningskudde när hon var i Ullared härom dagen. Jag levde och andades med min amningskudde när Vide var nyföding. Kunde inte leva utan den. Den åkte i soporna pga sunkig när amningen var över men jag visste att jag väldigt gärna ville ha en till nästa barn.
Svärmor fixade i alla fall biffen!
 
Ett stycke vakuumförpackad amningskudde (eller uppblåsbar som Håkan trodde när han fick se den...eeeeh)

5 Februari

God förmiddag vänner.
I dag var det inget tal om att sova till 10 i alla fall. Vide vaknade redan vid 04.30 och började härja men han somnade väl om till slut bara för att vakna kl 06.30. Pust. Omväxling förnöjer heter det ju.
Får se vad vi tar oss för i dag. Om någon är sugen på kladdkaka så är det bara att komma hit och hjälpa mig äta upp den (jo ni läste rätt I need some help).

Frukost nr två bestående av kladdkaka och kaffe.


Lite segt

Ja då har denna dagen gått också och den har varit en aning seg faktiskt. Hade tänkt gå ut på en promenad men eftersom det har snöat och regnat omvartannat hela dagen så har inte suget infunnit sig av någon anledning...
Hoppas på bättre väder i morgon.
Nu ligger jag och kråkan och slappar i soffan efter en sen middag. Jag har överträffat mig själv i köket och svängt ihop kycklingkebab (som jag nog ska krydda lite mer nästa gång) i bröd med grönsaker och annat bös. Görgött!

Visst blir ni sugna? (Ja jag ansträngde mig att lägga upp allt i skålar och dukade upp fint på en bricka bara för bloggens skull *hjärnskadad*)


4 Februari

God morgon!
Ja jag veeet klockan är snart halv tolv men här är det fortfarande morgon på ett sätt för klockan tio(!) vaknade Vide och kom in till mig. Farmor måste ju ha kört slut på honom totalt i går. Det är bara att tacka och ta emot.
Jag har sovit rätt okej i natt. Jag somnade efter många om och men efter halv tre någon gång och sov som ett litet barn till 07.30 då jag blev väckt av att specialistmödravården ringde. Eftersom jag var inne på koll på förlossningen i fredags så behöver jag inte kom in den här veckan kanske men jag ska ta nya prover på måndag så det ska dom höra av sig om igen.
Jag var ju dödstrött men somnade som tur var om så nu ligger jag hyffsat bra till på sömnkontot.
 
Det får jag tacka Vide för (här hade han fått för sig att han skulle sitta i sin stol och dricka vatten, ser ju änna ut som att han har hamnat i skamvrån höhö)
 

Sammandragningar och kladdkaka

Go kväll.
Det har varit en väldigt lugn söndag. Jag har faktiskt varit mol allena större delen av dagen och det hör ju inte till vanligheterna. Kråkan har varit i Lerdala och gosat med sin brorsdotter och jag är gruvligt avundsjuk. Vill så gärna snosa bebis men jag vågar mig inte dit förren jag är helt frisk. En vill ju inte gärna smitta en nyföding med sina hemska basilusker. Vide har hängt med sin farmor och jag har haft hela huset för mig själv.
Jag har spenderat eftermiddagen med städning, sammandragningar, vila, städning, sammandragningar, vila och efter att städningen var färdig har jag ägnat mig åt att vila och äta och äta lite till. Har varit så gott som bottenlös i dag av någon anledning.
 
Bakat kladdkaka speciale har jag gjort också och nu ska jag....äta...otippat va?
 
Hoppas ni alla får en fortsatt bra kväll så hörs vi i möra!

Ett stycke mage

Nu har jag lyckats krångla till mig några bilder på kulan. I torsdags gick jag in i vecka 31. Ja ni är väl trötta på att höra det nu men fasen vad tiden går fort. Jag har liksom inte förberett någonting! Nu ska vi i alla fall åka till Ikea på lördag och handla lite matnyttigt. Får be kråkan släpa ner alla Vides kläder från vinden också så att jag kan gå igenom dom (fast då vill jag ju gärna ha en byrå att lägga dom i...) jaja det är ju några veckor kvar ändå.
 
