Gott nytt år kära läsare!

2012 har på många sätt varit ett jobbigt år för mig i och med att vi förlorade våran bebis. Fast trots en del sorg har det självklart varit mycket glädje och roliga händelser det här året precis som det ska vara. Vips så var vi gravida igen och jag känner på mig att 2013 kommer bli ett fantastiskt år med en till liten talle i familjen. Snart går jag hem på mammaledighet och jag har en känsla av att jag kommer hitta tillbaka till bloggen igen. Hoppas ni får en bra start på det nya året och hänger kvar här i fortsättningen! Stor kram!
 
Mitt år i bilder
 
 

31 December

Hej sista dagen på året!
Efter en hel massa sömn och honungsvatten så känner jag mig något piggare i dag. Fast det blir inte många knop gjorda innan jag går till jobbet i eftermiddag. Får väl piffa till mig lite innan i alla fall för direkt efter arbetspasset joinar jag festen tillsammans med mina vänner.

Förresten i dag är det 100 dagar kvar till bf. Nere på tvåsiffrigt i morgon alltså. Shiiiiit!


30 December

Buhu! Det är synd om mig nu säger jag bara. Självklart har även jag åkt på den där jäkla förkylningen. Halsont och jävelskap är ingenting jag har tid med nu. Skulle jobbat i kväll men jag fick ringa in en annan för att vila upp mig. Jag ska jobba i morgon kväll nämligen och då lär det ju vara betydligt svårare att få in någon så håll tummarna för att jag är fit for fight i morgon. Har sovit ett par timmar och nu kurerar jag mig med vampyrer och varmt honungsvatten.


29 December

Hej mina små hönor.
Här har jag landat i soffan efter en heldag på jobbet och kan ni fatta att jag är helt själv hemma (!) Det händer ju inte allt för ofta. Jag och Heineken ligger och fiser i varsin ände av soffan. Nyp mej vad gött jag har det. I'm thinking panpizza, B&J och slapp i soffan med datorn och teven i högsta hugg. Living the dream! Det enda som fattas är min sparkdräkt men den ligger ju i tvätten eftersom jag var så klantig och skitade ner den med en...inlagd rödbeta! Jepp ni var några som gissade rätt höhö. 
 
Det duger bra med mysbrallor och cupcakesockar också.
 
 

Våren är här

Ja alltså H&M's vårkatalog i alla fall. Får nästan lite ångest eftersom det egentligen är görlångt kvar till vädret matchar kläderna. Finns massa fint men jag är inte jättesugen på att shoppa till mig själv direkt. Det blir ju lätt så när en bara växer och växer. Till Vide däremot finns det lite som jag är sugen på att klicka hem. Fast skostorlek är ju svårt att sia om...
 
Bara jag som blir helt lycklig av alla färgerna?
 

28 December

Hej lediga fredag!
I dag fick jag min efterlängtade sovmorgon i alla fall. Gick inte ur sängen förren strax efter tio. Så jäääääääla gött.
Nu sitter jag i soffan med kafffemuggen i högsta hugg och försöker genomlida ett avsnitt av Pingu för 3486595372:te gången. En i familjen är i alla fall väldigt nöjd...
Sen får vi se vad jag hittar på i dag. I eftermiddag bär det av till Vinninga i alla fall.
Vad ska ni hitta på?
 
Just det ja jag gick ju in i vecka 26 i går men hann inte ta en magbild så här får ni en från i dag i stället (25+1).
 

Paradis

Hej hej. Ville mest bara kika in här och säga att jag sitter i soffan och trycker i mig en paradisask.
 
Blir ni läskade nu? Bra, det var meningen *muöhöhö*
...
*muöööööööhöhöööööööö*
 
 

Julafton 2012

Här kommer då bilderna från julafton som firades i Sparlösa...
 
