Filmtips

Ja jag vet just nu är det stekande sol och trettio grader varmt ute och då ska man inte sitta inne och se på film. Fast till helgen kommer regnet och då gäller det att vara förberedd liksom. Här kommer ett par filmer som jag sett det senaste och verkligen rekomenderar.

Slumdog millionaire

Tangled

Himlen är oskyldigt blå

Despicable me

Unknown

Shelter


Har ni några tips till mig så mottages det tacksamt (för jag gillar att se på film i alla väder)

30 Juni

Hej hopp!
Två dar i rad nu har jag skrivit Januari i stället för Juni i rubrikfältet höhö. Vad får jag allt ifrån liksom?
Här blev vi i dag väckta i gryningen....eller nja klockan nio av att min käre far ringde sen dess har vi hunnit äta frukost och jag har plockat lite och sitter nu och kikar på Glee. Soligt i dag också men tydligen är ozonlagret extra tunt i dag så då vågar sig ingen jävel ut...
Baksugen är jag i dag också och jag har hittat ett recept på en paj som verkar jättegod så den kanske jag svänger ihop i eftermiddag (om man nu kan kalla det att svänga ihop något som ska koka i en timme och stelna i fler timmar osv)
Vi får se vad som händer helt enkelt.
En till bild på min lilla badanka.

Kvällen

Här sitter jag och känner mig som en basturökt skinka. Jag har lovat mig själv att inte klaga men som vanligt kan jag inte låta bli. Det är så illa att vi slutat vara snåla ålar och har satt på "airconditionen" eller vad det nu heter och stavas höhö. 
Annars har min eftermiddag och kväll sett ut mest så här
Jag har slängt ihop en kaksmet som nu ligger i frysen ifall jag får oväntat besök eller bara blir olidligt göttesugen.

Fått hjälp med tvätten...


Sedan badat och nattat lille killen som nu sover sött


Då ska jag väl bara svänga ihop lite kvällsmat också så blir det mys framför en film eller så.
Ha en bra kväll!

gungeligung




En liten utvärdering

Ja jag tänkte att ni skulle få höra lite hur det har gått med mitt hudvårdsexperiment. Jag har alltså tvättat ansiktet med olivolja och smörjt in mig med morotsolja. Detta har jag gjort ungefär två gånger i veckan i bland mer sällan, ibland oftare. Har jag till exempel inte sminkat mig så har jag låtit ansiktet vara helt.
jag är verkligen helt såld på detta. Min hy har blivit mycket bättre (när till och med Håkan kommenterar det utan att jag ens har har frågat honom om hans åsikt så går det liksom inte tveka på resultatet)

Flytande guld på flaska (fast den finns en dyrare variant som jag också testat och den är ännu bättre)

och så här snögg blir man...

Sweattigt!

29 Juni

Godmorgon!
Ser ut att bli en varm och solig dag i dag med men det verkar som att Vides förkylning har smittat av sig på mig. Ögonen rinner och jag har lite ont i halsen. Vilken tajming...
Vide sover fortfarande i alla fall men eftersom Håkan är lika smidig som sju kylskåp och trettio elefanter när han går upp på morgonen så sitter jag här klarvaken. Man kanske ska passa på att få i sig lite frukost innan mini me vaknar?
Ännu ett försök till att hamna på bild med Vide (men nu är han för tung för att jag ska orka stå så där en längre stund och brottas höhö)

Just nu...

...moffar vi chokladpudding med grädde och gubbar/kärringar oss framför Allsång på skansen och efter det blir det självklart Morden i midsomer. Nu är det ju nästan bara en marabou frukt och mandel som fattas så är tanternas afton fulländad...


Ha en bra kväll så hörs vi i morn!


Hal som en ål

Vad gör man egentligen en varm och solig eftermiddag om man har tröttnat på att steka sitt fläsk? Jo man tar skydd inomhus och roar sig med att försöka hamna på bild tillsamans med sin oljade blixt till son...

En av oss sitter i alla fall snällt och tittar in i kameran...

vart tar du vägen?

Tur att fotografen i alla fall är pricksäker...

Vide gick med på att vara med på en bild om han fick nypa mig lite i näsan först...

och där satt den!


28 Juni

Hej hopp!
Jag har ägnat mig åt allt anant än datorn den här förmiddagen. Dagen började med sovmorgon till tio(!). Frukosten intogs på altanen endast iförd bikini (hej sommar!) efter lite solning för min del och lek i skuggan för Vides så packde vi ner lite presentvin och gick och grattade Olle som fyller år i dag. Där blev vi bjudna på glass, jordgubbar och flädersaft. Riktigt mysigt! Nu har vi landat här hemma och Vide fick åka i säng och sover nu sött. Morsan ska därför ut och grillas i solstolen.
Hörs senare!
Vides nya favoritsyssla är för övrigt att hänga och slänga i mina gardiner...

Pretty in pink

Hej!
Här sitter jag och är fruktansvärt rastlös. Vide sover sedan ett tag tillbaka och min tanke var att jag skulle passa på att pressa lite i solen då men det bestämde sig för att bli molnigt i stället. Jävla oflyt hela tiden.
Jag tröstar mig med lite Harry Potter och yoghurt och känner mig ganska nöjd ändå.
Filmen vi såg hos fjällan var förresten Pretty in pink. Helt okej måste jag säga (du har fått mig på kroken!).
Får se vad jag hittar på fram till kryddpartyt i kväll. Beror på när Vide vaknar så kanske vi tar en promenad eller nåt. Har blivit lite väl mycket sittapåarsletochgöraingenting det sista...
Jag har visst ingen passande bild så...
POMMAC!

