29 December

Hallå...
Har inte uppdaterat på ett tag men det skulle bara bli en massa gnäll från min sida. Jag brukar inte gnälla så mycket annars men nu tycker jag att det är befogat. har så jävla ont! Har knappt kunnat gå på tre dar och i natt var den värsta natten hittils. Hur jag än låg så gjorde det ont och det hjälpte inte ens att sitta upp. Vad gör man liksom?
Just nu har jag det inte allt för roligt...

27 December

Tjo i stugan!
Nu hinner man uppdatera lite då. Har haft en himla mysig jul om man bortser från foglossningen då men den sulle jag ju sluta tjata om...
Ska uppdatera med lite bilder senare.
I dag håller jag på och packar så smått då. Har packat ner nästan hela min garderob men har nu slut på såna däringa bra IKEA kassar och då har jag inte ens börjat med Håkans kläder(!)
Det går ganska sakta framåt i dag efterom mitt vänstra ben vägrar att fungera som det ska. ajsing bajsing kanske ska göra inbrott hos Fjällan och sno hennes kryckor? höhö
Olidligt hungrig börjar jag bli också så jag ska väl försöka svänga ihop något ätbart...

Smell you later!


24 December

God jul alla mina kycklingar!
Här sitter jag och ugglar som en annan dåre men det gör minst ont att sitta just nu. Vet att jag lovade att jag inte skulle gnälla mer men nu måste jag. Har varit vaken sen 3 för att det gör så jävla ont. Går inte ligga ner och så fort jag rör mej skriker jag typ. Jag skulle göra vad som hellst för att få bli av med denna smärta. Den är olidlig. Håkan fick till slut hjälpa mej på med kläder också satte jag mej här i kontorsstolen och det går rätt okej. Får se hur pigg man kommer vara i dag sen då, somnar väl i bruna bönorna...

Jag bjuder på en julig bild som togs för några år sen när det blev snöstorm och våran hajk på flarken fick bli en hajk i lilla församlingshemmet. En fyra meter hög snögubbe som såg ut som någonting annat om man säger så...


Finns tomten?

Hahaha var bara tvungen att sno den här texten från min kära vän Annelie. Julafton i morgon och tomten har mycket att göra ho ho ho

"Viktig information angående tomtens existens.
Det finns cirka 3 miljarder barn på jorden. Av dessa tillhör ca 15% eller 450 miljoner Tomtens målgrupp, dvs kristna västerlänningar.

Med ett världsgenomsnitt på 3,5 barn per hushåll blir det ca 128 miljoner hushåll att besöka, med antagandet att det finns minst ett snällt barn i varje hem. Jultomten har, pga jordens olika tidzoner och rotation, ca 3.5 timme på sig att jobba, om han reser västerut, vilket ju blir mest logiskt, han besöker således 967,7 hem per sekund.

Det betyder alltså att för varje kristet hem med minst ett snällt barn har Tomten ca 1/1000 sek att parkera släden, springa ut och hoppa ner genom skorstenen, dela ut julklappar, hoa 3 gånger, klämma två snapsar, upp genom skorstenen igen, i släden och iväg till nästa hus.

Under förutsättning att de hem som ska besökas är jämt fördelade är det i snitt ca 1 km mellan varje hus. Tomten färdas sålunda ca 100 miljoner km, toabesök och andra pauser räknas ej. Med andra ord flyger Tomtens släde med ungefär 1000 km per sekund eller 3000 gånger ljudets hastighet.

Som jämförelse kan nämnas att den snabbaste farkost som människan hittills skapat, rymdsonden Helios 2, färdas ca 67 km per sekund. (En normal frisk ren kan komma upp i en hastighet av ungefär 30 km/h)

Om vi antar att varje barn får klappar motsvarande 1 kg, har släden en last på 500 000 ton, tomtens vikt ej medräknad. På land kan en normalstark ren dra ungefär 200 kilo. Även om vi antar att de speciella flygande renarna kan dra en vikt tio gånger denna, kommer inte släden ur fläcken, om inte tomten skaffar fram ca 360 000 dragvilliga renar. Detta kommer ge släden en samlad vikt på ca 600 000 ton.

600 000 ton, som flyger med 1000 km per sekund skapar en enorm friktion. Detta kommer att hetta upp renarna, ungefär som en meteorit som inträder i jordatmosfären. De två ledarrenarna kommer då att absorbera en energi motsvarande 14 300 trilliader joule per sek, eller 14 3000 trilliarder watt. Ledarrenarna kommer att brinna upp omedelbart och de bakomvarande kommer att utsättas för en ljudbang och därefter själv brinna upp.

