Anna & Davids bröllop del ett

Jomenvisst jag hann ju pilla lite med bilderna ändå så här kommer första delen av det fantastiska bröllopet som vi hade äran att få närvara vid.
 
Redo att vandra altargången ner som man och hustru.
Väl utanför kyrkan blev brudparet dränkta i risgryn som sig bör...
...samt flitigt fotograferade.
Pussas i en kvart så att alla hinner fota ♥
Helt plötsligt stod regnet som spön i backen och vi flydde in i bilarna och drog till byggdegården lagom till att regnet höll upp.
Med en ballong är man aldrig nere.
När brudparet anlände stod vi i en fin allé med björkris och ballonger i nävarna (och i mitt fall även ett champangeglas, aftonväska och en kamera....behöver jag ens förklara att jag inte fick någon bild på det vackra ögonblicket men jag hivade upp kameran och tryckte några snabba bilder innan medans jag balanserade glaset på huvudet och klämde fast aftonväskan mellan benen.Typ.
När alla utbringat en skål och hurrat för brudparet släpptes alla ballonger i väg. Jag hann få dessa två bilder på det efter att ha slängt allt annat jag höll i i Håkans famn. Ser lite ut som att någon med näsblod nyst över en bild på en himel haha. Väldigt fint var det in real life i alla fall.
Här ser ni kvällens toast madames.
Vi högg in direkt på bröllopsmiddagen men det fick jag visst ingen bild på. Däremot på bordsgrannarna som var samma som förra året. Det kändes tryggt.
Snygga tjejer.
Vi avslutar del ett med en ovanligt städad bild på herr Bäck för del två blir allt annat än städad om en säger så höhö.

26 Augusti

Jaha här hamnade jag.
Det är konstigt det där men det verkar som att alla vägar leder till...soffan...*host*
Men heeeeey jag får slappa hur möe jag vill för jag har faktiskt röjt som attan här hemma med hjälp av en liten miniröjare i hasorna. Han älskar verkligen att röja den där lilla tallen. Synd bara att han är så himla dålig på att ta instruktioner eeehehehehehe. Fat att jag har röjt som attan var ju faktikt lite ljug måste jag erkänna. Jag märkte till min förtjusning att jag var för lat i våras för att plocka bort mössor och vantar ifrån hatthyllan så det enda jag behövde göra i hallen var att plocka bort kepsarna och solhattar. Hig five på mig!
 
Hjälpa mamma med att prova kläder gick ju bra i en minut i alla fall. Bra, då vet vi att jeansjackan efter Vide passar och att mössan sitter som ett smäck ♥
 
Hepp nu ska jag resa på arslet och börja med kvällsmaten och sen så kanske, möjligvis. förhoppningsvis så har jag tid senare att slänga upp dom första bilderna från bröllopet.
Vi hörs!

25 Augusti

Hej hopp från ett inte riktigt lika utsketet päron.
Nä i dag har jag helt plötslig massor av energi. Det var väl allt chips och godisätande i går som gav resultat kan jag tro muöhöhö.
Jag spenderade första halvan av dagen på jobbet och på väg hem plockade jag upp Vide på förskolan och sedan dess har jag varit i full gång här hemma med att städa och rensa. Min sminkförvaring har till exempel varit en total katastrof länge nu och i dag tog jag äntligen tag i den och dammsög ur den, rensade, slängde och organiserade. Aaaaah jag känner mig fasen som en ny människa efter att ha fått slänga ut ett par påsar skit (för det var ju inte bara sminkväskan som fick sig en omgång). Forsättning på rensandet får ske i morgon för nu ska jag slänga mig i duschen innan jag blir allt för trött och skiter i det i dag igen mvh sunkig85@ofräsch.nu.
Funderar även på att slå på stort och smörja in fejset med brun utan sol eftersom den där stackars sommaren försvann fortare än en avlöning. Kan knappt fatta att en för tre veckor sedan gick runt med svett mellan skinkorna liksom.
 
Nepp duschen var det!
Dom här bilderna har ni saknat va? Nu med ny soffkudde.

Klick klick

Hoppsan hoppsan då har en visst nätshoppat lite igen då men det faktum att Vide knappt har någonting kvar i garderoben som passar längre i kombination med att H&M's 10% rabatt på hela köpet löper ut i dag gjorde ju att jag inte kunde låta bli. Vincent har förvisso en massa att växa i efter Vide men lite rättvist måste det ju ändå vara trots att en är född som nummer två.
 
