Två små bilder

Nu blir det lite mat igen i brist på annat.
Jag lyckades jävligt bra med en fiskgratäng i kväll. Så här såg den ut innan den åkte in i ugnen.


Nu blir det efterrätt...

30 November

Tja tja!
Har inte hunnit blogga någonting fören nu för jag har haft nästan hela högen med mammor här på fika. Vi blev även intervjuade av en gamal klasskompis till mig som ska skriva c-uppsats. Hoppas du fick ut någonting av vårat kackel hehe.
Har precis röjt upp lite här och sitter i soffan och päser och lägligt nog somnade även Vide då. Han har inte haft någon förmiddagsvila i dag så vi får se hur resten av dagen går. Han har ju inte på något vis varit gnällig heller så det är möjligt att han kanske inte kräver lika mycket sömn längre. Det kan ju även bero på att vi sov till nio i morse...
Morotspuré på burk har han smakat på i dag också. Mammas hemkok går ju inte att äta tydligen...
Hepp nu ska jag slösurfa lite så hörs vi senare!

Min profilbild på fejjan

eeeeeeh

Håller på och pillar med designen igen men det blev lite fel så det får se ut så här så länge. Hinner inte fixa det nu för Vide ska ha mat och vi ska åka och storhandla.
Hej så länge!

Mina älsklingar


29 November

Tjo!
Nu sitter jag i soffan och päser. Har röjt runt lite här på förmiddagen precis som jag brukar. Känns inte som att man gör annat än städar, plockar och grejar. Kanske drar över huset med dammsugaren också eller så gör jag en fjäll och skiter i det hehe så blir det nog.
Väldigt fint väder ute i dag och det var nära att jag packade ner Vide i vagnen och tog en prommenad men latmasken tog över. Vide har varit väldigt gnällig nu på förmiddagen och innan han somnade protesterade han in i det sista. Phju! Kanske tand nummer två som sticker upp snart?

I går kväll kom familjen Dalemo hit och det var inte mina hembakade lussekatter som lockade allra mest verkar det som...

Lusseskattsbak

50 g jäst
5 dl mjölk 3%
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
2 kuvert saffran 1g
1 tsk salt
16 dl vetemjöl
russin
1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling

Gör så här

1. Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).



2.
Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.

3.
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.



4.
Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.

5. Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.



6.
Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.

7. Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter.

8. Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper.



9.
Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.

10. Sätt ugnen på 225 grader.

11. Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen.

12. Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.

13. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.

Färdigt!


Receptet är taget från recept.nu


28 November

Hallå hallå!
Det har varit en effektiv söndag än så länge. Håkan fick sovmorgon och innan Vide och jag jagade upp honom ur sängen så hade vi hunnit äta gröt, mysa, tvätta, vika tvätt, plocka iordning i köket, trava iväg till Shalins och handla, svänga ihop en lussekattsdeg och fixa iordning lite mysig ostbricka och glögg . Fast på väg till affären somnade Vide och sov som en stock tills mamma och pappa hunnit äta upp ostbrickan. Tajmat!
Nu jäser mina bullar och snart är det dags för pensling och garnering sedan ska dom in i ugnen. Håll tummarna för att dom går att äta för jag hade nämligen tänkt bjuda på dom på tisdag när jag har tjejerna hemma på fika.

Nu ska jag gosa lite med mitt troll som håller på och rullar runt här i soffan


Ljus i vårat hus

Här slår vi på stora trumman och adventspyntar för fullt...



Tre röda ljus, en julhandduk och en adventsljustake. Här tar vi i så vi spricker...
En röd disktrasa bara så är vi i hamn.


27 November

Tjo!
Här är det sega dagen. Både Vide och Håkan sover just nu så jag sitter här och är lite rastlös. Rastlös men ändå för slö för att ta tag i någonting. Vi har precis sett Inception och den var så fruktansvärt bra. En film helt i min smak kan man säga. Stör mig på slutet bara stannar den eller stannar den inte? Gaahahh! Se den för bövelen!

I går var vi och snusade lite på lilla Leo också. Vilken liten guldklim. Vide blev stor som en elefant bredvid honom hehe. Tänk vad fort man glömmer hur små dom egentligen är när dom föds. Knäppt.
Hepp nu ska jag slösurfa lite!

Åh nej! Mamma tycker att jag är stor som en elefant!


Liten skit

Vide grät en liten skvätt men när kameran kom fram blev han glad igen.




två minuter efter detta somnade han sött <3


26 November

Hallååååå.
Fasen det blev ingen bloggning igår för jag satt och glodde på dexter hela dagen lång så nu har jag sett färdigt på säsong ett. Vad ska jag göra i dag då? Lite nytta kanske? Dammsuga behöver jag ju verkligen göra...
Vad kan jag förtälja mer? Jo att jag ska börja jobba igen i januari. Fast bara varannan helg ungefär. Ser verkligen fram emot det. Blir ju lite segt att gå hemma trots att vi är många mammalediga nu. Sen är det ju roligare att vara ledig på sommaren så det ska jag se om jag kan försöka vara också sätta igång och jobba "på riktigt" efter sommaren så får Håkan vara pappaledig då.
Hepp nu ska vi se om jag kan få någonting gjort här då...


