Me&I- Party

Tjo tjip!
Sitter och trycker i soffan som vanligt. Har i eftermiddag varit på Me&I-party hos Lena och det fanns ju en massa fint man ville ha egentligen. Ska ju till Ullared snart så man fick hålla i plånboken lite. Köpte i alla fall ett par jättefina tajts och en skarf som Vide ska få i julklapp. Jag ska själv ha ett Me&I-Party tisdagen den 16 november kl 18. Har skickat ut inbjudningar på fejjan men om jag har glömt någon och du gärna vill komma så kan du anmäla dig här på bloggen också.
Nu vankas det mat och filmmys!

Bredvid mig nu har jag världens mysigaste lilla plutt

31 Oktober

Yo!
Sitter här och rotar bland mitt smink och planerar lite inför nästa helg (med vissa saker kan man tydligen vara ute i god tid...)
Grabbarna sover och jag har minsann fåt nackspärr igen. Kul.
Har jag något vettigt att skriva egentligen? Nä.

Vide fick smaka potatis härom dagen och det var tydligen inte gott. Men han var ju så jättesöt när han satt i sin stol <3

Ingen panik nu

Ni behöver inte sätta eftermiddagskaffet i halsen för vi ska naturligtvis inte klämma i oss allt detta godis. Jag har såklart gjort en helomvändning gällande halloweenutstyrsel för i går fick jag syn på strössel som fastnat på en tejpbit och blev då fruktansvärt inspirerad (himlen öppnade sig och änglarna sjöng ungefär) så nu ska jag vara "candy girl" i stället. Jag har fixat massa "material" idag och får väl be Håkan låsa in det någon stans så det finns kvar till nästa helg...

Lite inspiration

Här slår vi på stort

Är det lördag så är det...


30 Oktober

Halli hallå!
Här sitter jag och hänger fast jag har annat att göra. Vi ska sart dra till stan nämligen och jag får väl försöka hoppa ur pyamasen innan det höhö.
Hörs när vi kommer hem igen!


Okej jag ger mig

Har ju alltid tänkt att jag skulle våga vägra det här men va fan NU ÄR DET DAGS FÖR FREDAGSMYYYYYYYYS!


Vem fan behöver tv?

Hej igen!
Har haft en mysig dag med syster och systerson (torts att han åt upp alla mina digestivekex och efter att dom var slut gav sig på mitt knäckebröd)
Malin fick med sig hela min sopsäck med utrensade kläder och ska skicka runt den tills allt är borta. Bara jag slipper se den så. 
Nu skulle man egentligen poppa en påse popcorn för här är det underhållning på hög nivå.

Teven ska tydligen upp på väggen

Just nu...



29 Oktober

Hallå där...
Här sitter jag och surplar thé. Vide har somnat igen lite tidigare än han brukar men det passar ju bra i dag så han hinner få lite sömn innan huliganerna kommer. Vi får nämligen besök av syrran och Hugo om en stund. Annars händer det inte så mycket mer ska väl fortsätta med mitt garderobsprojekt, barnrumsprojekt och rensningsprojekt men först slappa framför datorn. Får väl rota fram "Hitta Nemo" också så den ligger framme till minihuliganen höhö.

Syrran med en tre dagars mini Vide

Ordning och reda pengar på...

Så där nu sitter jag och slappar lite i soffan. Är så jävla nöjd med mig själv just nu. Har rensat ur båda garderoberna och nu håller jag på och organiserar allt. Har bytt ut klädhängare så jag har samma sort (ser genast lite mer städat ut då) har även slagit in kartonger i papper för att ha strumpbyxor i osv.
Så här ser ena garderoben ut. Jag har ju inga före bilder men det såg väl i princip ut som bilderna nedan fast inne i garderoben i stället. Katastrof med andra ord.


Blir mycket bättre ordning när jag har de här lådorna. Förut låg ju allt i en enda hög och man hittade ingenting.
I den röda lådan har jag skärp och lite annat småbös och i den gröna har jag strumpbyxor.


Man kan ju också köpa snygga lådor men har man en sambo som badar i kartonger på jobbet så räcker det att man flaxar lite med ögonfransarna så får man så många man vill ha. Ganska roligt pyssel för såna som mig som älskar att slå in paket.
(Och nej rött och orange skär sig inte alls...)


Just nu...

Här är det fullt ös medvetslös som gäller. Jag är så sugen på att få iordning på Vides rum så nu har jag börjat rensa som en tok.

Fast nu sover Vide där inne så nu har jag gått över till mina garderober.



Det är inte ofta det händer men ibland får man ett ryck bara.
 


Fram med trasan

Hmmm. Jag kan nog inte längre lura någon att strösslet från min cupcakefrossa är ett slags käck bordsdekoration som matchar mina ljuslyktor...


The strössel have to go helt enkelt

28 Oktober

Morrn morrn!
Hade i natt en väldigt sjuk dröm. Kommer inte ihåg alla detaljer men jag blev typ osams med allt och alla, Håkan gömde ett meddelande till mig i en bläckpenna, jag fick 400 kr i timmen för att plocka kantareller och baka bröd (ha!) också åkte jag en jävla massa hiss. Någon drömtydare där ute som har lust att ge mig en analys?
Nä jag vill nog inte veta.
Det blev förresten inget bad i dag för Vide vaknade med snorig näsa och hosta. För övrigt var jag tvungen att bokstavera dom orden i min mobil när jag messade förut. Känns som om dom kommer att användas mer flitigt nu när man har barn...

