Då tar vi väl och frossar lite igen

Ehum...hoppsan. Blir visst B&J i kväll igen. Jag har utvecklat ett starkt beroende (alltså ännu större än innan) av den här burken. Så. Jädra. Gött. You can call me knarkare typ.


Lurö del ett

Här kommer då de första bilderna från Lurö. På båtresan dit blev det ju inga bilder som ni kanske förstår. Första bilden smygknäpptes på Sandra uppifrån loftet i våran stuga.

Efter lite uppackning gick vi i samlad trupp till fikat.

Där fanns det tovade tofflor...

..och en tovad sak som hängde i taket och som skapade mycket diskussioner. Någon trodde det var en mås men det var visst en örn med fårhuvud.

Vi passade på att jobba ute i det fina vädret.

Sedan fick vi disskutera kommunikation samtidigt som vi promenerade en sväng och då fick jag så här fin utsikt.

En annan grupp hamnade här.

Lekte lekar gjorde vi också.

Här pusslar mitt lag ett megastort pussel och här kan ni skåda mina nya tights. Snögga.

När arbetsdagen var slut så hade vi lite fritid före middagen och jag passade på att kolla in den stora stugan. Fin utsikt hade dom.

Några badade.

Själv tog jag en promenad men mer om det och resten av dagen i ett annat inlägg.
 
 
 

30 Augusti

God morgon på er!
Hoppas ingen gått och trott att jag drunknat någon stans ute i Vänern nu bara höhö. Har inte orkat med att blogga helt enkelt.
Dagarna på Lurö var fantastiskt roliga (det var värt att joja en spya mellan knävecken och halsgropen på båtresan dit). Jag har massa bilder att visa så dom får dyka upp senare. I går gjorde jag min första riktiga arbetsdag på fem veckor och det tog inte många minuter att komma in i det igen. Gött!
I dag är jag ledig och funderar på att göra ett röjande här hemma. Det skulle behövas om en säger så...
Vi får höras lite senare!
Ingen frukostbild i dag men en på mig när jag hänger i soffan (frukosten bestod av två svettiga rostmackor med ost och marmelad om det var någon som var nyfiken)


Slut på sista semesterdagen

Ja jädrar i morgon kör det igång igen och det ska bli så kul!
Fast först blir det kick off med bästa kollegorna på Lurö måndag och tisdag. Jag har packat gummistövlar, ficklampa, sovsäck och godispåse. Senast jag hade den packningen var väl när jag var tio år och skulle på läger med juniorerna. Tjoho det här kommer bli fett som ungdomarna skulle uttryckt det. Här på bloggen kommer det med andra ord bli stiljte fram till tisdag kväll men häng inte läpp för det för jag kommer ju tillbaka. Nu ska jag snart hoppa i säng så jag orkar upp i morgon men först ett avsnitt VD och lite godis (självklart köpte jag en extra påse som jag kunde festa på redan i kväll)
Ha det fint så hörs vi!


Smokey eyes from hell

Ja det är lite den looken jag rockar i dag så här dagen efter med gårdagens smink utkletat all over.
Det blir inte många knop gjorda i dag som ni förstår men jag tänkte pallra mig ut i friska luften om en stund och dra en veva till affären. I need some lösgodis gad dämmit!


26 Augusti

Hej och "god morgon".
Fasen vad seg jag är i dag då. De blev nog lite för mycket räkor i går alltså höhö. Lika trevligt som alltid såklart men dessvärre blev det inte så där görmånga bilder direkt. Var väl för upptagen med att äta skulle jag tro.
 
Problem med inställningarna hade jag också...
Håkans pedantiskt upplagda räkrester.
Varför jag ser så förvånad ut? Pappa som tog bilden höll på att fiffla i evigheter med kameran, han tryckte på fel knapp och hade sig och plötsligt brände blixten av utan förvarning och därav min shockade min haha.
En som var vassare med kameran i går än mig var pappa som till och med slängde sig upp på scenen för att få bra bilder.
Det var alles!

25 Augusti

Hej på er!
I går blev det ingen bloggning alls men ni missade inte så mycket. Jag låg mest på soffan och såg på VD. Helt okej serie måste jag säga men hade det inte varit för dom heta männen så hade det enligt mig inte varit så mycket att hänga i granen. Fast det kanske tar sig?
I dag får vi se vad som händer. I kväll ska vi i alla fall på räkfrossa så jag får anledning till att duscha och sminka mig i dag. Oh yes! Trött på att se ut som en säck potäter dagarna i ända.
Vad hittar ni på i dag?
 
Pappa och jag på räkfrossan förra året.

