Blog award 2014

 
Veckorevyn delar varje år ut bloggpriser på sin blog awards-gala. Jag var själv där och minglade 2010 och det skulle ju vara änna skôj att få uppleva det igen. Nu kan man nominera sina favoritbloggar eller poddar i olika kategorier och i år finns en ny kategori där jag själv tycker att min eminenta blogg passar in. En kategori för oss onischade typer som skriver om brunsås, högklackade skor och osnutna ungar eller hur?.
 

Årets livsstilsblogg (Ny!)

Här letar vi efter Sveriges bästa livsstilsblogg, alltså en bloggare som inte nödvändigtvis har en uttalad nisch utan som genom att beskriva sitt liv och vardag inspirerar, berör eller underhåller sina läsare – varje dag.

 

Jamen visst vill ni väl göra en gammel schleten småbarnsmorsa/bloggveteran lycklig ända in i själen genom att nominera min blogg!  

Gå in ----->HÄR<----- och knappra in Kristin och hennes glin - En blogg om brunsås och annat bra i kategorin Årets livsstilsblogg!

Mvh begynnande.trettioårskris85


30 April

Hej hej!
Här sitter jag i soffan och väntar på att bli serverad mat av min bättre hälft. Än så länge är det här en ledig dag för mig men eftersom jag har önskat att få jobba i kväll så kan det ju bli så om det vill sig (illa) höhö.
Jag och Vincent har i alla fall hunnit med ett besök på öppna förskolan samt gjort byns affärer. Happy Hair har öppnat på storgatan å där var vi inne och (rev ner saker). Jag blev ju lite lagom sugen på att skaffa löshår i alla möjliga färger så kanske framöver att jag gör något drastiskt med stråna på pallet.
Vi hann även in en sväng på second hand där jag botaniserade en stund med en trött bebis på armen. Vi blev inte så långlivade där inne utan gick hem för att sova i stället.
Hepp! Maaaaaat!
 
Jag hamnade förresten på vimmelbild på pitchers IGEN i helgen. Jag hade ett svagt minne av att jag slängde mig framför en kamera och gjorde en grimas och mycket riktigt;
 
Det känns bra att mina allra nyktraste och skötsamma sida finns till allmän beskådan på facebook hähä.

Levene äng

Eftersom jag har haft fullt upp med att försöka sova, jobba eller slappa i solen det senaste så ligger jag lite efter med bilduppdateringen så här kommer en drös med bilder från picknicken i lördags. Vi och familjen styrde kosan mot fantastiskt vacka Levene äng.
 
Ängen var täckt med vitsippor så det var lite som att kliva rätt in i en drömmig sagobok om tomtar och troll. Hade jag skrikit "Var är fjant!" så hade jag garanterat fått ett "Här mamma!" tillbaka.
Vi placerade oss mitt i blomsterprakten och högg in på medhavd fika.
Gött gött tyckte lilla blöjrumpan och satte sig på en servett med en mugg i varje näve.
Vide hittade en trädstam full med myror och stod som fastklistrad ett bra tag.
Så jädra fint överallt!
Vi låg där på våra filtar och göttade oss flera timmar innan vi packade ihop oss och åkte hem. Sista vitsippevyn för den här gången.
 
Det var ju tur för er att jag var trött och bakis annars hade jag nog hunnit ta ännu fler bilder höhö.

29 April

Hola amigos!
Kan ni tänka er att jag faktiskt överlevde jobbnatten. På grund av dålig sömn så trodde jag ju att jag skulle somna stående där någonstans vid tresnåret men det gick faktiskt bra. I dag efter att jag vaknat så har vi hängt ute på altanen och käkat grillad korv samt lekt med kompisar på lekplatsen. Vi har med andra ord klämt ut dom sista sommarminutrarna ur dom här soliga och varma dagarna som varit. I morgon kommer det beryktade bakslaget och det ska till och med bli minusgrader på torsdag natt(!!!) Vilken tur att jag har varit för lat för att hänga undan vinterkläderna liksom...
 
Här kommer i alla fall ett par soliga och härliga instagrambilder från i dag.
 
