Skål!



Jaha, vad skålar vi för då? Kungabröllopet? Att jag är blond igen? Att Håkan äntligen har friat?
Nä vi var väl mest trötta på att augusts nyårsskumpa stod och samlade damm i kylen helt enkelt...
(och anledningen till att jag inte har pillat bort klisterlappen på glaset är för att jag verkligen vill att folk ska se att jag har fläschiga champangeglas från rörstrand i barskåpet, så nu vet ni höhö)
Ha en fin fredagskväll!

Ni är så fina

Tack allihop för era kommentarer om håret. Sitter här med näsan i vädret och känner att jag har världens bästa läsare och vänner.

Men bara för att ni ska förstå att man måste lida lite pin för att bli fin så ska ni få se den här läckra bilden...


Vide och jag har precis skypat med mamma/mormor och Vide ville väldigt gärna prata en massa. Alltid när jag pratar i telefon eller skypar så kryper Vide fram och börjar prata med hög röst han med haha.
Nu sitter jag mest och väntar på att kråkan ska komma hem så jag får pussa lite på honom.
Hör senare!

I´m back!

Och jag är blond igen! Luggen är åt rätt håll äntligen och jag är så nöjd. Några vändor med silverschampot bara så får jag den där lite kallare nyansen jag gillar. Vad tycker ni?


29 April

Morrn morrn!
Just nu är jag på väg till frissan. Jo ni läste rätt, schletna morsan ska bli en hot mama! Som ni hör så är det en extreme makeover på gång så det vet ingen hur det slutar (eller hur lång tid det kommer ta) så vi får se när vi hörs nästa gång helt enkelt.
Vad tror ni det blir? Något åt det här hållet kanske vore nåt?...Not?




Perfekt avslut

Chokladpudding med grädde framför big brother får avsluta den här dagen.



Ha en bra kväll allihop så hörs vi i morgon!

Fina ryggsäckar

Många har bloggat om de här men det skiter jag i. Så söta! Det är nästan så att jag skulle vilja ha en själv också höhö. Här hittar ni dom.



Ett glassexperiment

Jag skulle försöka mig på att göra glass igen eftersom den förra blev väldigt god. Den här gången testade jag att göra vaniljglass med kulor av pepparkaksdeg i. Fast nästa gång ska jag nog testa att göra egen pepparkaksdeg som blir lite mildare i smaken än en köpt. Den blir lite väl stark i smaken och då kan man inte äta lika mycket glass som man vill ju höhö. Här kommer i alla fall "receptet"och några bilder.

2 st äggulor
2 msk florsocker
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
4 st äggvitor
Pepparkaksdeg efter tycke och smak


Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa sedan grädden och vispa ner i blandningen tillsammans med vaniljsockret. Vispa sedan äggvitorna till hårt skum och vänd ner. Blanda i papparakakskulorna, häll upp i en bunke och in i frysen i minst fyra timmar.










28 April

Godmorgon!
Ja här blev det sovmorgon i dag igen och det kan man ju inte klaga på.
Vide fick frukost och sedan satte jag mig med mina ägg och mackor i soffan framför teven och där blev det en sked till mig och en till Vide principen. Han älskar verkligen ägg!
I går gjorde jag ju glass och det blir ett inlägg om det senare.
Nu får vi se vad vi hittar på här. Ut en sväng i solen vill man ju såklart.


Nytt till mig

NU har jag äntligen fått iväg min beställning från H&M (jag antar att Katerina har slutat porrdansa?). Det här är på väg hem till mig.






Nu får man bara hålla tummarna att allt sitter bra. Byxorna är jag ju tveksam till. Älskar sådana där byxor men de brukar sitta skit på mig. Det är ju bara att skicka tillbaka om det inte passar så jag gör en chansning.

Jävla ägg

I går bad jag Håkan handla några grejer på väg hem från jobbet, bland annat ägg. Han komer hem med ett 20-pack som hade varit så billigt så billigt. Inte så konstigt eftersom dom går ut på lördag(!) Vi har alltså tre dagar på oss att göra slut på 20 ägg...
Du kan väl frysa in dom tyckte Håkan.
Eh? Nog för att man kan frysa in mina ägg men en hönas? I don't think so...
Det får väl bli pannkakstårtor, omeletter och stekta ägg tre gånger om dagen här helt enkelt höhö. Jag ska iofs göra glass nu så då försvinner det ju några i alla fall eftersom jag är totalt värdelös på att separera äggulor och vitor.

Jag sitter och ruvar på en hel del ägg alltså...
 

Det blev en rejäl sovmorgon i stället...

Hepp inte kom vi iväg till öppna förskolan i dag för en viss liten kille kände för att vakna strax efter 09.30. Eftersom det ändå tar en bra stund att äta frukost så kände inte jag för att stressa runt som en idiot för att springa dit och bara hinna vara där någon timme liksom. Så jag har passat på att greja lite här hemma (fast i slowmotion då eftersom jag inte kan gå i dag heller...)
Får se vad som händer i dag. Nu har jag i alla fall tänkt slösurfa lite och se om jag kan få iväg en beställning från H&M nån jävla gång.

Goaste busungen i dag.

27 April

Morsning korsning.
Det här är ett såndäringa tidsinställt inlägg eftersom jag med all säkerhet just i detta nu håller på och förbereder mig och Vide för öppna förskolan.
Jag tänkte visa bilder från i söndags när vi röjde i trädgården (jo tack jag har fortfarande träningsvärk)

Häcken som skulle ner (det lutande trädet rök också)


Snygg häck? Bred i alla fall men smaken är ju som baken...



Mycket skit blir det när man jämnar halva trädgården med marken fast sådan tur hade jag att allt var bortforslat dagen efter när jag kom hem från jobbet.




Här ser ni lite av allt det jag fick rensa (nämnde jag att jag fortfarande har träningsvärk? Bäst att jag skriver det en gång till, jag har fortfarande träningsvärk)

Just nu...

...blir det kyckling med pommes och självklart är det massor med senap på pommesfritten (kycklingen ser rå ut men det är den ju inte den är död.)


Det här är också en kyckling (det är ännu en kollega som visat sin konstnärliga ådra)


Nä nu ska jag sluta prata om kycklingar, påsken är ju trots allt över.
Nu blir det soffmys framför teven.
Ha en bra kväll!

Shoppingsug

De här två klänningarna från shock får gärna flytta in i min garderob.


Sedan finns det en massa skit på H&M som jag vill ha men den sidan fuckar ju upp sig oftare än bigbrother Katerina porrdansar. Jämt alltså...
Någon mer än jag som har problem med den sidan mest hela tiden?

April för två år sedan...

Det fina med en blogg är att man kan gå tillbaka i arkiven och se vad man egentligen pysslade med några år tillbaka. Eftersom april snart är slut tänkte jag att vi skulle se på vad jag gjorde i april förrförra året (förra året var jag ju mest invalid och tråkig vill jag minnas)

April 2009 började med fest. Så här såg syrran och jag ut.



Jag tipsade om två filmer (se dom om du inte redan har gjort det!)



Håkan och jag grillade...


Jag firade påsk och såg ut så här.


Jag gjorde ett låååångt inlägg med bilder som visade min dagliga promenad i detalj (en jävla massa bilder på grusvägar med andra ord. Snark?) Det inlägget avslutades i alla fall med den här fina bilden på vårat förra hus.


