30 Januari

Tjo!
Här har ni ett stycke sur, trött, illamående och vresigt preggo. Började må dåligt redan på jobbet (hallåååå trodde skiten hade försvunnit) men lyckades klara arbetsdagen ändå. Inte nog med det utan foglossningen har börjat ge sig till känna. Snälla rara foglossningshelvete du kan ju inte börja krångla redan nu liksom! Ända sedan jag kom hem efter att ha hämtat Vide på förskolan har jag mest legat på soffan och pustat, flämtat och klagat. Sambon passade på att fly fältet för ett tag sedan för att bowla (och dumpa stackars mig). Hoppas han förlorar...litegrann i alla fall höhö.

Som tur var så hann han lämna den här godingen hos mig innan han stack (kanske att han är förlåten).

(Nä förresten en äcklig dumle tar upp plats i påsen han är absolut inte förlåten)
höhö

29 Januari

Hej på er!
Här sitter jag och slöar och funderar på om jag ska ta tag i den här dagen eller inte. Solen skiner in genom mina skitiga rutor och då blir jag ju nästan lite sugen på en promenad. Lite frisk luft skadar väl inte skulle jag tro (även om vi faktiskt fick lite av den varan i går, återkommer om det).
Vad hittar ni på en sådan här söndag?
Själv har jag inte hunnit göra mer än att äta frukost och slötitta på lite repriser...och badat i gosedjur förstås

Är man tillräckligt uttråkad så kan vad som helst hända

Har haft en riktigt långtråkig och seg dag så mot eftermiddagen började det riktigt krypa i kroppen. Vet ju att jag behöver vila men det finns ju en gräns för hur förslappad man får bli. På med hög musik också satte jag i gång att plocka iordning i bombnedslaget omkring mig och körde i gång med en tvätt och diskmaskin. Nu ser här riktigt fint ut men dammsugningen sparar jag som vanligt till Håkan höhö.
Nu har jag precis multitaskat rejält och lagat till både korvstroganoff och en äpplepaj. Plötsligt händer det liksom.

Körv på en sketen spis

Paj i en sketen ugn


27 Januari

Hej på er.
Här är det fortfarande sjukstuga och jag har varit och är riktigt jävla trött på allting. Gick ju till våc där en läkare konstaterade (utan minsta prover och en trettio sekunder lång undersökning) att jag har mykoplasma. Det måste man äta penicillin för att bli frisk ifrån och det kan ge lunginflammation (vilket jag redan tror att jag har eftersom det gurglat i lungorna när jag hostat och andats) men enligt farbror doktorn lät det bra på lungorna och han bad mig inte en att hosta...
Skit samma så fick jag recept på en medicin som inte skulle vara någon fara med att äta när man var gravid. Gick hem och sökte på fass och 1177 och där står det klart och tydligt att man inte alls ska äta den medicinen. Snacka om att jag blev fly förbannad. Bad en sköterka på våc föra vidare att gubbjäveln skulle ringa upp mig. Efter ett surt samtal kom vi i alla fall fram till att jag inte ska äta något penicillin utan att det ska få läka ut av sig själv (vilket kan ta veckor eller månader) i stället har jag fått hostmedicin utkriven så att min stackars muskel får en chans att läka.
Kul liv man har då.
Men det blir väl inte bättre av att klaga men just nu känner jag bara för att göra det...och klaga lite till.

25 Januari

God förmiddag på er.
Här sitter jag och känner mig ynklig. Jag nämnde ju i går att jag trodde att jag fått en bristning i en muskel efter hostan. Har svinigt ont i dag men jag pallrade mig ändå i väg till jobbet men väl där kände jag att det verkligen inte skulle gå så jag fick bli avbytt. Har fått en tid på våc senare och hoppas få svar på varför jag är sjuk hela jävla tiden. Efter våc blir det peronalmöte.
Men allra först blir det viloläge på soffan framför veckans brott och intagande av frukost nummer tre...

Potatismos och en eventuell muskelbristning?