Kvällens höjdpunkt

Hej på er!
I dag har vi inte gjort så jädra mö direkt. Håkan har förvisso målat lite men jag och Vide har mest tagit det piano. Hoppas på bättre väder i morgon så vi kan komma ut och springa av oss lite. Eventuellt ska vi kika in en sväng på förskolan och göra en liten "mini inskolning" eftersom det är över sex veckor sedan han var där sist. Kanske kan vara bra så det inte blir skrik och total panik på Måndag morgon.
Men nu mina kära vänner är det Kristin-tajm som gäller resten av kvällen. Barnet är nattat, karsloken håller sig på sin kant och jag ska vräka mig i soffan framför "skräp-tv" gröpandes ur den här godingen som äntligen går att köpa på salles (lokala ica) igen. Lyckligt.
 

Nuxe guldolja

Kolla vad jag fick av fjällan i går då! Hon kom tydligen ihåg min avundsjuka min från när hon viftade med sin lyxiga guldolja för ett tag sedan för nu när hon har fått hem två provflaskor så gav hon dom till mig. Löv yo!
 
Blir ni bländade av en guldglittrande liten guldklimp framöver så är det bara jag.
 
 
 
 
 

23 Augusti

I dag är det internationella "vakna-med-sovstreck-i-ansiktet" dagen. Jag firar som ni ser.
God morgon!


En mycket trevlig eftermiddag

Ja det har det verkligen varit. Jag har haft en ytterst trevlig fikastund med fjällan och pratat så mycket att jag nästan har lite skav i halsen. Det får vi göra om!
Nu sitter jag och ser på Nicke nyfiken för sjuttioelfte gången och Vide dricker välling. Snart blir det till att slänga honom i säng och sedan ska jag götta mig i soffan framför den här lilla boxen som fjällis "tvingade" på mig. Får se om det är något för mig. Vi har ju kommit fram till att vi har heeeeeeelt olika filmsmak i alla fall.
 
Men lite vampyrer sitter väl aldrig fel?
 
 

Skåneresan del åtta

Här kommer del två av dagen i Helsingborg!
 
Efter trippen över till Helsingör landade vi hemma hos Neta och lasse igen på en fika men det fick jag ingen bild på men här är ena delen av vardagsrummet i alla fall.
Vi bestämde oss för att gå ner till strandpromenaden. Det var festival i stan så det var mycket folk ute...
...och ballonger i luften.
Vi hamnade först i hamnen (ordvitsandets okrönta drottning, det är jag det).
Fota bör man annars dör man.
Känndes som att vi var utomlands.
Målet var den här fina lekplatsen.
Neta och Vide lekte loss.
När vi lekt färdigt promenerade vi tillbaka igen.
Vi blev bjudna på godaste pastasalladen ever!
Sedan var det sen kväll och det var dags att vinka hej då för den här gången.
Det var den dagen det!
 
 

22 Augusti

God morgon på er!
Jag lade mig alldeles för sent i går så trots att jag fick sova länge på morgonen så känner jag mig ändå helt död! Snark. Men skit i det nu för i dag har jag tänkt få lite gjort. Måste lämna in nytt schema för Vide på förskolan för på måndag drar allt igång igen (och jag längtar faktiskt till jobbet! Ja jag vet jag är störd) sedan tänkte jag ta tag i den där dammsugningen som aldrig blev av och i eftermiddag har jag en fikadejt med Fjällan. Trevligt! Men först min törra frukost som kanske slinker ner med varm choklad.


Kaos

Ja det kan man lugnt säga att det var här förut i dag. Varken jag eller Håkan hittade våra pengar när vi väl skulle åka i väg till stan. Panik. Efter långa och avancerade ramsor av svordommar så kom i alla fall Håkans plånbok till rätta men min korthållare var som bortblåst. Lagom när vi kört ut ur kvänum kom jag på att den möjligtvis kunde ligga i en ogenomsökt byxficka (men det var ju inte direkt läge att vända) så det slutade med att Håkan både fick bära och betala höhö.
Hittade lite grejs på H&M men själva målet med resan var inte shopping utan jag skulle till musikskolan och lämna tillbaka en fiol som jag har haft i min ägo sedan jag slutade där för typ hundra år sedan. Det var liksom dags att lämna tillbaka den...
Nu ska jag natta min lilla kille och sedan blir det slapp i soffan resten av kvällen. Det kommer att se ut ugefär så här:
 

21 Augusti

God morgon på er!
Här blev det lång sovmorgon i dag igen men nu är det full rulle. Jag och Vide målar samtidigt som jag har middagen igång och gör mig iordning. Multitasking. Nu ska jag blåsa håret för efter maten åker jag och Håkan in till Lisch medans Vide får hänga med "Hoho" (farmor alltså).
Hörs sen!


