31 Augusti

Hej och god morgon kära vänner!
I dag är det ingen vanlig dag för det är ju fjällans bröllopsdag. Wiho!
Jag har i flera nätter nu drömt mardrömmar om att jag gått till fel bröllop, råkat ta sömntablett innan(?!) och gått runt och varit helt groggy samt att jag kommit dit i mina trasiga jeans och osminkad medans alla andra har varit tip top. Jag undrar bara hur det egentligen ska bli den dagen jag själv gifter mig (om det någonsin blir en sån dag) jag lär ju få läggas in på psyket efteråt haha.
Det blir väl så när fina och nära vänner går och gängar sig kan jag tro.
Nu sitter jag och laddar med kaffe och brieostmacka innan förberedelserna drar igång på allvar.

Rödögd, påsögd, oplockade bryn och avskaft nagellack. Tur att jag har några timmar på mig...


28 Augusti

Hej hej hemskt mycket hej!
I dag har vi haft en för jädra bra dag. Jag, mamma och kottarna drog en veva till Skövde för att undertecknad skulle hetsspringa runt som en yr höna på jakt efter en väska att ha på bröllopet på lördag (nejdå, inte aaaalls ute i sista minuten). Om jag hittade någon? Naaaaaaj! *lip* men det ordnar sig ändå får vi tro. Däremot hittade jag massa annat bra så som fina bodysar och pompoms till Vincent, färglada galgar och ett styck vattenfast mascara (eftersom jag med all säkerhet kommer fulgrina ihjäl mig på ovan nämnda bröllop).
Barnen skötte sig exemplariskt och Vide ville till och med gå runt i affären utan mig och titta (saaaay whaaaaat?)
Nu får det vara nog med parenteser på ett halvår tror jag.
 
Kan ni förresten fatta att den här lilla ögonuppspärraren blir fem månader i dag?! (jag kan det då inte) oooops...

Bilder från i söndag

Söndagen spenderades hos mamma i Sparlösa som jag nämnde. Frukost på sängen och slapp ute i trädgården i högsommarvärme. Inte helt fel.
 
Där borta sitter min lilla prick till son på en stol och tittar på bilar. Ni kan ju själva föreställa er hur (o)tät trafiken på denna smala byvägen var en söndag (då går det att ha tålamod i alla fall)...
Han fick efter en stund sällskap av kråkan och Sixten.
Mamma skulle barnvakta Sixten lite eftersom syrran och Jonny skulle ut och åka motorcykel.
Det blev fikadags.
Till kaffet serverades bokstavskex (ja jag vet jag är verkligen skitrolig).
Sixten spelade munspel.
Sedan vaknade den här lilla sötsorken.
Så vi gick på promenad. Run sten?
Vi hann inte så långt förän det var dags för matpaus.
Övriga församlingen spanade efter en helikopter.
Livat på landet.
Vi körde lite off road och kikde på skördetröskor och traktorer.
Efter promenaden så packade vi ihop oss och avslutade dagen med filmmys i soffan med kebabtalrik. Härlig söndag!

27 Augusti

Men guuuuuud vilken bra dag det här blir då. Det har tydligen blivit en vattenläcka inte långt från oss så vi har inget vatten. Panik! Som tur var så hade jag en tillbringare med vatten i kylen så den får vi hushålla med tills detta är ordnat. Jag och Vide klarar oss väl hyfsat utan ett tag men jag måste ju ha vatten att blanda ersättningen med. Hoppas det ordnar sig snart för jag vill kunna tvätta händerna med någonting annat än våtservetter. Fast jag slipper ju tvätta i dag även om det verkligen skulle behövas.

Tröstar mig med en muffin.


Kräftskiva

Ja i lördags var det då dags för kräftskiva och här kommer några bilder.
 
Vi kom lite tidigare för att hjälpa den stackars stressade värdinnan att göra iordning. Dukade bordet fint med hushållsrullar, krondill och värmeljus band annat.
Ta kooooort på oooooss vrålar mamma.
På kräftskiva måste man ju ha hatt (förövrigt höll Vide igång på studsmattan hela kvällen inann han stensomnade på soffan)
Snyggt sällskap till bordet.
Ett glatt gäng kräftätare.
Diana visar upp sin, enligt henne, kassa kamera med mysko blixt.
Mamma och Diana.
Mörkret föll så det var ju tur att vi hade hängt upp julgransbelysningen.
Jag och mamma.
Syrran.
Diana och Ida.
Myspys.
En livs levande Andreas Carlsson imitatör.
Värdparet i all sin prakt.
Jenny och skogen.
Finis!
Filtarna kom fram i kylan.
Visst ser det ut som att jag har skitlångt hår här? Det är alltså Jennys hår som smälter in i min kaluffs men det kanske vore något att satsa på?
Häj häj!
Jonny fick kanske en kräfta innanför kalsipperna?
Jag syrran och Jenny (jag ser väl lagom bitchig ut men skit samma).
Här pågår någon form av dans skulle jag tro höhö.
Tack allihop för en trevlig kväll!
Fler bilder från spektaklet hittar ni på Dianus blögg!

