27 Juni

Som vanligt har jag typ ingenting att skriva. 
Kommer inte ihåg senast jag hade sån här skrivkramp eller vad vi ska kalla det. Jag vill så gärna blogga men på samma gång är jag så fruktansvärt osugen. Det låter ju inte särskilt rimligt över huvud taget men det är så det är.
Vad gör vi åt det då?
Vi pausar lite helt enkelt. På obestämd tid. Så får det bli.
 
Toppar ett halvdeppigt inlägg med en bild på det totalt motsatta ♥ Ha en fin helg!

25 Juni

Wöööööööööööööööööööööhööööööööhöhöhöööhööhöööö!
NEJ! Jag har inte dött. Bara varit alldeles för upptagen för att blogga som vanligt.
Närå men jag har typ, för det första, varit precis snorsliten efter midsommarhelgen i husvagn (det tar på krafterna att jaga ungar som smiter genom att krypa UNDER husvagnen, äta midsommarmat, springa på gekås, dricka rödvin osv). Sen så har jag ju jobbat också och plöjt dom sista avsnittena av säsong två av OITNB såklart. I dag har jag även svängt ihop fyllningar och tårtbottnar till en tårta som ska levereras på fredag. Busy busy som ni märker höhö. Men nu tänkte jag i alla fall att jag skulle klämma ut första delen av dom stackars bilderna som blev knäppta i midsommarhelgen. Det blir blandad kompott från både instagram och finkameran.
 
Första bilden knäpptes på morgonen när vi samlades allihop för att i samlad trupp styra kosan ner mot Varberg.
Det blev inte många bilder tagna den första dagen ska jag erkänna för när vi checkat in dumpade vi tjejer barn och förtältsuppsättning på männen och drog till gekås för shopping. Jag handlade bland annat två finfina brassestolar som syns i bakgrunden på denna bild.
Midsommarafton startade med frukost och smör i håret.
Det var för övrigt den här rackareungen som smet till grannen genom att krypa under husvagnen(!!)
Jag passade på att inviga ett av mina gekåsköp; nämigen dom zebramönstrade fladderbrallorna. Givetvis matchde jag med mina lila foppatofflor för att göra campinglooken komplett.
Tydligen tyckte killarna att dom också behövde åka till Ullared och det var ju såklart inte mer än rätt. Jag och Emelie tog en promenad ner till vattnet.
Himla spännande att klättra på klipporna.
Bebisarna fick vackert sitta fastspända i vagnarna.
Det var inget badväder tyvärr...
Då kan en ju fika i stället!
Eller leka med lego.
Jag svängde ihop lyxlunch till mig och Vide i form av köttbullar och makaroner medans Vincent sov middag. Strax efter att bilden togs flög det in en jäkla fågel i förtältet och skrämde skiten ur oss. Den fick jag, med gråten i halsen, sjasa ut med hjälp av en filt.
Sen blev det dags för dans runt stången.
Fast Vincent och Edith sov så Emelie och jag parkerade solstolarna mellan våra vagnar och hade det ganska gött där om jag får säga det själv.
 
Det var första delen av midsommarhelgen i bild och text, så får vi se när nästa dyker upp...

20 juni

Hej på er!
Vill mest bara passa på att önska er alla en fin midsommar. Vi firar i Varberg i år och har det sypermysigt (och skitjobbigt såklart höhö) i husvagn. Just nu sitter jag och söver lillsorken och sen blir det marängtårta med jordgubbar. Ha det gött så hörs vi!




Trettioårskrisen har fått ett ansikte

Haha nä skämt och sido. Nu har en lila hår då och jag älskart! Är för närvarande helt upptagen av min egen spegelbild och kan liksom inte sluta glo. Känns skönt att jag vågade för nu vill jag typ aldrig ha någon annan färg.
Johanna har gjort ett jättebra jobb och färgen var jättesvår att jobba med så det var svårt att få färgen jämn. Det är mer lila runt ansiktet till exempel men jag tycker inte att det gör så mycket. Snyggt när det skiftar lite liksom. Så får vi se hur väl färgen håller eftersom det är en variant som tvättas ur efter ett tag. Vi får experimentera lite jag och Johanna helt enkelt men hur som helst I LOVE IT.
 