Världens finaste




27 Juni

God morgon på er!
Jag och Vide ska snart kila i väg till fjällan för att se på film. Resten av dagen får vi se vad som händer. I kväll är det i alla fall kryddparty hos fröken fjäll också (det är väl lika bra jag flyttar in höhö).
Här kommer i alla fall resterande midsommarbilder.

















Massa nermalet skit i skinn

Så avslutar vi den här midsommarhelgen med grillad raggarballe med svängdörrar (fast egentligen borde jag ha ätit den från golvet inne för det kan man nu)

Fullt ös

Hej!
Här var det dåligt med uppdatering men vi har varit ute hela dagen i det fina vädret. Det hoppas jag att ni också har varit! Vi har klippt häckar bland annat så nu har vi det så fint så och slipper skämmas inför grannarna som självklart har klippt sina häckar (med vattenpass och linjal) för längesedan...
Vide har hjälpt till på sitt sätt genom att riva i mina omsorgsfullt krattade lövhögar höhö.
Nu har vi varit inne sedan ett tag och jag har tro det eller ej städat som en galning (vad tar det egentligen åt mig i dag?)
Nu är det bara dammsugning kvar och städning av toaletterna men jag tänkte att jag skulle skita ur mig ett inlägg här först.
Vad har ni haft för er?

Håkan har snyggast häck på gatan...


Bilder från i går

I går fick vi upp Vides gunga. Jättekul tyckte Vide eftersom han älskar att gunga.

Jag hittade några jordgubbar.



Under hängbjörken blev man prickig.

Rutchkana åkte vi också...

Sedan blev vi lite hungriga så jag svängde ihop en picknik.




26 Juni

Hej och god morgon!
Här har vi vaknat till en solig och varm dag så det blir nog till att spendera den ute på gräsmattan med en paraplydrink i ena näven och hålla ena ögat på Håkan så han inte klipper häcken snett höhö.
Nädå jag ska nog hjälpa till lite jag med. Fick ett ryck när jag vaknade i morse och har flängt runt här inne och plockat och ordnat. Jag har även slängt in babygymmet i tvätten för första gången sedan jag fick det. Mums vad mycket gottigheter det måste bo där i. Vi har ju mest haft det som förvaring till hans leksaker här ute i teverummet men nu tvättar jag skiten så får vi se om det får stå kvar eller om det åker upp på vinden.
Vad ska ni hitta på i dag?

Vi picknickade lite i trädgården i går och här försöker jag få hela familjen på bild eftersom vi låg så fint i en hög och solade. Det gick så där. Men det viktigate syns ju såklart, min röda näsa och Håkans håriga mage höhö.

Midsommarbilder del 1

Nu slänger vi ut lite bilder här tycker jag.
Dagen började med lite grillning.

Sovande barn på rad...

Kan ni gissa vilka som grillade bananer med choklad?

Två nyvakna killar kollade läget.

Mina fina älsklingar

Vi gick tipspromenad också och Vide höll i utslagsfrågan "Hur många makaroner har morsan orkat slänga ner i den här burken"

Efter att vi ätit så var det dags att bege sig hem och göra sig iordning lite för att sedan samlas igen.

Det var dags att leka lekar och här är några av mina lagmedlemmar.


Fjällans snajsiga naglar

Lekarna var bland annat hoppa säck, springa med ett ägg på sked och som här skjuva varandra i skottkärra med ögonbindel(!)

Hej va de går!

Mitt lag vann såklart så vi fick varsin japp. Mums!


Del två kommer i morgon!


Knåda deg

Så lyxigt med en egen personlig massör...


...eller tjuvnypsör kanske är rätta ordet höhö.
Hur vita får egentligen ett par ben vara i slutet av juni förresten? Tror nästan det är olagligt att vara så här blek...


25 Juni

Hej hopp!
Vilken midsommarafton vi fick i går alltså. Så himla mysigt och roligt hade vi! Fjällan och Andreas kan det här med att ordna kalas.
Vi lekte lekar, gick förstklassig tipspromenad *host*, åt god mat och tårta, lekte med brännässlor...(i alla fall om man ska tro bilderna i kameran).
Jag har massor med bilder att visa men det dyker upp lite senare. Så länge kan ni få se hur jag såg ut. Blev aldrig av att ta någon helkroppsbild så den här får duga.
Muppen nummer ett...


Hur var eran midsommarafton?

24 Juni

Glad midsommar på er!
Här har vi haft en slapp morgon med lång frukost och mys.
Vi ska snart dra oss bort till Fjällan för lite grillning och jag ska sätta upp min tipspromenad. Får se om jag bloggar något mer i dag eller tidsinställer något inlägg. Känns ju som att det inte är någon som kommer läsa ändå efterom alla kommer dansa runt midsommarstången, jaga mygg och dricka nubbe i dag höhö

Ha det fint så hörs vi när vi hörs helt enkelt!
Tjuvstart på midsommarmaten i går kväll.

