27 Oktober

Go kväll go kväll.
Hur har ni det i regnrusket?
Jag må låta som en hackig skiva nu alltså men även jag måste ju få gnälla lite över hur MÖRKT det blir redan mitt på blanka eftermiddagen. Ulk, lip, grin.
Sen vet jag inte hur det är med er men ungefär i samma sekund som sommartiden gick över till vintertid så gjorde min hy det med. Gick över till vintertid alltså. Just nu känner jag mig som en torrlagd öken i fejset och det är varken snöggt eller behagligt. Jag kanske behöver investera i något...krämigt. Något som återfuktar på djupet eller alternativt ända ner till skelettet i mitt fall då.
 
Förutom mörker och narig hud kan jag även meddela att jag i kväll har varit på mitt första ljusparty. Mycket trevligt...men dyrt. Fast nu kommer det minnsan att lukta "Big apple by night" i sovrummet och det är ju inte kattskit inte. 
Hoppas ni alla har haft en trevlig start på veckan trots vintertidens intågande.
 
En klassiskt grynig webcamselfie. Ser ni förresten vilken maffig (för att vara mig då) knut jag har närt vid min barm (eller snarare uppe på huvudet). Kanske därför jag måste stödja upp huvudet med handen...

26 Oktober

Hej på er!
I dag har jag, peppar peppar ta i trä, faktiskt kännt mig helt på banan igen. Nog för att jag har fått hålla mig på hemmaplan i dag i alla fall för att vara på den säkra sidan. Men änå. Jag ser ett ljus i tunneln.
Vi kanske ska slå på stort och lämna karantänen i morgon? Det här med att sitta fast inne i (skit)huset i flera dagar har gjort att jag har börjat klättra på väggarna. Minst sagt.
 
Fast det har sina fördelar ändå att sitta fast inomhus med en dator i knät. Det har ju inte bara fört skit med sig. Nä faktiskt inte. För hör nu här vad jag har lyckats fått gjort. Jag har rensat och sorterat alla bilder som legat så gott som huller och buller på datorn. Organiserat, sorterat och raderat och i dag blev jag färdig. Känner mig så exalterad nu för det här har legat som ett tungt ok på mina axlar i flera månader. Min dator har ju några år på nacken och det känns som att den när som helst bara kan braka ihop och då kan jag säga ajöss till alla mina bilder.
 
Nu när det är ordning och reda på hela rasket så ska det säkerhetskopieras bortom alla rimliga gränser. Bilderna ska finnas på min dator, på Håkans dator, på datorn som är kopplad till teven, på en extern hårddisk och innuti ett litet sprängsäkert kassaskåp som ska firas ner till havets botten dit endast skalman hittar för han har kartan innuti sitt huvud...
 
Typ så.
 
Jag har alltid undrat exakt hur många bilder som ligger och trycker på hårddisken. Nu vet jag.
 
 
37 210 st(!!!!!!)
Detta är alltså EFTER rensningen. Till mitt försvar får jag väl säga att jag har väldigt svårt för att rensa och att det rör sig om bilder från 2004 och fram till nu både från diverse kameror och mobilen.
Hur som helst många fler tusen bilder lär det ju bli men det gör ju ingentingnu, för nu har jag ju ordning på dom.
 
Så här städat har mitt skrivbord aldrig varit mvh ro i själen.
 

Farligt tidsfördriv

Det är sannerligen snudd på livsfarligt att ligga hemma sjuk och med en dator inom räckhåll. För att få annat än röriga magar att tänka på så råkade jag visst halka in på H&m's sida och är oroväckande nära att slänga ner allt detta snögga i varukorgen och klicka på KÖP *kämpar emot*
 
 
 
 
Fast det är ju förvisso fasligt synd om mig just nu håller ni inte med? Det i kombination med att lönen är extra trevlig den här månaden borde ju betyda att det är helt okej att gå bananas inne på hm.com? Visst?
Fast sen så är det ju bra att dra ned på konsumtionen av andra anledningar också men finge jag önska så hade ju detta varit på väg hem till mig ögonaböj bara så ni vet.

En fin kommentar

På min instagram fick jag härom dagen en så fin kommentar. En sån som får egot att blåsa upp sig till abnorma proportioner eftersom hon är fantastiskt snygg och cool.
 
 
 
Mycket smickrande om ni frågar mig. Jag får (till min förtjusning) faktiskt höra detta emellanåt. Lite lika kanske vi är? (med bra fantasi)
 
Jag har faktiskt länge gått och funderat på att klä ut mig till just gaga på en halloweenfest eftersom att jag har fått höra så många gånger att vi är lika.
 
