28 November

Ett ynkligt hej från sjukstugan.
Jag som typ aldrig är sjuk kände i går kväll på jobbet den där skavande känslan i halsen som betyder att nu är det kört Kristin, i morgon bitti är det du som sväljer rakblad muöhöhööööö.
Gjorde ett tappert försök att mota Olle i grind genom att svepa en mugg honungsvatten spetsad med whisky men det hjälpte ju föga. Lagom till att jag skulle gå och lägga mig så öppnades även snorkranen upp och förkylningen var ett faktum.
I morse kunde jag knappt svälja men som vanligt är det ju värst på morgonen så just nu känns det nästan uthärdligt.
I dag blir det med andra ord inte så många knop gjorda utan vila i kombination med en jävla massa honungsvatten så jag orkar gå till jobbet i kväll. Hoppas barnen är med på den planen bara...

Svårt att säga vem som är tröttast på denna bilden. Jag eller den numera åttamånaders bebisen <3



Strutsbeteende, plättar och kylig snålblåst

Hej hej *vinkar från soffhörnet".
Då var det kväll igen och jag har tid att ägna bloggen några minuter hähä.
Så vad har vi hittat på i dag då? Jag har ju inte städat ihjäl mig precis men jag kände att när jag gick där och plockade och det fem minuter efter såg likadant ut igen att jag kanske ska ta röjet i morgon när Vide är på förskolan punkt punkt punkt. Jag har alltså skutit på städandet ännu en dag men det är lite så jag jobbar *sticker huvudet i sanden*.
Vad har vi mer haft för oss då? Jo jag stekte en hel hög med plättar och pannkakor till Viden och sedan begav vi oss faktiskt ut till slut (allt för att slippa städa liksom) och gick till lekplatsen med varm choklad och pepparkakor i packningen. Där fick vi sällskap av Sofia och Sigge och hade det riktigt trevligt i den kyliga snålblåsten. Fast eftersom det är vinter nu för tiden så blev det vrölkallt och mörkt på typ fem minuter så då kröp vi hem igen för att tillreda kvällsmat, äta, lägga två barn i blöt och till slut lägga dom väldoftande nybadade gosegrisarna i sina sängar för natten. The end.
Hur har eran dag varit?
 
Nu ska jag bara götta mig framför datorn tills det är dags för mig att slänga in handduken. Här är några insta pics från dagen.
 
Ett frestande lass med plättar och pannkakor
En mössprydd rutchkanespecialist
Vantprydd hand hållandes chokladmjölksfylld mugg (eller fylld och fylld här har jag väl sörplat i mig det mesta)

26 November

Mörrn mörrn!
I dag är det tisdag och en ledig dag står på schemat (eller hur ledigt det nu blir när man måste städa hela huset och samtidigt jaga två barn höhö).
Jag ska nog försöka komma ut en sväng i eftermiddag i alla fall. Det är så härligt frostigt väder ute. Så där så det sprakar i näshåren när man andas in. Vide ville åka pulka men jag försökte förklara för honom att det krävs ett lite tjockare lager av SNÖ innan vi kan gå ut och hasa på nederbörden. Det räcker liksom inte med lite frost tyvärr. Svårt att säga vem av mig och Vide som är mest sugen på snö nu alltså *vallar pulkorna med sirap och smör*.
Nu ska jag i alla fall dricka upp mitt kaffe innan jag gör någonting annat och därmed bastu.
 
Bjuder på en gruppbildsfezt.

25 November

Hej och välkommen måndag.
I dag har jag verkligen massor att göra. Många tråkiga telefonsamtal som måste ringas samt det ena med det andra med det tredje. Jag har till och med skrivit en sån där käck liten lista på "what to do" så att jag inte glömmer något. Dagens första punkt som var ett bvc-besök blev avbokat i sista sekunden så då hann jag ju med en trevlig pw i solen tillsammans med Emelie som hade oturen att lämna samtidigt som mig på förskolan och fastna i mina hurtiga klor höhö. Nädå hon var inte svårövertalad som tur var.
Väl hemma så har jag börjat beta av den däringa listan men det går trögt eftersom jag inte kommer fram till försäkringskassan. Det är tydligen så många som ringer att jag inte ens kan hamna på köplats 159. Måndag som sagt...
Nu ska jag däremot ta en välförtjänt paus i mitt hårda arbete för om bara en halvtimmesfjärt så ska jag och Vincent gå och hämta hem storebrorsan igen. Det har jag däremot inte skrivit upp på min lista men jag får väl görat ändå höhö.
 