Bland annat detta klickades hem till Vincent:
 
och det här till Vide:
Bilder lånat från H&M

24 August!

Hej hopp från ett utsketet päron!
Jag är så otroligt trött. Ögonen går i kors och gäspar jag bara en enda gång till så börjar väl ryktet gå om att bebis nummer tre ligger och gror i min krånglande mage.
Det är väl bara lite mycket nu helt enkelt. En kollega som jag inte sett sedan jag kom tillbaka från semestern undrade om det också var min första vecka tillbaka på jobbet efter semestern.
Eeeeeeeh.....öööööööh....va....jo men det är det ju höhö. Alltså har jag bara varit tillbaka på jobbet en vecka? Känns som ett halvår pga av allt med översvämningen och dess efterdyningar. Fast varför klagar jag egentligen? är det kanske min egen källare som svämmat över? Måste jag spendera all ledig tid med att gå igenom förstörda kläder och ägodelar samt ligga sömnlös över detta på nätterna? Nej så jag ska egentligen bara hålla käft och rycka upp mig lite. Lika delar godis och chips ska nog få mig på rätt köl igen så värre är det inte. 
 
Toppar det här deppinlägget med ett happy face från bröllopet förra helgen där jag försöker hålla fast en bångstyrig ballong. Det där fantastiska bröllopet som jag fortfarande inte har hunnit visa några bilder ifrån men det kommer!

20 Augusti

Herre min get vilken dag.
För er som har missat det så kan jag meddela att Kvänum har drabbats av översvämningar och varenda källare i hela samhället har blivit mer eller mindre vattenfyllda och även många företag är drabbade.
 
I morse när jag gick till jobbet så fick jag vada med vatten upp till knäna på sina ställen, alltså hela kvänum låg under vatten. Jag kunde lika gärna tagit båten till jobbet kändes det som. Helt galet! 
Vårat hus har som tur är ingen källare men många av mina vänner har och svärföräldrarna och jag lider verkligen med dom som har drabbats. Jag har vänner som har fått evakueras från sina hem och fortfarande inte fått kontroll på vattnet. Helt sjukt!
Även källaren på mitt jobb är översvämmad och på grund av det så har vi inte haft någon ström större delen av dagen. Det har såklart gått ändå men nu kommer kvällen och den kolsvarta natten. Men vi har rustat oss så gott det går med pannlampor, ficklampor och extrapersonal så detta grejar mina kära kollegor galant. Jag är även beredd på att hoppa in ifall det skulle krisa så vi får se hur det går. Håll gärna alla tummar ni har för att det inte ska komma något mer regn och att strömmen är tillbaka i morgon.
 
Tog en bild ut genom fönstret på jobbet som hamnade på svt.se. Här har det dock sjunkit undan rejält för när jag gick (läs simmade) där i morse så såg jag inte ens gräset(!)

19 Augusti

Hej hej hemskt mycket hej!
Hur har ni det i regnet? Vide är hos sin farmor och Vincent sover middag så jag har det rätt gött här i mitt soffhörn måste jag säga.
 
Vad har egentligen hänt sedan sist nu då? Jo i lördags var vi på ett fantastiskt vackert bröllop med tillhörande fest och vi stod på dansgolvet fram till klockan fyra innan vi slängde in handduken, precis som det ska va på sådana tillställningar med andra ord. Bilder på det kommer framöver.
På söndagen var det däremot inga klackar i tacket what so ever...jag låg mest på soffan och sörplade i mig piggelinglass efter piggelinglass, mölade mackor med smält ost och mådde som jag förtjänade helt enkelt höhö.
Jag har även hunnit med att avverka min första arbetsdag efter semestern och det kändes faktiskt skönt att vara tillbaka. Lilla fröken chips-varje-kväll-i-veckan behöver liksom komma in i lite rutiner igen om en säger. 
 
Sen slipper en ju också att torka upp efter den här klenpellen tre gånger om dagen. Rena semestern att jobba faktiskt om ni frågar mig hehe. Påminn mig för övrigt om att aldrig låta Vincent komma så mycket som i närheten av couscous ever again...

15 Augusti

Nähä nu får jag allt se till att få fart på uppdateringen här inne annars så lär jag ha att göra fram till påsk innan jag har redogort för sommarens aktiviteter höhö.
Vide är lämnad på förskolan och Vincent sover en förmiddagslur för ovanlighetens skull så nu jädrar kör vi!
 
Måndagen i mellerud bestod mest av bad kan vi konstatera. Vi hängde på badplatsen hela dagen och var bara tillbaka istugan för att äta och söva barn.
 