Lyckad nattning och ett omåttligt sug

God kväll på er!
Här sitter jag själv i soffan och häckar. Håkan är ute i garaget och målar och Vide sover sedan ett tag tillbaka. Första kvällen på länge som han somnar direkt när jag lägger honom. Brukar försöka ha honom i säng vid åtta men det senaste har han legat och korvat, skrattat, kastat nappar, ropat mamma/pappa (så ska vi komma och ge honom en slängpuss i dörröppningen), stampat i väggen och grejat ibland ända till halv tio. Antar att det återgår till det normala när han är tillbaka på förskolan igen och får trötta ut sig ordentligt men just i dag har vi hoppat över middagsvilan och det har funkat bra. Någon gång vid halv fem bad han om tutte och nana men annars har han varit pigg och som sagt somnade  han som en stock direkt vid läggning. Gött.
Just nu är jag lite småhungrig och har i kväll haft ett otroligt sug efter matjesill(?) Whaaaat? Lite dålig tajming att få det lagom till affären stängt bara. Det får bli en sväng dit i morgon!
Medans jag letar upp något annat ätbart så får ni ha en fortsatt fin kväll så hörs vi i morgon!
 
Här har ni en bild på mig där jag matchar ingången till Ikea i Linköping (det är min allsångssjungande mor som tagit bilden och mums mums var tyvär inte närvarande) och som vanligt när mamma fotar så hamnar man långt bort...
 

Fika bör man annars dör man

Nu tar jag paus från städandet (eller snarare paus i slappandet för städandet blev det inte så mycket med). Men va fasen en fikapaus måste man väl få ta oavsett vad man pysslar med höhö.
 
Godaste formen av kaninmat.
 

Ett steg fram och tjugo tillbaka

Här gör jag mitt bästa för att städa. Huset är i stort (med betoning på stort) behov av dammsugning men först måste jag leta fram golvet under all skit som har samlats men det känns lite meningslöst när det två minuter senare ser precis likadant ut.
I dag jobbar jag i stark motvind kan man säga...

20 Augusti

God morgon på er!
Här har vi sovmorgnat oss ordentligt vill jag lova (och karsloken ligger fortfarande och trynar).Tänkte slänga upp del sex av linköpingsresan men den dagen tog jag så fruktansvärt lite bilder. Tror vi hade lite av en slappardag och jag låg mest och läste tror jag.
 
Första bilden togs vid lunchtid (för maten måste man ju fota liksom)
Bild nummer två togs inte förren på kvällen då det var dags för kräftskiva.
Efter maten gick vi till badet...
...och till och med jag hoppade i.
Jahopp mer bilder blir det inte från den dagen men det blir destå fler nästkommande dag.
Nu ska jag gå och skaka liv i min karl.
Smell you later!

Bättre sent än aldrig?

Ja det får bli en sen liten uppdatering eftersom jag ändå sitter uppe och ugglar. Den här dagen har ju blivit ganska bra ändå till slut och till och med solen kom fram. Håkan har slitit med skjulet hela dagen och jag får nog ta lite bilder i morogon så ni får se vad som är på gång. Eftersom Håkan jobbar och står i så överraskade jag honom med att baka hans absoluta favoritkaka *trumvirvel* morotskaka. Eller så värst mycket överraskning blev det ju inte eftersom han kom in när jag skalade morötter och lade dom i en gryta för att koka och frågade vad jag gjorde. Han skulle väl knappast gå på att jag kulle stuva dom. Glad blev han i alla fall och det var ju det som var meningen höhö.
Lite annat pyssel jag har ägnat mig åt i kväll är att måla naglarna. Nu på semestern har jag sparat ut dom lite längre och gjorde en liten variant på fransk manikyr. Hade tänkt ha ett annat lack än ett helt genomskinligt över men det hade givetvis torkat igen. Ganska nöjd trots att det var hundra år sedan jag höll på med sånt (i högstadiet hade jag fransk manikyr på naglarna typ jämt).
Hoppas ni får en fortsatt fin kväll så hörs vi i morgon!
 

Skåneresan del sju

Många delar blir det men här kommer fler bilder.
Torsdagen spenderdes i Helsingborg hos moster Neta och Lasse. Först var vi snälla och åkte dit och dumpade hunden hos dom så att vi kunde åka färjan över till danmark.
 