...i mammas söta hus.
Bordet var dukat och killarna spanar in julklapparna under (den knykta) granen.
Kusinerna bus ♥
Jag och kråkan.
När alla kommit skålade vi i glögg och moffade pepparkakor.
Lite julmat måste en ha.
Skål!
Efter maten samlades de som ville framför Kalle.
Men det var tydligen någonting som var roligare utomhus.
Det obligatoriska göttat dukades fram.
Och vips så kom tomten på besök och fick kramar av alla barnen och delade ut julklappar...
...och sedan blev alla så här trötta.
Det var min julafton det.

27 December

Hej och god morgon!
I dag hade jag sett fram emot en låååååång sovmorgon eftersom jag inte jobbar förrän i kväll men självklart vaknade jag redan klockan åtta pigg som en hyperventilerande mört på krack. Vide och Håkan däremot sov som små söta stockar. Jaja efter lite vändande, vridande, quizkampenspelande och läsande så hade en timme gått och Vide vaknade till liv och väckte upp resten av hushållet. Nu sitter jag i soffan och dricker kaffe efter en smarrig frukost. Sedan planerar jag att göra absolut ingenting (eller i alla fall så lite som möjligt) fram till att jag ska gå till jobbet i eftermiddag. Ska försöka slänga in lite bilder från julen här också såklart. Ha det fint så hörs vi lite senare!
 

25 December

Hej på er!
Ville bara pausa lite i julfirandet och visa att jag lever. I dag efter jobbet var det dags att fira julafton nr 2. Mycket trevligt och med många fina paket."Riktiga" julafton var ju i går och det var också himla mysigt. Bilder kommer så småning om när allt lugnar ner sig. I morgon är det ju jobb igen och givetvis kalas direkt efter också. Tjohej!
Här har ni en bild på min nuna från i går i alla fall. Vi hörs!


24 December

God jul på er kära bloggläsande vänner!
Ledig i dag och det sitter fint efter en hel jobbhelg. Vi har precis satt i oss frukost och min bestod av kaffe, piller, mackor och choklad. Tummen upp!
Nu ska jag bara hälla i mig det sista kaffet och sedan sätta fart med att komma iordning inför julfirandet hos mamma i hennes hus här nere. Så mysigt!
 
Här får ni till sist årets julkort på våran lilla pepparkaka. God jul önskar Viden, kråkan och den tjocka!
 

Ett arbetspass och en snöstorm senare

Ja jösses varför ska jag alltid pricka in snöstormar och oväder när jag går till eller från jobbet. Varför kan inte jag få sitta och kura i soffan som alla normala mäniskor just då höhö. Jaja hem kom jag ju till slut och vi får väl hoppas att vi kommer iväg på julfirandet i morgon. Nu ska jag slänga in handduken för i dag för jag är gruvligt trött och sitter mest och nickar till här i soffan med dregglet hängandes i ena mungipan (ingen uppesittarkvällajävel för mig inte).
Hoppas ni har haft det bra så här dan före dan och att julhelgen blir fortsatt mysig!
 

Gissa fläcken

Ibland är det jävla bra med en mage som samlar upp blandad kompott som trillar ner från en våning ovanför ibland inte så bra...
Men nu kan ni ju få gissa vad jag proppade i mig när den här fläcken uppstod höhö

23 December

Dan före dan idag och även här hemma hos oss har julstämmningen infunnit sig till slut. Vi klädde ju granen i går och det såg ut lite så här.
 
Här är vi på bild hela familjen faktiskt för jag gömmer mig i kulan höhö.
Pyntet ska hänga tätt hälsar Vide...
Några nya kulor för i år som jag fick i födelsedagspresent.
Tadaaaaaaaaa!
 
 
 
 
 

22 December

Hej på er!
Nu sitter jag och päser i soffan efter en arbetsdag. Jobbar den här helgen så vi får se hur det blir med uppdateringen framöver. Julafton är jag ledig men då har jag inte planerat att häcka framför datorn. Juldagen och annandagen jobbar jag också och de stunderna jag inte jobbar firar jag jul på annat håll. Som sagt vi får se hur det blir med uppdateringen dessa dagar men jag lär ju ha mycket att skriva om efter att julen är överstökad i alla fall.
Hur har ni det med julstöket förresten? Här har vi i alla fall slagit in alla julklappar och köpt en paradisask (orka baka julgodis liksom) men det är väl i princip det enda som är gjort. En gran ska vi ha upp också men än så länge är det bara foten som ståtar i hörnet i alla sin...eh...prakt.

