Dalarna dag två

Dag två uppe i Orsa startade såklart med brakfrukost.
Vädret lämnade en hel del att önska så vi drog på oss regnjackorna och gasade i väg till nusnäs för att se på tillverkningen av dalahästar. 
Mycket spännande.
En något överrumplad liten familj.
Allra roligast tyckte i alla fall Vide att själva mönstermålningen var. Han hade lätt kunnat stå och se på när en hel häst målades klart medans en annan nöjde sig efter ett penseldrag ungefär. Efter turistandet åkte vi hem till stugan och gjorde grimaser.
Mot kvällningen tog vi en promenad i det då dimtäckta området. Så himla fint! Jag vill härmed varna känsliga läsare för en viss överdos av mystiska och dimmiga skogsbilder...hrm.
Nä jag kunde helt enkelt inte få nog av kombinationen barrträd och dimma...
 
Och där tog dom sluuuuut! Äntligen!!!! Höhö.

Dalarna dag ett

Jag lyckades allt överleva min första arbetsdag i går trots att jag vaknade med nackspärr, och till följd av den, mot slutet av dagen kände mig mer död än levande och stel från topp till tå. I dag adderade jag ännu mer smärta till min arma kropp genom att slå i lilltån i sängen som bultar fortfarande (tån alltså...sängen mår bra) Det är väl änna tur att jag är ledig i två dagar nu så jag får vila upp mig höhö.
 
I kväll ska jag dricka lite vin med tjejerna och eventuellt blir det utgång, vi får se vad som händer.
Så innan jag sätter igång och städar undan i röran här så tänkte jag att jag skulle visa dom första bilderna från våran resa till dalarna.
 
Första dagen gick mest åt att sitta i bilarna men till slut var vi framme i Grönklitt och den fantastiska stugan där vi hade hyrt in oss på övervåningen.
Hej hej!
Det var väldigt fint inomhus också.
Bubbelpool ♥
På loftet fanns det ännu ett litet vardagsrum och två sovrum. Såååå mysigt!
En som satt ute och byggde grushögar i godan ro.
Den kvällen blev det grillat ute på balkongen.
Två spanare
Utsikten var helt fantastisk.
 
Det var dag ett det. Fortsättning följer!

Expeditionen; Min kärlekshistoria

Jag bara måste trycka in ett boktips nu så här i semester och pockettider...eller? Det hör i alla fall min semester till att klämma i alla fall en eller två böcker mellan regnskurar och utflykter.
Ska du läsa någon bok i sommar så ska du läsa Expeditionen; Min kärleksresa av Bea Uusma. 
 
"11 Juli, 1897. Ingenjör Andrées polarexpedition lyfter i en vätgasballong, på väg mot Nordpolen. Trettiotre år senare hittas resterna av deras sista läger på en öde glaciärö. I de tättskrivna dagböckerna kan man läsa hur de, efter bara några dagars luftfärd, blivit tvugna att nödlanda på packisenoch hur de i månader försöker ta sig tillbaka till fast mark. Tre män, med minimala kunskaper om arktiska förhållanden, mitt i en vit mardröm. När de stiger iland på Vitön upphör plötsligt alla anteckningar.
 
I snart hundra år har polarforskare, journalister och läkare försökt lösa gåtan. Vad hände egentligen på ön? Varför dog de tre expeditionsmedlemmarna, trots att de hade stora mängder proviant, varma kläder, lådvis med ammunition och tre fungerande gevär?"
 
Bea Uusma, läkare och författare, bestämmer sig för att ta reda på svaret.
 
Historien om Andrés misslyckade polarexpedition känner ni säkert till och jag har även läst andra böcker som handlar om den men ingen som denna. Den är som en faktabok och en roman i ett. Man får ta del av Andrés och dom andra expeditionsdeltagarns anteckningar samt brevväxlingen mellan Nils Strindberg och hans fästmö samidigt som vi får följa Beas egen resa i expeditionens fotspår och sökandet efter svaret på gåtan. Även fast man hela tiden vet hur det kommer sluta så är boken väldigt spännande och fängslande. Den belönades med Augustpriset för bästa faktabok 2013.
 
Läs den!

Reashopping eller kanske möjligtvis tröstshopping?

Ja dom där fem veckornas ledighet försvann ju som en fis genom ett öppet fönster så för att trösta mig dessa sista skälvande semestertimmarna så tyckte jag allt att jag var värd lite reashopping inne på hm. Det och choklad.
 
Klick klick.
 

Sommarland 2 Juli

Bättre sent än aldrig men här kommer då bilderna från vårat sommarlandsbesök i början på semestern.
 