Dexter

Ojne vojne...
Har börjat titta på Dexter i dag och jag var fast redan i introt. Bye bye Jackson Rathbone hello Michael C. Hall. Slurp är ju bara förnamnet.
Okej handlingen är bra också men det är ju inte det viktigaste...

Come to mama...
 


25 November

Verkade som om en del blev upprörda över mitt beteende i går men jag kände att alla andra börjar ju julpynta, hugga gran, slå in julklappar, fixa dopp i grytan, damma av tomteskägget och plocka fram julstjärnor och stakar. Men när jag vill tjuvstarta då får jag skäll? haha :P
Nä jag har fan gått som katten kring het gröt runt den där chokladkalendern sedan jag köpte den så den har klarat sig bra länge ändå *stolt som en tupp*
Vad händer i dag då? Inte så mycket som vanligt. Det yr och har sig ute. Längtar tills det slutar snöa och bara ligger och solen kommer fram så man vågar sticka ut näsan...

Så här såg det ut när jag stövlade ut i tisdags. Vad som fick mig att trotsa vädret? Fika såklart! Höhö.


Här ser ni också mina nya stövlar och min nya jacka. De skaffades i rättan tid...


Oj då...



Nu går jag och lägger mig och skäms lite...
Godnatt!

Snygg som fan

Alltså den här klänningen vill jag ha!

Men 700 spänn för en klänning känns ju så där va...
Tomten?! Min snuskigt rika sambo!? Någon?!
Gina tricot

Is it a bird?

I går kväll möttes jag av den här synen när jag skulle gå och lägga mig...


Vad har vi här då? Är det ett dåligt försök till snubbelfälla eller kanske ett modärnt konstverk? Bara Håkan vet. Han brukar ibland kasta sockar mitt på golvet så han ska komma ihåg att slänga dom men jag tycker ju att har dom kommit så långt som till köket kan han väl lika gärna slänga dom i soporna direkt (eller har han kanske glömt öppna lådan och missat med 1½ meter?).

Just nu...

...får Vide en skorvbehandling. Lite lurigt när man har så mycket hår...



24 November

Shit shit shit i dag är det ju bara en månad kvar till jul. Vart the fuck tar tiden vägen? Känns som att jag skriver det i vart tredje inlägg ungefär men det är ju helt sjukt.
I alla fall...
I dag är det inget öppna förskolan och tur är väl det för det är ju inte jättekul att pölsa ut i det här vädret och slira. Höll seriöst på att dö i går när jag gick till fjällan och halkade på en osynlig isfläck. Det blir till att hålla sig inne i stugvärmen helt enkelt. Vide har somnat igen så nu ska jag sitta klistrad här ett tag.
Hörs sen!

Headbang!

Panik!

Ja herregud jag höll på att få ett nervöst sammanbrott förut när min dator fick rycket och flera av tangenterna slutade att fungera (hur hårt jag än tryckte).
Ringde till Håkan med gråten i halsen och hoppades att han på något magiskt sätt skulle lösa problemet. Han undrade om jag hade gjort något särskilt med datorn i dag. Näääää skriker jag också kom jag i samma ögonblick på att jag visst hade råkat sätta mig på den strax före...
Då kan det nog bero på det då så han.
Min dator har fått utså mycket. Fall från låg höjd, kräks, smulor mm men aldrig fuckat upp så totalt som nu. Bad en bön och startade om skiten och nu går den som smort igen. Lyckan är total.

Min käraste ägodel med det allra finaste skrivbordsunderlägget

23 November

Fasen vilket väder vi har i dag då men Vide och jag trotsade snöstormen och pulsade iväg till fjällan och fikade smarrig saffranskladdkaka och glögg. Vide tyckte nog det var mysigt i vagnen för han sov en hel timme utomhus.
Efter att vi kom hem igen har jag röjt lite här för det behövdes verkligen. Vide somnade precis nu så jag ska passa på att göra absolut minsta möjliga höhö.
Hörs lite senare.

Äntligen har jag fått lilla tandisen på bild

Här har vi glöggmys


Har jag gjort bort mig nu igen...?