Maggen (30+3)

3 Februari

God förmiddag vänner!
Här sitter jag och försöker vakna till efter en natt full av kliande. Jag har nog vaknat varannan timme och legat och kliat mig som en loppbiten hund med vattenkoppor...på crack.
 
En läkare ringde i alla fall upp mig i går så jag fick prata lite om de här tabletterna som jag nämnde. Tydligen hade jag inget val eftersom mina värden var så pass förhöjda så det är bara för mig att börja knapra. Om jag inte sänker mina gallsyror så kan det vara farligt för barnet. Det finns risk att föda för tidigt och att barnet drabbas av syrebrist vid förlossningen. Även en liten chans att bebisen inte överlever i magen :(
Så självklart börjar jag med tabletterna nu även om jag inte kan hjälpa att få lite ångest över att inte veta vad dom gör med bebisen liksom. Men nackdelarna med att inte ta dom väger såklart över.
Känns bra att dom kommer ha nogrann uppsikt över mig nu i alla fall.
 
Hepp nu får jag rycka upp mig lite. Känner mig som värsta domedagsprofeten helt plötsligt. Ska dricka upp mitt kaffe och surfa runt lite på den världsvida webben och sedan ta tag i städningen som jag bara gjorde halvfärdigt i fredags. Ska nog fota kulan också för det är ju ny vecka igen (för några dagar sedan).
 
Skål!
 

2 Februari

Jaha då har det hänt lite grejer sen sist då.
Jag var ju här om dagen och tog gallsyreprover som ni vet och i går fick jag svaret att de var förhöjda. Den övre gränsen ligger på 40 och mina låg på 56 så kraftigt förhöjda med andra ord. Det var väl en jävla tur att jag tjatade till mig de där proverna eller hur...suck.
Min barnmorska hade varit i kontakt med förlossningen och där hade dom sagt att om jag börjar må dåligt i helgen eller känner minskade fosterrörelser eller bara är orolig så skulle jag ringa direkt. Som om det fick en att bli lugnare liksom. Det jobbiga är ju att jag det senaste har reflekterat över att jag har kännt bebisen mindre men bara tänkt att jag inbillat mig. Sen är det sammandragningar och det faktum att min magkurva pekat neråt sista mätningen som fick mig att ringa och rådfråga med förlossningen. Dom tyckte att jag skulle komma in för en kontroll för att vara på den säkra sidan. Så fick jag spendera min fredagkväll.
Personalen var kanon och jag blev undersökt från topp till tå och även ett noggrant ultraljud. Allt såg jättebra ut och det kändes ju jätteskönt att höra.
 
I dag har jag fart och flängt först till Vara och sedan till Skara för att få tag i tabletter som läkaren skrev ut i går som ska sänka gallsyrorna. Dom fanns inte i vara men i skara som tur var. Kaos.
Nu har jag kommit hem och läst bipacksedeln och där står det ju såklart att man som gravid inte ska äta dessa tabletter om det inte är absolut nödvändigt och då blir ju nojiga jag, som knappt vill svälja en alvedon i onödan, hispig igen såklart. Läkaren nämnde ju ingenting om det i går så nu har jag ringt till förlossningen igen och väntar nu på att en läkare ska ringa upp mig som jag kan rådfråga. Antagligen är det növändigt för mig att ta dessa tabletter men jag vill liksom bara jämföra nackdelarna (som den olyckskorp jag är).
 
Ja nu blev det ett megalångt gnällinlägg igen men så ser livet ut för mig just nu.
 
Det fick bli ett stopp på donken i skara för att lugna min oroliga mage.
 

1 Februari

Äntligen är jag på banan igen!
I natt har jag fått sova utan att bli störd av varken klåda, halsbränna eller blåsa. En kan bli religös för mindre.
Förkylningen verkar också vara på bortgång och solen skiner från en fecking klarblå himmel. Lyckligt.
Vad har jag då tänkt använda min återvunna energi till? Jo städning! Efter nästan en veckas sjukdom så har hemmet i rask takt förvandlats till en sanitär olägenhet (nja kanske inte riktigt men nästan). Vi får se om kroppen går med på en storstädning.
 
En bild från i morse på mitt långhåriga troll. Han är för övrigt expert på att separera äggulan från vitan i en perfekt rund boll...

RSS 2.0