Håkans trevliga 30-års present
28 Februari

Herreguuuuuuuud vad trött jag är nu. Shit pommesfrittes. Men så går det när man kryckar runt på Ikea hela dagen. Har redan förvandlats till en lam heffaklump. Nog gnällt. Fick med oss massa bra grejer hem. Byrå, Spegel, soffbord, tv-bänk, "matsalsmöbel", matta, spjälsäng, sängkläder mm mm mm. Vi kom undan överraskande billigt. Fint som snus. Nu ska jag nog gå och knyta mej för ögonen går i kors. Håkan däremot har lite att göra. Han är nämligen ute i trädgården och städar efter att den har blivit risad i går kväll när vi var borta. Så går det när man fyller 30.
Bilder på härligheten kommer...

V. 26

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 27 feb 2010.

Din graviditet startade Lör 5 sep 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 sep 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 176 av 280. (62,9%).

 
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 11 jun 2010
Du har 104 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
Och så här ser magen ut


Det är svårt att få en rättvis bild.  Den är större i verkligheten...

27 Februari

Idag är det ingen vanlig dag för det är älsklingens födelsedag. 30 år blir gubbjäveln men jag älskarn ändå höhö
Har gjort mumsig frukost för att fira honom. Stekta rostmackor med ägg i och bacon på. Slurp!
Igår hade vi det himla mysigt. Intervjun gick ju hyffsat smärtfritt. Fick ju en sån där jobbig fråga om vad man har för måtto i livet. Eh? Måtto? eh eh eh eh...? Såna frågor vill man inte ha. Blev totalt blank i hela skallen det enda som dök upp i min trånga hjärna var "med en ballong är man aldrig nere" *frust* Nalle phu is maj herå. haha till slut räddade Håkan mej med att säga "lev i nuet" och det stämmer ju ganska bra, det är ju i alla fall så man vill leva. Ska bli mucho intressant att se det i tidningen sen...
Efter det drog vi in till stan och gick på after worken. Tur att det var gratis säger jag bara. Var ju knökafullt med folk så man fick ju sitta på fönsterbrädet. Hade god lust att lite lagom demonstrativt köra upp magen i trynet på ett gäng gubbar som satt och klämde ut sig i sköna fotöljer *host harkel* Jag tycker att den som är tjockast ska få sitta skönast och jag verkar visst bräcka ditt midjemått med några mm. Maten var inte mycket att hänga i granen heller. Pytttelite mat på pyttesmå tallrikar. Jag gick ju inte därifrån mätt om man säger så. Vi hade en del dötid att slå ihjäl så vi åkte till willys för att handla nåt gott till bion bl a. Sedan svängde vi förbi August men den fifiluren var ju inte hemma. Sedan blev det i a f biodags och jag tycker filmen var väldigt bra. Visst man räknade ut ganska fort hur det låg till men ändå den var väldigt snygg och musiken och allt var så där "gameldags" svårt att förklara och faktiskt tyckte jag att dicaprio gjorde denna rollen riktigt bra. Kan iofs tänka mej att boken är bättre.
Vad hände mer i går då. Jo grannen har gjort det igen. Skämt bort mej alltså. I går kom låle förbi med en stor påse skorpor hon gjort. Så fruktansvärt goda. Så gulligt gjort.
Hepp nu ska jag sätta fart på kråkan så vi får städat lite här. Dammsugning mm står på shemat. I eftermiddag kommer syrran och jonny och i kväll ska vi fira Håkan med släktingar på hans pappas sida plus min familj.
Magbild kommer upp snart också för idag går jag in i vecka 26.

Bröllopsfotografen

Japp den har vi precis sett. Var väl sådär.Smala sussie är svårslagen. Kell Bergqvist gjorde iaf hela filmen. Hur jävla bra får man bli eller?
Bara för det ska jag lägga ut mitt favoklipp med Kjellan. Jag har säkert visat det förut men det tåls att ses igen och igen och igen.


