Gran Canaria del fyra

Jag har ju änna kommit av mig med bilderna från resan efter allt som hände men nu är det dags att ta tag i det tycker jag så här kommer del fyra:
 
Dag fyra var ju Vincents födelsedag. Hurra! Det blev paketöppning på sängen såklart. 
Av mig och Håkan fick han sex kinderägg eftersom han fullkomligt älskar det. I paketet från moster med familj fanns den här fantastiska hemmaknypplade mösshuvan i form av en haj ♥
Vide läste en saga för lillbrollan. Gullisar alltså!
Vid frukosten blev det mer paket inslagna i påse. Spännande.
En bil!
Efter frukosten blev det häng vid poolen i vanlig ordning.
Men även lite lek på lekplatsen.
Bygga lego kunde man göra också.
Men mest bad blev det ju såklart.
Och glass!!
Efter middagsvilan så gick jag, kråkan, barnen och mamma på en liten promenad utananför hotellet. Vincent satt redo i vagnen.
Här har ni poolområdet från ovan.
Väldigt fina vyer.
Men väldigt branta backar.
Här nere ser ni strandpromenaden och där vanrade vi nästa dag (men det fick bli taxi ner höhö)
Efter uppförsbacken tillbaka till hotellet igen så var vi helt slut. Det här är sista bilden jag tog den dagen. Två sötnötter på balkongen.
 
Fortsättning följer!

Middag på Bakgår'n och trädgårdstankar

Hej på er kömpisar!
Hoppas ni har en fin söndag så här långt. En annan har ju legat och snusat till tio(!!) Jag vet det är nästan så en skäms men gött och välbehövligt var det. 
Just nu röjer kråkan i trädgården med god hjälpa av Vincent. Det händer grejer på trädgårdsfronten nu vill jag lova. Vi har ju mest lagt vårat renoveringskrut på insidan ssedan vi flyttade hit men nu känns det som att det är dags att att flytta fokuset utomhus ett tag. Först och främst är det framsidan som ska få sig ett lyft. Fast det får bli ett eget blogginlägg känner jag.
 
Vad har mer hänt i helgen då? Jo vi var ju på Bakgår'n i går kväll och käkade gott i trevligt sällskap. Syrran, Dianus och jag med biahang. Det kan knappast bli bättre.
 
Så här såg jag ut när jag försökte ta selfies i bilen på väg in till Lisch. Lite överexponerad pga av allt darkness omkring mig skulle jag tro. Ääälskar att jag i och med den nya hårfärgen kan vräka på ännu mer med ögonbrynen. More is more!
Häj häj!
Vi var placerade under ett träd. Fräsigt.
Försökte ta kort på boysen. Jonny fick inte ens plats, Kalle såg fundersam ut och kråkan hade svårt att sitta still. Kalle och Kråkan, det låter som ett prima synthband det höhö.
Min mat och allra godast var den där saken längst upp til vänster, sea roll tror jag den hette, Jag doooog så god var den.
Sedan blev det smarriga drinkar.
 
Mycket trevligt kväll!

Dubbel trettioårsfest

Japp. Förra helgen gick som sagt ett dubbelt trettioårspartaj av stapeln här i byn. Mycket trevligt. Så pass trevligt att jag inte var hemma förrän typ...fem...på morgonen....oooops. Behöver jag säga att jag har varit schleten hela veckan efter detta upptåg? Men det fick det vara värt. Några bilder lyckades jag ta och dom kommer här
 
Vi hade förfest här hemma och radade upp oss i köket.
och var så väldigt ordentliga och prydliga.
så där ja nu känner jag igen er.
Håkan ville inte vara med på bild men det sket jag i som ni ser.
Sedan bar det av till festen.
Som vi med en gång satte fart på.
Elinor är ett riktigt ljushuvud hehe.
Söta killar gick att finna i köket.
och söta tjejer också såklart.
Det bildades någon form av sittdansande hög i det ena soffhörnet.
Den mer sansade halvan av festdeltagarna satt runt bordet och hängde.
Men vi fick allt upp dom på dansgolvet också till slut. Wihoooo!
 
Tack Fjällis och Andreas för en fantastisk trevlig fest!

