Amningstips

Till er som ammar eller någon gång i framtiden kommer att amma har jag två fenomenala tips i fall ni får såriga bröstvårtor. Först och främst purelansalva som var rena dunderkrämen. Den smörjer man in efter varje amning och eftersom den är helt naturlig behöver man inte tvätta bort den innan man ammar igen men det där gör man ju som man känner själv. Sen det bästa tipset av allt är att i stället för amningsinlägg i behån, som bara fastnar i i såren och torkar ut, gå runt med uppsamlingskoppar en dag (jag tyckte först att det lät helt puckat men jag gav det ett försök). Så jädra gött. Det blir som små växthus på varje brö och håller bröstvårtorna fuktiga så dom inte torkar och spricker upp igen när man ska amma. Purelansalvan och kopparna i kombination fick mina sår att läka på en dag. Detta funkade för mig och bara för det är det ju inte säkert att det funkar för alla men värt att testa tycker jag.
Slutskrivet om bröst för ett tag.
 
 

30 April

Hej bloggen!
Lite dött på uppdateringsfronten här men det beror mest på att jag med hjälp av mitt breda arsle välte ut ett helt glas vatten över min dator i söndags. Fick god lust att välta mig själv över ett stup när jag ändå höll på. Håkan var snabb med att stänga av den och plocka ur batteriet och sedan dess har jag hållt tummarna, dansat en regndans och offrat till diverse gudar för att datorn ska ha klarat sig trots sitt ofrivilliga bad. I dag vågade jag mig på ett försök och än så länge funkar den fint. Hurra.
 
Här kommer två bilder från i dag:
 
Vide passar på att plaska vatten högt och lågt när morsan sitter fast i amningsposition.
 
 
Lite utelek och såpbubbelblåsning för att lufta litet grinigt barn.
 
 

28 April

Hej från en schleten morsa.
Lillsorkas har "krånglat" två nätter i rad nu och velat äta typ jämt. Varje timme eller med som mest två timmar emellan. Vart tog mina härliga fyratimmars tupplurar vägen? Ja ja vi får hoppas att natten som kommer blir bättre. Hoppet är ju det sista som överger människan som ni vet. Nu blir det en till kopp kaffe och sedan blir det storstädning av huset. Hade ju hellre satt mig i solstolen för att förbättra färgen i mitt gråblå ansikte men dessvärre kan inte dammråttor, tvätt och disk få härja fritt längre. Har vi tur så kanske jag till och med piggnar till på kuppen.

Pekar ut området som är i behov av åtminstone ett kilo concealer.


Vilken kändis är du lik?

Spajdan hade bloggat ett så roligt inlägg här om dagen och självklart laddade jag ner appen snabbt som ögat för att själv se vilka kändisar jag var lik.
 
Med smink:
 
 
Nämen eheheheheee jag ser tydligen ut som en supermodell *egot blåser upp sig till abnorma proportioner*
 
 
Utan smink (alltså så jag ser ut 99,999% av tiden)
 
 
...
Kommentarer överflödiga
 
 
 
 
 
 

Lite bilder från i dag

I dag har det änna varit en toppendag från början till slut. Vågar man hoppas på lika bra väder i morgon tro? Antagligen inte.
Här kommer några pics.
 
Härligt väder som sagt
Gött fika
En liten sötnos passade på att bada i en vattenpöl, jepp det var så han förklarade det. Skönt att den däringa tvättmaskinen slipper stå och rosta igen säger jag bara...

25 April

Hej på er!
I dag är det strålande solsken så dagen kommer spenderas utomhus tillsammans med syrran plus kids.
I'm working the solstol!


24 April

Här har det varit fullt upp sen i morse.
Det började med att vi korvade oss ända till klockan 08.30 innan vi gick upp. Gud så gött! Jag upprepar GUD SÅ GÖÖÖÖÖTT. Tänk vad lite sömn kan göra för humöret och energin.
Efter frukost och amning upptäckte jag att vi bara hade tre blöjor kvar till minirumpan och eftersom tre blöjor kan gå på en kvart om en har otur så packade jag ihop kottarna och gick till affären. Skönt att få lite luft (instormande i näsan, jepp det är skitväder här i dag).
Väl hemma igen så har det tajmat sig så bra med amningar och tupplurar från Vincents sida så jag och Vide har hunnit tvättat, busat och till och med sitta ner tillsammans och äta mat ihop. Trevligt.
 