Tjockekôrv med skagenröra och rostad lök.
På väg till lekplatsen och vi passar på att inviga nya skorna.
Lek med bästa kompisarna.
Gunga högt som attan.
När det helt plötsligt började storma kyliga vindar så sprang vi hem.

28 April

Hej och hallå.
Här sitter jag och trycker.
Jag ska jobba i natt nämligen och det var egentligen meningen att jag skulle sova så länge jag kunde i dag (vilket annars aldrig brukar vara något problem om en säger så). Jag satt uppe och ugglade länge i går för att bli riktigt trött så detta skulle ju bli lätt som en plätt tänkte jag. Har jag lyckats sova någonitng? Näääääj! Självklart inte. Sedan barnen vaknade i morse så har jag inte lyckats somna om och då är ändå Vide på förskolan och Håkan och Vincent har varit i väg en stund på förmiddagen. Det gick ändå inte att somna om! SÅ jävla typiskt eller hur. 
Jag gav upp vid elva ungefär och har sedan dess suttit vid datorn och druckit kaffe och ätit godis....eeeh. 
Mitt huvud känns som en urvriden trasa som någon stampat på och skrattat elakt efteråt.
Dagen bjuder såklart på sol och värme så det är kanske det som gör det extra svårt för mig att knoppa in?
Jag får göra ett försök i eftermiddag i stället och hoppas på det bästa helt enkelt.
 
Har vi tur så hinner jag få upp ett inlägg med bilder från lördagen då vi picknickade på levene äng bland vitsippor och myror. Förjävla fint.

27 April

Tjo!
Herre min get vilken trevlig helg jag har haft då. Fullt upp precis hela tiden och sommarvärme på det. Härligt!
Tänkter förstås dissekera helgens bravader här på bloggen och vi börjar väl att skära i fredagen då.
 
På fredagen fick jag hit ett gäng fina kollegor för grillning och förfest innan aw på hotellet.
 
Grillmästaren in action.
Söta Linda.
Fler söta.
Dags att bege sig men först let me take a selfie.
Kvänumsgårdens partyelit.
Skål!
Jag körde på popcorntröja, urtvättade jeans och spikes (skorna då alltså höhö)
Tur att vi kom dit och fick fart på dansgolvet (och trubaduren) säger jag bara.
Titta vem jag hittade då!
 
Kvällen fortsatte sedan på pitchers i Lidköping där vi dansade tills svetten rann. Väl hemkörd höll jag på att gå in i fel hus (till mitt försvar så hade chauffören stannat framför fel men ändå höhö) och på morgonen vaknade jag upp med en halväten banan under kudden. Det är tur att det här med fest inte händer så ofta alltså eheheeeeee.

Bilder från i måndags

Har ju inte hunnit slänga upp bilderna från i måndags ännu så dom kommer här.
 
Det var ju soligt och varmt så vi spenderade i princip hela dagen utomhus som sig bör.
En liten spexare.
Sixten påpekar här att det är något fel på motorn (den saknas ju faktiskt helt).
Vi hade det gött i solen.
Den här lilla mustachmönstrade gosegrisen vaknade och vi åt påskrester till lunch.
Sedan ut igen.
Jag lade mig platt fall i gräset.
Full fart framåt!
Pappa kom och jag dukade fram lite fika.
Den rödaste bilden någonsin. Röd tröja, röd vägg och ett solbränt ansikte höhö.
Synd att jag som skulle fota fick den fula muffinsen som såg ut som en bajs-emoji.
Gött var det i alla fall.
Efter fikat fortsatte leken på baksidan och dagen avslutades med en glass.

24 April

God morgon god morgon!
Nu har jag äntligen lite tid och ork till att sitta och hamra på tangenterna. 
Eftersom jag jobbar kväll i dag så har jag kunnat njuta av en liten sovmorgon och frukostätning framför ett avsnitt av SOA. Bättre start på dagen går nog inte att få.
 
Nu har jag kommit igång med mina overnight oatmeals igen som ni ser. Varför slutade jag med det egentligen? Så jävla gött ju.