Alla renarna kommer att möta sina anfäder på mindre än 4.26 tusendels sekund, dvs, när tomten når till sitt femte hus. Detta är dock hypotetiskt, för då släden accelererar från 0 till 1000 km/s på 1/1000 sekund, kommer alla i släden att bli utsatta för en g-kraft 17 500 gånger större än tyngdkraften. En tomte på cirka 150 kg (Vikten uppskattad efter existerande kopior) skulle naglas fast i bakre delen av släden motsvarande en vikt av ca 3 miljoner kg, vilket ögonblickligen skulle krossa varje ben i hans kropp och förvandla honom till en våt fläck.

Slutsatsen bör bli att om tomtestackaren någonsin levat så är han definitivt död nu."

23 December

Hej på er!
Här sitter jag och äter saffransskorpor och choklaaad hehe. Måste ju få götta sej lite så här när det är jul och det är så synd om en eller hur?
Fast jag ska nog sluta tjata om mina krämpor. Nu vet ni att jag har ont så behöver jag inte gnaga om det mer. Måste ju vara skittrökigt att läsa. Stackare.
Hepp nya tag. Snön ligger kvar och det är ju så underbart. I kaminen sprakar en brasa och jag känner julstämmningen krypa tillbaka så smått. Kan inte fatta att det är julafton i morgon, tiden går ju så hiskeligt fort. Hoppas tiden fram till juni skenar på i samma takt...

Nä om man skulle försöka sej på att slå in de sista julklapparna kanske...


.....

Jaha då uppdaterar jag lite här igen då.
Har haft besök av mamma och Per och vi fikade glögg och lussekatt. mumma. Sedan prackade jag på dem massa kassar och lådor som ska till typ Kupan så blev jag av med det. Finns lite kvar men det får vi väl ta själva. Sedan åkte vi iväg till huset och kikade och det var vi överrens om att det såg ut att bli väldigt bra. Efter att vi röjt runt där ett tag så åkte vi till Håkans jobb och härjade lite och mamma köpte en amerikansk sallad till mej som jag mummsat på efter att dom skjutsat hem mej. Sen har jag inte gjort så mycket. Försökt röra mej så lite som möjligt i princip eftersom det gör minst ont. Funderar på att gå och lägga mej snart för jag är så himla trött och seg.
Vi får hoppas att jag är på bättre humör i morn.

Här kommer i alla fall några bilde på köket som börjar ta form. Så får ni ett hum om hur det kommer se ut.


22 December

Morsning korsning
Dan före dan före dopparedan! Jag har fortfarande inte slått in alla julklappar än men får väl försöka mej på det lite senare.
I dag har jag också ont. fan. Fast inte lika ont som i går kväll då ville jag seriöst skjuta mej. Kunde inte ens stödja på vänstra benet det liksom bara vek sej och gjorde skiiiitont. Håkan fick liksom bära mej till sängen. Tog ett bra tag innan jag somnade eftersom det inte gick att hitta någon bekväm ställning. Jag hoppas innnerligt att det aldrig kommer göra lika ont igen för då vet jag inte vad jag gör. I dag kan jag i alla fall halta fram. Har haft på mig det där bältet jag fick men det gör ju ingen skillnad alls :(
jaja får se hur det går.
Fick samtal av mamma också och hon och per kommer hit och fikar sen. Vill helst inte släppa dom innanför dörren för här ser ut som två bombnedslag liksom men deeeeet gjorde ingenting menade mamma...

hepp nu ska jag se om jag kan orka få någonting gjort.

Gottgottigottgott

Nu är äntligen älsklingen hemma. Vi har haft några videosamtal i kväll när han sprungit runt i köket i huset stolt som en tupp och visat vad mycket som hänt sen sist jag var där haha. Det blir skiiiitbra bara så ni vet. Snyggaste köket i Kvänum för fan höhö.
han har även fått sin julklapp från jobbet. en stooor låda full med marmelader, godis, choklad, två flaskor med glögg (blåbär och midvinterglögg) saffransskorpor, glöggmuggar mm mm mm som ser så där härligt gammaldags ut. Nu ska vi mysa lite innan jag försöker ta mig till sängen
Lite annat än Vara kommuns skitgrejer. Tre fula sillburkar och en tygpåse att ha plastpåsar i...eh?