Så nu väntar jag bara spänt på att bli bjuden på fest dårå *skickar pikar och hintar till alla jag känner* så jag kanske kan få rocka någon av dessa looks:

23 Oktober

Här sitter jag och känner mig lite halvt utslagen.
Jag ska inte gå in på detaljer men jag har tillbringat åtskilliga timmar sittandes på toaletten sedan i går kväll om en säger så. Inkomster och utgifter med betoning på utgifter då.
 
You get the picture.
 
När vi ändå är inne på ämnet "kroppsvätskor" så måste jag bara ge er ett litet tips. Jag ligger som ni kanske förstår på soffan i dag och bläddrade igenom play-kanalerna för att ha någonting att vila blicken på mellan mina toalettbesök. 
Om ni precis som jag älskade Liv strömquists sommarprat om mens måste ni titta på senaste Kobra som ägnar hela programmet åt just mens. "Hälften av jordens befolkning blöder fem dagar i månaden i 30-40 år" Mens borde egentligen vara det mest naturliga i världen men det är det inte. Det är kantat av skam och tabu och därför är sådana här program så befriande. Se det vettja och för guds skull lyssna på Livs sommarprat om du inte redan har gjort det.!
 
(Ja en liten varning måste kanske utfärdas. Programmet handlar ju om MENS så har ni svårt för att se blod så hissas en liten varningsflagga)
 
Tryck på bilden för att komma till avsnittet.

21 Oktober

Svetten rinner, mutorna är slut och den sista bägaren har runnit över. Kan ni gissa vad jag fick för mig att göra förut?
Här får ni en ledtråd.
 
Jag har ägnat mig åt den slitsamma aktiviteten att få två barn (och en plastgran) på bild...samtidigt. Tålamodsprövande minst sagt. Tålamod som jag har så lite av redan innan...
Bilden ovan är en av dom bättre och här kommer resten.
 
Slå på elementet var roligare än att titta på tjatiga mamma.
Den här tar jag...
...och gömmer mig.
Sen tröttnade visst dom båda nissarna. En visar upp ett stelt leende medans den andra drar av sig luvan.
Sen flög granen i backen och lös inte mer...
Granen är paj men mamman ger sig inte.
Fast en av tomtarna verkar visst ha gett upp...
Mamman skojar till det genom att plocka fram den lilla soffan och placerar barnen brevid varandra. Succé!
Äh! Ajöss med dig granjäkel!
 
384 bilder senare och kanske hittar jag en som duger. Skönt att inte behöva göra detta på ett år känner jag. Nästa jul skickar jag en selfie till släkt och vänner. Så jävla mycket lättare höhö.

Houston we have a tak!

Japp! Taket är uppe och det blir ju bara så bra alltså. Tänkte att ni skulle få se.
 
Så här ser det alltså ut just nu. Lite shabby chic så där...
Före tak:
Efter tak:
 
Det tar sig sa han som sket i fläkten.

18 Oktober

Jag tycker att vi piffar upp den här gråa lördagen med dom sista bilderna från Mellerud. Japp det blev en utdragen historia men sånt är livet.
 
Jag halade inte fram kameran fören på eftermiddagen och då stod en tripp till badplatsen på schemat. Lillsorken tog täten.
Krokodilen skulle med såklart.
Skynda skynda! Öppna dörren! Brottom brottom.
Bad(d)are på rad.
Hoppa från byggan var skojigt (också lämnar man ju så fantastiskt söta fotavtryck efter sig)
Väl hemma stod vi en stund i fönstret och spanade på en intet ont anande farfar.
 
Det var Mellerudsresan det. Fast jag har nog en hel del andra eftersläpande bilder kvar från i sommras är jag rädd. Sånt som en helst inte vill se när vi befinner oss mitt i oktober och har flera ljusår kvar till nästa sommar buhu.

Ordning och reda brunsås på fredag.

(För någon löning är det ju inte tal om ännu är jag rädd för det är visst alldeles för mycket månad kvar höhö.)
 
Vad gör ni för kul då? Fredagsmyser högt och lågt skulle jag tro. Det gör jag med men jag ville mest bara sticka in näsan här och säga hej samt dokumentera att jag faktiskt firar fredag på riktigt för en gångs skull. Det står nämligen BRUNSÅS på menyn.
Ja för att vara en blogg som påstår sig handla om brunsås och annat bra så har det varit oroväckande lite brunsås det senaste så nu tänkte jag att vi skulle öööööösa på med brunsås.
 