Lanzarote dag fyra

På dag fyra vaknade jag upp med en solbrändsvullen underläpp. Oooops glömde jag smörja in läpparna i år igen liksom.
Efter frukosten var det dags för sol och bad i vanlig ordning.
Efter massa bad blev det lite vila i skuggan.
samt glassätning och bokläsning.
Hade en mot förmodan tröttnat på att bada så fanns det en latjo hoppborg att härja runt i.
Himla kul som ni ser.
Jag tog inte jättemånga bilder på förmiddagen men desto fler på eftermiddagen då vi gick till stranden så jag varnar härmed känsliga läsare för orimligt många landskapsbilder.
Lanzarotes vackraste stränder (enligt turistbroschyren) låg inte alls långt ifrån vårat hotell så vi styrde kosan till den som låg närmast.
Frågar ni mig så tycker jag att Lanzarote är den vackraste kanarieön. Jamen kolla bara på den här bilden (jag har ju förvisso inte varit på precis varenda ö men ändå) 
Havet!
Där borta är strandpromenaden som vi vandrade på i ett tidigare inlägg.
Det var en liten vandring till stranden men det var inte så långt som det ser ut.
Lite klättring blev det...
Wohooo stranden!
Två modiga som vågade bada.
Två som vågade doppa tårna.
Två som stod och spanade.
Efter att ha hängt där en liten stund så var det dags att gå tillbaka igen. Sand och bebisar går ju inte ihop samt att solen stekte på rätt bra där.
Slappa lite vid poolen.
Vilka coolingar.
Så här trött blir man efter ett besök på stranden och den som verkligen skulle sova somnade såklart inte.
Den kvällen hade vi bokat bord på den italienska restaurangen där jag åt världens godaste pizza med ruccola, parmesan och någon skinka som jag inte kommer ihåg vad den hette. Jag dör bara jag tänker på den så god var den, trots att jag fick äta den ljummen eftersom lillsorkas höll lådå och använde sina mest öronspräckande toner.
 
Det var dag fyra det och fortsättning följer såklart.

21 April

Hej och god morgon på er!
Här sitter jag och sipprar koffeinhaltig dryck och känner mig hyffsat pigg faktiskt. Kan det månne ha med vädret att göra? Att vakna utvilad klockan sju av att ljuset sipprar in mellan persiennerna i stället för att bli väckt av ett bebisskrik eller få en treårings pekfinger inkört i ögat gör en viss skillnad på morgonhumöret.
Inte nog med att dagen började bra den kommer att fortsätta i samma tecken med besök av syrran plus kids för lek och bus. I eftermiddag joinar även morfarn sällskapet lagom till fikat. Perfekt.
 
Hoppas ni alla får en härlig annandag påsk. Det råder lite förvirring här hemma hos vissa familjemedlemmar (låt oss säga den föräldralediga delen) över vad det egentligen är för dag i dag. Håkan började nämligen prata om förskolelämning i går och jag fick påpeka för honom att det är röd dag nästkommande dag. Vaaa!? Är det...? Du får ju påminna mig om saker! Påminna dig om vad då? Ja., saker utöver det vanliga liksom. Röda dagar???
 
Lösningen är enkel älskling, skaffa en almanacka.
 
Kika in lite senare förresten för då dyker det upp fler såna här härliga bilder.

20 April

En solig hälsning från Kvänum!
En helg går fort men den går nog faktiskt ännu fortare när en jobbar. Ni andra har väl kunnat götta er i solen flera dagar nu förresten nääääääeeeeeeråååååå jag är INTE bitter) men nu är det min tur! (i en dag i alla fall innan jag går på't igen). Hoppas på lite sol och värme i morgon också alltså.
 
Det känns trots allt att jag inte är van vid att jobba så efter min först arbetsvecka så känner jag mig allt lite mör och smått apatisk så i stället för att åka till svägerskan och möla påskmat och vara social och trevlig så gick jag hem och slängde mig på soffan med det välfyllda påskägget i högsta hugg. Tanken på en kväll med egentid i soffan helt SJÄLV, ENSAM, mol allena *nyper mig i armen för att se att jag är vaken* var alldeles för lockande med andra ord. Så kan man också prioritera...
Mvh den asociala enstöringen.
 
Jag och mitt ägg (ja det är ett par nerdragna persienner ni ser i bakgrunden...)
 
Vad hände med min högerhand och framför allt lillfingret egentligen? It's aliiiiiiive!