Jag köpte den här tjusiga klänningen.


Jag var i stort behov av en klippning (precis som nu alltså...)


Sedan var det dags att svänga sina lurviga igen.

 

Sedan hade jag ju glömt bort hur mycket jag älskar den här reklamen. Fantastisk!



Nu har tulpanerna kommit upp på framsidan...

.... och det skär sig alldeles utomordentligt till min fjäderprydda risbuske.



Tur att påsken är över...


26 April

Hej hopp!
Jädra dålig bloggning från mitt håll. Tycker lite synd om er som bara har haft min missbildade rygg att glo på i flera dagar och somliga verkar till och med tro att jag har ett liv utanför bloggen (vilket jag starkt dementerar!) höhö.
I dag sov hela familjen till nio och det satt ju inte helt fel efter en helg med mycket jobb och alldeles för lite sömn (har fortfarande inte kommit på hur man reser sig ur soffan och tar sig till sängen i rätt tid...)
Vide och jag har precis tryckt i oss frukost och lite senare är det vi som pallrar oss iväg på fika. Jag har hört rykte om en tårta och det tackar man ju aldrig nej till.

Hörs lite senare!

Ränderna går aldrig ur...

En bra sak med att vara ute i trädgården hela dagen är att man kan passa på att skaffa sig en snajsig solbränna lagom till beach 2011 som lär blekna lagom till pensionen ungefär...


24 April

Hallå hallå.
Här var det tomt men så går det när karln får för sig att fälla en häck, ansa en annan och såga ner ett träd på en och samma dag.
Själv har jag ägnat mig åt det här:


Smygt i egen häck?
Nä men rensat, rensat och åter rensat i alla rabatter. Bara några få kvar men jag känner mig mer död än levande just nu så de får jag ta en annan dag. Nu ska jag lägga mig och dö lite här på soffan och invänta svärmor som har bakat paj. Inte helt fel.
Hörs lite senare!

Min dag so far...

Snart pyser jag i väg till jobbet men tänkte visa lite vad jag har ägnat mig åt i dag fram tills nu.

Dagen började bra med att jag vaknade före Håkan och Vide. Gick upp och duschade och tog en frukost ute i solen i lugn och ro. Gött!


Killarna vaknade till slut och medan dom åt frukost satt jag i soffan och läste bloggar (spiderchick åff kårs!) samtidigt som jag moffade i mig det sista ur godisskålen.


Sedan begav vi oss ut i solen på en promenad och jag passade på att skaffa ett fett skoskav på varje häl...



Väl hemma igen stekte jag american pancakes som hela familjen smaskade på ute på altanen.



Sedan hoppade jag i bikinin och somnade i solen men det finns det tack och lov ingen bild på. Nu ska jag packa iho halva mitt liv ochdra till jobbet ochdirekt efter det ska jag vidare på grillfest så vi hörs nog inte fören i morn skulle jag tro.
Ha en bra påskafton allihop!

23 April

Hej på er och glad påsk igen!
Jag tänkte börja den här dagen med att visa bilder från i går.

Större delen av dagen jobbade jag och en arbetskamrat med plågad konstnärssjäl hade ritat en fin påskteckning på tavlan. Love it!


Efter arbetsdagens slut svidade jag om till hjärtmönstrade strumpbyxor och invigde mina rosa ballerinas (nej rött och rosa skär sig inte!)


Påskmat!




Jag skrev ju i går om att det fortfarande är jul här i Kvänum och här kommer bevis nummer två.



Håkan och jag fick ett stort påskägg.


Där i låg det två lotter och jag skrapade fram en nitlott gånger tio. Fan!


Håkan mixtrade med kameran...


Efter all påskmat skulle det självklart fyllas på med fika också. Mina cupcakes och svärmors gräddbakelser. Mums!



och med den här heavy metal hönan så sätter jag punkt för lånfredagens bravader.

Påsk cupcakes (får man egentligen sär skriva det här or det?)

Ja nu har jag landat i soffan efter finfin påskmiddag hemma hos svärisarna. Slänger upp bilder från kvällen i morgon men jag måste först bara visa mina fina cupcakes jag bakade (några gissade rätt).

Färdiga muffins före frosting.


De ser lite bleka ut på bild men det var fin och påskig gul färg på frostingen och innuti låg det ett chokladägg gömt.



Det var dagens husmorsinlägg det...

Tomten är far till alla påskharar?

Just nu firar vi påsk i Sverige men här i Kvänum är det fortfarande jul...



Glad Påsk önskar jag och tomtarna på loftet!

Det här med att fastna på bild...

...är inte så lätt om man är en liten bebis.






Antingen så flyr han kameran eller så ska han vara mitt uppe i den.
Någonting som däremot fastnar väldigt lätt på bild är min hand. Jag vet inte hur många sådana här bilder jag har i mobilen...

22 April

Hej på er!
I dag är det jag som jobbar hela dagen och där efter direkt vidare till svärisarna för lite påskmat men självklart dyker det upp några inlägg här i alla fall. Vi börjar med en utmaning jag fick av Annelie.

Åtta fakta om mig

¤ När jag var liten vurpade jag med cykeln och fick en vass grej från cykelkorgen nästan i ögat och fick tejpa ögonbrynet. Därefter kallades jag för blåtiran i skolan och idag pryder ett ärr mitt vanställda ansikte.

¤ Mina lillfingrar pekar innåt. Det är dominant fick jag lära mig i biologin så troligtvis kommer Vide få likadant (äntligen kommer folk kunna säga att han liknar mig!)

¤ Mitt motto i livet är "Fika bör man annars dör man"

¤ Som mest har jag haft 22 kaniner (dom förökade sig som kaniner kan man säga...)

¤ Jag har världens bästa sambo (den här faktan var otippat nog Håkans förslag...)

¤ Något av det bästa jag vet är att ligga i en husvagn på kvällen och höra "campingljud" alternativt smatter från regn (fast inte skrikiga ungar! Käft på er liksom)

¤ Jag behöver vara mycket snällare mot min sambo men som tjej vet jag inte hur man gör (också Håkans förslag...) 

¤ Jag är fortfarande skallig efter att ha slutat amma och har därför (ännu) högre hårfäste än min tunnhåriga sambo (höhö) När växer förresten håret tillbaka? Någon som vet?

Jag utmanar alla som vill , vågar och kan!

Jag och Håkan långt före skumma håravfall (i alla fall från min sida)

Skärtorsdags kväll

Japp i dag är det ju skärtorsdag och nästan fredag säger vi så självklart har vi precis tryckt i oss fläskkarré, potatis och en massa brunsås. Fast inget rödvin den här gången heller så det är ju helt klart någonting som fattas. Oj oj inte trodde jag att jag skulle bli en sådan rödvinsfantast. Betyder det att jag är vuxen nu?
I brist på rödvin så dyker jag djupt ner i godisskålen och hoppas att inga tiggande påskkärringar vågar sig hit. Tycker lite synd om Håkan dock som inte har köpt någonting till sig själv höhö.



Ha en bra kväll!

Just nu...

...så bakar jag. Kan ni gissa vad? En ledtråd, det rimmar på åskuffins...


Fjällan gör mig aldrig besviken...

Så här ser det ut när man kommer på lite "lätt fika" hos fjällan...