21 December

God morgon världen.
Verkar som att den fortfarande är kvar så det blir väl till att knata till jobbet sen i alla fall (med glädje) höhö.
Vide är lite förkyd och i går när vi kom hem från kalaset visade det sig att han hade 39.1 i temp. Det är konstigt att barn kan ha så hög temp utan att det märks någonting på dom. Lite snorig är han i dag och vi sovmorgnade oss till strax efter nio så vi har inte kommit ur pyjamasen än. Blir väl till att göra ett ryck för snart kommer mamma och Per hit och hälsar på. Ska bara dricka upp kaffet först...
 
I går fick jag förresten en försenad födelsedagspresent från brorsan. Han fick allt till ett i år. Tackar!
 

Nytt till hallen

Titta här vilka tjusiga brickbord vi har skaffat (köpta på rusta av alla ställen!) Har kikat på dom sedan länge men nu slog vi till eftersom dom var nedsatta i pris *gnidna*. Skrapade ihop lite jag hittade hemma att ställa på men får se om jag hittar något annat.
 
Vad tycks?

19 December

Hej och god morgon.
Jag har verkligen sovit som en kratta i natt. Sprungit på toa tre gånger sammanlagt och det har jag inte behövt göra på länge. Dessutom vaknade jag och mådde så jävla illa bara. Tror det beror på att jag åt lite dåligt på kvällen innan jag la mig. Fick gå upp och svepa i mig lite filmjölk och sedan tog det evigheter innan jag somnade. Pust. Tur att Vide sov länge.

Kaffe på detta då...


18 december

Tjo!
Det är bäst att jag uppdaterar lite här så ni slipper sitta och titta på min kutryggiga kameltå-uppenbarelse allt för länge.
Fast jag sitter självklart nerpackad i min sparkdräkt just i detta nu. Löv it!
Har röjt lite här hemma sedan jag kom hem från jobbet och fortfarande hade lite energi kvar. Jag är ledig i morgon och bara för att jag kan sitta uppe lite längre än vanligt i kväll så slutar det säkert (som det brukar) med att jag känner behov av att slänga in handduken redan kl 20.00. Varför är det alltid så?
Något annat som hade slängt in handduken (trodde jag) för ett par dagar sedan var min mobil där tillbakaknappen hade hängt sig och bara funkade när den själv hade lust alternativt efter 1368 hårda tryck ackompanjerat av diverse fula svordomar. Håkan den raringen beställde i går hem ett kit från nätet så att han skulle kunna byta knappen. I dag funkar telefonen givetvis utan några som helst problem. Amen va faaaaaan. Jaja får den ett ryck igen och brakar ihop på riktigt så är vi i alla fall förberedda.
 
Jag brakar förresten ihop när jag ser den här bilden. Kan inte sommaren komma dagen efter nyår den här gången? Snälla tomten?
 
 
 
 
 
 

En kanondag

Hej på er!
Vilken bra dag jag har haft i dag alltså. Först sovmorgon som följdes av frukost (som jag själv fick duka upp på en bricka och bära med mig in till soffan men i alla fall) städ och bakning inför lilla kalaset i kväll och innan det fick jag mig en tupplur medan Håkan dammsög. Härligt! Kalasade lite på kvällen och fick en massa fina presenter har även fått så många gratulationer i dag också så jag blir änna rörd till tårar tack finisar!
Nu ska vi avsluta på bästa sätt med kebabtalrik framför en bra film och jag inviger en av mina födelsedagspresenter med en gång (svidade faktiskt om innan gästerna han lämna kalaset till och med)
 
Hej en liten förskräckt bild i spegeln. Än så länge får magen plats utan problem.
 
