Plankan

Ja gud vad nöjd jag är över mina stackars plankanminuter. Så jävla nöjd. Tjatar om det mest hela tiden gör jag också. Känner mig oövervinnelig. Utmanar således en motvillig Håkan på duell  och det gick ju som väntat...
Skämt och sido...
Jag hade ju inga andra förväntningar än att kråkan efter 18 sekunder skulle ligga platt mot golvet, kippande efter luft, och gråtande så att säga beg for mercy men tror ni inte att den envisa bengeten klarade av det! Faanhelvetesjävlaskiiiit.
Fast å andra sidan så har ju inte han spenderat nio månader totalt frånkopplad från sina magmuskler såattheee jag är fortfarande bäst!

30 September

Hej på dig sista september.
Helgen har gått fort även denna gången. Håkan hjälpte sina föräldrar att lägga plattor på lördagen och även jag och barnen pallrade oss dit på eftermiddagen för att bli serverade god mat och för att bli av med den sista tårtan från dopet som stått och tagit plats i frysen. Det gick inte ens att gissa sig till att den hade varit fryst så god var den fortfarande och det gillar vi ju. 
Söndagen började med en promenad upp till Oltorp tillsammans med vänner plus barn för att gå tipspromenad. Tre timmar var vi ute sammanlagt och det måste ha varit all frisk luft som fick mina ögon att gå i kors för efter lunchen kände jag att jag behövde lägga mig en stund och sov FYRA timmar(!!!). Jag minns att jag satte larm på en timme och snoozade två gånger sedan är det...svart.
Man känner sig aldrig så mycket som ett utsketet päron som efter en sån grej alltså. Också lite skamkänslor på det.
Otroligt nog så somnade jag i hyffsad tid i går kväll och sov hela natten igenom och vaknade som vanligt och kände mig totalt outsövd på morgonen. Hur mycket ska man behöva sova egentligen?
 
I dag har jag i alla fall gjort någon form av bot efter den där sovarsöndagen genom att våga mig till gymmet själv utan min pt och lyckades som avslutning göra den där jävla plankan 3x1 minut. Fan vad bra jag är!
 
Några bilder från i lördags
Barn på rymmen...
Fika satt bra i den lilla magen efter att ha gått det långa varvet för egen maskin.
Fast lite krafter fanns det allt kvar i dom små benen ♥

28 September

God morgon god morgon.
Här har vi varit vakna sedan klockan sju. Jag och barnen alltså för den där kråkan sover fortfarande. Fast det får vara slut på det nu tycker jag så jag har således placerat bebisen framför den mest högljudda och irriterande leksaken i huset. Den kan så att säga väcka upp både de döda och döva. Så nu behöver jag bara luta mig tillbaka och invänta resultatet.

Med tanke på det lilla evil smajlet så är han helt med på mammas plan.
25 September

Hej och hallå.
I dag har vi trängts med föräldrar och barn på öppna förskolan på förmiddagen. Väldigt trevligt förstås. Resten av dagen har jag varit i plockartagen med tvätt och annat skit som förpestar huset. Hade även tänkt byta säsong i farstun (var det inte typ i går som jag lade undan mössor, vantar, raggsockar mm och plockade fram foppatofflor och kepsar?) fast i stället föll jag för Vides påtryckningar om att se roliga klipp på youtube så nu sitter vi här i soffan och slappar medans den minsta är på väg att somna igen.
 
Ni kanske undrar hur det gick för mig i går? Det gick som så att jag befann mig på Kvänums vårdcentral lagoma fem minuter före utsatt tid och anmälde mig i luckan. Då visar det sig att den doktorn jag skulle till jobbar i Vara(?!) Amen va faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan! Sa jag och var sekunder ifrån ett sammanbrott.
Den stackars människan i luckan ringde då raskt upp vårdcentralen i Vara och ordnade en ny tid till mig vid fyra eftersom vi ändå skulle till bvc då. Brööööl!
Ägnade timmarna fram till dess åt att studera min kallelse för att förstå hur det var meningen att jag skulle fatta att det var till Vara jag skulle. Det visade sig i alla fall att det var läkaren som skrivit ut en felaktig kallelse. Skönt! för då var det ju liksom inte mig det var fel på.
Så kul kan man ha det. Fler undersökningar och provtagningar väntar så vi kan väl hålla tummarna för att hen skickar mig rätt nästa gång i alla fall...
 