25 Februari

Morsning!
Här sitter jag och hänger. Börjar bli lite smått trött nu så jag ska lägga mej och snusa en stund efter att Stig har varit här och lämnat några taklister. Sov väldigt dåligt i natt. Hade ont också kliade det som satan på benen. Lyckades väl somna om vid 05.30 snåret. Segt. Fick ett samtal av en dam från kommunen också så på tisdag ska jag till vara koncerthus på någon slags introduktion för nyanställda. Kan ju vara lite intressant så det tackade jag ja till. Hoppas jag inte känner mej allt för risig bara. Annars idag har jag tvättat, plockat upp böcker i bokhyllorna (aj min rygg) inte så bra. Sedan har jag gått igenom alla gamla bilder på Håkans dator och valt ut dem som ska framkallas. Härligt att jag äntligen fick den tummen ur röven... Sedan hade jag nästan känt lite för att dammsuga här men kroppen säger nej efter den där dusten med böckerna. Håkans sista glass har jag ätit upp också (fy på mej)
Måste lägga ut en magbild snart igen tycker jag. Den har verkligen växt *poff*. Har tänkt på det i flera veckor men det har inte blivit av bara. På lördag går jag in i vecka 26 så då jävlar får det bli en bild. Så länge får ni nöja er med en "wiew from the top".

 

Shutter Island

Verkar bra...


24 Februari

Tjena tjena
Nu sitter jag här och pausar med magen i vädret höhö. Har flängt runt lite väl mycket nu. Plockat iordning i köket, vikt tvätt och donat runt lite. Känner mej ganska pigg i dag. Tror det är järntabletterna som börjar ge effekt. Skönt att slippa känna sig som en drogad zombie för en gångs skull. Ont har jag förvisso men det är ju ingen raketfart på mej. Sätta sig emellanåt måste man också. Pust! är så väldigt anfådd, tror också det har lite med järnvärdet att göra eller att jag sakta men säkert håller på att förvandals till en flodhäst (men jag vägrar ha ångest för de sju mackorna med nutella jag klämde ner till frukost i morse...)
Vad har jag annars att förtälja då. Jo på fredag efter min intervju ska jag och kråkan dra oss in till stan och gå på after worken på Rymd. Har nämligen varsin fribiljett till det som vi fick när vi var där på julbordet med Håkans jobb. Tänkte att det skulle va dags att få tummen ur och använda dom eftersom dom går ut på fredag. Efter det ska vi gå på bio och se Shutter island. Har verkligen sett fram emot denna filmen. Gött att den går på 2:an redan där det är mysigare att sitta. Skabli så gött att komma ut och göra någonting tillsammans. Har varit för mycket renovering och bröte nu så Håkan behöver vila lite. Själv är man ju för jävla trött på att bara gå hemma nu. Hur segt som helst. Längtar tills bebisen kommer så man får något att göra och att foglossningen släpper sedan givetvis att få komma tillbaka och jobba igen. Jag älskar ju att jobba! Hoppas man aldrig mer blir sjukskriven eller ännu värre arbetslös. Fy fan! Inget för mej alltså.
Hepp nu ska jag snoka runt lite här och kanske greja lite mer innan jag sätter igång med maten. 

22 Februari

Hallå hallå
Känns som om jag har suttit i telefon halva dagen idag. Hade en lång lista på samtal att ringa och nu är alla avbockade. Känns gött. Vad ska man hitta på nu då? Är rastlös till tusen men kroppen orkar inte med så värst mycket action är jag rädd. Inget planerat i veckan heller förutom helgen och fredagen då jag ska bli intervjuad för tidningen varaktigt. Skoj skoj. Men annars en helt tom vecka framför mej. Någon som känner för att umgås?
hepp nu ska jag plocka fram dammsugarna (den ätbara sorten alltså, vad tror ni om mej egentligen...) och gotta mej en stund till framför datorn

Ge mej vår och sommar nu tack!
Faaaaan

Dra åt helvete jävla vinter!
Blir till att sitta hemma och glo i dag med då eftersom man inte ens kommer ut på gatan. Rastlös!


V. 25

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 20 feb 2010.

Din graviditet startade Lör 5 sep 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 sep 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 169 av 280. (60,4%).

 
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 11 jun 2010
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

 

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


20 februari

Fy fan va snö det har kommit! Fick knappt upp ytterdörren.
Givetvis ska vi ändå försöka ta oss till Ikea i Jönköping.Får se hur långt vi kommer.
Håkan håller på och gräver fram bilen nu ochdet kommer nog ta ett litet tag. Då passar jag på att sitta lite här och uggla. Har varit väldigt dålig uppdatering men det är liksom samma skit varje dag. Det kliar och gör ont. Inte det roligaste att läsa.
I dag går jag in i en ny vecka också så jag slänger in ett inlägg om det innan vi pyser.
Hej så länge