Midsommarutstyrsel

Jahapp då är det midsommarafton i morgon då och det eviga problemet är ju vad man ska ha på sig. Midsommar är ju alltid midsommar så man får ju vara beredd på det mesta så som minusgrader, snålblåst och regn. Jag börjar väl dagen med något lätt och ledigt så som termobyxor och dunjacka höhö.

Lite senare hade jag tänkt ha den här klänningen för man vill ju ändå vara lite fin. Med ett glas rödvin innanför västen kanske jag klarar mig från att frysa ihjäl...


Någon mer än jag om har haft grava problem med bloggen i eftermiddag?
Jag får seriöst rycket på detta alltså. Synd att jag inte gillar några av de andra bloggportalerna annars hade jag bytt typ i går redan.
Nu nattar Håkan Vide och jag ska svänga ihop något smaskigt till kvällsmat.

Söt hängare

Titta vilken fin Vide fick i går av sin faster och farmor. Världens sötaste lilla hängare som kommer passa perfekt i hans rum.

23 Juni

Godmorgon!
I dag vaknade Vide okristligt tidigt (tycker i alla fall jag) 07.30 började han gala och det var ju bara att mösa sig upp. Så nu har vi ätit frukost båda två och Vide håller just nu på och leker med en stor badboll. Han sparkar den, kastar den och just nu försöker han stänga in den i en alldeles för liten låda. Här behöver man ingen teve med andra ord höhö.
Fasen va gött det var att få handla i går förresten. Hur gott det än är med bara smör på knäckemackan...

Damen i kassan i går: "Är det storhandling på gång?"


Kan inte förstå vad hon fick det ifrån...
(Det här är för övrigt ingenting mot hur det brukar se ut. Hur många vi är i familjen? Två och en halv...)
Vad glad jag blev förresten för alla kommentarer i går angående det här med videoinlägg. Alltid kul att höra vad ni tycker!

Vatten och bröd typ

Dagens lunch för min del bestod av ett paket delikatessknäckebröd och smör. Frågor på det?


(Sa jag förresten att vi ska storhandla i kväll?)


Tandagnissel

Hej hopp!
Nu har jag lagt Vide igen. Det har varit ett riktigt gnällmarathon här i eftermiddag men nu sover han sött i alla fall. Börjar tro att han har en tand på gång för han har fingret i munnen hela tiden. Så vad ska jag ta mig för? Är riktigt rastlös i dag. Lite nätshopping brukar ju alltid pigga upp mig men sedan H&M ändrat sin hemsida så tror jag faktiskt att jag aldrig någonsin mer kommer vilja beställa där i från. Jag hatar den! Någon som håller med mig? Men jag är ju i alla fall i stort behov av nya underkläder. Många av mina bh:ar sjunger på sista versen.

De här är fina och kommer från H&M så det kanske får bli en beställning ändå trots att det tar emot höhö.

Färg ska det va såklart!

Lite av ett löfte kanske man kan kalla det

Verkar som att en prenumerant har så att säga "left the building". Det betyder ju att det i alla fall är en mer än jag själv som tycker att jag är trökig höhö. Jag har länge funderat på att börja videoblogga. Känner att jag vill börja med något nytt här på bloggen för att liksom komma igång igen. Känns ibland som att jag bara skriver om samma saker hela tiden. 
Fast egentligen vet jag inte om jag vågar...
Jag har däremot alltid satt som en hög ribba för mig själv att om jag någon gång får typ sextio prenumeranter ska jag banne mig börja videoblogga.
Är det förresten någon som skulle orka trycka på play?

Knäpp bild som inte har någonting med texten att göra men den är ganska fin ändå.


22 Juni

Hej hopp!
Blev lite dåligt med bloggning i går men sånt blir det i bland. Jag känner mig ungefär lika grå och trökig som vädret utanför. Fast jag satt ju inte och pillade naveln hela dagen i går direkt. Fick till slut ett ryck och städade upp lite, tvättade och bytte sängkläder. Det blev mycket tvätt så jag får väl ta tag i vikningen snart men först ett avsnitt Glee medans Vide sover. Märkligt det där att han har börjat sova två gånger per dag igen. Han vaknade ju liksom 08.30 i dag men vill ändå sova igen vid tio? Det kanske är en fas eller något sådant (det låter bra så det säger vi)

Hörs lite senare!
Jag och Videung i Helsingör.

Skåneresan del 3

Den här dagen var det utflyktsdag och vi åkte runt på alla ställen man var på när man var liten liksom. Först hamnade vi i Lerhamn.




Sedan gjorde vi ett stopp i Brunnby för att kolla till gammelmorfars och gammelmormors grav.

Vide ville äta upp bilnycklarna men det var tydligen ajabaja...

Mot nya äventyr!

Vi åkte genom Arild...

...och stannade till på Arilds golfklubb för en köttbullemacka.


Till slut hamnade vi i Ängelholm och då är man ju tvungen att besöka stranden som man alltid har badat på i alla år.

Det var inget badväder direkt...

...men vi var glada ändå även om en viss liten person lyckades se sur ut på varje bild <3


Del fyra (och sista delen) kommer senare...

