31 Januari

Hello people!
Kul att ni gillade inlägget i går! Jag bjuder gärna på mig själv så fler såna här fantastiska nostalgitrippar daown mämmåry lajn lär det bli framöver.
 
I dag lyckades jag med konststycket att inte försova mig så Vide är lämnad på föris och direkt efter det trampade jag till gymmet för att försöka köra ett pass med Vincent fastspänd i vagnen. Det gick ganska bra men koncentrationen går ju nästan uteslutande till att vinka till bebis, springa till bebis för att stoppa i napp, flaxa med hela kroppen och prata i falsett för att roa bebis (och övriga närvarande) och så vidare. Men vilken tur hade inte jag då att min svärmor råkade gå förbi och fick syn på oss och plockade med sig Vincent hem så jag kunde fortsätta själv. Alltså fattar ni vilken lyx. Vad som är ännu lyxigare? Att jag nu är helt själv hemma för Vincent blir kvar hos farmorn tills jag går och hämtar Vide. Jag upprepar. Jag är alltså helt själv hemma.
Så nu ska jag passa på att städa!
...
*skrattar högt och länge i en kvart*
*slänger mig på soffan*
*släpper en fis*
 
Och ja kudden på huvudet är ju för att ni ska se mig över huvud taget på grund av det ständiga motljuset i min blogghörna.

Throwback Thursday

På instagram ploppar det varje torsdag upp bilder under hashtagen tbt som står för throwback thursday. Man laddar alltså upp gamla bilder från förr, oftast på sig själv. Väldigt roligt tycker jag så jag tänkte att jag gör ett helt blogginlägg på temat. Vi kastar oss tillbaka till slutet av nittiotalet början på tvåtusentalet typ. Ooooh lord...
 
Här blir jag smygfotad av en kompis på väg in på mitt rum (därav den något förvånade uppsynen). Hela dörren är tapetserad med bilder på bland annat A-teens, Aqua, Five och annat matnyttigt som jag klippte ur mina Frida -och okejtidningar. 
Här är min familj på Teneriffa och vi skulle arrangera en "rolig" bild (jag antar att det är pappa som står bakom kameran). Jag har för mig att det var en reklamfilm vi skulle rekonstruera men har glömt vilken. Någons lampa som lyser? (obs jag till höger i bild. Glömde bort att jag ser likadan ut som hon till vänster. Sånt som händer.)
Jag och syrran från samma resa. Kommer ihåg att jag verkligen ääääälskade den där tröjan och ville ha den på mig jämt. Eeeh ja...
En typsik fjortisbild, eller kanske dåtidens selfie, på mig från något läger. Såna där pratbubblor var ju populära (även dom från en Fridatidning skulle jag tro) Den andas väldigt mycket misär med den där ritade väggen i bakgrunden...
En bild från samma läger där jag och en kompis skulle ha fotbad i badkaret och klämde in varsin fotölj som knappt gick in genom dörren. Älskade dom där jeansen! Jag hade gjort dom själv (duh) men jag hade inte sytt dit det rosa tyget utan klistrat med karlssons klister haha. Tyget var för övrigt överblivna bitar från mina gardiner *pyssel och papp*
Här är jag, Lisa och syrran hemma hos dianus. Ja jösses vilken snögger outfit jag har på mig då. Jag förstår varför jag ser så tveksam ut...
Dianus och jag sexton år gamla inlindade i presentsnören på en fest ♥ men mina ögonbryyyyyn alltså(!!!!!!)
 
Där hade vi några bilder från arkivet. Något ni vill se mer av? (för det finns mer från vart dom här kom om en säger så)
 

Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…

Hmmm. Svårt. Jag vet inte om jag har någon favoritförfattare mer än typ JK rowling då hehe *vuxen*. Henne hånglar jag gärna med. Under pistolhot skulle det väl bli Stephen King. Han är ju inte hetaste potatisen i grytan direkt men jag gillar verkligen hans böcker.
 
Två favoriter med Kingen

30 Januari

Jaha den här dagen började ju bra...eller inte.
Självklart somnade jag om efter att larmet ringt i morse och vaknade inte ens av att Håkan gick upp. Självklart händer detta en dag då jag både hade bokat promenadsällskap till förskolan samt gymdejt efteråt. Jaja vi får ta en mysig hemmadag helt enkelt och kanske kan jag få lite städning, tvättning och röjning gjord i stället.
 
Just nu ser det ut så här. Lite mysigt men mest kaosartat höhö precis som det brukar vara här hemma hos oss med andra ord. (Städningen är nog bara att glömma när jag tänker efter...)