21 December

Hej på er.
Har inte uppdaterat på några dagar men jag har inte haft lust. Har så mycket jobbigt som händer. Har ju haft väldigt ont i nedre delen av ryggen och ischias nu ett tag och det har bara blivit värre. Fick en akuttid hos sjukgymnasten i dag kl 10 och där konstaterade han att det var början till foglossning. Jag går in i vecka 14 idag tror jag så det är ju väldigt tidigt men tydligen så kan det hända vissa. Fick ett bälte som jag ska testa och se om det lindrar något. Dessutom har jag sjukskrivit mej året ut. Det är helt omöjligt för mej att jobba nu eftersom jag knappt klarar av att gå utan haltar fram som en jävla dåre. Allt ska då hända mig. Så jävla dålig tajming det här eftersom jag snart lasar in. Helvete. Jag är inte på toppenhumör just nu.
Får väl försöka se det positivt att det är värt alla smärta bara vi får vår lilla dotter/son. För enligt mig kan ett barn aldrig komma olägligt. Allting löser sig förhoppningsvis.

Nostalgi

Syrran kommer du ihåg dom här gamla godingarna eller?

17 December

Fy fan va kallt det är i dag.
Har varit och jobbat en stund mellan ett och fyra och när man kommer hem är det iskallt i huset. Sitter fortfarande med jackan på mej liksom. Det är så här års jag känner att det ska bli gött att flytta. Nu brinner det i alla fall för fullt i kaminen så det blir nog snart varmt och skönt.

Jag jobbade på renen i dag och det gick okej förutom att jag fick en spya på mig...får se om jag blir något sjuk.

Nu är jag hungrig som en gnu så jag får försöka svänga ihop något ätbart men först måste jag jag slänga ut min ettriga kattjävel som håller på och får cp-ryck här

16 December

I dag är ingen vanlig dag för det är Kristins födelsedag hurra hurra hurra!
haha

Snön ligger kvar fortfarande. najs najs. Har precis blivit firad med frukost på sängen och paket av kråkan. Fick en skål som jag önskade mej från chili. En lila och guldig. Den är sååå fin. Som vanligt har håkan varit lurig och skickat ett av sina syskon att införskaffa present haha. När vi var i Skövde och handlade julklappar så hängde jag en del över den här skålen och det lyckades han snappa upp haha.

Får se vad jag gör i dag. I kväll ska jag i alla fall bli firad hemma hos svärföräldrana. Jag kan ju inte ha något eget kalas mitt i flyttstöket så då får man allt ordnat. Hur gött är inte det hehe. Pappa och brorsan och kanske Margareta kommer också. ska bli mysigt.

Här kommer bilder på skålen. svårt att få det bra utan dagsljus tycker jag men ni ser ju på ett ungefär. Den ser ut att vara gjord av massa löv. Fin va?

15 December

tjo!
Jag kravlade mej upp till slut. Jobbet i natt gick väl bra men jag har sedan jag blev gravid fått väldigt ont i ryggen och det tar inte lång tid innan jag är så trött i den att jag knappt orkar släpa mig fram. Det har gjort att jag även fått ont i ischias igen och det gör ju inte saken bättre. Kände att jag inte klarar av två nätter på raken så i natt har jag sjukanmällt mej. Jag velade in i det sista hur jag skulle göra för jag vill ju jobba men man måste ju tänka lite på sig själv ibland också. Mår inte jag bra mår ju inte pyret bra. Nu jobbar jag dagtid fram till söndag och då tror jag det går bättre när jag slipper gå själv utan kan ta hjälp när jag känner att det behövs.
Får nog prata med BM om detta.

Snö har det kommit också och det är såååå mysigt. Hoppas det ligger kvar tills imorn så jag får snö på min födelsedag. Det kan jag inte komma ihåg sist när det var. Den får gärna ligga kvar till julafton också.

Nu ska jag nörda mig lite vid datorn
smell you later

pausar

Juuuupp. Då har man gjort lite nytta då. Har packat två kartonger till och ska snart börja med den tredje. Ska rota igenom bokhyllan under trappen och se vad som ska göras med innehållet i den också. Sedan börjar det ta på't. Kanske att jag börjar packa ner lite köksgrejer så smått, lite mat måste jag ordna till också...
jahopp jag får väl fortsätta här

14 December

Morrn!
Här sitter jagoch äter äggmackor med massa kaviar. Gött gött.
Ska jobba i natt så jag har sovit lite längre i dag. Hade gärna fortsatt lite till men eftersom sotaren sulle komma idag och jag inte kom ihåg riktigt mellan vilka tider han skulle dyka upp så tänkte jag kl 12 att det nog var bäst att jag pallrade mej upp. Tur var väl det för fem minuter efter så kom gubben farandes med sin bil. Som vanligt hinner man knappt öppna dörren förren han rycker upp den. Så ser han lika förvånad ut varje gång man står där. Oj är det någon hemma. eh ja...
Men det här var sista gången jagsåg honom för snart flyttar vi ju. wihooo!
Nä nu ska jag försöka äta upp här och sedan är det jag som sätter fart med packningen. Har inte fått någonting gjort på fleradagar så nu jävlar!