21 Juni

Morrn morrn!
Här händer det inte så mycket i vanlig ordning. Jag har precis ätit frukost och lagt Vide igen så får vi se om han somnar. Just nu står han och dunkar nappen i väggen i alla fall höhö.
Hoppas denna dag inte blir lika seg som i går för då får jag rycket alltså. Kanske ska ta tag i mig själv lite eller? Städa och tvätta behöver man ju alltid göra liksom så det kanske får fart på mig....eller inte. Jaja vi får se vad som händer. Är jäkligt trött i dag för jag har vaknat några gånger i natt bara så där. Varför liksom? Drömde bland annat att Vide sjöng på engelska och att ett par kompisar som redan har ett hus tänkte köpa ett till som dom kunde renovera eftersom Eve tycker det är så kul att tapetsera höhö. Det huset var en sjuttiotalskattastrof gone bad och diskmaskinen var klädd i ett fluffigt grönt tyg. En mille skulle det kosta också haha.

Det får väl bli en bild på min egna sjuttiotalskattastrof...


Det verkar som att Vide somnade i alla fall.
Kika in lite senare för då kommer fortsättningen på skåneresan!


Temafest

Hej hopp.
Vad gör ni?
Jag gör inte så mycket mer än att vänta på att få inbjudan till bananberntssons fest med galenskapartema höhö. Vi har pratat om nittiotalstema länge men på Metaltown kom vi fram till att galenskapartema är det ultimata temat. Macken, en himla många program, filmerna ja allt. Finns ju hur mycket som helst att välja på. Jag har redan kommit på två grejer jag vill klä ut mig till.
Nu ska vi se på macken för det blev jag så fruktansvärt sugen på efter allt tjat om det i helgen höhö


Frenetiskt letande, designfunderingar och kexchoklad

Hej hopp!
Herregud vad seg jag är. Här händer absolut ingenting om man inte räknar stressen och paniken jag hade på förmiddagen när jag inte kunde hitta min telefon och sprang runt och letade överallt. Minns att jag hade den i morse men sedan var det svart typ höhö. Jag letade till och med i kylen och micron och då är det illa. Vart den låg? I fickan på morgonrocken som jag slängt på golvet i sovrummet. Phjuuuuu.
Jag sitter annars och funderar på att ändra bloggen lite. Den kommer nog bli bredare för jag vill kunna lägga upp större bilder men då måste jag ändra designen och då måste jag först och främst fixa hem photoshop igen. Så mycket bök så det är därför jag drar lite på det.
En kexchoklad eller två får det bli i alla fall så får vi se vad som händer.


Metaltown del 2

Morgonstund har...öl i mun eller?



Camp muffin/myffo!

Mysiga grannar...


Diana fastnade med skyddskägget i brevlådan...



Jag var ju där också såklart men jag var inte sur som det verkar på den här bilden höhö.

Vi tänkte inte köa i timmar för mat så vi tog en korv med bröd inne på campingområdet.



Håkan och kalle spelade lite "synt" och fick två groupies efter sig moahahaha

Sen kom regnet. Men i en Jula-poncho är man både torr och snygg.


Vi såg lite på några spelningar och sedan var jag och Håkan lite kärring och gick och la oss och sov en stund så vi var pigga till Korn skulle spela.
Suddiga och taggade!

Korn! Så jävla bäst var dom. Synd att dom bara spelade en timme för jag hade kunnat stå där hur länge som helst trots spöregnet.


Det var den festivalen det. Jävligt kul hade vi. BENEEEET!!!


20 Juni

Godmorgon!
Här sitter jag och slöar i vanlig ordning. Har precis ätit färdigt min frukost. Först så ringde pappa precis när jag skulle sätta tänderna i ägget och då skulle jag hjälpa honom med några mejl och när jag var färdig med det så ringde mamma på skypen(kaffet han bli kallt om man säger så...). Äntligen har jag fått skypen att funka (eller rättare sagt min bror) så nu kunde vi prata med camen på och Vide tyckte det var mycket pännande och vinkade mest hela tiden till mormor haha. Han sover för övrigt igen lilla sömntutan. Vi gick upp trax efter åtta så det är ju lite tidigare än normalt men ändå.
Aja nu ska jag surfa runt lite så ska ni få se på andra delen av metaltown om en stund.

Muppig bild på mig som egentligen skulle vara en bild på mig och Diana men hon smet höhö.

 

Metaltown del 1

Vi möttes upp på vägen och först var vi ju tvugna att tanka (och ta kort på varandra...)


När vi väl kom fram till området var det totalt kaos och allt var en enda kö. Vi som skulle in på parkeringen som hörde till campingen hade behövt köra över ett hav av människor och blev ombedda att komma tillbaka om en timme (tur att vi tankade...) SUCK!
Här står vi i kön till kön till kön typ...


BB sonja gick(ivägen) framför oss...Nä det var det kanske inte men jävligt likt.


Till slut kom vi in och fick upp våra tält.


Stånka korv...



Bästa melodikrysset




Kalle fastnade i vinkelvolten...





Det blev dags att bege sig till festivalområdet.



Väl inne på området blev vi skithungriga och fick stå i kö i över en timme för en pizza. Det var nästan värt det...


Diana är snygg när det blåser


System of a down! Synd bara att dom spelade sist när man var stelfrusen, trött och med en rygg som var av.


Sedan skulle 25 000 personer lämna stället samtidigt genom den här lilla utgången. Vad ska man säga? Gör om gör rätt...


Del två kommer i morgon.