Snuvig men glad ändå



Kakmonster

Så där ja nu hinner jag skriva lite här. Vi hade det jättemysigt på öppna förskolan och fick en ny smakupplevelse i muffins med ahlgrens bilar i. Riktigt smarrigt faktiskt. Efteråt fick vi spatsera hem i spöregn och det var ju inte lika kul...
Resten av dagen har jag ingenting alls planerat. I morgon däremot ska vi nog gå och bada lite med Sandra och Lukas. Kanske följer Håkan med också om vi har tur. Nu ska jag plocka fram lite fika.

Den här glada lilla skiten sover nu...

...så då kan jag ägna mig åt datorn och det här:




27 Oktober

Nu ska jag packa ihop det här lilla trollet och gå till öppna förskolan


Älskling

Dregglig men söt


Moff

Oj oj här sitter jag och moffar. Det blir så när man har storhandlat, man har så mycket gött som ligger och dräller överallt så man vet inte vart man ska ta vägen. Just nu är det ostbricka, snickers, cupcakes och cola på samma gång. Inte så bra. Man borde egentligen ta tag i det här med matvanorna. Laga mat varje dag och ha lite mer fasta tider på dygnet då man äter. Sedan Vide föddes har jag helt plötsligt blvit jätte dålig på att äta frukost, skulle typ dött förr i världen om jag inte fick i mig någonting på morgonen. Mitt på dagen vet jag aldrig riktigt vad jag ska äta eftersom jag lagar mat först när Håkan kommer hem. Det blir mest att man småäter hela tiden. Inom en snar framtid ska ju Vide också äta riktig mat och det är väl lika bra man får in lite rutiner redan nu.

Bye bye snickerslunch!( Ja ni läste rätt jag åt "lunch" nu)


Förlåt mamma...


26 Oktober

Har haft tjejerna hemma på fika och jag bjöd på hembakade cupcakes som blev riktigt smarriga faktiskt (om man lyckades få bort allt papper då...) Jag kanske inte är en total katastrof i köket trots allt.




Ser ut som värsta barnkalaset men det var ju faktiskt några barn inblandade så det kanske jag kommer undan med.
Nu sover Vide sin eftermiddagslur så jag ska passa på att sitta klistrad framför datorn. Plockat undan har jag nämligen redan hunnit göra. Soffan here I come!

Chicken

I går kväll var jag med om något mycket traumatiskt.
Vi satt i godan ro och myste i soffan framför en film när plötsligt en spindeljävel gick till attack (eller nja den sprang över golvet och in under soffan).
Jag höll på att skita på mig, svimma och dö på samma gång. Håkan fick inte en lugn stund förren han hade jagat fram det lilla aset, slått ihjäl den, spolat ner den i toalettstolen och stängt locket. Jag lovar och svär att den var stor som en igelkott och ute efter mitt blod. Tydligen var det tredje monsterspindeln på bara några dagar som Håkan haft ihjäl. Tack jag vill inte veta. Fattar inte varför jag är så jävla rädd. Snälla säg att det finns någon mer där ute som får panikattack bara man ser en svart fläck på marken? Inte?


25 Oktober

Tjena tjena.
Pausar lite i soffan efter att ha röjt upp lite. Nu är det i princip bara dammning och dammsugning kvar och möjligtvis två toaletter som behöver sig en omgång. Lilleman har somnat igen så nu ska jag försöka få i mig lite frukost. Om jag kan skrapa fram något ätbart förstås. Det ekar rätt tomt i kyl, frys och skåp. Tur då att vi ska åka och storhandla i kväll. Är det bara jag som tycker det är roligt eller? Ostbricka får det banne mig bli till kvällsmat i dag. Är så grymt sugen på brieost! Skulle fan kunna gifta mig med en brieost (Håkan vill ju ändå inte).
Hepp frukost var det ja...

Så go så man skulle kunna käka upp honom men det får nog bli en macka


Gustav 25 år

Här kommer lite bilder som jag helt utan skam i kroppen snott från syster yster.







24 Oktober

Morrn!
Äggmackor på gång här. Satan vad hungrig jag är. Lilla vickevide har somnat om igen och Håkan bråkan går det ju inte få liv i så här dags så jag sitter som vanligt klistrad vid min dator.
I går åkte vi ut till Järpås och käkade med Malin, Jonny och Hugo. Tacosallad blev det för min del. Efter det fixade syrran och jag oss för att åka till Rackeby en sväng och hälsa på gamla polare. Mögel hade bygdegårdsfest för att fira sina 25 år och det ville man ju inte missa. Var nog länge sen jag hade så kul! Malin körde och jag gick så vi höll oss till äpplesaft och jordnötsringar. Jag var så redig och hade laddat batteriet på kameran men när jag kom fram till järpås hade jag ju såklart glömt minneskortet. Fanhelvetesjävlaskit. Så jag får väl vänta tills bilderna kommer upp på Malins blogg så snor jag dom därifrån helt enkelt. Väldigt lyckad kväll var det i vilket fall.
Näpp äggmackor var det ja...

Lilla älskling hur många hakor kan man ha? <3 <3 <3

Var sak på sin plats?

Så här kan det gå när Håkan klär på...


23 Oktober

I dag gav Håkan mig en rejäl sovmorgon. Gött!
Lillplutten vaknade vid fyra i morse och hade problem med snorig näsa. Han är lite småförkyld. Fick till slut plocka in honom till oss och då vaknade han ju såklart till och låg och skrattade och snorade och gjorde glädjetjut. Han var så söt men man är ju inte görpigg själv så tidigt på morgonen. Som tur var somnade han om efter att jag sjungit lite blinka lilla stjärna. Han somnar som på beställning när jag sjunger den för honom haha.