Love it!
Just nu sover lilleman så jag undrar vad jag ska göra med mitt liv. Jobba på solbrännan? Läsa bloggar? Pilla naveln? Alla dessa svåra beslut man ska behöva ta. Jobbigt alltså...

Nostalgiskt godis

I påskägget jag fick av mamma hittade jag till min lycka ett hubbabubba. Det gjorde mej inte så dåligt nostalgisk. Hubbabubba var ju det man köpte för veckopengen alternatvit tjatade hål i huvudet på mamma efter när man var i affären. "Jag vill ha hubbabubba, jag vill ha hubbabubba, jag vill ha!"
Ett annat nostalgiskt godis för mig är Kungen av Danmark. Jag var fruktansvärt åksjuk när jag var liten och fick alltid sitta i framsätet. På långa resor till skåne, som vi gjorde varje sommar, var det alltå inte så roligt att vara jag. Jag fick för mig att det enda som hjälpte mig från att må illa var att kedjeäta kungen av danmark. Så mamma och pappa  satt mig i framsätet med en påse kungen av danmark i näven så var jag nöjd och glad hela resan höhö.

Har ni något godis som gör er nostalgiska?


21 April

God morgon på er!
Min dag har börjat ganska så dåligt måste jag säga. För det första så orkade jag inte i väg och simma i dag heller (det är ju så skönt att sova...), jag vaknade upp med en ofrivillig tuppkam (allt för att komma i rätt påskstämning?) och sedan lyckades jag koka helt odrickbart kaffe. Suck, stön och stånk.
Nu kan det inte bli värre hoppas jag.
Tur att jag snart ska i väg och fika hos fjällan så jag får rätsida på den här dagen.

Nä ni får ingen bild på min tuppkam men ni kan få se mina fina nymålade tånaglar och en koncentrerad Vide i bakgrunden. Målade tånaglar betyder vår på riktigt.
 

Trendriktig?

Nu har jag förresten inte bara en risbuske på huvudet utan en på trappen också. Men för säkerhets skull har jag satt fjädrar i den ena så att folk ska kunna se skillnad...



Fast jag har hört att fjädrar i håret tydligen ska vara det allra hetaste och coolaste. Så vad säger ni? Är jag rätt nu?


<3 <3 <3






Äntligen har min sömntuta vaknat så nu blir det lite gröt och macka och sedan är det vi som beger oss ut i solen på en promenad.
Hörs senare!

Hur fin?

Jag bara måste ha den här bodyn till Vide. Hur jäkla söt som helst. Bäst av allt är att den ingår i sortimentet ta tre betala för två. Från lindex såklart.


20 April

Hallå på er!
Ovanligt sen första uppdatering för mig i dag men så går det när man inte går upp fören nio. Hela familjen var visst på sjusovarhumör i dag. Vide och jag slängde i oss frukost för att hinna i väg till öppna förskolan för att busa lite. Vide är verkligen inte blyg någon stans utan kryper fram till allt och alla och börjar klättra. Han kröp fram till hon som höll i sången och ställde sig och dansade framför henne. Så jäkla söt!
Nu har vi precis ätit lite lunch och Vide fick knapra på ett rån medan jag passade på att vika lite tvätt. Helt plötsligt tyckte jag att det blev väldigt tyst och då hade han somnat i matstolen haha. Så nu har jag slängt honom i säng och ska passa på och slappa lite i soffan.

En gamal söt bild på Vide. Här är han åtta veckor tror jag.


Mästerkocken är framme

Måste bara mobba Håkan lite igen eftersom det var så länge sedan sist.
Jag orkade inte laga maten i kväll så jag delegerade den uppgiften till Håkan. Jag satt i soffan och ropade instruktioner.
"Sätt på ugnen!"
"Okej, Hur många potatisar ska jag koka (Håkan kommer inte med hela påsen och ser förtvivlad ut)
"Spara fem och gör mos av resten. Ta fram en stor ungsform nu"
"Okej"
"Häll smör i den, i med fisken och peppra lite"
Ett antal minuter förfluter...
"Ska jag ställa in fisken i ugnen?"
"...?"

Nä Håkan, jag bad dig ju bara att sätta igång ugnen för att få upp värmen i huset, ut och tänd grillen.
Sa jag inte men tänkte...

Han är bara för söt.
Bild från Arvika -09 som jag snott av Dianus

Bra dag

Nu har jag gjort ett röj på riktigt här. Har flängt runt som en speedad duracellkanin på crack men nu ser det i alla fall ganska hyffsat ut. Får se hur länge det varar...
Har varit himla mysigt att ha Sanna här i dag. Vi har ätit glass, busat med Vide och varit ute på en promenad där jag pekade ut Kvänums alla sevärdheter (skorna hänger kvar om det är någon som undrar...)

Sanna ville inte vara med på bild ifall ni undrar varför jag har kapat hennes huvud lite fint så där.


Varför är inte min trädgård täckt av scilla? Fuskigt...


Nytt till Vide

Två söta pyjamasar från cubus. Väldigt välbehövligt eftersom flera av dom gamla har blivit oroväckande korta. Jag trodde vi hade gjort klart för honom en gång för alla att han inte får lov att växa något mer nu höhö. Lilla bebis blir stor...


Zombievarning

Mötet gick bra. Jag har helt klart Sveriges skönaste chef.
Sedan jag kom hem har jag gjort en rejäl kraftansträngning här hemma...eller nja jag har satt igång diskmaskinen och tvättmaskinen. Fast visst känns det som att man är hur redig som helst trots att man i princip bara har tryckt på en knapp. Jag tyckte i alla fall att jag var värld en paus i soffan efter det och här har jag fastnat.
Vide ligger och tupplurar och jag sitter mest och väntar för snart kommer min favorit zombie hit.

Latjo liten pryl och jag när vi härjade i London -09. Fem toast på den...




19 April

Godmorgon på er!
Just nu sitter jag förmodligen och svettas på ett utvecklingssamtal (det här är med andra ord ett tidsinställt inlägg). Ville väl mest bara säga hej och visa den här söta bilden på en förvånad(?) Vide, så hörs vi lite senare.


Min dag i bilder

Dagen började inte så bra för jag var tvungen att dricka morgonkaffet utan mjölk i. Fan vad gott det inte var (trots att det var ur favoritmuggen...)


Tur då att vi senare fick besök och kunde plocka fram glassen och fika ute på altanen. Receptet hittar ni här.



Resten av denna soliga dag spenderade jag och Eve, med persiennerna neddragna, i soffan framför Harry Potter med näven i varsin kakburk (och jag tänker inte ha dåligt samvete)


Nu är det jag som bänder upp röven ur soffan och ställer mig i köket och gör Kristins spagettispeciale!

Plastic is not fantastic

Gissa hur många gånger om dagen jag får ställa upp omkullvälta trädgårdsmöbler?



Rätt svar är ingen gång eftersom jag vet att de blåser omkull lika fort igen. Nästa gång vi köper utemöbler får det bli någonting sittvänligt i betong...

Semesterplaner

Idag är det rena rama högsommaren här (nä kanske inte riktigt men nästan) och då längtar man ju ännu mer efter semestern och allt kul man ska hitta på. Det som än så länge är planerat är metaltown och en vecka på Öland. Men allra först ska vi till kläppen och dit går resan redan första juni. Vi var där förra året också och då såg det ut så här.