 

Mammakroppen

Det är ju fantastiskt vad kroppen kan göra. Svälla ut som en ballong i nio månader och sedan krympa ihop igen på nästan ingen tid alls. Vänster bild är tagen i v.37 och den till höger tre veckor efter förlossningen. Fem kilo har jag kvar men det är ju inte så bråttom med det (fast det vore ju skoj att komma i några andra byxor än mamabrallorna). Kommer man nära kan man ana en och annan bristning men några brister måste en ju få ha höhö. Älskar min kropp!
 
Lite sladdrigare och lite härligare.

Snart börjar det roliga

Det tar sig med renoveringen och nu är alla väggar färdiga. Nu återstår "bara" spackling av nämna väggar och val av tak, golv och tapeter. Med Vides rum hade jag en plan sedan länge men nu står det still i huvudet och det är ju inte bra när man är en extremt velig person som aldrig kan bestämma sig. Det får bli till att googla lite och förhoppningsvis har vi bestämt oss innan han fyller femton...
 
Kommer ni förresten ihåg Håkans inredningsdetalj? Hon hänger med fortfarande *överväger skilsmässa från mitt ickeexisterande äktenskap*
 

23 April

God morgon. Känner mig nästan mänsklig i dag trots att det var lite tjorvigt med sömnen i natt. Fast å andra sidan så blev det ju över sex timmar sammanlagd sömn så det kunde ju varit värre.
Något som är värre är min stackars hals. Jädrar vad det skaver och rösten är nästan helt borta så halva mina meningar försvinner i ett kraxande. Familjen har fått en till kråka...
 
Dagens frukost som fick sköljas ner med en balja honungsvatten.
 
 
 

21 April

Hej på er!
Vilken härlig dag vi har haft i dag då. Varmt och soligt. Altandörren har stått öppen hela dagen och vi har spenderat många timmar utomhus. Håkan har ägnat sig åt trädgårdsarbete och jag hann också hjälpa till lite mellan amningarna. Så det har inte blivit så mycket tid framför datorn i dag som ni förstår.
Vi får höras mer i morgon.
 
En bild från i dag när vi blåser såpbubblor. Svårt att säga vem av mig och Vide som var mest lyrisk.
Blev förresten kallad fashonistamamma på instagram här om dagen *hysteriskt skrattanfall* och när man ser den här bilden kan vi ju konstatera att den personen måste ha grava fel på synen höhöhööö.
  

Våren är här igen

Svärmor kom förbi förut och drog med sig mig och barnen ut på en promenad i det härliga vädret. Så jädra gött. Vide tyckte det var allra roligast att stå och kasta sten i vartenda vattendrag vi passerade. Det kunde han nog hålla på med hela dan om han fick bestämma höhö. Här kommer ett par instapics:
 

20 april

God morgon soliga lördag!
Får se vad vi hittar på i dag. Håkan och svärfar ska i alla fall köra en kärra med skräp till Vara och vi skulle också behöva göra ett röj i trädgården. Ett heldagsarbete minst sagt men förhoppnignsvis är det fint väder i morgon också så vi har helgen på oss. Det här med trädgårdsarbete är verkligen ingenting för oss och jag känner väl mest för att meja ner alla rabatter och så gräs men det hinns väl säkert inte med i år heller. Jaja en går aldrig sysslolös med hus, trädgård och kids i alla fall höhö.
 
Fredagsmysbild från i går
 
 
 

Apple of my eye

Ja ni som följer mig på insta har ju redan sett de här bilderna men ni kan väl skåda navelluddet så länge höhö.
 
Hur söt?
 

18 April

Hallå i regnrusket. 
I dag sticker vi inte ut näsan i onödan inte. Regnet står som spön i backen så det får allt bli mys inomhus i dag. Tråkigt bara när det har varit så gött väder i några dagar.
Hann inte blogga så mycket mer i går men hämtningen gick bra i alla fall om det var någon som undrade. Lillen sov både dit och hem och även en stund i vagnen så jag och Vide kunde äta lite mellanmål i lugn och ro.
I dag har jag fått en jädra massa gjort redan trots att vi sov till 08.30. Jag lade som vanligt Vincent i vaggan efter amningen fast den här gången somnade han om efter ett tag och sover fortfarande så jag har passat på att plocka iordning, göra rent toaletten, städa Vides rum och lite sånt. Nu är det bara dammning och dammsugning kvar men det tar jag efter min lilla datorpaus. En får ju inte slita ihjäl sig.
 