Halvsleten bild från soffmyset i går kväll.


Just nu...

Hurra pappa är hemma så jag kan käka på hans hand igen! Smaskigt...


Ett litet tips...

Tänkte att jag skulle tipsa er om min för tillfället absoluta favoritblogg manligt med Jonas Cramby (det blir smisk på rumpan för den som inte klickar in där)
Han skriver så fruktansvärt bra, roligt och tänkvärt (det här inlägget var jag tvungen att läsa högt för Håkan för att det var så förbaskat roligt) sen så tar han grymma bilder också. Klicka på bilden för att komma till bloggen.
djur4
Foto: Jonas Cramby
(Det är för övrigt grannkärringens pöjk, oj kallade jag just en 40 årig man för pöjk, ja jag gjorde visst det)

22 Oktober. Kunglig glans

Jahopp då travade vi i väg på fika hos fjällan i förmiddags och där fick man reda på att kronprinsessan och Daniel skulle åka genom Kvänum för att äta på mat & malt. Hade jag ingen aning om men så är det väl när man bor under en sten. Det är tur att man är bloggskadad så man har kameran med sig överallt. Efter supergod kladdkaka knallade vi fram mot "centrum" för att få oss en titt.

Hela Kvänum var ute på gatorna (höhö)


Vide tyckte det var mycket spännande...

Det var flera söta prinsessor på plats.
Söta Bella

och söta Tilda

Nu kommer dom


smile

Efteråt vill Vide låna bellas tiara...


Nu ska jag nog svänga ihop något ätbart.
Hej så länge!

Har ju glömt att visa er...

Så här blev det med gardiner i tv-rummet



Vide och jag har varit i affären så i kväll blir det julmust och popcorn!

Just nu...

...snöar det aset ute

Snabba ryck

Vill bara berätta om en lite rolig sak som hände i går på sjukhuset. Vi var tvugna att flytta oss mellan två avdelningar och blev följda av en sköterska. Ni som känner mig vet ju att jag går väldigt fort. Jag har så att säga en naturligt snabb gångstil och Håkan klagar alltid på att jag springer tio meter framför honom. Vi blev ju som sagt följda av en sköterska och även fast jag inte vet vart jag ska går jag några meter före hela tiden. Vi skulle genom ett par dörrar och jag hade Vide i famnen men lyckades ändå trycka till dörröppnaren med armbågen när jag svichade förbi. Fick då höra ett imponerat rop från sjuksköterskan som undrade om jag jobbade i byggnaden. Som dom brukar säga går man väldigt fort så är det ingen som hinner märka att man är ful också tror dom att man jobbar på sjukhus. 

Apropå jobb så har jag aldrig vetat vad Håkan jobbar med. Alltid när folk frågar står jag och ser dum ut och vet inte vad jag ska säga. Men nu har jag svaret. Det står ju på tablettasken.


Han gör alltså styrsystem för hydrauliska maskiner.
Jag förstår precis...


21 Oktober

Men åh! Välkommen tillbaka! Vad jag har saknat dig förbannade jävla mensjävel. I en perfekt värld hade du inte funnits...
Inte nog med det utan Håkan åker på konferens idag och kommer inte hem fören i morgon kväll. Dubbelsuck!
Hur fan ska det här gå? Jag vågar ju liksom inte sova själv. Bara tanken på det gör mig svettig under fötterna. Jag vet att jag är löjlig men jag kan liksom inte hjälpa det. Jag inbillar mig att det står läskikga gubbar utanför fönstrena, att någon under dagen har lyckats smita in genom den olåsta dörren och gömt sig i bastun för att på natten smyga fram och strypmörda mig eller liknande. Minsta ljud får mig att hoppa högt och ångra att jag någonsin lagt ögat på en skräckfilm.
Så är det någon som vill komma hit och leka vakthund? Jag bjuder på tre dagar gamel chokladpudding. Frestad? Va va va?

Har väl ingen bra bild att illustrera detta men lite läskig är den allt. Min bror dippar pommes i vaniljsås.


20 Oktober

Tjena tjena.
I dag har jag inte hunnit blogga ett enda skit som ni kanske märkt. Har nämligen spenderat dagen i skövde på KSS med Vide. Han skulle göra en isotop undersökning, en slags röntgen, av njurarna. Det är en sådan där rutinundersökning som görs efter att dom har haft uvi så man ser att det inte är något medfött fel med njurarna. Känns jättebra att dom kollar upp allt ordentligt. Vide skötte sig kanon trots att han blev stucken tre gånger (aj i mammahjärtat) inte lätt att sticka de där små liven.
När kontrastvätskan skulle verka i tre timmar drog vi till Dianus å Kalleballe och fikade och hade det allmänt gött. Vide slumrade gott på deras mysiga fäll i soffan. Personalen vi har mött i dag har varit helt underbar. Lidköpings torra idiotpersonal kan slänga sig i väggen.
När vi kom hem har vi myst i soffan hela familjen med pizza, godis och film.
Hmm hackigaste inlägget på länge men skit samma det har varit en lång dag och jag är rätt trött i bollen.
Nu ska jag slänga mig i sängen. Natti natti!

Den här fisen somnade tidigt i dag...inte så konstigt.


Mat för fan

Tjip!
Hemma från föräldragruppen och det var jättekul att se alla bebbar. En majoritet av pojkar var det också.
Nä nu hinner jag egentligen inte sitta här och mögla för jag ska käka snitsig snitzel.
Efter det ska vi dra en film och slåss om godisskålen.