Fint som snus ska det bli men om jag ska vara ärlig så längtar jag mest efter en sån där våffla igen...


Veckans blogg

Den här veckan är det jag som är veckans blogg på blogg.se's familjesida. Så himla kul!
Så är du ny här så är du hjärtligt välkommen (alla ni andra som brukar hänga här också såklart)
Nu ska jag ut och sätta mig i solen en stund.




18 April

Godmorgon!
Urk, jag känner mig som en överkörd bäver i dag. Varför ska det här med att komma i säng i tid gå käpprät åt fanders varje kväll (eller snarare natt)?
Det finns alltid ett "ska bara". Jag ska bara läsa den bloggen...Jag ska bara titta till mina smurfar...står det något kul på aftonbladet tro?...wow ett nytt avsnitt av top model ligger ute...oj vad mycket fint dom fått in på hm.com...sugen på en macka. Helt plötsligt så har klockan blivit görmycket och dagen efter sitter jag med mina tredubbla påsar under ögonen och undrar vad som hände.

I dag blir det en bra dag i alla fall för Eve och jag ska fortsätta vårat Harry Potter-maraton.


Färdigjobbad och färdigfikad

Japp då var min jobbhelg slut för den här gången då.
Stannade till hos svärisarna på vägen hem för att gosa med Vide och hade turen att bli bjuden på semla. Det tackar man ju aldrig nej till liksom. Håkan har varit där i dag och hjälpt dom att tapetsera och nu skulle dom byta däck på bilarna. Jag tänkte därför passa på att städa upp i röran här hemma medans jag har huset fritt från små huliganer (ja Håkan räknas även han in i den kategorin)

Nu kör vi så det ryker!


Skor jag typ vill gifta mig i så snygga är dom

Ja rubriken säger väl allt egentligen.



Fast i de översta blir jag närmare 1.90 och det vet jag inte om Håkan går med på (om han ens går med på att gifta sig men som ni märker är jag väl förberedd om ett eventuellt frieri skulle dyka upp...)
Fast de rosa tror jag desvärre inte finns kvar...räva!
De kommer i alla fall från have2have.

17 April

Hallå hallå!
I dag jobbar jag 7-16 så håll ut, snart är ordningen återställd (alltså min röv är parkerad framför datorn större delen av dagarna...)

Nu ska ni i alla fall få se vad Vide fick i går av våra fina grannar Olle och Låle.

Sitt allra första påskägg innehållandes bokstavskex och russin.


Jag och håkan fick även en jättefin påskblomma. Tack så hemskt mycket!

(Bilderna är för övrigt tagna av Håkan som tänkte att det här vill nog Kristin blogga om höhö)

Vides första pizza?

"Vide har ätit pizza" sa Håkan till mig när jag kom hem på rast. Eh? Va? Vi åt nämligen pizza i går och det blev ju lite kvar men inte tyckte jag att det var direkt lämplig mat för en tio månaders...
Sen fnissade han och sprang och hämtade kameran och visde mig den här bilden



Knäppis.

(Tejpen sitter kvar för övrigt så lite pli på karln har jag allt...)


Kommer snart på lindex

Alltså hur fina är inte dom här då?


Bodysarna måste jag defenitivt köpa.
Från Lindex

16 April

Hej på er finisar!
I dag är det så roligt att jag jobbar hela dagen lång men var inte oroliga för jag har självklart tidsinställt några inlägg.
Vad hittar ni på en lördag som den här då? Ni går väl knappast upp klockan sju för att pallra er i väg för ett arbetspass på 11,5 timme i alla fall?

Ha en bra dag!

Bara så att du vet Håkan...

...här får man inte sitta i kväll.



Här däremot är det fritt fram för alla som äger ett par rosa stövlar.


Bryter du mot reglerna måste du hångla med basshunter och tvingas att leva på enbart gurka resten av helgen.

Rabattrensning

Den rubriken trodde ni väl aldrig att ni skulle få läsa i min blogg va?
Ingen är mer förvånad än jag just nu men jag pallrade mig allt ut och gjorde ett rivande i rabatterna.



En färdig, bara hundra kvar...


Vide tyckte det var sjukt tråkigt att kolla på morsans krig mot vissna kvistar så jag fick stoppa in ljuddämparen.


Det bästa utav allt var att jag fick inviga mina fina rosa stövlar som jag fick i fördelsedagspresent. Lägg även märke till skiten på knäna. Det är knäna hos en hårt arbetande kvinna säger jag bara...


Uttråkad

Ja gud vad jag har tråkigt. Vide sover fortfarande så jag har inte ens kastruller, muffinsformar eller bananskal att plocka upp. Jag är så desperat att jag till och med överväger att gå ut i trädgården och göra ett rivande (då är det illa). Vi får se vad jag hittar på när lilleman vaknar. Städas behöver det ju iofs men det är jag underligt nog inte ett dugg sugen på....
Roligt blogginlägg det här blev då.
Lite big brother- feeling för att göra det ännu meningsfullare.

Toarulle, toarulle, toooaaaaruuuuulle

Slut, eller?

Dumma Håkan har käkat upp all god mjukost igen. Men envis som jag är ställde jag mig för att klämma på den jäkla tuben (svettigare än att föda barn om ni frågar mig) min pappa har nämligen lärt mig att det finns massor kvar fast tuben är platt, att slänga en tub mjukost innan pappa fått ge den en omgång var absolut förbjudet när jag bodde hemma.

Men nu då? Kan jag slänga den här med gott samvete, eller går det att klämma ut någonting mer?


Dagens i-landsproblem deluxe...


15 April Big brother-tema

Godmorgon!
Har precis klämt i mig lite frukost och sitter och tittar på Dexter. Nu låter det som att Vide är och river i kökslådorna igen men jag har plockat bort det som inte får gå sönder och som är farligt så nu får han härja fritt ett tag (då brukar han tröttna. Smart jag är va?)
I dag tänkte jag att jag skulle ha lite big brother-tema här på bloggen. Ja, jag vet att jag är en tönt med alldeles för mycket fritid men det här är ju min blogg så jag skriver ju vad jag vill höhö. Så nu hoppas jag att några av er läsare ser på big brother för annars blir ju det här inte ett dugg roligt. 

Jag startade dagen med kaffe i vinglas (för det gör man i big brother) för jag får ju inget rödvin och brunsås i kväll så...

Seg dator och mackor med nutella

Alltså erkänn att jag är bäst på rubriker...NOT.
Min dator har segat ihop sig totalt i dag så jag har inte kunnat blogga som jag velat. Till slut fick jag psykbryt på allt och packade ner Vide i vagnen och gick ut på en promenad. Det var riktigt härligt och när jag kom tillbaka mådde datorn lite bättre igen så den kanske bara har fått jobba lite för hårt det sista höhö.
Nu ska jag ta mig en nutellamacka till och läsa lite bloggar.

Bild tagen för några dagar sedan.



Någon har visst lärt sig att öppna kökslådorna...



Har även i dag fått bevis på att Vide äter allt för jag hittade honom nöjd stå och tugga på ett bananskal...
En tripp till Ikea för att skaffa spärrar kanske?

Bilder från förmiddagen

Verkar som att min dator tänker fortsätta att jävlas med mig men här kommer lite bilder från förmiddagen.
Först var det babykalas i församlingshemmet.