Hum ett inlägg om väder, städning och sömn. Högintressant för er alla misstänker jag höhö.
 
En väderbild på det och jag är i hamn eller?
 
 

17 April

Hej på er!
Här sitter en svettig morsa vill jag lova.
Jag har för en stund sedan varit och lämnat Vide på förskolan och det gick ju inte helt smärtfritt (fast vi kom i alla fall i tid...).
 Morgonen gick jättebra och vi var ute i god tid och jag ammade Vincent precis innan vi skulle gå. Packade ihop båda barnen och Vincent skrek som en liten gris men somnade så fort vagnen började rulla. Yey tänkte jag och andades ut (i förtid).
När vi hade hunnit lagom långt så vaknade han igen och satte igång sirenen ordentligt och höll så på hela vägen till förskolan. Pust. Jag utvecklade säkerligen en och annan stressfinne under de tio minutrarna. Vide däremot står så fint på brädan och pratar om bilar och flygplan och det var inga problem med att lämna honom heller (som tur var).
 Lillsorken somnade givetvis direkt när vi kom utanför grinden igen och jag kunde äntligen andas ut på riktigt (men för säkerhets skull så höll jag ett högt tempo hem höhö).
Svängde in en sväng på Salles för att köpa sushi som jag hade tänkt unna mig men självklart fanns det ingen. Buhu! Så jag köpte tidningar och kakor i stället. Funkar det med.
 
Så värd detta nu alltså.
 

Promenad och lekplatshäng

Ja efter lunchen så drog jag ut barnen på en promenad med vagnen. Ute var det 17 grader varmt och jag svettades ymnigt i uppförsbackarna. Vide den token skulle ha både vinterskorna, vinterjackan, vantar och mössa på sig och vägrade plocka av sig någonting men visst svettas på du tänkte jag.
Väl framme vid lekplatsen hade jag sett fram emot att sitta och sola mig på en bänk men så var bänkjäveln borta. Ytterst snopet fick jag i stället gräva ner mig i sanden...eller nä.
Vide hade jättekul och jag var tvungen att locka med bullar för att få med mig honom hem igen.
 
Ett par bilder:
En så kallad mutbulle
Väl hemma märkte jag att årets första myggjävel har kalasat på min blekfeta kropp.

Viken verklighet lever du i om jag får fråga?

Här om sistens såg jag och Håkan på senaste bondfilmen Skyfall och i en scen så trillar bondan ner i ett stort hål där ett stort konstigt djur höll till (som för övrigt var animerat). Följande dialog utspelar sig:
 
Jag: Men vad är det där för jävla djur eller? Det ser ju inte ens ut att finnas i verkligheten.
Håkan: Jo det gör det för såna skuter man i far cry.
Jag: ...
 
Hallåååå verkligheten!
 
Knäppis ♥
 
 
 
 

16 April

God morgon god morgon.
I dag är första dagen då jag på egen hand ska klara av att jonglera två kids och jag har stressat mig svettig över denna dagen ska ni veta. Fast än så länge har det gått kanonbra. Det föll sig så bra att jag precis ammat färdigt Vincent vid 07.30 när Vide valde att vakna. Så ner med Vincent i vaggan där han låg nöjd i hela 45 min så jag och Vide kunde äta frukost ihop och göra oss klara för dagen (kan ni fatta att jag både har deodorant i armhölera och borstade tänder!) och jag hann till och med plocka iordning i köket innan lillebrorsan satte igång sirenen.Vide har sedan lekt en lång stund inne på sitt rum och jag har ammat och donat och nu sover Vincent igen. Så än så länge varken hjärnblödning eller stresseksem höhö.
Härligt väder är det också så det får nog bli en promenad senare.
 
 
 

Lyx vs budget

Håkan börjar jobba igen i morgon så jag tänkte att lite mys i soffan framför en film och lite götta var på sin plats. Själv högg jag den dyraste glassen i affären och Håkan...eh...festar till det med en Ica basic chokladkaka. Bra att i alla fall en av oss kan hålla i pengarna...
 
Fint sare va
 

Bröllop!

