Säg hej till lillebror!

Nu kan jag äntligen parkera arslet i soffan och blogga de glada nyheterna. Ultraljudet gick jättebra och allt såg jättefint ut. Allt satt där det skulle höhö. Det enda minuset var att jag blev tillbakaflyttad. Jag gick ju efter senaste UL och då var bf 1 April men det var nog en felmätning trodde bm (hon mätte inte så noga kom jag ihåg) så vi gick efter senaste mensen och då blev det 5 April och nu ligger slutgiltiga budet på 10 April då. så nu är jag tillbaka i slutet av vecka 17 och stampar igen då i stället för att gå in i vecka 19 men vi får se när liten väljer att komma ut till slut. Det viktigaste är ju ändå att allt ser bra ut!
 
Bäst av allt, vi vet att det blir en till liten kille <3
 
 
 

Ett nervöst pirr

Nu sitter jag och slappar i soffan efter en trevlig jobbkväll. Är helt uppe i varv och vi får se om jag kommer somna i natt. I morgon är det nämligen dags för RUL och då kanske ni förstår varför jag är så nervös. Hoppas att allt ser bra ut och att vi får en till bild till samlingen <3
Klockan 07.30 får ni hålla tummarna för oss!

Dalarna 2012 del ett

Resan började på torsdag eftermiddag. Hösten alltså. Fan va fint!
Ungefär en minut efter att den här bilden togs så började det vräkhagla/snöregna och storma...
Vi kom fram till stugan sent på kvällen så jag och Viden stupade direkt i säng. När vi vaknade hade vi sån här fin utsikt från frukostbordet.
Snö är spännande tycker Vide.
Efter att vi lekt färdigt ute i snön och handlat förnödenheter inför helgen så dukades det fram lite fika.
Efter fikat gick jag och slumrade lite på soffan. Så jädra gött. Sedan var det helt plötsligt kväll och det var dags att piffa till sig.
Här ser ni resultatet.
Vi skulle nämligen ut och äta på gammelgården för att fira sextioåringen men mer om det i ett annat inlägg.

29 Oktober

Hej på er!
Nu är jag på hemmaplan igen efter en grymt mysig helg. Vi kom hem i går eftermiddag men då var det mest bara uppackning och slapp i soffan som stod på schemat. Hade tänkt börja bildbomba er lite i dag men först ska jag dricka upp mitt kaffe.
 

26 Oktober

Hej på er!
Jag ligger just nu i stugan och slappar och har det gött. Ska snart hoppa in i duschen och sedan hyffsa till mig lite för i kväll ska vi ut och äta med födelsedagsbarnet. Här kommer några bilder från i dag (och här snackar vi SNÖ alltså inget förskrämt stackars hagel som ni fick där hemma höhö)


25 Oktober

Hej på er!
I dag är jag ledig men har inte kunnat slappa ett endaste dugg höhö. Syrran plus huliganer är här och härjar och jag försöker att både städa och packa samtidigt som de små liven jobbar hårt på att vända upp och ner på hela huset. Härligt.
Nu kanske ni undrar varför jag packar och det är så att vi åker till dalarna i eftermiddagen och spenderar helgen där. Svärfar fyller sextio så han ska vi fira (upp i en flaggstång). Ska bli jättekul och kanske får vi lite snö också om vi har tur.
Jag är så fruktansvärt trött i dag men det beror säkert på att jag föreläste i går igen och sist var jag ju schleten en vecka efter höhö. Det gick jättebra i går också och vi fick jättebra respons. Är inte van vid att få så mycket beröm på en och samma dag om man säger så.
 
Choklad fick vi också!
Får se om jag hinner/kan uppdaterar någonting från mobilen i helgen annars så hörs vi på måndag och då har jag säkert massor av bilder att visa er.
Ha're gött!
 
 
 

En cräjzy Ullareds-resa

Go kväll go kväll!
Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli färdig (om jag nu får ner någonting mer efter jättefikan hos fjällan) jag har varit på me&I-party och faktiskt vågat mig på att köpa ett set till bebben i magen. Kunde inte motstå! Vide fick ingenting den här gången för han köpte vi så mycket kläder till i går i Ullared.
 