Sötis


Fika såklart (en dag utan fika i den här bloggen existerar ju inte..)


Efter fikat fick barnen kleta runt i karamellfärgad yoghurt, förutom Vide då som blev lite chicken och fegade ur fast då slapp jag ju å andra sidan att jonglera runt en kladdig och hal unge höhö.


Efterråt gick jag och Eve och köpte varsin glass och satte oss i solen och göttade oss medans pojkarna sussade i sina vagnar.


När solen gick i moln mösade vi oss hemmåt och gick förbi de här söta getterna och deras killingar.



och jag hittade vårtecken utomhus för omväxlings skull höhö

14 April

Hej på er!
Nu har jag landat i soffan en stund. Har varit på babykalas med bebisar födda -10 i församlingshemmet och busat men jag lägger ut lite bilder från det senare för nu har jag en liten sprattelgubbe som ska få mat.

Den här bilden är till dig Diana höhö.
Jag, Vide och det fulaste gosedjuret i världen.

Flygande bord och annat skumt



Sån här smaskig skit har vi ätit i kväll. Nu sitter vi och päser i soffan framför fenomen och försöker förstå hur saker går till. Det går inget bra. Vi fattar noll. Vi känner oss puckade. Måste nog tröstäta lite glass bara för att. Så får det bli.

Fler bilder från Vides rum

Det är ju mycket fix kvar som ska göras men så här ser det ut just nu i alla fall.



Älskar lampan!


Tavlor. De två stora har jag gjort själv av presentpapper och en plansch som kom i brevlådan. De tre små har Håkans syster haft.



Här ser man tavlan som jag hämtat inspirationen från. Den fick Vide i doppresent av sin gammelmoster.


Nu fattas det bara matta, tavlor, hyllor, vimplar mm mm mm osv osv osv höhö


Öppna förskolan och dammsugare.

Ja jag tänkte att ni skulle få använda mer än en hjärncell för ett ögonblick och få läsa lite här inne också höhö. Har varit på öppna förskolan i dag på förmiddagen och det var roligt men roligast var nog ändå glamour girl men jag säger inte mer än så...
Fick i princip springa hem för att jag tänkte få i Vide lunch innan han somnade, jag måste sett bra löjlig ut. Han blev ju jätte piggelin efter maten och somnade nästan en timme efter och gör så fortfarande.

Här händer med andra ord inte så himla mycket. Så det blir soffmys för min del med nya Elle och en dammsugare eller två...eller tre...eller hela paketet.


Mer bilder

Min kära mor har ju varit här nästan i drygt en vecka men i dag åker hon norr ut igen. Snodde några bilder från hennes kamera som ni kan få se.

Men det där är ju lagret...







Våriga och fina bilder.

13 April

Jag fortsätter väl min dåliga ovana med att älta gårdagen. Var ju meningen att jag skulle publicerat det här inlägget i går men det gick visst inte.
Hur som helst här har ni min dag i bilder lite i efterskott.

Började dagen med extra lyxig frukost, hade till och med vispgrädde i théet men det berodde mest på att mjölken var slut.


Pysslade lite med tavlor till Vides rum (jag visar senare hur det blev)


Kikade på litet sovande barn...


Matade litet hungrigt barn (som fortfarande var lite småhungrig efter en stor portion mat och en hel banan <3)


Packade upp lådan i hallen och flyttade på den...


Fikade med mamma (ser ni mackorna? inte bara kakor alltså höhö


Fick ett påskägg som jag provsmakade lite (läs åt upp) sorry mamma...


och det var ungefär så den dagen såg ut.
Hörs sen!
 


Svar på frågorna

( Jag har valt att inte svara på vissa frågor som till exempel när jag ska flytta på kartongen i hallen. Det är för privat och jag hoppas att ni accepterar detta)

Vilken är din favoritfärg?
Rosa givetvis.
Har du något drömyrke?
Polis (med pistol och batong).
Är erat kök från IKEA?
Jajjemän! "Lidingö" tror jag att det heter.
Hur många gånger om dagen fikar du?
Har jag fika hemma är det ju svårt att låta bli...
Om du fick välja en grej att ta med till en öde ö, vad skulle det vara?
Macgyver! Han måste väl ändå räknas som en sak eftersom han är ett sexOBJEKT höhö. Han skulle ju kunna bygga en motorbåt av cocosnötter t e x om jag mot förmodan skulle tröttna på honom och de vita sandstränderna (ja för självklart är det en öde ö i söderhavet jag hamnar på och inte typ gotland, som förvisso inte är så öde kanske men ni hajjar)
Hur kom ni på namnet Vide?
Jag stötte på det i någon intervju med en författare som skrivit en bok om ovanliga namn. Varken jag eller Håkan var så förtjusta i det till en början men det växte liksom. Sedan var det inget annat namn vi kunde enas om och som tur var så tittade det ut en klockren Vide.
Planeras fler barn?
Självklart vill vi ha fler barn! Vi får se när det dyker upp syskon...
Om du fick prata med dig själv som 15-åring vad hade du velat säga till dig själv?
Jag vet att du just nu känner dig som den fulaste och töntigaste tjejen i världen men det finns ett liv efter skolan där du helt plötsligt har massor med vänner, en underbar kille (jo det är sant det motsatta könet kommer upptäcka dig med till slut), en fin son, jobb och hus. Skit i vad andra tycker om dig och våga vara dig själv!(och förresten det där med att matcha rosa byxor, rosa linne och rosa skor kanske inte är en så bra idé som du tror...)
Vilket är ditt mest pinsamma ögonblick?
Grejen är ju att jag gör bort mig så ofta att jag inte ens tänker på det längre. Jag skulle gärna vilja berätta någon kul historia om att jag snubblat och brutit nyckelbenet framför kungens kusins brorsas sambos sysslings trädgårdstomte men tyvär... 
Om jag sätter upp ett julspel i år vill du och din syrra spela kamel?
Jag har faktiskt tröttnat lite på att få kalsonger i ansiktet så kan jag inte få vara får i stället? Bäää?
Hur många mariekex kan du få in i munnen och samtidigt vissla?
Ungefär ett halvt paket (jag har nämligen massa kråkor i näsan och kan därför vissla med den)
Om du fick välja att vara en person (inte dig själv) i en vecka, vem skulle du vara och varför?
Fredrik Reinfeldt. För jag älskar makt och har alltid drömt om att vara en lönnfet och flintskallig medelålders man...höhö nä men för att får lite ordning i kaoset. Har aldrig ni känt att ni hade kunnat göra det lite bättre?
Jag undrar om du skulle vilja vinna stålmannens bas?  
Jag skulle kunna sälja min egna mor för att få stålmannens bas!



Just nu...

...håller jag och mamma på och piffar med Vides rum.





Håll kärleken levande?

Fick en så himla "intressant" bok från bvc när jag var där senast.



Seriöst? Har bara skummat igenom den lite men den spelar något fruktansvärt på stereotypa könsroller. Vad tycker ni om de här bilderna till exempel?