Två kusiner som verkligen gillar varandra. Tänk om han kunde vara lika gullig mot lillebror alla gånger hehe.
Både Vincent och Vide har blivit riktiga blötdjur efter den här sommaren och Vide vågade sig till och med ut där han inte bottnade. Väldigt modigt.
Mina barn kan ibland vara lite svåra att fånga på bild då dom inte är still många sekunder men den här lilla linslusen stack gärna fram lilla huvudet så fort kameran kom fram. Nääära skulle hon stå och då får en ju så här fina bilder.
En smoothiesugen sork.
Tillbaks till stugan för att äta kvällsmat.
Klyftpotatis doppad i ketchup...
...och bearnaisesås!
Chips till efterrätt. Är det semester så är det.
en trött liten goding som säkert satt still i en hel minut i farfars famn.
När barnen var nattade satt vi andra ute och spelade Cluedo. Det slutade med att alla hetsades till att en efter en gissa fel och vinnaren var den som blev kvar till sist. Så kan det gå.
 
Det var måndagen det. Fortsättning följer!

12 Augusti

God morgon!
Här sitter jag och dricker kaffe och väntar på att mitt ägg ska bli kokt så jag får i mig lite frukost.
Vide är på förskolan en sväng och när vi hämtar honom lite senare så drar vi dirket till Stellas lekland för att springa av oss lite. Så ser våra planer ut för dagen, vad hittar ni andra på? Eller ni kanske jobbar och står i?
 
Nu är äntligen ägget färdigt men innan jag svänger ihop mina frukostmackor så ska ni få ett litet tips av mig. 
En av mina aprilmammor, Carolin, syr kläder på beställning under namnet Söta sömmar. Jag gjorde en beställning för ett tag sedan och blev så himla nöjd alltså. Massa fina tyger har hon och syr efter ens egna önskemål. Perfekt!
 
Jag beställde två härligt randiga t-shirtar och ett par leggings i det underbara luftballongstyget. 
 
Här försöker jag få till bilder på min lilla myror i brallan-allan.
 
Vill du ockå beställa så här fina kläder så finns hennes sida på facebook. Bara att söka på Söta sömmar.
 
Ha det gött så hörs vi lite senare!
 

11 Augusti

Hej hopp!
Nu passar jag på att slappa lite i soffan samt slänga i väg ett litet inlägg medans lillsorkas sover middag.
Egentligen skulle en ju passa på att sova själv också eftersom ögonen går i kors av någon anledning. Det är tröttsamt att ha semester kan vi ju komma fram till (fast det är ju faktiskt ingen som tvingar mig att sitta uppe och glo på tv till långt in på natten...) 
Jag och Håkan har börjat kolla på The Killing och vi är helt fast. Det går liksom inte att sluta kolla. Vi är redan på säsong tre så vi har nattugglat en del ja.
 
Men som sagt det får vara slut med sånt trams nu för snart är det vardag igen och den smygstartar faktiskt redan den här veckan genom att Vide "skolas in" på ny avdelning. Kan inte fatta att han redan är så stor så att han får börja på Tussilagon med fyra- och femåringarna.
I morgon är allra sista dagen på Blåklockan och på onsdag samlas alla fyraåringarna uppe på räfsan och går sedan i samlad trupp med sina ryggsäckar fram till skolan där Tussilagon och Solrosen ligger *hjärtsnörp*.
 
Liten blir stor helt klart för se bara nu kan han skriva sitt namn också ♥

Söndagen i Mellerud

Ja om en ska vara riktigt petnoga så bodde vi ju inte exakt i Mellerud men det får stå så ändå i brist på annat.
Vi åkte ju upp på lördagen men då tog jag knappt några bilder alls så vi börjar därför med söndagen. Tjoho!
 
Vi vaknade upp till en varm och solig dag och kom fram att vi skulle utflykta lite.
Vi åkte till den närmaste badplatsen för att se om den kunde duga till bad i veckan.
Vi kom fram till att den dög mer än väl.
En som blev väldigt förbannad när han kom underfund med att det bara var frågan om en titt och inget badande alls. Uj uj så ilsket det blev.
Min mamma är född i Mellerud och bodde sina fem första år på en gård i närheten. Den ville vi ju gärna ta ett kik på såklart. Smygfoto på håll genom bilfönstret.
Vi smög runt med bilarna där uppe på gårdsplan en liten stund men kunde inte med att gå ut och snoka. Vilken tur då att vi blev upptäckta höhö. Vi fick en genomgång av gårdens historia och en guidad tur på gården som har ekologisk mjölkproduktion. Mycket intressant.
Vide var en lyckans ost och fick köra traktor.
Ja jag fick också åka.
Vi tackade för oss och drog sedan vidare för lite shopping bland annat.
Här kommer lite härlig stug-interiör som en bara måste älska såklart. Vad tycks om tapeten inne i mitt, Håkans och Vincents rum? Tycker att påslakanen till blev så att säga pricken över i höhö.
En till härlig tapet.
Med ett livsmotto upptejpat på garderoben.
Ett hederligt skafferi och en fräsig gardin i köket.
Kasta lite boll med farfar.
Det var så himla fint ljus ute så jag var bara tvungen att gå ut och fota såklart.
Det såg nästan lite höstigt ut.
När jag kom in igen satt den här myssorken och drack välling och det var sista bilden jag tog den dagen.
 