Vide fick en bullmuta...
Förvånat resesällskap.
Matpaus på båten för den minsta.
Framme (fast några sega fastnade på andra sidan gatan...)
Målet för resan var en gass på det här stället (hit åkte vi alltid när vi var små och glassen är "to die for" så att säga)
Maria Montazami was here!
Glass grädde och sylt. Mums!
Lycklig kille.
Mätta på glass så drog vi en veva på byn.
Myzigt!
Sedan tog vi båten hem igen och resten av dagen i bildformat kommer i ett annat inlägg.

19 Augusti

Här har ni en sur och vresig morsa. Av någon anledning kunde jag inte somna i går kväll. Det var bara stört omöjligt. I dag känns det med andra ord som att någon har kört över mitt huvud med en ångvält. Inte nog med det så har jag en flåsa stor som gästrikland i käften. Och vart fasen är solen och de tjugofem graderna som utlovats i dag? Va? Jag kräver svar!
Nu har jag gnällt färdigt för ett tag och ska svepa min smoothie så jag blir glad igen.


Ett illaluktande misstag

Ni vet ju vid det här laget att jag kör på no poo när det kommer till ansiktsrengöring. När vi var och handlade sist så behövde jag köpa en ny olivolja för ändamålet och högg tag i en flaska som såg liten och behändig ut. När jag kom hem och skulle använda den kände jag direkt att den luktade..vitlök!
 
Inte så mysigt att smeta in den stanken i ansiktet kanske...
 
 
 
 

18 Augusti

God morgon!
Här kommer del fem av Linköpingsresan.
Den här dagen åkte jag och mamma iväg själva in till Linköping för lite shopping och jag lämnade därför kameran i Håkans vård. Här har ni resultatet!
 
En glad Vide.
En sväng till badplatsen för att kolla in läget...
...slutade med klädsim!
Vide fick låna farbrors t-shirt.
Sedan kom jag och mamma hem igen och jag placerade mig i en solstol och hade sån här söt utsikt.
Vide fick ett par nya shorts som passade perfekt.
Lite grillat till kvällsmat.
och för de som vågade så avslutades dagen med ett dopp.
 

Skåneresan del sex

Här kommer fortsättningen på utflyktsdagen. Vi befann oss i Mölle och var på väg till Kullaberg. Där uppe har man jättefin utsikt.
Spännande tyckte Vide.
Efter Kullaberg drog vi vidare till Krapperup slott och först gick vi förbi ett fik som var så mysigt.
Slottet.
Runt slottet fanns en stor och fin park som vi spatserade runt i.
Ljuset!
Efter en varm dag hoppandes i och ur ännu varmare bilar så var det dag för ett kvällsdopp och till och med Vide vågade sig i.
och Sixten med!
Sämre kan en ha't.
Väl hemma i husvagnarna igen så avslutades dagen med smaskig ostbricka...
...och en hund som var på sin vakt höhö.

17 Augusti

Hej!
Jag har verkligen hamnat i en form av semesterbubbla nu för jag bara slappar runt och sitter knappt någonting vid datorn. På förmiddagen har vi i alla fall varit på banken och betalat av topplånet på huset. Känns gött. Efter det fikade vi lite hos svärisarna och vidare hem för pannkakslunch. Nu sover Viden middag och Håkan grejar med förrådet. Själv så har jag grejat lite inomhus och under min framfart lyckats trampa på en kladdig kalaspuff ungefär femtioelva gånger (och ändå orkade jag inte böja mig ner och plocka upp den...)
Hepp nu ska jag greja lite till här så hörs vi lite senare.
Pryder inlägget med min mest gillade instagrambild (tagen genom bilrutan på väg från smögen)


Dålig bloggning

En varm och solig dag även i dag så bloggen blir lite lidande. Fast snart är hösten här och då lär det väl bli ordning på torpet igen får vi tro.
Håkan jobbar och står i och jag och Vide har gjort lite nytta genom att gå till affären och handla lite och snart ska jag ställa mig och laga mat. Känns fasen inte som att jag gör annat än att laga mat och torka diskbänken nu på semestern höhö.
Fast först ska jag slappa några minuter i soffan med plommon som jag fått av bästa grannarna samt bläddra lite i den här godingen som låg i brevlådan.


16 Augusti

Här kommer del fyra av Linköpingsresan. Lika bra att beta av alla bilder så jag hinner med det innan semestern är slut höhö.
 