Fint till en liten kille

Sitter och kikar på kläder till Vide och det kliar allt i shoppingtarmen.

Beanie Cap SEK 119, Katvig - NELLY.COM

Ulf Mini Shirt L/S SEK 129, Name It - NELLY.COM

Igor Mini Top L/S SEK 149, Name It - NELLY.COM



Pablo Sweat Cardigan SEK 279, Me Too - NELLY.COM
Allt kommer ifrån nelly.


19 Oktober

Hallå mina vänner.
I dag fick man minsann ligga och tryna till klockan nio. Inte helt fel.
Verkar som att det inte blir någon fika i dag med mammorna. Många som har snuviga barn och själv vill jag inte ut i regnet höhö. I eftermiddag däremot ska vi på återträff med föräldragruppen. Det ska bli lite spännande att se de andra bebisarna och höra lite hur förlossningarna gick.
Nu ska jag ställa mig i köket och greja lite så lilleman har någonting roligt att titta på (ja han älskar det) för det börjar bli lite gnälligt här. Dags för honom att sova en liten stund snart också.

Inte riktigt så här glad just nu


Smink smink smink!

Jag har fastnat totalt framför youtube i dag. Finns så många tuffa smink tutorials att titta på. Man blir så sugen på att sminka sig men när fan ska jag få tillfälle till det egentligen? Man är ju knappast på fest varje helg nu för tiden och tråkigt nog är det inte halloween varje dag.

Fast jag älskar ju verkligen smink och i går fick jag följa med fjällan hem och klämma på hennes palett som hon köpt och i dag har jag beställt min egna.

Härlig va? Jag vill bara käka upp den. Sen om det så bara är en sketen trökig måndag så ska jag banne mig ha knallgrön ögonskugga.

Nåt sånt här ska jag i alla fall försöka få till på halloween i alla fall


Pappa upp i dagen

Ja man får ju höra det några gånger att Vide är så lik sin far och det stämmer ju verkligen när man ser den här bilden. Här är han 10 månader och så söt som man bara kan bli.



Men betyder det då att han kommer se ut så här när han är femton...



I hope not...höhö



Nytt till lilleman

Måste bara visa den här superfina overallen som Vide fick härom dagen


Svärmor har hittat den på Ullared och jag älskar den! Jag är lite svag för randigt...

18 Oktober

Morrn morrn!
Fasen vad grått det är ute i dag. Det blir med andra ord ingen prommenad. Då kanske man kan få lite gjort här inne. Det är det gamla vanliga tvätt, disk och plock. Känns inte som att man gör något annat och då har ändå inte Vide börjat stöka ner. Det klarar vi så bra själva än så länge. Man får njuta så länge det varar för snart har vi en liten tromb som ska dra fram här om dagarna.

Just nu kan han inte göra så mycket men han försöker allt...


Tävling

Jag är med och tävlar om fyra eyedust och fyra glitter på bloggen Fabforfight.
 



Gillar ni smink så måste ni kika in där för dom är grymma!


Söndagsfrukost

Amreikanska pannkakor med sirap, juice och kaffe.



Nu tar jag och dyker in i duschen!

17 Oktober

Oj blev inte så mycket bloggat i går för vi gick iväg till svärisarna för att leta maskeradkläder till Halloween. Marianne är en sån som sparar på allt och tur är väl det för hennes vind är som en skattkammare. Fick låna en perfekt klänning men jag förstår inte hur hon vågar låna ut den. Jag kommer inte våga vara full och odräglig i den om man säger så höhö.
Sedan åt vi pizza och såg på teve hela kvällen lång. Gött.
I eftermiddag ska jag på kryddparty. Har aldrig varit på det förut så det ska bli najs.
För övrigt tror jag det kommer bli en jävligt bra söndag för på svt play ligger serien om Bert ute. Jag dör lite.

Men Lill-Erik är bäst. Bästa klippet från Bert den siste oskulden.


Lördagen är räddad!

Håkan åkte och handlade och kom hem med den här godingen till mig



Så i kväll blir det jag, soffan, datorn och B&J. Så brukar ju iofs hela dagarna se ut för mig när jag tänker efter..fast utan glass.

16 Oktober

Morsning korsning.
I dag har jag minsann fått en rejäl sovmorgon men precis när jag tvingade mig upp ur sängen somnade Vide och Håkan gick och lade sig igen då kunde jag ju för fan lika gärna legat kvar. Men men nu är man pigg som en mört så det går ju inte.

Känner mig för övrigt helt tom i bollen. Jag tror ibland att jag inte har många celler kvar där uppe. Har nu det sista blivit väldigt dålig på att stava. Har alltid tyckt mig vara en exemplarisk stavare men nu tvekar jag för minsta ord. Ko? Hur stavar man det nu igen? Varje gång jag borstar tänderna är jag nära på att pumpa tvål på tandborsten, slänger tvätten i soptunnan i stället för tvättkorgen, frågar min granne vart hon bor osv.

Det är lite mementovarning på mig.
Kanske borde tatuera in det här?

Nu vet jag!

Ja äntligen har jag kommit på vad jag ska klä ut mig till på Halloween och jag är ingen sån som hemlighåller, smyger med och vill överraska på själva festen nej för faan! Jag ska vara isdrottning (fast visst låter det ballare med ice queen) här kommer några av mina inspirationsbilder som jag helt iskallt (haha hoho hehe) googlat fram, fy på mig...