Jag har världens fjantigaste katt. När han ska ut står han alltid och spanar i döröppningen minst en kvart (nåja) innan han bestämmer sig för att gå ut eller inte. Ibland springer han till alla dörrar och känner efter om gräset kanske är grönare på andra sidan. Skulle inte förvåna mig om han har någon typ av tvångstankar eller liknande.
I alla fall jamade han i högan sky och ville ut förut och jag gick pliktskyldigt till dörren och så stod han bara där och glodde och sniglade sig försiktigt ut. Sånt kan han hålla på med på sommaren tänkte jag och inte mitt i vintern när snön yr in och jag fryser halvt ihjäl mig här i dörröppningen. Så jag sparkade till honom i röven och skrek ut och innan jag slängt igen dörren såg jag att grannen gick förbi just då och tittade konstigt på mig. Tajming...

Kättskrälle


Sötnöt

Det är så skoj att gömma sig bland gosedjuren




22 November

Hallå där...
Dålig bloggning i helgen men jag har änna haft fullt upp med "grekiska bufféer", teminatormarathon, shopping, lägenhetsvisning och bowlingmys.

Här kommer i alla fall några bilder på maten från i Lördags. Så jäääääkla gött trots att jag var ute och cyklade i fel land.

Kolla in allt det här göttiga då. Fjällan hon kan hon.


Filmen var ju rätt okej men jag tror banne mig att jag går över till team Jasper nu alltså. Heeeet.

20 November

Åh nu har det fötts en till liten pojk i Kvänum. Grattis Larsa och Evve! Längtar efter att få se det lilla knytet.

I går kväll firade vi Hugo som fyllde tre år. Sora killen shit vad tiden går fort alltså.

Här kommer några bilder







Ännu ett recept då

Jahopp för er som är intresserade av min soppa (Fjällan) så kommer här recepet. Det fina med att laga mat är ju att man kan härja fritt och skita precis i vad jag har använt för ingridienser och hitta på lite själv men så här gick det i alla fall till när jag gjorde min soppa.

Ca 4 portioner
400g Palsernacka
3 sharlottenlökar (stavas?)
ca 1 liter vatten
2 dl grädde
salt, peppar (och vilka andra kryddor man än må ha i skåpet) efter behag

Skala och hacka löken grovt (Sharlottenlök är för övrigt djävulens påfund fasen vad det sved i ögonen)
Stek löken med en rejäl klick smör i en stor gryta.
Skala och skiva palsternackan och släng sedan ner det i grytan också.
Häll på vattnet och låt koka ca 15 min tills palsternackan är mjuk.

Koka koka...


Mixa sedan soppan med en mixerstav så den blir slät.
Tillsätt sedan grädden och smaka av med kryddor. Jag hade, förutom salt och peppar, i en krydda som heter salladsmix den är väldigt god men jag tror bara man kan köpa den på kryddpartyn.
Servera soppan med gött bröd och knaperstekt bacon som du smular över tallriken.

Resultatet


19 November

Godmorgon godmorgon.
Shit vad seg jag är. Jag har inte sovit så bra i natt. Vide har ju sussat hela natten lång som vanligt och sov ända till nio så jag kan ju inte skylla på honom...
Vaknade vid 02.30 och kunde inte somna om. Gick upp och drack ett glas mjölk och sprang sedan tillbaka till sängen för jag kom på att det var mörkt och läskigt. Hoppade i sängen och vände mig om mot Håkan också ligger han och stirrar på mig med en läskig jagärintevakenmenögonenäröppnaändå psyco blick.

-Men titta inte på mig så!
-VA SA DU!
-Tyyyyyst
-Va?
-Men sluta titta på mig då!
-mummel mummel

Håkan fortsätter snarka och jag ligger ytterst klarvaken och stirrar upp i taket resten av natten typ.
Ja jävlar...

Morgon mys med mormor i morse (vem ser egentligen mest yrvaken ut?)


Koka soppa på en...

Alltså jag vill inte skryta (jo det vill jag) men fan vilken god soppa jag gjorde till kvällsmat.




Lägger ut recept i morgon hinner inte nu för det vankas soffmys med vin och choklad.



Hörs i morn!

För en liten stund sedan...

Jahopp nu sover lillen igen så då kan jag sitta här och slöa.
Mamma och brorsan var här och fikade förut. Jag hade ju slängt ihop en kladdkaka men dom hade med sig fika från Söderströms så den får vi väl ta i kväll då.






Det var ett jädra fikande på mig alltså...

Jag är minsann en stor kille nu

Vide har ju sin egna stil när han sitter i babysittern...



18 November

Morn morn!
Sitter här och käkar frukost och blir underhållen av en sprattlande bebis. Fast han tröttnar nog snart på att ligga still här brevid mig.
I dag har jag ingenting planerat och det känns rätt gött faktiskt. Visserligen kommer nog min mor hit på besök senare men det gör ju ingenting.
Ska väl försöka plocka och greja lite nu på förmiddagen innan Vide somnar.
Var det förresten bara jag som hade problem med bloggkoll i går? Inga av mina inlägg kom upp där fören flera timmar efteråt. Skumt.
Skit dä säjm! Smäll jo läjter!