Nu till något roligare. Den lilla korven till höger där har i dag ätit en hel liten burk med potatis och rödspätta samt passat på att vända sig från rygg till mage medan jag var i ett annat rum.
 

Kräftskiva 21/9

Här kommer de lite bilder då. Det finns betydligt fler men dom tål inte att ses om en säger höhö.
 
Första bilden togs på en arg/fundersam/irriterad? kråka.
Kräfthattsprydda och kräftätande kräftskivegäster (och en påse räkor)
Fint pyntat partytält.
Emelie och jag skulle vara med på bild. Den här blev bäst.
Nä skoja bara den här blev bäst.
Miklo var där.
och Sandra!
och fjällis såklart.
Här pågår en prisutdelning i tipspromenaden.
Glad vinnare med finfina priser.
Här ser det ju ut som att bäck vill ge Patrik en fet smäll men det är bara som det ser ut.
Det här var rena giftet hälsar alla som smakade. Själv luktade jag bara på't och det är jag glad för höhö.
Här pågår säkert en djup disskusion om vem som är bäst på pingis och jag tror dom kom fram till att det var jag (ja jag gissar hej vilt).
Larsa och Sofia var på g.
Fas mest på g var Royne som bjöd på fantastiska dansmoves.

och med den bilden avslutar vi det här inlägget!

24 September

Hej på er!
Det blev visst en liten bloggpaus här. Skönt för både mig och er kanske hähä. Det är rätt gött att pausa vissa saker ibland men nu är jag tillbaka *gör en avancerad rytmisk dans i ren och skär glädje*. Så nu kan jag ju börja uppdatera er om allt viktigt som händer i mitt liv...öh...hmmm...nä förresten jag skriver om Håkans schletna luvtröja i stället.
 
Vad har hänt sen sist då? En hel del förmodligen men det som ligger färskast i minnet (någorlunda) är ju den fenomenala kräftskivan som vi hade äran att närvara vid i lördags. Ojne vojne vad kul det var. Inte lika kul dagen efter dock (och inte ens dagen efter det!!!) jag börjar bli för gammel för sånt här.
Jag ägnade väl det mesta av kvällen åt att skryta om hur jävla bra jag är på pingis för allt och alla som orkade lyssna (och till dom som inte orkade också såklart för man är väl lite av en expert på att tjöta hål i öronen på folk ändå).
Utmanade även alla närvarande på duell så det får väl bli upp till bevis någon gång heheheeeeee....*flyttar till en annan kommun*
Himla trevlig fest i alla fall och bilder kommer väl upp före jul skulle jag tro.
 
Men nu hinner jag inte med er mer. Jag har nämligen fullt sjå med att vara nervös inför ett läkarbesök om en timme. Ja ni vet dom där proverna som jag har sprungit och tagit i tid och otid är fortfarande förhöjda såatteeh vi får se hur detta slutar.
 
Det kändes fel att inte göra en gif av denna.

16 September

Hej och god kväll.Kände att jag skulle sticka in näsan här och ropa hej men jag känner också att jag har hamnat lite i en bloggsvacka för tilfället. Har typ ingenting att skriva om. Fast jag kan väl uppdatera er om dagen i alla fall *för protokoll*.Självklart startade dagen med ett pass på gymmet ihop med fjällis. Det var svettigt och roligt och jag shockade mig själv rejält genom att efter armpasset hålla igång på löpbandet i inte mindre än 45 min och faktiskt SPRINGA tio minuter i sträck. Jo men ni läste rätt *plockar upp en tappad haka*. Känner mig så jävla nöjd. Det kanske är skit och ingenting i andras ögon men för en soffpotatis som mig förväntade jag mej ta me fan nästan en medalj. Medaljen uteblev förstås men inte träningsvärken som så sakteliga börjar komma krypande. Resten av dagen har gått i ett fasligt tempo och nu sitter jag här i soffan och slöar medans övriga familjen håller igång inne på Vides rum med någon form av högljudd lek. Gud vad jag älskar dom alltså ♥  Nu åter till problemet bloggtorka. Vad gör vi åt det? Jag kan ju förstås uppdatera er lite närmare om min träning? Kanske kan jag lägga upp svettiga bilder där jag spänner mina ännu ickeexisterande muskler? Eller är det totalt ointressant? I allra värsta fall så har jag ett inlägg på lut som handlar om Håkans schletna luvtröja...någon som är sugen på det? Hepp... Ge mig lite pepp vettja! ♥  Idag är dagen då hösten (och den stora skrivkrampen) kom till byn Och självklart så ska det här misserabla inlägget bli helt knäppt och texten klumpas ihop och inget blir som det ska. Tjoho! *slänger datorn i väggen*