Jag har ju helt glömt bort att visa vilken fin inbjudan jag fick hemlevererad för ett tag sedan:
 
 
Woho! Bästa formen av inbjudan helt klart! Äntligen får en gå på bröllop igen. Det enda krånglet är ju att jag måste hitta en klänning att ha på mig. Fast det är ju kul krångel såklart. Hittade faktiskt en klänning samma dag som jag fick inbjudan (jag tror knappt fjällan hann ut genom dörren innan jag satt med datorn i knät höhö). Dagen efter när jag äntligen ältat färdigt och bestämt mig för att beställa den så var den slut(!!!) *skrikgråt*. Så sökandet fortsätter...

15 April

Just nu ser det ut så här hemma:
 
Viden och kråkan målar...
Lillsorken sover...
 
Och jag sitter i soffan och slappar. Ingen bild på det dock. Det är ingen vacker syn...om en säger. Kräkfläckar högt och lågt, för korta mysbrallor, hår som står på ända och oborstade tänder. Fräschast i kommun!
Jaja jag känner mig pigg i alla fall även om det inte ser så ut för i natt har sovandet gått bättre. Först sov vi mellan 23-03.30 ammade, bytte blöja och ammade lite till och sov sedan mellan 04.30-07.30. Inte så illa.
 

14 April

Hej bloggen. Nu ska ni få något annat än skitiga golv att se på era stackare.
Den här söndagen har varit väldigt slapp. Jag och vincent hade en vaken period med amning och sövningsförsök mellan klockan 03.00-05.30. Ögonen gick i kors på mig minst sagt. Fast jag vet att jag bara är bortskämd för sammanlagt sex timmars sömn fick jag ju så borde ju inte gnälla egentligen (men det gör jag).
Fast kråkan tog båda sorkarna efter amningen på morgonkvisten sen så fick jag fortsätta sova och det var underbart.
 
Vide och Håkan har varit i väg och satt på sommardäcken på bilen och vi har även haft morfarn här på besök. Mycket trevligt.
Just nu sitter jag i soffan och slappar med en sovande Vincent brevid mig och Håkan och Vide tvättar bilen...eller nja Vide hoppar mest i vattenpölarna. Tänk att det kan vara så roligt.
Hoppas ni har en härlig söndag!
 
 
 

Okej...

Med tanke på det inlägget jag skrev tidigare i dag så kan man ju inte annat än att skratta ihjäl sig åt det här:
 
Det är svärfars 45:or som har gjort sig skyldiga den här gången och jag är tacksam över att han hoppade över jitterbuggen höhö.
Fast svärfar skänker jag däremot inte bort. Han får skita ner så mycket golvyta han vill eftersom han är så snäll och hjälper till med renoveringarna.
 

Katt bortskänkes

Lystrar till namnet Heineken. Favoritsysslor; skita ner mattes golv, gnälla klockan 03.00 för att bli utsläppt, gnälla klockan 03.04 för att bli insläppt, lämna tjocka täcken av hår på mattes vita gardiner (inte så värst vita längre med andra ord...)

Vad har han ens gjort här? Dansat jitterbugg?

 


Ett filmtips

Jag och Håkan såg en så bra film i går som jag bara måste tipsa er om. Det var ju inte i går som man såg en bra film direkt (eller jo det var det ju den här gången).
Filmen heter Intouchables (översatt till En oväntad vänskap på svenska) och den har ni säkert hört talas om. Jag tänker fasen inte ens skriva vad den handlar om utan bara uppmana er alla att SE DEN FÖR FAN!
 
 
 
 

12 April

Här har dagen börjat på sämsta vis. Med en misslyckad frukost alltså...
Efter att ha läst på Aftonbladet i går om att frysta bär ger hepatit a så vågade jag mig inte på att göra smoothie (jag är förvisso vaccinerad mot skiten men en kan aldrig vara nog försiktig...)

Jag kände att en macka med marmelad kunde fungera som substitut men då hade ju den gått och möglat...marmeladen alltså(!) bröööl!
På jakten efter något sött att klena på mackjäveln hittade jag en burk honung. Perfekt!
Eller nä förresten...


Hur lyckas han?

Hur fasen fick han in den där?
 
Vi kan i alla fall konstatera att det är en pricksäker grabb vi har...