I går ville Vide hjälpa pappa att betala räkningarna.

Recept

Det var ju flera av er som blev sugna på mina muffins och ville ha receptet. Så här får ni det.

Kladdmuffins ca 15st

100g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingridienserna. Blanda till sist i smöret. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen på 200 grader (varmluft 175) i ca 20-25 min.

Klet

5-6 dl florsocker
50g rumsvarmt smör
100 g philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
2-3 droppar karamellfärg (eller kako efter behag)

Klicka kletet på muffinsarna när de svalnat och smeta ut med en slickepott. Garnera med strössel, godis, cocos eller vad du nu har hemma.





Sötunge

Tuffaste och fingerfärdigate killen i Kvänum höhö

Kyligt

Frostigt och kallt i Kvänum i dag...


...då är det mysigt att ligga djupt nerbäddad i vagnen i åkpåse och under täcken så bara bollen på mössan sticker fram.


17 November

Gissa vart jag och Vide har varit på förmiddagen...


...just det öppna förskolan. Många vagnar blir det.
Vide har precis fått mat och just nu sitter jag och klämmer i mig några mackor med brjörnbärsmarmelad. Gött!
Ska nog festa till på en aracsboll till efterrätt.
Blir till att röja lite här efter det. Tvätten, disken och dammet försvinner ju dessvärre inte av sig själv.

Efter det ska jag gosa ner mig i soffan under en filt med dessa två som kom på posten.


Hörs senare!


Fikafikafikafika

Nu vet ni vad som väntar tjejer...



Skötbordet

Måste ju visa hur tjusigt jag har fått det på "skötbordet". Hittade dessa snajsiga förvaringsboxar i Ullared (ni som vet hur vättkorgen ser ut märker ju hur fint det matchar)




Förut låg ju allt i högar på tvättmaskinen och det såg allmänt stökigt ut bara.

Här kommer resten

Jahopp här kommer bilderna från firandet av min far i söndags.







16 November

Tjosan!
Här sitter jag och päser i vanlig ordning.
Har bakat kladdmuffins till i kväll och dom ser ju faktiskt ganska okej ut. Självklart ska jag göra cupcakes av dom. Mumma!
Får se när Vide behgar att vakna. Borde inte dröja allt för länge för han ska ha mat om en halvtimme ungefär. Ska försöka hinna duscha efter det också så man slipper se ut som en vandrande fågelskrämma med en "fräääsch" odör av kräks hängande över sig.

Kanske tar med mig den här lilla sötnosen och slår två flugor i en smäll

Bästa filmen!

Här kommer ett hett tips. Scott Pilgrim vs the world är den bästa filmen jag sett på länge. Se den för fan!


Lilla badankan





15 November

Hallå...
Jag sitter och slöar lite i soffan medans Vide sover. Har massor att göra i dag. Jag ska bland annat baka och städa. Jag har fått lite gjort redan så det börjar lätta lite på katastrofen. Under helgen har det vuxit berg av disk, tvätt och annan bröte överallt. Av någon underlig anledning fick jag för mig att jag skulle börja slå in de julklappar som jag köpte i Ullared och det blev ju inte mindre kaosartat här då. SUCK. Jaja jag har ju inget anant planerat i dag ändå. Det är ju förvisso föräldragruppsträff men den får jag nog hoppa över för Håkan har massor att göra på jobbet så då kan jag inte ta mig dit utom med buss och det orkar jag då rakt inte med i dag. Det får bli nästa gång helt enkelt.

Jag kan flyga jag är inte rädd.

Ullaredsresan

Fy helvete vad mycket folk det var i går. Vi fick köa in och köa i kassan över en timme innan vi kom ut. Pust och stånk säger jag bara. Vi var alla överens om att vi aldrig mer skulle åka till Ullared en lördag så nära jul. Fast åka dit igen vill man ju. Jättekul att proppa hela vagnen full och komma undan med 2900kr. Gött!
Fast jag förstår inte varför kärringarna tar med sina sura gubbar. Dom står ju ändå bara och suckar och är i vägen.

Kö in i regn och blåst såklart...

Knökat! (på de här bilderna ser det ju nästan luftigt ut)


Färdigshoppade (åtminstone trötta på allt folk färdigshoppad blir man väl aldrig höhö)

Efterlängtad mat



14 November

Grattis älskling och alla andra pappor på fars dag!
Här hemma har vi firat pappi med frukost på soffan och paket.




I paketet låg det ett par träningsshorts som Håkan önskat sig så nu kan han spela innebanyd lika bra som alla andra...
Nu ska jag ge lilleman hans flaska.
Hörs sen!