Visst det kanske ska försöka vara lite humoristiskt men jag förstår inte det roliga?
Varför tror dom förresten att jag är i behov av den här boken? Bara för att jag har fått barn eller? Slutar man älska sin sambo då rent automatiskt? Viss att man kanske inte har tid att vara i varandras armar 24/7 men vem vill det egentligen?
Om man nu har så svårt att hinna med varandra hur tror dom då att man ska hinna med att läsa den här töntiga boken på 50 feta sidor?
Men jag ser allt från den ljusa sidan. Tar toalettpappret slut har jag nu en nödlösning...

12 April

Hej och hallå! Våran morgon har sett ut som vanligt så jag tänkte att vi gör som i går och blickar tillbaka på gårdagen.

Vide var ute och spatserade med mormor.



Vi fikade såklart...





Jag var också med men hade väldiga problem med att hålla ögonen öppna i det skarpa solljuset...


Det var så gott som sommar och varannan facebookstatus innehöll ord som grill, bikini och solvägg...

Världens finaste

Två bilder jag tog på Vide förut i dag. Har ni sett något sötare (eller snorigare)?




Sen så har jag kommit fram till att jag svarar på frågorna i morgon i stället för då hinner ni fråga mig mer knäppa och roliga saker (och jag kanske kommer på bra svar också höhö)
Ha en mysig kväll!


Störda gubbar och konstig konst

Så där ja då kan jag sätta mig en stund i soffan tycker jag. Har röjt runt här lite och äntligen fått iordning i köket sedan tjejkvällen i fredags (nä här har vi inte bråttom...)
På förmiddagen har jag som sagt varit i Järpås och jag följde även med syrran till läkaren eftersom hon har haft blödningara hela helgen. Det första gubbfan säger när vi kommer in är "Jag har skrivit missfall här som minnesanteckning, har du haft missfall förut?" Malin bröt ju ihop och blev jätteledsen. Hur jävla bufflig får man bli eller? Så säger man väl inte till en gravid tjej som gått och oroat sig en hel helg. Jag skällde ut honom efter noter i alla fall. Undersökningen visade till slut ett sprattlande foster med ett pickande hjärta <3 så det besöket slutade lyckligt i alla fall.
Fast en liten fundering har jag. Varför är all konst på sjukhus så jävla creepy? Antingen är det utställningar med tänger och pinaler som mer ser ut som tortyrredskap än någonting annat. Eller så är det sådant här:

Vad vill dom egentligen säga med det här konstverket? "Hej och hjärtligt välkommen till sjukhuset i Lidköping. Nej det här är inget sjukt skämt, det kallas konst"...


Tack för alla frågor förresten! Ska svara på dom senare i kväll så passa på nu.

Frågestund

Just nu befinner jag mig i Järpås hos syrran. Jag ska följa med henne på en grej så vi hörs lite senare när jag kommit hem.
Jag tänkte passa på att ha en liten frågestund eftersom det dykt upp en hel del nya läsare här. Vilka är ni? Nej just det det är ni som ska få ställa frågor till mig. Fråga vad ni vill så svarar jag i kväll!




11 April

Hej på er finisar! Har ni haft en bra helg?
Jag tycker vi börjar den här dagen med att kolla på några bilder från i går.

Paketöppning



Jag hittade vårens första tussilago (det gills väl även fast jag hittade dom inomhus eller?)



Lilla charmprinsen.




Göttigt fika.


Vide hänger med farmor, gamelmormor och gamelfarmor


också avslutar vi med en gungstolsgungande liten sötnos.


Kalas och målning

Hej på er!
Kalaset var jättemysigt och jag åt smörgåstårta och fika tills jag storknade. Väl hemma tryckte vi i Vide kvällsmat och välling och stoppade honom i säng. Han var bra trött efter att ha hållt igång hela dagen. Det tar på krafterna att charma brallorna av släktingar.
Resten av kvällen har jag ägnat mig åt att måla ett stycke vägg.

Visst är jag oroväckande het i Håkans myskläder?



Fint från H&M

Brukar inte tycka att H&M har så fina barnkläder men nu har jag hittat lite sött.



Jag älskar ju randigt så de där sockarna vill jag ju bara käka upp!

Middag hos mormor

Fördrink.



Till förrätt blev det krustader men dom såg så torra och trökiga ut på bild så ni får se på utsikten i stället som var vårig och fin.


Vide var också fin.


Till varmrätt blev det i alla fall stekt kyckling, potatis och brunsås (som var så god så jag ville hoppa ner i skålen och bo där typ).


Den här bilden är så rolig för alla ser så arga ut. Till och med Jonnys hand ser förbannad ut.


Middagen avslutades med glass och mys i soffan.


10 April

Tjo!
I dag sov hela familjen till 09.30 (förutom ett litet uppvaknande vid 06.00 för en viss liten person innan han slocknade igen).
Har hållt på och grejat här på morgonen och nu ska jag fortsätta slå in presenter innan vi åker i väg till "lerdalapacket" och kalasar. Självklart har jag tidsinställt några inlägg.
Men jag har en liten fråga. Är det bara för mig som statistiken krånglar? Den har liksom låst fast sig och datumen stämmer inte. Fett störande som ungdomarna skulle uttryckt det...

Hör senare!

Just nu...

...busar mina underbara killar <3




Bilder från i går






9 April

Det är inte varje morgon man vaknar upp brevid en mörk skönhet och hittar en annan på sin soffa höhö.
Tjejkvällen i går blev kanonlyckad så det måste vi ju göra om.
Fast som vanligt är det massa mat över så nu kan vi äta "Grekisk" buffé tre gånger om dagen i en vecka minst...det är bara att komma hit om man är sugen.

Nu ska jag kika igenom bilderna i kameran medans jag äter smaskig choklad från bästa Amalias och pepparkaksdeg som jag fick i går.


Städa kanske jag måste göra också men en sak i taget heter det ju...


Upphängda skor

Här om dagen när jag var ute och spatserade fick jag se den här märkliga synen.



Vad nu? Har min dröm om ett träd där det växer skor (fast inga högklackade då tyvär) äntligen gått i uppfyllelse?
Har för mig att jag har hört med ett halvt öra på ett reseprogram från NY att skateare (stavas?) slänger upp skor i ledningar eller lyktstolpar på den plats där dom gjort ett extra lyckat trick men jag bestämde mig för att googla fenomentet och tydligen finns det flera alternativa förklaringar. En av många är att en kille som blivit av med oskulden ska slänga upp sina dojjor och en annan att det finns knark att köpa i området.
Så vad har egentligen hänt här? Har sex stycken pojkar förlorat oskulden på en skateboard eller är det kanske Ica Sahlins som inte har rent mjöl i påsen?


Inspiration

Balla tapeter



8 April

Godmorgon!
I dag kommer jag nog ha väldigt dåligt med tid för bloggen men misströsta icke för jag har självklart tidsinställt ett gäng inlägg till er.
Vi kan väl börja med att kika på några bilder från i går.

Dagen började med ett bvc-besök som gick fint trots en del skrik och bök från Vides håll (det var väl ingen som tvingade honom att vakna klockan sju eller?)
Direkt efter det spatserade vi hem till Eve på fika och där fortsatte Vide visa prov på sina röstresurser. Jag fick en bild på det smaskiga fikat i alla fall höhö


Efter det gick vi hem och litet vresigt barn slocknade i vagnen innan jag ens hunnit korsa gatan<3
På eftermiddagen fick vi besök av Malin och Nova. Jättekul!
Mer fika blev det såklart...