Barnfestival i Öttum 14/9

Här kommer då ett par bilder från gårdagen.
 
Tjoho barnfestival!
Kom nu farmor och farfar så tittar vi på traktorn.
Först körde vi lite brandbil...
...sedan blev det hopp i höet med bästisen Leo.
och lite mer hopp i hoppborgen.
Traktorkörkort kunde man också passa på att ta.
Hit gick vi in och jag kände mig som världens sämsta förälder när Vide efter halva vägen började storgråta av skräck. Trodde inte det skulle vara mörkt och läskigt där inne uten mest på skoj. Aja nu vet vi att vi inte ska in här och ränna nästa år i alla fall höhö.
Obs ni behöver ej ringa till soc för allt var frid och fröjd när Vide väl kom ut och fick lite tröstpopcorn.
En till liten skit som var bra sugen på popcorn men fick inga såklart (obs ni behöver alltså inte ringa till soc igen).
Popcorn och annat gött kunde stor som liten köpa i kiosken.
I minizoot fanns det bland annat får att glo fåraktigt på.
Men det var i stället en tröska ute på åkern som fångade dom församlades nyfikna blickar...
Väl hemma igen, innan vi skulle på middag, drog jag och Ewe ut på en pw och med oss hade vi den här trötta filuren ♥

15 September

Hej och god morgon!
Vilken dag vi hade i går alltså. För det första så var det barnfestival i Öttum som vi för fösta gången kunde närvara vid. Jättefint ordnat verkligen med hoppborg, traktorer, minizoo, barnteater, hopp i höstack, brandbilar och till och med ett spökhus. Sedan blev vi hastigt och lustigt bjudna på mysig brakmiddag hos ett par vänner. Trevligt värre förstås. Från kvällen har jag tyvär inga bilder men från dagen i Öttum har jag ett par som dyker upp senare.
 
I dag får vi se vad som häder. Jag fick lite hastigt och lustigt för mig att starta operation blöjfri i dag. Vide är jätteduktig med att gå på pottan och man behöver inte ens påminna honom så länge han går med rumpan bar men med kläder på har det inte gått lika bra. Nu det senate har han börjat vägra att både gå med rumpan bar och att sätta på sig kalsonger men som den pedagogiska förälderna jag är *host* så lyckades jag få på honom dom i dag med muta i form av lastbilar på teven och löfte om popcorn och godis (och guld och gröna skogar). Än så länge går det jättebra och han har redan varit på pottan en gång. Stolt mor.
 
Sötaste kalsongrumpan ever.

13 September

Den här morgonen väcktes vi av en illamående Vide som kom och hulkade över oss i sängen. Stackars lilla gubben men en väldigt effektiv väckarklocka måste jag säga. Rusade upp med honom till toaletten men det kom inget utan i stället ropade han att han var hungrig och sprang för att sticka in näsan i kylskåpet. Efter två tallrikar yoghurt hade han fått färgen tillbaka i ansiktet så antagligen berodde väl illamåendet på att han var hungrig (han matstrejkade ganska så friskt igår). Kände att jag för säkerhets skull skulle ha honom hemma från förskolan i dag för man vet ju aldrig liksom. Jaja fredag den trettonde say no more liksom.
 
