31 Mars

Hej hej!
Jag har haft fullt upp hela helgen med kalasförberedelser och kalasande så cirka noll procent av tiden har kunnat läggas på bloggning.
Jag hade bara ett par saker kvar att baka och fixa på lördag och söndag eftersom jag varit redig och förberett mycket men självklart så gick allt som kunde gå fel käpprätt åt helvete *ler pykiskt instabil*. Men det ordnade upp sig till slut som tur var och jag kunde bli mitt vanliga harmoniska jag igen hähä.
Här kommer en liten bildbomb från kalaset i går och det är bilder både från brorsans och min kamera.
 
Vi hade pyntat fint med vimplar och ballonger.
En kalasredo liten ettåring.
Gästerna trillade in och hade med sig massa skojiga paket. Pappret är som valigt roligast.
Kusiner på rad.
Lite innebandy hanns med.
Lite mys med farmor.
Jag bullade upp med en massa fika. Ingen tårta den här gången dock för det var så mycket annat som jag ville prova att baka. 
En som var fikasugen.
Mormormys.
En massa fina presenter och en linslusig kråka.
 
Efter en massa kalasande och nästan ingen sömn alls så var det inga problem över huvud taget att få Vincent i säng vid sju trots sommartid. 
 
Tack alla som kom och tack än en gång för alla fina presenter!

28 Mars

I dag är ingen vanlig dag nä för det är ju Vincents födelsedag. Hurra hurra hurra!
 
Från en rödskrynklig, tunnhårig liten korv som mest pysslade med att kräkas hundra gånger om dagen till en go och glad liten kille, med lång lugg, som lär sig mer och mer för varje dag. Till exempel att klättra upp i storebrors säng. Det är ju liksom inga problem om det står en låda med leksaker under sängen som en kan dra fram och klättra på. När mamma och pappa försöker gömma lådan långt in under sängen ålar jag ju bara in och kommer utdragandes med den där lådan och klättrar upp igen. Jag har närt en jädra Einstein vid min barm. (fast så säger ju såklart alla föräldrar om sin barn)
Vart tog min bebis vägen liksom? Fast ska vi vara petnoga så blir han ju inte ett fören 14.57 så i ungefär en timme till så är han mammas lilla bebis.
 
Vincent firar tyvärr sin första födelsedag med feber och gnäll men vi hoppas han är pigg på söndag så vi kan kalasa ordentligt.
Nyvaket födelsedagsbarn med paket i famnen.
Paketens innehåll; en ryggsäck inför förskolestarten i oktober, pyjamasar och en pruttkudde. Given succé på pruttkudden alltå...i alla fall på lite större barn...som mig själv och Vide hehe.

25 Mars

God kväll god kväll.
Här sitter jag och försöker hålla mig vaken. Jag är väl inte hundraprocentigt frisk än känner jag men det är mest trötthet och huvudvärk som sitter i nu så här på sega slutet. Ett besök hos frissan har jag hunnit med nu i kväll också och det var ju minst sagt välbehövligt. Det får väl bli bildbevis i morgon när ljuset är bättre.
Heeeeeeeeeepp.
Nä det har inte hänt så där jättemycket i mitt liv sedan sist som ni kanske förstår *står och trampar på stället*.
Jag får helt enkelt slänga upp lite insta-bilder från dom senaste två dagarna i stället. Så gör vi!
 
Vide fick äntligen gå till förskolan och på väg hem efter hämntning så skulle busungarna klättra på den stora stenen.
Vi var några stycken som skulle träffas inne på bibblan och vi kan väl säga som så att vi och våra barn kunde konkurera ut den där Sune utan problem hähä. Fullt ös.
I julklapp fick jag en prenumeration av syrran på tidningen Baka och äntligen behagade den dimpa ner i brevlådan. Hurra!
Bakat lite har jag också gjort.
Den här godingen alltså. Han är så himla härlig just nu och så nöjd och glad mest hela tiden (det har han väl iofs alltid varit men nu när han kan gå så känns det som att han har hamnat på en helt ny nivå av nöjdhet liksom) (var det där förresten min längsta parantes någonsin?) och VRÄKER i sig all mat en lagar. Sånt gillar vi.
Självklart så har vi i dag firat våffeldagen med pompa och ståt. Jag slog på stort och gjorde egen smet med sodastreamat vatten och allt. Dom blev aset frasiga och goda såklart. 
 