Vy från morgonens uppfriskande promenad *klämkäck hurtbulle med snor i skägget och spänst i stegen*

Barnkalas och pepparkaksgubbar

Ja den här dagen har gått undan minst sagt. Först stod det barnkalas på schemat och det var ju tur att jag grundade med en hälsofrukost så att jag med gott samvete kunde sitta och trycka i mig glass, maränger, grädde och chokladsås i stora lass hähä.
Efter kalasandet så har vi ägnat oss åt den årliga "favoritsysslan" här hemma nämligen att ta årets julkort. Numera är det ju hela två barn som ska fastna på samma bild och vi kan ju lugnt konstatera att det var mer än dubbelt så svårt än vanligt. Var det inte barn som hasade i väg eller surade så var det en kattjävel som gick i vägen eller en kråka som var för långsam *vrider svetten ur tröjan*.
 
Det blev inte en enda bra bild kan jag meddela (fast gott om roliga förstås höhö)
 

24 November

Hej hej hemskt mycket hej!
Då var det redan söndag igen då (och en ynka månad kvar till jul) vart tar tiden vägen egentligen?
Känns som att jag just nu böjar vartenda inlägg med att älta hur fort tiden går men jag kan inte hjälpa det. Jag hänger fan inte med alltså. I morgon är det ju även dags för Vincents 8 månaders kontroll (!!!!!!!!!!!!!!!!) ja ni hör ju.
Men nu ska jag sluta tjata om tiden och komma till saken.
Jag har det senaste fått upp ögonen för overnight oats och blev så sugen på att prova. Eftersom jag gillar att sova lite för länge på morgonen så hinner jag inte alltid att äta frukost och det är ju dumt. Men att ha någonting som står färdigt i kylen som bara är att sleva i sig och som även är nyttigt skulle ju passa mig perfekt.
Så i går kväll bandade jag ihop min egen overnight oatmeal och den blev verkligen supergod.
 
Här får ni receptet (det går ju variera hundra gånger om. Gör som jag och googla höhö)
 
I dl havregryn
1 msk chiafrön
1,25 dl mandelmjölk
1 dl vaniljkvarg
Blanda och häll upp i ett glas (eller i en burk för att få det extra tjusigt)
Strö över frusna blåbär, plasta in och ställ i kyl över natten.
Vakna pigg och utvilad (not) i arla morgonstund. Ta ut din lilla goding ur kylen och strö över lite mandlar och linfrön så är frukosten serverad.
 
 
Någon av er som har provat och som vill dela med sig av ett göttigt recept?

21 November

Hej och god eftermiddag.
Jag har nu sjunkit djupt ner i mitt soffhörn med datorn i knät, en kaffekopp i ena näven och en korvmacka i den andra. Vide gör mig sällskap medan Vincent ligger ute och sover gott i vagnen.
I dag har jag hunnit med en hel del faktiskt. Tränat, fikat med kömpisarna, gå hem för att nöta på soffan en timme och sedan vandra i snålblåst och regn för att hämta hem en grusig unge från förskolan. Bra dag!
Får se om jag får upp farten igen för att ta tag i dom där dagliga måstena som jag har skutit på för att ägna mig åt trevligare saker...*sjunker ner till öronsnibbarna i soffan*
eeeeeh.
Mer kaffe...
 
Pyntar väl inlägget med dom två senaste bilderna från min instagram. Smuliga golv, knubbiga bebisfötter och lösmustacher. Det är livet det.
 