Godisråtta

Vi har minsann en liten godistjuv här.





Aja baja Vide. Äta godis får man inte göra förän man är 18 år och får bestämma själv. Samma gäller tv-tittande, spela datorspel, lyssna på hårdrock och annat farligt som gör att man stannar i växten, får fel på synen eller blir helt dum i huvudet...

En listjävel

Ja nu håller jag nog som bäst på med att knö mig fram mellan Ola-Connysar och Borisar på Gekås. Därför har jag förberett en lista så ni har någonting att fästa blicken på denna trevliga lördag.

Lista snottad från Spiderchick.

4 TV-program jag ser: (på playen)

1. Bonde söker fru
2. Pensionärsjävlar
3. Böda camping eller vad det nu heter
4. Allt, allt, allt jag är mammaledig för fan!

4 saker jag gjort idag: ( i går blire ju)

1. Misslyckats med en sockerkaka
2. Misslyckats med hamburgare
3. Skvätt ner hela soffan med gröt (men det var mest någon annan punkt punkt punkt)
4. Funderat på att det vore bra om man klarade sig utan tänder

4 saker jag längtar efter:
1. Sommar!!
2. Att Vides tänder ska sluta göra ont
3. Jul såklart (men sen kan det bli sommar)
4. Jag längtar faktiskt pyttelite efter att få börja jobba igen... 

4 saker på önskelistan:

1. En jordenrunt resa eller va fan en ålandskryssning skulle nog också vara skôj
2. Att hela huset hux flux är färdigrenoverat och det blev precis så jäva bra som vi tänkt oss
3. En pyjamas vore ju inte helt fel...
4. Löständer till Vide eller kanske ett helt rum förvandlat till lekplats med bollhav och hela köret som han kan leka gärnet i när han blir större

Nämen det här var ju kul. Sno gärna denna listan och svara ni med vettja.

Också en muppig bild på det...


13 November

Tjofadderittan fit..
Jahapp nu sitter jag alltså i en buss full med shoppingsugna brudar på väg mot el üllared.
Det blir med andra ord ingen bloggning idag (trodde ni) men självklart har jag krystat fram några halvtrevliga inlägg för att ni inte ska sakna mig allt för mö.
Lämna gärna en kommentar i inlägget om erat knäppaste Ullaredsköp, längsta tid ni stått i kö för att komma in, hur snygg egentligen Ola-Conny är på nära håll eller något annat snitsigt Ullaredsminne (eller hitta på nåt vettja det kan också bli kul). Bästa story får en dejt med han med tofflorna...eller nåt.
Själv har jag inget roligt minne. Första gången jag var där var jag liten och det enda jag kommer ihåg var att jag köpte ett gult nagellack. Senast jag var där satt jag ju i rullstol och fick kolla in i röven på alla bredarslade kärringar men om jag inte mins fel så fick i alla fall Jonny en jävligt läcker "sovamedhalvöppnaögonochvidöppenkäft" bild på mig eller?
Kanske har jag något skojigare att berrätta efter denna resan?

(bara så ni vet så vet jag att det heter Gekås men visst låter det snärtigare med üllared)

En annan buss i ett annat land.

Sockerkaka för fan

Japp det har jag bakat precis. Vad gör man inte för att roa lilleman? Jo man dammsuger hela huset också (förstås). Nu när han är extra gnällig kan han inte roa sig själv en endaste miut i princip så jag får hålla mig, och på så sätt också honom, sysselsatt.
Dåligt med bloggning i dag men då förstår ni varför. När jag inte härjat runt som en väderkvarn med eld i baken så har jag pysslat med lite annan bröte som t e x att käka upp fikat som jag egentligen ska ha med mig i morn. Ooooops.
I morn bär det nämligen av till Ullared. YEY! Nu jävlar ska här shoppas. Om jag inte fryser fast i kön först eller blir nerprejad av 70 000 kundvagnar. Det blir till att vässa armbågarna.

Sockerkaksjäveln som jag hoppas jag får ut ur formen för jag glömde visst både smöra och bröa...

litet troll




Nya hårfärgen

Bye bye blondie...


Hello dark brownie!


Hatar blixt! Får ta bättre bilder en annan dag. Är i alla fall sketa nöjd!
Vad tycker ni?

Nytt till Vide

Fick hem grejerna jag beställde från Me&I och jag är jättenöjd. Visst brallorna är lite stora men då har han ju någonting att växa i.



Det här ska han få i julklapp så det blir till att gömma undan det annars vill han(mamma) använda det nu på en gång.

Just nu...

Nu jävlar kör vi!

Bus med pappa

En avancerad variant av den omåttligt populära leken tittut.
Du behöver en övertrött bebis, en leksugen pappa och en fungerande taklampa i ett mörkt rum. 
Voilá.