Godkväll...eller god natt snarare. Snark.
Förstår inte vad jag gör uppe egentligen elller jo jag vet precis varför jag sitter här och ugglar. Hade tänkt se på veckans brott på playen nu men det har fortfarande inte kommit ut. Skrik och panik. Svt brukar ju vara väldigt snabba ut med sina program men inte den här gången tydligen. Dom känner väl på sig att jag sitter och väntar och uppdaterar sidan som en hök.
Sedan hade jag tänkt blogga om något helt annat egentligen men eftersom min iPhone har en egen vilja så ville det sig inte riktigt. När jag ska föra över bilder från telefonen till datorn så krånglar det 99% av gångerna. Datorn hittar liksom inte bilderna. Jag gorde en regndans och höll tummarna samtidigt om jag sålde min själ till satan men trots det inga jävla bilder. Någon mer som har liknande problem?
Förresten verkar det som att jag har hostat sönder en muskel igen. Jahopp det var väl grädden på kvällens kattastrofmos.
Klart slut.

Eftersom det inte blir någon mobilbild så får ni en gammal nattningsbild <3


Vad har mer hänt sedan sist?

Jo vi har bokat en resa minsann.
Hit!

Svärfar fyller jämnt så vi drar iväg allihop till Teneriffa den 18 mars. Gött mos!


24 Januari

Hej på er!
Alltså shit vad jag har känt mig om ett vrak sedan sist. Om ni undrar varför jag inte har bloggat på evigheter så beror det på att jag åkt på världens dunderförkylning med hosta och snuva plus illamåendet och allmäna tröttheten pga graviditeten. Jag har hostat och spytt om vart annat kan man säga. Fy fan säger jag bara. Är fortfarande förkyld men börjar känna mej någorlunda mänsklig igen. Trots detta så har jag ändå gjort mina första dagar på nya jobbet och det känns riktigt bra. Där kommer jag trivas.
I dag är jag däremot ledig och vi har fantastiskt väder utanför med snö minusgrader och sol men vi håller oss inne jag och Vide wild efterom han också har blivit förkyld stackaren. Nu ka jag försöka få fart på bloggen igen för jag har verkligen saknat att sitta här och skriva trams. Tack för alla fina kommentarer jag får!
Nu ska jag slänga i mig en svärmorslangad alvedon och ställa mig och steka amerikanska pannkakor till lunch.

Knark

...nä knark är bajs alvedon är najs.

15 Januari

Hej på er!
Har inte uppdaterat på flera dagar trots att jag har varit ledig men jag har mått lite halvdåligt igen och mest legat på soffan och återuppväckt min kärlek till Dexter. Plöjer sjätte säsongen nu och det är tydligen den sista. Skrik och panik.
Men som sagt här har det inte hänt så värst mycket alls. Tänkte ta tag i mig själv nu och ta en dusch och i alla fall försöka fräscha till mig lite för vi ska nämligen till pappa och äta vid ett. Ska bli spännande att se vad han har slängt ihop för ätbart.

Jag har ju det sista fått lite frågor om graviditeten och efterfrågan på magbild så jag satte min stackars stånkande och stönande kar i arbete med att försöka få till en bild. Det gick ju så där men här kommer den i alla fall.
v.11 (10+1)

okej det har väl inte hänt så jättemycket än men jag tänkte att jag skulle ta en bild i kväll också för DÅ snackar vi mage haha. Är alltid väldigt uppblåst på kvällarna. Får väl svänga ihop ett litet inlägg med svar på frågor om den här graviditeten. Har ni fler så hit med dom bara höhö.


12 Januari

Hallå där!
Här sitter jag i soffan och trycker i mig polarkakor med smält ost på löpande band (eller snarare smält ost med polarkakor...) Fick sådana högstadieflaschbacks av det då jag åtminstonde en gång om dagen åt en dubbel micrad fralla med ost emellan och en havreboll på det. I gymnasiet däremot var det en viss chokladkaka som slank ner varje dag. Thooos wör the däjs alltså!
Men jag ska inte sitta här och växa fast utan jag ska röja upp lite i röran här för snart kommer svärisarna hit på semelfika.
Men allra först ska lillskiten få någonting ätbart så han slutar härja runt.

Busungen för några veckor sedan


En onsdag som har kännts som en söndag

Ja det blir lätt så när både jag och Håkan är lediga samtidigt. Dessutom blev vi bortbjudna till svärisarna på fika och där fanns även Håkans mostrar plus mormor på besök. Trevligt värre. Vide fick en jättefin bok i försenad födelsedagspresent/julklapp. Måste visa dom en dag (det är en serie och den första fick han i doppresent).
Väl där borta placerade jag mig så lägligt mellan två chokladkartonger så nu när vi väl var hemma igen så var jag inte sugen på mina (platta) semlor. Men det hinner säkerligen ändra sig tills i morgon höhö. När jag inte tryckte i mig svärpäronens göttesaker så ägnade jag mig åt det här:



Till och med roligare än "På väg till Malung" (varför det nu heter på väg till malung när alla redan är där...)
Helt otroligt att jag är uppe så här sent egentligen men nu rycker det allt i ögonlocken. Måste bara ÄTA först höhö.
Smell you later sötizar!