Ja det har jag ju glömt att berätta. Det var ju lite av en upplevelse. Vi har ju varit där några gånger men aldrig lyckats hitta dit och hem utan att åka fel minst tre gånger och bli iväglurade på små grusvägar av gps:en. I går var inget undantag. På morgonen när vi åkte ner höll vi på att köra rätt in i ett stackars yrvaket jaktlag mitt ute i skogen och på hemvägen snurrade vi runt och kom fel hela tiden och stressen och paniken steg eftersom Håkan hade typ 1% batteri kvar på mobilen (mitt gick åt på ditvägen). Som tur var hade vi bytt bil med svärisarna så det blev till att damma av den hederliga gamla kartboken. Då jädrar kom vi rätt i alla fall och NU vet vi hur vi ska åka nästa gång i alla fall höhö. På ditresan måste jag även ha slagit något slags rekord i lågt blodsocker och knip av liten sprängfylld urinblåsa men efter att jag fick tömt blåsan så var jag på hugget och vilken tur att vi fick köa i fyrtiofem minuter så vi kunde klämma i oss varsin burgare på väg in på Gekås.
 
Här kommer några mobilbilder!
 Gillar man att köa ska man passa på att åka en helg i oktober eller november...
Fast då hinner man å andra sidan göra av med ännu mer pengar.
Fyndade massa bra grejor och här är jag iklädd Gekås-kläder från topp till tå. Älskar koftan! 150 spänn är ett jädrigt bra kap tycker jag.
Sedan är jag även mucho nöjd över Ture Sventon dvd:n som går varm just nu.
 
 

21 Oktober

Påmin mig om att aldrig låta Vide äta smörgås i soffan igen...
 

19 Oktober

Hej!
Nu tar jag helg!
Är helt slut för jag har nästan jobbat som en vanlig svensson den här veckan. Fyra långa arbetsdagar på raken (nej inte ens fem) det händer liksom aldig. Brukar ju klämma in en kväll emellanåt eller en ledig dag så jag får lite sovmorgon. Förtår inte hur ni vanliga dödliga orkar jobba 7-16 fem dagar i veckan hela tiden. Skulle aldrig palla med det gravid eller ogravid höhö. Hade stora planer på att städa upp lite här innan Håkan och Vide kom hem men jag O R K A R inte. Slängde mig i soffan med macka och oboy i stället.
 
Moffa eller städa? Valet blev enkelt.

17 Oktober

Här kommer en liten preggouppdatering som inte kunde göras i går pga att solen hade gått ner när jag kom på att det var dags att fota kaggen. I går gick jag i alla fall in i vecka 17 och börjar tycka att tiden äntligen rullar på. Tror det beror mycket på att den mesta nervositeten släppt ju längre graviditeten fortskrider. Jag har även börja känna bebisen inne i magen och behöver inte längre fundera på om det är en fis som ligger på tvären höhö. Börjar även känna mig något lite piggare på dagarna men är fortfarande väldigt kvällstrött och slänger allt som oftast in handduken före klockan nio men det känns som att det är på väg åt rätt håll. Än så länge så håller sig fogarna i trim också. Har haft ont några gånger men inte alls som tidigare. I dag har jag knappt kännt av dom alls så vi får hoppas att den här graviditeten är ett undantag från mina förra.
 
En tjockisbild på detta då.
 Nu ska jag passa på att vräka mig i soffan framför hollywoodfruarna och slafsa i mig den sista biten kladdkaka för jag har både barnfritt och kråkfritt en liten stund.

16 Oktober

Go kväll!
Hade tänkt blogga i går kväll men jag var så jäkla schleten (och ändå var jag så crazy och lagade till tacos på en jävla måndag liksom) Vi äter ju aldrig tacos i det här hushållet men i går blev jag bara så akut sugen (ett nytt craving månne?) kunde liksom inte sluta äta heller. Moff moff.
Men nog om gårdagen. Den här dagen har gått i ett nafs bara och då har jag ändå jobbat till halv fem. Väldigt bra dag på jobbet och jag känner till och med att jag har lite energi över. Fast ändå satte jag Håkan i arbete i köket och satte mig för att läsa bloggar i stället höhö. Det gäller att använda den där extra energin till någonting viktigt liksom...
Nu väntar jag bara på att maten ska bli färdig men den tar sådan tid i ugnen så för att inte krevera totalt så hugger jag nu in på tredje biten kladdkaka för det var ju självklart det jag bakade i går som ni så rätt gissade.
 