24 April

Hej och hallå bloggen!
Hur har ni det? Själv har jag redan tagit helg så det är synd att klaga om en säger. Det blir väl till att försöka röja lite i kaoset här hemma men jag ska även försöka hinna slänga upp lite bilder från förra helgens dubbla trettioårsfest bland annat. Det var egentligen tänkt att jag skulle göra det i går men serrni det gick inte för mitt minneskort hamnade på botten av en kaffemugg(!!) Det var en viss liten tre äpplen hög klåfingerpelle som (antar jag) ville prova om det flöt. Det gjorde det inte nej. Det sjönk till botten tillsammans med mitt humör eftersom alla bilder från resan fortfarande låg kvar där på. Det var ett par nervösa timmar där innan Håkan till slut lyckades få över bilderna på min dator. Slutet gott allting gott.
 
Nu ska jag sätta lite fart här men vi hörs lite senare!
 
Jag veeeet att det är skitjobbigt med alla dessa selfies på rad men jag kan inte låta bli. Älskar mitt hår!
 

Nytt hår

Nytt år nytt hår skrev jag ju om i typ januari och drömde om att våga mig på en snygg ombre (eller snarare hårkrisade). Vi kan ju snabbt konstatera att jag är mer än lovligt seg men bättre sent än aldrig heter det ju.
 
Nytt hår och jag älskart!
 
Det är såklart ännu snyggare i verkligheten och jag kan bara inte sluta spegla mig i tid och otid mvh den odrägligt självupptagna.

17 April

Hej vänner!
Jag har varken haft tid, lust eller ork till att blogga de senaste dagarna. Inbrottet och hela känslokarusellen kring det har tagit på mina krafter som ni kanske förstår men jag tänkte att jag i alla fall ska försöka komma igång igen så smått. Det är om inte annat skönt att kunna skriva av sig lite.
Jag är i alla fall så otroligt glad över allt stöd vi har fått från människor, kända och okända, runt omkring oss. Det är verkligen helt fantastisk och vi är så otroligt tacksamma. Det gör det litet lättare att tackla känslorna, att veta att det finns så många som stöttar en.
Även här på bloggen har stödet funnits. Sedan mitt senaste inllägg har jag haft lika många besökare per dag som jag annars har per vecka så det är ju verkligen helt knäppt och tack så mycket till er som tagit er tid att lämna komentarer. Det betyder jättemycket verkligen ♥
 
Efter två jobbhelger på raken och en segdragen läggning av lille herr Dalemo nu i kväll så är jag redo för en ledig (och förhoppningsvis lugn men rolig) helg.
 
Hoppas ni andra är det också!
 
Puss och kram!

När min värsta mardröm blir till en fyndig rubrik i lokaltidningen

Natten som var har varit den värsta i mitt liv. Jag önskar inte ens min värsta fiende att få uppleva det som vi har fått göra. I går kväll tog sig en man in i vårat hus när hela min familj befann sig där inne.
 
 
Lokaltidningen SKLTväljer att sätta den här rubriken till artikeln om inbrottet.
Det låter mer som en dålig buskis på vallarna i Falkenberg än den totala skräckupplevelsen som det faktiskt var för oss. 
Går man rätt in i ett upplyst hus med människor i, bland annat två små sovande barn, klockan 22.30 en söndagkväll och dessutom kommer tillbaka igen efter ett par timmar och skrämmer livet ur oss så vi får ringa 112 då är man varken törstig eller på något jävla besök man är hämningslös, påtänd och rent av farlig.
 
Tjuven som var inne fick med sig en slatt överbliven baccardi och våran husnyckel. Han var inte själv utan utanför stod en annan kille och väntade. Jag har nog aldrig känt mig så otrygg i hela mitt liv. En vilt främmande männsika hade klampat in i mitt hem. Det stället där jag ska känna mig säker och trygg. Dessutom hade han fått med sig en nyckel så det kvittade ju om vi låste om oss, dom skulle ju kunna ta sig in igen om dom kände för det.
 
Efter att polisen varit här och sökt med hundar och tagit fingeravtryck så stoppade vi igen nyckelhålet så det var omöjligt att få in nyckeln från utsidan. Fast vi trodde ju ändå inte att han skulle komma tillbaka men vi hade fel.
 