Vi befinner oss på Kolmården som ni kanske kommer ihåg. Efter att vi åkt färdigt linbanan så begav vi oss till marine world.
Där skulle vi och tusen andra äta och då gick hamburgergrillen sönder men vi hade tur och fick de allra sista hamburgarna. Alla andra fick äta nuggets.
När vi käkat bänkade vi oss för delfinshowen och det var fler än vi som vill se...
Efteråt var vi sugna på glass men första kiosken vi förökte beställa i så var mjukglassmaskinen sönder (börjar ni se ett mönster?) Till slut hittade vi en kiosk som kunde servera oss glass och när vi precis fått våra exploderade maskinen...typ haha.
Vide hade somnat <3
Vi tittade på pingviner under vatten...
...och...fåglar.
Efter en rejäl tupplur så vaknade Vide till liv igen.
Så vi gick till bamses värld.
Eftersom Vide sov när vi åt glass så skulle ju han också få något gott. Pankakor med sylt och grädde fick det bli.
Och lite rutchkaneåk på det.
Ett åk i bamses kaffekoppar fick det bli också.
Jag hittade ett par kömpisar.
Sedan vandrade vi utåt och hittade lilla mamma som var på väg ner från ö-vik och kulle passa på att hälsa på oss.
Sedan åkte vi hem och åt tacos och det var den dagen det.
Fortsättning följer....
 

Ett förråd och kvällsbesök

Hej på er!
Vilken jädra go dag det har varit i dag då. Förutom det lilla problemet att vi har varit tvugna att stanna på hemmaplan eftersom förrådet vi har beställt skulle komma i dag. Håkan var som ett litet barn (på crack) på julafton när lastbilen backade in på gatan. Efter noga inspektering visade det sig att vi hade fått deluxe dörren(en sån med handtag ni vet...höhö) i stället för snålvarianten vi hade beställt (en sån där man knäpper ihop med ett hänglås). Panik i ledet! Håkan ringde och var orolig men jag tyckte att klantarna gött kunde ge oss den dörren gratis. Så blev det också och där hade vi tjänat in två härliga laxar.
Håkan har mest donat med det stackars förrådet i dag då och jag har varvat mellan solstolen, soffan och spisen faktiskt. Jag kan ju inte bara slöa.
Nu har svärföräldrarna hittat hit också och jag har förberett mig genom att baka en smaskig kladdkaka (fast smaskig återstår det ju att se om den är).
Hoppas ni har haft en bra dag!

Så här ser en klarblå himmel ut.

I dag känner jag inte för att sitta framför datorn så vi hörs i kväll när solen gått ner.


Mor lilla mor

Mamma var ju på besök här nere ett par dagar och passade på att sova över en natt här. Frukost dukades fram på morgonen och mamma högg in på osten.
 
- Helvete vilken slö osthyvel ni har!
...
- Oj plasten är kvar...
 
*Ridå*
 
Nu innan hon åker hem igen har hon spenderat ett par dagar i huvudstaden och självklart fick hon sjunga med mums mums i går.

15 Augusti

God morgon på er!
Här har vi precis vaknat till en varm och solig dag så jag passar på att äta frukost ute på altanen.


Bänkade

Nu sitter vi bänkade framför svärisarnas tv för att se avslutningen på allsången och även hålla ett getöga öppet efter min mor som är på plats och har snikat till sig en plats framme vid scenen. Spännande.


Slappt

Här har vi haft en varm och hyfsat solig dag så eftermiddagen har spenderats utomhus. Vide leker, Håkan grejar och donar och jag sitter på altanen med en bok. Bra fördelning om ni frågar mig.


14 Augusti

Hej på er! Sorry för sen updatering men bloggen har krånglat som fasen. Är det fler än jag som har problem med det jämt och ständigt? Känner mest för att göra köttfärs av den där jävla kon!
I alla fall. Har ju fortfarande massa bilder från början av semestern att visa så här kommer del fem av skåneresan.
 
Dag tre var en utflyktsdag och vi startade den med att åka till Arild. Hit åkte vi alltid när vi var små och köpte glass i en kiosk fast den kiosken är boningshus nu för tiden. Det är hur som helst väldigt fint i Arild och värt ett besök med eller utan glass.
Titta på båtar är skoj.
Ett hus med vimplar <3 <3 <3
Sötizar.
Efter Arild åkte vi vidare till Mölle.
En som fotar nästan lika mycket som jag höhö.
Här tvingade jag Håkan att ta en "fin" bild på mig och Vide men det gick ju så där med solen i ögonen. Sött.
Fina syrran.
Vi blev änna hungriga så vi satte oss på uteserveringen "systraran på piren".
Grabbarna grus lekte med...grus.
Törstig blir man.
Vi beställde in varsin sillamacka. Mums!
Killarna fick dela på en talrik pommes.
Sedan såg vi oss omkring lite. Det är ju så jädra fiiiiint överallt!
Sedan drog vi vidare upp på Kullaberg men de bilderna kommer i nästa inlägg.