Helmysig dag som avslutades på bästa sätt med att jag fick en bukett rosor av Håkan som förlåt för att han på morgonen skällt på mig för att jag bara fikar hela dagarna...
För det gör jag ju liksom inte...



Bara så ni vet så har jag världens underbaraste sambo


IQ-befriat recept

Måste bara visa vilket överflödigt recept jag hittade i rutiga kokboken när jag letade efter recept på glass.



Det är lite "kokvrån" över det hela.



(Tyvärr fanns det bara klipp med ett pucko i slutet men det får väl gå...)

Tjuvkika

Åh jag är så himla nöjd med bilderna! Den i mitten är liksom tagen med min mobilkamera.


Nu ska dom bara upp också och på vilken vägg får ni se i sinom tid...

7 April

Tjo!
Här sitter jag och äter frukost. Känner mej helt död av någon annledning. Det är jobbigt att hålla på och fika hela dagarna som Håkan säger...
I dag är det fullt upp faktiskt. Jag ska givetvis fika men också gå till bvc, städa och i eftermiddag så får jag besök av den här fina pinglan och hennes lilla Nova.



Nu måste jag rusa men vi hörs lite senare!

Kakor, brevbomber och fotoramar

Hallå!
Nu är jag på hemmaplan igen och pustar ut i soffan. Det var då ett fasligt flängande på mig det sista höhö.
Det har varit lite smådött här på bloggen i eftermiddag men jag har ägnat mig en hel del åt sånt här



Sedan kan jag ju nu när tävlingen är avslutad (höhö) avslöja vad det var jag fick gå och hämta ut på posten.
Förstoringar på foton vi beställt.


Alltså ingen spännande present eller ens en tickande liten brevbomb utan någonting vi beställt själva...det kunde man ju räknat ut. Så nu är det jag som drar fram ramarna och spikar upp dom på väggen (det där sista var ljug för jag kan ju inte spika på något annat än min tumme...)

Ett trevligt piece of paper

I går dök det upp en avi i brevlådan. Jippi! Fast grejen är att varken jag eller Håkan vet vad det är. Håkan misstänker skor men skulle jag liksom glömma bort att jag shoppat skor kanske? Skulle inte tro det...
Så jag tänkte att vi skulle ha en tävling här på bloggen. Vad är det egentligen som är för stort för att få plats i våran brevlåda?



Finfint pris står på spel så för att tävla gör du så här:

¤ Gå in på facebook och gilla min fanpage (för en sådan måste väl finnas? Annars får du väl starta en).
¤ Skriv ett inlägg i din blogg om tävlingen och länka till inlägget (använd gärna bilden för all del).
¤ Kommentera i detta inlägget att du är med och tävlar samt länka till ditt inlägg (glöm inte mejladressen för fan!).
¤ För en extra lott ska du springa sju varv baklänges med huvudet under armen och andan i halsen runt en svart kastrerad hankatt samtidigt som du joddlar introt till skilda världar.

Tävlingen avslutas i dag 13.30 så du har alltså en timme på dig. GO GO GO!

6 April

Tjo tjip!
Nu är jag på öppna förskolan och har antagligen inte hunnit blogga någonting innan jag släpade mig iväg dit så det här inlägget är förinställt.
Jag tänkte att ni kunde få se några bilder från i går tagna med min mobilkamera.

Finaste videung


Lilla mormor ville så hemskt gärna ta ett kaffedopp...i koppen (men snälla säg att någon fattade skämtet och skrattade lite...någon?)


Toast på waynes (här har jag hälften kvar) oh my fucking god vad möe man fick!


Vide däremot fick vänta så länge på maten att han började knapra på sin arm i stället...


Så söt i nödinköpt haklapp


Det var det som blev och mer blev det inte.
Hörs lite senare!

Vad som fick följa med hem

Till mig blev det en jävla massa trosor, hårgrejs, lösfrallor och franslim


Till hemmet blev det två fotoramar...


...och lite bakgrejer så jag kan fortsätta vända upp och ner på köket.


Vide fick:
En förvaringsbox...


...fler förvaringsboxar


och det fulaste gosedjuret jag kunde hitta på rean höhö. Love it!


Hemma!

Ja det har jag ju iofs varit ett tag men det är först nu jag har kunnat slå ner räva i soffan och blogga höhö. Har ju tidsinställt några inlägg till er i dag men jag måste ha varit väldigt trött i morse när jag gjorde det eftersom jag stavade fel på choklad i det tidigare inlägget. Lite pinsamt eftersom choklad, i princip, är min huvudsakliga föda.
Har haft en väldigt trevlig dag i Skövde i alla fall och har fått med mej en hel del fint hem (mest till Vide faktisk)som jag visar senare. Men en sån som jag kan ju inte gå en hel dag utan att klanta mig så självklart åkte vi ifrån skötväskan och det märkte jag inte förrän vi var i skövde...lyckat!
Det var bara att häva sig in på ica...
Vide verkar gilla att shoppa för han har skinit som en sol hela dagen. Så redig!

Bild från i morse.


Ser nu att jag har varit lite lagom snäll och kapat mammas ansikte. Det var liksom inte riktigt hon som låg i fokus verkar det som...

Recept på Halfbaked

B&J släng er i väggen säger jag bara!
Okej det första man ska göra är att baka en kladdkaka. Det här receptet använde jag mig av

100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½dl vetemjöl
3 msk kakao (fast jag tar nog fyra nästa gång)
1 tsk vaniljsocker

In med den i ugnen ca 20 min i 175 grader. (fast den får inte vara för fast gärna väldigt kladdig)



Medans kladdkakan står i ugnen så gör man kaksmet. Jag använde det här receptet.

100 g smör
1 dl socker (fast jag tog lite extra)
1 ägg
3 dl vetemjöl
(Man kan hacka i 50g blockschoklad också men det orkade inte jag)



rulla bollar och in med dom i kylen


Sedan kan man börja med glassmeten.

2 st äggulor
2 msk florsocker
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao (nästa gång tar jag nog tre)
4 st äggvitor

Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa sedan grädden och vispa ner i blandningen tillsammans med vaniljsockret och kakaon. Vispa sedan äggvitorna till hårt skum och vänd ner.

Blanda i kakkulorna och kladdkakan (skrapa bort den yttersta skorpan)


Häll upp i en bunke och in med det i frysen minst fyra timmar.
Klart!


Nytt till Vide

Mormoderna hade inte bara med sig en grind här om dagen utan även fina kläder till lilleman.



Fattar ni hur söt han kommer bli i den där t-shirten?

5 April

Yo!
Här är det full rulle som vanligt. Jag har simmat på morgonen och eftersom Vide sover inne hos oss nu medans vi målar så lyckades jag ju såklart väcka den lilla kraken som ställde sig upp och skrek som en dåre i sängen. Eeeeh hejdå Håkan sa jag och smet iväg men tydligen hade han somnat om på direkten och när jag kom hem strax efter åtta fick jag skaka liv i mina små pojkar. Vi har ätit frukost och nu väntar vi på att mamma/mormor ska storma byggnaden för att ta med oss ut på äventyr. Förmodligen blir det Skövde som ska göras osäkert. Yey!

Glassen blev för övrigt skitgod så det receptet dyker upp senare.
Glassigt...

Kattastrof!