Strax efter ett så trodde vi att det var över och att vi kunde försöka få lite sömn. Jag går in på toaletten och hör då ett ljud utifrån köket. Springer ut och ser hur Håkan hukar sig ner på golvet och viskar att dom är tillbaka! Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Den paniken jag kände då när jag tittade ut genom fönstret och såg honom stå där utanför på gräsmattan går inte att beskriva i ord. Jag ringde i panik till 112 och skrek att han var tillbaka! Det var en man som bröt sig in hos oss och som tog våran nyckel till huset han står här utanför! Snälla skicka hit polisen, jag har två små barn snälla skynda er! Allt medan tårarna rann och paniken steg i rösten. 
 
Jag hoppas aldrig att någon av er ska behöva ringa ett sådant samtal.
 
Polisen kom igen med hundar och patruller efter ungefär 30 min men då hade gärningsmannen försvunnit igen efter att även ha strykit runt hos grannarna rätt över gatan.
 
Behöver jag säga att jag inte sov en blund den natten. Jag lade mig med kläderna på ifall han skulle komma tillbaka. Jag låg och hade ångest över att Håkan, som somnade, andades för högt så att jag inte kunde höra om någon smög ig in. Jag hade ångest över vad som skulle kunna ha hänt om Håkan kanske hade varit på toaletten och han hade tagit sig ännu längre in i huset. Hade han gått in till barnen? Jag låg med hjärtklappning och harpuls tills jag slocknade av ren uttmattning vid fem.
 
Inbrott eller besök av törstiga tjuvar. Avgör själv.
 
Gevalia, när du får oväntat besök.
Ångest, hjärtklappning och baseballträ under sängen, när du får oväntat besök. 
 

Ett obehagligt uppvaknande

Varje morgon när jag vaknar (eller snarare innan jag vaknar) så sträcker jag mig såklart automatiskt efter telefonen och börjar scrolla igenom mitt instagramflöde medans jag försöker bända upp ögonlocken. Så även i morse klockan 06.55 när larmet väckte mig så att jag skulle komma i tid till jobbet.
 
 Såg då att syrran hade taggat mig i en bild och det jag fick se fick mig att gnugga gruset ur ögonen illa kvickt.
 
 
 
Jomenvisst. En jävla musjävel som ränner runt i korridoren utanför min avdelning.
Sist vi hade en mus inne på jobbet så spred vi ut fällor högt och lågt men det slutade med att jag en morgon hittade den flytandes i en toalettstol. Död. Den insåg väl att det inte fanns någon annan väg ut än att dränka sig stackarn. 
 
Såg ju såklart inte röken av någon mus på hela dagen så det problemet löste nog sig självt. Sen är inte en liten mus så farligt om ni frågar mig. Det finns mycket annat som skulle vara värre att hitta rännandes i en korridor så som ormar, stora källarspindlar eller en skock äckliga sverigedemokrater.

Gran Canaria del tre

Dag tre startade med frukost som vanligt och sedan var det försten till poolen som gällde. Den här vann, inte så otippat, varje gång.
Sen badade vi mest hela förmiddagen faktiskt.
Vincent kunde stå och hänga på muren och kika ner på bilarna i timmar.
Sen så åt vi ju glass förstås. Sola, bada och glassa. Jobbigt liv alltså.
Sen vilade vi lite middag och hängde på balkongen.
Och jag tog ännu fler bilder på den formidabla utsikten.
Små små myror...jag menar människor där nere.
Sedan gick vi ner till poolen igen och drack öl.
Fast jag låg och petade mig i örat i stället. Lika gött det.
Fick sällskap av en liten sork.
Gissa vad vi gjorde sen då? Jo, badade!
Sedan blev det dags för middag och jag såg ut så här i klänning från finders keepers.
Brorsan siktade på mig med sin värstingkamera.
Under middagen bjöds det på underhållning.
Succé!
Sedan hängde vi väl en sväng i baren och spelhålan innan vi pallrade oss tillbaka till rummet.
Natti natti!
 
Fortsättning följer!