Så där ja då har ni ett litet hum om vad jag har haft för mig det senaste. Så får vi  innerligt hoppas att bloggningen återgår till det normala vad det lider.
Natti natti!

23 Mars

Hallå där era söndagsmysare!
Jag har nästan återvänt från det döda. Lite halvdö är jag fortfarande men jag börjar nog faktiskt se ljuset i tunneln.
Hostan är någorlunda under kontroll tack vare dagliga hostmedicinslurkar gånger tre. Fast är det inte det ena så är det ju som bekant det andra så självklart vaknade jag i går upp med någon form av ögoninfektion. Ögonen är illröda, rinniga och variga. Jag ser med andra ord ut som en vandrande epidemi. En farsot på två ben.
 
Men det gick inte att göra som ögonen och gegga ihop totalt för om mindre än två veckor sitter vi på planet till sol och värme och jag hade en lång lista att beta av och gårdagen var i princip enda dagen som det kunde göras på, snorförkyld eller inte. Så mot Skövde gick färden för mig och kära mor.
 
Som den mogna snart trettioåringen jag är så matchade jag givetvis leopardbrallsen med leopardskor. Fjortisstilen i mitt ♥
Bakom mig skymtar ni orsaken till varför jag trotsade allt vad sjukdomar heter för att shoppa. Jag har nämligen ingen bikini som passar längre och eftersom jag inte har planerat att bada näck på Lanzarote så var det prio ett för mig att hitta just ett klädesplagg för sol och bad.
Och den passade! Wohoooo! Så den fick självklart följa med hem.
Ett annat köp jag är extra nöjd med är dessa tre plagg för 70 kronor(!!) som jag fyndade på myrorna. Dom ser liksom inte ens använda ut. Jeansskjortan till Vide gav jag liksom 15 kr för. 
Skor till glinen blev det också. Omedvetet matchat faktiskt haha.
 
I dag känner jag mig hyffsat pigg så nu står det storstädning på schemat. Precis det jag känner för att göra när jag legat sjuk i veckor...
Vi hörs senare!

20 Mars

Hej hej!
Här är det fortfarande förkylt såklart.
Ni kanske är trötta på att höra om mina symptom vid det här laget men knappast i närheten av hur trött jag är på att ha dom kan jag be att få tala om.
 
Jag har sovit så otroligt dåligt dom senaste nätterna, på grund av torrhostan från helvetet, och just nu har jag på riktigt svårt att hålla ögonen öppna. Väntar, likt ett barn på julafton, på att Håkan ska komma hem ifrån jobbet så jag kan kraschlanda alternativt i sängen. 
Fast jag kan nästan med säkerhet säga att jag kommer att sova som en liten nerklubbad stock i natt för jag har nämligen varit på apoteket och hämtat ut en riktig hostmedicin (åh du ljuva morfin). Fick nästan hålla tillbaka glädjetårarna i morse när jag ringde till vårdcentralen och fick det utskrivet bara så där. Trodde jag skulle vara tvungen att släpa dit min onda hals med två bångstyriga glin i släptåg. Jo men det finns nog ett litet hopp om att jag ska klara mig levande ur det här ändå.
 
"Jag drack bara lite hostmedicin med en triangel på och det är inte förbjudet."

18 Mars

Hallå där.
Här kommer väl ännu en klagosång är jag rädd för jag är såklart fortfarande sjuk. Det känns så jävla bittert att jag ska behöva vara snorförkyld mina sista veckor som föräldraledig (någonsin?). Jag går runt som i en enda dimma och har knappt krafter kvar till att hosta liksom. Jättekul. Verkligen.
För att ni ska slippa titta på mina osmakliga bananstavar i inlägget innan så tänkte jag lägga upp en bild som inte osar kattskit direkt.
 