11 November

Pust. Nu sover lille plutt sin förmiddagsvila. Då kan jag passa på att sysselsätta mig med hjärndöda aktiviteter som att surfa nätet.
I går kväll hade Vide ett utbrott utan dess like. Antar att det är tänder och allt som sätter sina spår. Skrek som en stucken gris och vägrade somna fast han var så trött att ögonen gick i kors. Det slutade med att jag gick och la mig och lämnade över terroristen till Håkan. Då blev det minsann lugnt och fridfullt och inom bara några minuter sov han som en stock. WTF! Jaja han kände väl på sig att jag var trött och ville sova men det tänkte han ju inte gå med på höhö.

Lilla lurifax
 

Snyggt

Finns en del snyggt på H&M som jag vill ha



Oh no!

Mitt absolut sista godishalsband sjunger på sista versen.


Vad ska jag nu gå omkring och tugga på om dagarna? Brieost runt halsen kanske vore något?
Förresten ska man skala palsternackan innan man kokar den? Kanske borde köra på burkmat i stället när man är så iq-befriad som jag...

Underbar

Hörde att Vide vaknat och låg och pratade med sig själv. Går in för att plocka upp honom och möts av den här synen.
Glad liten skit 


10 November

Så där ja i dag tittade minsann första lilla risgrynet upp så nu får man akta sig för att stoppa in fingrarna i det där söta lilla gapet höhö.
Vide är mycket piggare i dag också och har sovit hela natten som vanligt så det känns skönt.
Vi har hunnit med öppna förskolan i dag och det var fullt med barn som vanligt. Mysigt. Gött fika var det med.
Gick faktiskt bättre än jag trodde att köra vagnen i snön men på de ställena där det inte var plogat gick det ju såklart lite trögt. Jag är verkligen helnöjd med denna vagnen!
Hoppade in på jobbet på vägen hem, eftersom Vide somnat, och hämtade min kakform så nu kan jag baka kladdkaka igen. Hurra!
Resten av dagen får vi se vad som händer. Blir nog mys inne som vanligt.

Snö...

Snark

Nu har jag precis kravlat mig upp. Jag och Vide lade oss och snosade i sängen vid halv fyra tiden och vaknade när Håkan kom hem strax efter sex. Gött men lite segt också att det blev så lång tid. Fast å andra sidan hade jag väl inget vettigt att göra ändå.
Håkan har stuckit och bowlat och nu ska jag väl rota fram någonting vi kan äta. Är sugen på soppa och ägg så det får väl bli gulachsoppa och äggmackor. Chef de la kök...
Vide börjar bli lite gnällig här brevid mig så han ska nog få en till alvedon han hade lite feber förut nämligen.

Inte riktigt så här glad just nu...


Hopp och skutt

I går kväll när jag lagade mat hände det en så rolig grej. Jag brukar alltid sätta Vide i sin babysitter när jag grejar i köket för han gillar att sitta och gunga i den och titta på. Höll på och flängde fram och tillbaka mellan kylskåpet och spisen och stod och rörde i köttfärssåsen när jag vände mig om och skulle springa iväg till kylen igen. Då höll jag nästan på att snubbla över Vide som satt precis bakom röven på mig. Hur hamnade han där liksom? Först trodde jag att det var Håkan som försökte vara rolig men det var tydligen Vide som gungat sig fram över golvet haha.

Gung gung


9 November

Nackspärr, snöstorm och en finne i örat. Vilken underbar dag.
Fast i dag är det i alla fall Vides femmånadersdag hipp hurra. Fast jag vet inte om det egentligen är något att hurra för att tiden går så sjukt fort.

Nu får du inte bli större

Kvällsfika

Brieost för fan!


Nu har jag gosat ner mig rejält i soffan med datorn i knät och ska kika på top model 15 som ligger ute på youtube.

BVC besök

Hallå..
Vi hade tur och fick komma till bvc tidigare i dag för hon hade fått tre(!)återbud(hörde jag förkylningstider)
Passade ju oss perfekt så vi var där redan 14.30. "Lillskiten" väger nu 7940g och är 66,5 cm lång. Inte konstigt att man får nackspärr, ryggspärr och knäspärr när man har en nästan åtta kilos klump att lyfta på. Tur at han inte är en sån som behöver bäras runt i tid och otid...
Snart ska jag sätta igång med lite matlagning så hör ni brandkåren så vet ni varför...

Syrran och sötis


8 November

Yo!
Fan vilken nackspärr jag har! Förr hade jag aldrig det men nu har jag haft det typ fyra gånger under loppet av några månader bara. Man börjar väl bli gammal och stel helt enkelt.
Just nu pausar jag lite i röjandet av katastrofus giganticus. Jävla soptipp man bor i men snart är det skinande rent (i alla fall på ytan...)
I eftermiddag ska vi till BVC och jag har såklart bokat sämsta möjliga tiden kl 16.00 passar inte riktigt in i våran rytm men det visste jag ju inte för en månad sedan när jag valde den. Sprutor ska han få också lille plutt. Hoppas det går lika bra som förra gången och att han slipper feber och bröte. 