18 April

Hej på er påskfirare (och icke påskfirare för den delen)!
Det blir ett kort inlägg den här långfredagen. Kikar mest bara in för att säga hej och önska er alla en trevlig helg.
Jag har jobbat idag och ska göra det resten av helgen så då vet ni vart ni har mig. Jag skulle tro att jag har cirka noll procent tid till att sitta vid datorn och klämma för får en tro väderrapporten så väntas det strålande sol och värme här på schlätta så dom lediga stunder jag har kommer med all säkerhet att ägnas åt utomhusrelaterade aktiviteter.
 
Eftersom vi varken har målat ägg eller släpat in något ris i år så är den tvättade, kycklingliknande, bebisleksaken som hänger på tork i tvättstugan det närmaste vi kommer påskpynt här hemma.
 
Såååååatteeeeeeeeh....glad påsk!

16 April - Lanzarote dag tre

Nu kikar vi vidare på semesterbilderna tycker jag så här kommer dag tre i bild och text.
 
Efter frukosten på söndagen så var det lite blåsigt och kyligt för att lägga sig vid poolen på direkten så vi gick en promenad utanför hotellområdet.
Vi tänkte gå en sväng längst strandpromenaden.
Vart man än tittade så var det fint så det blev en hel del bilder här ja.
Fint vatten.
En liten paus på stenmuren innan vi vände tillbaka igen.
Här ser ni vårat hotellområde från utsidan.
Väl tillbaka vid hotellet så sov Vincent gott i vagnen och vi andra slängde oss i solstolarna för nu hade det hunnit bli svettigt och vindstilla igen.
Fast den här slängde sig i poolen såklart.
När det inte badades så åts det glass i stora lass.
Mellan mina sknäskålar klämdes den godaste glassen om ni frågar mig. Choklad med vanilj *sörplar upp en dinglande salivsträng*
Tills slut så vaknade den här lilla sötsorken...
...och fick hoppa i baddräkten för ett dopp med rutchkaneåk. Då var det helt plötsligt jättekul att bada och plaska.
Lite pingis hann vi även med att spela (och brås Vide på sin kära mor så blir han ju proffs allra minst hähä)
Efter en hel dag med sol och bad var det dags för middag och Vide beställde in en fanta till maten.
Älskling ♥
Även denna gång lyckades jag få en bild på lite efterrätt. Den här gången var allt jag plockade med mig jättegott.
Efter att vi hade ätit oss mätta drog vi vidare till baren i hotellobbyn för en drink. Minsta pallevanten fick snålskjuts på pappas håriga axlar.
Jag sörplade i mig en pina colada.
Hej hej!
När mörkret lagt sig gick vi till rummen för att sova tre kvart i timmen. 
 
Det var dag tre det och förtsättning följer!

15 April

Hej på er!
Här har det varit lite dött och det finns en viss risk att blogginläggen kommer komma (ännu) mer sporadiskt nu framöver för jag har nämligen lämnat över föräldraledighetspinnen till Håkan och är från och med i måndags tillbaka på jobbet på hundra procent igen. Det känns väldigt bra faktiskt och jag har nu lyckats överleva mina två första arbetsdagar. Det som kommer att ta längst tid att vänja sig vid är nog att vakna av en larmklocka okristligt tidigt på morgonen. Va!? Vem har ställt larm? Vad händer? Ja just det ja, det är ju för fan jaaaag som ska upp *bröööl*.
Första morgonen drömde jag även att jag försov mig (finns det något jävligare?) och vaknade svettig med ett ryck och slängde mig över mobilen bara för att konstatera att klockan bara var sex. Pust.
Men trots heltidsarbete så hoppas jag såklart kunna klämma in några inlägg emellanåt förstås. Vill ni inte missa något så är det ju bra att prenumerera liksom hehe *blink blink*
 
Nu ska jag vältra mig i soffan och äta lösgodis som jag nallat till mig från det stora påskägget som mamma baxade hit förut (sorry mami men du känner ju mig) och glo på slöteve. Ha det gött så hörs vi morgon då även dag tre från Lanzarote kommer upp i inläggsform. Don't ya miss it!
Det är alltså vinigummi jag har i käften och inte min tunga som blivit helknäppt illröd.