Soffslapp

Jaha då försvann tjejerna för ett tag sedan. Har haft det jättemysigt. Jag bjöd på gårdagens soppa och mina "smaskiga" thékakor men det gick allt hem. Efteråt blev det kaffe och kaka och jag sitter och smular på det som blev över. Just nu håller Vide ett långt föredrag här brevid mig. Undrar vad han vill? Sötnos.
Snart ska jag ut i köket och experimentera hej vilt.

Rotade fram lite blandade fula fiskar ur frysen så får se vad jag kan hitta på av det här...

Mys med pappa





Håkan och Vide hade lite kramkalas innan han gick till jobbet

15 Oktober

Morrn morrn!
I dag ville Vide gå upp klockan 06.30. Det ville inte jag men tyvär är det inte jag som bestämmer längre. Snark.
Till frukost åt jag mitt hembakta bröd. Åh så jag njöt. Dom var faktiskt ganska ätbara om man micrade dom länge och vräkte på med smör och marmelad och sköljde ner bitarna med thé utan att tugga. Helt klart värt allt slit i köket...NOT.
Jaja jag får väl hålla mig till kladdkakor helt enkelt.
I dag får vi besök av Sandra, Lukas, Marie och Hugo. Lite miniföräldragruppsträff över det hela. Tänkte att dom skulle få hjälpa mig äta upp resten av soppan som blev över från i går.
Hepp nu ska jag försöka hypnotisera min son till sömns för jag behöver i alla fall en powernamp för att bli männsika igen.
Hörs senare!

Jag tänker minsan inte sova

Chef de la kök...

Thekaka någon?


Nä tänkte väl inte det....

Kaos

Ja det kan man lugnt säga att det har varit här. Vide kräktes upp hela sin flaska över soffan, mig , sig, pläden, kuddarna, all over the place liksom. Sen skulle jag börja baka bröd och då använde jag elvispen för att få ihop degen och självklart får jag den geniala idén att vispa räser åt motsatt håll för att få loss degen som kletat fast i elvispen. Deg över hela köket...
Ja ni kanske förstår varför jag inte bakar och grejar så ofta det går ju bara åt helvete.
Soppan blev däremot skitgod. Jag skulle vilja hoppa ner i grytan och bara simma runt och bo där så jävla god var den...om man får skryta lite alltså.

The kantarell soup


Däckade

Shiiiit! Nu har jag kravlat mig upp efter att ha sovit i tre timmar(!) Vide sover fortfarande....
Kanske skulle bada varje dag?
Det var den dagen det. Lillen vaknar nog snart för det är dags för en flaska. Mattiderna måste ju hållas någorlunda. När han fått mat ska jag passa på att baka thékakor. Hittade ett recept hos Cornelia som jag måste testa och till kvällsmat ska jag göra egen kantarellsoppa. Men hör ni hur jag låter eller? Kanske borde döpa om bloggen till Lilla vicke Vide och hans knäppa kockande morsa höhö



Haha nu hör jag förresten att det är en annan glad skit som har vaknat.
Smell you later!


14 Oktober

Hej hej!
I morse var Vide och jag och badade med Sandra och Lukas och Hanna. Det var så mysigt och båda killarna älskade det.
Här kommer några bilder.

Badblöjan på.

Jag ser ju ut att tycka det var roligare än Vide men...


Vide och faster Hanna

Man blir trött av att bada...


Vide har somnat nu igen efter maten så jag funderar på att ta en liten tupplur jag med. Som sagt man blir trött av att bada...


Recept

Ja ni kära läsare nu blir det bloggshock här. Kristin lägger ut ett recept! Händer inte varje dag det. Det är min nya favoritkladdkaka och receptet har jag fått från Sandra fast modifierat lite.

100g Marabou mörk choklad
100g smör
2 ägg
1½ dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning 100g marabou gräddnougat + några rutor av den mörka chokladen

Man kan variera chokladsorterna hur man vill. Experimentera vettja! Så här brukar i alla fall jag göra.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält den mörka chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladsmeten. Häll smeten i en form med avtagbar kant. Hacka choklad grovt och strö över kakan och in med den i nedre delen av ugnen och grädda 20 min. Ställ sedan kakan att svalna och låt den sedan stå minst två timmar(helst över natten) i kylen före servering.

Så här ser den ut när den är färdig


Det var två sådana här raringar jag hade med till jobbarkompisarna och dom var mycket nöjda.



Dessa rubriker alltså...

Hej på er mina fina vänner!
Vide har till slut somnat men före det kände han att han behövde lägga en fontänspya över hela sig, mig och soffan. Härligt.
Vi har varit på öppna förskolan och myst och fikat och i eftermiddag ska vi till Tornumsgården och bjuda mina arbetskamrater på fika. Fika hela dagen lång det är livet på en pinne det. Gött!
Nu ska jag göra minsta möjliga. Hade först tänkt vara en riktig surkärring och ringa till sjukhuset och klaga på det dåliga bemötandet vi fick i går. Låg i går kväll innan jag skulle somna och byggde upp massa agressioner men i dag har det liksom runnit av mig så får se om jag orkar plocka fram bitchen inom mig.




13 Oktober

Min sötnos just nu



Suck

Jag var lite smart trodde jag och fyllde en flaska med kokande vatten för att ifall det drog ut på tiden på sjukhuset kunna mata Vide. Det skulle då ha svalnat till lagom temperatur. Jätte smart! Jag tänker på allt. Flaskan blev inte använd och nu skulle jag packa iordning skötväskan och hittar då flaskan som ser ut så här.



Jätteskoj! Nu går jag seriöst och lägger mig.
Hasta la vista!

Charmkurs?