Jag och cammie fastnade tydligen på en vimmelbild inne på pitchers
 
Jasså det är så där en ser ut när en är frisk och fräsch. Hade helt glömt.
*plockar flagat skinn från en söndersnyten näsa*

16 Mars

*host host*
Jorå jag krälar fortfarande runt i det däringa förkylningsträsket och börjar bli innerligt trött på det. Jag har en enveten torrhosta som sugit musten ur mig totalt. Addera en rejäl huvudvärk och igentäppt näsa till det hela så förstår ni vilket party jag har haft i helgen.
Jag har med andra ord spenderat 99% av tiden liggandes i sängen under täcket, tyckt synd om mig själv och hostat lungorna ur mig.
Vad har jag gjort den där sista procenten av tiden då undrar ni?
 
Jo jag har bland annat rullat avlånga korvar av det jag hittade i kattlådan och lagt på en plåt...
 
Nä det är ju bananstavar ser ni väl med havregryn och russin. Väldigt gott tyckte Vincent som ju var det tilltänkta offret för det här experimentet.
(men om ni frågar mig så påminner nog konsistensen ändå om något som en faktiskt skulle kunna hitta halvt intorkat i botten på en kattlåda...) 

Run bitch run!

Jag har ju glömt bort att berätta en grej för er.
Något totalt otippat och orimligt kommer nämligen att äga rum lördagen den 6:te september. Grisar kommer flyga, helvetet frysa till is och jag ska springa en mil (!!!)
Fast det återsår att se hur mycket spring det blir. Det kanske blir lunk som övergår i kryp och slutar med ambulansfärd vem vet?
Jag och ett par kompisar tar i alla fall tillfället i akt och bokar in oss för en helg i el stöckhölmo och ser fram emot hotellfrukost, shopping och gött häng utan sambos och barn. Wöhö!
 
Jag tänkte att vi skulle ta oss runt med stil och föreslår något av dessa linnen:
 
Jag vet, det är stört omöjligt att välja.

14 Mars

Råkade jag möjligtvis skriva i går att vi börjar bli friska?
Hahaha*host*hahaha*harkel*haha*snörvel*hahaha *skrattar högt och länge i en kvart så snoret flyger*
Barnen är tack och lov bättre men själv vaknade jag upp på den absoluta förkylningsbotten i morse. Jag låter som en rostig grind och har en konstant snorsträng hängande under snoken.
Hurra!
 
Men det var inte mina fnasiga näsvingar jag skulle prata om nu utan det faktum att jag i dag börjar räkna ner.
Till pensionen tänker ni? Nä men om drygt fyra veckor så är min föräldraledighet slut och jag är tillbaka på jobbet. Jo jag längtar lite faktiskt (vågar en ens skriva det). Håkan kommer därmed ta över rodret över det sjunkande skeppet familjeskutan. Det blir prima skinka det.
 
Fast före det ska vi ju åka på semester. Tre veckor kvar i dag. Behöver jag säga att jag längtar?

13 Mars

Hej!
Vi börjar så smått pigga på oss här hemma. Vide är frisk så han har fått gå till förskolan i dag medans jag och Vincent har vågat sticka ut våra snoriga näsor i friska luften för att andas in något annat än dammet här hemma för ett tag.
Här kommer lite bilder.
 
Dagen började som sagt med att storebror blev avsläppt på förskolan för första dagen på jag vet inte när. Jag hivade i väg på en promenad och fick sällskap av Emelie.
 