17 Februari

Morsning korsning!
Jahopp i dag har jag hunnit få en hel del gjort redan. Vaknade kl 07.00 av alarmet eftersom vi skulle till bm kl 8. Kändes verkligen "underbart" att kravla sig ur sängen då efter att ha somnat vid 05 ungefär. Men tanken på att få höra bebis hjärtljud fick mej i alla fall att ta mej i kragen. Var som vanligt ett väldigt trevligt besök. Min bm är underbar! Tyvär kunde hon inte hjälpa mej med mina utslag utan jag fick höra av mig till vårdcentralen. suck! Dom sa ju när ja gringde dit att bm skulle kunna skriva ut nåt men nädå...
Fick ställa mej på vågen och det visade sig att jag gått upp ca 7 kg. Vilket var helt normalt. Mätte magen och den var precis på kurvan, väldigt normal alltså. Känns ju skönt att det är något som är normalt med mej i alla fall. Kan man täppa till truten på alla dom som tycker att jag blivit sååååå stor redan. Normal hör ni det! höhö
Bebis hjärtljud var underbara att höra <3 146 låg dom på. Sedan bokade vi upp resten av tiderna fram till förlossningen och även en "övertid" men den tror jag inte jag kommer på höhö. Fick även traska bort till lab och lämna några rör med blod hos samma torra humorbefriade kärring som förra gången som envisas med att ropa upp mig som Kerstin Sandgren. Passade på att ringa vårdcentralen i Kvänum och fick en tid 10.15. Följde med kråkan till jobbet och häckade tills dess och passade då på att avskräcka de två kvinnliga medarbetarna från att någonsin bli gravida moahaha. Väl på vårdcentralen fick jag komma till Carsten och han är ju för jävla rolig. Per- Anders däremot har ju ett stetoskop uppkört där solen aldrig skiner. Ni skulle sett Carstens min när jag visade magen. Den är verkligen ingen vacker syn och det verkade han inte tycka heller haha. Synd bara att restn av mig ser lika jävlig ut. Har t o m fått lite i fejset. Fick i alla fall Tavegyl utskrivet och det första jag gjorde när jag kom hem var att slänga i mej en tablett. Hade väldig tur på hemvägen i alla fall. Hade kommit bara en liten bit när en bil kör upp intill mej och vevar ner rutan. Visade sig vara grannen som lät mej snålskjutsa. Himla snällt. Så nu sitter jag här och glor. Ska lyfta på arslet nu i alla fall och fixa mej något ätbart vill bara passa på att hälsa till Malin A att du får tjuvläsa så möe du vill höhö

15 Februari

Godmorgon!
Här har det varit usel uppdatering ett tag men jag har varken hunnit eller orkat. Jag är hemma i Kvänum nu äntligen. Kom med tåget till Skövde lördag 09.30. Garanterat värsta tågresan i mitt liv. Att ligga på en hård brits från Mellansel till Skövde när man har foglossning är inget jag rekomenderar någon. Nog tjattrat om det. 
Fast det är inte slut på gnäll om ni trodde det. Nejdå långt ifrån. Trodde inte att jag kunde få det värre men det gick tydligen serru. Har haft sån förbannad klåda i benen i över en vecka och i lördags förvandlades mina ben till prickigkorv. Nu har det även spridit sej över hela magen och bröstet och kliar nåt så in i helvete. I natt har jag slängt mej som en ål och bara tjutit för jag skulle kunna klia hål på skinnet så jävligt är det. Det riktigt bränner. Jag har diagnostiserat mej själv med nässelutslag och sånt försvinner tydligen av sig själv.
Jaha det var väl en munter uppdatering från en väldigt glad Kristin....
Nu ska jag invänta syster som ska slänga sig in här och hämta en bakform. Sedan ska jag bara ligga här och tycka synd om mej själv resten av dagen

10 Februari

Tjena
Var ett tag sen jag skrev men det har verkligen varit fullt upp. ihelgen har det varit bröllop, revy och övernattningsbesök av mamma och per bl a. Sedan åkte jag ju med dom upp till Ö-vik i måndags så jag har inte hunnit sitta någonting vid datorn egentligen.
I dag är jag ensam hemma eftersom både mamma och Per jobbar. Men resten av veckan har mammatagit ledigt så då hittar vi nog på nåt. i går var vi inne och kikade på barnens hus i stan och klämde lite på en BRIO Sing som jag är ganska så sugen på. Kikade lite i affärer men jag orkade inte så länge. Han iaf köpa en alla hjärtansdag present till kråkan och fick en body till bebisen av mamma.
Gick upp ganska tidigt i dag så nu är jag redan hungrig. tur då att det finns en matlåda kvar sen i går med fläskkotlett, potatis och sååååås. Gött! Sedan efter maten ska jag nog lägga mej och vila lite för jag är så sjukt trött.
Hörs senare