26 Augusti

God morgon god morgon.
Här har det inte bloggats på hela helgen men det beror mest på att det har varit fullt upp. I lördags var det kräftskiva hos syrran i Järpås. Mutcho trevligt! Sedan sov vi över hos mamma i Sparlösa där vi fick frukost på sängen och barnvakt så vi kunde sova ut båda två. Det bjöds även på mat, fika och slapp i skuggan. Jag har haft sämre dagar i mitt liv om en säger.
Självklart ska ni få se en massa bilder! Men först ska jag hugga mig en kopp kaffe och en smörgås medans Vincent sover i vagnen. Hörs sen!
 
Så här mysigt hade vi det i lördags under julgransbelysningen.
 

Slut för i dag

Ja nu sitter jag redigt parkerad i mitt soffhörn med ett glas rött i näven och varvar ner efter denna dag som både har innehållit bensinstopp, ett ofrivilligt besök på herrarnas toalett och en felåkning som hette duga. Så kan det gå när inte haspen är på.
Nu vill jag mest önska eder alla en fröjdefull fredagskväll så hörs vi när ni minst anar det. Häj!
 

Den livmodermönstrade gardinen och andra inredningsdetaljer du inte visste fanns

Ja vi hyrde ju en stuga i Falkenberg för några veckor sedan som ni kanske kommer ihåg (eller det var snarare ett hus men vi envisas med att kalla det stuga).
I denna stuga fanns det en hel del mer eller mindre skumma inredningsdetaljer som jag tänkte att ni måste få se.
 
I köket fanns den här hyllan med ett hopplock av fantastisk kuriosa...
Det fanns även upphängda kopparföremål till förbannelse.
Två vita saker som jag inte ens vet vad det är i sällskap med en orimligt låg pall...
På en vägg fanns en tavla föreställande träd i solnedgång där löven är små små ditlimmade stenar...(!)
Okej...
Över en spjälsäng hängde den här läskiga clownen (japp det är även en solfjäder med drömskt motiv som anas där...)
Sedan hade vi ju den livmodermönstrade gardinen. För det är väl en livmoder? Eller en fågel? En blomma? Ingen vet...
Fantastiskt!

23 Augusti

Hej hej!
I dag är träningsvärken ännu värre. Helvete vad trött jag är på värkande muskler nu eller. Fast en som är ännu mer trött på min träningsvärk är Håkan som får lyssna på mitt gnäll om den hela tiden.
Men skit samma för nu drar jag med mamma och syrran till Ikea i Uddevalla en snabbis. Hörs sen!


Hjärnsläpp och högsommarvärme

I dag har det varit soligt och varmt så vi har passat på att vara ute och njuta riktigt ordentligt för innan man vet ordet av så är hösten och kylan här. Men inte i dag som sagt, i dag har det varit varmt. Kanske är det värmen som på något sätt har gjort så det brunnit i huvudet på mig (för jag kan ju varken skylla på sömnbrist eller amning). Det började redan på förmiddagen med att jag skulle ringa till fotoatelje anund där vi fotade välkommen till världen bilder och höra hur mycket dom kostar om man skulle vilja köpa några. Pratade länge och väl med en dam innan vi kom fram till att jag hade ringt till aw-foto i stället...eeeh pucko.
Efter lunchen packade jag ihop barnen för att gå till lekplatsen en sväng fast först skulle vi gå förbi affären och köpa med oss fika. Vi packar med oss varor och ställer oss i kön och betalar. Jag stegade i hög fart iväg mot lekplatsen och hade kommit en bra bit när jag hör ett pling bakom mig från en cykel. Flyttar mig ur vägen och ser då att det är en av tjejerna som jobbar i kassan på ica som antagligen slutat för dagen och var på väg hem. "Fick du tag i dina varor"? frågade hon och jag bara eeeeh? Då gick det upp ett ljus för mig. Faaaan! Jag hade alltså lyckats med konststycket att betala för varor och sedan bara stövla ut därifrån utan att ta med mig dom haha. Det var ju bara att gå tillbaka. Jag brukar ju inte skämmas över mig själv i första taget men detta!!?? Dom måste ju tro att jag går på droger eller nåt. Kände mest för att försvinna i sån där ninjagas som bare pöffer te eller krypa upp i mitt eget rövhål men det gick ju inte. Dela gärna med er av era egna klantiga påhitt så jag slipper känna mig så idiotisk höhö.
Resten av dagen förflöt dock utan några större hjärnsläpp. Phju!
 
Tur att vi fick med oss fikat till slut för det var rätt så gött att sitta där i solen och smaska...tyckte jag i alla fall för Vide hade bara tid att sitta ner och äta en halv bulle höhö.

22 Augusti

Nej nej ni behöver inte oroa er! Jag har inte brytit knävecken i samband med sakta lunk på ett löpband...eller har jag det? Jag kan i alla fall inte gå i dag och att sätta sig ner tar en plågsam kvart. Fjällan körde med andra ord skiten ur min stackars underkropp i går. Fast sköj var det faktiskt tro det eller ej. Funderar till och med på att skaffa medlemskap (och nu skrev jag det här så då måste jag). Tanken är att vi ska mörbulta resten av kroppen på fredag så vi får se hur det går.
 