Det betyder att dagens gympass är inställt men eftersom jag inte städade i går utan bara satt och latade mig på soffan framför teven så får jag ta tag i det nu och det kan ju nästan räknas vid ett svettigt träningspass (i alla fall i det här ständiga bombnedslaget till hus).
En promenad i kväll kanske jag kan komma i väg på också. Drog ju med mig Vide ut i går och det var en sån fantastisk fin kväll.
 

12 September

God morgon på er!
Den här dagen har börjat väldigt bra med ett pass på gymmet efter att jag lämnat Vide på förskolan. Ja för ni kanske undrar hur det går med min träning? Jag är på hugget kan man ju säga. Har nog rört mig på ett eller annat sätt nästan varje dag i två veckor nu *hig fivear mig själv* och det känns väldigt bra måste jag säga. I morgon blir det gymmet igen med Fjällan, min egna personliga tränare höhö. 
Nu blir det att sörpla i sig en sånhäringa proteindrink (ja ni hör ju jag är ju värsta proffset) och sedan blir det projekt städning innan vi hämtar hem Viden igen. Hörs sen!


11 September

Hej hej nu drar vi till öppnis som äntligen startar för terminen. Vem av mig och Vide som är mest taggad? Svårt att säga...

Mörk chokladkaka med nötknäck

Då kommer till slut det där stackars receptet som jag har suttit och klämt på hela dagen.
 
Chokladkaka
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
200 g blandade nötter (jag tog hälften hasselnötskärnor och hälften jordnötter)
 
Knäckglasyr
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 tsk smör
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter. Hacka nöttena grovt och smält smöret. Blanda samman alla de torra ingridienserna i en bunke och tillsätt sedan smöret och äggen och rör smeten slät. Bred ut smeten jämnt i bakformen och strö över nöthacket. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden så blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull. Värm upp blandningen och låt den koka kraftigt tills den tjocknar något ca 3-4 minuter. Ta kastrullen från värmen och tllsätt vaniljsocker och smör. Rör om till en slät konsistens. Ta ut kakan ur ugnen och ringla över knäcken, ställ åter in kakan mitt i ugnen denna gång och grädda ytterligare cirka 7 minuter eller tills glasyren börjar bubbla. Tag bort kanten på formen när kakan kallnat. Den blir ännu godare om den får stå och götta sig i kylen ett par timmar.
 
 
Mumsfillibajs

Liten blir stor

Ni vet den där nyfödingen som jag klämde ut typ i går (mars!) är inte så liten längre. Gröt äter han varje kväll och smakisar av det ena och det andra slinker ner i ett nafs och jösses vad sur han blir när det tar slut.
Sover hela nätter i sitt egna rum (fast det har han ju gjort länge). En liten aningens för morgonpigg om ni frågar mig som inte direkt gör volter ur sängen klockan halv sju på morgonen.
Annars är han nöjd och glad mest hela tiden (jo det är sant). Kan inte fatta att vi har fått två nöjdisar liksom vad är oddsen?
Storlek 74 i kläder och tand nr två stack upp sitt tryne i går. Stora lilla sorken <3

Två av många försök att få bissingarna på bild...
10 September

Hej och god morgon!
I dag har vi en slappardag här hemma. I dag har det riktiga höstvädret gjort entré med en regntung himmel som får mungiporna att peka söderut. Fast ganska varmt är det ändå (sade hon hoppfullt).
I dag står det tvätt på schemat för min del men städade gjorde jag i går så då slipper jag det i dag. Fast någon grovrengöring blev det väl förvisso inte tal om utan snarare ett hjälp-vi-får-besök-och-här-ser-ut-som-fan panikstäd höhö.
Pappa blev nämligen hitbjuden på middag och jag passade på att inviga min "nya" stekgryta jag fick efter mormor. Helstekt kyckling, potäter, kokta grönsaker och BRUNSÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅS stod på menyn. (Ja brunsås på en schleten måndag YOLO och så vidare).
 
Bakade även en aset god kaka till efterrätt. Om en kladdkaka och en snickers någon gång får en sockerstinn och kladdig bebis ihop så skulle det vara denna kakan. Ja men ni hör ju! *dregglar kopiöst*
 
Koka kola (inte coca cola höhö)

Någon som möjligtvis är sugen på receptet?