Garanterad träningsvärk och gammel sci-fi

God kväll kära läsare.
Jag sitter just nu i...*trumvirvel*...den beryktade divanen och päser som sig bör. Efter bvc-besöket, som för övrigt gick strålande, så drog jag i väg på gympapass numero dos för den här veckan i den svettiga gamla gympasalen. Om den inte var svettig innan så var den defenitivt det efter att vi var färdiga. Herreguuuuuuuud vad jag kommer ha träningsvärk i morgon. Gött! (eller vad säger jag)
 
Nu ska jag som sagt bara slappa resten av kvällen och se på Doctor who tills ögonen går i kors. Jag har ju en säsong kvar av det men givetvis hittade jag dom gamla säsongerna av doktorn på det amerikanska netflix så dom kanske kan vara kul att se tänkte jag (eller det kanske en måste? Hälp!) Så just nu ser jag i alla fall doktorn från 1972 och framåt innan jag får se sista säsongen. 
Det är så jävla dåligt så det blir bra.
 
Ja ni ser ju.

7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.

Jag sitter såklart djupt nersjunken i divandelen av soffan! (som är så där gött nedsjunken och perfekt formad efter min bakdel som ni kanske ser)
Faktum är att jag sitter där oavsett om jag bloggar eller inte. Det är liksom min plats i soffan. Tar någon annan upp platsen där så känner jag mig naken, rädd och exposed. Hahahaha skoja bara....det sitter aldrig någon annan där *klappar en vit katt och skrattar elakt efteråt*
 

29 Januari

Hej hej hemskt mycket hej.
Tänkte mest bara sticka in näsan här och visa att jag lever. Eller mest av allt var det väl för att jag ville provköra nya hastigheten på internetz. Jo vi har nämligen uppgraderat oss en smula så nu slipper jag få hjärnblödning när jag ska ladda upp bilder här eller surfar runt över huvud taget *lyckligt*.
Andra saker som vi har hunnit med i dag är att vara på öppna förskolan och härja samt avnjuta varsin hamburgertallrik framför Dora utforskaren (jo jag var liksom tvungen att locka med någonting för att få med mig Vide hem igen från öppnis. Strips funkar alltid hehe).
Vincent somnade i vagnen på väg hem och sover fortfarande så då ska jag passa på att läsa lite bloggar och götta mig. I eftermiddag står det bvc på schemat för Vincents del. Ska bli intressant att se hur lång han är nu. Vi har ju fixat pass till honom i dagarna och jag hoppas att jag inte ljög allt för mycket när jag höftade till med några centimetrar höhö.
 
Så här blev bilden i alla fall. Så sött så en får tandvärk ♥ 

6. Hepp! Dagens boktips.

Förr i tiden läste jag böcker typ jämt men sedan dom kära barnen kom till världen så har det blivit lite mindre av den varan. Jag läste till exempel alltid lite bok innan jag somnade om kvällarna men har bytt ut den vanan mot telefon och dator. Inte bra alls. Skärpning på mig.
Men en bok har jag läst det senaste som jag verligen vill tipsa om och det är Hypnotisören av Lars Kepler. Det är hans debutroman som handlar om kriminalkommissarien Joona Linna som får i uppdrag att lösa ett gäng brutala mord.
Den är både spännande och läskig och det går liksom inte att lägga ifrån sig den.
Tydligen har den även blivit film  men den kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte har sett den.
 
Boken tycker jag att ni ska läsa i alla fall och därmed bastu!

27 Januari

Ett stycke stelfrusen morsa kommer lastat!
Med vadå?
Snorig näsa och "rosor" på kinderna. 
Jo men i dag var det en kylig vandring till förskolan med en isande vind som bet oss i kinderna. Fast det var nog bara jag som klagade för Vide hade nog kunnat stå på bron och titta på isen, som lagt sig på åna, hela dan om han hade kunnat.
Jag ska nu tina upp med en kopp kaffe och overnight oat med KAKAO i. Det ska bli mycket trevligt att testa som ni kanske förstår. Hej så länge!

Isen på ån där jag förfrös tån



26 Januari

God morgon på er alla söndagsslappare. Ja det var jag som fick ta sovmorgon i dag och det var inte helt fel.
I går jobbade jag i stort sett hela dagen så därav ingen uppdatering och i dag har vi väl ingenting planerat. Det blir väl en "päsa-runt-i-pyjamasbrallor-med-håret-på-ända-dag" men det är väl så det ska vara på en söndag. Det enda jag vet är att det står brunsås på menyn i kväll så den här söndagen kan ju inte bli annat än awesome i alla fall.

Men först blir det frukost!



Vuxenpoäng...typ

Jo men är det inte lite vuxenvarning på att välja ett par rutor 85% -ig choklad i stället för 85%-ig sprit så här på fredagkvällen. I går var det gubbgympa och i dag är det mörk choklad, i morgon får jag väl flytta in på jobbet om den här mognadsprosessen får fortsätta i samma rasande takt. Nä jag menar såklart att jag äter chokladen i stället för att möla lösgodis tillsammans med sambon i andra soffhörnet.
Den väldigt mörka chokladen sköljs givetvis ner med ett glas rött för det är ju trots allt fredag. Nej ingen brunsås i kväll tyvärr men håll ut alla brunsåslovers där ute, på söndag gör den come back!
 