I dag har jag takläggare uppe på garagetaket. Stackars kråkan höll i gång till tolv i natt och fick gå upp klockan sex för att hinna få gjort det sista innan dom kom i dag (förlåt alla grannar).
Taket har trots läckage varit fint när han brutit upp det men i går hade han en sista liten bit kvar att bryta upp och självklart är det i det lilla krångligaste hörnet rötet. Som tur var hade han lite material kvar från förrådet han byggde för det var ju inte lätt att åka och köpa något klockan 18 på kvällen. Herregud. Men nu blir det färdigt i all fall.
 
Får se vad vi gör i dag. Jag kanske packar med mig barnen och mina ostadiga ben på en promenad...kanske.
 
Jag och fjällis hade i alla fall sötast hejjaklack med oss på gymmet i går.
 

Sommarens längsta dag

Ja guuuuuuuuud vad lång den här dagen har varit. Inte på något negativt sätt alltså den har bara kännts så himla lång. Vädret har varit kanon så vi har varit ute nästan hela dagen. Mamma kom ju hit också så vi gick en lång promenad som både innehöll provtagning och lekparkshäng.
Kvällen har varit lite halvhektisk för min del eftersom jag fått natta båda barnen själv eftersom kråkan är uppe på taket och harvar. Han är kvar där uppe fortfarande och stör väl med all säkerhet varenda granne på gatan mitt idol-myset muöhöhö.
Båda barnen var i alla fall lagda redan klockan 19.45 *ger mig själv en hig five* så jag kunde i lugn och ro krypa upp i soffan med kakburken under armen och med gott samvete också för i morgon ska jag tydligen till gymmet med fjällan. Jo ni läste rätt. Sist jag befann mig i (på?) ett gym måste väl har varit en mensdag i högstadiet där jag fick nöta på en motionscykel i stället för att simma. Sååååå hör ni inte av mig här på ett par dar så har jag väl fastnat i en roddmaskin, brutit knävecken på ett löpband eller bara kolavippat rätt och slätt.
 
Två mystroll tidigare i dag ♥

20 Augusti

Hej hej.
Här sitter la jag då i solstolen och göttar mig. Vincent sover och Vide leker så jag passar på så att säga.
Idag har vi inte något speciellt planerat. Kära mor kommer förstås hit om en stund och jag ska försöka ta nya leverprover. Jag fick nämligen ett brev hem i går där det stod att ett av vördena var för högt. Det kan vara normalt men vi ska för säkerhets skull ta om provet samt ta några andra prover. Jahopp. Håll tummarna att det inte är något större fel på mig höhö.



Kalasbilder

Vi var ju på kalas i går Vide och jag och här kommer några bilder från det.
 
Som den mogna och ansvarsfulla föräldern jag är så köpte jag givetvis varsitt bajsboule till födelsedagsbarnen.
Glasstajm.
Fullt med massa goa ungar.
Här hade Vide vågat slita sig från mig och hoppar loss på studsmattan.
Ellie är en fena på att hoppa.
Det blev dags för fiskedamm.
Vide fick napp på direkten.
I påsen fanns bland annat smaskig klubba...
...något så annorlunda som godissedlar...
...och en skojig tuta.
En jättemysig förmiddag!

19 Augusti

I dag var det slut på semestern med besked eftersom lillsorkas vaknade redan klockan 05.40(!) Den arma modern gjorde många tappra försök till att få den morgonpigga bebisen att somna om men förgäves.
Efter mat och lek valde sedan Vincent att slänga in handduken igen klockan 07. Stackars mamman är lämnad åt sitt öde gäspande i soffan. Fast innerst inne känns det faktiskt en aningens lite gött att sitta här med datorn i knät och kaffemuggen i ena näven medans resten av familjen sover. Här ska njutas i kvadrat tills det är dags att väcka storebror.
 
Lilla marodör det är tur att du är så förbannat söt!
 
 
 

18 Augusti

Hallåååååååååå.
I helgen har vi verkligen haft fullt upp.
Det började med att jag, på lördagen, fick prova på livet som trebarnsmor eftersom syrran och hennes gubbe skulle på bröllop. Det var roligt nästan jämt. Ett sånt där mindre roligt tillfälle var när jag hörde Vide ropa "nääääj ixtääään!" från Vincents rum. Jag galloperar dit och hittar sketongen sittandes i en byrålåda! Inte den nedersta ens utan den tredje nerifrån *kolavippar*
Skönt att den inte brakade ihop eller ännu värre välte med barn i och under och så vidare. Det var ganska skönt när ettochetthalvtåringen blev hämtad av sina farmor och farfar framåt kvällningen höhö.
Söndagen började med barnkalas för mig och Viden där han helst av allt hade velat krypa tillbaka in i livmodern om han hade fått. Först efter två timmar vågade han lämna mig för att härja runt med dom andra barnen men då var det ju dags att gå hem. Bättre lycka nästa gång.
Efter kalaset var jag så trött (och övriga familjen också för den delen) så det blev mest slapp resten av dagen. 
Nu i kväll har jag packat Vides ryggsäck. Förberett kläder till båda barnen samt laddat kaffebryggaren för i morgon är det tillbaka till vardagen. Kråkan börjar jobba efter sex veckors semester och Viden är tillbaka på förskolan och som han längtar. Återstår att se om längtan är lika stor i morgon hehe.
 