8 September

Hej och hallå!
I dag har vi haft en kanondag verkligen. Älsklingen har kommit hem och vädret har varit kanon så vi drog till Liseberg. Vi hade ju även ett par biljetter kvar sedan förra besöket som vi gärna ville bli av med så off we åkte to Götlaborg helt enkelt.
 
En tur i kaninresan fick det bli.
Samt lite hopp och lek på bushållplatsen.
Men pappa koooooom nu dåååååååå!
Jag fick också åka karusell och så här bra går det när Håkan tar kort.
Där är pappa *pekar* Vide tittar åt ett helt annat håll...
En vända i sagoslottet är obligatoriskt.
och dom obligatoriska popcornen...
 
Finfint.
Båda barnen var nöjda och glada hela tiden och då blir en ju änna helt lycklig ända in i själen ♥

Dagen till ära var det fullt med djur och traktorer samt en massa marknadsstånd på plats. Lyckliga Vide (som här ser tvärsur ut men ändå)
och lyckliga mamman som fick shoppa varsin mössa till kottarna.
 
En med nyckelpigor på (eller pyttepigor som Vide kallar dom) till Vincent och en med apor till Viden som han valde själv. Han valde först en med brandbilar på men den fanns inte i hans storlek.
 
Det enda smolket i bägaren denna dag var väl att när mamman och pappan stod och köpte ovan nämnda mössor så passade Vide på att göra ett dyk rätt ner i asfalten med ansiktet före vilket resulterade i ett skrapsår i pannan. Men efter lite kramar så var det glömt och nu stoltserar han med ett stort plåter över härligheten.
 
Hoppas ni andra har haft en kanonhelg i värmen. Nu ska jag och kråkan dra en film så hörs vi igen i mörrn!

6 September

Tja!
Här sitter jag i soffan och slappar. Vincent sover och Vide är på förskolan men om en timme ska vi trava bort och hämta hem honom så blir det fredagsmys för hela slanten. Mol allena blir vi också eftersom kråkan åker med jobbet på spa över natten (nej då, jag är inte alls avundsjuk). Ni vet ju hur dålig jag är på att sova själv hemma och nu när det blir en HEL natt själv känns det som att jag ska dö på kuppen. Vet inte varför jag är så löjlig men allra helst hade jag velat sova med ena ögat öppet. Någon som känner för att dela säng med mig i natt? *ler skamligt förslag*. Nä men seriöst alltså...någon? Fru Larsson? Hepp.
Jag får väl plocka med mig mitt minst rörliga barn till sovrummet i natt annars. Vide vågar jag inte sova brevid för det slutar väl med att jag vaknar upp liggandes på golvet med utpetade ögon och ett knäckt revben höhö. Han kan konsten att utföra avancerad akrobatik i sömnen alltså.
 
Men än så länge är känslorna i styr. Det är i kväll när barnen har lagt sig som paniken med alla säkerhet kommer att infinna sig höhö. Nu ska jag fortsätta att förfasa mig över lyxfällan.

3 September

Gokväll på er.
I dag har varit en både bra och dålig dag kan man säga. Vi börjar med det bra. Alltså SOMMARVÄRME!!! öppen altandörr, häng i solstolen, kortbyxor och flippfloppisar i fecking september. I'm lövin it.
Nu till det lite sämre då. Lillsorkas har varit hängig hela dagen med feber och jäkelskap. Det började redan i natt med att han sov krattigt och kändes lite varm. Sviter från vaccinet från i går såklart men inte nog med det utan första lilla tanden har även spruckit igenom och sånt är ju aldrig skönt så han har mestadels sovit i dag. Lilla gubben allt på en gång verkligen vi får hålla tummarna för att han har piggat på sig tills i morgon.
 
En trött bild på minstingen från en annan dag.

Bröllopsbilder

Ja här kommer då tillslut en bildbomb från det underbara bröllopet i lördags. Är det någon bild ni inte vill ska finnas här så får ni hojta till!
 