19 Juni

Hej på er!
Verkar som att en hel del inägg har försvunnit. Lyckat. Får väl göra om dom senare.
Nu är vi på hemmaplan igen i alla fall. Det har vi förvisso varit ett tag men det är först nu som jag hunnit blogga. Det har varit en kanonfestival vad gäller spelningar och sällskap men i övrigt fanns det en hel del som borde förbättras till nästa år. Har nog aldrig köat så mycket och länge till någonting som jag har behövt göra på den här festivalen. Halva festivalen regnade bort också men jag tror faktiskt inte att någon av oss klagade på vädret en enda gång. Det fanns liksom så mycket annat man störde sig på höhö. Det är hur som helst gött att vara hemma och efter en välbehövlig dusch så var det första jag gjorde var att sätta på en kanna kaffe. Har varit kaffesugen sen i går typ höhö. Vågar inte tänka på vad de tog för en kaffe på området när de kunde med att ta trettio kronor för en flaska vatten...

Nu ska jag nörda runt lite på nätet och komma ikapp mig lite. Återkommer senare med bilder från helgen (skåne inläggen som försvann får komma efter det helt enkelt annars blir ni väl helt snurriga höhö)

Bild från i dag. Jag var väldigt glad över att jag packade ner stövlarna om man säger så...

Skåneresan del 2

Dag två startade med att jag och maamma drog en runda på stan för lite shopping bland annat.



Kvänum är aldrig långt borta...


Lite senare var det dags att plocka med sig mormor också och tura över till Danmark





Vi var ute efter den godaste glassen.





Den här fina dagen avslutades även den med kanongod mat.


Fortsättning följer...

Skåneresan del 1

Mamma, mormor, Vide och Jag packade in oss i bilen och styrde kosan mot Helsingborg. I Smålandstenar är det lag på att stanna och fika. (Lägg gärna märke till morsans "läckra" klipp on)


Mormor var ball däremot.


Mums



Vi stannade till i Ängelholm för ett besök hos min ena moster.


Smarrigt fika


Till sist kom vi fram till neta och lasse och här har ni utsikten från deras balkong.


Håll dig på mattan sa jag till Vide höhö


Före middagen blev det lite slapp i soffan med lite rödtjut i glaset.


Sjukt god mat...


...och Vide åt spagetti med hela ansiktet <3


Fortsättning följer....

17 Juni

Tjena tjena mittbena!
Nu sitter jag i en bil på väg till Metaltown. Jädra kul ska det bli också kan väl någon av er vara snäll och sälja sin själ till djävulen så att vi kan få någorlunda hyffsat väder eller så regnar vi bort och det får väl gå det med. Tycker bara synd om alla tackars människor som ska få lyssna på mitt gnäll om det skulle bli så höhö.
Här på bloggen blir det action i alla fall för jag har tidsinställt inlägg för hela helgen. Bra va? Nu får vi bara hoppas att jag överlever den här festivalen för man är ju inte lika ung och pigg längre som man en gång var om man säger så...

Inte senast jag var på festival men enda festivalbilden jag kunde klämma fram. Sorry bananberntsson aj nåv jo häjt it!


En liten "best of" Kläppen

Jag hittade några fula skyltar. Bland annat den här:
En furuskylt på en furuvägg. Mer stuga kan det bara inte bli.


Förra året när vi var där såg jag inte röken av den här skylten men däremot den shletna minigolfbanan. Nu i år hittade jag den här skylten men då var i stället minigolfbanan som bortblåst...


Haha den här varianten av "Du är här" har jag aldrig sett förut.


Det finns faktiskt dom som har påskriset framme längre än mig...så nu vet ni det höhö.


Bäst på hela resan var ändå när det spelades typ "med andra ord" på kvällen. Man får ett ord på en plupp också ska man försöka få sin lagkamrat att förstå vad det är för ord utan att använda ordet som står på pluppen (hajar ni?)
Svärfar och Krecka bildade par och krecka drar en plupp och säger:
- Jättekänd läskedryck
- Pommac!
Haha jag vet inte vad ni direkt tänkte på men rätt svar var ju såklart coca cola haha.
Sedan kan jag inte komma ihåg hur många gånger jag fick kommentaren "Det här måste du lägga ut på blocket!"
...?
(bloggen alltså höhö)


Kläppen del fyra

På söndagen samlade vi oss efter frukosten för att ta oss upp till toppstugan.


Här gav jag upp...(och då har vi inte ens kommit fram till själva backen)


Dit pilen pekar skulle vi...jag dog lite.


Här gav jag upp på riktigt. Hallå hur stavar man till kondition liksom!


Men efter att ha suttit där och surat/vilat ett tag så gav jag mig fan på att jag skulle upp till den där jävla toppen (tur att man är envis...) Efter att ha kravlat mig upp för stupet som var brantaste delen av backen var jag så här nöjd (och inte snygg när det blåser höhö)


Till slut tog vi oss i alla fall till toppen!


Sen var det bara att kravla sig ner igen...



Går inte ens att få på bild hur brant det egentligen var.


Efter den här ansträngande eskapaden var jag rejält sugen på att ligga och klämma i en bubbelpool resten av dagen så jag tvingade med mig några rellativt badsugna personer till äventyrsbadet i Lindvallen.


När vi var färdigbadade åkte vi in till Sälen och åt mjukglass.


Vä hemma i stugan igen så klåde jag hela familjen Dalemo i Disney TP och resten av den kvällen spenderades med god mat, godis och mys som sig bör.