En synnerligen trevlig fredagskväll önskar jag eder *nickar värdigt och skålar med glaset* / Kristin 55+

5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet...

Popcorn! Det är banne mig det bästa snackset alla gånger. Nog för att jag dyker, med korvfingrarna före, ner i en chipsskål om det ställs framför näsan på mig men det är sällan vi köper det själva faktiskt. Kan ju ha att göra med den magsjukan jag fick för ett par år sedan i samband med just chipsätning. Chips i retur är inte särskillt gott alls och det dröjde ett bra tag efter det innan jag över huvud taget stoppade ett chips i käften igen.
Men popcorn som sagt! Helst ska dom vara poppade i en big popper med massa rapsolja så dom änna friteras där inne *dregglar ymnigt*
I kväll blir det dock inga popcorn utan jag ska nog försöka mig på det här med mörk choklad. Det ska ju vara nyttigt har jag hört. Eeeeh. *sist på bollen*
 
Vilket snacks föredrar ni?

24 Januari

Aaaaah! Nu startar jag fredagsmyset här känner jag. 
Arslet är parkerat i soffan. Teven är på, datorn är på, telefonen är på...eeehh. Ja men det är så jag gillar att slappna av, genom att multitaska tv-tittande, bloggläsande och instagramfippel samtidigt hehe.
Men jag kan slappa med gott samvete för efter lämningen på föris i morse så följde jag med Ewe på en pw ute på de snirkligaste grusvägarna och det blev lite svettigt på sina ställen eftersom det hade yrat igen i stora drivor. Då fick vi upp pulsen ordentligt vill jag lova. Vincent tröttnade såklart efter drygt halva vägen och klagade högljutt så då fick vi till en extra tempohöjning också. Perfekt...han somnade såklart lagom till att jag svängde upp på gatan här hemma. Hmf.
 
Strax före sträckan med drivorna var vi så här glada i hågen.

En timmes gubbgympa

Ja trilla inte av pinnarna där hemma nu men jag har faktiskt varit och tänat i kväll igen. Jojjomän.
Travade med gympapåsen i högsta hugg gatan ner en kvart före sju och stötte på min favoritgranne Olle som också kom vandrande med något som var misstänkt lik en välpackad träningsväska.
Det visade sig att han också skulle på gympan som han kallade för gubbgympa eftersom det mest bara är 60+ gubbar med där. Jag börjar genast svettas ymnigt och undrar vad min kollega har lurat med mig på. När jag väl kommer dit så visar det sig att det är några damer med också men att jag var åtminstone hälften så gammal som övriga deltagare. Min kollega var no where to be seen och jag svettades om möjligt ännu mer men det går ju inte att bromsa sig ur en uppförsbacke...eh så jag ställde upp mig med dom andra för att starta. Som tur var så dök Nina upp efter ett par minuter och det var ju tur det annars hade jag väl fått försöka leta upp ett lämpligt hål i golvet att försvinna genom höhö.
 
Det var mycket böja på knäna, rulla axlar, plocka kulor...haha nä då det var riktigt jobbigt bitvis men kanske inte riktigt så där genomsvettigt som jag hade önskat. Mycket stretch var det och det är ju i och för sig bra. Får se om jag går fler torsdagar eller inte. 
 
Nu slänger jag in handduken för i dag för i morgon ska vi försöka komma upp i tid för förskola och grejer. Hej och hå!

23 Januari

Hej hopp!
Dagen började så ovanligt som att jag vaknade före bebisen(!) Jag och Viden gick upp vid nio och åt mysfrukost ihop framför Pippi på dom sju haven och Vincent vaknade inte till liv fören närmare tio. Jo jag tackar ja.
Det enda som satte grus i maskineriet denna morgon var väl att jag inte fick någon mjölk i kaffet eftersom den var slut *hyperventilerar*.
Dagen i-landsproblem...
Annars har vi inget alls planerat i dag men är så att säga öppna för förslag höhö. Vad ska ni andra hitta på?

Måste bara visa vad Vide gjorde förut. Han får nämligen bara ha napp när han sover så ibland gömmer han den på morgonen innan vi hunnit ta den. Dagens gömställe var väl så där halvbra va <3