Jag satt väldigt dåligt till i kyrkan men lyckades ta den här bilden under solot när jag försökte hålla tårarna tillbaka.
Grattis!!
*busvissel*
Alltså Leias klänning. Jag döööör!
Brudparet transporterades till festen i denna tjusiga kärra.
Så fint dukat!
Pompoms i fönstren (jag kallar dom pompoms i alla fall men det heter säkert något annat på riktigt höhö)
Eftersom regnet stod som spön i backen så fick vi alla invänta brudparet nere i källaren där vi skulle bilda någon form av allé med våra tjusiga pinnar vi fick när vi anlände.
Det var lite svårt för mig som skulle jonglera både välkomstdrink, pinne, väska och kamera och försöka fota samtidigt men visst lyckades jag bra...
Fler tjusiga gäster.
Så kom dom till slut tjoho!
Sedan blev det dags att sätta sig till bords.
Kamerakåta bordsgrannar höhö.
Massa god mat serverades men det glömde jag såklart att ta kort på. Här har vi söta Sandra.
och stilige Miklo.
Det bjöds på många fina tal, en svensexefilm som jag önskade att alla hade fått se, jag har seriöst aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv och en massa andra påhitt såklart. Brudparet skulle tävla med det paret som hade varit gifta längst i att slå in paket ihop med varsin hand. Paret till vänster såg ut att aldrig ha gjort något annat!
Sedan blev det dags för tårta.
Vi fick tända massa värmeljus och skicka fram till honörsbordet där dom samlades på ett fat. Myspys.
Brudparet drog en vals och det kunde alla se att dom övat flitigt på innan.
Makarna Kroon.
Körs i taket en bild på mig och kråkan. Här ser ni hela outfiten för övrigt.
Sandra och Emelie.
Jag och mitt tandkött ville också vara med.
Det dukades fram en massa götta.
Mums tyckte Anna.
En del hängde i baren.
Stiliga Stoffe och jag.
Höhööööö tjäna schäxet står'u här å smular!
Okej vi försöker vara lite seriösa då.
Här har vi fler seriösa hähä.
Elinor lyckas med konststycket att se snygg ut med en klädnypa i näsan.
Anna också.
Den där klädnypan var skojig.
Fina Sofia och jag.
Det var livat på dansgolvet som sig bör.
och vi avslutar med sista bilden i kameran.

Stort tack ännu en gång för en fantastisk kväll!

2 September

Tjo!
Herre min get vad fort den här dagen har gått då. Jag lät Vide vara hemma från fsk eftersom vi haft besök av syrran och Sixten blixten. Så nu är huset ännu mera upp och ner än vad det var tidigare i dag men då har jag att göra i eftermiddag höhö.
En svettig pw har vi hunnit vara ute på också. 7 km på mestadels grusvägar sjuvandes två barn *kolavippar*. Jag var som en enda blöt fläck när jag stolpade in på BVC på vägen hem. 7810 gram, 66,5 cm lång och två vaccinsprutor rikare är han nu lillsorken. Sprutorna gick bra men vi får se frammåt kvällen om han får någon feber eller inte.
Hepp nu ska jag röja lite i röran här sen så kommer det upp lite bröllopsbilder lite senare. Hej hopp!
 
Fika har vi ju även hunnit med i dag såklart.
 

1 September

Hej och hallå.
Oj oj oj vilket fantastiskt bröllop vi hade äran att få närvara vid i går. Efter en vacker vigselakt blev det middag och fest långt in på småtimmarna. Hade det inte varit för att vi inte kunde ligga och sova hela dagen så hade jag nog varit kvar på dansgolvet ännu. Så jävla kul! Tack fjällan/wallan och Andreas för en toppendag och kväll, jag önskar er all lycka!
Denna dagen har kanske inte varit riktigt lika fantastisk. Med värkande fötter, nackspärr och huvudvärk så har det inte blivit så många knop gjorda. Just nu så sitter jag och kråkan framför teven med varsin pizza och vräker oss så som sig bör en bakissöndag som denna.
 
Lovar att slänga upp bilder från i går så fort jag har tid men här kommer en på mig och min fina kråka så länge. Ha det gött!

RSS 2.0