Torr asfalt!!!! En kan ju bli tårögd av lycka för mindre.
Vi gick förbi det här helfestliga stället. Vi kom fram till att dom måste ha röjt ner en tre meter hög häck eller liknande för vi hade aldrig sett det tidigare (och vi har gått förbi där ett antal gånger).
Fullt med små miniatyrhus och skumma gubbar i hela trädgården. Jag tror inte jag skulle våga gå här i mörkret precis...ehehehehe.
Den här lilla tomten sov väl i cirka tio minuter och var sedan inte ett dugg trött något mer. Däremot var han innerligt trött på att åka vagn så då är det bra att ha muta med sig.
Vid två var det dags att hämta hem Vide igen.
Kasta lite sten i ån och sånt.
Eftersom vi inte riktigt vet när det där beryktade bakslaget med snö och skit behagar dyka upp och förstöra våren så vågade vi inte vänta med glass till i morgon...
Min obligatoriska strawberry white och en talle som inte fick smaka.
 
Det var sista bilden det men än är dagen inte slut för nu ska jag dra på mig något mindre sunkigt och gå på blingo-party hos fjällan.
Hare gött!

11 Mars

Hej på er!
Här har det ekat tomt ett par dagar och det beror väl mest på att jag spenderar dagarna med att snyta näsor nu för tiden. 
Inte nog med att lillsorken är dunderförkyld så har han även fått ögoninflammation i båda ögonen. Trots detta så är han go å glad kexchoklad och tultar omrking mest hela tiden. Sover gott gör han om natten som tur är så sova får vi alla fall göra.
Viden är lite hostig och själv har jag ett begynnande skav i halsen som jag även delar med kråkan. Vi är lite halvrisiga hela högen kan vi konstatera.
Men jag väljer (som vanligt) att se det positivt. Jag har varit totalt livrädd för att vi ska åka på vattenkoppor nu precis innan vi ska flyga och har knappt vågat mig utanför dörren (och har jag ändå gjort det så har jag haft lite ångest över att vi blottar oss för eventuell smitta). Nu har vi inget annat val än att hålla oss hemma så nu slipper jag den huvudvärken.
Hoppas i alla fall att ni andra kan kravla er ut och njuta av det fina vårvädret *kryper bitter in under en filt och gömmer mig*
 
Fullt ös trots rinnande näsor och skaviga halsar

8 Mars

Jag tänkte att jag så här på internationella kvinnodagen skulle tipsa er om mina favvo feministbloggar! Yey!
 
I toppen ligger såklart bästa Lady Dahmer. Jag har typ henne att tacka för att jag i dag kallar mig feminist. Jag vet att jag i början när jag klickade mig in på hennes blogg tyckte att hon var typ knäpp. Men jag fortsatte läsa emmellanåt (svårt att låta bli) och hon gick från att vara en knäppis till att ha en del poänger men ändå vara "lite för mycket". Nu har jag följt hennes blogg ett bra tag och älskar i princip allt hon skriver och önskar att fler kunde vara som henne. Kallas det hjärntvätt? Hähä. Mer Lady Dahmer åt folket!
 
Tryck på bilden för att komma till bloggen!
 
Bloggen Hej.blekk. Har jag hittat till aldelles nyligen och den verkar väldigt lovande så jag bara helt skamlöst kopierar och klistrar in hennes presentation här.
"Michaela är feminist, skribent och formgivare. Här bloggas det om feminism, kroppspolitik, populärkultur, ätstörningar, sex och sexism. Om saker som att 78 % av alla 17-åriga tjejer är missnöjda med sin kropp. Eller att enbart 7 % av alla regissörer är kvinnor. 
Det här är en feministisk, antirasistisk och antisexistisk frizon för alla queens, queers och riot grrrls. RIOTS NOT DIETS!" 
 
Klicka på bilden för att komma till bloggen!
 
UnderbaraClara skriver så mycket bra så jag storknar. Tänk om en annan var hälften så smart och bra på att formulera orden. Hon skriver mycket bra om feminism och andra viktiga frågor.
I dag delade hon även det här fantastiska klippet med Ellen Degeneres och bic pens for her. Har ni inte redan sett klippet så gör det. Det är skönt att ibland kunna skratta åt eländet.
 