Här ska ni få lite bilder och det är verkligen jättesvårt att få färgen på bild då det beror helt på i vilket ljus en befinner sig. Men ni ser ju på ett ungefär. Oroväckande många seflies kommer lastat!
 
Före: Trött utväxt med slitna toppar redo för ett lyft.
Efter färgning med vått hår alltså jag höll på att trilla av stolen så snyggt vare.
Och det färdiga resultatet utan filter eller nått inne på svärisarnas toalett med dagsljus plus en lampa.
Med ett instagramfilter...
Och hemma i soffan i mörkret där det nästan ser blått ut ♥
Lite oklart vad jag håller på med här men...
 
Där har ni det. Hoppas jag inte har gett er skavsår i ögonen nu bara med alla egobilder höhö.

17 Juni

Hej och god förmiddag.
Ännu en solig dag här i Kvänum men inte hinner en njuta av det inte. Har typ tusen grejer som behöver göras och det med två glin i hasorna. Pust och stånk. Längtar något alldeles otroligt till klockan tre för då är det jag som sätter mig i frisörstolen för att njuta av välbehövlig egentid. Aaaaaah finns det något bättre än att sitta där och bli ompysslad samtidigt som en bläddrar i tidningar och blir serverad kaffe och kaka? Svårslaget om ni frågar mig *ler utsjasad arbetande småbarnsmorsa*.
 
Jag har ju tidigare hintat lite om att det kommer att bli en ganska så rejäl förändring på stråna den här gången. Kommer jag våga?

Lanzarote dag sex

Bättre sent än aldrig heter det ju som bekant ehehe...hurm....host.
 
Dag sex var utflyktsdag och vi satte oss på en buss som skulle ta oss till djurparken Texas ranch. Fast först körde chauffören fel tio gånger om samtidigt som han spelade spansk musik på högsta volym genom högtalarsystemet.. Ett tag där trodde jag nästan att jag var med i sällskapsresan. 
 
Men det var det värt såklart för se så fint det var när vi väl kom fram!
Det var cowboy och indiantema på parken så det kändes nästan som att en flög bakåt i tiden.
Lillslappar'n
Det fanns flera små lekplatser att härja runt i.
Här skulle Håkan ta kort på mig så det ser ut som att jag är en indian. Mission NOT accomplished...(obs bilden är alltså inte beskuren)
Det drog ihop sig för fågelshow.
Det här stora jävla aset flög rakt emot mig som ni ser.
Gulp!
Det fanns även fantastiskt fina vita tigrar.
Två fina homosapiens.
En söt åsna.
Fluffiga kaniner.
Små söta getter.
En tupp uppflugen på ett staket.
Minigrisar fanns det också.
Det var så härligt lummigt överallt.
Fina blommor i förgrunden och trött bebis i bakgrunden.
En svärmor bland kaktusar.
Vi hann med att se showen med sjölejon också.
Spännande!
Sen var det dags att åka tillbaka till hotellet och på parkeringen såg vi en lastbil i miniatyrformat.
Det var den dagen det och i nästa lanzaroteinlägg så blir det sista dagen och hemresedagen i ett för det var så lite bilder tagna.
Tjolahopp!

16 Juni

Hallå där vänner!
Jahopp då har det gått ett par dagar sedan ni såg röken av mig här inne igen dårå.
Kombinationen soligt väder, jobb och renoveringar här hemma har gjort att det funnits cirka noll komma noll sekunder över till att blogga tyvärr. Känns som att det är min mest använda mening här inne just nu och det är ju lite tråkigt men jag hoppas att ni härdar ut och stannar kvar här hos mig i alla fall bakås aj löv jo.
Nu är jag i alla fall ledig en vecka(!) ja det blev lite så när jag la schemat. Jag är ju föräldraledig torsdag-söndag då vi ska åka på äventyr med husvagnen över midsommar (längtar ihjäl mig). Men måndag-onsdag så blev det en lucka för mig i shemat så det är väl bara att tacka och ta emot antar jag. Fast eftersom jag har önskat arbetspass så kan en aldrig veta om en blir inringd eller ej. Den som lever får se.
 