Solen sken från en klarblå himmel och det var en så där trettio grader i skuggan så vi började med att trava iväg till badet för att svalka oss...
...och fika (samt spexa framför kameran)
Vi hade sällskap av min syster med kids.
Mycket bada blev det i värmen och det var inte så knökat med folk som vi trodde vid badet till en början.
Swooosch ner för vattenrutchkanan.
En som behövde lite draghjälp av sin far.
Efter att vi hade badat ett par timmar började det bli fullt med folk och då gick vi för att åka karuseller och annat. Ett smart drag skulle det visa sig för där var det inga köer nu utan alla verkade vara och bada.
Gräva grävmaskin är ju ett måste.
Sedan bar det av till trafikstaden där barnen kunde åka om och om igen eftersom det inte var något folk där(?!)
Dom som var för korta fick snällt sitta i skuggan och titta på i stället.
Sedan kollade vi på dom äckliga karparna i karpsjön.
Sedan vankades det sen lunch i form av grillade hamburgare, kyckling och körv med bröd.
En svettig liten pallevante.
Sedan bar det av mot tivolit och Vide vågade sig på att åka gruvbanan. Tyvär så vågade han inte åka någonting annat än radiobilarna efter det tokläskiga men sånt är livet. Trampbilarna var ju också roliga förstås.
Vincent tokdäckade i vagnen ganska så omedelbart efter lunchen ♥
Innan parken stängde ville vi ju hinna med att åka tåget så vi pallrade oss dit för den sista turen för dagen.
Vincent fortsatte sova som ingenting haha.
Dagen avslutade vi såkart med varsin glass!

14 Juli

En av dom första dagarna på semestern så åkte jag, Håkan och barnen och badade i arenabadet i Skövde tillsammans med Håkans syster, bror och lillkusinen Ellen. Vi hängde på låset eftersom det pågick någon slags cup i staden denna dag och vi hade hört rykten om att deltagarna i denna cup hade fått gratis inträde till badet. Det hade vi inte behövt göra för det var knappt en människa där så vi kunde bre ut oss bäst vi ville.
Barnen badade och hade så roligt att vi fick släpa dom därifrån efter drygt två timmar(!)
Vi åkte till Lerdala efteråt för att grilla och båda barnen somnade som stockar i bilen på väg dit.
 
En nyvaken en.
Det var en solig och härlig dag (enda smolket i bägaren var att lilla Ellen brände fingrarna på grillen men det gick bra som tur var ♥)
Vissa av oss lekte i sandlådan och gungade.
Själv smög jag runt i terrängen i vanlig ordning.
mmmm fästingar.
 
En himla fin dag!
 
Ett par dagar eftet det så åkte jag och kråkan till Liseberg och härjade runt men jag kom fram till att jag nog börjar bli för gammal för karuseller för jag kände mig åksjuk mest hela tiden. När en får åka två olika pariserhjul och sagoslottet för att må bättre igen så har en tappat takten helt klart.
 
Här är förresten en av få bilder jag tog där. Håkan under Helix.
 

13 Juli

Nämen tjaaaaaa....
Här sticker la jag in trynet efter alldeles för många veckors frånvaro och säger hej. Var det inte undertecknad som i början av semestern gafflade om att det minsann skulle bli mer bloggning nu under dessa veckor när jag hade SÅ MYCKET TID över. Jojo det gick just snyggt.
Men skitsamma för jag har ju massor att blogga om nu när jag i stället för att häcka framför datorn timme ut och timme in har carpat skiten ur dessa dagarna (eller päst i en solstol från morgon till kväll under den 30-gradiga värmeböljan som jag redan har glömt att jag visste att den fanns)
Ja den där tropiska värmen som drog in över Sverige i ett par härliga dagar känns nu så avlägsen att det lika gärna kunde ha varit förra sommaren som det ägde rum.
Men nu ska vi inte klaga på vädret för vi har minnsan haft fullt upp ändå. Liseberg, sommarland, lek och bad i trädgården, urgrävning inför plattläggning på framsidan och i går llandade vi på hemmaplan efter en veckas semester i Grönklitt utanför Orsa. I dag har vi så gott som bara tvättat och packat om för i morgon drar vi ut ett par dagar med husvagnen (tredje gången gillt?) som avslutning på i alla fall min semester.
Det må låta hektiskt detta men jag känner faktiskt att jag har fått lagom dos av både slapp och aktivitet. 
 
Jag tänkte att jag skulle försöka börja spotta ur mig några inlägg här nu vad det lider för jag har massor med fina bilder att visa er. 
Här är en instagrambild som jag tog på en promenad härom dagen uppe i dalarna när dimman hade lagt sig som ett täcke över marken. Så vackert!
 

RSS 2.0