Att nöta ut ett skämt

När jag lämnar och hämtar på förskolan så blir det ibland så att någon utav sträckorna vandras med en tom vagn utan barn i. På vägen till och från Vincents förskola så går jag förbi ett hus där, allt som oftast, husets ägare befinner sig i trädgården (särskilt nu när våren har kommit) och jag skojar inte när jag säger att VARJE gång jag går förbi den här personen så hänger han sig över häcken och frågar om jag inte har glöööööömt någonting och syftar ju då på den inehållslösa vagnen.
 
- Höhöhööööö du har visst glömt någonting!
- Nej det har jag inte men du verkar ha glömt att jag inte ens orkade skratta åt det där skämtet första gången (sa jag inte men tänkte)
I stället vräker jag ur mig:
- Nämen du vet han skrek så mycket så jag slängde honom i ån.
...
 
Det kan möjligen vara så att jag behöver tänka ett varv till nästa gång jag får för mig att ge ett smart svar på tal...
 
Jag får skylla på att Vincent har som hobby att brotta ner mitt huvud när andan faller på.

Klick klick

Halkade visst in på H&M's webshop och gick lite halvt bananas. Oooops. Fast det mesta hittade jag ju på rean så det var väl bra...eller hur (försöker desperat berättiga mina ekonomiska utsvävningar).
Jag har snöat in lite läs mycket på såna där stora fladdriga brallor som ni kanske kan se. Det ser ju för jädra gött ut så det måste jag ju prova så får vi se hur mycket som får stanna kvar till slut.
 
 
 
Bilder från hm.com
 
Nu ska jag försöka få ordning på mig själv och kidsen så blir det lämning på förskolan innan jag drar iväg på utbildning ett par timmar. Smell you later!

Min brors film

Jag är själv en sådan person som sällan orkar titta på filmklipp som folk länkar hit och dit men TRO mig det här klippet vill ni inte missa. Min bror är så jädra grym på att göra filmer så här har ni hans ihopklippta verision av resan till Gran Canaria 2015. Jag kan inte sluta titta ♥
 

...och nattningarna går bättre

Jag hinner ju knappt få upp ångan angående hela det här nattningsklaget förrän det typ är...löst? *tar i trä*
I går kväll tog det "bara" 45 minuter innan han gav upp och jag börjar liksom få hopp om livet igen. 
 
För säkerhets skull så kan ni väl hålla tummarna för att jag inte behöver äta upp dom här orden om en timme. Okej? Fint.
 
Ny säng = nya möjligheter för tokroliga sovställningar.

Gran Canaria del två

Första morgonen vaknade vi ganska så tidigt och var således färdiga långt för alla andra i sällskapet. Det fick därför bli en liten upptäcktsfärd före frukosten,
 
Hej hej familjen! (fast Vincent vinkade visst till pappan i stället för till kameran)
Vi hittade en brant trappa att klättra i.
Vad hände med ordet lovley som alla envisades att skriva för ett par år sedan? Här passar det bra i alla fall, löööööövley.
Sen blev det dags för frukost till slut.
Brorsan kom sist.
Efter frukost så stod det självklart sol och bad på schemat.
Livsnjutaren in action.
Köra lite bilar medans en torkar.
En liten Vide kikar fram ♥
Slappa i solstolen med cool uppsyn.
Mera bad...
...och drinkar.
Titta lite utsikt.
Sen kunde en ju alltid tvinga sin sambo att fota en framför den fantastiska utsikten. Jodå.
Efter lunchen gick vi upp på hotellrummet för att vila middag (eller ja övrig familj vilade middag medan jag låg och pressade på ballkongen sipprandes på en baileys)
Efter vilan var det dags för bad igen och GLASS! Mycket glass blev det...
Sedan på sena eftermiddagen var det dags att göra sig iordning för middagen. Här är jag och syrran.
Glass till efterrätt också förstås...
Efter middagen hängde vi lite i spelhålan och det var ju succè hos barnen som ni kanske förstår.
Efter det så var det en trött liten familj som gick och lade sig efter första dagen.
 
Fortsättning följer!