22 Januari

Hej på er vänner!
I dag har det änna varit fullt ös hela dagen så jag har inte ens hunnit så mycket som att peta på datorn.
Det började med att vi försov oss...eeehehehe ooooops. Förskolan var bara att glömma eftersom vi låg och snarkade ända till nio. Däremot packade jag raskt med mig glinen till församlingshemmet till den så kallade öppna förskolan. Mucho trevligt och tur för mig att dom serverar gott fika i form av smörgåsar och kaffe eftersom jag inte prioriterade frukost till mig själv för att hinna i väg...
Efter att vi lekt av oss där så gick vi hem och stekte oss ett lass pannkakor som slank ner tillsammans med jordgubbssylt. Lagom till att det hade lagt sig som bomull kring hjärtat så fick vi finbesök av kömpisar både jag och Vide och då började själva öset....för barnens del alltså mammorna not so much ös men desto mer prat och slapp. Trevligt!
Efter lekstunden var det dags för mig att springa på ett snabbt möte på jobbet innan jag slängde mig i väg för ett cirkelpass i en gammel hederlig gympasal med dålig ventilation, svettigt golv och skumma hål i taket. Det var för jävla jobbigt men också väldigt kul och något säger mig att jag inte kommer komma ur sängen i morgon.
 
Det var dagens avhandling det.
 
En bild på den svettiga gympasalen kan jag väl bjuda på.
 
Ha det gött så hörs vi i morn!

21 Januari

God morgon god morgon.
Här har vi faktiskt sovmorgnat oss lite för en gångs skull och det tackar en ju aldrig nej till. Jag är verkligen ingen morgonmänniska men däremot en frukostmänniska ut i fingerspetsarna. Hur nu det kan gå ihop men så är det.
Älskar dom morgnarna när vi inte har någon tid att passa och en kan lulla runt i morgonrock och svänga ihop extra smarriga frukostar. 
I dag blev det kvarg med frysta hallon och banan toppat med gojibär och pumpakärnor. Råriskaka med philadelfiaost och gurka samt en rejäl kopp kaffe på dom sista stackars bönorna som jag lyckades skrapa fram. Spetsade även kaffet med lite kokosolja och det blev riktigt gott. Eh...ja det blev ju lite matblogg över det här inlägget men här har ni i alla fall ett frukosttips från frukostälskarn serverat.
 

Ytligheter

Nä det blev visst inget Breaking Bad för mig. Jag surfade in på hm.com i stället och fönstershoppade (jo för en öppnar ju faktiskt ett fönster på internet höhöööö).
Jag håvade ju in inte mindre än två presentkort från ovan nämnda kedja i julklapp och födelsedagspresent som jag väldigt gärna vill sätta sprätt på och det skulle ju inte vara särskillt svårt kom jag snabbt fram till.
 
 
Massa fint som gärna får flytta in i min garderob.

20 Januari

Hej på er!
Här sitter jag och slappar i soffan med gott samvete för jag och Vincent drog till gymmet efter att vi lämnat storebror på föris. Det var ju ungefär hundra år sedan sist på grund av förkylningar och annat dumt så det kändes riktigt bra. Fint sällskap av fjällan och Emelie plus kottar fick vi också så vi hade det riktigt trevligt. Vincent satt så snällt fastspänd i vagnen och tittade på, det trodde jag aldrig att han skulle göra faktiskt. Det där med att sitta still brukar sällan vara hans kopp thé annars faktiskt.
 
Vad tycker ni om nya designen förresten? Det är ingen som sagt ett pip om den ännu...är den verkligen så hemsk? Hähä eller ni kanske inte ser den? Tryck på f5 i sådana fall så bör den väl dyka upp. Nu ska jag bara ljuga ihop en ny presentation också så känner jag mig nog ganska så klar.
 
Jag hade väldigt svårt att komma på ett nytt bloggnamn även om jag fick väldigt bra förslag från er. Kristin och hennes glin låter förvisso lite white trash men jag är ju svag för rim så det fick det bli helt enkelt. Sen hade jag även väldigt svårt att välja bilder till headern så det fick bli utan. 
 
Hepp nu ska jag se på ett avsnitt Breaking Bad innan Vincent vaknar. Får se hur mycket sömn det blir för grannarna byter tak så det flyger takpannor hej vilt utanför men så trött som han var när vi kom hem så sover han nog genom ett bombnedslag.

En julgransplundring i bild och text

Ja nu hinner jag sitta ner i soffan och uppdatera er om dagen som varit. Som jag skrev förut så skulle vi ju åka i väg på julgransplundring hemma hos pappa och här kommer ett gäng bilder.
 
Först stod det mat på schemat.
Det bjöds traditionsenligt på spagetti med köttfärssås. Mums!
Jag fick minsann bara titta på...
Efter maten var det dags för själva plundringen och den inleddes med ett tappert försök att få alla kusinerna på bild tillsammans framför granen. Det gick så där...
As good as it gets.
Granen plockades på kulor, polkagrisar, innebandybollar och ljus och var sedan redo att slängas ut genom altandörren.
Men till nästa år igen kommer han vår gamle vän *sjunger högt och falskt*
Rut fick ta hand om dom stackars barren.
Man blir rätt så sugen på efterrätt när man kastat granar omkring sig så bananröra med grädde kittlade dödsskönt i kistan.
När efterrättsskålarna var renslickade så plockade vi ner alla tomtar och det var dags att blåsa ut det röda ljuset som skulle symbolisera slutet på julen för den här gången och ännu en gång försökte vi styra upp en gruppbild...
Det gick som det brukar alltså inte alls men Vide och Sixten blåste med gemensam kraft ut det stackars ljuset.
Snipp snapp snut så var julgransplundringen slut och alla barn under 28 år fick smaskig godispåse att knapra på.