 
 
 

15 Oktober

Hej på er!
Här sitter jag och päser i soffan. Gött med en ledig dag.
Fast jag har inte bara rullat tummarna i dag inte. Förmiddagen har spenderats i knipandets tecken (ett hårt jobb för en småskvättande gravido ska jag be att få tala om) klockan 11.30 var vi hos bm och lyssnade på härtljuden och dom tickade på så fint så och då passade jag även på att lämna in ett pisseprov. Allt verkade vara bra både i burken och i magen höhö.
Väl hemma igen så ställde jag mig och stekte ett stort lass pannkakor til mig och Viden och nu har jag precis plockat ut något smaskigt ur ugnen. Ibland brukar ju bloggare ställa fram ett gäng ingridienser på en bänk så får folk gissa vad en ska baka. I dag kör vi lite överkurs så ni får i stället tyda mina spillda högar som hamnade utanför bunken...
 
Gissa vilket bak.
 

13 Oktober

Hej hopp!
Nä jag har inte gått och dött i en elakartat förkylning. Tro det eller ej så är den så gott som borta. Känner mig bara lite hängig (alltså ännu hängigare än vanligt) fogarna har också börjat bråka med mig så vi får se hur jag känner mig efter den här jobbarhelgen.
Just nu är jag hemma på timmar i alla fall och fick maten serverad av mina killar när jag klev innanför dörren. Fast nja...moset fick jag göra åt dom men potatisen var i alla fall kokad (och för säkerhets skull så ringde ju Håkan innan och frågade om man skulle koka dom i en timme...)
En timme! Hade han tänkt göra pulvermos av potätera eller?
Hepp nu ska jag slappa gärnet innan det är dags att gå tillbaka till älskade jobbet klockan fyra.
 
En sådan här grå, regnig, kall och trökig höstdag måste jag ju givetvis pynta bloggen med en bild från i somras (I just det ögonblicket så satt jag förresten och väntade på en mens som aldrig kom <3)
 
 
 

10 Oktober

Hej på er!
Alltså fy men jag verkar ha dragit på mig en rejäl förkylning. Halsont, huvudvärk och snor i långa banor tillsammans med gravidtrötthet i en härlig symbios...skjut mig.
Som tur är så är jag ledig i dag och hoppas på att kunna kurera mig.

Hänger lite läpp bah


9 Oktober

Hej på er!
Här kommer en liten statusuppdatering från en trött get. En trött men nöjd get för jädrar vilken bra dag det här har varit. Kan erkänna att jag var en aning nervös när vi begav oss till lidköping  i morse men när vi väl kom igång gick det riktigt bra. För er som inte hängt med så har jag i dag varit på de la gardiegymnasiet och föreläst för omvårdnadselever tillsammans med en kollega. De har varit uppdelade i smågrupper och cirkulerat mellan olika stationer och fått höra om olika framtida arbetsplatser. Vi pratade om hur det är att jobba på äldreboende och framför allt demensboende eftersom det är där vi arbetar i dag. Det har verkligen gått jättebra och vi har fått massor av bra feedback. Nu vill typ alla komma och jobba på kvänumsgården höhö.
På eftermiddagen var det ått grupper från komvux så man kan säga att vi rabblat samma ramsa 16 gånger i dag. Ganska trött på min egen röst just nu (det lilla som är kvar av den) har sjukt ont i halsen och sitter med en stor mugg honungsvatten. Är av någon underlig anledning heeeelt slut och känner mest för att gå och lägga mig på stört. Får se hur jag gör.
 
Ungefär så här trötta är vi nu.
 
 

8 Oktober

God afton.
I dag har jag jobbat hela dagen och när jag kom hem gjorde jag misstaget att direkt sätta mig i soffan så nu krävs det väl en gaffeltruck för att få upp mig.
Hur har eran dag varit?
Jag är lite småpirrig för i morgon är det dags för första branchdagen av två då jag och en kollega ska prata inför lite publik. Ska bli vädligt kul men ni kan väl hålla tummarna för att jag inte skiter på mig, börjar stamma eller får en allt för krånglig fråga.
Nä nu måste jag ta tag i mig själv. Hungrig som en gnu är jag så här går det inte vänta på någon gaffeltruck inte. Köket here I coooome!
 
