Två fantastiska fynd

Jag har nog inte nämnt det här i bloggen förut utan bara lagt upp en liten bild på instagram om att pappa håller på och rensar ut farfars hus nu eftersom den gården har sålts. I det huset har även pappas farmor och farfar bott så det finns ju en hel del sparat på vindar, skrubbar och garderober. Möbler och annat gammalt fint så som dagstidningar från 40-talet(!). I julklapp fick jag kökshanddukar av gammalt linnetyg som min farbrors fru hittat och lämnat in till en daglig verksamhet som sytt om det till handdukar. Så himla ba grej. Önskar att jag hade ett helt hus till som jag kunde inreda med alla fina gamla möbler men tyvärr måste det mesta köras i väg. 
 
Några prylar har jag tagit hand om i alla fall bland annat en fantastisk "skattkista" som Vide kallar det. Vet ej hur gammal den är men den tillhörde säkert min gammelfarmor och gammelfarfar. Jag tror den kommer få stå inne på Vides rum som förvaring åt leksaker men först behöver den en rejäl rengöring.
 
 
Sedan tog vi även med oss ett skrivbord till Vide med en gammal fin pinnstol till. Jag funderar lite på om vi ska måla om det eller inte. Ovansidan är lite sliten och jag är inget stort fan av den där gula nyansen. Har ni några förslag? Jag har en knäpp idé om att måla det i griffelfärg men jag vet inte.
 

Kommentarer
Postat av: Betty

Nej behåll det som det är! Såå fint med möbler som får vara original! ☺️

Svar: Jag är väldigt kluven till hur jag ska göra faktiskt. Får fundera på det :)
Kristin Sandgren

2015-01-28 @ 17:39:22
Postat av: Malin Wall

Åh vad jag önskar att jag med hade ett skattkistehus 😍

2015-01-28 @ 17:44:38
Postat av: Louise

Oh en sån kista har vi med här hemma! Rymmer massor! :)

Hade det varit teak hade det varit förbjudet att måla om hahaha ;) Men detta skrivbord hade varit coolt i typ turkos, orange eller solgult tycker jag. Finns ju magnet griffelfärg, kanske fint att ha på sidan av skrivbordet så en kan måla och hänga teckningar på :)

Svar: Jag håller med dig om att det är nog no no att måla om teak men just denna möbel tror jag skulle få ett lyft med färg. Tack för bra tips!
Kristin Sandgren

2015-01-28 @ 18:44:28
URL: http://www.moonlightdrive.blogg.se
Postat av: Ellinor H

Det kan nog vara en riktig Amerika-koffert :) Det finns många i exakt den modellen (jag och Josef har en likadan) och de användes som resväskor. Kolla om du kan hitta någon biljett som klistrats på kistan. Vår har en på ena sidan från en resa från Munkedal till Amerika.

Svar: Ja det är nog en amerikakoffert :) ska gå igenom den grundligt inuti men tror tyvärr inte jag kommer hitta någonting :)
Kristin Sandgren

2015-01-28 @ 18:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0