 
Har ni fler bloggar att lägga till på listan så tipsa gärna i kommentarsfältet för jag behöver mer feminismpepp i mitt bloglovinflöde!

Throwback Thursday

Här kommer då det som ni alla har väntat på hela dagen (höhö) ännu en tillbakablick från mitt fantastiska...eh liv.
 
Vi slänger oss ut i skog och mark och hamnar i ett tält runt -99 skulle jag tro. Jag är iförd min brors brallor och ett huckle *gömmer mig bakom en skämskudde*. En av dom här puddingarna gick senare och blev supermodell och kan nu ses i en av synsams reklamfilmer.
En suddig bild på mig med rastaflätor. Jag har nästan inga bilder på mig själv från den perioden tyvärr. Himla smidig frisyr (när en inte satte sig på håret förstås...)
Här kan en ju tro att det är maskerad på gång men nä jag gick tydligen klädd så där frivilligt. Huvudbonaderna har jag för mig att vi hittade på plats och jag tar blekheten till nya genomskinliga nivåer...
En selfie hemma i tonårsrummet iförd mina favoritörhängen, stooora silvriga ringar, erkänn att ni också hade ett par. Vi kan även konstatera att jag gillade att nåla upp saker på väggarna så som knäppa teckningar (ovanför spegeln) och filmplancher som jag tiggde till mig på bion. Få var dom kvadratcentimetrar av tapet som stack fram i röran.
"Syrran, du kan la ta en bild på mig. Jag ställer mig här framför den heltäckningsmattebeklädda trappan där sneda tavlor och sladdar hängande från övervåningen ger en "lagom" rörig bakgrund samtidigt som jag masserar mitt egna arsle.
Marianne och jag i sällskap med en tub Zon där jag låtsas smörja in mig på axeln...
Jag kommer osökt att tänka på frasen min pappa alltid upprepade när man hivade fram kameran. "Tänk på vad du tar kort på nu för det kostar fem kronor att framkalla bilden"
På karnevalen i trean så var våran klass den här reklamfilmen. Om det var någon som fattade det? Nej. Vann vi? Nej. Dom som vann var utklädda till pirater och hade byggt en jävla båt i kartong. Bitter? ...Nej.

6 Mars

God morgon på er!
Efter en liten sovmorgon har barnen nu ätit frukost, jag sitter och sippar kaffe och Vincent kör Vide i lära gå vagnen as we speak. Det ser ju bara för gölligt ut!
I dag har vi inget särskilt planerat (mer än storhandling i kväll då) men eftersom det är torsdag så tänkte jag att vi skulle göra en favorit i repris och köra ännu en throwback thursday här på bloggen. Vad tror ni om det?
Jag ska genast rota fram dom fulaste bilderna jag kan hitta men jag tycker vi tjuvstartar med en bild som jag fick sms:ad till mig av en kompis som rotade bland sina gamla bilder.
Min kära kråka som på denna bilden är runt tjugo bast.
 
Världens finaste leende (och världens fulaste prydnadssaker) ♥

Att förknippas med knäppa djur

 
Klippet i fråga har ni här:
 
 
Jaha ja. Jag påminner alltså om en skrikande gnagare alternativt en skelögd haj. Smickrande. Fast å andra sidan så tänker jag ju på Diana varje gång jag er en zebra såatteh vi har väl djurisk dragningkraft både hon och jag höhö.

5 Mars

Hallå där köp blåbär. Hallå där många gånger köp dubbla långkalsonger. Hallå där en gång till köp rutten si..
Okej okej.
Här har vi hunnit med både lämning på förskola samt lek och fika i församlingshemmet. Mycket trevligt. En av oss tokdäckade på vägen hem och sover nu gott i vagnen medans den andre sitter som gjutet i soffan med datorn i knät multitaskande tv-tittande, bloggning och slösurfning. Jag tror ni kan gissa vem som gör vad.
Jag har ju lovat mig själv att slita blicken från dator och tv-skärm någon gång emellanåt och börja läsa mer böcker. Jag har äntligen harvat mig igenom "Konsten att vara kvinna" som väl inte var någon höjdare egentligen. Seg på något vis. Nu ska ni få hjälpa mig att välja nästa bok och det står mellan skrattfest eller gråtfest. Någon av er som har läst? Går det liksom ens att ta sig igenom Kristians bok utan att typ bryta ihop och dö?
 