20 November

Uj uj nu har min stackars bloggjävel blivit bortglömd igen. Sånt är livet.
Vad har hänt sedan sist då?
Jo jag har jobbat hela helgen vilket var väldigt roligt och trevligt men även jobbigt och ovant såklart. Inte fysiskt kanske men hjärnan behövde en ledig dag efter det så i måndags belv det inte många knop gjorda. I går var Håkan föräldraledig halva dagen medan jag var i Vara på utbildning för att sedan dra direkt på pysselkväll och komma hem lagom till att barnen skulle lägga sig (så det bara var för mig att glida sidledes ner i soffan för att götta mig med American horror story tills ögonen gick i kors).
 
Pysselkvällen var himla trevlig måste jag säga. På två timmar hann jag inte bara äta en massa god mat utan även pyssla ihop det här fina julkortet *effektiv*.

15 November

Hej hej hemskt mycket hej!
I dag kan vi rita ett kors i taket banne mig för jag var äntligen tillbaka på gymmet. Hig five på den som min personlige tränare skulle ha sagt höhö. Så nu kan jag ta helg med gott samvete (hade jag fan gjort annars också såklart). Fast jag ska inte ligga på sofflocket och äta praliner direkt för jag har fullbokat med både jobb och kalas. Mest jobb men det känns bara roligt. Jag önskar er alla en trevlig helg så hörs vi när vi hörs.

Förresten. Många säger ju att dom känner sig som sexigast när dom precis har tränat och är svettiga och eeeh härliga. Well. Jag är inte en av dom. Mvh den överkokta kräftan.



En liten önskelista

Jomenvisst. Inte nog med att julen snart står för dörren så fyller ju en annan år också. Till dig som vill göra mig glad och ännu inte köpt present så kommer här en liten önskelista.
 
Förutom ett jämställt samhälle, snälla barn och fred på jorden (obs jag är ej ironisk här. Önskar mig dessa saker mest av allt. Fast snälla barn har jag ju redan förstås) så går det bra att ge mig:
 
Presentkort på H&M. Vill typ ha allt där nu så ett sådant skulle göra mig själaglad.

Bakgrejer så jag kan göra tjusiga tårtor (eller försöka i alla fall)
Ett snajsigt förkläde så jag slipper se ut som att jag själv har varit nere i bakbunken och vänt

Barnvakt och sambovakt så jag kan sitta hemma själv en hel dag och ägna mig åt min favoritsyssla (en stor godispåse ska även ingå samt hemkörning av pizza höhö)
Det skulle heller inte göra ont att få ett riktigt frieri så en kan börja planera sånt här.
Fler följare till bloggen skulle också göra min dag och det kan ni börja med redan nu ju *blink*. Klick klick!
 
 
 
 
Follow on Bloglovin
 
 
 
 
 
 

13 November

I dag är en sorgens dag för mig. Mitt liv känns tom, ja så gott som meningslöst faktiskt. Varför då? Jo för att i går såg jag sista avsnittet av Dexter beuuheuuu!
Satt här i går och betedde mig som en översvämmad fontän dels för att slutet var så jävla sorgligt (och jag älskar att fulgrina till sorgliga hjärtknipande slut såklart) och dels för att det var slut liksom. Helt slut. Inget mer Dexter *darr på underläppen*
Så vad ska jag nu fylla tomrummet i mitt hjärta med?
 
Breaking bad eller Sons of anarchy?
 

12 November

Hej och god förmiddag!
I dag är det tisdag och det är lite av en favoritdag på ett sätt eftersom det oftast (inte alltid men ofta) betyder sovmorgon och lång pyjamasfrukost utan stress och magsår eftersom vi inte har någon tid att passa.
Just nu dricker jag kaffe framför datorn, Vide ser på pippi på de sju haven och Vincent sover igen.
Fast jag kan inte sitta här och päsa så länge till för i dag stå det städning på schemat. Känns som att jag har polerat in ett tunt lager bebiskräks på precis vartenda golv i huset det sista så det är mer än välbehövligt.
Fast själva moppandet lär väl få vänta tills orsaken till kräkset har gått och lagt sig för natten kan jag tro.
 
Nu kan han dra sig upp för att rota i kökslådorna också. Heja heja!

11 November

Hej på er!
Jag har haft fullt upp hela helgen med massa trevligheter så jag har inte hunnit blogga någonting. Det är pappor som har firats, lördagsgodis i fjällans soffa som har inmundigats (heter det ens så?) och så har jag ju jobbat lite också och då fick jag minsann vara med om mitt allra första brandlarm. Fullt ös!
 