Hoppas ni andra har haft en förträfflig helg!
 
Här kommer några instagrammade bilder från helgen:
 
Vide bygger en bil modell hög.
Fredagsmyz
Sorkmyz
Kusinerna moffar pannkakor.
Jag hängde med Vincent i UV-tältet.
Medans övriga barnaskaran röjde runt i trädgården.

16 Augusti

Hej och hallå.
Fy fasen vad schleten jag är eller. Fast det börjar ordna upp sig tror jag. I går blev det bara värre så jag gick och la mig tidigt med min huvudvärk men kunde ändå inte somna förren efter tre (!!!) Vad har hänt med mig eller?
Sedan vaknade jag med ett ryck klockan 12.00. Hade inte hört ett ljud av Håkan och barnen. Snacka om att jag sov som en klubbad säl.
Sedan har jag känt mig som ett utsketet päron hela dagen men inte så konstigt kanske. Fast som sagt det börjar ordna upp sig nu.
Vi ska mysa till det i kväll med hemmagjord pizza men innan det så tror jag bestämt att jag ska förstöra aptiten lite med några rutor choklad...eller kanske ganska så många rutor choklad. Så får det bli!
 

Huvudvärk och illamående

Efter ett par roliga och trevliga timmar på Stellas så är jag nu så att säga helt slut. Kände en begynnande huvudvärk redan i bilen hem och sedan kom ett illamående uppepå det. Det var inte bättre än att jag fick lägga mig direkt när vi kom innanför dörren här hemma. Men hjälpte det? Föga.
Egentligen behöver jag väl en lång promenad för att insupa en massa frisk luft men nu är jag ju ännu schletnare än innan (det var bra nära att jag inte gick upp igen över huvud taget ska ni veta).
 
Men innan det här tråkigheterna uppstod så hade vi som sagt jättekul. Till och med jag röjde runt inne bland klätterställningar, hopptorn och rutchkanor. Tills jag åkte den blåa vågiga banan och slog i röven så ordentligt att jag nästan fick hålla tillbaka lipen höhö.
Vide röjde runt som aldrig förr och trots att han råkade slå i näsan så blodet sprutade så skulle han ändå leka vidare och klättra upp på den högsta rutchkanan med Håkan svajande bakom sig (japp vi fick bända loss ungen för att få med oss honom hem)
 
Fast roligast av alla verkade ändå Vincent ha haft av den här bilden att dömma. Oklart varför dock. Han kan ju varken hoppa studsmatta, åka ruchkana, bygga jättelego eller fika dammsugare. Fast han kände väl av den uppsluppna stämningen kan jag tro.
 
 

15 Augusti

Hej hej!
Just nu befinner vi oss på Stellas lekland så vi hörs när vi kommer hem igen *springer i väg och åker rutchkana*


Sånt där ytligt krafs

Ja det är lurigt det där när man sitter med datorn i knät om kvällarna och ugglar. Helt plötsligt har man lekande lätt klickat hem en massa bröte från H&M. Hoppsan Kerstin.
 
Jag kan ju som tur är skylla på att jag fortfarande inte får plats i så värst mycket kläder i min garderob. Det är framför allt brist på byxor i rätt storlek och med detta i åtanke så klickade jag hem så mycket som...noll par byxor...eeeeh. Däremot så tog jag det vuxna och mogna beslutet att köpa en höstjacka som går ner över rumpan och med en stor luva så kan jag knata fram och tillbaka till förskolan hela hösten utan att frysa. Kände att jag behövde ett komplement till skinnjackan *inkasserar vuxenpoäng*.
 

Ett fotografiskt snille?

Som ni kanske minns så var jag, mamma och barnen på liseberg i början på på sommaren. Mina bilder hittar ni här
 
Fast nu tänkte jag att vi skulle titta på mammas bilder från den utflykten. Häng med!
 
Vi började ju dagen på Ikea. Här står Vide och tittar på alla bilarna på parkeringen utanför och mamma...tittar på sina fötter...?
Jag och mamma på Liseberg...
Eeeeh?
Här åker jag och Vide bil. Ser ni mig?
Mamma tänte fota mig när jag åkte atmosfear men tog en bild på sitt knä i stället.
Näsan kom i vägen.
På väg tillbaka till bilen kände mamma att det var nödvändigt att stanna upp mitt på ett övergångsställe, på en trafikerad gata i storstaden Göteborg, för att fota oss...
Här var vi visst "men mammma dåååååå" måste jag ha sagt av min min att dömma...
Behöver jag säga att vi skrattade ihjäl oss åt dessa bilder när vi kom hem haha. Till hennes försvar kan jag säga att hon precis hade skaffat sig en iPhone och det är inte alltid så lätt med ny teknik.