Borås djurpark del två

Här kommer de sista bilderna från i Lördags.
 
Vi hamnade hos björnarna.
Det låg en björn och slumrade precis under bron.
Vargar fanns det också.
och andra söta djur...
Vide vågade inte gå genom rävgrytet själv så Håkan fick krångla sig igenom också och då gick det bra haha.
Håkan fångade ett eget litet djur...
En nyfiken elefant.
Hej hej.
också avslutar vi med en bild på Vides favoritdjur "aff".
 
 
 

Jag har ju glömt visa

Vides möbler är ju färdigmålade vettja. Skitbra blev det verkligen!
och kan ni tänka er att några kalasballonger fortfarande hänger i(!) Snart två månader och still going strong liksom. Scaaaary.
 

Borås djurpark del ett

Det blir mycket hur gör djur i sommar känner jag men djurparker är ju skôjigt för hela familjen liksom. Vi gjorde en favorit i repris från förr året och drog med oss familjen Larsson också. Mucho trevligt!
 
Först hamnade vi hos flamingosarna och dom ser ju bara för sköna ut när dom struttar runt med huvudet under vattenytan.
Söta kaninisar (nä det var inte Vide som hoppade upp och ner ryckandes Håkan i armen och ville ha en kanin det var jag...)
Vi gick in för att klappa grisarna men Vide var lite harig. Håkan vågade klappa i alla fall.
Saga var modig som klättrade upp här tycker jag.
Vide lekte titt ut i getternas hus.
Happy kid.
När vi jagat grisarna färdigt var det dags att leka av sig lite på lekplatsen...
...och titta på pingviner.
Sedan var vi redan döhungriga så vi grillade korv och drack festis och Vide flörtade till sig en kaka.
Sedan var det dags för lekplatshäng igen.
Mot rutchkanan!
Men paaaappaaaa! Du ska ju också åka fattar du väl!
När vi lekt färdigt drog vi vidare mot nya äventyr.
Fortsättning följer...
 
 

13 Augusti

God morgon på er lite i efterhand. Jag har legat och trynat bra länge i dag men jag kände att jag behövde det. Helgen har varit full av aktivitet så jag passade på att ha lite bloggpaus. Det är ju trots allt semester. Men nu antar jag att ni har tröttnat på min fredsgsmysbild så här ska ni få se min frukost i stället (höhö). Bilder från helgen dyker upp senare!


Nu är det slut på veckan...

...det är dags för fredagsmyyyyyyyyys! (Tro det eller ej men det serveras ingen brunsås till detta)
Ha en trevlig kväll!

Utflyktsdag

Hej på er!
Dagen har jag, mamma och Vide spenderat på smögenbryggan. Fast den mesta delen av tiden har väl gått åt att ta sig dit och hem. Kära mor passade på att köra lite vilse också så vi har fått en ordentlig sightseeing kan en säga.
Här kommer några bilder!
 
Väl framme var vi vrööölhungriga så vi satte oss på ett ställe och beställde in mat.
Vide var lite trött efter bilresan...
...men piggnade till när han fick lite mat.
Efter maten kikade vi runt lite och Vide var överlycklig över att få titta på alla båtar.
En...mås?
Fint.
Innan vi åkte hem passade vi på att köpa med oss lite gottigheter hem. Den här fick stanna kvar dock...
 

10 Augusti

Jag tycker vi kickar igång den här dagen med del tre av bilderna från Linköpingsresan. Dag tre spenderades på Kolmården och där tog jag en jäklans massa bilder så det blir till att dela upp de bilderna i omgångar.
 
Here we go!
Djurrumpor av varierande art...
Fler djur.
Afrikanska elefanter är ganska så stora...
En liten apa.
Apans kusiner.
Vi hade siktet inställt på safari-linbanan
Det var mysigt att hänga och slänga mellan trädtopparna och kika ner på djuren och det är säkert trevligare för dom att det inte körs runt med bilar där inne längre.
Fin utsikt hade vi ju också.
 
Fortsättning följer...
 
 

En extremt skitig bil, chips och Ryan Gosling

Då sitter en med bakändan djupt nedsjunken i soffan då precis som det ska vara så här på kvällskvisten. Bara jag och Viden hemma nu. Håkan är och tvättar våran gamla bil eftersom vi äntligen ska få tummen ur att lägga ut den på blocket. Det tog ju bara drygt ett år. Här går det undan...eller inte. Ni kan ju tänka er vad skitig den är efter att ha stått ute så länge. Håkan har hållit på i över tre timmar men är ännu inte färdig så ni kan ge er på att det blir ordentligt gjort.
När jag har slängt Vide i säng så har jag i alla fall bokat dejt med en påse lantchips och mr Ryan Gosling. Dubbelmums!
 