hej hopp


"lilla" magen

Ja här kommer då en magbild. Fattar inte att man kan va så tjock redan, tvillingar?...men till mitt försvar bör väl tilläggas att ett julbord är inblandat också. Bilden är tagen nu idag före frukost hahaVecka 11+6

13 December

Godmorgon!
Fasen vad seg jag är i dag eller, är det bara för att man ska jobba i kväll kanske?
Julbordet i går var okej. Maten var himla god men det var så jävla kallt i lokalen bara. brrr. Sedan efter att vi klämt i oss massa massa mat och godis gick vi upp i skybaren och tjötade. Himla mysigt faktiskt. Tills vi skulle åka och märkte att lokalen längst ner hade stängt och det var låst till våra jackor... Men det var bara att sätta fart på personalen lite så ordnade det sig. Vi fick även fribiljett till en afterwork med mat och dryck. Göttigt.
Jag hade med mej kameran men det blev dessvärre inte så mycket bilder. Bara några uppe i skybaren men dom blev väldigt suddiga.Så här kommer en bild på Karins cosmoAnnars i går gjorde jag inte så mycket. Håkan blekte iofs håret på mig och det blev ganska bra, bättre än monsterutväxten jag hade innan i alla fall, några omgångar med silverschampot bara så är saken biff.

Jag avslutar med en väldigt läcker bild på köket som det såg ut i fredags. Svärfar är med på ett litet hörn.


11 December

Hej hopp!
Herregud vad mätt jag är nu. Har precis klämt i mig en pinsamt stor portion med klyftpotatis, stekt korv och stekta ägg men gött var det.
Jobbet gick väl hyffsat denna natten med men jag var tvungen att ta hjälp några ggr av Kvänumsgården men det gick så bra så. Skönt att man kan hjälpas åt när det blir lite för tugnt. Väcktes klockan ett som bestämt av pappa men jag lyckades ju givetvis somna om. Hoppsan. Men som tur var ringde han innnan han åkte från stan och var på väg hit så jag hann pallra mej upp. Eftersom han hade lånat min kamera när han och margareta var på gran canaria så ville han komma hit och lämmna tillbaka den. Så vi kollade på bilderna och det fanns ju en del roliga haha. Tjötade lite och sedan åkte vi till huset och kikade och där var svärfar redan i full fart och donade. Blir så fint så.
Verkar som om det är en del av er som vill se magbilder och det kan jag väl försöka få upp nu i helgen. Men jag tycker inte det syns att man är gravid jag ser mest bara jävligt fet ut haha.

Hepp i brist på bilder nu ska jag visa några som pappa tagit hehe. Eftersom vi varit några gånger på kanarieöarna var det skoj att se bilder där man kände igen sig.

Här borde i alla fall syrran känna igen sig. Tajta leopardbadbyxor...

Haha kolla gubben som solar magen eller vad fan han håller på med

Pappa badar i barnpoolen (och drar in magen ser det ut som)

I hissen fick man inte åka själv om man var under 12 år...?

haha pappa tar kort på sig själv med spriten han så busigt smugglat med sig hem

Det tyckte han var så roligt så han plockade fram alla flaskor han hade i barskåpet för att ta kort på. Men tydligen fattades det ändå några flaskor på denna bilden haha

Och här sitter brorsan och ser sugen ut


han är för rolig min pappa

Nu ska jag ladda upp för idol-finalen. Hejja Erik!

10 December

Morsning korsning!
Nu är jag vaken...eller har ju vart det ett litet tag men ändå.
Nattjobbet gick ganska bra,lite hektiskt emellanåt så det var gött att kommahemoch slänga sig i sängen. Svärmor skulle komma hit och hjälpa mej tvätta fönstrena. Men hon måste ha smygit väldigt bra för jag hörde aldrig att hon var här. Så stackaren fick ju tvätta fönstren själv. Känner mej som en bortskämd snorunge nu. Jag måste verkligen ha varit helt däckad.
Ska jobba i natt igen men sen är jag ledig fram till söndag kväll som det ser ut nu då.

Kan ju uppdatera er lite om magen eftersom det är en del som är nyfikna hehe. Besöket hos barnmorskan gick bra. Pratade lite allmänt och började skriva journal mm. Jag har ju i princip varit symptomfri nu när tröttheten har försvunnit också är bara kissnödig ofta. Är ju lite orolig för det av någon underlig anledning men bm tyckte bara att jag skulle vara glad för det...jaja fick lämna några rör med blod och även i uppdrag att lämna ett urinprov på våc i Kvänum så dom kunde skicka det vidare. Får hoppas att allt ser bra ut. Vägde mig också och tydligen har jag redan gått upp 4 kg (!) vad händer liksom?