Fast nu är såsen slut och jag har gett mig på huvurätten; chips och choklad
 
 
 
 

16 Oktober

Nu händer det grejer här hemma vill jag lova. 
För nu har den där stackars toaletten, som har stått urblåst sedan vi flyttade väggen till Vincents rum, äntligen blivit aktuell för att färdigställas.
Den har fungerat som ett alldeles ypperligt förråd hela sommaren då Håkan har renoverat i garaget men nu har vi satt som mål att toaletten ska vara färdig innan jul(!!!) 
Så vi fick till slut bestämma oss för tapet och golv som nu är beställda (ingen återvändo med andra ord). Sedan är det ju det här med mattläggare som ska lejas in och sånt kan ju ta tiiiiiiiiid (trodde vi). Tydligen ville det sig så (illa) att dom kan komma hit redan på måndag så nu har vi såklart fått en jävla eld i baken att få allt färdigt innan dess. Håkan fick slänga sig i väg och köpa en tröskel till exempel. Sånt måste en ju ha.
Så i helgen står uppsättning av tak på schemat och sen hoppas vi att det går smidigt med läggning av matta så att det bara är att börja tapetsera sen. Wihoooo! (skriker jag som slipper görat).
Ja så kanske förhoppningsvis så är vårat mål med ett nyinvigt skethus lagom till julafton inte helt orimligt ändå.
 
Så här ska det se ut. Fondtapet och lite av golvet syns i den vänstra bilden. resterande väggar blir en tapet i samma nyans som den ljusaste gråa färgen i tapeten. Sedan lutar det åt att det blir detta badrumsskåpet och badrumsspegeln från IKEA i högglansig vit samt ett högskåp i samma serie.
 
Vad tror ni om detta?

13 Oktober

Den här måndagen har varit så jävla mycket måndag alltså.
Har kännt mig som ett utsketet päron hela dagen på jobbet plus att min segdragna hosta som har hängt med mig i över tre veckor nu fortfarande sitter i. Jippi. Det vore ju dumt om jag hann bli frik före jul liksom.
Vad jag däremot måse hinna göra före jul är att öva på att få barnen på bild samtidigt för snart är det dags för projektet att göra julkort till mina stackars släktingar och vänner. Det vore ju kul om jag slapp photoshoppa ihop dom i år igen...
 
Två barn (och en mysbyxeklädd fadersgestalt) äter äpple del ett.
Två barn (och en mysbyxeklädd fadersgestalt) äter äpple del två.
Ett...??? barn (och den ständigt felplacerade fadersfiguren) äter äpple del tre...
 
Kanske får öva lite på photoshoppandet också. Just in case...

11 Oktober

Hola amigos!
Ursäkta min ringrostiga spanska men jag kom faktiskt inte på något bättre sätt att starta det här inlägget på. Jag är för övrigt värdelös på att starta inlägg. Det känns alltid så krystat. Det är många gånger jag faktiskt har låtit bli att skriva ett tänkt blogginlägg över huvud taget just på grund av den enda anledningen att jag aldrig vet hur jag ska inleda det. Tänk vad möe skit ni har gått miste om höhö.
 
Just nu sitter jag i soffan och funderar på om jag ska släng in handduken för i dag eller om jag ska orka bända upp ögonlocken och se på en film. Vi har kalasat hela kvällen hemma hos lerdala-packet med god mat, fika och godis så nu är jag lite lagom mör som ni förstår. Det var så himla knepigt när vi åkte dit i eftermiddags för vi hamnade bakom en riktig söndagsåkare som konstant körde mitt i vägen och som var ofate på vänster sida av körbanan än den högra. En sån där dåre som en helst skulle ligga ett ljusår bakom för att vara på den säkra sidan. Ni som någonsin har kört den kringelikrokavägen mellan skärv och lerdala förstår vad jag menar.
 
Hepp det får nog bli en film ändå för nu har jag ju änna piggnat till.

10 Oktober

Hej på er fredagsfirare!
Här har vi FF höll jag på att säga men jag menar ju tvärt om alltså BF. Barnen är borta och föräldrarna är hemma med andra ord.
*blåser i partytutan* *höjer volymen på teven i bott...isch*
Ni utan barn kanske inte fattar det stora i detta med BF men min iPhone har defenitivt hajjat läget när den vill auto correcta barnfria till vapenfria.
 
 
Det råder vapenvila i kväll med andra ord då dom två lösa kanonkulorna spenderar natten hemma hos farmorn och farfarn.
 
Personen i andra änden undrade vad vi skulle göra för något mysigt då.
 
....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhh?
Äta chips och glo på tv. Supermysigt verkligen.
Fast där hade jag fel. Håkan har fått hem inte mindre än TRE nya legosatser i dag så ni kan ju gissa vad han gör. Fast jag klagar inte jag får ju teven för mig själv.
 
