28 April

Godmorgon
Uppe i någorlunda tid för en gångs skull. Har egentligen varit vaken sedan 7 men låg och korvade mig i sängen och försökte somna om. Gick inte så bra. Känns att det har blivit sommar ute för jag svettas som en jävla gris hela nätterna...eller är jag för tjock nu igen. Så här sitter man nu. Har precis pussat Håkan hejdå. Känner att jag har lite mer energi i dag än jag brukar så kanske kanske kan man få någonting gjort om inte kroppen spökar allt för mycket. Får pausa emellanåt bara.

Får vi se om jag får svar på proverna i dag då. Nervös!

Hörs senare


Tungt

Höhö hittade mitt favoklipp från en himla många program. Det här är humor fan. (fast den fula jäveln i början knde man ju hoppat över...)


27 April

Mors mors.
Nu sitter jag parkerad i sängen med datorn i knät. Vill ha längre armar tack, det är liksom en stor medicinboll i vägen här. Var kom den ifrån?Hoppas alla får plats...
I dag har det varit ganska livat för en gångs skull. I morse var det bm besök på schemat. Allt såg bra ut. Sf-måttet låg på 32, blodtryck 110/70, viktuppgång 12 kg. Bebis låg fortfarande med huvudet neråt men var rörlig tror nog den kommer ligga kvar så till förlossningen för det finns ju inte direkt plats för några volter här inne längre höhö. Bebisens hjärtljud låg på 152. Sedan for vi hem och jag powernappade lite tills syrran och Hugo kom instormandes. Dom sällskapade med mej några timmar tills jag sparkade ut dom och gick och la mej igen. Så sjukt jävla trött hela tiden! Låg och drog mej tills Håkan kom hem och då var jag sugen på pizza så han fick vackert pysa iväg och hämta det hehe. Så vi satte oss ute på altanen och åt för det var så fint väder men vinden var kylig som attan så vi kröp in efter ett tag. Nu sitter vi vid varsin dator och nördar oss. jag hoppas på lite filmmys lite senare (om jag inte hinner somna förstås).
Smell you later!

3x25

Inte för att det blev så många bilder, satt ju mestadels parkerad med bakdelen i soffan, me några har jag lyckats skramla fram.

stoooort bord


Trångt?hehe





också avslutar vi med en bild på Elinor och mej


Det var alles.
Nu blire filmmys här

25 April

morsning korsning.
Sicken fest det blev i går alltså. Riktigt skoj. Hade en bra dag när det gäller smärtan i fogarna så jag hängde kvar till slutet. I dag kan man börja fundera på vem av mej och Håkan som drack egentligen. Det är nämligen jag som mår illa, går in i väggarna med håret spretandes åt alla håll och med gårdagens smink utkletat i ansiktet. Tööööörstiiii! Håkan får serva och just nu väntar jag på mat. Potatisgratäng och kotlett. Smaskens.
Blev ju ingen magbild i går. Attans bananer. Får ta det sen helt enkelt...
Hepp nu ska jag snoka runt lite

24 April

Herre min je vad längesen det var jag bloggade nu. Varje gång jag har satt mej ner för att plita så har huvudet kännts tomt. Nu tänkte jag att jag skulle ignorera luftbubblorna i hjärnan och uppdatera er lite. Senaste veckan har det ju faktiskt hänt en del. En del jobbiga saker faktiskt. Jag har ju som ni vet haft en sån jävlig klåda och blev för ett tag sedan skickad för att lämna blodprov för gallsyror. Fick samtal från min bm en vecka efter det att de var förhöjda. Den övre gränssen låg på 40 och jag hade 39 så jag fick en tid hos spec. mv i lidköping i onsdags. Han innan det läsa en hel del hemskheter om graviditetshepatos och var riktigt orlig. På onsdagen fick jag göra UL och dom mätte bebisen från alla håll och kanter och beräknade vikten till 2089g alltså helt som det ska vara i min vecka. Kändes väldigt skönt. Allt såg bra ut. Ska dit igen den 3 maj för kontroll. Har också fått lämna ett till prov för gallsyra som förmodligen kommer ta en vecka innan man får besked. Håll tummarna för att det inte ökat!
I dag går jag in i vecka 34 och ska försöka få kråkan att fota magen så ni får se.
Just nu sitter jag här och käkar godis och lyssnar på machine head medans bebisen dansar i magen <3
Ska snart hoppa in i duschen och efter det fixa manikyr och så småningom fixa spacklet (i fejset) för i kväll blir det minsan fest. 3x25-års fest. Hoppas jag orkar vara med ett tag. Ska bli så skoj!