Lanzarote dag två

Dag två bådade gott med en klarblå himmel redan till frukost.
Själva frukosten fick jag ingen bild på den dagen. Vi gick i alla fall upp vid åtta varje dag och åt frukost klockan nio. Vincent tog oftast två tupplurar med varierande längd och första tuppluren togs ofta runt halv elva. Så första dagen gick jag en sövarrunda för att få honom att somna i vagnen.
Här går jag förbi entrén till hotellet.
Vände en sig åt andra hållet så såg det ut så här (jag har haft trökigare sövarrundor om en säger...)
Vincent somnade nästan på stört så jag gick tillbaka till "vårat" poolområde. Så här hängde vi mestadels.
Håkan och Vide var i full fart med att bada såklart.
Jag hittade det perfekta stället med sol och bra uppsikt över en badande Vide. Han bottnade i hela poolen samt hade flytringar på armarna men lite koll vill man ju ha såklart.
När Vincent vaknade efter sin lur så fick han också bada men var mycket skeptisk till det hela hehe. Nog för att det inte var kallt i vattnet snarare tvärt om men han är ju van vid lite mer behagliga 38 grader hehe.
Det fick bli slapp i skuggan i stället för lilla livsnjutarn.
Enda sättet att få upp Vide ur vattnet några längre stunder, för att värma sig, var att muta med glass så det blev några glassar om dagen precis som det ska vara på semestern såklart.
Vätskepaus hos pappa.
Mys med farbror.
Med solsken i blick.
Att härja i badet timme ut och timme in tar på krafterna  ♥
Efter en dag vid poolen stod det dusch och lufttorkning på schemat.
Sedan blev det dags för middag och bebisarna satt redo med varsin sked i högsta hugg.
Maten var jag väl för snabb med att vräka i mig för att fota men efterrättstallriken fick jag bild på denna kvällen. 
Två som är färdigätna.
Kvällen avslutades med en ofotograferad drink i baren med sånt här fint kvällsljus.
 
Där har vi dag nummer två i bilder och fortsättning följer såklart.

13 April

Hej och god morgon höll jag på att skriva (och gjorde).
Det är lite sömnigt här på bergsgatan i dag kan vi lugnt konstatera. Vide och Håkan åkte i väg strax efter tio för att hjälpa till att baxa möbler och sånt och själv låg jag kvar i sängen och drog mig eftersom Vincent fortfarande sov och somnade givetvis om till 11.20(!) Vincent den lilla tröttrumpan låg fortfarande och snusade så honom fick jag väcka. Det är tydligen hårt att semestra en vecka. Så pass hårt att en måste sova i kapp sig ordentligt efteråt. Han var vaken i ungefär en timme och sover nu igen. Vad händer liksom. Själv sitter jag och degar i soffan med svajande ögonlock och baljar kaffe.
Eeeeh rena snoozefesten *blåser i partytutan*.
Jag ska rycka upp mig och föröka leverera fler semesterbilder lite senare. Tittar man ut genom fönstret  nu så känns det svårt att fatta att jag gick runt i bikini för bara några dagar sedan.
 
Trött liten snorpelle ♥

Lanzarote dag ett

Redan klockan 04.00 på fredag morgon styrde vi bilarna ner mot Göteborg och landvetter för att lämna ett minusgradigt sverige bakom oss. Att åka flygplan var precis hur spännande som helst tyckte Vide och satt med näsan tryckt emot rutan mest hela tiden.
Planet var inte fullsatt så den här lilla sötrumpan kunde också bre ut sig.
Flygresan gick som en dans faktiskt förutom för min del. Det blev en hel del turbulens och jag med många andra blev riktigt illamående så jag tillbringade mestadelen av flygresan hyperventilerandes i en spypåse. Vide mådde också dåligt men var riktigt duktig och klarade det jättebra. Jag var lätt den i familjen som gnällde mest hehe.
Vi landade till slut på ett soligt och varmt Lanzarote och här kommer den obligatoriska kassa bilden genom den guppande bussens fönster.
Framme vid hotellet Gran Castillo som låg i området playa blanca.
Ett stycke lobby.
Efter inscheckningen gick vi och åt lite medan våra rum blev klara men det fick jag ingen bild på.
Stället var ganska stort så vi blev körda till våra rum tillsammans med väskorna (av en stackars kille som sade sorry i varannan mening). Alla fick inte plats i samma veva så jag och Håkan fick vänta lite och passade på att ta bilder.
Rummet var verkligen jättefint och här är en liten kik på badrummet.
Vi hade balkong ut mot barnpoolen. Perfekt!
Självklart var Vide badsugen så det fick bli ett dopp på direkten. Jag kan nog säga att han var i vattnet nästan varje vaken minut (antingen det eller så tjatade han om att få bada hehe). Det var verkligen ett barnvänligt hotell med flera barnpooler, lekplats, hoppborg, pingis, barnklubb mm
Efter att ha åkt rutchkana en sisådär tusen gånger så var det dags att göra sig iordning för att äta middag.
Fina poolområden lite överallt...
...och vackra vyer.
På bufféresturangen hade vi ett stående bord varje kväll som var dukat för oss med två barnstolar och allt. 
Maten var verkligen kanon men jag var dålig på att fota den tyvärr.
Eftersom dagen startade redan mitt i natten för oss så gick vi och knöt oss direkt efter att vi hade ätit upp.
 