Fast innan vi fastnade i soffan så fick vi tummen ur att gå igenom precis varenda tapetkatalog inne på colorex och hittade våran nya badrumstapet en minut innan dom stängde /slängde ut oss. Nu ska vi bara bestämma oss för vilken färg.
 
Den här skulle funka helt okej att bajsa till om ni frågar mig
 

Torsdagen i Mellerud

Lite sommarbilder mitt i hösten är väl aldrig fel (fast det har ju nästan varit sommar här i helgen med 18 grader varmt!)
Den segdragna historien med bilder från Mellerud fortsätter och här har ni torsdagen dårå.
 
Efter frukost gick vi på en promenad.
Målet var att gå ner till ån och titta men så långt kom vi aldrig...
För den här lilla saken som alltid springer först lyckades trampa rätt på en huggorm(!!!)
Alltså verkligen stampa till rätt på den innan jag hann reagera och flög över ormen och lyfte upp honom. Ormen måste ha fått sig en rejäl schock för den rörde inte en fena. Luften gick väl ur den stackaren. Fasligt rädd för ormar som jag är höll jag på att inte få oss tillbaka på rätt sida om det vidriga lilla djuret men till slut tog jag mod till mig och sprang förbi den.
Vi blåste såpbubblor i stället och lugnade nerverna.
Det finns liksom inget roligare än att jaga bubblor hälsar den kortväxte.
På eftermiddagen åkte vi på loppisrunda men det fick jag visst inga bilder på. Vincent fyndade i alla fall ett musselskal som det stod bohuslän på. Det kommer jag ihåg.
Sedan avslutade vi på det här mysiga stället som faktiskt hade lite loppis i den lilla friggeboden.
Det var öppet...
Här skulle vi fika såklart.
Så himla mysepysigt var det.
Vi parkerade arslena mitt ute i den grönskande idyllen såklart.
Kakkalas!
Förutom mamma, pappa, där och usch så kan Vincent säga kaka och kex...undrar hur det kommer sig...*host*
Färdigfikade.
Gräset är tydligen grönare på andra sidan...
 
Ernstigt.
Sedan blev det dags att dra hemåt igen.
Hej svejs!
 
Det här inlägget, mina vänner, har tagit tamejfan hela kvällen att krysta fram. Bilduppladdningen har fuckat upp totalt av någon anledning och min sega dator gör ju inte saken bättre direkt men nu så fick jag ordning på det till slut *kolavippar*
Natti natti!

5 Oktober

Så hann en ju knappt blinka så var jobbhelgen över lika fort som den började.
Är det bara här i Kvänum tiden springer iväg eller är det samma hos er? Jag hänger verkligen inte med.
I morgon vankas inskolningsdag nr 3 för Vincent, förskola för Vide och endast ett personalmöte för min del om jag inte får rycka in lite hastigt och lustigt. Den som lever får se.
Nu tänkte jag soffslappa lite här innan jag slänger in handduken för i dag. En överdos av skräp-tv står på programmet (höhö).
 
Tog förresten en runda efter jobbet även i dag och passar på att köra ner ännu mer höstbilder i halsen på er. Sociala medier svämmar just nu över av rödgula löv och sol som strilar genom trädgrenar accompanjerat av en massa ooooh vad myyyyysigt med höööööööst! Fast det skiiiiiter jag i för snart står regnet som spön i backen, temperaturen sjunker ner till outhärdligt och man vill liksom inget annat än att gräva ner sig under en filt (utan tända ljus och en jävla kopp thé)
Så njut nu i kvadrat av alla härliga höstbilder för snart blir det bara bilder på mat igen.
 

3 Oktober

Efter jobbet i dag så gjorde jag något så ovanligt som att ta en promenad. Det har inte hänt på jag vet inte när för det senaste har jag visst gått och blivit en riktig soffpotatis men vadan detta lilla ryck just i dag då undrar väl ni? Jo nu i oktober har vi stegtävling på jobbet och ingenting kickar igång mig så som en tävling alltså. Nu vill jag inget annat än att promenera och ta omvägar vart jag än ska och går givetvis inte en millimeter utan min stegräknare tätt intill kröppa.
Nu väntar jag spänt på en liknande tävling fast vem som kan städa flest gånger på en månad. 
 
Hösten är ju rätt så jävla fin ändå alltså.
Höll på att skita på mig lite grann när jag mitt ute på en grusväg blev omkörd av en åkgräsklippare(???)
Vackra höstträd och kyrkan som Blondinbella nästan gifte sig i.
En klassisk skor-parkerade-i-löv-bild. I bild syns även sladden till mina nyinköpta turkosa hörlurar (Vincent har ju som ni kanske minns gnagt sönder mina förra). Dom sitter som gjutet så jag får väl tacka miniligisten för att jag fick anledning att köpa nya.
Sen hamnade jag visst mitt i en skräckfilm regisserad av Hitchcock typ.
 