11 April

God morgon!
Här har ni en som har sovit jättegott i natt. Som mest sex timmar på raken(!) Så går det när man glömmer ställa larm för matning och har en lillsork som sover som en stock. Det var precis vad jag behövde för jag var så sjukt trött i går så jag satt nästan och somnade vid varje amning hela dagen men nu känner jag mig oförskämt pigg och utvilad. Härligt!
Nu ska vi se om jag kan få lite frukost i mig också nu när pojkarna har fått sitt. Vide var iofs snäll och gav mig sin äggula så helt svältfödd är jag inte. Det är konstigt det där att han alltid äter upp vitan men lämnar äggulan fast skivar jag ägget och lägger det på tex en smörgås så proppar han i sig alltihop haha. Dom har sina små ideér minst sagt.
 
 
 
 
 
 
 

Nytt till garderoben

Ja efter att ha klämt ner en stor gravidmage i mysbrallor, tajts och trökiga linnen i hundra år (nio månader) så blev jag i går mucho sugen på att nätshoppa. En del var på rea och det andra fick jag 10% rabatt på. Tummen upp! Det blev även en ny vårjacka till Viden att ha på förskolan.
 
 
 

10 April

God morgon på självaste bf-dagen. Oj oj vad jag har hängt upp mig på detta datumet i nästan nio månader också har vi  i morgon redan haft honom hos oss i två veckor. Så kan det gå när inte haspen är på.
Jag har precis fått i mig lite frukost (en får vara glad om en hinner få i sig den innan det är dags att tänka på lunch höhö). Tänkte jag skulle visa några bilder från påskdagen som jag inte visat.
Vi firade lite hos mamma i sparlösa och pappa har som tradition när det föds barn att beställa en tårta (När Vide föddes så firade mormor 85 år och Vide tre dagar).
 
Vincents tårta.
Vi har typ ingen snö kvar här nere nu men då fanns det några få stackars kvadratmetrar i trädgården som täcktes av snö och det utnyttjades så klart till lite pulkaåkning.
Hej vad det går...
 

Förlossningsberättelsen med Vincent

Nu kommer då äntligen den där stackars förlossningsberrättelsen som jag har gått och klämt på men bättre sent än aldrig som det så fint heter. Så jag varnar för mycket text osv.

Som ni kanske kommer ihåg så hade vi fått en tid till antenatalavdelningen på KSS. Jag hade ju inte bara förhöjda gallsyror utan min lever var ur balans på något sätt. Jag kräktes mycket och var i allmän dålig form. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra på detta läkarbesöket men vi trodde att vi eventuellet skulle diskutera en igångsättning. Vi trodde ju absolut inte att vi skulle bli igångsatta den dagen utan att vi kanske skulle få en tid bokad närmare bf. Fast för säkerhets skull så packade vi med oss bb-väskan och alla andra attiraljer i fall om att (och det var ju tur).

Klockan fem den morgonen låg jag vaken och hade regelbundna onda sammandragningar och jag tänkte för mig själv att oj då tänk om det sätter i gång i dag. Jag fortsatte ha sammandragningar hela bilfärden till KSS men de kom inte lika tätt som innan men dom kändes på "rätt" ställe liksom.

Väl framme fick jag lämna urinprov och ta blodtrycket som visade högt (för att vara mig) 148/100. Vi fick komma in till läkaren som då sa att urinprovet visade att jag hade början till havandeskapsförgiftning också (jamen det var ju lika bra att klämma till med allt när jag ändå är i gång). Så de ville sätta igång mig på dagen om det fanns plats på förlossningen och i annat fall lägga in mig tills det fanns plats. Jag och Håkan blev något shockade. Det var verkligen en overklig känsla men jag kände mig ändå lugn. Jag berättade för läkaren om mina onda sammandragningar jag haft sedan i morse och hon undersäkte mig och kände att jag var väldigt mogen samt att hon fick in två fingrar i tappen så de där sammandragningarna hade gjort nytta. Hon trodde inte jag skulle behöva hjälp av en "sprängning" ursäkta ordvalet men jag kommer inte ihåg vad det heter när man liksom hjälper tappen att öppna sig med en sån där vattenfylld ballong.

Hon gjorde en hinnsvepning vilket gjorde jäkligt ont och efter det så kom mina sammandragningar igång igen.

Jag blev kopplad till CTG och vi passade på att ringa runt till närmsta familjen att det skulle bli bebis inom det närmaste.

Satt med CTG en timme och Vincent sov mestadels av tiden så variationen på hjärtjuden var lite dålig. De trodde inte att det var någon fara för han sov ju men för säkerhets skull så skulle de sätta en elektrod på hans huvud så att de kunde ha bättre koll på hjärtljuden.

