Lusseskattsbak

50 g jäst
5 dl mjölk 3%
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
2 kuvert saffran 1g
1 tsk salt
16 dl vetemjöl
russin
1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling

Gör så här

1. Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).



2.
Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.

3.
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.



4.
Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

5. Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.



6.
Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.

7. Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter.

8. Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper.



9.
Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.

10. Sätt ugnen på 225 grader.

11. Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen.

12. Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.

13. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.

Färdigt!


Receptet är taget från recept.nu


Kommentarer
Postat av: Louise

Ja, ve o fasa! men nu har jag 52 hehehehe :)

2010-11-28 @ 18:21:24
URL: http://moonlightdrive.blogg.se/
Postat av: Evelina - Mamma till Meja Lee ♥

Här har du en länk http://www.tradera.com/Leggings-stl-74-Lindex-Shop-Online-auktion_302771_123137452 :)

De är dom färgglada byxorna Meja har som du gillade :D

2010-11-28 @ 19:01:13
URL: http://loon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0