30 November

Här sitter jag mitt i stöket med halsbränna.
Anledningen till att det är stökigt är för att vi har släpat ner den stora adventlådan från vinden. Det har blandat sig med det övriga kaoset som råder efter diverse uppröjningar som inte är helt färdiga. Pust, stånk och dubbelstön!
Men guuuuuud så fint det blir på sina ställen ändå.
Här är årets adventsljusstake. En explosion av glitter, krams och trams. Just the way I like it med andra ord.
Av det som inte gick att knöka ner i adventsljusstaken svängde jag ihop (ännu) ett ljusfat.
 
 
Kaoset kan ni säkert tänka er hur det ser ut så jag besparar er från bilder på DET...
 
 

29 November

Hej på er!
Här sitter jag och slappar i soffan med datorn i knät. Känner att det får bli en sån dag i dag för i går var jag på benen hela dagen och det känndes i fogarna på kvällen vill jag lova. Vi var på öppna förskolan och härjade och väl hemma igen så började jag städa, laga mat, plocka, tvätta och greja. Sedan har vi ju tänkt att Håkans datarum ska bli bebisens rum framöver och för att vi ska kunna göra iordning där så är det en lång kedja med saker som behöver göras för att vi ska komma igång. Jag fick ett enormt sug av att börja röja (skyller alla sådana tokerier på gravhormoner höhö). Så fram med sopsäckar och slänghumöret. Rensade ur de vita skåpen i tv-rummet där vi i princip bara har slängt in massa skit som vi velat bli av med för stunden. Sedan plockade jag ur alla glas och grejer ur vitrinskåpet och flyttade över det till de vita skåpen. Rensade bland böckerna och gjorde bokhylla där (så slipper vi ha våra böcker i Vides bokhylla).
Jag höll på hela eftermiddagen. Här har ni resultatet!
 
(Det såg för övrigt så jävligt ut i skåpen så det blev ingen före-bild)
Nu står alla skit framme på bordet i stället (eller befinner sig i sopsäckar...)
Här vare tomt!
 Nu är det bara att gå igenom resterande hyllor då...
Vitrinskåp och tillhörande skåp ska vi sälja på blocket är det tänkt.

Nya nagellacket

Så här ser det glittriga nagellacket på in action så att säga. det blev på en ljusrosa bas i stället. Det är ungefär tusen gånger finare i verkligheten för som vanligt går det ju inte få till det på bild.
 

28 November

Jag tycker vi kickar igång den här dagen med de stackars få bilderna från julfesten i fredags.
 
Sötisar!
Jag tvingade alla till en gruppbild. Jag börjar bli rund lite överallt nu märker jag. Till och med frisyren har antagit en rundare form...hmmm...jag behöver verkligen klippa mig.
Flitigt fotograferade.
Sen dök den här sköna bönan upp och snodde med sig min kamera och tog en massa knäppa bilder som jag inte vågar lägga upp här höhö.
Vad hände här då? Someone please call 911 or Martin Timell. Tell them a tavla has been shot down...
Sen avslutar vi med en bild på mig och söta Eva. Man måste ju bara älska nivåskillnaden mellan oss.
 

27 November

Hej på er!
I dag har jag haft en så himla bra dag jädrar i mig.
Bra dag på jobbet för det första. Dessutom fick jag reda på att jag och kollegan ska få ut och prata om vårat fantastiska jobb igen fast den här gången på något form av seminarium. Jag vet ärligt talat inte så mycket om det än men får mer info på torsdag. Kul ska det bli i hur som hellst! När jag kom hem väntade ett trevligt brev från försäkringskassan i brevlådan. Det visade sig att jag får havandeskapspenningen beviljad. Det känns som en sten har lättat från mina axlar minst sagt. Det har ju börjat bli lite tungt på jobbet redan nu och värre lär det liksom bli och jag vill ju inte att mina stackars kollegor ska behöva göra mitt jobb också om ni förstår hur jag menar.
Dessutom så är jag ledig i morgon och hoppas att sonen ger sin kära mor en välbehövlig sovmorgon.
 