Vi fick ett förlossningsrum och det var verkligen en märklig känsla att vara på plats redan innan det satt igång så att säga.

Vid 12.00 tiden så kom min barnmorska in och började pyssla med mig. Satte elektroden på Vincent huvud och tog vattnet. Sploch sa det så hade både hon och jag vatten upp över öronen haha.

När jag låg torrt igen så kom dom in med lite mat till mig och jag försökte äta men fick lägga ner gaffeln så fort jag fick en sammandragning för att andas.

Här är jag inte lika nöjd som jag ser ut och det var inte mycket mat jag fick i mig.

Här satt Håkan och svettades...

Värkarna kom igång väldigt bra och det gjorde bara ondare och ondare. Jag fick varma vetekuddar instoppade i nätbrallorna både fram och bak och det lindrade bra samt att jag fick ett gåbord att hänga på. Fast det gick inget vidare eftersom bordet var för lågt för mig och varken jag eller Håkan kunde rubba skiten för att höja det så jag satt på sängkanten och vilade armarna mot det i stället. Värkarna gjorde ondare och ondare men jag tyckte ändå att det gick ganska så bra att andas igenom dom och eftersom det var en igångsättning var jag ju inställd på att vi skulle hålla på i flera timmar och kanske ända till dagen efter (oj så fel jag hade haha).

Efter ett tag så kände jag att jag behövde lägga mig ner och fick hjälp att lägga mig på sidan och då jäklar tog det fart på riktigt. Klockan var då strax före två och jag blev guidad till att använda lustgasen. Barnmorskan instruerade mig länge och noga hur jag skulle göra och jag hann få värk efter värk och kände nästan för att vråla "Ge hit den där masken nån gång då för i helvete den gör väl ingen nytta hos dig" fast det gjorde jag ju inte väluppfostrad som jag är.

Klockan 14.00 byter dom personal på förlossningen så vi blev lämnade själva en liten stund och jag fick ondare och ondare och kände att det fasen började trycka på alltså så jag bad Håkan ringa efter personalen. Min nya uska kom in och hälsade glatt och jag bara "det trycker pååååå". jaha oj då då får jag springa och hämta barnmorskan sa hon och vände i dörren. Min nya barnmorska kom in och jag var ungefär lika trevlig mot henne "Alltså det gör skiiiitont och det trycker liksom påååååå". Hon undersökte mig och sa att jag var öppen fem cm. Det är ju ingenting tänkte jag här lär ju jag få ligga i flera timmar och plågas. Huvudet stod långt ner sa hon och jag hade väldigt kraftiga värkar (jo tack det var liksom inte ens något mellanrum mellan dom) epidural är inte att tänka på frågade jag och hon bara eh näää jag tror faktiskt inte att du hinner få det. Då blev jag lite orolig och undrade om jag skulle klara av det här egentligen. Sedan började jag gaffla om en halsbrännetablett men hon vågade inte lämna mig för det känns som att du inte har så långt kvar. Ungefär där small det till och jag fick riktiga krystvärkar. Så på de få minutrarna sedan bm undersökt mig så var jag helt öppen. Snacka om effektiva värkar. Håkan hade precis börjat äta på en banan och fick slänga undan den och fram till mig. Barnmorskan slängde på sig förkläde och min uska kom inspringande i rummet.

Jag låg på sidan och födde precis som med Vide men där slutar likheterna haha. Utan epidural gjorde det fruktansvärt ont men det var ändå en så jävla befriande känsla att få krysta liksom. En blandning av dödsångest och beslutsamhet typ. På bara några värkar så var han ute med en faslig fart kl 14.57. Ungefär tre timmar efter att de tog vattnet. Något form av rekord enligt min barnmorska. Antagligen var kroppen redan redo för förlossning. Jag var själv väldigt förvånad över hur snabbt det gick från "vanliga värkar" till krystvärkar. Det var som att vända på en hand. Hade jag varit hemma och det satt igång och gått så här hade jag nog fött i bilen höhö.

Upp kom han på mitt bröst och jag hade liksom inte ens fått av mig linne och bh så det fick dom krångla av mig först haha.

Sedan kom ju det jobbigaste när moderkakan skulle ut och jag skulle bli sydd. Roligaste kommentaren kom från min barnmorska som undrade om hon fick visa upp min fina placenta för deras student haha (jag hade moderkaka plus en liten extra moderkaka som kallas placenta). Jo men jag är helt ok med att mitt innanmäte visas upp till almän beskådan höhö.