Mitt älskade mongo

Det känns så jävla gött att jag har lyckats haffa södra sveriges snyggaste kille...




På svärmors magiska vind

Måste ju visa den toksöta lilla skepparkavajen som svärmor rotat fram. Hur fin?



Den kommer sitta fint på min lilla Vide när han vuxit till sig en smula.
Nu vankas det snart mat. Håller på att gå under här. Kråkan får flyga till affären också för jag har druckit upp all mjölk, saft och kolsyrat vatten. Det enda som finns kvar i flytande form är en burk tomatsoppa och den börjar nästan se lockande ut.
Jo vi har förvisso rinnande vatten här men det går ju bara inte att dricka...


Halloweenfest en vecka efter alla andra

Bildbomb!











7 November

Godmorgon!
Nu har jag vaknat till liv någorlunda. Hade en fantastiskt rolig kväll i går men det var tur att jag inte var ice queen för det fanns två stycken andra där men bara en av mig höhö.
Ska göra kollage av bilderna snart så ni får se. Blev ju "bara" 170 bilder för kamerabatterihelvetet dog ju. Då åkte jag hem...

Men först ska vi gå och hämta vårat lilla troll som såklart också ville klä ut sig i går


Men allra först måste jag få av mig spacklet...
Hörs sen!

Partytime!

Det här är ännu ett tidsinställt inlägg. Kommer antagligen vara stressad som en rabiessmittad gnu på crack vid den här tiden i kväll tidsoptimist som man är. Hinner med säkerhet inte lägga upp någon bild på mig innan vi åker så här får ni några detaljer





Jag ska givetvis bildbomba er så fort jag vaknar i morgon.
Ha en fin kväll!

Nu sitter jag här ändå

Jomenvisstserrusåatt jag hann ju visst sitta här och klämma en stund (någon som är förvånad?)
Ska snart packa ihop oss och gå till svärisarna. Det är där vi gör oss iordning för kvällen också så dom kan ha hand om lillfisen. Det går inte så bra att både sminka mig och Håkan samtidigt som jag ska underhålla honom. Ge mig åtta armar tack...
Annars händer det inte så mycket nu. Lunget före stormen...

Har målat mina naglar i alla fall (och ätit kakor som ni ser) och jag har använt mig av alla de här färgerna


Nepp nu får vi nog sätta fart här.

6 November

Möhö i dag hinner jag nog inte blogga någonting så jag ska testa på det här med tidsinställda inlägg. Har aldrig behövt det innan eftersom jag numera sitter parkerad framför datorn mest hela tiden.
I går var vi i alla fall i Skara på fredagsmys. Jätte trevligt var det och vi åt tacos, godis och kladdkaka tills vi rullade fram hehe. Vide sken som en sol hela tiden och charmade brallorna av Jenny och Henke. Det får vi göra om snart!

Här kommer några bilder



Rulla rulla liten bulle

I dag har Vide till slut fått kläm på det här med vändning från rygg till mage. Från mage till rygg har han ju kunnat länge men det är ju inte lika svårt. Han verkar tycka det är kul för han gör det om och om och om igen. Sötis.

Jag lyckades fånga på film när han gör det i sengångarstil (han somnade en minut efter detta spelades in hehe)

 

Försök ignorera mitt bebisprat...

Hårresande

Okej jag har halvt om halvt fått tillåtelse av Diana att färga håret (höhö).
Jag är så sugen på förändring. Är så trött på mitt hår nu att jag ibland bara känner för att raka av mig skiten.
Har ju varit mörkhårig en gång innan och då såg det ut så här

Nu fick Diana va mä på bild också moahaha


Men jag vet inte...
Tycker ju kort hår är snyggast när det är blondt. I alla fall tror jag det är så för mig.
Eller?


Dessa problem man har...

5 November

Morrn morrn!
I dag har Vide minsann skaffat sig sin första bula...eller nja det är mest ett blåmärke. Han hade hasat väldigt långt fram i sängen och när jag kom in och skulle ta upp honom blev han så glad och då brukar han slänga sig framåt med huvudet så han drämde ju det rätt i spjälorna. Ajaj. Fast han verkade inte tycka att det gjorde så ont. Han är lite röd där han slog i så just nu smälter det in med storkbettet haha. Får se om det ändrar färg.
I dag har jag mycket att göra. Måste tänka om gällande kläder tills på lördag men jag har redan en plan. Plocka iordning och duscha måste jag hinna med också.
I kväll ska vi till ett par vänner och äta tacos och se på Idol. Var längesedan vi sågs så det ska bli jättekul.
Hepp nu måste jag få lite frukost i magen.