7 April

Hola amigos!
Har ni haft en bra helg?
Ni har väl haft fullt upp med att fira påsk kan jag tro. Muffla godis, käka ägg, pynta ris unt so wither.
Här har det också varit fullt upp vill jag lova. Mestadels med jobb för min del då men även på hemmafronten då en viss liten pygmepuff passade på att lära sig att klättra ur spjälsängen när vi var på kanarieöarna. Nattningarna på två minuter är ett minne blott och så även middagsvilan som ni kanske förstår. Tjoho... *blåser i partytutan*. Jag förstår ju nu hur grymt bortskämda vi har varit när nattningarna nu kan ta uppemot fyra(!) timmar(!!!) Har vi månne envisast onge i kommunen eller?
Så nu får vi motvilligt försöka handskas med den sortens tålamodsprövning. Det kan vi gott ha kanske?
 
Kom för all del gärna med tips på hur en bäst nattar barn för jag verkar inte ha en aning höhö.
 
Jag och mitt älskade lilla yrväder förra veckan.

Gran Canaria del ett

Jag fick visst en liten stund vid datorn i alla fall. Två mutade barn och en sambo placerad framför spisen gör att jag har all tid i världen för er höhö.
 
Jag tänkte i alla fall att jag skulle dela med mig av dom första bilderna från resan så håll i er för här kommer dom!
 
Jag orkar inte feppla över bilderna från telefonen så vi dimper rätt ner på vår balkong när vi hade checkat in. Helt okej utsikt.
Utsikten åt det här hållet var inte så tokig den heller.
Vi hoppade raskt i badkläderna och spurtade ner till poolområdet.
Mina barn är inga badkrukor som ni kanske ser.
Jag passade på att pysa iväg och fota lite.
Vårat hotell låg ganska högt upp så utsikten var fantastisk.
Hittade gänget igen som satt och torkade efter badet.
Coolhetsfaktorn är hög with this one ♥
Efter badet var det dags att kravla upp på rummet igen. Hänga handdukarna på tork och göra sig iordning för middagen.
Älskar att vi hade en stor palm precis brevid våran balkong. 
Sedan gick vi för att äta. Här har vi hotellobbyn.
En söt Vide och nedanför honom en mycket irriterad kråka som inte kunde förstå varfö jag skulle springa runt och fota som en galning. Han var väl hungrig stackarn annars tycker en ju att han borde ha lärt sig efter alla år höhö.
Till bords till sist.
Min lilla mamma.
Min snygga och fräscha syrra. Själv orkade jag inte sminka mig på hela veckan trots att jag ändå släpade med mig en hel del spackel.
När vi var färdigätna passade vi på att ta en groupie i hissen. Hela familjen kom med (mer eller mindre höhö).
Sen somnade vi som små stockar i våra sängar vill jag lova.
 
Fortsättning följer!

2 April

Hej bloggen!
Nu är vi på hemmaplan igen efter en helt fantastisk vecka på gran canaria. Jag kan knappt fatta hur smidigt och bra allt har gått. Både flygresan ner och hem gick som en dans. Jag hade liksom målat upp värsta skräckscenariot att vi skulle få springa efter en skrikande, helgalen tvååring där i flygplansgången, kryssande mellan flygvärdinnornas vagnar men han höll sig ovanligt lugn och somnade som en stock mellan mig och Håkan och tupplurade i två timmar(!)
Och vädret sen! Klarblå himmel och värme med endast en svag bris som fick palmbladen att vaja i vinden hela veckan. Ja jag vet det låter nästan för bra för att vara sant men veckan innan hade det tydligen spöregnat så vi hade verkligen tur.
Vårat resesällskap däremot hade lite otur med vrickade fötter, feber och oroliga magar däremot men våran familj lyckades hålla sig helt frisk. Jag borde ta mej tusan köpa en lott.
 
Jag har tagit en bra bit över tusen bilder under veckan så framöver kommer det bli bildbomb på bildbomb här inne. Får se när jag hinner bara för jag har en intensiv jobbhelg framför mig med start redan i kväll men jag ska nog kunna hihtta en lucka.
 
Här kommer två bilder när vi försökte ta en...eh...fin och harmonisk familjebild på stranden. Det gick så där.
♥♥♥♥

RSS 2.0