I dag står det stort röj på schemat (och vad jag kan höra inifrån Vides rum så har barnen redan tjuvstartat är jag rädd...) 
Hoppas ni andra får en fin dag så hörs vi lite senare (jag tänkte att jag äntligen skulle få tid att mangla ut dom sista bilderna från Lanzaroteresan en så här två månader efteråt hähä)
 
Lilla sötorkestern rev av ett nummer till frukosten ♥

12 Juni

Hallå i blåsten!
Från ingenstans började det blåsa kylig snålblåst och dom mörka molnen började hopa sig här framemot sena eftermiddagen. Fast lika bra det så en kan krypa ner i soffhörnet med datorn i knät med gott samvete liksom. För i dag har vi varit ute i princip hela dagen från det att vi slog upp ögonen i morse (till ljudet av en illvrålande ettåring).
Besök av syrran plus kidz har vi också haft så det har varit full rulle som ni förstår.
Vi har fikat, lekt, lapat sol, hoppat studsmatta och grinat efter bortblåsta ballonger...varsågod att gissa vem som gjorde vad.
 
Det är ju inte bara barnen som kan hoppa studsmatta om en säger...
Passar på att visa min allra bästa sida...
Högmod går före fall...
Här ser det mer ut som att jag ägnar mig åt någon avancerad form av vadstretchning...
Höhö va göru där nereeee!

10 Juni

Hej hopp!
Ja för här har det hoppats kan jag be att få tala om. Från det att studsmattan blev färdig i går kväll tills det var dags att bli släpad till sängen så studsade Vide runt som en jojo där inne. Jag också för den delen. Den där studsmattan är redan värd varenda krona höhö. 
 
I dag har jag jobbat kväll men före det hann jag hoppa lite studsmatta igen dårå ehehe, slappa i solen och gå promenad till affären med lilla familjen. Jösses vilken svettig dag förresten. Typ 27 grader i skuggan. Härligt!
 
Här kommer några instagrammade bilder från i går:
 
Vide övningskörde lite ivrigt påhejad av övriga familjemedlemmar.
och nu går det som hejsan.
Älskar att våran gata ligger i samhället men ändå på landet.
Svärisarna och Hanna kom förbi för att grilla, fika belgiska våfflor och bygga ihop studsmattan.
Jag blev bortputtad från min soldyna av den envisa ettåringen. Där skulle tydligen han ligga.
Det tar sig med studsmattan.
Svårt att få Vide på bild efter det. Hopp hopp.

Kalas nummer två i bildform

Vi börjar väl med att visa upp födelsedagstårtan som jag faktiskt blev väldigt nöjd med. En explosion i färg just the way I like it (och Vide såklart).
Eftersom Dora utforskaren är favoriten nummer ett här hemma så fick ju jag försöka leverera en sådan tårta. Figurerna är datorutskrivna och klistrade på tunn kartong (pyssel och papp...) och dom färgglada bollarna är tuggummikulor.
Strössel i mängder, neonfärgade ljus, flaggor samt Dora och Boots som grädden på moset (jo men jag gick nog kanske möjligtvis en aningens aning bananas).
Också Sviper tjuvräven där på kanten.
Gästerna anlände och Vide fick en massa fina presenter.
Sängkläder, trumpet, uppblåsbar krokodil, kläder, spel, målarfärger, böcker och en cykel. Massa bra grejer!
Fin bild på brorsan och Vincent.
Jag bullade upp med fika som bestod av chokladbollar, halvfabrikat i form av chokladdoppade ballerina och äppelbullar.
Det var kanonväder så vi hade dukat med långbord utomhus.
Barnen fick ett eget litet bord och här har dom hysteriskt roligt åt en pruttkudde som Vincent fick.
Sen blev det dags för tårta! Här blåser Vide ut ljusen (hinner en ju nästan se...) Vide tyckte verkligen att tårtan var jättefin men han ville tyvärr inte smaka haha. Men den föll alla andra i smaken i alla fall.
Spelade ett av dom nya spelen.
Sedan avslutades kalaset med att alla gick ut på gatan för att se när Vide provkörde sin nya cykel (obs han brukar ha hjälm annars bara så ni vet)
 
Himla rolig helg men nu känns det gött att veta att nästa kalas som ordnas i den här familjen inte blir förren i december höhö.