Den här dagen började väldigt bra med att jag vaknade i tid och hann äta frukost samtidigt som barnen och slapp bråka med påklädning och annat energikrävande. Härligt frostigt väder var det ute också så att gå till förskolan för att lämna Vide var rena fröjden för både ögat och själen. Jag hade för en gångs skull tänkt pallra mig i väg till gymmet men ville ju egentligen vara ute och gå men hinner inte ens sätta foten på löpbandet förren jag ser att jag har ett missat samtal från fjällis som tydligen ville ha med mig på en promenad. Då blev valet inte särskillt svårt.
En härlig runda på dryga sju kilometer blev det *hurtbulle med rosor på kinderna och snor i skägget*
 
Dagen hade säkert kunnat fortsätta lika bra men säg den lyckan som varar för evigt när jag kommer hem och öppnar diskmaskinen och ser att Håkan diskat min kära gjutgärnsgryta!! Får självklart ett vansinnesutbrott och ringer och skäller ut honom efter noter och gråter sedan en skvätt efter att ha slängt luren i örat på honom. Efter fem minuter ringer han upp och har googlat hur man gör för att få den fin igen så nu vet han ju vad han har att göra efter jobbet.
 
Vackra vyer från promenaden
och en inte så vacker gryta men den blir förhoppningsvis som ny igen.
 
Hur har eran start på veckan varit då?
 

Ny lampa in ze building

Ja efter en så där två och ett halvt år i en låda så var det väl dags att få upp "nya" lampan i sovrummet. I love it! Den ser lite pluttig ut på bilderna men i verkligheten gör den den sig väldigt bra där. Nu ska nästa tumme ur röven och det är att beställa foton till ramarna som ska upp på väggen ovanför sängen. Någon som har en gissning på hur många år det kommer att ta?
 
Eftersom dagsljuset i november är så gott som obefintligt så är bilderna inte av bäsa kvalisort men ni ser ju på ett ungefär.

8 November

Hej på dig härliga fredag.
Eller härlig och härlig jag är rätt så schleten faktiskt. Det syns just nu väldigt tydligt på mig att jag har sovit lite dåligt det sista. Jag blir liksom helt rödsprängd i ögonen och det försvinner inte förrän jag har fått mig en ordentlig sovmorgon (som jag för övrigt planerar att ta i morgon). Fast jag har ju bara mig själv att skylla. Det är ju inte direkt någon som tvingar mig att sitta uppe och glo framför datorn in på småtimmarna liksom.
När vi ändå håller på och pratar om mig så har jag nog inte berättat hur det har gått med mina provtagningar när jag tänker efter.
Alla prover jag tog såg bra ut. Alltså inte ens ett litet lågt hb för att förklara min totala trötthet och stundtals illamående (ehum det kanske trots allt är netflix fel att jag ständigt gäspar och nej jag är inte gravid igen...)
Nu är även alla levervärden bra förutom ett som är naturligt förhöjt hos mig eftersom jag tydligen har Gilberts syndrom. Ett ofraligt syndrom som gör att bilirubinet är förhöjt och det gör att jag kan bli lite gulaktig i ögonen och hyn. Jaja bättre det än att vara gråblek eller hur hähä.
Nu har jag bara en gastroskopi att genomlida så får vi se om dom hittar något där. Kanske ett magår? Hur kul vore inte det då eftersom jag ofta slänger mig med uttrycket "jag får magsår på det här". Eeeh ja inte kul men ja ni fattar.
 
Så nu vet ni lite hur läget är så nu ska jag avsluta det här malandet med en egobild också då jag för en gång skull inte är schleten. Tjohooo!
 