Jag tänkte fira av dagen genom att måla på mitt nya härligt glittriga nagellack (fecking lööööv it!) Jag tänkte nog testa med en svart bas eller vad tror ni blir snyggast?
 

26 November

Hej och gokväll.
Här sitter jag och slappar och ska snart natta Viden. Efter det ska jag..eh...fortsätta slappa. Produktivt vare här. Håkan däremot har haft lite mer energi än en annan och bland annat möblerat om i Vides rum och ställt in någonting "nytt" där. Nämligen en bondgård med ladugård, garage, traktorer och massa djur som han hade när han var liten. Det är svärfar som har byggt för sisådär tjugofem år sedan. Hur fin?
Så himla smidigt att det går att klämma ner lille rumpan bland traktorer och kossor.

Dagen i (instagram)bilder

Ja nu har jag landat i soffan här hemma efter en heldag hos svärpäronen. Det var en storrensning av leksaker, böcker och spel från när Håkan och hans syskon var små som skulle delas upp. Massa skojiga saker och en del som fick åka i sopsäckar förstås hehe. Massa grejer har vi fått med oss hem så ska vi göra en sista rensning innan det är färdigt. Vide har redan fått en massa småbilar och en hög nya böcker att läsa. Mysigt med gamla grejer tycker jag.
 
Här kommer några bilder från i dag:
 
     Böcker.
     Massa massa saker.
     Ännu mer...
     Vide packade upp småbilarna.
     En "pop upp" bok med dinosaurier.
     Kommer ni ihåg dom här då?
     Asgod mat fick vi också. Knyten med fläskfilé och ädelost och med fläskfilé, mozzarella och  soltorkade tomater, kantarellsås, hasselbackspotäter och sallad. Dör så gott!
 
 

25 November

Hej och god förmiddag. Det blir lite av en repris från i går eftersom jag nu på morgonen ser att jag har fått ännu en följare. Jöses va sköj! Fast jag bloggar så dåligt för tilfället. Får blir skärpning på mig helt enkelt höhö.
Förresten har jag haft så olämpliga drömmar i natt. Jag tror det har att göra med vårat Johan Falk-marathon den senaste veckan. Fast det är inte kexet Frank Vagner som figurerar i drömmarna utan Seth rydell (!?) whaaaaat!
En blir ju nästan llite rädd för sig själv ibland.
 
Nu hinner jag inte sitta här och svamla mer för vi ska dra iväg till svärpäronen och rensa på deras vind. Får se vad vi kommer hem med för skojigheter.
 
Två små bilder från i går en på en glad ballongunge och en på våran skörd inne på delicato outleten.
Vi hörs sen!

24 November

God morgon på er mina sötproppar.
Den här dagen började lite extra fint med att jag har fått ännu en följare till bloggen. Sånt gör en alltid lika glad! Hej och välkomna alla 53 fantastiska followööörs! (och ni andra också såklart)
I dag har vi fullt upp. Jag ska bara slänga i mig resterande frukost och sedan blir det raka vägen och sminka av mig spacklet från i går och eventuellt sminka till mig lite igen om jag orkar. Iväg till stan och kika lite och sedan vidare på kalas för att fira pappa som fyllde år i går. Ska försöka mobilblogga lite under dagen om det hinns med.
 
Nu kanske ni undrar varför jag har spackel kvar i fejset från i går. Den här morsan var nämligen på kommunens julfest och härjade med goa kollegor. Nåja jag härjade väl inte fruktansvärt mycket men jag var där i alla fall höhö. Bilder kommer senare men här får ni en på mig och fina nina så länge (här får alla som vill möjlighet att räkna samtliga av mina tänder höhö)
 
Jag höll på och mobba (den ofrivillige) fotografen med en massa miner om ni undrar.

Nytt till mini

Jag har såklart inte kunnat hålla mig från att shoppa söta bebiskläder trots att vi har sparat så mycket från Vide. Så i brist på magbild så får ni se på lite kläder i stället.
 
I v.11 var jag ju på loppis i Järpås och vågade mig på att köpa det här söta setet. Älskar tajtsen! t-shirten kunde ju kvittat för det är så bökigt på en liten bebbe men den hängde ihop med tajtsen.
Sedan var jag tvungen att stödköpa dessa plagg av min syrra höhö.
Sedan har jag köpt de här gulliga plaggen från Me&I. Äpplet på rumpan alltså, jag dör!