Ut med det gamla och in med det nya

Ja som ni ser så sker det lite förändringar här inne just nu och fler är på gång men det får jag ägna mig åt i kväll för nu drar vi till Vinninga på julgransplundring. Wihooo!
 

19 Januari

Slänger in ett litet hej så här på söndagsmorgonen, som startade alldeles för tidigt om ni frågar mig men det verkar vara så vi jobbar nu för tiden...bara att tugga i sig liksom.
Ville mest bara rapportera om gårdagen som var väldigt trevlig på alla sätt och vis.
Vi var nämligen bjudna på ettårskalas i Lerdala och vi började givetvis med att dra några vändor med boben och pulkorna nerför Kulhults svindlande höjder. Ett par...sedan tröttnade Vide(???) Nä vänta lite nu mamma har inte åkt färdigt än! *slänger mig med huvudet före ner för backen*. Riktigt roligt var det men förbenat kallt så trots att jag hade packat ner systemisen så blev det inga bilder tagna med den eftersom jag frös så om händerna trots vantar. Faktum är att jag frös över hela kroppen trots flera lager med kläder under termobrallorna. I'm too old for this shit tydligen.
 
Några instagrammade exemplar hann mina förfrusna stackars fingrar knäppa av i alla fall.
En liten och skeptisk pulkaåkare som fick nöja sig med att sitta fastklämd i sin pulka och titta på när alla andra hade skoj. Inte riktigt hans grej...
Jag är på väg upp för mount kulhult.
Efter röj i snön firade vi den blivande ettåringen med dunder och brak och sån här god efterrätt bjöds det på.

Kolla! Här är en bild på mitt vardagsrum


Eh nä jag orkade inte ens lyfta arslet ur soffan för att ta bilden men å andra sidan såg ju rummet riktigt välstädat ut i den här vinkeln. Alltid lurar man någon liksom hähä.

17 Januari

Hej på dig fräcka fredag.
Nä särskillt fräckt är det väl inte snarare lite sömnigt. Den där lillebrorn har ju börjat vakna okristligt tidigt om morgnarna om ni frågar mig och det sätter sordin på i alla fall mitt humör.
Men nu ska jag sluta klaga för jag är ju trots allt ledig hela helgen och har en hel del skoj inplanerat. Däremot blev planerna för i kväll ändrade eftersom syrran bangade ur. Så nu sitter jag här lottlös och menlös höhö. Nädå men känner någon för att dricka rödvin och snacka skit med mig i kväll så är jag tillgänglig så att säga.
 
Vad ska ni andra hitta på i helgen?
 
Jo men här sitter väl jag med halva ansiktet nerkört i en kaffemugg och önskar er alla en trevlig fredag.

15 Januari

God kväll bloggen.
I dag har jag som jag nämnde i går varit på möte hela dagen och det har varit mycket trevligt men sedan jag kom hem har luften helt gått ur mig. Jag är bara helt slut och jag fattar inte varför. Jag hade tänkt bloggdesigna lite nu i kväll men vill helst bara gå och lägga mig. Jag hade nog varit i säng redan om det inte vore för att jag till och med är för trött för att ta mig ur soffan. Då är det illa.
Vi får se om jag piggnar till eller vart detta slutar.
 
Ett sånt här sömnigt inlägg kräver en sömig (men underbar) bild.
Klart slut.

Ålderskris och förnyelse av pass

Det där med att göra prick ingenting om dagen har fått en helt ny innebörd sen en fått barn så sjävklart har vi inte suttit helt apatiska här hemma och stirrat in i väggen även om det lät som om det var planen i morse. Fast nog har den gått i lugnets tecken i alla fall.
Fast efter att kråkan kom hem från jobbet har vi fått lite nytta gjort eftersom vi susade i väg (eller snarare kröp fram i snöstormen) till lisch för att handla födelsedagspresent till en snart ettåring, besöka systemet där jag för första gången någonsin vågar jag påstå fick visa leg.(!!!!) *sjunker djupt ner i en ålderskris*, när jag skrapat ihop mitt kraschade ego gick vi vidare till polisstationen för att fixa varsitt pass till den skäggigaste och nyföddaste av mina pojkar. Alltså jag döööör vad söt Vincent aka linslusen blev på sin bild. Håkan däremot såg ut som en aggressiv brottsling som sålt smöret och tappat pengarna typ så det är ju tveksamt om dom släpper in honom på ett plan höhö.
Väl hemma igen så beställde vi pizza och vräkte oss trots att det bara är en vanlig jävla tisdag. Gött!
 