 
 

7 November

Oj då det verkar som att jag bara kan skita ur mig en så där 0,53 inlägg per dag just nu men jag hoppas ni överlever.
I dag har jag med nöd och näppe gjort det....överlevt alltså. Jag har nämligen haft nöjet att dra en skrikande treåring hela vägen hem från förskolan i dag. Han ville tydligen inte hem men det ville jag (nä jag var inte så sugen på att stå kvar bakom buskarna innanför förskolans staket och titta på bilar i spöregn)
Enda sättet att få med honom hem (eftersom han vägrade att både bäras och hoppa upp på ståplattan) var att jag gick i rask takt så att han var tvungen att springa efter mig och vråla maaaaaaammmaaaaaaaa. Vilken tur att vi behöver gå genom hela byn för att komma hem också...
Det var synd att ni missade det spektaklet. Treårstrotsen när den är som allra mysigast.
Om inte det var nog så låg det en stor hög med kattkräks i sängen och välkomnade mig hem. Alltså sånt där kräks som egentligen ser ut som bajs. Oh happy days.
 
Men det har inte bara varit tråkigheter i dag. Nädå nästan så fort som vi kom innanför dörren här hemma så var Vide sitt vanliga glada jag igen och Vincent har lärt sig vart lampan är. Ja alltså han tittar på lampan när man frågar honom vart den är (duuuuuh den hänger ju i tacket puckon hade han kanske sagt om han kunnat prata).
 
♥♥

6 November

Hej hej!
Jag tänkte att jag lite så här innan jag slänger mig i sängen med huvudet före skulle redogöra för dagens händelser för det här har inte varit en riktigt helt vanlig dag inte. Nädå.
Det började med sovmorgon till nio och en snabb frukost innan jag packade ihop hela cirkusen och drog till öppna förskolan. Båda barnen var riktiga solstrålar så jag kunde lugnt dricka kaffe och tjattra med vännerna ostört. Rätt gött ibland.
Efter det gick vi direkt till lekplatsen och hängde tillsammans med trevligt sällskap. Ja ett tag där var det nog mammorna som hade det roligast som slogs om att få åka linbana medans barnen stod vi sidan om och tittade storögt på spektaklet höhö.
Efter en timme hade de lite mer stillastående mammorna förfrusit både det ena och det andra så då var det dags att pallra sig hem och utfodra barn och sig själv samt slappa lite för att sedan dra till jobbet. Japp ni läste rätt jag är tillbaka på arbetet och det känns för jädra gött (särskilt efter gårdagens fläckiga historia).
Jag tog inte ut mig fullständigt dock efterom jag bara var där tre timmar. Bra start.
Hepp nu ska jag slå ihop mina blå för i dag. Kanske läsa en rad eller två i femtio nyanser av honom om jag orkar, har inte riktigt fastnat i den ännu men det kanske kommer? Eller är det mig det är fel på nu igen?
God natt på er så hörs vi i morgon!
 
Här har jag precis fått klagomål från dom här två sötnosarna att jag ger för dålig fart...

5 November

Hej på er!
I dag har jag inte hunnit ägna bloggen ens en tanke. Jag har så att säga haft häcken full. Jag har som vanligt (host) plockat, städat och tvättat och till och med slått lite av ett rekord då tvättkorgen var tom på tvätt i hela fem minuter. Senast det hände måste ju ha varit när jag fortfarande bodde hemma och det var mamma som tog hand om tvätten typ.
När jag inte har städat och fejat så har jag faktiskt suttit vid datorn men i stället för att slösurfa, blogga eller titta på Dexter så har jag tagit itu med mitt magsårsprojekt. Det som jag hade planerat att ta tag i när jag ändå gick hemma och skrotade men som jag bara har skutit på får äver änd äver och bara har gjort problemet större och större. Vad jag pratar om? Jo min mapp på datorn som heter "härslängerjaginallabilderfrånminneskortetochsorterarnärjagfårtid". Alltså en mapp med tusentalsbilder som ska sorteras i korrekta mappar eller slängas.
Ja ni förstår kanske varför jag kallade det mitt magsårsprojekt.
Fast nu är det äntligen gjort i alla fall!! Tog ju bara hela dagen *förvandlas till en blöt fläck på golvet*.
 