22 November

Hej och god förmiddag.
Jag vet inte vad som har tagit åt Vide de här dagarna men han har gett mig sovmorgon varenda gång. Inte för att jag klagar alltså höhö. Nu har vi ätit frukost och sitter och myser i soffan och tittar på hästar som badar (för tredje gången). Att det kan vara så roligt.
Förresten i dag går jag in i vecka 21(!) fasen vad tiden går. Än så länge mår jag bra. Känner mig pigg och full av energi emellanåt. Det börjar kännas lite tungt fysiskt sett på jobbet men jag kämpar på. Är så glad att jag än så länge har sluppit vara sjukskriven pga störd foglossning. Den får gärna hålla sig borta!
Ska se om jag kan få till en magbild lite senare men det är så mörkt och lampan i farstun har ju pajjat. Jaja vi får se hur om jag lyckas.
 
Vi har en halvbakad bebis i magen ♥
 

21 November

Go kväll!
I dag har det varit fullt upp. Möte på förmiddagen och besök av syrran plus kottar hela dagen och sedan lite jobb på kvällen. Nu avslutar jag dagen på bästa sätt med veckans brott på tv och  till det en stor skål med glass, maränger och chokladsås....för tredje gången den här veckan. Moff moff moff...

Dalarna 2012 del 3

Seg är ju bara förnamnet men här kommer de sista bilderna från resan upp till dalarna.
 
På lördagen startade vi dagen med en tur upp på fjället.
Jag orkade inte hela vägen upp den här gången men nerför gick det lite lättare av någon anledning...
Vi bestämde oss för att äta lunch på det här stället.
Väldigt fint med alla snökanoner.
Vide var nöjd med sin "lilla" portion med pommes.
Efter maten var det dags att bada men det var lite läskigt i början. Då var det mysigt att hänga lite med faster (och kissa ner mamma).
Men sen blev det bada av minsann och till slut sura miner när det var dags att gå upp haha.
Mina fina killar.
Tittut!
Färdigbadad och söt.
Mer bilder blev det inte och dagen efter åkte vi hem igen.
 

20 November

Hej och gomiddag!
Nu sitter jag och slösurfar lite här i soffan. Efter en välbehövlig sovmorgon till 09.30 (tack mammas älskling) och brakfrukost så har jag tagit tag i disk och tvätt och plockat iordnig lite här hemma. Nu tycker jag att jag förtänar en paus innan jag sätter igång med lunchen. Vädret är grått och trist så det blir nog fortsatt bus inomhus efter maten och i kväll är det jobb för min del. Jobbar tre kvällar i rad och det känns riktigt gött att få lite sovmorgon.
 
Håller förresten på och letar inspo till nästa barnrum. Färgglatt ska det ju vara såklart (som allt annat i det här hemmet) tänker mig gula fondväggar samt två andra fondväggar i typ gråvitt/svartvitt mönstrade. Svartvita och gråa detaljer samt lite rosa och orange. H&M har så mycket fint till babyrum nu.

19 November

Hej på er!
Blev visst inget mer bloggat i helgen men den har varit kanon i alla fall. Lördagen var jättemysig med god mat och mys med godis och spajders vita chokladmousse höhö. Söndagen gick i slapphetens tecken som sig bör och i dag har jag jobbat. Det rullar på liksom.
Hungrig som en gnu är jag just nu men Håkan ska bowla så jag tänkte väna med maten så den är färdig tills han kommer hem så vi kan äta ihop.
Nu ska jag slappa lite framför unga mödrar norge som helt har gått mig förbi. Tjoho!
 
Här kommer en bild från i lördags på mig, magen och en voltande Vide .
 
 

17 November

Hej på er och hej lediga helg!
Här har vi sovmorgnat oss ordentligt hela familjen och sitter och äter en långfrukost framför bamse. Jag har dukat upp en extra stor brakfrukost till mig eftersom jag vaknade riktigt vrööölhungrig. 
 