9 Juni

I dag är ingen vanlig dag nä för det är ju Vides födelsedag. Kan inte förstå att han redan har hunnit bli fyra år. Den där tiden alltså, den går för jävla fort.
Vi har ju kalasat i dagarna två lite i förskott men Vide menade på, när jag kom hem ifrån jobbet förut, att det minsann skulle bli kalas i dag med. Så trevligt då tänkte jag men det får allt någon annan styra upp. Jag kan säga det att när dom sista gästerna lämnade huset i går och jag satte mig i soffan så gick luften ur mig precis och jag lyfte inte arslet mer för resten av kvällen. Så kan det gå.
I dag på självaste födelsedagen så har även mammas och pappas present blivit levererad, nämligen en studsmatta. Svårt att säga vem som är mest exalterad av mig och Vide. Minst exalterad är nog kråkan som ska bygga ihop den muöhöhö.
 
Nä nu ska jag ut i solen och härja med mina trädgårdstomtar.
 
Bilder från gårdagens kalas dyker upp lite senare i kväll!

Kalasbilder

Här kommer då några bilder från dagens barnkalas. 
 
Håkan fick i uppdrag att kalaspynta så vimplarna och ballongerna åkte fram.
Bordet dukades.
Godispåsar fylldes.
Sen kom äntligen gästerna intrillande med massa fina presenter.
Alla samlade runt bordet smaskande glass med maränger, strössel, grädde och chokladsås.
Som tur var så skingrade sig dom gråa molnen så det gick att leka ute. Här har dock dom små liven busat lite och lassat upp massa sand på trädgårdsmöbeln som dom vackert fick städa bort hehe.
Vi vuxna (och nyföddda) kunde sitta och fika på glassrester och snacka skit i godan ro.
Efter en massa lek blev det dags för fiskedamm och eftersom jag hängde bakom skynket då så blev det inga bilder på det men däremot en bild på nöjda ungar efteråt.
 
Ett väldigt lyckat kalas som ni kanske förstår ♥

7 Juni

Uj uj uj. När skrev jag här senast egentligen? Typ en vecka sen? Aja så kandet gå när en har fullt upp. I veckan så har jag jobbat natt så där har vi nog största orsaken till den uteblivna bloggningen. Men nu är jag tillbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaks! *frivoltar* Lite sådär lagom sockerstinn efter dagens barnkalas. Jodå för vi har ju snart en fyraåring här i huset. Minsann. Barnkalas i dag och släktkalas i morgon fullt ös medvetslös! Bilder från kalaset i dag kommer lite senare men i vanlig ordning rotar vi igenom instagramarkivet för att se vad som har hänt i mitt liv sedan sist.
 
I måndags så fyllde ju kära svärmor sextio bast så henne firade vi med middag på Sällskapet i Skövde. Otroligt mysigt ställe måste jag säga fast nästa gång åker jag nog utan en matknyckande/matkastande ettåring vid min sida *blöt fläck*. Vide beställde in "en gul fanta" och var nog nöjdast i kommunen.
Efterrätten serverades hemma hos lerdalapacket. En smarrig rabarberkompott med vaniljkvarg och kardemumma. MUMMA!
Jag åt pannkakor med blåbärssylt och grädde en "morgon" alltså lunchen för övriga familjen.
Sommarfest för alla kommunanställda var det i torsdags. Eftersom jag skulle jobba 7-16 dagen efter så höll jag mig städad och nykter men fy fasen vad kul jag hade ändå trots storm och spöregn. Det är sällskapet som gör det skulle jag tro ♥
Värdinnan höll hårt i bålskålen.
Det här rimmet saknade en rad tyckte vi. "På andraplats efter annette" borde vi skrivit till i slutet höhö.
Det finns inget dåligt väder...
...bara ont om tält.
Om någon undrade vart Svenne Rubins egentligen tog vägen så har ni nu svaret...
Kreativa kollegor som dansar under ett parasoll.
Bra ös på dansgolvet.
I går kväll var det banne mig min tur att dricka vin.
och äntligen ligger säsong två av Orange is the new black ute på netflix! Wöööööhöööööööö!
 