9 April

Tjo!
Jag lever om det är någon som undrar. Har haft några jävliga dagar det senaste så har inte haft någon lust att blogga. Det har varit så illa att Håkan har fått lyfta upp mej från sängen och t o m hjälpa mej upp och ner från toaletten. Helt sjukt. Var hos Bm i går och hon såg verkligen att jag inte mådde bra. Har ju sovit i snitt 1 timme per natt så man är ju inte direkt fräsch. Hon ordnade en akuttid till mej hos sjukgymnasten så fick hon kolla på mej. Känns inte som om hon tog mej på allvar dock eftersom hon började vifta med ett jävla foglossningsbälte som jag redan förklarat att det inte har minsta verkan på mig. Hon lånade i alla fall ut en sån där "elshocksmaskin" TENS tror jag den hette och jag tror den har räddat mitt liv faktiskt. I går kväll låg jag i sängen och körde gärnet med den på olika ställen på kroppen och den ger verkligen effekt. I dag känner jag mej mycket bättre. Har t om kommit upp själv ur sängen och kunnat göra iordning frukost mm. Är så lycklig så jag kan gråta. Vågar man tro att det kommer bli bättre? Enligt Bm så brukar foglossningen bli bättre efter vecka 30 och inte sämre så kanske var detta sista skriket innan det vänder? Hoppas kan man ju alltid. Vi var nog ganska överrens om att om det fortsatte så här så kommer jag få bli i gångsatt/snittad tidigare. Vi får se hur det artar sig. Annars var allt bra med bebis i magen. Magen följer kurvan. Hjärtslagen låg på 148 den här gången också (har legat på 148 varje gång) och just för tillfället låg den med huvudet neråt fast fortfarande rörlig. Själv hade jag inte gått upp någonting sedan sist och det förvånar mej inte eftersom jag inte haft någon direkt matlust när jag haft så ont.

I går var annars en väldigt rolig dag för jag hade besök av syrran+ Hugo och Elinor och Fjällan + deras små "bebisar" snacka om att man blev sugen på att få ut sin egen hehe. Vi fikade Malins goda rabarberpaj och fjällans negerbollar. Jag och Håkan fick även en fin blomma som matchade köket perfekt i rosa också fick jag massa gottiga dammsugare och choklad. Tack så himla mycket! Blir till att moffa i kväll hehe.
Nepp det var väldigt vad långt detta inlägget blev. Ska snoka runt lite på nätet nu så får vi se om vi hör senare.

4 April

Hallå...
Denna påskdag har spenderats hos pappa med lite god påskmat mm. Margaretas barnbarn och Hugo var där så det var full rulle precis hela tiden haha. De var lite rädda för pappas jakttrofeér som hänger på väg upp för trappen. Spöke sa hugo hehe. När vi kom hem var jag så extremt trött efter som jag sover så dåligt på nätterna och lyckades däcka i sängen några timmar. Underbart.

Här kommer några bilder från idag
På väg till Vinninga tog vi vägen över Skara så Håkan kunde hoppa in på Jula och köpa på sig lite nödvändigheter. Eftersom jag haltar värre än en enbent gnu så fick jag stanna i bilen där jag hade den här fantastiska utsikten...eh?



Hugo kör bil

Det här ser kanske inte så gott ut men det är det...


MUMS


Hepp nu kurrar det så förbannat i magen så nu får vi se till att göra något åt det

V.31

Din graviditet startade Lör 5 sep 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 sep 2009 (ägglossningen).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 11 jun 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.


Du är på dag 211 av 280. (75,4%).

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Här kommer lilla maggen




Sooool!

Så himla härligt väder det är ute. Måste vara det som gjort mej så pigg i dag. Känns faktiskt för tillfället lite bättre i benet *ta i trä* får se hur det går i natt. Vi har precis käkat middag ute på altanen. Potatisgrattäng och fläskkotlett. Så jäkla härligt! Satt i bara linne och uppknäppt luvtröja. De första vårdagarna är ju bara underbara.
Här kommer lite bilder:

Håkan plockar fram utemöblerna på baksidan

Mys

Mums!

Passade på att ta lite bilder på huset nu när man kan ta sig runt utan att sjunka ner i snö eller vatten. Här är altanen på framsidan.

mer framsida

baksida..



längs med hela baksidan är det altan


Så då har ni fått se lite hur det ser ut...

3 April

Morsning korsning
Nu är det dags att rycka upp sej lite tycker jag.
Har legat i sängen i princip hela veckan och har inte blivit något bättre. Så nu försöker jag komma upp och sitta lite och det funkar bra om jag inte sitter för lågt. Gött med långhelg så jag kan ha min älskling hemma till hjälp. Fattar inte hur jag ska kunna ta mej upp ur sängen utan honom vissa gånger alltså...det problemet får jag ta då helt enkelt. I dag har jag inte gjort så mycket. Sovit dåligt så jag gick upp ganska tidigt och satte mej vid håkans dator. Men till slut gick ögonen i kors och jag försökte sova igen men det var ju omöjligt eftersom jag inte kunde ligga bekvämt. Så frustrerande. Slumrade väl till någon gång vid 13.00 och vaknade vid tre så två timmar att hurra för.
Just nu har jag precis slängt i mej ett glas apelsinjuice för att få upp blodsockret som låg någonstans nere vid knäna...borde väl äta nåt men jag är så jävla osugen. Fil däremot skulle jag kunna klunka flera liter men jag har precis tagit en järntablett så det går ju inte...
Hade gärna velat ut och gå i det fina vädret men det är ju omöjligt just nu.
Aja lblev en del gnäll ändå märker jag men det är sån jag är just nu.
Måste be kråkan ta kort på maggen nu också för i dag går jag ju in i en ny vecka. Inte långt kvar! 

RSS 2.0