Mmmmm namnam
I dag står det städning och fixning på schemat och jag ska även få tummen ur att fylla i papper för havandeskapspenningen...veckorna tickar ju i väg om en säger så. Är ju inne i vecka 20 redan(!)
I kväll får vi vänner på besök så jag ska bara komma på en god eftterrätt också. Fullt ös!
Vi hörs lite senare. 

13 November

Hej och go kväll!
Här sitter vi just nu och vällingmyser framför bamse. Känner mig ganska redo för sängen jag också men ska försöka hålla mig vaken lite till.
Längtar som en liten blå tills i morgon för då är det dags för middag och bio med brudarna i Skövde (gissa vilken film höhö). Men först blir det jobb och möte.
 
Kolla förresten vad vi har hämtat hem i kväll. En söt vagga att ha i sovrummet (lite smidigare än spjälsängen till en början) Tack fjällis för att vi får låna!
 

11 November

Hej hopp!
Här har det varit änna dött i helgen men det beror till största delen på att jag har jobbat. En kanonhelg har det varit och i dag hade jag lyckan att bli bjuden på matlåda av kära kollegan. Görgött! Klockan fyra tog jag helg och direkt när jag kom hem så firade jag och Vide pappan med kexchoklad, djungelvrål och trisslotter och kan ni tänka er att han vann trettio spänn *tummen upp*.
 
Men mamman ska väl också få götta sig så här efter en hel jobbhelg så nu står det glass och skvaller på schemat. Hittade en half baked längst ner i frysdisken på Salles wohoooo! (det lönar sig att stå på huvudet och gräva höhö).
Fortsatt trevlig söndagkväll på er alla!

9 November

Slösurfar som bäst inne på fejjan och då dyker det ibland upp en stapel till höger med personer du kanske känner. Trodde ett tag att Håkan skaffat facebook bakom min rygg men det var tydligen någon annan...

8 November

Hej på er!
Den här dagen har gått så jädra fort alltså. Jobb och utbildning och poff sa det så var dagen slut och jag kunde gå hem och parkera mig i soffan höhö. Sitter just nu och myser med Viden och han har skaffat sig en snitsig blåtira på ena ögat. Kråkan släpade nämligen in en bräda i hans rum i går som dom byggde en ramp av ner från hans bord och körde bilar på. Oj vad kul dom hade (ända tills Vide snubblade på brädan och ramlade med huvudet före). Som tur är karade sig ögat, han fick några skråmor precis brevid men när man slår i ett så känsligt område så får man ju blåmärke över hela ögat ändå. Fast lika go och glad är han ändå som tur är. Han har förresten utökat sin vokabulär med "pu pu" som betyder puss puss. Hjärtat smälter såklart.
 
Annars så vandrar den här tjockisen in i v.19 i dag (igen). Eftersom det är svart som natten redan så kan jag inte ta någon magbild men här kommer en instagramad bild från i går.
 
 

Det går bra nu...


Dalarna 2012 del två

Vi fortsätter väl med bilduppdateringen från dalarna tänkte jag.
Vi skulle ju som sagt äta på gammelgården och där är det så himla mysigt.
Jag beställde höstgryta och det var väldigt gott. Olika sorters viltkött, rödbetor och annat gött.
Efterrätten åt vi ute vid sofforna. Vaniljpannacotta med blåbärssås, vit chokladglass och kaksmulor.
Här är vi allihop utom svärmor då som fotade.
Sen blev det dags att åka hem.
Dagen efter ägnade vi oss åt sånt här bland annat:
Fortsättning följer...

7 November

Jag hade tänkt blogga ett inlägg nu med massa bilder från dalarna men det går inte. Har inte funkat sedan i går kväll. Bilderna blir helt konstiga när jag laddar upp dom på bloggen. Utdragna på bredden liksom om ni fattar. Jävligt irriterande. Någon mer som har problem?
 
God morgon förresten. Vi sitter och äter frukost och ska snart bege oss till öppna förskolan. Vi får höras lite senare!

