Kladdig kladdkaka med härligt chokladtäcke
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Smält smöret och blanda ner alla ingridienserna. Häll smeten i en form med avtagbar kant och in i ugnen på 175 grader i 15 min. Låt svalna (den blir ännu godare om den får stå i kylen över natten)
Till chokladäcket behövs:
100g valfri choklad (jag använde 70% mörk blockchoklad för det var det jag råkade ha hemma)
en klick smör
ca 2 dl grädde
Smält chokladen tillsammans med smöret på svag värme i en kastrull under ständig omrörning. Häll i grädden lite i taget tills chokladen fått en lagom konsistens (inte för fast och inte för lös) häll den över kakan och in i kylen så det får stelna till lite.
Försvinnande gott! (svar ja, det är jag som har tryckt i mig mestadelen av kakan. Kände att jag behövde jobba lite på midjemåttet höhö)

Ska den verkligen bara va inne 15 min i ugnen? Min brukara vara 40min 175 grader.....
Men vad du gör mig gottesugen! Det där receptet måste absolut testas :)
Kram