Jag med ett lyckligt flin på läpparna

Till slut kom äntligen brickan med de goda smörgåsarna som vi slukade i ett nafs.

Efter det blev det dusch för mig och sedan travade vi i väg upp till BB vid 16.30. Hamnade i samma rum som två trevliga tjejer och dom undrade när vi kom när vi hade fött och jag sa klockan tre. I natt trodde dom. Nä nu på eftermiddagen sa jag och dom höll på att tappa hakan haha.

Lite pappagos.

Håkan stannade till sent på kvällen men fick sedan åka hem eftersom det inte fanns någon plats till honom att sova över. Vincent sov som en stock hela natten (det gjorde inte jag). Så fort jag slumrat till och vaknade slängde jag mig upp och kollade så att han andades och var hur hönsig som helst samt att de andra barnen höll låda mest hela tiden.

På morgonen kom Håkan igen och vi väntade mest på att barnläkaren skulle komma så att guldklimpen skulle få en ok stämpel i rumpan hehe.

Efter läkarundersäkningen (som gick jättebra) var jag väldigt trött efter att ha sovit ca 0 timmar på flera dagar så jag somnade med Vincent på bröstet och Håkan tog den här söta bilden.

När jag vaknat var det dags för oss att bege oss hemåt men vi passade på att bada Vincent lite och det tyckte han var sååå mysigt.

Färdig för avfärd i söt svärmorstickad kofta och mössa.

Jag är väldigt nöjd med min förlossning och allt gick väldigt bra trots att det gick undan. Känner mig lite som en superwoman som hat fött utan epidural och är glad att jag fått möjligheten att prova på både och. En förlossning är ju det ballaste man kan få vara med om.

En liten viktuppgång och en färdig förlossningsberättelse

Jodå lite har hade han allt gått upp Vincent men bara 55g sedan i torsdags som jag tycker låter så fruktansvärt lite men jag ska väl inte noja för bvc sköterskan var ju inte orolig men ändå. Han kräks ju en del också så det kan vara det som gör att han inte ökar så snabbt men å andra sidan har dom inte så stor magsäck nu heller så det kan ju ta lite tid innan vikten ökar på mer. Vi ska tillbaka om en vecka i alla fall så får vi se.
 
Vincent har sovit så gott i vagnen i nästan två timmar nu så jag har faktiskt hunnit skriva färdigt förlossningsberättelsen. Den dyker upp här lite senare.
 
Nattsuddaren i går
Storebror i sin nya mössa (lillebrors huvud får växa till sig lite först)

8 April

God morgon god morgon.
Här är det lugnt för tilfället. Vide och Håkan leker, Vincent sover och jag sörplar kaffe i soffan. Snart ska vi väl packa ihop oss så vi kommer i väg i tid till BVC för vägning och mätning av lillsorken. Helt plötsligt känns det som att man måste förbereda sig en vecka i förväg bara för att komma utanför dörren i tid om man ska någon stans. Då är vi ändå två personer hemma och kan ta var sitt barn liksom hur ska det då gå när jag är själv? *Svettas ymnigt och andas i en påse*
Jag får väl in snitsen till slut skulle jag tro.
 
Håll nu tummarna för att Vincent har gått upp som han ska.
 
 
 

Presenter

Vill bara visa några presenter som Vincent har fått. Han har ju fått massa mer men dessa har jag råkat få på bild.
 
Larsa och Eve var här förut med ett gäng paket och så hade hon virkat supersöta matchande mössor till pojkarna. Jag dööööör! ♥
Dom här söta brallorna med matchande dregglis fick han i går av bästa Lerdalapacket.
 

Omgjort i Vides rum

Ja det här inlägget hade jag tänkt posta för ett tag sedan men så kom det ju en liten bebis och det blev borglömt. Men nu tänkte jag blanda ut bebisbilderna lite så ni får någonting annat att titta på.
 
Vide har ju fått en ny hylla där ett hyllplan fungerar lite som sängbord till nattlampa, vattenflaska och böcker. Sedan har vi även möblerat om en aning.
 