Jodå jag ställde mig ju glad i hågen och skulle göra glass. Har länge velat testa att göra egen halfbaked. Kan ju inte vara så svårt. Så jag bakade en kladdkaka, gjorde kaksmet och rullade "små" bollar och satte igång med glassmeten. När jag var nästan färdig skulle jag hämta kakao och röra ner och på en sekund förvandlades köket till en krigszon...





Det var en viss liten person som fick tag i sladden till elvispen som också drog med sig bunken ner i golvet. Helt plötsligt kändes det som att jag var med i en tecknad film för det är väl bara där som en liten bunke smet kan skvätta ner ett helt kök?
Andas in andas ut...
Det lilla som blev kvar i bunken står nu i frysen så om ca fyra timmar får vi reda på om det var värt besväret (och då får ni självklart receptet)

Vink vink

Vide har lärt sig vinka!


Sen måste jag även visa den här söta bilden jag försökte smygta på honom förut. Han hade krypit runt och lagt sig till rätta på mattan med ett nöjt leende på läpparna. Fast han upptäckte mig såklart och skulle då givetvis sprattla iväg...
 

Underbara unge!

Galler

I går hade mamma med sig en grind från Ikea på beställning av mig och den åkte upp fort som ögat.


Nu kan vi stänga ute inbrottstjuvar, stänga inne räcerbebisar och fälla krokben på en ovig morsa. Perfekt!

4 April

Godmorgon!
Vide och jag har ätit lite frukost och nu sitter jag med datorn i knät och tittar på smartare än en femteklassare och förundras lite över hur korkad jag är...
Är det meningen att man ska komma ihåg någonting över huvud taget från mellanstadiet (mer än vilken pojke man var dödligt kär i)?
Lite småkul program i alla fall.
Ni måste få se vad Vide har lärt sig de senaste dagarna. Lyckades nämligen få det på film förut men det tar ju ett tag att ladda upp så ni får en tråkigt bild på dagens frukost så länge.


Jag ger upp!

Alltså det där med att måla var ju inte min grej...
Fick en mindre panikattack efter varje penseldrag och när jag även lyckades kludda färg flera meter utanför tejpen fick det vara nog och Håkan fick ta över.
Man kan inte vara bra på allt. Håkan är bra på att måla och jag är bra på att göra brunsås (också levde vi lyckliga i alla våra dagar...)

Men jag försökte i alla fall (vilket den här minimala färgpricken få bevisa).


Dom som vet säger ju att händerna visar ens riktiga ålder men är jag verkligen 80 år?

3 April

Hallå hallå!
Inte mycket action på bloggen i dag men desto mer in real life så att säga. Vi har varit och storhandlat på förmiddagen och flängt runt både på Willys och ÖoB. Sedan hem och packa upp allt ihop och förbereda för målning. Mycket som ska göras innan man kan börja kludda. Det ska spacklas, slipas, tvättas och maskeras också en räcerbebis på det...

Nu är Vides mormor här och härjar också och hon tycker tydligen att en tevebänk får man hoppa upp och sätta sig på...


Muffins på vift

Japp då har man grävt ner sig i soffan i vanlig ordning och här lär man ju bli sittandes ett tag. Har jobbat i kväll och det har gått rikitgt bra. Är rätt gött att sluta 20.30 för då har man ju massa kväll kvar när man kommer hem (så man hinner slita lite på soffan innan man slänger in handduken).

Dagens stora fråga är ju ändå varför det inte växer chokladmuffins i mina blomkrukor här hemma...? Vad gör jag för fel liksom?


Hörs i morn!

Fyra nyanser av vitt?

Åh vad roligt det är att köpa färg! Eller inte. Först så ska man stå och välja mellan tusen olika nyanser av blått och stå och humma och fundera. Efter många om och men har man kommit överrens och går fram till farbror färg och viftar med sin teststicka. Ja också ska vi ha vitt också. Lätt som en plätt men tydligen inte för det finns ju flera olika nyanser av vitt...wtf?! Att köpa färg är rena mardrömmen för en velpotta som mig som aldrig kan bestämma sig och nu ska jag behöva välja på flera olika sorters vit också för att göra det hela ännu lite jobbigare.
Det blev kritvitt till slut så vi får väl hoppas att dom som vågar sig in i Vides rum inte får allt för svåra synskador...

Nu ska jag slappa lite och kanske äta en bulle eller två innan jag drar i väg till jobbet.


Smell you later!




2 April

Morrn!
Här sitter jag och har precis ätit frukost. Vide och Håkan håller igång ute i köket och så fort Vide ätit upp så ska vi packa oss iväg till Colorex. Yihaaa! Vi ska handla färg till Vides rum och i morgon är det jag (ja ni läste rätt) som börjar måla. Ska bli så kul! Sen får vi se hur snyggt det blir på en skala när den med minst tålamod i familjen ska hålla i penseln...det är nog bättre än att Vide gör det i alla fall så mycket kan vi nog vara överens om.

Det bruna ska bli vitt först och främst och det måste man måla i tre omgångar...suck.


Det betyder att Vide får flytta in i vårat sovrum ett tag. Ska ju bli intressant...

Fredagkväll

Bra dag i dag. Vide har varit go och glad och jag har inte sett en enda dålig film. Däremot har jag haft ett Ullared-maraton och om det är bra eller inte vill jag låta vara osagt. Roligare än att stirra in i en vägg i alla fall. Riktigt trökigt väder har vi haft också så jag har mest slitit på röven i dag om jag ska vara ärlig.
Nu blir det fredagsmys i alla fall och det betyder som vanligt rödvin och brunsås!

Skål på er finisar och ha en bra kväll nu (det ska jag ha trots att jag smälter in i pläden...)


Sovrummet

Det här är till dig Fnulan (och alla andra också såklart) som är lite intresserad av hur vi har det här hemma. Kan ju visa hur sovrummet ser ut. Den här bilden har jag förvisso lagt ut förut men det ser ju precis likadant ut i dag som då (fast mindre städat förstås...)


Är fortfarande på jakt efter en matta och någonting att slänga upp på väggen ovanför sängen. Men vad? En förstoring av mig själv, dansandes naken på bordet, i naturlig storlek kanske? (borde ju täcka en liten del av den där enorma kala ytan eller vad tror ni?)
Självklart var det där tramset om att sluta flumma och missbruka parenteser bara ett dåligt aprilskämt som ni kanske märkt...

Fina barnkläder




Underbara sockar fast jag skulle velat ha halkskydd på dom...

Allt kommer från Lindex

1 April

God förmiddag!
I går blev det ju väldigt mycket bloggat...NOT. Känner att jag har umgåtts lite väl mycket med mig själv den här veckan. Det har med andra ord inte hänt ett skit och då har jag noll inspiration till att blogga. I går gick dagen åt till att se på två värdelösa filmer Burlesque och Fröken sverige. Se dom inte! Fast jag tycker Diana ska se fröken sverige faktiskt för Kalle är med i den (oj jag verkar ha blivit besatt av Kalle förlåt!) Fast killen i filmen är ett svin och det är ju inte Kalle (och det är inte han som har skrivit brevet...)
Nu ska jag sluta flumma och missbruka paranteser!

Tack också för alla kommentarer om håret. Ni har nu bestämt åt mig att jag ska bli blond igen. Tack!
Fast någon tyckte rött.


Men njaä..blondt får det bli!

RSS 2.0