Godaste morotskakan

Till 1 kaka:

4 st medelstora morötter eller ~3dl morotspuré [hittas på barnmatshyllan, vet att b la Semper har färdig puré]
3½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1½ dl rapsolja
ev. 2 dl grovt hackade valnötter

Glasyr:
150 gram philadelphiaost
50 gram mjuk smör
3-4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

1. Smörj och bröa en rund bakform [med kokosflingor.] Skala morötterna och dela i mindre skivor. Koka mjuka och mixa sedan till puré i matberedare. Låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser separat[vetemjöl, salt, bikarbonat, kanel & vaniljsocker.] Blanda försiktigt ner i äggvispet tillsammans med oljan. Vänd ner morotspurén(jag rev även ner lite extra morot i ca 3/4 dl) och blanda till en slät smet.
3. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40min på 175graders ugnsvärme. Prova med en sticka. Jag tog ut den innan stickan var helt torr. Vill man inte ha den kladdig är det bara att låta den gräddas några minuter till. Då ska stickan bli helt torr.
4. Vispa philadelphiaost och smör krämigt, tillsätt sedan florsocker och vaniljsocker. Låt stelna i kyl under tiden som kakan kallnar. Glasera morotskakan med frostingen då den är helt sval. Förvara i kylen.

Kakan blev jättesaftig och god!



Receptet kommer från bloggen baktokig.

Kommentarer
Postat av: cammie

imorses så tumlade mario runt i min säng och fick för sig att knocka mig rätt på munnen med din hårda skalle. =)

2011-07-15 @ 14:32:10
URL: http://tuschaa.blogg.se/
Postat av: Louise

åååh den där såg smaskens ut!!!

2011-07-15 @ 16:00:20
URL: http://moonlightdrive.blogg.se/
Postat av: Sofie - Mamma till två små

Sv: tackar! Ska testas i nästa vecka! Ser jättegott ut! Ska genast uppdatera handlingslistan med ingredienser :)



Ha en fin dag!

2011-07-16 @ 08:38:16
URL: http://lillgarden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0