 

7 April

Har tänkt blogga i dag men så fort jag sätter mig och ska komma till skott så är det ett litet troll som kallar på uppmärksamhet. Sova vad är det? Hehe. Han sover i alla fall bra på nätterna och vaknar bara för att äta och sedan somna om. Så inga Ica-kassar under ögonen ännu men däremot en våning ner. Funderar seriöst på att byta namn till mamma mu.
Fast himla mysigt är det ju såklart.

Mammas famn är bäst.


Några bilder från i går

Syrran tog ju massa fina bilder i går när dom var här (en annan satt ju fast i soffan som ni vet) Här kommer ett par stycken.
 
Mormorn drog ut alla leksaker hon kunde hitta i förrådet.
Springa under hängbjörken är roligt.
Ett stycke busunge
En till.
Fikamonstret charmade alla med sitt smile.
Jag med fika i hela munnen och en gosegris på armen.
 

5 April

God middag.
För tillfället är det bara jag och lillsorken hemma för jag har skickat i väg kråkan och Vide på en välbehövlig klippning. Får se hur det går? Själv har jag inget tålamod längre till att göra det så nu får det bli Håkans och frissans huvudvärk.

Får se hur dagen blir i dag. I går satt jag fast i soffan med Vincent vid bröstet precis hela dagen. Han var väldigt missnöjd och det enda som hjälpte var att amma. Som tur var somnade han ordentligt vid 00.00 och jag fick vila mina stackars brön. Sedan ammade jag en gång till och sedan sov hela familjen till 09.30. Tack och bock nu känner jag mig fit for fight igen.

Powerammare med pingu i bakgrunden.


Invasion

Japp här har det varit fullt ös eftersom kusinerna och mormorn har invaderat huset. Dom har suttit ute och njutit i solen medan en annan har suttit och marathonammat två timmar i sträck i soffan. Väldigt mysigt förstås men nu känner jag mig änna torrlagd. BVC har varit här också och lillfis har ökat 30g på två dagar. Tummen upp. Jag har förresten börjat fila lite på en förlossningsberättelse men det lär ju ta sin lilla tid att få klart den men den som väntar på något gott...

Fast just nu är det mamma som skapar det största kaoset höhö.


4 April

Alltså den här påsken har vi slagit något form av påskäggsrekord här hemma. Det har bara drällt in påskägg från alla håll och kanter (oj så synd det är om oss höhö). Nu står dom uppradade på köksbänken som någon slags frestande installation.
 
Här kan vi käka skumhönor och draggéägg fram till midsommar.
 

3 April

Nu ligger Vincent och snusar sött på pappas bröst så då passar jag på att blogga lite.
Dagarna går fort och i morgon är han redan en vecka godingen. Vi lallar mest runt här hemma och myser hela familjen. Vincent är en väldigt nöjd kille som sover mestadelen av tiden och de få gångerna han skriker så låter han som en fönsterskrapa. Tokgölligt. Ja det är mycket rosa fluff här just nu men jag hoppas ni överlever. Jag passar på att njuta så länge det är lungt.
 
Något som gör mig väldigt glad är att Vide är så glad över sin lillebror och har hittils inte visat ett uns avundsjuka (jag vet att sånt kan komma när som helst men ändå). Hjärtat riktigt svämmar över av kärlek när jag ser hur fin han är mot sin bebis (japp för det är han noga med att påpeka för alla att det är Vides bebis). Vi frågade honom vart han trodde bebisen skulle sova och han sprang in och pekade på sin säng att dääääär ska bebisen sova. Men vart ska du sova då Vide undrade vi. Dääär sa han och pekade på förvaringskorgen till gosedjuren haha. En får inte va så knusslig.
 
 
 
 

1 April

Här kommer en liten uppdatering från bebisbubblan.
Vill först tacka för alla fina grattiskommentarer jag fått. Puss och kram till er alla!
Vi mår bra trots lite minus på sömnkontot. Det är ju lite muckel innan amningen kommer igång så det blir många timmar av streckammning. Trots att lillebror håller en del låda på nätterna så sover Vide som en stock och det är ju huvudsaken. Har bara kännt en aning babyblues än så länge men inte lika illa som med Vide då jag lipade konstant i flera dagar. Vi får väl hoppas att hormonerna är snällare mot mig den här gången.
 
Jaha nu låter det som en liten kille är på väg att vakna här brevid mig så det får sätta punkten för det här inlägget.
Vi hörs!
 
Så här fridfullt var det för bara några minuter sedan ♥
 
 
 
 

RSS 2.0