Hej hopp!
Läkarbesöket gick jättebra från Vides sida. Trots att vi fick väcka honom sken han som en sol och låg så fint och kikade hela tiden. De kvinnliga undersköterskorna var mycket imponerade. Han flörtade in sig rejält med andra ord. Men överläkaren var ju helt väck i huvudet. Han presenterade sig inte och tog inte i hand. Mumlade i skägget och försvann efter undersökningen fortare än man hann säga kafferast. Vad fan! Det är tur att jag är så väluppfostrad annars hade jag sprungit efter och frågat vad fan det var frågan om. Var det bara två njurar som låg framför honom på undersökningsbritsen eller var det ett litet barn med sina oroliga föräldrar? Ingen verkade prata svenska heller. Jag har verkligen ingenting emot invandrare men jobbar man inom vården ska man väl för fan kunna prata svenska eller är det för mycket begärt? När läkaren var borta försökte jag prata med den kvinnliga underläkaren men det var för att fatta mig kort som att prata med en vägg. Vi vet med andra ord ingenting och får väl hoppas att det är någon som ringer eller tar kontakt med oss på något annat vis om det är något som är fel.
Nu ska sura jag parkera arslet ordentligt i soffan framför en film. Vi hörs senare!

Våran älskling


12 Oktober

Tjo tjip!
I dag vaknade min lilla huligan kl 05.00! Zzzz. Han somnade väldigt tidigt i går och hade inte hunnit få sin sista flaska så det var antagligen därför. Efter lite mat somnade han om till 07.00. Yey lite bättre i alla fall. Det positiva med detta är ju att jag redan hunnit baka två kladdkakor nu på morgonen medans Vide satt i sin babysitter och lekte med kökshandduken (nya favoritleksaken). Jag stod och hackade choklad och tyckte det blev lite väl tyst och lugnt bakom mig.


Man blir trött av att baka <3

Snart ska jag iväg till grannen på mammafika och efter det ska vi in till Lidköping för uppföljning av vides uvi. Ultraljud ska dom göra på pojkstackarn det blir kallt om lilla magen det.
Hej så länge!

Just nu...

... har huset invaderats av gardinfixare. Jag gör inte ett skit...perfekt!(Jag har i alla fall bakat kaka)






Hösten är ju för jävla fin ändå











Några bilder jag tog när vi var ute och gick förut.

Prommenad och fika

Så där ja nu är vi hemma igen. har varit ute på en riktigt lång och skön promenad. Hoppade in hos Emelie och Ellie och fick oss en kopp kaffe (Vide fick nöja sig med sin flaska höhö) myspys. När Vide visade lite för högljudda tröthetstecken slängde jag in honom i vagnen och gick till Shalins och handlade på vägen hem.

Vide somnade i vagnen och gör så fortfarande så jag tänkte gotta mig med det här:

11 Oktober

Soligt men iskallt ute. Ska nog packa ner min lilla sötnos i vagnen och ge mig ut på prommenad. Har ju försoffat mig totalt det sista.



Hej på en stund!


Mias 30-års baluns





10 Oktober

Godmorgon...
Jesus vad trött jag är och då drack jag bara ett minimalt glas rödvin och lite bål i går kväll. Rödvin är farlig skit.
Himla skoj hade vi i alla fall. Vide blev otrötslig vid några tilfällen men det är inte så konstigt övertrött som han var och fullt med folk som ville hälsa. Men mestadels var han glad och skålade med oss andra höhö.
I dag ska jag ta tag i våran soptipp vi kallar hus. Jag ska tvätta, damma, bädda, dammsuga, vika tvätt, rensa garderober, skura golv, putsa fönster, torka lister, putsa silver, piska mattor, damma kristallkronorna, rensa i källaren...nä just det ja det har jag ju ingen. Ni hajar läget.

Lägger upp lite festbilder senare så länge får ni en bild på hur jag såg ut.


Hej så länge!


I dag är det ingen vanlig dag...

...för det är Vides 4 månadersdag! Tänk att våran lilla skit blir så stor.

Bilden togs i går när Vide latjade med sin morfar. Hemskt kul tyckte Vide...




9 Oktober

Så där ja nu har jag precis sövt lilleman och före det åt jag en sen frukost/ tidigt lunch kalla det vad ni vill. American pancakes blev det i alla fall. Fint som snus.
Nu ska jag bara försöka slappa här lite framför datorn. I eftermiddag blir det nämligen 30-års kalas för hela slanten. Jihoo! 

Smaskig frukost

I stort behov av hjälp

Jomenvisst har ju vetat i ungefär ett halvår att man ska på stor halloween fest och har alltså kunnat planera i god tid vad man ska klä ut sig till. Nu har all god tid börjat rinna ut och givetvis har jag inte en susning om vad jag ska vara. Hjälp mig för fan!

Förra året såg jag ut så här. Tanken var väl vampyr men det blev väl snarare lite moulin rouge över det hela...gravid och nykter för övrigt.

Året innan det var jag riktigt nöjd för jag hade kommmit på en specifik figur att klä ut mig till. Poison Ivy närmare bestämt.

2007 gjorde jag en klänning av en sopsäck, målade ögonbrynen röda och hade varningstejp lindat runt midjan...vad jag var? Ingen aning. Spejsat var nog temat jag inspirerades av... 

2006 var jag ännu sämre och det har jag inte ens någon bild på. Hade typ jeans och linne och målade lite blod som rann ur ena ögat (fantasifullt värre)

Som ni förstår är jag i stort behov av hjälp. Alla går in för det som fan och jag vill inte vara sämst i år igen. Jag hade tänkt mig att kanske vara Lady Gaga men vad har man på sig då? Jag vill ju inte linda in mig i kött direkt...