11 Januari

Haha gick igenom mobilen på bilder nu precis och hittade den här:

Känns som att en viss liten person har varit framme och tryckt på alla knappar samtidigt höhö.
God morgon förresten!
Har sovit som en prinsessa i natt och det var precis vad jag behövde. Känner mig nästan mänsklig i dag. Här har det inte hänt så mycket mer än att jag har surat över att snön redan har smält bort. Där sket sig den pulkautflykten liksom. Vide har även varit hos tandläkaren för första gången och han hade skött sig exemplariskt (inte för att jag trodde något annat)
Min plan för dagen är att göra huset tomtefritt, glitterfritt och granfritt. Ut med skiten helt enkelt. I dag har även mitt semelcraving nått nya höjder så det blir inget annat än att jag får ställa mig och baka. Uhuuu det vattnas redan i munnen.
Vad hittar ni på?

10 Januari

Trött, tröttare, tröttast, medvetslös, Kristin. Ungefär på den skalan är det just nu. Har jobbat på förskola i dag och när jag kom hem spillde jag ett helt glas oboy över både mig och soffan. Det är ungefär det jag har orkat med i dag och nu säger jag godnatt. Ja klockan är bara åtta men det hjälps inte.
Snark!


Tusen tack

Alltså tack för alla gulliga kommentarer! Har blivit överöst med det både här och på fejjan plus en del sms. Löv jo all!
Dagen har som jag nämnde tidigare spenderats med syrran plus knoddar och det har gått riktigt bra. Har inte mått så farligt illa utan bara kännt av det då och då. Vågar man hoppas att det är på väg bort?
Just nu har jag klämt en stor portion älggryta med potatis och efter fem minuter är jag hungrig igen. Hungrig hela tiden dygnet runt det är livet på min pinne just nu höhö. Känns som att hela dagarna går åt till att tänka på mat (och äta den givetvis) Det blir mycket mackor om vi säger så. I morse var jag så ivrig att jag hyvlade av mig en liten bit av tummen utav bara farten. Outch! Känner mest för att amputera skiten nu eftersom den bara svider.
Nä som sagt nu måte jag äta!

En sådan här sallad hade ju inte varit fel nu alltså men jag tror dessvärre inte att man får äta sånt gött som typ lufttorkad skinka när man är på tjocken

Tillökning

Nu kan jag inte hålla tyst längre. Nu har min stackars chef fått veta och då tänkte jag att jag skulle släppa bomben.
Jag är alltså gravid och någon gång i augusti är bebisen beräknad. Närmare datum får vi när vi ska på RUL. Jag är både överlycklig och livrädd på samma gång. Ska JAG bli tvåbarnsmorsa liksom. Fantastiskt såklart!
Så nu har ni förklaringen till varför jag har varit tråkig och frånvarande här. När jag inte kämpat mig igenom arbetsdagarna så har jag legat på soffan och kännt mig som ett utsketet päron (att må illa är jag inte van vid från förra graviditeten). Nu när ni vet kommer det blir roligare att blogga igen för jag menar hur lätt är det att blogga om brunsås, vardagsbetrakteler och kråkans/Vides bravader när det enda jag kan tänka på är att jag ska bli mamma igen <3

I väntan på magbild (för tro mig, mage har jag hunnit få) så får ni se på det positiva gravtestet som fick mig att tappa hakan (varför ska det alltid komma som en schock?)


9 Januari

God morgon!
Här har vi legat och korvat oss till strax efter nio jag och Vide. Välbehövligt. Fast det är ju inte konstigt att vi sov länge eftersom vi inte kom i säng i tid i går. Vi var nämligen bortbjudna till Håkans syster tillsammans med övriga familjemedlemar och jag förvandlades till en pöl av lycka när jag märkte att det stod tacos på menyn. Yeah! Till efterrätt blev det fruktsallad. Blev en pöl igen. Varför äter man inte det oftare? Så jävla gött alltså på ren svenska.
Vi passade även på att diskutera en resa. Spännande va? Vi har inte bestämt precis exakt vart vi ska men det bestäms nog snart eftersom vi planerar att åka i mars.
Min plan är i alla fall att vandra runt så här mest hela tiden.