Ett undermedvetet val av underdel

I morse när jag grävde längst in i dom mörkaste delarna av garderoben för att hitta något att sätta på underkroppen fick jag tag i ett par svarta tajts....som visade sig vara mina gamla tunnslitna gravidleggings som jag bodde i större delen av mitt havandeskap med Vincent. Aja inte så noga liksom eftersom jag bara har gått hemma och skrotat i dag samt att dom var befriande slappa och sköna.
Men kanske var det mitt undermedvetna som planerade att jag skulle få i mig extra många semlor dagen till ära?
 
Extra utrymme för en semla eller tre eller är jag bara glad att se er?
Eller var det möjligtvis tanken på denna gräddiga skapelse som fick mig så exalterad...

Önskelista

Vi har snart en ettåring här hemma som framöver ska firas med blommor och med blader. Det börjar liksom bli dags att fundera på det här med födelsedagspresenter. Vad önskar sig en ettåring liksom? Det han önskar sig allra mest av allt är väl en hög med tidningar som han ostört får riva sönder och tugga i sig hehe jösses vad han gillar papper den ongen. Om mamman får välja så står kläder högst upp på önskelistan. Saker har vi högt och lågt sedan Vide men kläder går ju alltid åt. Det får gärna vara randigt, färglatt eller gulligt mönstrat (eller allt på en och samma gång ehehheheheeeee).
 
Lite fint från H&M och Lindex:
 

4 Mars

Hallå där!
Det har varit änna fullt upp hela helgen så därav ingen tid till att blogga (känns som att jag börjar varje inlägg med den frasen nu för tiden men sånt är livet).
 
Tänkte att jag skulle redogöra för helgens bravader och slänga upp lite bilder som fastnat i telefonen. Så gör vi!
 
Första halvan av lördagen spenderades mest i köket för min del bakandes till kråkans kalas som skulle äga rum på söndagen. Jag vispade ihop en lemon curd, brownies med cheescakeswirl och megastora chokladbollar (en dubbel sats ska enligt receptet ge ca 60 st bollar och jag fick ihop tolv punkt punkt punkt)
Kvällen däremot bestod av festligheter tillsammans med bland annat dom här sköna damerna.
Hej hej nästan hela gänget!
Jag tog väldigt många smickrande bilder på mig själv...
Det stora flabbet.
Söta Cammie och jag.
 
Dagen efter hade jag mes bara velat ligga platt fall så här med min huvudvärk knaprande ipren...
...men nej det var ju kalasdag så det var ju bara att rycka upp sig och börja vispa grädde till tårtan. Tur att jag hade den här lilla godingen som kunde hjälpa mig att diska visparna.
Tada! Ett sprillans nytt tårtexperiment redo att förtäras. Ljusa bottnar med smak av citron och blåbär med lemon curd, blåbär och vaniljgrädde emellan och en rejäl hög med vaniljgrädde, blåbär och jordgubbar ovanpå. Mums!
Söndagen avslutades med en ofotograferad hamburgertallrik special, med betoning på special då eftersom dom inte hade några hamburgerbröd kvar så fick jag hela härligheten inlindad i något slags pitabröd. Det fick väl gå.
Men varför pratar jag ens om hamburgertallriken när den inte ens blev fotograferad?
Måndagen fick bli en extra helgdag då vi vilade upp oss ifrån helgen...jomenvisst sånt kan behövas ibland.
 
Hoppas att ni alla hade en fantastisk helg och start på den nya veckan!

RSS 2.0