Cheesecake med nutellamousse och lakritstopping
3msk smör
2dl nutella eller annan hasselnötskräm
1tsk vaniljpulver
3dl vispgrädde
1dl florsocker
2 msk lakritspulver eller 3 msk finkrossad turkisk peppar
2. Blanda kaksmul och smör och fördela blandningen jämnt i bottnarna på fyra större eller sex mindre glas eller burkar. Pressa ner blandningen med till exempel ett mindre glas för att få en jämn kakbotten.
3. Nutellamousse Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
4. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet.
5. Spritsa eller häll ner smeten i burkarna och låt dem stå övertäckta i kylen ett par timmar.
6. Lakritstopping Vispa färskost och florsocker med elvisp.
7. Rör ner lakritspulver eller turkisk peppar.
8. Vid servering Spritsa på toppingen och garnera med jordgubbar och turkisk peppar.
Görgött! (här ser den dock lite vissen ut men det är för att bilden är tagen i dag på en stackars överbliven portion)
åh så underbart gott det ser ut och låter!
Vet inte om jag vågar mig på den...Risken att jag kommer bli besatt är för stor! ;)