Knäppa unge <3

Ibland är det roligare att ligga under babysittern...



8 Oktober

Morsning.
Har varit och fikat hos Elinor i dag på förmiddagen så därav ingen bloggning. Mycket trevligt.
Nu har jag precis sövt lilleman och tänkte slappa i soffan men nä du den gubben gick inte för det var en annan gubbe som ringde och sa att han och Margaretha kanske skulle komma förbi i kväll. Här är det lika städat som vanligt (inte alls alltså) så det blir till att sätta i högsta växeln och röja undan det värsta. Shiiiit ingen panik alla på en gång.

Så här gött skulle man ha´t

Sovrum

Jag har ju lovat att visa lite bilder på resten av huset. Nu komer en liten bild på sovrummet eftersom jag för en gångs skull har bäddat sängen höhö.


Nu är det i princip bara en matta på golvet och en tavla på väggen som fattas sedan är det klart. Jo just det golvlister ska målas och spikas upp också såklart...

Baka baka liten kaka

Nähä då när jag precis var på väg att somna så tyckte Vide att det var färdigsovet så då bakade vi lite i stället.

Har man varken mjöl, ägg, jäst eller mjölk hemma får man baka negerbollar. Tur att det är så himla gott.

Jag hade världens sötaste lilla hjälpreda eller nja han stressade mig mest eftersom han satte igång sirenen precis när jag geggade som värst. Tajming...

25 stycken... in my ass liksom

Utanför verkade det vara något hemligt möte som jag inte var bjuden på...


Så där ja nu ska jag försöka vänta tills Håkan kommer hem så jag inte smäller i mig allt själv.

Sova sova säng säng säg

Vide sover och jag funderar på att krypa ner under täcket jag med. Läsa lite först kanske. Har läst ut första boken ur true blood serien så nu anropar jag fjällan här och frågar om det går bra att låna nästa av dig? Får plöja lite Harry Potter så länge. Harry Potter är mina så kallade "mellan böcker" som jag läser innan jag hittar någon ny spännande bok att läsa. Harry Potter blir man ju aldrig besviken på.  

Längtar efter nästa film!


Det är för övrigt sjukt irriterande att dom börjat med reklam på youtubeklippen.

Tåflört

Jag mumlade ju förut om att jag var sugen på sommar igen men eftersom det tåget redan har gått så gick jag in i min bildmapp föratt drömma mig bort. Då hittade jag den här skojiga bilden. Lätt sommarens bästa bild (förutom alla miljarders på Vide då).

Jimmy Persson tar det här med hål i strumporna till en helt ny nivå...


och sen var det ju det där med strumpor i flip flop också som jag inte ens kommer kommentera...

7 Oktober

Godmorgon.
Än så länge händer det inte så mycket denna gråa dag. Jag hade tänkt ta en promenad men skiter nog i att sticka ut näsan i det här vädret. Jag vill ha sommar och sol eller i alla fall sol...
Sitter här och har roligt åt min son som just nu är all over the place. Han håller hela tiden på och försöker vända sig om man lägger honom på rygg. Kravlar och korvar sig och ser så underbart söt ut. Som en liten ostbåge.

Här kan man va...

Här kan man va...

Här kan man va...

Just nu...

...råder det febril aktivitet. Håkan sätter upp taklampa i sovrummet ivrigt påhejad av mig och Vide.




snajsigt

Overall

Måste visa finfina overallen jag fyndade till Vide för billig peng. Bra med kompisar som vill bli av med barnkläder.


Våran lilla badanka



6 Oktober

Fasen vad det blåser ute i dag. Höll på att blåsa bort på väg hem från öppna förskolan. Vide var minsan vaken hela tiden den lilla lurifaxen men efter lite protester somnade han i vagnen hem och ligger där fortfarande och sussar sött. I natt var första natten på ett tag som han sov rätt igenom hela natten utan att vakna till och gnälla. Alltså slapp jag springa upp och daska honom i rumpan. Alltså vaknade jag pigg som en mört trots att jag gick och lade mig sent. Alltså har penecillinet hjälpt. Alltså är hela familjen glada som laxar. Alltså...nä.
Jahopp får se vad vi gör resten av dagen då. Jag har pillat lite med Vides "Mina första år bok" men borde egentligen pilla med annat typ disk, tvätt, dammsugning mm mm mm osv osv osv etc etc etc.
Bröööl.

Ska man ta tag i det här kanske?
 

Moahahahaha

Så här kan det gå när man ska va ball och dra igen dragkedjan i mörkret. Senaste modet på Bergsgatan 4...



...och med det säger jag godnatt för i dag.


Inspiration

Fick se ett väldigt fint pojkrum i dag så nu är jag görsugen på att sätta igång med vårat. Här är lite av min inspiration.



Bilder från Ikea.com

Var meningen att jag skulle göra ett snajsigt kollage av en massa grejer men det gick ju inte så jävla bra. Så nu är det bara för mig att övertyga Håkan om att det inte alls blir någon jäkla inredningspaus...lycka till.


Fika fika fika

Det går inte för sig att ha dålig matlust när det står ett sånt här bord uppdukat.


Smaskigt är bara förnamnet mina vänner. Fjällan kan baka hon.
Lillfisen har somnat så vad göra nu? Städa, plocka, tvätta, damma, fejja eller surfa nätet? Alla dessa svåra val...