Det var dag ett det. Fortsättning följer!

12 April

Hej bloggen och hej sverige (vi har ett resultat).
Har ni saknat mig något alldeles förskräckligt den här veckan eller?
Tänkte väl det höhö.
Nu har vi njutit av en riktigt härlig semestervecka med sol, bad, mat, glass och ännu mera mat. 
en utförligare redogörelse i bild och ord kommer vad det lider men så länge kan jag bjuda på den här bilden från en av dom första dagarna när vi tog oss till stranden. 
 
Fler bilder på mig i osmickrande vinklar och ljus samt mycket mer får ni serverat i kväll för nu ska jag fortsätta arbeta mig igenom tvättberget.
Adios amigos!

3 April

Hej bloggen!
Katastrofdålig bloggning från mitt håll nu alltså men jag har fullt upp med att packa och organisera mitt oorganiserade och hopplösa jag inför en vecka på Lanzarote. Det är lite av ett mission impossible att packa rätt för en hel familj om ni frågar mig. Har för det första letat halvt ihjäl mig efter solskyddsdräkten som vi hade till Vide men den är liksom spårlöst borta (tillsammans med två av mina bikinis). Jag har letat med ljus och lykta i flera veckor men utan resultat. I går gick Håkan upp på vinden och hämtade ner våra resväskor så vi kunde börja packa. Jag öppnar min och vad ligger där på botten då? Jo, soldräkten och mina biknis!? Kan någon snälla förklara för mig vad fan det är frågan om. Inte visste jag att mitt undermedvetna varit så smart och börjat packat sju månader i förväg...
 
Men vi tar väl en titt på min instagramfeed (heter det så?) *slänger mig med fräcka och eventuellt felaktiga uttryck*
så ser vi vad som har varit upp sen sist.
 
Jag har ignorerat min ballongrädsla och låtit ettåringen gnaga, nypa, brottas och leka med en ballong = lyckligt barn.
Jag lugnade nerverna med fika såklart.
Spelat spel har vi också gjort och Vincent ville också vara med och gnag..jag menar spela.
Jag vågade mig helt själv till spåret i Oltorp och gick två varv. Det hade aldrig gått utan sällskap av moa och matildas podcast i lurarna. Jag blev omsprungen av en hurtig löpare och sket bara på mig lite grann samt fick hålla uppsikt för Kvänums hela elitcykeltrupp som var där på träning. Trafikerat värre men åh så vackert.
I dag väcktes jag i ottan av en grinig unge som själv var så trött att han till slut somnade i min famn men vaknade så fort jag la ner honom i sin säng. Fortsatte gnälla genom frukost och morgonbestyr så jag nästan började tro att han hade ont någonstans. Klockan hann väl bli nästan nio innan han var sitt vanliga glada jag igen. Mina mungipor har däremot inte hittat vägen uppåt ännu. Med en sådan start på dagen så krävs det frukost i form av socker och koffein. Punkt. (oroväckande många muffinsbilder från mig på insta nu men ni kan vara lugna för nu är dom slut!)
 
Hoppas i alla fall att ni andra har startat torsdagen pigga och glada.

RSS 2.0