 
 

16 December

Hipp hurra för mig själv i dag!
Det råkar vara min födelsedag och efter lite påminnelser i morse så fick jag grattis från både Vide och Håkan till slut höhö.
Ja jag är inte så kinkig för det är knappt så att jag själv har koll på att jag fyller år. Så mycket annat som snurrar i huvudet nu runt jul och så vidare.
Bästa presenten stod lilltalle för som lät oss sova till 09.30.
 
God morgon
 

Att äta för två

Alla i familjen har i år fått varsin egen chokladkalender att smaska choklad ifrån. Vide har från början varken varit intresserad av att öppna luckan eller ens av chokladbiten som gömmer sig innuti(!) Tur då att jag äter för två och mer än gärna hjälper till muöhöhö.
Jag har in i det sista även hoppats att Håkan skulle tröttna på sin but no such luck...

15 December

God morgon!
Jag vaknade med ett ryck av att det lät av att något brötade utanför på avstånd, typ knackade (eller antagligen skottade) och jag undrade för mig själv vad det är för jävla idiot som ska upp i ottan och härja. Tittar på klockan och den är 08.30...oops.
Låg kvar och drog mig lite och kände att jag var sugen på frukost och gick upp för att börja ordna med det i köket. Båda killarna sov som stockar fortfarande och jag tände ljus, kokade kaffe och puffade till favoritkudden ordentligt i soffan. Precis när jag sätter mig ner med datorn i knät vaknar givetvis Vide haha. Men det är rätt bra gjort av honom att sova till 09.30 ändå tycker jag och nu kan vi ju frukostmysa ihop med ägg, rostmackor och yoghurt framför Alfons. 
Nu är två tredjedelar av familjen vakna och det blir väl att jag får skaka liv i den sista kråkan om en stund.
Hej så länge!
 
Dagens väder:
Dagens frukost:
 
 

14 December

Hej och god kväll!
Nu känns det gött att ta helg vill jag lova. Jag verkar ha kommit in i en trött period igen och skulle helst av allt gå och lägga mig på stört men eftersom tacomys i soffan hägrar så får jag väl försöka hålla ögonen öppna ett tag till höhö.
Lucia var det i går och det firades på förskolan på eftermiddagen. Jag kunde tyvär inte närvara men Håkan var där med pepparkaks-Vide och filmade spektaklet. Fick se på det när jag kom hem från jobbet på kvällen och TUR var väl det att jag inte var med på plats på riktigt så som jag satt och bölade där i soffan. Jädrar va gölligt det var och Vide satt som ett litet ljus och gjorde rörelser till alla sångerna *grinar*.
Petade näsan under fotograferingen gjorde han också med bravur. Stolt mor.
 
 
 
 

12 December

Ja jag får väl också påpkeka det här med att det i dag är 12-12-12. En del gifte sig tydligen i dag  klockan 12:12 för att vara lite extra speciella (själv stod jag och serverade stuvade morötter och falukorv på jobbet vid den tidpunkten...funkar lika bra det med höhö).
Efter jobbet i dag så var vi i Vara på första bm-besöket efter inskrivningen och jag har gått upp stadiga åtta pannor (och fler lär det ju bli) men det gör mig inte så mycket. Jag får väl passa på att vara tjock medans det är möjligt liskom för annars har jag ju inte så lätt för att lägga på mig.
Allt verkade vara bra med bebisen. Hjärtat pickade fint på 140 slag, magen var precis på kurvan och mitt blodtryck var även det perfekt. Tiptop.
 
Vide (här iförd helrandigt från topp till tå på egen begäran) tyckte det var spännande att höra på bebisens hjärtljud.
 