6 November

God eftermiddag nu är jag färdigjobbad för i dag och sitter och pustar lite i soffan och känner bebbe knö runt. Mysigt. Vad har hänt sedan sist då? En hel del faktiskt.
 
  • Måndag morgon på jobbet började med att vi upptäckte ett helt vattentäckt rum (vi snackar gummistövlar för att kunna ta sig in)
  • Jag har plågats av en halsbränna som inte är av denna värld.
  • Jag har lärt mig att Ica-reklamen med Stig o. co. har hållit på sedan 2001 (tack quizkampen!)
  • När jag bytte om på jobbet drog jag sönder mina mama-jeans (ni vet dom som jag redan har behövt sy en gång) i mudden. Ritch sa det och nu har ryggfläsket någon stans att ta vägen.
  • I morgon är jag ledig och har firat genom att måla naglarna!

Jag ger er törra (men färgglada) handen.

 

 

 


En slö och trotsig söndag

Som sagt. Här har det inte blivit så mycket gjort men det är skönt med såna dagar också ibland. Har i alla fall fixat med schemat nu precis och bir det som det ser ut nu så kommer jag ha ett röv-schema i december (fast jag kommer å andra sidan inte må så dåligt när januarilönen kommer *gnider händerna*). Jag överlever säkert detta.
Nu känner jag att det börjar klia lite i kroppen och undrar vad jag ska hitta på resten av eftermiddagen/kvällen. Jag känner mig både rastlös och slö på samma gång och det finns ju ingen värre känsla. Ett litet trotsigt gnällmonster har vi här hemma också och jag pratar inte om Håkan...
 
 
 
 

4 November

I dag var det annat ljud i frukostkällan om en säger...
 

Ett djupdyk rätt ner i...

...godisskålen!
Det är jag värd nu känner jag när jag har ägnat eftermiddagen åt att städa och greja. Ha en trevlig lördagskväll snyggingar!

Lite eftersläpande bilder då...

Sista delen från Linköpingsresan till sist. Känns bra att pynta bloggen med lite sommarbilder nu i höstrusket.
 
Näst sista dagen började med frukost ute i solen.
Vi begav oss till en badplats men en lyktstolpe i vägen.
Fast när det började se så här skumt ut på himlen så packade vi in oss i bilen igen.
Fast det blev inget med regnovädret så vi åkte i väg och kollade på grottor i stället.
Mitt ute i trollskogen.
Framåt eftermiddagen kvällen när vi var tillbaka i stugan så gick vi för att mata änderna.
På väg tillbaka passade vi på att åka lite rutchkana också.
Dagen efter var det dags för hemgång och det här var enda bilden som togs.
Så nu kan vi avsluta det kapitlet höhö

3 November

Hej härliga lediga lördag.
Här blir inte många knop gjorda än så länge men snart ska jag ta tag i mig själv lite. Har redan börjat rensa lite bland bilderna på datorn och då märkte jag att jag ju inte har visat de sista bilderna från Linköpingsresan i somras. Bättre sent än aldrig tänker jag i vanlig ordning så de kablar jag ut här lite senare.
Sen så har jag ju fler bilder kvar från förra helgen också såklart.
 
Blev inte mycket till helgfrukost här i dag. Jag kastade avudsjuka blickar på allas uppdukade göttefrukostar på instagram. Själv fick jag nöja mig med en schleten ostmacka och kaffe. Fint sare va!

2 November

Nä nu får jag bryta tystnaden här vettja. Har varit fullt upp denna veckan känns det som med jobb, begravning, besök av kära mor osv så jag har inte hunnit med att blogga något vidare värst. Inte instagramma heller faktiskt. Nu har jag i alla fall tagit helg och jag har faktiskt ingenting planerat (ja ni läste rätt INGENTING) nästan så jag börjar bli lite rastlös höhö men jag hittar väl alltid någonting att sysselsätta mig med. Har i fall tusentals bilder (nej jag överdriver faktiskt inte) på datorn som måste sorteras och rensas. Högen har bara växt men nu kanske jag kan få den tummen ur röven. Framkalla lite bilder ska jag också passa på att göra. Vad hittar ni på i helgen?
 
En bild på mina älsklingar från förra helgen.
 

RSS 2.0