Sista dagen blev det bara en bild tagen nämligen den här


Sista dagen ägnades mest åt att städa stugor och åka hem helt enkelt.
Nu kanske ni tror att jag är färdig med mit "lite i efterhanduppdatering om Kläppen" men icke sa nicke jag har det bästa kvar. Men det får ni se senare för nu måste jag väcka min lilla pojkstackare och släpa med mig honom till BVC.
Hörs sen!



16 Juni

Hej hopp!
Nu kan ni andas ut för nu är jag hemma igen (och vänder). Har haft jättemysiga dagar i Skåne och jag har självklart tagit massor av bilder som ni ska få se. Eftersom jag var en klant och glömde datorn hemma så ligger jag lite efter i utvecklingen känner jag. Har ju fortfarande inte lagt upp alla bilder från Kläppen till exempel. I morgon ska jag ju ut och fara igen för då drar vi till Metaltown men jag har tänkt tidsinställa massor av inlägg så ni får något att glo på här inne som omväxling höhö. 
Nu ska jag röja lite här, tvätta och förbereda packning inför helgen. Hoppas att det inte tänker regna hela tiden bara...

Jag och Vide på stranden i tisdags <3


Kläppen del tre

Dag tre började med shopping på Stadiums outlet. Vi köpte sovsäckar och regnkläder och Håkan smällde till med ett par joggingskor (än har dom bara blivit använda en gång. Heja Håkan!)

Efter shoppingen var det dags för en tur på fjället.




Det blåste en del...



När vi fjällvandrat färdigt begav vi oss till gammelgården.




De flesta av oss var nämligen sugna på våffla!


Mitt på dagen var det fri lek höhö. Sedan blev det dags för korvgrillning och mys.



Efter maten var det dags för kaffe och det ville vi dricka nere vid vattnet men vi ångrade oss när vi hittade det här "mysiga" skjulet...


Det var ju lä i alla fall...




Tillbaka i stugan blev det frågesport och team Kristin knep bronsplatsen (dessväre så var det ingen vinst på lotterna)


Kvällen avslutades med en omgång "På spåret" och vi i dressinen hade till och med en nödbroms att dra i (kanske var det därför vi vann?)


Fortsättning följer givetvis....

Tillfällig(?) Inredning

Här om dagen hjälpte ju mamma mig att städa hemma och hon är alltid så förbannad på allt katthår i soffan. Heineken har ju sina favoritplatser i soffan och där är det såklart tjockt med hår. När mamma dammsugit soffan och finkammat varje millimeter på hårstrån så ville hon ju att den skulle hålla sig fin tills kalaset och tyckte då att ett par plastpåsar på väl valda ställen var bästa skyddet...

Här får man inte ligga...


Inte här heller...


Mammor alltså...
Höhö

12 Juni

Hej hopp!
Nu sitter jag i bilen på väg till Skara för att packa in mig med mamma och mormor och sedan rulla vidare ner mot Helsingborg. Ni ska få se på lite kalasbilder från i går.

Kalaspyntat.



Finaste kalaskillen <3




Mycket paket blev det...


Pappa hade inget papper att slå in sin present med men det gick ju bra ändå höhö.


Fina blommor och gott fika.


Vide fick en så snygg jeansjacka som han spatserade runt i.


Här är alla presenter samlade. Kläder, Leksaker, rutchkana och en pool bland annat. Massa fint!


Vi hörs lite senare för jag har tidsinställt några inlägg.
Hej hopp!

Helt slut

Hej på er vänner!
Kalaset har gått jättebra och Vide har fått massa fina och bra saker. Slänger väl upp ett inlägg om det framöver. Tårtorna blev också jättegoda (om man får säga det själv höhö). Men nu är jag bra trött vill jag lova. Kände mig som en riktig bitch när jag sjasade ut svärföräldrarna och lerdalapacket men jag har hållt igång i flera dagar känns det som med att städa och ordna så nu vill jag bara sitta i soffan och mögla resten av kvällen. Sa precis ajja till Heineken när han var framme och nosade på min mat så då vet ni ungefär hur rörig jag är i huvudet haha. Packa måste jag också göra för i morgon åker jag och Vide med mamma och mormor till Skåne. Ja det var ett jävla flängande på mig men jag kunde inte låta bli att följa med när mamma frågade. Vi ska hälsa på moster och kusiner och lite annat bös. Ska bli jättemysigt! Jag plockar med mig datorn så får vi se om det blir någonting bloggat.

Hepp nu ska jag fokusera på filmen på teven och ägna mig åt min ostbricka (fast minus rödvinet då för den här bilden är från i går)

Tårtorna

Konditor nästa? höhö


11 Juni

Hej på er! I dag är det kalasdags! Vi håller på och förbereder här nu. Jag har gjort tårtorna och de ska bara ganeras med grädde och bär lite senare. Håkan blåser ballonger för glatta livet och Vide tycker ju såklart att det är väldigt spännande. Jag gjorde misstaget att ge honom en ballong att leka med men den försökte ju han klämma sönder och en av mina största fobier utöver spindlar så är det ballonger som smäller. Jag får PANIK! Så det får bli se men inte röra för unge herrn höhö.
Nä nu ska jag sluta gaffla för jag har massor att göra.
Hörs lite senare!

Vides kalaskläder (skjortan och slipsen är Håkans gamla).