Jaha det krävdes alltså en stegtävling för att få ändan ut på promenader igen men kan det verkligen stämma att jag har gått över 16 000 steg i dag?
Det är iofs mer rimligt än kollegan som i morse klockan tio, enligt sin stegräknare, hade gått 22 000 steg höhö.
Det luktar änna lite fusk.
Eller restless legs.

Några bilder från i eftermiddag

Ja efter att jag hämtat hem Vide så sken ju solen från en klarblå himmel och då går det ju inte sitta inne och uggla så stunden fram till kvällsmat spenderades utomhus i trädgården. Varmt blev det också, så pass varmt att vi kunde slänga både jacka och tröja *glädjetjut*
 
Släpade för en gångs skull med mig kameran ut och knäppte bland annat dessa bilder.
 
Vincent sittandes i sin kära sandlåda (med en fluga i ögat...)
Grus och gnejs...
Vide spanar upp i träden efter äpplen men det verkar som att vi inte får några i år buhu.
Åka lite rutchkana.
Hoppa lite studsmatta. Det är nästan lika roligt att stå utanför och titta på dom här galningarna när dom röjer runt som det är att hoppa själv.
Men mamma sluuuuuuta ta kort nu då jag vill gungaaaaaaa!!!
 
Gärna fler dagar som denna tack. Då kanske vi överlever denna hösten också.

2 Oktober

Hej ifrån soffhörnet!
Fast här har jag faktiskt inte suttit och klämt särskillt länge vill jag bara påpeka. Nepp. Denna lediga dag så har det varit så gott som fullt ös från start faktiskt.
Lämna Vide på förskolan och älga bort till Räfsan för att skola in Vincent en timme. Det gick kanonbra och han röjde runt som om han aldrig hade gjort något annat och det är ju skönt. Det återstår att se vad han kommer tycka om att bli lämnad där men magkänslan är bra.
Sedan packade vi ner oss i vagnen och lämnade tillbaka den felaktiga jackan och fick rätt tillbaka och sedan vidare på en kaffe hemma hos fjällan. Sen var vi en sväng i affären för att proviantera till spenatsoppan som tillagades till lunch.
Sen passade jag på att plocka, diska och tvätta samt jaga Vincent här och var innan det var dags att hämta hem Vide. Fast honom fick jag inte med mig hem utan han följde med en kompis för att leka. Kommer nog aldrig vänja mig vid att han är så stor nu att han tar med sig kompisar hem eller går hem och leker själv hos andra.
Vincent och jag traskade hem igen och sedan var det bums i säng för hans del och han sover fortfarande.
Jag fortsatte mitt plockande och nu precis kände jag att jag bara var tvungen att sörpla kaffe och äta kaka framför teven samt blogga om denna otroligt intressanta dag hähä.
 
Höstigt och fint har vi det i dag också fast solen hade ju gärna fått skina också.
Ett stycke trött liten sötpelle.

1 Oktober

Hej och hå!
Nu är redan Oktober här då. VART TAR TIDEN VÄGEN!!!???? *panikar*
Bloggat har jag inte gjort heller såklart *panikar ännu mer*
Men jag kan väl dra en sammandragning (den icke smärtsamma varianten då) av det senaste som hänt (eller ja lite smärtsam är den förvisso eeehehe)
 
Jo men sen sist så har jag och Håkan i alla fall hunnit med att göra av med lite pengar inne på det stora gula varuhuset, Ja ni vet säkert vilket jag menar. Jobbat har jag ju gjort också såklart och sedan passade jag ju på att ha det liiiite för roligt i lördags. Jo, en liten aning för roligt blev det allt. Jag välte med en cykel, snubblade på ett dansgolv och kom hem med fel jacka. När jag vaknade morgongen efter var jag tvungen att fundera ett tag på om det var 18 år eller 28 år jag var nu igen. Så kan det gå när man dricker minttu med chokladsmak. Den lilla snefyllan resulterade i blåmärken över hel kroppen samt en mörbultad svanskota. Noll vuxenpoäng inkasserade.
 
 Men snygg var jag i alla fall i byxdress från Ullared.
 
Nu ska jag dra skämskudden över huvudet...
 
 
...för att se på bonde söker fru såklart. Jeeeeeezez jag blir helt svettig när jag tänker på alla stammande och fumliga speedejter.

RSS 2.0