Bilder från i dag:
Fullt ös på bröderna brothers tidigare i dag.
 
På väg in till stan passade Vide på att tupplura och jag passade givetvis på att fota min livs levande blunddocka. Lilla pojk vilka ögonfransar du har.
Innan minstingen åkte i säng så drog han av en högljudd fanfar på sin...eh...didgeridoo
 
och det var den dagen det. I morgon tar Håkan över rodret över familjebåten för jag befinner mig på möte dagen lång. Ska bli lite skönt faktiskt.
God natt alla rara så syns vi i Vara *rimmar mig till sömns*

En grej jag skulle vilja lära mig.

Det finns ju mycket man borde lära sig, gå upp i tid och sånt där till exempel men det jag skulle vilja lära mig är att åka snowboard. Jag har testat på det en gång som ni kanske kommer ihåg om ni följde min blogg back in the days.
Det var assvårt men askul såklat. En vacker dag kanske jag blir coolast i backen i stället för livsfarligast i backen (fast egentligen är det ju ungen i klippet som är livsfarlig, åka fram och ställa sig i vägen för en dåre som endast åkt pulka i en backe förut. Jisses...)
 
Titta och njut...

14 Januari

Hej och god morgon!
Här startade dagen redan klockan sju i dag så vi har ju hunnit vara igång ett litet tag. Eller ja ungarna är väl dom som har varit igång medans jag mest har försökt att vakna till liv. Efter en god frukost och en kopp kaffe så känns livet rätt okej igen faktiskt.
Vad har vi för planer i dag då? Inte så många faktiskt. Eftersom jag ägnade i princip hela dagen i går åt att storstäda huset från golv till tak så det riktigt glänste så har jag tänkt jämna ut det lite genom att göra prick ingenting i dag. En måste ha balans här i livet sa flickan och parkerade arslet i soffan.
 
också den klassiska frukostbilden på det. Puss på er!

11 Januari

Hej hej!
Här har det varit lite dött i vanlig ordning men sånt är livet. I går var jag i alla fall på kommunens julfest som den här gången fick bli i januari. Esti-festi som festen hette höll till på Vara koncerthus. Mycket trevligt var det men maten var ett skämt och då särskilt efterrrätten som smakade salt och surt. Det var Estländskt tema (behöver jag säga mer) annat "smaskigt" som bjöds var estnisk surkål, tomatpaj och urblekt rödbetssallad. Nä mätt blev en ju tyvär inte. Fast i övrigt var festen mycket lyckad med bra underhållning och ett liveband som höll oss dansande in på småtimmarna. I dag har jag rejält ont i fötterna men inte i huvudet som tur är. Kan bero på att jag inte hann dricka mitt vin som jag kånkade med mig på förfesten (så det gör jag nu i stället).
 
Inga bilder blev det heller. Inte ens på mig själv. Om en inte räknar bilden på min glitterskoprydda fot som jag instagrammade för att visa att vi minsann hade fått första parkett (jo jag fick se en hel del skrev under kvällen...) men ni får väl helt enkelt tro mig när jag säger att jag var het som en basturökt skinka i juli höhö.
 
Nu ska jag fortsätta sippa rödtjut framför Breaking Bad. God natt med er!

Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…

Det finns ju en massa käckt som skulle passa i svanken. Det blir änna svårt att välja.
Hade "Sweet dreams are made of cheese, who am I to dis a brie" varit en riktig låttext så hade jag ju självklart tagit den och det hade inte ens behövt vara under pistolhot höhö.
Nä men om jag ska vara seriös då...
 
"My shit stinks much better den yours" ur Cigaro med System of a down
 
Yep där har vi det.
*springer till tatueraren*
 
Så där då bockar jag av punkt två på listan och drar ännu ett avsnitt av Breaking bad.
Natti natti!
 

8 Januari

Hej hej här kommer det obligatoriska "någon gång på förmiddagen inlägget" där frukost, sovmorgon, barnens humör och min bakdel mot soffdynan ska avhandlas.
 
Nädå i dag är saker och ting annorlunda eftersom det är första förskoledagen för Vide sedan begynnelsen typ. Efter ett långt och härligt (och förmodligen lite långtråkigt) jullov har han äntligen fått gå till jobbet som han själv säger. Han måste verkligen ha saknat det för det var varken gnäll eller krångel med kläderna. Vi har haft en riktigt harmonisk morgon men det har säkert att göra med att jag ställde larm och GICK UPP för en gångs skull. Slipper en stressa så blir ju allt faktiskt lite lättare.
Eftersom förkylningen fortfarande har ett grepp om mig så ska jag och Vincent bara mysa här hemma innan det är dags att plocka hem storebror igen.
 
Det är inte bara förkylningen som håller ett hårt grepp om mig i dag. Lilla goseklängis.
 

Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon

 
Jag vet inte varför men varje gång jag bläddrar genom bilderna i telefonen så måste jag alltid stanna upp och tittar på den här bilden från i somras en lång stund. Jag gillar den väldigt mycket.
Det är ett fint djup i bilden, ljuset är sagolikt, det är sommar, barnen springer mot vinbärsbuskarna hemma hos pappa som jag själv har gjort så många gånger när jag var liten. En fin bild helt enkelt.
 
Det här är första punkten som betas av på en blogglista som jag snodde inne hos Fifi.
Så här i januari när allt är grått och tråkigt och hjärnan går på sparlåga så tänkte jag att det kunde vara en kul grej.
 
Så här ser listan ut i sin helhet:

1. Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.

2. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…

3. En grej jag skulle vilja lära mig.

4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.

5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…

6. Hepp! Dagens boktips.

7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.

8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…

9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.

10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.

11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…

12. Hepp! Dagens tv-tips.

13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful..

14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie…

15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.

16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.

17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…

18. Hepp! Dagens filmtips.

19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.

20. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film...

21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen.

22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.

23. Hepp! Dagens musiktips.

24. En grej jag borde ta tag i.

25. Kolla! Här är en bild från mitt kök.

26. Den bästa frukosten är ju som vi alla vet…

27. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band…

28. Kolla! Här är en bok jag vill o-tipsa om.

29. Hepp! Dagens middagstips.

30. En grej jag är himla bra på.

31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet..


7 Januari

Hej på er!
Här är det fortfarande förkylt från min sida men jag tror jag överlever den här dagen ändå eftersom grabbarna grus gav mig sovmorgon till 09.30 (och det var ju tur eftersom jag inte lyckades somna fören runt 01.30 snåret i går...)
Frukosten är avklarad och jag sitter i mitt soffhörn med den obligatoriska kaffekoppen och lyssnar på barnen som leker ihop (eller ja brevid varandra i alla fall) och får ett sånt där löjligt lyckopirr i magen. Alltså hur bortskämd har inte jag blivit med två så fantastiska barn. Nog får att dom kan gå en på nerverna ibland men stunder som den här så går det inte annat att säga än att jag är lycklig ända in i själen. Det skadar nog inte att komma tillbaka och läsa det här inlägget nästa gång det blir brottningsmatch för att komma utanför dörren eller uppstigning klockan sju. Det är en härlig berg och dalbana det där med att vara förälder minst sagt.
 
Smygfotade godingar ♥♥

5 Januari

Men alltså nä.
Att rivstarta det nya året med att bli förkyld igen var ju lagom jävla roligt. Snoret rinner, ögonen kliar och huvudet sprängs snart i tusen bitar. Jag vill inteeeeeee! *fulgrinar*
Nu är det jag som inte rör mig en meter ur soffan resten av kvällen utan ser på Breaking bad tills jag stupar (har jag tur så orkar jag se ett helt avsnitt innan ögonen stänger igen för i dag...)
Ett bittert godnatt från mig.
 

4 januari

När man får såna här mejl så vet man att man har suttit på arslet alldeles för mycket det senaste.

Det i kombination med att jag hade tre och ett halvt podavsnitt av Moa&Matilda som väntade på att bli lyssnade på fick mig till att ge mig själv en spark i baken och ge mig ut på en lång och härlig pw.

Känner mig som en ny människa allra minst och om ovan bild inte var beivs nog så passade jag ävan på att ta en bild i så kallad "action" ute på grusvägarna. Tjoho!
 

Vad har jag mer gjort i dag då? Eeeeh. Inte så värst mycket faktiskt. Det blir väl så när en sover till tolv...ooops men håll med om att den raska promenaden ute i friska luften vägde upp tonårsfasonerna.
Nu ska jag svänga ihop lite middag. Kebabkött i bröd blir det (fast min hjärna tänkte skriva kebabbröd i kött).
Ha det gött så hörs vi!

Testar en ny grej

Ja jag har skaffat en ny app så jag ville mest bara prova att lägga upp en bild här. Så trevlig är jag hähä.
Dagen blev faktiskt bra till slut trots min något negativa inställning till den. Det brukar ju faktiskt ordna upp sig till slut på det ena eller andra sättet.
Jag önskar er i alla fall en fortsatt trevlig kväll!
Nu blir det fredagsmys! *bröööööl*





3 Januari

Mörrn mörrn!
Här sitter jag och pustar i soffan. Den här dagen som började så bra med sovmorgon och glada barn har förvandlats till en betydligt tråkigare sådan. Vide är på sitt värsta trotshumör och har visat sitt missnöje genom att smälla i dörrar till skåp där det står finglas och annat ömtåligt i och där går ju ändå gränsen för vad som är okej känner jag så nu blir det dator och tv-förbud resten av dagen. Inte för att han blev gladare för det men ändå.
Just nu är det frid och fröjd i alla fall och barnen leker nöjda på varsitt håll. Phju.
Räknar timmarna tills Håkan kommer hem och får ta över dårhuset. Ja det är en sån dag i dag.
 