14 Augusti

God morgon god morgon.
Trots att jag kände mig helt utslagen i går kväll och la mig (hyfsat) tidigt så kunde jag inte somna. Finns det något mer frustrerande? Skulle inte tro det. Jag vände och vred mig än hit än dit och blev bara svettigare och vresigare för varje minut som gick. Körvade mig upp och drack vatten, öppnade altandörren, räknade får, facebookade, words in a picade, läste, släckte lampan och blundade hårt, vände mig, vred mig, tände lampan, kom på att altandörren stod uppe och för att inte locka in Kvänums alla mygg så stängde jag den, läste lite till, svettades ymnigt, öppnade altandörren igen, släckte lampan igen och måste ha somnat till slut men vaknar med ett ryck av att Håkan stänger altandörren när han går och lägger sig klockan väldigt sent. Aaaaahhhhrrrrggggg!
Men den lilla sömn jag fick måste ha varit effektiv för jag vaknade pigg och alert vid lagoma 10.00.
Så nu kickar vi igång den här dagen med livets dryck i mormors fina mugg i sällskap av nalle phu på tv. Tjo!


Ett sista vrål

Ja ett par ord om dagen tänkte jag giva eder innan jag somnar här.
Var ju som sagt på mvc och gick igenom graviditeten, förlossningen samt alla krämpor och komplikationer. Förlossningen verkar alltid vara det som går lättast för mig i alla fall (att vara gravid är jag inget vidare bra på) sju minuters krystvärkar hade jag tydligen med Vincent. Tjo flöjt. Nog för att jag tyckte att det gick undan men.
Sedan tog vi cellprov och leverstatus så nu får vi hoppas att jag går igenom besiktningen höhö.

Nä men nu känner jag allt att det var jag som gick upp strax före sju i morse så dags att slänga in handduken.

Bifogar en hyfsat verklighetstrogen bild på mig själv när jag sover. Lägg bara till en rejäl dreggelrand och jag tror ni så att säga get the picture...



Falkenbergsresan 2013 dag sju

Sista bilderna från resan kommer då här.
 
Fredagen var kanonfin med 27 grader i skuggan så den dagen hängde vi på den lilla badplatsen som vi hade besökt i början på veckan. Döm om våran förvåning när det var knökat med folk högt och lågt. Började misstänka att det var någon festival i närheten för det förekom en hel del öldrickande samt dunka dunkanden från bergspängare.
 
Här var vårat camp och just i den här vinkeln ser det ju ut som att vi är själva där haha.
Vide som tidigare har varit mycket skeptisk till att bada i sjö och hav har till slut blivit ett riktigt blötdjur. Han var i vattnet H-E-L-A tiden och blev så pass modig att han hoppade från bryggan och trampade runt i vattnet utan att någon höll i honom (han hade puffar på armarna). Så stolt.
Vincent fick också komma fram och känna lite på vattnet.
Sketkul!
På seneftermiddagen när vi skulle åka hem så hann bilen knappt börja rulla förren Vide totaldäckade. Han var helt slut efter att hållit igång flera timmar ♥
Håkan och jag gick på en liten promenad för att söva Vincent en stund. Det var väldigt fint ljus inne i skogen.
Skjuva skjuva.
Dagen avslutades med kräftskiva och jag har nog aldrig tryckt i mig så många kräftor i hela mitt liv. Så gött!
Vi får hoppas på en lika fin resa nästa sommar!

13 Augusti

Hej och god morgon.
Här sitter jag och göttar mig på altanen i min ensamhet. Vincent sover igen (efter att ha väckt sin kära mor okristligt tidigt) Vide sover fortfarande och Håkan ger jag sovmorgon.
Sitter och är lite smått nervös i magen ändå för i eftermiddag ska ja på efterkontroll med tillhörande cellprov. Ja det var hundra år sedan jag födde men det är först nu som jag fått tummen ur att boka in den där rackarns kontrollen. Kanske ska jag ta leverprover också för att se så att allt har gått tillbaka till det normala efter graviditeten. Som sagt lite anledning till nervösbajseri har jag allt. Fast ni slipper bild på min oroliga mage i dag utan får en gammel bild (ignorera den buttra minen). Ville mest bara visa mitt fina läppstift som har varit mormors. Hon hade bra smak min fina mormor <3


12 Augusti

Hej och hallå.
Den här dagen startade med att jag gick dirket från sängen till spisen...
Ja jag sov till tolv so what! Kanske möjligtvis blev det några timmar för lång sovmorgon och kanske möjligtvis så blev jag inte ett dugg jävla piggare utav det utan snarare tvärt om. Alltså gjorde jag det enda rätta och tog med mig mitt tyngsta barn ut på ännu en powerwalk i motvinden med siktet inställt på att svetta mig runt hela rundan den här gången. Ingen blev väl mer överraskad än jag (haha) när molnen helt plötsligt började hopa sig och regndropparna började fall i en strid ström. Som tur var så var det bara en minikort skur och min svettröda kropp behövde sannerligen kylas av så ingen fara på taket.
Väl hemma igen så har jag inte gjort så mycket mer än att ligga i soffan med en liten tjocksork på magen. Han har varit obeskrivligt gnällig i flera dagar nu så sticker det inte upp en gadd eller två inom det snaraste så vet jag inte riktigt vad som har tagit åt honom.
 