Nu ska jag äta färdigt min frukost och invänta syster plus huliganer (fast den minsta gör ju inget annat än sover) ska drälla in här. Hörs senare!

Ett par julklappar

Är man seg så är man men jag hade ju faktiskt lovat er att visa några julklappar. Fick massa fint såklart men de här prylarna stod så behändigt för att fotas.

Snajsiga kökshanddukar av syrran.

En ENORM sminkförvaring av kråkan. Så nu slipper jag rota runt i tre sminkväskor när jag ska piffa mig. Tack älsk!

Ett tårtfat på fot från kära mor och Per.

Och en stor cupcake i porslin från svärisarna som jag har tänkt ha kakor i

Så hmla bra grejer alltå!

6 Januari

God morgon! Jag har just lyxat till det med en välbehövlig sovmorgon. Fast Vide vaknade inte fören 09.15 så vi har sömntutat oss hela lilla familjen. Vad hittar ni andra på en dag som den här? Vi har ingenting mer planerat än att vi ska besöka svärisarna vid lunch för att få smarrig mat serverad. Mucho trevligt! Fast först blir det frukost!


5 Januari

Hej! Sengångaren Kristin här.
Nu har jag varit en dålig männsika och inte bloggat på flera dagar. Skämes ta me fan!
Men som det heter; på Bergsgatan intet nytt liksom. Jag jobbar, sover, äter, skiter, jobbar. Sedan så har jag blivit fruktansvärt lat också. Har flera uttänkta inlägg som bara väntar på att få skrivas men jag har fastnat med tummen i myntinkastet kan man säga...
I morgon är jag i alla fall ledig så då ska jag hinna blogga lite. Hade tänkt lägga ut en närmare beskrivning på min nyårssminkning. Kan det va något att hänga i den utlängda granen tro?

En raketbild från nyår som får symbolisera elden som jag behöver få i baken...


Bebismys

Ja som ni ser är jag fullt sysselsatt med bebisgos här så bloggen får uppdateras lite senare.


2 Januari

Hej på er!
Här startade dagen med sovmorgon till nio och följdes av frukost och havregrynsgröt under mina fötter...trevlig morgon liksom.
I dag är jag ledig och har ingenting planerat mer än att syrran plus knoddar kommer hit. Mucho najso!
Jag ska väl försöka få lite gjort innan de dyker upp här för sedan blir det nog inte många knop gjorda om jag känner oss själva rätt höhö.
Vad hittar ni på i dag då?


Om jag och Håkan har något nyårslöfte i år?


moff moff

Nyårsafton 2011

Snajsiga fördrinkar

Skååål!


Förrätten är serverad. Den bestod av gratinerad hummer som jag fick på min lott att dissekera inför tillagningen (behöver jag säga att jag doftade godast på hela festen sedan höhö)

Den supergoda huvudrätten! Smördegsinbakad fläskfilé med vitlöksbombad potatis, kantarellsås och sallad. Jag dooog så gött var det. Ville bada i såsen (det gjorde du bra fjällan!)

eftersom de flesta hamnade i lite lätt matkoma efter varmrätten så gick vi ut och sköt lite raketer innan vi smällde i oss efterrätt.

Vide tyckte att det var lite läskigt <3

Väl inne igen stod de här skönheterna på schemat. Vit chokladmousse med hallonsås. Jag dog igen.

Trötta soffhängare.

Vid tolvslaget skålade vi i champange och resten av kvällen förflöt lugnt med lite sällskapsspel.
Jättemysig kväll.


1 Januari

Första dagen på det nya året och min mors födelsedag så ett stort yippee ki yey för henne!
Hade ni en trevlig nyårsafton? Min var supermysig med massa god mat, barn all over the place och fina vänner. Bättre kan det inte bli. Slänger upp lite bilder senare.
Här har vi haft en lugn start på dagen med sovmorgon till elva haha. Vide hängde i till srax efter 23.00 i går så han var lite extra trött i dag. Men energinivån är det inget fel på för medans jag sitter här på soffan och göttar mig så hör jag ett oroväckande prassel från köket och hittar en nöjd Vide som har packat upp hela sin skötväska...

Det jobbiga är ju att hela huset ser ut ungefär så där...
Någon som känner för att komma hit och städa? Komsi komsi!
 

RSS 2.0