Här kommer några bilder från i dag.
Eftersom solen var framme så passade Håkan på att klippa gräset och fick hjälp av Hugo.
 Jag bullade upp med fika (hahahohohehe)
En sovande Sixten.
Soldyrkare.
En vaken Sixten.
och lagom till att jag skulle börja skriva det här inlägget så ringde mamma och mormor upp mig på Skypen.
Mycket trevlig dag!
 

Nyshoppat

I Linköping så passade jag på att dra en veva på stan och shoppde för första gången på ttyp tio år en ny sjal inför hösten att ha till skinnjackan. En sådan där tub ni vet som man slänger några varv runt halsen och ska se så där avslappnat snygg ut (åtminstone så gör alla andra det). Själv tycker jag att jag ser ut som en strypt hamster men jag skiter i det den här gången för den här var så jädra snygg. Jag skulle bara ha'n!
 
Vad tycker ni? 99 pix på gina tricot.

Kan någon förklara hur det här gick till?

 
Syrran ligger i min solstol och steker fläsk medans jag steker...bacon...inomhus...
Snacka om orättvis arbetfördelning!
Mvh upprörd köksslav

9 Augusti

God morgon god morgon.
I dag har väderleksrapporten lovat sol från en klarblå himmel men än så länge ser det trevande ut. Några som travat in just i detta nu är syrran med kottar så här är det liv i luckan vill jag lova. Jag får väl joina cirkusen nu och inte sitta här med näsan i telefonen.
Vi hörs sen!


Pippiränder

Titta här då vilken fin tröja Vide har fått! Hemtickad såklart av bästa gammelmoster. Nästan så jag längtar till hösten så den kan komma till användning...eller vänta nu den är väl redan här?
 
 

Bilder från i går

Jag var fruktansvärt dålig med kameran i går. Jag var väl helt enkelt upptagen med att tjöta. De få bilderna som togs kommer här.
 
Värdinnan är en mycket pysslig liten dam och visade upp diverse projekt. Hon har bland annat virkat ett par hot pants.
Också håller hon på med ett megamegamega stort korsstygnsbroderi som ska bli ett stort kyrkfönster med zelda i. Hon har hunnit en fin liten bit.
Stora korsstygnslådan.
Fina August och Dianus
Hon kan sticka också! Här är en älg med fågelbollar på huvudet.
Självklart blev det lite virkningskurs i soffan.
Fina Anna- Lena.
Dianus var het i Augusts brillor.
Sedan bar det av ut i natten och jag lyckades ta en enda bild inne på stadt så den får avsluta inlägget.
 

8 Augusti

God morgon på er!
Här har ni en som är seg vill jag lova. I går blev det spontan utgång till Tisdax. Eller spontan var den ju egentligen inte eftersom den var planerad sedan länge men jag hade egentligen inte kunnat hänga med eftersom jag inte hade någon skjuts och så helt plötsligt hade jag det så hej hopp liksom.
Mycket trevligt var det att hänga med mina brudar men jag går nog fasen aldrig till tisdax igen om det fortsätter att vara gammeldans där. Musiken ska vi inte ens prata om och gick en fram och önskade låt så fick man till svar att den kan vi inte spela nu för det är inget folk här...(!) Undrar just varför det inte är någon på ditt dansgolv ditt tappade pucko. Kanke för att du spelar skitmusik?
Jaja nu ska jag sluta gnälla för det har jag fått nog av den här morgonen. Vide vaknade på sin allra mest felaktiga sida och det har varit trots och gnat utan dess like men efter ett bad så blev han på bättre humör även om det inte framkommer på bilden hähä.
 
 

Skåneresan del fyra

Nu tänke jag förvirra er lite grann genom att slänga in bilder från skåneresan (som jag ju inte är färdig med på långa vägar)
Del tre på dag två kommer här och som ni kanske minns så befinner vi oss i hembygdsparken och har precis lämnat den läskiga pytteskogen.
lite sketet vatten.
Vem behöver ståbräda liksom?
Till slut så fick barnen syn på den enorma lekplatsen så där stannade vi självklart en stund.
Vi passade även på att äta en glass.
också försökte vi låta bli att mate getterna med spaghetti (jag vet inte vad som var mest chockerande för mig, skylten i sig eller att jag tydligen har stavat spaghetti fel i alla år)
Det hade börjat bli kvällning och vi började bli hungriga så vi åkte in mot centrum och jag hittade de stördaste skyltdockorna ever.
Vi satte oss på en mysig uteservering på torget som heter Telegrafen. Något som inte var lika myzigt var att Jonny blev stucken av en geting i örat. Aouch. En kall cola fick svalka.
Håkan blev inte stucken men han stack sitt finger i näsan...
Nämen chaaaa jag hamnade på bild!
Eftersom syrran la ut en så smickrande bild på mig så får väl jag kontra...
mmmmmm mat!
Dagen avslutades med rödvin, chips och tjöt i förtältet men det fick jag inte på bild men jag fick i stället bild på en busunge som inte tänkte somna.
 