Soffan på plats strax

Ja och fy fan va bra det blir. Så jädrans snygg alltså.
Medans Håkan har packat upp soffan har jag provat outfiten till bröllopet. Jag har även fått tummen upp av kråkan. Klänningen är tajt så man ser fina magen, man ser även att röven har blivit större än magen men det skiter jag i för gömmer man sig i ett jävla tält ser man ju ännu fetare ut och alla "mamma" kklänningar är så jävla fula och tantiga och jag tänker inte få dålig smak bara för att jag blivit på smällen liksom. Kommer antagligen att få se en del höjda ögonbryn eftersom jag "klämt ner mig" i en tajt klänning men det skiter jag i. Högklackat ska jag ha också. Har provkört med kryckor och det gick hur bra som hellst. Ser en aning skitnödig ut men det gör jag ju när jag går med lågklackat också så det kvittar. Blir nog bra. Ska försöka hitta några andra smycken på fredag när jag är inne och klipper mej bara så är saken biff.
Hepp nu ska jag ta en varm och skön dusch och sedan blir det sängen för min del. Natti på er!

shoppat

Jupp kan ju visa er vad jag fick med mej hem häromdagen när jag vågade mej iväg till staden med kryckorna i högsta hugg. Som tur var fick jag bärhjälp. Jag skulle behöva en personlig assistent ibland känns det som höhö.

Först haffade jag den här fina inne på Åhléns. Rea gillar vi för den kostade bara 39.50. najs.

Sedan svepte vi in på Lindex och där kunde jag inte motstå dessa söta bodysar. Den med röda robotar kostade bara 29.50. så den var man ju tvungen att hugga höhö.

Jag spenderade även lite pengar på H&M. Ett tvåpack bodys i grått och världens sötaste mössa med öron (som även fanns i rosa men det fick bli en grön)


Svårt att hålla fingrarna i styr när det finns så mycket fint.

lite husbilder

Jahopp så här ser det ut i köket nu


I köket ska vi ha den här tapeten. Lite svårt att se på bild men den är sååå fin.

Så här ser soffan ut nu....

...men så här kommer den se ut när den är uppackad. Den ser för övrigt sjukt liten och ful ut på den här bilden men men...

I tv-rummet är vi inne på långrandigt. Här är två stycken fina som vi funderar på men det kan bli någon annan om vi hittar nån men randigt blir det garanterat. De randiga tapeterna ska sitta på kortväggarna och de långa väggarna blir enfärgade, förmodligen mörkbruna (eller svarta om jag får välja)


I sovrummet ska vi ha den här tapeten. Den var riktigt lurig att få på bild för färgen blev annorlunda varje gång typ men den är varmt lila och lite skimrig. Hur snygg som hellst!


Skulle nog vilja försöka hitta en randig tapet som är lite starkare i färgerna. Jag tycker att om man ändå ska vara lite "crazy" och köra på en randig tapet så kan den lika gärna vara färgstark också.

2 februari

Äntligen ny månad. Januari är bra jävla seg eller vad säger ni? Enda jobbiga med den här månaden är att Håkan fyller 30 den 27:de och jag har ingen som helst aning om vad jag ska ge honom. Han önskar sig nya krukväxter...hur gubbig får man bli eller? och hur kul är det för mej att köpa? Jaja får se om jag lurar ut nåt.
I dag har det hänt en del i alla fall. Soffan och köksbordet levererades i en faslig fart här vi två tiden. Stackarna var väl lite stressade pga mej. Hade nämligen en tid på vårdcentralen kl 14.30 och det tar ju ett tag för mej att krycka dit bort så. Men jag han precis i tid och är nu sjukskriven till 7 mars. Sedan plöjde jag mej fram i snön till Håkans jobb och lämnade papper som han skulle hjälpa mej posta och kopiera. Pustade ut lite där och kryckade sedan hemmåt igen så nu sitter jag här och flåsar och är fulkomligt slut. Ont ont ont. Men stripsen står i ugnen så snart är jag mätt i alla fall. Sedan blir det till att kika på Håkan när han sätter ihop soffa och köksbord. Möbelkillarna erbjöd sig att göra det men eftersom jag var tvungen att ge mej iväg så han vi inte med det, men det var såååå enkelt påstod dom. Då blire nog ingen match för min lilla kråka.
Nu piper ugnen. MAT!

RSS 2.0