Titta förresten vad tjusig Håkan är som gått och köpt sig ett rosa band. (han vill däremot inte visa hela huvudet på bloggen förren han har klippt sig höhö)
 
 
 
 
 

7 Oktober

Hej på er!
Här sitter jag och slappar i vanlig ordning. Frukosten är nere och nu har jag även gått på chokladen höhö. Får se vad jag hittar på i dag. Håkan och svärfar ska bygga på förrådet i alla fall, det är visst taket som ska på. Det tar på't!
Måste förresten visa en så kul grej från i går. Födelsedagsbarnet fick såklart en massa fina presenter men bäst var ändå den här korgen med massa götta och en...träningstidning...? Snabbt smal? Hehe.




Färdigkalasat

Japp nu sitter jag i soffan och försöker hålla mig vaken. Får se hur det går...
Kalaset var mycket trevligt och jag har ätit så mycket så magen står i fyra hörn minst.
Kameran fick jag inte med mig men jag bjuder på ett par instagrambilder i brist på annat.
 
Så här långhårig är jag nu för tiden (i alla fall på ena sidan...) Ser ni att jag har smink! Tjoho! Jag har inte känt mig så här fräsch på typ hundra år.
Vide håvade till sig hela klasen med vindruvor.
Här satt de vuxna och pratade om djupa saker, själv satt jag i soffan och åt popcorn och kliade mig på magen (och instagramade)
Ha en fortsatt najsig lördagkväll så hörs vi i morgon!

6 Oktober

God morgon på er!
skönt med sovmorgon i dag kan jag tala om. Håkan har varit på kurs i Göteborg hela veckan så han har åkt hemifrån vid sex på morgnarna och de dagarna jag börjat sju så har jag fått stolpa upp lika tidigt för att cykla med Vide till förskolan. Sen så är jag ju uppe en gång varje natt för att pinka och har då skitsvårt för att somna om. Har varit så trött och schleten i flera dagar på grund av minus på sömnkontot så därav noll bloggning.
 
Nu sitter jag och dricker kaffe framför Lejonkungen (filmvalet är inte mitt men jag är ganska nöjd ändå höhö)
I eftermiddag ska vi på kalas och jag tror bestämt att jag ska orka kleta på lite smink (alltså mer än bara några drag med mascaran) Har inte pysslat med något sådant på flera månader. Mitt lekblika ansikte längtar redan!
 
När vi ändå är inne på ytligheter så ska jag nog surfa in en sväng på hm.com och unna mej lite nytt att klämma ner min svällande kropp i nu när det är 10% på hela sortimentet. Jepp så får det bli.

2 Oktober

Hej på er!
I dag känns fogarna bättre i alla fall fast dagen är ju inte slut än.
Här har det varit full rulle sedan i morse. Syrran och kids har varit här på besök och även Sandra och magen hähä. Blev en del bebissnack som ni förstår.
Vid tre var det bara jag och Vide hemma igen och jag satte igång att städa upp i röran. Nu är här upplockat och städat och Vide har även han blivit upplockad av svärmor och Hanna så nu ska jag bara slappa i soffan och njuta av lugnet (och förmodligen somna).
Hade tänkt lägga upp en magbild eftersom jag går in i vecka femton i dag (tänkte bli duktigare på att fota varje ny vecka så jag kan jämföra lättare) men att fota i en skitig spegel är svårt både för kamerans fokusering och för mitt tålamod så ni får se mina fiiiiiina blommor som jag har prytt trappen och vardagsingången med.
 

1 Oktober

Ny månad i dag då. Känns som att tiden äntligen börjar rulla på lite. Någonting som däremot inte rullar på är mina fogar. Dom känner sig änna låsta och mosade typ. Fy faan vad ont jag har nu! I morgon går jag in i vecka femton och det är ungefär då helvetet brukar bryta ut ordentligt så allt går ju enligt tidsplanen...hej ångest.
Är ledig i morgon så jag hoppas att  lite vila får ordning på skiten och att jag slipper vara en sur och gnällig kärring resten av graviditeten.
 
En invalid get ger tummen ner för foglossning.
 
 

RSS 2.0