5 Oktober

Urk! Känner mej som ett utsketet päron som en kollega skulle sagt.
Jag är så trött hela tiden. Gick och lade mig tidigt i går men var ändå helt förstörd när jag vaknade (försökte bända upp ögonlocken i alla fall). Har ingen som helst matlust heller. Har haft det så här ett tag nu men orkar inte göra någonting åt det. Mamma tror att jag har dåligt hb. Får väl göra som mormor då och ta ett glas rödtjut varje kväll. Synd bara att jag blir bakis i tre veckor efter ett glas rödvin...
Blir väl så att jag får boka tid för provtagning eller likande. Men jag hatar att gå till vårdcentralen och liknande. Jag skyller som vanligt allting på att jag precis fött barn. Oj jag är helt skallig det beror på att jag slutat amma eller oj jag är halvdöd det måste ju bero på att hormonerna går tillbaka till det normala. Eller det kanske är hösten? Någon läsare som vill leka fråga doktorn? Vad lider jag av?
Eller jag kanske bara behöver lite kaffe? Tur då att jag ska ta lillen under armen och gå på mammafika hos fjällan om en stund.

Här passar det väl bra med en gamal sömnig bild på Vide


Kanelbullens dag

Här firar vi för fullt som ni ser. Fast den här bullen får man ju inte äta upp...


4 Oktober

Hallåååå.
Nu har jag landat i soffan. Mamma, brorsan jag och vickevide har härjat runt på Ikea hela dagen lång. Hade planerat att köpa galgar och handdukar men kom hem med en hel del mer (hur gick det till?) En jätte fin bokhylla till Vide bland annat. Jag är fruktansvärt nöjd med alla mina inköp.
Vide har skött sig exemplariskt hela dagen och legat nöjd och glad i sin vagn. Alltså har jag kunnat strosa runt lika nöjd och glad höhö.
Slänger upp några bilder senare. Så länge kan ni förundras över detta.

Hur fäller man egentligen ihop en vagn?

Snark

Men gud vad seg jag är i dag också. Vad har jag gjort för att förtjäna det här? En som annars är piggare än tre nötkärnor är ju lille Vide. Febern är som bortblåst. Gött. I morgon ska vi till bvc för vägning och mätning och efter det ska vi nog våga oss med mamma och brorsan till Ikea. Sist Vide var med var det ju ett skrikkalas utan dess like men vi får hoppas att det går bättre den här gången. Dom ska härdas dom små liven höhö.

Inga sura miner i morgon tack.

3 Oktober

Morrn morrn!
Jag sitter och deppar över att chokladasken vi köpte härom dagen är slut. Jag hade sett fram emot att äta upp de sista bitarna i dag till frukost om det så bara var romrussin kvar men den var tom! Någon annan hann före mig. Jjäla skiiiit fan.
Vi ska iofs på kalas idag så någonting säger mig att mitt sötsug kommer att stillas.
Näpp en dusch skulle inte sitta helt fel. Fredagens smink sitter fortfarnde intatuerat på ögonlocken och jag luktar gamel gubbe i armhölera. Ni hör ju hur underbart det låter. Ska bara lämpa av lilleman på Håkan så är det jag som stänger in mig på tjotta en timme eller två höhö.
Smell you later!

Inte så här läcker i dag direkt...

Tjejkväll på Lumber

Slänger upp lite bilder innan jag går och knyter mig. Har inte gjort annat än slöat i dag men ändå är man så trött. I'm to old for this shit helt enkelt.





Slörp

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med den här godingen.

Min andra goding ligger i sin pappas famn och somnar vilken sekund som helst. Hörde jag filmkväll? Joråserrusåatt så får det bli.

2 Oktober

Morsning korsning.
Nu har jag vaknat till liv. Shit vad kul det var i går men idag har det inte varit riktigt lika roligt om man säger så. Vaknade med två tuppar i halsen. Kände redan i går att jag kanske höll på att bli sjuk. Har drömt hela dagen om varm mjölk med honung och höll på att svimma av efter att Håkan kommit hem och jag gick upp och rotade i kylskåpet för då står det en honungsburk där som marianne skickat med. Gjorde mig en stor kopp och det var himelriket för min onda hals.
Håkan har hjälpt sin syster flytta i dag så jag har minsan inte kunnat dra täcket över huvudet och dö lite som jag allra helst hade velat. Man kan ju tro att jag använde mitt egna huvud som klot i går. Mitt lag kom för övrigt sorgligt sist och jag tar åt mig all ära för den bravaden. Har aldrig spelat så dåligt i hela mitt liv. Det gick visst inte bättre med lite vin innanför västen...

Slänger upp lite bilder senare. Så här såg jag ut (när vi blev utslängda) i alla fall.


1 Oktober

Hallå mina kära vänner.
Tack för era kommentarer angående Vide. Det gör mig väldigt glad och Vide skickar pussar till er allihopa. Han vaknade otroligt nog bara en gång i natt och var otröstlig så det fick bli alvedon också surplade han i sig en hel flaska ersättning så det kändes bra att han i alla fall fåt tillbaka lite aptit. Efter det fick han sova mellan mig och Håkan och sussade sött ända till klockan nio så Håkan försov sig lite smått hehe. I dag har han varit mycket piggare och febern är på väg ner. Skönt! Vi var iväg hos syrran en sväng och kalasade på korvstroganoff och kladdkaka. Tack för det kära syster!
Nu ska jag mata mitt lilla hjärtegull och sedan ska jag göra mig iordning lite smått för i kväll ska jag till hotellet med några tjejer för att äta och bowla.
Hej så länge!

Vide och jag på bröllop i augusti.


RSS 2.0