 

7 Augusti

Jag behöver prata ut. Om mina ögonbryn alltså. Jag har i ren semesteranda inte plockat dom på sisådär två veckor men på något mystiskt vis har det försvunnit en massa strån ändå så just nu ser jag inte riktigt klok ut. Schletenheten har fått ett ansikte liksom (och då har jag inte ens nämnt min flötiga utväxt eller tre dagar gamla maskara...) Så där, då har vi avverkat dagens viktigaste ämne redan före frukost. Perfekt! God morgon förresten (känsliga läsare blunda nu)


Den här dagen alltså

Ja jösses vad seg jag är. Efter två veckor på vift har jag riktigt längtat efter att få komma hem och bara slappa resterande tre veckor av semestern. Fast här sitter jag nu med myror i brallan och klättrar på väggarna (nåja armstödet till soffan snarare) och har redan tröttnat rejält på tillvaron. En dag tog det alltså (eller snarare en halv) Jag vill göra något men vet inte vad och det riktigt kryper i skinnet på mig. Fattar ni vad jag menar?
Vädret gör ju inte saken bättre heller. Dystert minst sagt...
 

Linköpingsresan del två

Dag två bjöd på solsken så vi bestämde oss för att åka in till gamla Linköping (och jag varnar härmed känsliga läsare jag kommer garanterat att nöta ut ordet "mysigt")
 
Vi började med ett besök inne på Cloetta.
och tog det rätta...
Sedan började vi vandra
Mysigt som sagt...
Det gick runt personer i tidstypiska kläder och även det var väldigt mysigt såklart.
Vi blev sugna på fika.
Sedan åkte vi in till centrum och shoppade lite men det fick jag inga bilder på och resten av dagen och kvällen blev även den ganska fotograferingsfri måste jag säga. Men den avslutades i alla fall med sällskapsspel och vattenmelon i svartvitt.

6 Augusti

God morgon på er! I dag vaknade jag pigg som en nyfölöst mört klockan halv åtta(!) känns lite onödigt så där när en har semester och allt. Inte mycket att göra åt utan det var bara att kravla sig upp och göra frukost. Till slut så vaknade mina killar till liv så jag slapp sitta själv och uggla i alla fall. Får se vad vi hittar på i dag. Vädret lämnar mycket att önska om man säger så... En frukostbild var ju längesedan jag slängde upp höhö


Linköpingsresan del ett

Här kommer då de första bilderna från veckan i (och omkring) Linköping.
Ingen bilresa utan en rejäl fikapaus med betoning på rejäl...
Första stoppet på resan blev Gränna. Där finns polkagrisar i långa rader.
En rymdgris någon...?
Vi passade på att strosa runt lite och Vide fick lifta med farfar.
Mysigt
 Vide hittade en gunga.
Efter gränna så gasade vi långt ut på vischan exakt tre koma sju mil utanför Linköping och där hittade vi stugan. Fin va?
Jag och Håkan fick sova här.
Stugan var sjukt mysig (överdoserar snart det ordet)
Vide hittade småsten att kasta och var nöjd med livet.
Vi gick en runda i krokarna och hittade en latjo rutchkana.
...och kossor.
...och båtar.
Kvällen avslutades med grillning men det fick jag visst inga bilder på.
Fortsättning följer

5 Augusti

Nu är vi på hemmaplan igen!
Borta bra men hemma bäst och det verkar som att vi fick med oss solen från östergötland hit också (i alla fall för stunden). Vi har haft en kanonvecka och huset vi hyrde var verkligen jättemysigt. Hyresvärden upplyste oss om att hyresgästen veckan före oss var Cecilia Frode. Det kändes lite stjärnglansigt och extraordinärt måste jag säga *stalker*.
Jag har såklart sjuuuuukt möe bilder att visa men det dyker upp lite senare. Just precis nu ska jag slänga mig i soffan med ett par mackor framför en apkul jul (nä det var inte jag som valde film...)
 
Ze mackor
 Inte min favoritfilm (men vad gör en inte för sitt lilla tröll)

RSS 2.0