Fast det där med fläck stämmer faktiskt. Fast på tröjan och mysbrallorna då i sammarbete med liten ålande kräkmaskin och min egna naturliga fallenhet för att hälla ut saker över mig själv i samband med matlagning *ler schleten småbarnsmorsa*. Så innan jag kan götta mig i soffan och ta igen förlorad slösurfartid så måste jag ta en vända genom duschen för en...eh...sanering. Trevlig kväll önskar jag er alla!
 
 
 

Ett hysteriskt roligt tips

Måste bara tipsa om den här sidan alltså.
Nanna Johansson registrerar sig på olika amerikanska dejtingsajter och här lägger hon upp konverstionerna hon haft med männen som kontaktar henne. Så jävla roligt! Gå gärna in under fliken FAQ för att läsa mer om det hela.
 
Klicka på bilden för att komma till sidan.

4 November

Då var det måndag igen då.
I går kväll hade jag stora planer på att gå upp i tid. Alltså ställa larm och vakna pigg och utvilad. Gå upp före barnen och äta frukost. Väcka två glada barn. Ge dom glada barnen frukost. Klä på dom glada barnen kläder utan att behöva hota, muta, jaga eller brottas en enda gång. Komma i tid till förskolan och lämna Vide och sedan gå till gymmet och köra ett pass medan Vincent sover gott i vagnen.
...
Eh ja det blev väl inte riktigt som jag hade tänkt utan mer som vanligt att jag stängde av larmet, somnade om, vaknar med ett ryck och jagar upp barn och mig själv, får i barnen frukost samtidigt som jag brottas med treåringen för att få på honom kläderna och gå på pottan och efter många om och men är vi utanför dörren. Om jag hann få någon frukost i mig? Nej självklart inte så i stället för träning blev det raka spåret hem för att parkera arslet i soffan med kaffe och en bananpannkaka. Fast nu när jag väl sitter här så tycker jag nog att det blev en bra morgon i alla fall.
 
Eftersom den här lilla godingen ligger och sover ute i vagnen så ska jag nu gotta mig framför ett avsnitt av Doctor Who.

3 November

Hej och god förmiddag.
I dag känns det nästan som att det var jag som var på fest i går fast det egentligen var Håkan. Jag sover ju alltid som en kratta när inte han är hemma och igår satt jag uppe tills ögonen riktigt gick i kors (vilket dom gjorde ovanligt tidigt eftersom vi spenderat första halvan av dagen på ett lekland tillsammans med hela kvänumsgängent och alla kottar. Mutcho trevligt).
Som tur var kom Håkan hem redan vid halv ett för tydligen skulle dom andra ut och han hade väl inte riktigt kännt sig bekväm med att entra bowlingbaren i lidköping iförd skinnbrallor, nättröja, hushållspapperstoppad bh, röd peruk och glittriga lösfrallor.
Jag är däremot säker på att det går att hitta värre saker inne på bowlingbaren en lördagkväll men men.
 
Klanderfri makeup (nåja) hade han i alla fall fått av undertecknad och fick som scennamn Miss Fåxxy Crow.
(försökte först dölja hans ögonbryn men med sådana buskar var det så gott som omöjligt så jag fick försöka pimpa till dom så gott det gick)
 
Så söt så.

1 November

Hej hej bloggen.
Första november redan då, vart fan tar tiden vägen?
Ja jag vet ju vad jag har lagt mina ledig minutrar på det senaste i alla fall och det är inte bloggen höhö. Nä men jag har visst börjat titta på en ny serie då va. Hade egentligen inte tänkt börja med ett nytt projekt förren jag sett färdigt i alla fall Dexter men shit happens så att säga. Jag har velat se American horror story väldigt länge så jag kunde inte låta bli när jag hittade den på netflix. Jag fastnade ju givetvis direkt och det slutade med att jag nu har plöjt hela första säsongen. SÅ JÄVLA BRA!
Det betyder en del minus på sömnkontot för min del men det får det vara värt.
Nu är jag på jakt efter säsong två och tydligen så har säsong tre precis börjat sändas in the USA.
Så ett litet tips från mig inför helgen för er som har tid att konsumera eeh "finkultur" ostört dygnets alla timmar...
(Fast som vanligt så är det här ingenting för dig fjällis)
 
Lite ärligt snodda bilder samt det fantastiska introt.

RSS 2.0