Nytt i Vides rum

Äntligen har vi fått upp gardinstången och gardinen som mamma har sytt.



Matchande påslakan...


...och en hel drös med gossedjur har fåt flytta in på ett hyllplan.


Här var det segt

Vide sover och jag sitter i soffan och känner mej...medvetslös..typ.
Har faktiskt plockat iordning här så det är väl mest dammsugning och sånt kvar men det får vänta tills lilleman har vaknat. Mor min kommer hit och hjälper mig så jag kan ju inte gärna tjuvstarta höhö. Ska bli väldigt kul med kalas i morgon men det är mycket att göra. Jag vill ju gärna göra allt själv också och har svårt för att be om hjälp. Jag ska för första gången i mitt liv göra tårtor i morgon (ja det räknas att det är jag som gör dom även fast det är köpta bottnar höhö).
Vi får se om de går att äta helt enkelt (annars blir det ju desto mer till mig och det är ju inte helt fel det heller)
Nä nu ska jag nog slänga i mig något ätbart (och sluta med parenteser) så får vi se om jag piggnar till.
Vad hittar ni på en sån här regnig dag? Fler än jag som känner sig som en paralyserad hösäck?

Gamal bild på mig som jag fipplat lite med (så här fräch är jag verkligen inte nu...) åh nej en parantes till!

10 Juni

Hej hopp! Här sitter jag och segar in i det sista men nu måste jag ta tag i mig själv och börja städa. Jag tror tyvär inte att någon kommer hit och gör det åt mig...
Ni kan få kika på lite bilder från i går!

Vides mormor kom förbi och lämnade några paket.


Han fick två böcker och ett par jättesnygga byxor som jag viftar med här.


Sedan åkte vi till Vinninga för fika och tårta hos pappa.


Mamma har varit i Lissabon så hon är jättebrun


Vide fick smaka tårta men han tyckte inte det var någon höjdare haha.




Slappt

Ja nu är Vide nattad sedan ett tag tillbaka och jag ska fortsätta kvällen i soffan framför en film. Är fortfarande på kasst humör så jag avrundar nog här helt enkelt.
Vide har i alla fall haft en underbar dag och det är det viktigaste.
Ha en bra kväll nu mina vänner så hör vi i morn!

En av få bilder som jag fastnade på uppe i dalarna (och kråkan får ju vara med på ett hörn också såklart höhö)


Tidningar, choklad och tårta hos pappa

Jag har heft en ganska så pissig dag i dag rent ut sagt. Det är ingenting jag tänker ta upp här men jag kan inte bara låtsas vara glad så nu vet ni.

Tur ändå att bästa mamma kommer med tidningar och godaste chokladen (ja jag vet att det är jag och alla tanter som gillar den här)


Nu blir det även fika hos pappa. Han ville så gärna bjuda födelsedagsbarnet på tårta och det tackar man ju inte nej till höhö
Hörs lite senare!


Paket på sängen

Tack allihop för era gratulationer! Vide skickar pussar och kramar till er alla!
Vide fick självklart sång och paket på sängen i morse när han vaknade. Han undrade nog varför vi kom stojandes för full hals med falsksång (dumt nog har vi det på film också höhö) men paketen blev han glad över. Än så länge är ju papprena roligast...

Tre paket. Det röda fina är från Vides gammelmoster.



Sötast!


I gammelmosters paket låg en underbar mörkblå sjömanskofta som hon stickat <3


Av oss fick han regnkläder och sandlådeleksaker mest bara för att han skulle få lite papper att prassla med för meningen är att vi ska köpa en gungställning till honom.



9 Juni

Grattis till världens underbaraste ettåring! Klockan 06.07 förra året blev vårat liv komplett <3
Men oj vad tiden har gått fort.

Har han verkligen varit så här liten?







<3

8 Juni

God förmiddag.
Herregud vilken sovmorgon vi tog i dag. Vide var jag tvungen att kaka liv i vid 10.30(!) och nu har han lagt sig igen. Måste vara värmen som gör honom så trött för en annan känner sig ju också som en sömngångare. I går kväll fixade vi lite inne på Vides rum så nu har han gardiner och fönsterbräda uppe. Får ta bilder sedan när han har vaknat igen. Mor min har kommit ner från Ö-vik också så hon lär väl gasa in på gatan när som helst så får vi se vad vi hittar på. Min lilla "grannkärring" Låle har också varit förbi här med tidningen eftersom Vide är med på "dig ska vi fira"-sidan. Hela tre annonser. Den vi skickade in ser ut så här



Så i morgon blir han ett <3
Vi hörs lite senare!


Kläppen dag två

Dagen började med att jag gick upp före mina pojkar...


....och drog ut på en powerwalk (ja ni läste rätt!) Mia tog täten.



Utsikten gick inte att klaga på.


Efter ungefär 8 km var det rätt gött med frukost.


Efter frukost var det dags för utflykt till hundfjället.


Det låg fortfarande snö kvar i backen.


Fantastiskt!



Fikapaus!



Sedan drog vi vidare till Sälen och kikade i affärer och käkade bland annat.




Min baksida lyckades hamna på bild.


Väl hemma blev det grillning.



Vi tjejer fick en cupkakeskurs av Mia.


Mina alster.



Resten av kvällen spenderades i soffan med spel och en jävla massa fika höhö.
Fortsättning följer...