Nu måste jag nog göra lite käk!

7 December

Morrn morrn. Dagen börjar ju finfint med att man försover sig. Ser ut som ett UFO i huvudet men hinner ju inte duscha. Hej och hå.
Nu är kråkan hemma i alla fall och snacka om att jag sov som en stock i morse för tydligen hade inte bilen startat och han hade fåt ringa på chefen för att få skjuts haha. Men nu har bilskrället stått på laddning så nu borde den väl kicka igång. Annras blir det kris för kl 13.30 ska vi vara hos barnmorskan. Spännande. Efter det ska vi in till Lidköping och handla de sista klapparna och fira babylyckan med en middag på Harrys. Låter väl inte helt fel va?
Nu ska jag försöka få någonting i magen. Antar att de skata mäta blodsockret så det vore jubra om det låg på något anant än typ 2 haha

Hörs i kväll!

5 December

Godmorgon...
haha har typ sovit hela dagen. Ingen energi alls över huvudtaget. Men ni behöver inte sätta glöggen i vrångstrupen för jagska faktiskt jobba i natt och då får man sova som en gris innan höhö.

Som sagt har inte gjort någonting i dag men det är rätt gött det med. Älskling ochsvärfar har ju i alla fall varait i huset sen kl 10 så dom har fått en hel del gjort. Snart kommer dom hit och lastar in lite stolar som behövsi morn när vi ska fira Håkans mormors 80-årsdag. Så då följer jag med dom hem till svärföräldrarna nu innan jag jobbar. Jag hörde något om pizza och det är jag så förbannat sugen på så det får jag ju bara inte missa.

Kan ju även berätta lite smått om varför jag var(fortfarande är) så förbannad på vara kommun. Jag misstänker att dom håller på och fifflar med mina lasdagar. Ni som är timmanställda inom vården vet vad jag talar om. När man har jobbat 720 arbetstillfällen så lasas man in och blir tillsvidareanställd i kommunen och dom måste gräva fram ett jobb åt mej typ. Men när jag ringde kärringen på lönekontoret började hon svamla något om vikdagar som jag aldrig hört talas om innan. Allt var så jävla luddigt och hon hade fan inga bra svar att komma med. Visste inte ens vad hon själv pratade om i princip. Det här ska jag gå till botten med och räkna ihop alla mina lasdagar själv. Mig kör man fan inte över så lätt!

nu kommer älsklingen

3 December

Halli hallå.
Orkar inte skriva något direkt för jag är så jävla förbannad i dag. Vara kommun kan dra åt helvete!
Godnatt

2 December

Godmorgon!
Ve och fasa vilken sovmorgon det blev men det var nödvändigt kände jag. Ledig i dag med så jag får nog fösöka få lite gjort med packning mm. Älsklingen åker till huset i kväll direkt efter jobbet som vanligt men i kväll kan det dröja läääänge innan hankommer hem för dom ska tydligen måla taket och då måste man ju göra det helt färdigt såklart.
Vackert vinterväderär det ute i dag med massa frost så det nästan ser ut som snö.Mys! Så en promenad skulle sitta på sin plats också.

nepp nu kör jag igång!

Dessa rubriker...

Jaha då sitter jag här igen. Har kännt mig mycket piggare senare delen av dagen. Gött. Jobbet gick bra förutom lite trassel i början när vi trodde att vi bara skulle bli två, men det löste sig till slut som tur va.
Nu sitter jag nedknökad i soffan och tittar på första avsnittet av julkalendern. Verkar ju inte vara någon höjdare precis men det kom väl knappast som en överraskning.
Väntar på mat gör jag också. Var superdupersugen på kyckling och pommes men eftersom ugnen lever sitt egna liv blir det kotletter, klyftpotatis och kantarellsås istället. Det få la duga höhö. Min älskling som passar upp på mig. Är han inte underbar?

Nu ska jag gå och pussa lite på honom

1 December

Woho äntligen december. Tiden tickar på...
Ganska hyffsat väder har vi i dag också soligt och lite lagom kyligt. Jag vill ha snö!
I dag är jag väldigt seg i huvudet känner jag. Är inte alls på topp. Funderar seriöst på att gå och lägga mej två timmar innan jag börjar jobba 14.30.
Så får det bli!
Vi hörs i kväll

RSS 2.0