Väntar på Kråkan.

Jahopp nu har jag röjt upp lite här efter huliganerna. Vide har fått mat och var på väg att somna men när jag lade honom i sängen blev han helt plötsligt pigg som en mört...från koma till hyperaktiv på två röda.
Han får väl sitta och sprattla lite i sin babysitter så får vi se vad som händer.
Jag väntar på att Håkan ska komma hem med limpistolen. Började med min "huvudbonad" i går och den blir nog riktigt bra. Farliga grejer dom där limpistolerna för övrigt, höll på att bränna av mig ena fingertoppen, eller är det bara jag som är klantig nu igen...

Dagen sötaste bild. Syrran proppsade på att jag skulle klippa bort henne så det var jag ju tvungen till.

<3<3<3

Mitt allt


Fin bild på oss som syrran tog för en liten stund sedan


4 November

Halli hallå.
Nu är syrran och Hugo här och vi tittar på Ice Age (för sjuttioelfte gången...). Tur att den är rolig.
Vide sover sött och snart ska vi börja fixa med lite mat.
Hörs senare!

Busungen

Sorry

April april eller snarare november november (?)
Det är ju inte jag som färgar håret (eller jo det är det men inte på mig själv)
Jag har i kväll piffat till "grannkärringa" som vill vara fin till Tennerifa resan. Hon blev så tjusig så goa Låle.
Men jag är allt lite sugen på att göra något drastiskt med mitt hår men det får jag inte för Diana höhö.

Här ska ni få se vad jag mer har pysslat med i kväll. Snacka om att jag gått bananas.




Flummade mest och kommer ju göra det mer noggrant nästa gång (om det ens blir så här jag sminkar mig) Huvudsyftet var att testa att dölja ögonbrynen med lim(!). Första gången jag gör det så jag räknade inte med att lyckas plus att jag som sagt bara flummade. Blir nog bra om jag verkligen går in för det. På håll i skumt ljus syns det inte och det är ju så det kommer bli på festen hehe. 
Aja det var kul att testa i alla fall.
Nu blir det duschen!

Just nu...

Gissa vad jag gör...

Har som vanligt ingen vettig rubrik men va fan vi kör ändå

Har hållit på och fixat och donat lite i dag. Dammsugit, dammat, vikt tvätt mm.
Just nu sitter jag och nördar framför youtube. Jag är riktgit fast. Kan sitta i evigheter och kolla på sminktutorials. Trevligt tidsfördriv.
Ska väl ge mig i kast med min utstyrsel tills på lördag snart också. Har en del idéer och det ska bli så skoj att få sätta igång. Kan det bli lördag nu tack!

Biljetter till årets ballaste fest

3 November

När det är så här grått, trökigt, stormigt och regnigt ute...

...då är det bara en stor kopp varm choklad med glass i som hjälper.


Men varm choklad hjälper inte mot allt. I dag är det ett år sedan du försvann från oss här på jorden så på ett sätt passar väl vädret in denna sorgliga dag. Tänker lite extra på dig och dina närmsta <3 <3 <3


Just nu...

...sitter jag och funderar på vad fan man kan göra med tio meter celofan.


2 November

Hallå i höstrusket.
Har varit på mysig fika hos Malin. Det var första gången jag var hemma hos henne och Vide gjorde sig såklart hemmastad på direkten genom att lägga en spya rätt över golvet. Trevligt.
Självklart var det snålblåst och regn när man skulle pallra sig hem. Hade gära bytt plats med Vide som låg så gott nerbäddad under regnskyddet. Somnade som en stock gjorde han också så det var bara att lämpa över honom i sängen när vi kom innanför dörren.
Ska väl svänga ihop något ätbart till mig själv men först surfa lite såklart.

Heineken bredvid mig just nu. Kattjävlar kan ju konsten att bre ut sig...


Kakmonster?

Vad tycks om mina pjucks jag ska ha på lördag? Faller dom er i smaken höhö

Sixten´s konfektion

Ni som bor i Lidköping vet kanske att Sixten's Konfektion har öppnats på järnvägsgatan 6.
Det är Håkans kusins tjej som har den butiken. Där säljer dom dam och herrkläder i 50- tals rockabilly stil typ. Nu såg jag på deras facebook sida att dom även fått in barnkläder.

Pyamas


Skötväska


Den här koftan tyckte jag var väldigt söt


Vi hann ju aldrig in där i lördags men nästa gång jag ska in till stan ska jag springa dit på direkten!


Älskling <3




1 November

Nu på morgonen har Vide ätit gröt.
Syns det?



Han åt verkligen i dag. Jag var så stolt så jag började lipa (hur löjlig är man inte).

RSS 2.0