Häj häj här sitter jag på mammas mage och har en fantastisk utsikt. Nästan lika fantastisk som mammas.
 
 
 
 
 

Dom nya dörrarna

Uj uj jag har ju helt glömt bort att visa hur det blev när dom nya dörrarna kom upp. Har tagit en kass förebild i en helt annan vinkel men ändå. Sketbra blev det! Nu ska vi bara ha vita lister, nytt golv och så vidare men det får vi ta när vi gör iordning ordentligt i hallen.
 
Före:
Efter:

11 Augusti

Hej hopp!
I går hade jag stora städaredagen här hemma med putsning och dammninga i minsta vrå (nåja) så därför blev det ingen bloggning gjord.
Denna dag har startat minst lika hurtigt. Det var ju min tur att gå upp med barnen så efter frukost och omsövning av den lille så släpade jag med mig Vide ut i vagnen (ja han var lite motsträvig så jag fick locka med banan, hästar, kossor, bilar och allt möjligt för att få med honom ut).
Det såg lite halvskumt ut på himlen men eftersom mitt sug efter powerwalks kommer si så där varannan torsdag vart fjärde skottår så tänkte jag att nu får vi bara slänga oss ut liksom. Inga ursäkter.
Åh så härligt det var att röra på fläsket tänkte jag medan jag med raska steg vandrade banvallen fram.
När vi kommit ungefär hälften så började det åska och blixtra och min powerwalk fick plötsligt övergå i en motvillig språngmarsch.
Flåsande och svettig som en basturökt skinka hann vi precis innanför dörren innan den första skuren kom. Det kallar jag tajming!
 

Falkenbergsresan 2013 dag sex

På torsdagen styrde vi kosan mot Varberg och dess fästning.
Svärmor pekar ut riktningen.
Fin utsikt hade vi där uppe.
Spexarn
♥♥
Ni kan väl hoppa från den där bänken så kan jag få en fin bild till bloggen....eh?
Ett mysigt Café som vi senare besökte.
För att komma till fikat var vi tvugna att gå ut och runt hela fästningen.
Jättemysigt var det där och vi hade fin utsikt över vattnet.
Det blev bland annat kladdkaka som fick leta sig ner i magsäcken.
Efter besöket på fästningen så drog vi en veva på stan och jag köpte bland annat ett par nya skor på rean. Visar dom en annan dag.
Sen blidde det inga fler bilder tagna den dagen.
Fortsättning följer...

Hårresande hårlös

Ja jösses vad jag har börjat tappa hår sedan jag slutade amma. Det bara dröser av långa (för att komma ifrån mig i alla fall) blonda och klyvna hårstrån vart en än tittar. Soffan är full, huvudkudden är ful, köksgolvet är fullt (det är ju där dom syns bara så jag kan väl anta att dom andra golven också är fulla) och efter att jag har duschat så kan man lätt kamma ihop en hel katt eller två av det man hittar i avloppet. Jag som inte har den tjockaste av hårmanar sedan innan har blivit rejält kal vid tinningarna och uppåt. Därav mittbenan. Men fortsätter det så här så kan ingen bena i världen hjälpa mig är jag rädd. Hoppas förjäves att någon helt appropå hoppar fram och tjoar "Jår ån kändid kämera!!!" Du tappar inte alls massa hår det är baaaaraaaa trickfilmat.
Förjäves som sagt...
Skönt att hösten snart är här så jag kan sticka ner mina kvarvarande strån i en mössa.
 
Ni kan kala (höhö) mig skallepär.

Falkenbergsresan 2013 dag fyra och fem

Dag fyra var det dåligt väder så vi (och halva sveriges befolkning) spenderade några timmar inne på Gekås. Har nog aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe och då har jag ändå varit där i december höhö. Massa bra grejor fyndade vi fast det blev inga bilder tagna den dagen.
 
Dag fem som var onsdagen började med morgonmys tillsamans med minstingen.
Större delen av församlingen åkte på förmiddagen i väg till carlsbergs bryggeri för en guidad tur. Jag och svärmor däremot stannade hemma med kottarna.
Här är det Ellen som ska sövas.
En taggatrååå en taggatrååå det är en trå med taggar pååååå.
Springa springa.
Vide fick upp ögongen för badminton när vi var borta och blev riktigt duktig med att träffa bollen det sista.
När dom andra kom tillbaka så grillade vi hamburgare till lunch.
Det var en slapp dag och det blev inte så många bilder tagna. Här ligger lillsorkas på filten innan kvällsmaten.
Tjena.
Mitt i maten kom det fyra motorcyklar och parkerade. En av dom hade fått problem med sin så dom stannde där ett tag och grejade. Vide var överlycklig och livrädd på samma gång haha. Efter att ha lånat lite silvertejp(?) så kunde dom sedan gasa vidare.
Vad gör man förresten när man inte kan feppla med telefonen i tid och otid? Jo man löser korsord! Bildbevis på att jag har löst ett helt korsord alldeles själv. Sjukt nöjd.
Den bilden fick avsluta Onsdagen.
Fortsättning följer...