Fortsättning följer!

10 Augusti

Jahaaaaaaa.
Då har jag visst inte haft varken tid eller ork att skriva här på ännu en vecka. Semester kallas det visst. Den tiden på året när man tror att man ska få tid till allt det där som annars kan vara lurigt att få tid till. Ha! 
Fullt ös medvetslös.
 
Saknar ni mig något aldelles fruktansvärt emellanåt så finns jag ju såklart på instagram. Följ mig gärna där för där ger jag liv ifrån mig betydligt oftare än här inne för tillfället.
 
kristinsandgren är namnet så komsi komsi!
 
 
Nu tänkte jag i alla fall försöka få iordning inlägget från första dagen i Mellerud så håll utkik här lite senare vettja!

2 Augusti

Hej på er!
Nu är vi på hemmaplan igen efter en vecka ute på vischan (ja alltså ännu mer på vischan än Kvänum alltså) där det fanns så mycket som INGEN täckning på telefonen(!!) Vilken tur då att det i alla fall fanns tillgång till trådlöst nätverk (!?!?) Så med andra ord har det väl inte gått någon större nöd på mig som ni förstår.
Vackert väder har vi haft ockå så vi har väl mest befunnit oss vid vattnet med en uppblåsbar krokodil i ena näven och en liter solskyddsfaktor i den andra. En hel drös med bilder på detta kommer, jag lovar, men först måste jag hiva ut bilderna från besöket på sommarland i förra veckan som ligger och tar plats på mitt skrivbord.
 
Här kommer dom!
 
Håkan och jag kom fram till att vi inte hade varit på sommarland på åtta år och barnen har förklarligt nog alltså aldrig varit där så dit styrde vi kosan såklart.
Det börjde ju helt fantatiskt bra med att jag, redan innan vi kom innanför grindarna, halkade i grus med min flipflopbeklädda fot och fläkte upp halva tån. Svårt att avgöra vad som strömmade värst ur mig då, blodet eller svordommarna...
En hjälpsam kvinna hivade upp lite kirurgisk tejp ur sin väska och jag kunde tejpa ihop mina köttslamsor och halta in till kottelandet som ju var första anhalten.
 
Vi värmde upp med en tur i trumman.
Sedan åkte vi sköldpaddan. Fanns förresten inte dom här när en själv var typ blöjbarn?
Det var fem barn som ville åka varav fyra av dom satt i samma sköldpadda (här skulle sju emojin som skrattar så dom gråter passa in)
Vi körde lite grävskopa...
...och elbil. Flera gånger faktiskt körde vi elbil för det tyckte Vide var allra roligast.
Den här lille parveln vågade vi inte sätta i någon bil inte.
Åka flygplan.
Fullt fokus på vägen som sig bör när en kör. Skönt att passagerar pappan i alla fall kunde ställa upp på en vink.
Mycket bilkörning blev det förstås.
Vide provade på trampbilarna också men det var allt lite svårt.
Efter korvgrillning ställde vi oss i kön till tåget.
Vide tyckte att det var jätteroligt att åka tåg. Vincent däremot hade hellre slängt sig huvudstupa ut från vagnen och voltat ner över spåret och säkerligen applåderat sig själv efteråt. I alla fall så tror jag att det var det han försökte med under hel färden. 
En sekund satt han still i alla fall. Bildbevis:
Det var en si så där 40 grader i skuggan så efter att ha åkt av oss så pallrade vi oss i väg till badet för att svalka oss. Det var fler än vi där den här dagen om en säger...
Fast badat fick vi gjort i alla fall och medan vi torkade så delade vi på en liten popcorn. Mums!
Dagen avslutades med ett sista åk i convoj (och Håkan är så himla bra på att ta kort höhö)
Himla bra som sagt.
 
Det var några glimtar från våran dag på sommarland det.

RSS 2.0