Det var snabbreprisen det. Hoppas nästkommande vecka lämnar fler luckor för bloggning!

Världens bästa ettårskalas - Fotografens bilder

När vi "aprilmammor" firade våra ettåringar i Stockholm så hade vi även hyrt in en fotograf som skulle fota mingelbilder och även en gruppbild. 
Så himla bra beslut att göra det! Nog för att jag lyckades käppa av ett par enstaka bilder men det var inte lätt att springa efter en vild ettåring samtidigt som en ville fota, prata, äta, fika och samtidigt slappna av och bara njuta av kalaset. Ett sånt här tilfälle vill en ju minnas för resten av livet och vilken tur då att vi hade jätteproffsiga Jenny Ivarsson på plats för att föreviga denna fantastiska dag.
Jennys hemsida hittar ni →här
 
Här kommer några av hennes fina bilder (och jag lyckas sticka fram näsan emellanåt också höhö).
 
Vincent och Turbo tyckte att bollhavet var spännande.
Mammor och barn högt och lågt.
Kalasigt.
Här ser det nästan ut som att jag står och spänner ögonen i stackars Pauline haha.
Många skratt blev det ♥
och den här lilla personen var i sitt esse som ni ser (kan vi förresten prata om mitt "trappstegshårfäste"?)
Tittut Elton!
Till sist fick jag spänna fast Vincent i en stol så vi fick lite mat i magen. Älskar den här bilden på oss ♥
Mer lek! Marie, Emelie och Sarla i förgrunden och jag sitter och spanar på liten rymmare.
Sedan blev det ju dags för den fantastiska tårtan!
Det uppstod lite av ett fototumult hehe.
Jodå jag stack allt fram näsan jag med höhö.
"Sektledaren" Johanna fick äran att skära första biten. Inte mer än rätt eftersom det var hon som startade tråden på familjeliv och senare gruppen på facebook.
Smarrig som attan alltså!
En sån där härligt kaosig in the moment bild som jag gillar.
Här är hela fina gänget. Jag är så in i bomben glad att jag har er i mitt liv!
 
Foto: Jenny Ivarsson

2 Juni

Hej och hallå!
Jag har tänkt blogga hela förmiddagen men det har hela tiden kommit saker emellan så så kan det gå.
Har av någon anledning sovit sjuk dåligt i natt samt att jag blev väckt i ottan av Håkan som i sömnen började dra i mitt täcke och typ försöka klättra över mig(?!) Ger honom reflexmässigt en rak höger och då har han mage att bli sur på mig vilket jag inte kan förstå för det var ju faktiskt han som började. Håll dig på din kant för i helvete!
Romantiken flödar...
 
Ni kan säkert förstå varför jag vaknade med påsar under ögongen och mungipor i södegående riktning.
 
Fast med en sån här god frukost framdukad så gick det ine att hänga läpp så värst länge.
Synd bara att jag var tvungen att dela med mig av min goda smoothie till den här dårå ♥♥♥

1 Juni

Sedärja nu är jag på andra sidan om jobbhelgen och har tid att sitta och blogga lite igen. 
Har helgen gått lika fort för er som för mig? Wrooooooöööööm (det är väl ungefär så det låter när en helg flyger i väg) så var den slut bah! och juni redan(!!!!) *kolavippar*
Barnen är lagda och jag ska ta en svängom i duschen innan det blir slapp på sofflocket med överblivet fredag(helaveckan)godis och en film kanske? Har ni några bra filmtips? Jag ser så sällan på film nu för tiden så jag har dålig koll mvh tanten. Tipsa ihjäl er vettja! OBS OBS ingen jävla romantisk skit bara (men det har ni väl lärt er vid det här laget va höhö)
 
Hostar väl upp lite bilder ifrån veckan som gått dårå.
 
I måndags bjöd jag svärmor och svägerska på jordgubbar med glass och vält tårta.
Gissa tre gånger vad Vincent valde att smaka på...
Lite utelek har hunnits med.
En massa götta har vi hunnit äta...
Hemkommen från helgens sista arbetspass så högg jag in på en fika.
Det är inte alla som har turen att få kvällsmysa med en spindelkorv inte ♥
 
Hepp! Duschen var det.
Over and out!

RSS 2.0