Välkommen til världen och grillkväll

Ja nu sitter jag här nedsjunen i soffan och är så där gött trött. Vi har varit på grillkväll hos pappa och nu står magen i fyra hörn igen såklart men fötterna klarade sig den här gången i alla fall höhö.
Vi ska väl ta och klämma det sista avsnittet på säsong tre av Game of thrones....om jag orkar...sängen lockar nästan ännu mer. Snark.
 
Titta förresten vilka som var i NLT i dag då. Mina älsklingar ♥♥♥
 

7 Augusti

Hej och hå.
Nu har jag syrran plus kids här så det är full rulle. Själv är jag lite schleten efter i går. Jag var nämligen på tapaskväll med tjejerna. H-E-L-V-E-T-E vad mat vi bullade upp med. Magen stod i fyra hörn och jag åt la så mö att till och med fötterna svullnade upp....

Eller vad ska jag skylla det här på?


Falkenbergsresan 2013 dag tre

Måndagen var solig och fin så vi åkte in till Falkenberg och parkerade i centrum. Det va la himla smidigt ändå att ha ett systembolag precis bredvid arbetsförmedlingen tänkte jag....höhö.
Eftersom det var så härligt väder så styrde vi stegen mot Vallarna.
Vi gick vid vattnet.
Lillsorkas blev hungrig och fick matpausa lite med farmor.
Det fanns lite blandade djurarter att storsa runt och titta på och mata. Hönor, getter och så vidare. Sedan fanns det även en typ hinderbana som Vide testade på.
När vi tröttnat på djuren gick vi till den stora lekplatsen.
Vide körde båt.
och åkte rutchkana.
Sedan blev det dags att äta bulle med hela ansiktet.
Efter att ha svettat runt där ett tag så var vi alla sugna på ett dopp så vi åkte till Skrea strand.
Kasta sand är skoj tycker Vide.
Bebisarna hängde i tältet.
Till slut vågade sig Viden i vattnet och sprang fram och tillbaka med pappa.
Wihoooo!
Torka lite innan det var dags att åka hem till stugan.
Det tog inte många minuter i bilen förren båda barnen stensov fast Vincent somnade redan innan han hamnade i bilen.
Väl hemma blev det grillning, badmintonspelande och annat skoj fram till läggdags. Eller häng i babysittern om man var bebis då.
 
Fortsättning följer...

6 Augusti

Hej på er!
Dagen började med att jag sov ända in i sista minuten (eller snarare sekunden) till att det var dags att packa ihop familjen för att åka till BVC för mätning och vägning av lillsorken. Eller jag kanske borde börja kalla honom för tjocksorken eftersom han numera väger stadiga 7225 g till sina 64 centimetrar ♥ lite längre och lite tyngre än storebror vid fyra månaders ålder.
Sedan bar det av till bokhandeln för att hämta ut årets sommarpresent för oss komunanställda. Tre valfria pocketböcker. Det tyckte jag först var en skitpresent men efter att jag hittat tre böcker som jag verkligen velat läsa så känns det helt plötsligt som den bästa sommarpresenten ever såklart.
 
Nu är bara problemet vilken jag ska börja med...

Promenadsvett och glass

Vide har varit som vanligt hela dagen och inget mera kräks eller andra symptom. Vad kan det ha varit tro? För magsjuka håller väl i sig längre eller? Han har haft så här en gång förut också. Bara kräkts några gånger på natten och sedan varit helt som vanligt. Vi får se hur det artar sig.
Vi vågade oss i alla fall ut på en promenad i eftermiddag hela lilla familjen. Till lekplatsen, kyrkogården och avslutade sedan den svettiga vandringen med att hoppa in på salles och köpa oss varsin glass. Det satt fint i värmen.
Jag har precis tagit mig en dusch och det är dags att lägga Viden. Vincent somnade redan strax före sju så vi får se när han vaknar i morgon bitti. Det känns med andra ord extra bra att det i morgon är min tur att sovmorgna.
Ha en bra kväll allihop så hörs vi i möra.
 
Några bilder från eftermiddagen kommer här:
 
Finns det någon fisk i ån tro?
Titt ut!
Kossorna var roliga tycke Vide
En piggelin fick det bli.
Innan lillebror somnade hjälpte Vide till att mata ♥ Jösses vad den lilla knubbisen gillar gröt alltså

Falkenbergsresan 2013 dag två

Dag två började lite mulet men vi drog ändå till badplatsen som låg några km från huset. Besöket blev inte långvarigt för det började ösregna. Ni ser skogen där borta på andra sidan sjön. Helt plötsligt hörde vi att det började regna över träden och sedan kom regnet över sjön mot oss. Jättehäftigt.
Väl hemma igen sprack det upp och blev jättevarmt så vi slappade i trädgården. Jag göttade mig i solen med en tidning...
...och fotade en blomma...
Vide plaskade i bebispoolen med sin kusinvitamin.
Svärmor slappade med en tidning även hon.
Vincent hängde i skuggan med pappan.
Frammåt kvällen slumrade han en stund i farmors famn.
Kommentarer överflödiga haha.
Häj häj!
Jag la mig på sängen och käkade godis och läste bok. Att blanda chokladen med övrigt godis i  högsommarvärmen var kanske inte mitt smartaste drag här i livet...
Lillsorken vaknade igen.
och kvällen avslutades med ett spel yatzi.
Fortsättning följer...