Det berömda rycket

Det infann sig till slut, rycket alltså...
Har plockat, tvättat, vikt tvätt och donat.
Nu sitter jag i soffan och pustar (värmen tar ju knäcken på oss alla) ska samla kraft till att dra fram dammsugaren men det verkar som om en viss liten person behöver sova igen så vi får se om jag kanske får skjuta upp dammsugningen (stackars mig liksom).
Lite senare fortsätter min uppdatering om resan och då ska ni bland annat få se på powerwalk, kryddig hamburgare och ännu mer sovbilder på Vide men så länge får ni nöja er med en sovbild på Håkan höhö. 



Smell you later!


Måsten

Hej hopp!
Vide var lite trött i dag så han somnade för lunch så vi får se när han vaknar till liv igen. Själv sitter jag här i soffan och tänker på allt som jag måste få gjort. Listan är lång! Samtal som måste ringas och framför allt ett hus som behöver städas. Ju mer jag tänker på allt som behöver göras desto djupare sjunker jag ner mellan dynorna. Det hopar sig liksom och jag orkar inte. Väntar på att det berömda "rycket" ska infinna sig men det lär ju dröja. Någon som kan komma och ge mig en spark i röven? Tur ändå att solen gick i moln så jag slipper ha dåligt samvete också för att jag inte hinner gå ut...

Nä nu får jag rycka upp mig! I dag är det ju ändå precis ett år sedan mina värkar startade och på torsdag är det en viss liten person som fyller ett år (jag dör vad tiden går fort!)

Här är den sista bilden jag tog på magen för nästan precis ett år sedan <3



7 Juni

Hej och godmorgon på er finisar! Kul att det var några som saknat mig. Det känns ju alltid bra höhö. Har ju saknat er med såklart! Känns skönt att vara återförrenad med min kära dator. Jag hade tänkt starta dagen med att börja visa er resan till Kläppen och första kvällen där. Håll i er!

Att åka bil långt är tröttsamt...


Då är det tur att man kan stanna och ta fikapaus.




När vi kommit så långt som till Malung kände vi att lite pizza var på sin plats.


Pizzakanter är mums!



I Malung blev det även ett stopp på ica och jag fick de här frestande påsarna brevid mig...


När vi väl kommit fram och packat upp oss gav vi oss ut för att se om det hänt något sen sist. Håkans familj har spenderat många sommrar här och bott i flera olika stugor så då måste man ju kika i fönstren...


Här spenderade Håkan all sin tid visar svärmor (tydligen fanns det en liten sandhög där förr där Håkan kunde sitta i timmar och leka med sina bilar)





När myggen började anfalla tog vi skydd i stugan (bakom myggnät...)


Vi åt fruktsallad...


...och kladdmuffins med grädde på eftersom svärmor fyllde år.


Det var den dagen det på ett ungefär. Fortsättning följer...

6 Juni

Hej hopp!
Har ni saknat mig? Snälla säg att det är någon som har saknat mig höhö?
Vi har haft helt underbara dagar i dalarna men det är ju så sant som det är sagt att borta är bra men hemma är bäst. Jag har massor med bilder att visa er men det får bli i morgon för nu ska jag bara slappa i soffan, fisa, ha ena ögat på teven och det andra på datorn precis som det ska vara.

Jag är ungefär så här trött nu <3 (det var för övrigt tre dagars feber han hade för på fredag var den borta. Tack för eran omtanke!) Hörs i morn!


Ett litet farväl

Min blogg krånglar i dag också så jag är måttligt irriterad just nu. Passar ju bra med en liten paus då. Eftersom vi åker till kläppen i morgon och blir borta tills på måndag så tänkte jag skita i att ta med datorn. Ska bara njuta och ha det trevligt helt enkelt. Självklart ska jag ta massor av bilder och bomba bloggen med när jag kommer hem (om den funkar då vill säga. Suck.)
Vide mår för övrigt bra trots febern. Den har inte varit så hög i dag förutom nu på eftermiddagen då han hade en liten topp. Jag misstänker att det är den så kallade tre dagars febern för det är mycket som stämmer in på den vad jag har kunnat googla mig till.
Ni får ha det så jättebra den här långhelgen så hörs vi på måndag!

Vad lägger man för bild här då? Jo självklart en på Håkans egna verision av en "hälta hälta"*


* extra bonnigt uttryck på en "Hälfta hälfta" Alltså hälften mos och hälften strips för er som kanske inte fattar vad jag gafflar om. Fast Håkan kör då med hälften brie och hälften mögel höhö

Just nu...

Sitter buskillen och smaskar på rån.






1 juni

God morgon (ja fast klockan är 11.30!)
I dag vaknade jag klockan tio och fick då gå in och väcka Vide så det märks ju att han inte är helt på topp. Vide har fortfarande feber i dag så vi skippade öppna förskolan, men han har ätit som vanligt till frukost och håller nu på och leker med DVD-filmerna. Oj vad roligt det är att riva ut dom. Tack för alla krya på sig kommentarer! Vide skickar pussar till er alla. 
  Soligt väder har vi i dag också så jag hoppas Vide vill sova lite sen så jag kan sola lite. Börjar faktiskt få lite färg. Fast jag kan inte sitta på arslet hela dagen i dag direkt för jag ska börja med packningen för hela familjen för i morgon åker vi ju till kläppen.




RSS 2.0