Lilltrilskarn ♥
 

Nyårsafton del två

Här kommer då dom avslutande bilderna från vårat nyår.
 
Nej det är inte slut på tokroliga rambilder riktigt än.
Efter den uttmattande fotosessionen så hände det inte så mycket mer än att vi åt tårta (som jag inte fick på bild eftersom jag var ute och sövde Vincent just då. Men här är en instagrambild jag tog på dom innan dom fraktades i väg.
Efter det satt vi mest och slappade (och försökte hålla ögonen öppna) och väntade på att klockan skulle bli tolv.
Till slut var det dags att korka upp champange och grejer och bege sig ut för att se på fyrverkerierna.
Den alltid lika bildsköna kråkan...
Sedan small det till ordentligt vill jag lova.
Eeeeeh...?
Det var inte bara vi som sköt raketer utan det rök lite var stans i Kvänum.
Tomtebloss är också festligt.

Tack kära vänner för en fantastiskt trevlig kväll!

2 Januari

Hej och god morgon på er!
Här har vi haft en speciell morgon kan man säga. Håkan skulle ju tillbaka till jobbet och eftersom han är sämst på att smyga så väckte han ju mig och jag kunde inte somna om. Däremot så stensov barnen ända till nio(!) till och med Vide. Det är hårt att starta ett nytt år kan vi konstatera.
Fast den som har den allra tuffaste starten det här året måste nog ändå vara bloggen som totalt har tappat statisktiken för det kan väl ändå inte stämma att ni bara var noll personer här inne i går? *övergiven*
 
Själv så kickar jag igång med min lite nyttigare livsstil igen (tillsammans med alla andra livsstilsperiodare som får ett ryck i januari).
Får se hur länge det varar den här gången  då. En dag? Två kanske? Eller en hel vecka? Den som lever får se.
 
Det var ungefär hundra år sedan (eeeh) som jag åt en overnightoat så det fick det bli i dag. Toppad med överbliven tårtdekor och riven kokos. Mumma!

Nyårsafton del ett

Då kommer här del ett av två från årets sista fest. Herregud vad många roliga bilder det blev. Jag lär ju ha fet träningsvärk i skrattmuskelaturen i morgon om en säger.
 
Eftersom vi har blivit så många så firade vi i år i KIF's lokaler som var fint pyntat kvällen till ära.
Den här lilla godingen vill en ju bara käka upp.
Fast det går ju inte så det var ju tur att förrätten dukades fram illa kvickt. Räksoppa till dom vuxna och toast till barnen (och alla förvuxna barn som av någon underlig anledning inte äter räkor höhö).
Den här bilden på mina bordsgrannar fick bli svartvit för att matcha Andreas olyckliga uppsyn (kan det ha varit upphivningen av min kamera som fick honom på dåligt humör?)
Barnen hade en egen liten hörna med soffa, fatboy, madrasser, tv och ballonger. Det gick ingen nöd på dom inte.
Här emellan någon stans så åt vi varmrätt men den var jag så ivrig att hugga in på så jag glömde ta kort. Skit. Italiensk buffé var det vi kalasade på i alla fall.
Några som är färdigätna.
Efter maten roade vi oss kungligt med sånt här trams.
Uj uj vad kul det var. Har cirka hundra miljoner bilder men ni får se några stycken i alla fall.
Nästan alla barnen inklämda i ramen ♥
Det var Ewe där till höger som pysslat ihop både ram och accosearer. Himla fint!
Hahahaha!
Lite familjeporträtt hanns även med.
 
Även min lilla familj fastnade på en bild.
Inte ens dom som kastat in handduken för kvällen slapp undan och med den söta bilden avslutar vi del ett.

1 Januari

Hej första dagen på 2014!
Hade ni ett bra nyårsfirande i går? Det hade jag. Det var verkligen supermysigt med alla barn som härjade runt (okej lite kaosartat stundvis också såklart men va fan sånt är det ju). Massa god mat tröckte vi i oss men det blev ändå en hel(!) tårta över. Den sprang jag över med till jobbet eftersom den ändå behövdes ätas upp och jag kände att vi behövde lite hjälp med det hehe.
Massa roliga bilder har jag tagit också men dom får dyka upp lite senare. Nu måste jag fortsätta med saneringen här hemma. Leksaker högt och lågt och tvätt och disk i drivor (typ). Jag har att göra jag.
 
Så här såg jag ut i går i form av en klassisk toalett-selfie. Älskar verkligen min hårfärg nu och jag är glad att jag tog beslutet att sluta bleka själv och unna mig att gå till frisören i stället eftersom blekning är det värsta en kan utsätta stråna för typ. Nu kommer ingen annan än bästa Johanna i närheten av mitt barr.
 

RSS 2.0