5 Augusti

God morgon.
Eller god och god.
Jag är så trött så inget kaffe i världen kan kicka igång mig i dag. Vide har mått dåligt i natt och kräkts. Stackars lilla gubben man vet ju bara själv hur vidrigt det är. Vet ej varför han har kräkts men han hade en krånglig dag i går och var grinig mest hela tiden och vägrade äta. Kanske mådde han dåligt redan då? Han sover fortfarande så vi får se hur han mår när han vaknar.
 
Den andra lilla plutten vaknade klockan 07.30 och det var egentligen min tur att ha sovmorgon men eftersom Håkan har haft hand om Vide i natt så låter jag självklart honom sova vidare. Nu sitter jag här och kämpar med ögonlocken och baljar i mig mugg numero dos av den härliga svarta bryggden och hoppas på att piggna till. Vi hörs lite senare!
 
En piggelino och ett trötto.
 
 

Grötprovning

Ja Vincent gick ju och blev fyra månader för en vecka sedan och då får en ju börja pilla i de små liven smakisar av olika slag så i dag testade vi gröt för första gången. Kom inte ihåg riktigt när vi började ge gröt och smakisar till Vide. Jag får nästan gå tillbaka här i bloggen och forska i detta men jag har för mig att vi inte var direkt tidiga med det. Jag vill minnas att jag var lite lätt livrädd att pröva något nytt. Det var mycket som var livsfarligt och läskigt med första barnet haha. Ja jösses.
 
De första skedarna med gröt in i lilla bebismunnen dokumenterades givetvis flitigt.
 
Meh! Vad äre här för skumt ni ger mig!?
Det smakar ju jättekonstigt!
Hahaaaa! Skoja bara! Det va ju sketgött!

Falkenbergsresan 2013 dag ett

Ja jag får väl i brist på annat döpa dom här inläggen till Falkenbergsresan. Vi bodde ju några mil utanför Falkenberg långt ut på vischan som säkert har ett namn alltså men det måste jag ha missat haha. Inte så noga.
 
Dag ett var ju då resedagen. Av en ren händelse läste jag aftonbladet i mobilen på väg ner mot Götebrog och det visade sig att just den vägen vi skulle åka var översvämmad och det rådde trafikkaos med stort T. Tur då att vi inte hade kommit så långt utan fick planera om färden så att vi åkte över Borås i stället. Phju!
 
Resan gick hyfsat smärtfritt fast ett tag skrek både Vincent och Vide i kanon och dom stackars föräldrarna höll på att bli helt kockolocko i framsätet. Fast på det hela taget gick det bra.
 
Här har ni huset som vi hyrde.
Väldigt mycket på landet som sagt.
Den här klätterrosen som gick ända upp till taket var så himlans fin.
Stort kök.
Smakfullt indredd...hähä
Bebisar och annat löst fölk sträckte lite på sig ute på filten.
Här ligger la jag då och är underbart go.
Kvällen avslutades med tjockekörvgrillning.
Det var dag ett det! Fortsättning följer givetvis.

4 Augusti

Hej och god morgon.
I dag tänkte jag börja kabla ut lite bilder ifrån Faleknbergstrippen men jag tänkte först vara lite jävlig och hålla er på halster genom att slänga ut de sista bilderna från skåneresan som ej hunnits med. Så går det när en slarvar med bloggandet så här i semestertider höhö.
Så dag tre av skåneresan kommer här:
 
Det började ju som vanligt med frukost i det gröna.
Mys med mormorn.
Sedan packade vi in oss i bilen för att besöka den campingen vi alltid bodde på förr när min familj var här.
Vi var såklart tvugna att leka en stund på lekplatsen. Oj oj vad jag har sprungit här många gånger som liten.
Jätteskoj tyckte Vide.

Vi trotsade den molntyngda himlen och gick ner till stranden.
Några tokar badade men vi nöjde oss med att doppa fötterna.
...och gräva i sanden.
Lagom till vi packat ihop oss igen så kom solen fram och det blev klarblå himel och skitvarmt. Typiskt.
Vi åkte och shoppade lite men enda bilden vi har från det är den här halvätna bullen.
Dagen avslutades sedan med middag och trevligheter hos moster Neta och Lasse.

Hej blöggen!

Nu är vi på hemmaplan igen efter en helt fantastisk vecka (någon stans utanför) Falkenberg. Ingen internetanslutning har betytt semester på riktigt men jag antar att ni andra också är upptagna med sol och bad och så ska det ju vara så här års.
 
Sedan vi steg innanför dörren här hemma så har jag ägnat mig åt uppackning och tvättning bland annat. Fast nu ger jag mig för i kväll och har med bestämda steg mot soffan parkerat min bredaste kroppsdel där i tillsammans med ett glas rött. Efter ett par timmar i sällskap med liten svettig och gnällig bebis så kännar jag att jag är så jävla värd det.
 
Hare gött så hörs vi i mörrn!

RSS 2.0