 

11 December

Hej hej hemskt mycket hej.
I dag har jag inte mycket mer att rapportera än att jag har en fruktansvärd halsbränna. Den har hållit igång nästan hela dagen och tar snart död på mig. Till följd av detta har jag blivit sjukt sugen på glass alternativt ett fack med is. Jag har ingenting av detta hemma...
Blött näseblod har jag också hunnit med att göra för första gången den här graviditeten (fast grävt ut en massa blodigt snor har jag ju förvisso gjort varje dag sedan plusset).
Så där nu ska vi nog sluta prata om slem och skit också ska ni få se en misslyckad bild i stället. Här om dagen var det så fint ute och det snöade som inne i en sån där snöglob (det såg med andra ord ut som en jävla saga utanför) Jädrar det här måste jag ju få på bild tänkte jag och knäppte den här bilden:
 
Det ser ju snarare ut som att vi befinner oss under en sån där bastukjol än något annat. En liten fotokurs por favor...
 
 
 
 

10 December

Hallå där! *filipochfredrikhurtig*
Har haft en bra dag på jobbet i dag vill jag lova och fort har den gått också. Det enda solket i min bägare är att våran bvc-tid till Vide fick bli flytta pga att de har en stor vattenläcka på våc. här i Kvänum. Hade sett fram emot att få se hur lång han är och så vidare men det blir väl inte bättre än att jag får dra fram måttstocken själv.
 
Veckorna springer också i väg och jag är redan i v.23(!!). Har varit pinsamt dålig på att fota magen denna graviditet och det lär jag väl få ångra sedan men jag hinner liksom inte med. Jag går in i en ny vecka och tänker att nu ska jag fota men så hinner det på något konstigt vänster nästan gå en vecka till innan jag får tummen ur att göra det och så även denna gång (nästan) men i dag har jag krånglat till mig en bild i min stackars skitiga spegel. Om ni undrar varför jag står och putar så med räva så kan jag meddela er att det gör jag inte men jag var tvungen att böja lite på benet för att inte se ut som en jämnsvart barbapappa helt enkelt. Olé!
 
Kaggen i v.23 (22+4)  ♥
 

9 December

Hej på er!
Här har jag en ledig helg och har inte bloggat ett endaste dugg. Fast jag har änna haft fullt upp emellanåt så jag kanske kan skylla på det?
Nu tänkte jag i alla fall klämma ur mig en liten helgsumering.
På lördagen spenderades mestadels av dagen i stan jagandes de sista julklapparna och de timmarna som jag inte ilade runt på stan tillbringade jag liggande i soffan framför datorn och plöjde avsnitt efter avsnitt av vampire diaries (yes Fjällan jag har äntligen fastnat!).
I dag har jag korvat till mig en rejäl sovmorgon och sedan småpysslat lite här hemma (eller nja...mest plöjt fler vd-avsnitt höhööööö)
Eftermiddagen har varit lite mer produktiv för jag har varit hos Stoffe och sminkat till en plåtning. Så himla kul och bilderna blev så himla snygga. Har fått tillåtelse att lägga ut några här när de är färdiga så ni får se.
 
Jag smygfotade denna i alla fall.
 
Nu ska jag slöa i soffan resten av kvällen precis som det ska vara en söndag med andra ord. Kommande vecka har jag mycket att se fram emot, bm besök till exempel.
Ha det fint så hörs vi i möra!
 

7 December

Hej på er vänner.
Här sitter jag i soffan och pustar med all rätta. Sedan jag kom hem från jobbet har jag utnyttjat farten som jag redan hade fått upp så att säga. Jag har plockat iordning, tagit hand om disken, vikt tvätt, satt igång en tvätt osv osv. (Ingen orkar ju läsa sånt här trök)
 
Nu tar jag helg och tänkte börja med att götta ner mig med min kära tidning som låg i brevlådan och väntade.

Två paket

 I förra veckan före hela den här magsjukekarusellen startade så hade vi två paket att packa upp.
 
Ett från H&M innehållandes:
 
Finfina förvaringsboxar till lillebrors rum...
...och en snajsig kjol till mamman (som jag inte ens får upp till vaderna these days men någon gång framöver hoppas jag komma i den)
Sedan kom det ett paket från Vides mormor med en jättesöt adventskalender i.
Jädra morsa till att ta kort på ALLT utom mig tyckte Vide.

5 December

God morgon i snöyran. Nä det räcker tydligen inte med den snön som kom i helgen utan ni fyller vi på med mer. Love it!
I dag har jag tagit ledigt. Skulle jobbat i kväll men eftersom jag har tagit åt mig lite extra arbete måndag och tisdag så skulle det bli åtta dagar på raken och det var lite mer än vad jag orkade med just nu kände jag. Får se hur mycket jag kan vila i dag ändå för efter sjukstugan som varat här sedan i helgen så hopar det sig med både tvätt, disk och annat bröte som behöver röjas upp. En sak i taget så går nog det bra.
 
Vi börjar med en mysfrukost med tända ljus.

Fotografering pågår

Jag försöker få en vettig bild på en helvild papparkaksgubbe. Det går så där...

4 December

Hej på er!
Tänkte uppdatera er lite om gårdagen.
Vide var lite piggare men i stället hade Håkan blivit dålig så han fick vara hemma från jobbet. Så himla mysigt att vara omgiven av sjuklingar...not.
Jag åkte i alla fall och jobbade på koncertuhuset i Vara. Det var en inspirations och motivationsmässa (tror jag dom kallade det) för anställda på Asko eftersom det företaget ska läggas ner och många blir arbetslösa. en del företag mm stod i montrar och informerade och jag tillsammans med ett gäng andra representerade vara kommun. Jätteroligt var det och jag tror nog att det var en hel del som fick upp ögonen för en karriär inom omsorgen.
På kvällen när jag kom hem igen åt jag lite och slängde mig i säng för jag har blivit så sjukt trött igen.
Håkan är hemma från jobbet även i dag och Vide är så gott som frisk nu så det går åt rätt håll. Kanske kanske så klarar jag mig.
Är trött och seg i dag så det blir till att slappa innan jag går till jobbet vid fyra.
Ska se om vi kanske kan få ta bilder på Vide till julkorten i dag. Börjar bli tajt om tid med det som vanligt. Varför är man aldrig ute i tid med någonting?
 
En trött gosefis i går.

Ett filmtips

Såg en så himla bra film härom kvällen. Dark shadows med Johnny Depp i huvudrollen (Den bygger tydligen på en amerikansk serie som sändes mellan 66-71)
Regisserar gör givetvis Tim Burton och då kan det ju inte bli annat än bra. Fantastisk film på alla sätt och vis. Se den!
 
Snodda googlebilder kommer här.
 

2 December

Glad första advent på er!
Här "firar" vi med en magsjuk kotte. Nån gång ska ju vara den första och eftersom det har härjat ett tag på förskolan så är jag förvånad över att han inte har fått det tidigare. Kräkts hela natten har han gjort och det har ju Håkan fått ta eftersom jag skulle jobba i dag men det är ju inte många timmar sömn någon i familjen har fått. Slutade efter 13 och kom hem och hittade Vide sovandes på soffan (och det gör han fortfarande).
Inte kräkts något mer i dag men har varit lite hängig såklart. Nu får ni gärna hålla tummarna och för all del alla kroppsdelar ni kan undvara för att jag och Håkan klarar oss i från det.
 
Gick förresten till jobbet i 23 minugrader i morse i tajts(!) Hej förfrusen röv! Trodde förresten att jag bodde i södra sverige men meterhög snö och alldeles för många minusgrader får mig att tvivla. Fast jag klagar inte för det är för jädra fint nu. Rena sagoboken.
En däckad liten videung ♥

1 December

Fasen vad mycket snö det har kommit i går kväll och i natt. Jag vet att det tjatas en del om snön överallt nu men om det är någon som har rätt att tjata så är det jag för vi har tydligen fått mest snö i hela Sverige här i Kvänumsområdet. Jag fick plöja mig fram med snö upp till skrevet på vissa ställen i morse när jag skulle till jobbet. Trodde att jag skulle bli själv men det var bara en stackare som blev så innesnöad att hon inte kunde ta sig hit.
Svårt att få på bild hur mycket det verkligen är men typ 70cm om inte mer.


RSS 2.0